وزیر نفت:
ایران از سهم خود در میدان آرش نمی گذرد
وزیر نفت با اشاره به مذاکرات وزارت امور خارجه درباره موضوع توسعه میدان آرش گفت: انتظار داریم مباحث مربوط به این میدان را هم از طریق مذاکره با طرف کویتی حل و فصل کنیم؛ جمهوری اسلامی ایران از سهم خود در میدان آرش نمی گذرد.
جواد اوجی با اشاره به دیپلماسی وزارت نفت در دولت سیزدهم گفت: جدای از ورود به موضوع پالایشگاه های فراسرزمینی، کار روی پتروشیمی های فراسرزمینی را هم به همت متخصصان و سازندگان توانمند در کشور آغاز کرده ایم.
اوجی در زمینه همکاری های وزارت نفت با روسیه تصریح کرد: اکنون ما قرارداد توسعه هفت میدان بزرگ نفتی را با شرکت های بزرگ و توانمند روس داریم که فازهای نخست بعضی از این میدان ها هم به تولید رسیده است. تفاهم نامه هایی هم در بخش بالادست و پایین دست با شرکت هایی از جمله گازپروم روسیه داریم که امیدواریم این تفاهم نامه ها به زودی به قرارداد تبدیل شود. وی درباره تازه ترین اقدام های وزارت نفت برای توسعه میدان آرش گفت: همان طور که پیش از این نیز گفته ایم و وزارت امور خارجه هم پیش از این اعلام کرده است، جمهوری اسلامی ایران از سهمی که در میدان آرش دارد، نخواهد گذشت.
وزیر نفت ادامه داد: الحمدالله با مذاکراتی که از سوی وزارت امور خارجه انجام شده، مانند دیگر میدان های مشترک که با همسایگان از مسیر مذاکره توسعه می دهیم، انتظار داریم مباحث مربوط به این میدان را هم از طریق مذاکره با طرف کویتی حل و فصل کنیم.
اوجی درباره تازه ترین اقدام ها درباره پتروشیمی میانکاله یادآور شد: هر طرحی که در کشور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کرده باشد، عملیاتی می شود.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت:
تلاش کارکنان صنعت نفت باید به نحو مطلوب در رسانه ها روایت شود
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت تأکید کرد: رسانه ها رسالت دارند به روند اجرای پروژه ها، محدودیت های پیش رو، تلاش و زحمات گازرسانی و تأثیر آن بر رفاه استان و اشتغال زایی و ارزش آن برای اقتصاد کشور بپردازند. علی فروزنده در نشست رؤسای روابط عمومی های صنعت گاز در محل ستاد شرکت ملی گاز ایران گفت: شرکت ملی گاز ایران مهم ترین لبه درگیری صنعت نفت با مردم است و این سبب می شود درک کارکنان شرکت ملی گاز از جامعه واقع بینانه باشد. وی تصریح کرد: صنعت نفت و گاز مهم ترین دارایی های ملی ایران شناخته می شود و بخش عمده درآمدهای ارزی کشور از این صنعت است و بخش عظیمی از صنایع کشور به برکت این انرژی ارزان در بازارهای جهانی رقابت پذیر است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت ادامه داد: افزون بر آن صنعت نفت بزرگ ترین بازار محصولات و تجهیزات صنعتی کشور به شمار می آید و بعضی از برآوردها نشان می دهد سالانه ۶ میلیارد دلار سفارش گذاری در صنعت نفت و گاز کشور انجام می شود و رشد و حرکت صنعت گاز به رشد صنعتی کشور منجر می شود.
فروزنده با اشاره به گازرسانی به دورافتاده ترین نقاط کشور گفت: این اتفاق خدمتی بی نظیر است و ایران دومین دارنده منابع گاز، سومین تولیدکننده و چهارمین مصرف کننده گاز در جهان به شمار می آید.
وی گفت: تصویر جامعه از صنعت نفت با واقعیت آن تفاوت بسیاری دارد و یکی از مهم ترین وظایف روابط عمومی اصلاح این تصویر اشتباه است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با بیان اینکه ظرفیت های بسیار عالی و جذابی در صنعت گاز وجود دارد، تصریح کرد: کشف استعدادها بسیار اهمیت دارد، تأثیر این استعداد و ظرفیت ها در ابتکارهایی که از سوی همکاران ارائه شده، نمایان است. سازماندهی استعدادها و اتفاق ها و اقدام های انجام شده، راهبردی ملی است که در روابط عمومی شرکت ملی گاز پیاده سازی شده است. فروزنده با تشکر از اصحاب رسانه صنعت نفت گفت: روابط عمومی صنعت نفت، مسئولیت بسیار سنگینی را به عهده دارد و باید تصویر درستی از زحمات و تلاش های کارکنان این صنعت برای مردم به نمایش بگذارد. وی افزود: این نشست طوفان فکری غیرمستقیم برای یافتن روش های نو به منظور روایت است و لازمه نخست این روایت داشتن ذهنیت کامل از موضوع و توسعه آن است تا سرانجام در اختیار ذی نفعان قرار گیرد.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت اظهار کرد: روابط عمومی تنظیم کننده رابطه همه ذی نفعان سازمان با خود سازمان است که از کارکنان خود تا جوامع محلی و ملی را در برمی گیرد و این اقدام ها سبب می شود شرکت ملی گاز ایران به عنوان رهبر در جامعه محلی ایفای نقش کند.
