شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران
توسعه نرم افزار شبیه ساز برای مدیریت بهینه شبکه گاز کشور
نرم افزار شبیه ساز عملکرد شبکه گاز به عنوان ابزاری کارآمد به منظور بهینه سازی فرآیندهای پشتیبانی و تصمیم گیری در مراکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تولید می شود.
رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در نشست پروژه طراحی، نصب و راه اندازی نرم افزار بومی شبیه ساز آنلاین شبکه سراسری گاز ایران که با حضور مدیران شرکت ملی گاز ایران و رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، گفت: مدیریت شبکه گاز اکنون به صورت سنتی و به همت کارشناسان مستقر در مراکز دیسپچینگ انجام می شود و این عزیزان بر اساس تجربه، مقادیری همچون فشار و دبی را در نقاط مختلف این شبکه عظیم تنظیم می کنند.
وی درباره ضرورت مدیریت شبکه گاز کشور با یک نرم افزار مدرن توضیح داد: ایران از نظر پوشش گازرسانی به خانه ها و صنایع رتبه نخست را در جهان دارد و هیچ کشوری به اندازه ایران این درصد از پیچیدگی را ندارد و از طرفی هرچقدر که زمان می گذرد این شبکه بزرگ تر می شود، از این رو نیاز است نرم افزاری قابل اتکا تولید شود که به کارشناسان در این کار مهم کمک کند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه پیچیدگی مدیریت شبکه گاز با خروج افراد باتجربه از مراکز دیسپچینگ تشدید می شود، اظهار کرد: شرکت های گاز در دنیا برای مدیریت شبکه از نرم افزارهایی بهره می گیرند که مبنای آن شبیه سازی جریان گاز در شبکه است. در این پروژه نیز هدف، توسعه و تولید نرم افزاری برای مدیریت (پایش، ایفای نقش کمک دیسپچر، شبیه سازی و پوشش شبکه اسکادا) برای جمع آوری داده در شبکه گاز کشور است.
به گفته نوشادی، استقرار این نرم افزار سبب رفع مشکلات حیطه مدیریت شبکه گاز شده و مواهبی مانند تصمیم گیری های بهتر، صرفه جویی، افزایش عمر و کاهش هزینه های نگهداری را برای شبکه گاز کشور به ارمغان می آورد.
شیوه های نفوذ دشمن و راهکارهای کنترل و مهار
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین در نشست کمیته پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران که با حضور عبدالرحمن کشوری، معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور و علی اصغر حق بین، مدیرکل پدافند غیرعامل مدیریت بحران وزارت نفت برگزار شد، گفت: پروژه های این شرکت مانند تکمیل رینگ شرقی شبکه گاز کشور،ارتقای تجهیزات اندازه گیری ایستگاه بازرگان و بهره گیری از سیستم کنترل ایرانی در تاسیسات، سبب ارتقای قابل توجه امنیت زیرساخت های گازی در مقابل تهدیدات می شود.
رضا نوشادی با بیان اینکه همه پروژه های گاز یک وجه پدافند غیرعامل دارند، افزود: در ایستگاه بازرگان این تهدید می توانست از طریق ورود به سیستم، بر روی کارکرد پالایشگاه ها و کل شبکه گاز تاثیر بگذارد که با موفقیت این پروژه، از سیستم گاز کشور محافظت شد.
شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان
پیشرفت ۸۰ درصدی بخش مهندسی پروژه RHU
مدیرعامل شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان گفت: دربخش مهندسی پروژه واحد تصفیه ته ماند سنگین برج های تقطیر با پیشی گرفتن از برنامه زمانی، بیش از ۸۰ درصد پیشرفت حاصل شده است.
جواد شاه محمدی با اشاره به روند رو به رشد فعالیت های اجرایی و همچنین افزایش نیروی انسانی شاغل بیان کرد: نقشه های فونداسیون کمپرسورهای رفت و برگشتی، نقشه فونداسیون راکتورها و سازه های فلزی پیرامونی آن با حجم تقریبی ۱۰ هزار مترمکعب بتن ریزی زودتر از برنامه تهیه و در اختیار پیمانکار اجرایی قرار گرفته است.
وی همچنین از نهایی شدن ۹۴ درصد از قراردادهای مربوط به بخش تأمین کالا و تجهیزات طرح خبر داد و افزود: ۶ درصد باقیمانده از این قراردادها مربوط به بخش های تکمیلی کالاهای موردنیاز پروژه است که به نسبت پیشرفت طرح و نهایی سازی نیاز کالا، منجر به امضای قرارداد با سازندگان خواهد شد.
