حمایت هلدینگ پتروپالایش اصفهان از دانش بنیان ها

گامی نو در مسیر توانمندی

سمیه راهپیما      پالایشگاه اصفهان با راه اندازی هشت شرکت زیرمجموعه در خود، براین هدف متمرکز شده تا در چشم انداز 1405 به یک هلدینگ دانش بنیان در حوزه انرژی تبدیل شود.  مجموعه دانش بنیان مشعل پویا، با سهام 100 درصدی، متعلق به هلدینگ پتروپالایش اصفهان است و با هدف ارائه خدمات توسعه ای و تعمیراتی، دستیابی به دانش محصولات پالایشگاهی و ارتباط با دیگرشرکت های دانش بنیان، برای نیل به اهداف افق 1405 پا به عرصه صنعت و انرژی گذاشته است.  تولید محصولات پالایشگاهی دانش بنیان با یک نشان تجاری شاخص و ایرانی با تکیه بر توان کارکنان خستگی ناپذیر و پرانگیزه، بهره گیری ازظرفیت تخصصی شرکت های دانش بنیان و احداث یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت تولید برق یکهزارمگاوات از طرح ها و اهداف این شرکت است. با مجید نادری نژاد، مدیرعامل شرکت مشعل پویا درباره فعالیت های این مجموعه و ارتباط آن با پالایشگاه اصفهان، گفت وگویی انجام شده است که مشروح آن در پی می آید.

  از فلسفه وجودی تاسیس شرکت مشعل پویا بگویید و بفرمایید که این شرکت با چه هدفی ایجاد شده است؟

شرکت های دانش بنیان را می توان بازوهایی قلمداد کرد که با توجه به توانمندی و تخصص های زمینه ای خود در همه عرصه ها وارد شده اند و تلاش آنها نیز براین متمرکز است که در حوزه های تخصصی خود، گام هایی رو به جلو بردارند. شرکت مشعل پویا نیز از این قاعده مستثنا نیست و توان و تخصص خود را به کار گرفته تا درکنار پالایشگاه اصفهان به عنوان یک هلدینگ، قرار گیرد و برای نیل به اهداف آن گام بردارد.

این شرکت که مرداد سال گذشته تاسیس وفعالیت خود را از آذر همان سال آغاز کرد، اکنون که در آستانه یکسالگی قرار دارد، با داشتن سه شرکت زیرمجموعه با سهام 100 درصدی، متعلق به هلدینگ پتروپالایش اصفهان است و به منظور ارائه خدمات تعمیراتی به پالایشگاه اصفهان و استفاده از دانش فنی به منـظوردسـتیابـی به اهداف هلدینگ پتروپالایشگاه اصفهان درافق ۱۴۰۵ پا به عرصه صنعت نفت گذاشته است.

دراین فاصله زمانی کمتر از یک سال، نزدیک به 400 فرصت شغلی ایجاد کرده و از وجود نزدیک به 100 نیروی نخبه تحصیلکرده درمقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بهره مند است. شماری از نیروهای پالایشگاه اصفهان نیز به این مجموعه منتقل شده اند.

  چه پروژه هایی در دست اجرا دارید؟

نوسازی سیستم کنترل ابزار دقیق پالایشگاه اصفهان، ساخت رآکتورهای KHT پالایشگاه، همچنین تکمیل رآکتورها و تجهیزات نیمه ساخته شده مربوط به پروژهRHU که به دلیل تحریم رها شده بود، ازجمله طرح هایی هستند که اجرا یا تکمیل آنها ازسوی پالایشگاه اصفهان به شرکت مشعل پویا سپرده است. احداث نیروگاه خورشیدی هزارمگاواتی نیز دیگر طرح در دست اجراست که این شرکت (مشعل پویا) به نمایندگی ازهلدینگ پتروپالایش اصفهان اجرای آن را به عهده دارد. بخش اعظم این نیروگاه تاسال آینده روی شبکه برق، بارگذاری و بخشی از ناترازی انرژی را جبران خواهد کرد.

  در مورد سرمایه گذاری انجام شده در خصوص اجرای طرح هایی که به آنها اشاره شد، توضیح می فرمایید؟

سرمایه گذاری درهربخش متفاوت است. به عنوان مثال برای تکمیل پروژه ابزاردقیق و سیستم نوسازی کنترل پالایشگاه 35 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری دربازه زمانی 6 ساله انجام خواهد شد. در سیستم رآکتور پروژه KHT نیز 300 هزار یورو برای فاز اول آن در نظرگرفته شده است . افزون براین، برای بزرگترین رآکتورمونتاژ شده در پالایشگاه اصفهان، با یک شرکت خارجی حدود دو میلیون یورو قرارداد امضا شده که فرایند تکمیل آن در مجموعه مشعل پویا انجام می شود.