شرکت پتروپارس قرارداد و توافق نامه با دانشگاه صنعتی شریف امضا کرد
قرارداد تأسیس، راه اندازی و راهبری مرکز نوآوری و فناوری نفت، گاز و پتروشیمی و توافق نامه رئوس قرارداد همکاری مشترک تحقیق و توسعه در فاز ۱۱ پارس جنوبی بین شرکت پتروپارس و دانشگاه صنعتی شریف امضا شد.آیین امضای قرارداد تأسیس، راه اندازی و راهبری مرکز نوآوری و فناوری نفت، گاز و پتروشیمی و توافق نامه رئوس قرارداد همکاری مشترک تحقیق و توسعه در فاز ۱۱ پارس جنوبی بین شرکت پتروپارس و دانشگاه صنعتی شریف با حضور رسول جلیلی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف، فرخ علیخانی، مدیرعامل شرکت پتروپارس، محمدصادق عظیمی فر، رئیس هیئت مدیره شرکت پتروپارس و محسن رضایی، مدیر طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در شرکت نفت و گاز پارس در محل دانشگاه شریف برگزار شد.رسول جلیلی با اشاره به اینکه برای حل چالش های بزرگ کشور باید از توان نیروی انسانی متخصص استفاده کرد، گفت: پتروپارس یک برند و نام بزرگ است. دانشگاه صنعتی شریف نیز به همت استادان و دانشجویان خود یکی از دانشگاه هایی است که در عرصه جهانی و بین المللی می درخشد.وی افزود: موفقیت در کارهای نوآوری و فناورانه ۱۰۰ درصد نیست، اما اگر این کار به نیروی متخصص داده شود ریسک انجام آن کم می شود. دانشگاه شریف جزو ۱۰ دانشگاهی است که کارهای فناورانه را با ریسک کم و موفقیت بالا انجام می دهد.رئیس دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: وظیفه دانشگاه انجام مطلوب کارهایی است که به آن سپرده می شود و نتیجه آن خروجی ای است که قابل صادر کردن باشد.محمدصادق عظیمی فر با بیان اینکه شرکت پتروپارس حدود ۹ مگاپروژه داخلی و بین المللی در دست اجرا دارد، افزود: از مجموع این طرح ها ۶ طرح در میدان های مشترک است که با سرمایه گذاری حدود ۸ میلیارد دلار در شمار طرح های الویت دار کشور در عرصه نفت و گاز قرار دارد.وی ادامه داد: در شرکت پتروپارس بیش از ۳۲ میلیارد دلار پروژه به خصوص در پارس جنوبی با اتکا به توان داخلی پس از تجربه هایی که در کنار نیروهای خارجی داشته ایم اجرا کرده ایم.فرخ علیخانی با اشاره به اینکه نباید به ۹ پروژه شرکت پتروپارس فقط نگاه عملیاتی داشت، گفت: باید ضمن کسب درس آموخته هایی از این طرح ها، آنها را به یک برند تبدیل کنیم، از این رو هدف این شرکت را رشد درون زا قرار داده ایم که باعث رشد کیفیت و نتایج مطلوب در انجام پروژه ها می شود.
وی افزود: شرکت پتروپارس تجربه های مطلوبی از همکاری با شرکت های بین المللی دارد، در صورتی که رشد و موفقیتی داشته ایم، بخشی از آن برون زا بوده است، از این رو هم اکنون اساس کار شرکت را بهره گیری از ظرفیت داخلی گذاشته ایم.
مدیرعامل شرکت پتروپارس تصریح کرد: برای تحقق این هدف باید راهبرد داشته باشیم، بر این اساس راهبردمان را عینیت بخشیدن به مدیریت علمی گذاشته ایم.
امضای قرارداد ساخت لوله مغزی سیار بین جهاد دانشگاهی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)
قرارداد مشارکت در تولید لوله مغزی سیار بین شرکت صنعتی سپنتا از شرکت های زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سازمان جهاد دانشگاهی تهران امضا شد. قرارداد مشارکت در تولید لوله مغزی سیار با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی، برزو قنبری، مدیر پشتیبانی و ساخت کالای شرکت ملی نفت ایران بین شرکت صنعتی سپنتا از شرکت های زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و سازمان جهاد دانشگاهی تهران امضا شد.
انجام مأموریت های محوله با ایمنی بیشتر و نیاز به نیروی انسانی کمتر، نیاز به مساحت کمتر، امکان کار در زمین های ناهموار و جابه جایی آسان تر، امکان مطابقت محصول با بازار داخل و تسهیل تعمیر و نگهداری، کاهش هزینه های مربوط به خرید، تعمیر، نگهداری و افزایش بهره وری در زمینه برداشت از چاه های نفت، بومی سازی ساخت مجموعه و تحقق موضوع اقتصاد مقاومتی و مقابله با تحریم و قطع وابستگی به کشورهای تولیدکننده محصول و خارج شدن محصول از انحصار و رفع مشکلات صنعت نفت از مزایای این پروژه است.