مدیرعامل پتروپالایش سهروردی گفت: واحد RHU یکی از پروژه های مهم شرکت پتروپالایش سهروردی صفاهان است که روزانه ۸۱ هزار بشکه از ته ماند برج های واحدهای تقطیر وارد این واحد و تصفیه خواهد شد.
شاه محمدی حجم سرمایه گذاری برآورد شده برای این واحد را بالغ بر ۶۵۰ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: ۸ بسته خرید تجهیزات خاص این پروژه شامل حدود ۵۰ درصد وزن تدارکات واحد، بالغ بر ۲۳۰ میلیون یورو، در سال های گذشته به دلیل تحریم های ظالمانه و نوع قراردادها، با تعلیق خریدها مواجه بود، اما با اتخاذ تصمیمات هیئت مدیره هلدینگ پتروپالایش اصفهان در یک سال گذشته، قراردادهای معلق و مسئله دار تعیین تکلیف شدند و بخش مهمی از تجهیزات به مرحله ساخت، ارسال و نصب رسیده است.
وی تأکید کرد: پیش بینی می شود این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد و با اعمال ارزش زمانی مبالغ سرمایه گذاری، سرمایه اصلی آن تا سال ۱۴۰۸ به شرکت بازگردد.
شرکت نفت مناطق مرکزی
جبران بخشی از ناترازی با توسعه میدان خارتنگ
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: با تولید زودهنگام از میدان گازی خارتنگ در سال ۱۴۰۳ در تلاشیم بخشی از ناترازی گاز در کشور را جبران کنیم.
مهدی حیدری و هیئت همراه روز گذشته در بازدید از میدان گازی خارتنگ در استان بوشهر با اعلام آمادگی شرکت های تابع این شرکت برای تأمین سوخت زمستان امسال، از تمهیدات لازم برای سال آینده خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۳ فرصت توسعه ای بیشتر میدان های نفتی و گازی این شرکت محسوب شده و از هم اکنون خود را برای این امر خطیر آماده کرده ایم.
وی اظهار کرد: میدان گازی خارتنگ سومین میدان در استان بوشهر به شمار می رود که توسعه آن پس از میدان های نار و کنگان به شرکت نفت مناطق مرکزی ایران واگذار شده است.
شرکت پایانه های نفتی ایران
آغاز تعمیرات توربین گازی شماره ۲ نیروگاه خارگ
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: پایداری عملیات و بالا بردن قابلیت اطمینان عملکرد تجهیزات و تأسیسات، نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و اساسی آنها و اجرای پروژه های توسعه ای همواره از اولویت های مهم شرکت است.
عباس غریبی اظهار کرد: تأمین برق ناحیه صنعتی و مسکونی پایانه نفتی خارگ با استفاده از توربوژنراتورهای مستقر در نیروگاه بزرگ این پایانه انجام می شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برق جزیره خارگ به شبکه سراسری برق کشور وصل نیست و تولید برق پایدار در پایانه نفتی خارگ اهمیت بسیار بالایی به ویژه در ناحیه صنعتی مخازن ذخیره سازی و اسکله های صادراتی دارد، به همین منظور پروژه ای برای تعمیرات اساسی توربین گازی شماره ۲ نیروگاه بزرگ برق خارگ در مدیریت نگهداری و تعمیرات شرکت تعریف و تأمین کالا و عملیات اجرایی آن به پیمانکار واگذار شد.
مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران
ورود به چرخه تولید شیل های نفتی
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه ساخت پایلوت آزمایشگاهی و نیمه صنعتی شیل های نفتی با موفقیت انجام شده است، گفت: مرحله بعدی احداث کارخانه خواهد بود و هم اکنون ایران وارد چرخه شیل های نفتی شده است.مهدی فکور در آیین قدردانی از متخصصان و تلاشگران مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت در پروژه های پانیذ، چنگوله غربی و شیل های نفتی منطقه قالی کوه استان لرستان با بیان اینکه نقش اساسی مدیریت اکتشاف کشف ذخایر هیدروکربوری است، اظهار کرد: روش های مختلفی برای کشف این ذخایر وجود دارد که نسبت به شرایط این روش ها بروز می شود و تغییر می کند، اما هدف آرمانی که کشف است عوض نمی شود.مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه هیچ کشوری مثل ایران نمی تواند جنگ و تحریم را ۴۴ سال تحمل و در عین حال پیشرفت کند، گفت: به همت ذهن خلاق جوانان توانسته ایم تحریم ها را شکست دهیم.فکور با بیان اینکه ایجاد و خلاقیت در روش های جدید و استفاده از این روش ها در کشف ذخایر و میدان های هیدروکربوری مهم است، افزود: این کار از وظایف مدیریت اکتشاف است که باید انجام شود.
وی با اشاره به پروژه اکتشافی پانیذ اظهار کرد: قرارداد این پروژه سال ۱۳۹۸ امضا شد و تا سال ۱۴۰۰ پیشرفت ۱۹ درصدی داشته است، اما در دو سال اخیر با هنر کارکنان مدیریت اکتشاف به ۸۰ درصد پیشرفت در این پروژه رسیده ایم؛ در پروژه پانیذ نزدیک به هزار و ۶۰۰ شوت در یک روز زده شده که با توجه به فرآیند کار، هنر کارکنان این مجموعه را می رساند و با توجه به اضافه شدن حجم کار از ۹۹ هزار شوت به ۱۲۲ هزار شوت رسیده ایم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در پروژه پانیذ متناسب با روز و شب، شرایط جغرافیایی و زمانی از روش های گوناگونی استفاده شده است که توانسته ایم طی دو سال ۶۰ درصد پیشرفت کنیم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: در پروژه اکتشافی چنگوله کاری بی بدیل انجام شده است، به طوری که توانسته ایم در حفره ۲۶ اینچی با عمق ۲ هزار و ۲۰۰ متر کیسینگ سایز ۲۰ اینچ به کار ببریم که این کار با دکل ۲ هزار اسب بخار انجام شده است.
فکور با اشاره به اینکه دانش و عملیات دو بازوی مدیریت اکتشاف هستند، گفت: از دانش نباید غافل شویم، زیرا نقش کلیدی در سیستم دارد و اگر سیستم از دانش فاصله بگیرد افزون بر اینکه آرمان و هدفش فراموش می شود پویایی مجموعه نیز از بین می رود و اگر از اکتشاف دانش را بگیرند دیگر ماهیتی ندارد.
وی با بیان اینکه ساخت پایلوت آزمایشگاهی و نیمه صنعتی شیل های نفتی با موفقیت انجام شده است، اظهار کرد: مرحله بعدی احداث کارخانه در ابعاد بزرگ تر است و هم اکنون ایران وارد چرخه شیل های نفتی شده است.
شورای فرهنگی وزارت نفت
ویژگی مدیران نفتی حضور در فعالیت های فرهنگی و عملیاتی است
رئیس شورای فرهنگی منطقه ۸ وزارت نفت با اشاره به لغو بخشنامه های محدودکننده پیشین در زمینه فعالیت های فرهنگی گفت: ویژگی مدیران کنونی وزارت نفت حضور میدانی در بطن و متن فعالیت های فرهنگی و عملیاتی است.
حسن افتخاری در نخستین همایش شوراهای عالی مناطق ۹ گانه وزارت نفت در مشهد که با حضور مهدی علی مددی، معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و رئیس شورای عالی فرهنگی وزارت نفت، مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و فرمانده بسیج و جمعی دیگر از مدیران عالی رتبه وزارت نفت در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بزرگ ترین افتخار ۱۷ شرکت تابع صنعت نفت در خراسان رضوی، شمالی و جنوبی، خدمت به زائران و مجاوران بارگاه رضوی در منطقه شرق کشور است.
وی برگزاری رویداد شورای مناطق ۹ گانه صنعت نفت در مشهد را مهم و اثربخش در زمینه تداوم فعالیت ها و اقدام های فرهنگی اعلام کرد و گفت: این هم اندیشی زمینه استمرار، انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت های فرهنگی را ممکن می کند.
رئیس شورای فرهنگی منطقه ۸ وزارت نفت یادآورشد: متاسفانه فعالیت های فرهنگی در دوره های پیشین با بخشنامه های محدودکننده انجام نمی شد. حتی اختیار برگزاری کوچک ترین فعالیت یا اقدام فرهنگی و ورزشی از مدیران سلب شده بود. خدا را شاکریم اکنون در مجموعه حاکمیتی، همسو با فرمایشات رهبری، رییس جمهوری، شخص وزیر نفت و معاونان ایشان همیشه در صحنه هستند.
افتخاری ادامه داد: در طول دو سال گذشته شخص رییس جمهوری، وزیر نفت و معاونان وی به تکرار و نه در دفتر کار، که در محل کار عملیاتی با مدیران و کارکنان گفت وگو می کنند و نکته حائز اهمیت این است که صحبت ها، درخواست ها و پیشنهادهای آنها بررسی و منتج به نتیجه می شود.
وی تصریح کرد: توجه به مسائل فرهنگی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، به خوبی در وزارت نفت مورد توجه است.