به منظور پاسخگویی به این نیاز راهبردی صنعت نفت در ایران، جهاد دانشگاهی پیش از این ساخت دستگاه رانش لوله مغزی سیار با وظیفه رانش لوله مغزی درون چاه نفت، جمع آوری و کلاف کردن مجدد آن را آغاز کرده است.
در قرارداد دیگری که با شرکت ملی نفت ایران امضا شده است، جهاد دانشگاهی بومی سازی ساخت قرقره کامل لوله مغزی شامل یک لوله به طول بیش از ۵ کیلومتر را به عهده گرفته است.
جهاد دانشگاهی برای بومی سازی و نهادینه کردن این فناوری در کشور و استفاده از توان شرکت های صنعتی در این پروژه فناورانه با شرکت صنعتی سپنتا، یکی از شرکت های لوله سازی بزرگ کشور، به منظور مشارکت در تولید محصول قرارداد همکاری امضا کرده است.
با بومی سازی این فناوری، سالانه از خروج بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری و نیاز صنعت نفت ایران به این محصول راهبردی تأمین می شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد:
چشم انداز صنعت گاز در نوآوری دیجیتال با تکیه بر دانش بنیان ها
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد: بر این باورم که چشم انداز خوبی در زمینه تحول و نوآوری دیجیتال در صنعت گاز با تکیه بر شرکت های دانش بنیان به روی شرکت ملی گاز ایران گشوده شده است. مجید چگنی در حاشیه بازدید از نمایشگاه «نوآوری دیجیتال در صنعت گاز» که امروز در ساختمان مرکزی ستاد این شرکت برگزار شد، گفت: این چشم انداز به ما نشان می دهد با حضور شرکت های دانش بنیان در همه عرصه ها، به ویژه صنعت نفت و گاز، امید به توسعه کشور در همه جنبه ها وجود دارد. وی ادامه داد: امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب سال «مهار تورم و رشد تولید» نامیده شده، این حقیقت را روشن می کند که بحث دانش بنیان ها بحثی محوری در کشور به ویژه در صنعت نفت و گاز است و همان طور که در گزارش های منتشره آمده، وزارت نفت اکنون در بحث حمایت و پشتیبانی از صنعت دانش بنیان پیشرو است. معاون وزیر نفت با بیان اینکه اکنون بیش از ۵۵۰ شرکت دانش بنیان در سطح صنعت نفت فعالیت و با این صنعت بزرگ همکاری می کنند، تصریح کرد: بر این اساس، شرکت ملی گاز ایران نیز با توجه به مأموریت های محوله و وظایفی که بر عهده اش گذاشته شده، در این حوزه نیز مانند دیگر حوزه ها پیشگام است. چگنی افزود: ما نسبت به سال های گذشته تلاش داریم حوزه ارتباط با شرکت های دانش بنیان و استفاده از خدمات، توانمندی ها و ظرفیت های بسیار بالای آنان را گسترش دهیم و ارتقا بخشیم. وی با اشاره به شعار سال تأکید کرد: امیدواریم با تلاش و اقدام های نوآورانه و تکیه بر توان داخلی و حمایت از شرکت های سازنده و دانش بنیان، بتوانیم در این مسیر گام های مثبت و بزرگی برداریم. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران حوزه پژوهش و فناوری این شرکت را در برداشتن گام های بلند به منظور همکاری با شرکت های دانش بنیان، بسیار توانمند توصیف کرد و گفت: سیاست راهبردی شرکت ملی گاز ایران، حمایت از شرکت های دانش بنیان است و بر این اساس، ما خود را مکلف می دانیم از وجود شرکت های دانش بنیان و استارت آپ ها بیشترین بهره را ببریم. چگنی حرکت جهان را به سوی آینده ای مملو از فناوری دیجیتال و هوش مصنوعی اعلام و اظهار کرد: با فناوری های بسیار مهمی که در آینده در حوزه تحول دیجیتال و هوش مصنوعی بی شک به آنها نیاز پیدا می کنیم و با آنها روبه رو خواهیم شد، باید گام های اساسی در این زمینه برداشته شود و از همه ظرفیت خود در این حوزه استفاده کنیم؛ هرچند خوشبختانه این ظرفیت امروز در کشور به وفور وجود دارد و در حوزه دیجیتال و هوش مصنوعی، وضع کشور مطلوب است.
وی در پایان آهنگ پیشروی به سمت قله فناوری برتر (هوش مصنوعی) را که همگان نیازمند آن هستند ضرب آهنگی بسیار سریع دانست و یادآور شد: امیدوارم با برپایی چنین سمینارهایی که سمینار امروز، گام نخست آن بود، گام های اساسی تری در این حوزه برداشته شود و با حمایت از دانش بنیان ها، دامنه فعالیت آنها را گسترده تر کنیم و موفقیت خود را روزافزون سازیم.