رهبر معظم انقلاب اسلامی:
دولت های اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به رژیم صهیونیستی شوند
رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کردند: کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولت های اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند. حضرت آیت الله خامنه ای، فرمانده کل قوا (یکشنبه، ۲۸ آبان ماه) با حضور در دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، به مدت یک ساعت و نیم از آخرین دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در محل نمایشگاه دائمی این نیرو بازدید کردند. در این نمایشگاه که شامل بخش های موشکی، پهپادی، پدافندی و فضایی بود، دستاوردهای جدید و به روزشده دانشمندان و متخصصان جوان نیروی هوافضای سپاه پاسداران تحت عنوان «از ایده تا محصولِ تمام ایرانی» به نمایش گذاشته شده بود. هم زمان با حضور رهبر انقلاب اسلامی در این نمایشگاه، از موشک کروز هایپرسونیک «فتاح ۲»، سامانه پدافندی متحرک «مهران» و سامانه ارتقایافته «۹ دی»، همچنین پهپاد «شاهد ۱۴۷» رونمایی شد. آخرین اقدام ها و پیشرفت ها در حوزه موشک ماهواره بر و ارسال ماهواره به فضا، بخش دیگری از این نمایشگاه بود. حضرت آیت الله خامنه ای پس از بازدید از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های نیروی هوافضای سپاه در جمع فرماندهان و مسؤولان دانشگاه علوم و فنون هوافضای عاشورا، بازدید از این نمایشگاه را شیرین و مطلوب خواندند و مهم ترین ویژگی آن را نیازسنجی صحیح و تمرکز علمی و تحقیقاتی بر نیازها برشمردند. ایشان رسیدن به چنین دستاوردهای علمی را ناشی از انگیزه متکی بر عزم و ایمان دانستند و تأکید کردند: هرجا جوان های ما با عزم و ایمان وارد شدند، توانستند کارهای بزرگی انجام دهند و در این نمایشگاه هم نشانه های عزم و ایمان کاملاً مشهود بود.
رهبر انقلاب اسلامی، یکی دیگر از ویژگی های نمایشگاه هوافضای سپاه را، ابتکار و نوآوری برشمردند و خاطرنشان کردند: البته نباید به سطح کنونی موفقیت ها راضی بود، زیرا بخش های مختلف نظامی و غیرنظامی در دنیا به صورت مستمر در حال حرکت و پیشرفت هستند و ما باید تلاش کنیم تا عقب نمانیم.
حضرت آیت الله خامنه ای، حرکت و پیشرفت در مجموعه های نیروهای مسلح را سریع و مطلوب خواندند و با تاکید بر لزوم کاهش پیدا نکردن شتاب حرکت، افزودند: ما در برخی بخش های کشور وضعمان خیلی خوب است، اما در برخی بخش ها وضعمان خوب نیست و کمبود و نقص وجود دارد که در این بخش ها نیز باید با تشخیص صحیح نیازها، به سمت برطرف کردن نقطه نیاز حرکت کرد.
رهبر انقلاب اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات فلسطین و استمرار جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفتند: قضایای غزه بسیاری از حقایق مکتوم را برای مردم دنیا آشکار کرد که یکی از این حقایق، طرفداری سران کشورهای غربی از تبعیض نژادی است.
حضرت آیت الله خامنه ای رژیم صهیونیستی را مظهر تبعیض نژادی خواندند و گفتند: صهیونیست ها خود را نژاد برتر می دانند و بقیه آحاد بشر را نژاد پَست به حساب می آورند و به همین دلیل است که بدون احساس ناراحتی وجدان، چند هزار کودک را به قتل رسانده اند.
ایشان تأکید کردند: هنگامی که رئیس جمهور آمریکا، صدراعظم آلمان، رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس، با آن همه ادعا از چنین رژیم نژادپرستی حمایت و به آن کمک می کنند، به معنای طرفداری این آقایان از تبعیض نژادی به عنوان نفرت انگیزترین مسائل دنیاست.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مردم اروپا و آمریکا نیز باید تکلیف خود را با این وضعیت روشن کنند و نشان دهند که طرفدار تبعیض نژادی نیستند.
نکته دیگری که حضرت آیت الله خامنه ای درباره قضایای غزه به آن اشاره کردند، موضوع ناکامی نظامی و عملیاتی رژیم صهیونیستی بود.
ایشان گفتند: رژیم صهیونیستی با وجود بمباران های گسترده در غزه، تاکنون در حرکت خود ناکام بوده است، زیرا از ابتدا گفتند که هدف ما نابودی حماس و مقاومت و زمین گیر کردن آنهاست، اما با گذشت بیش از ۴۰ روز و با به کارگیری همه توان نظامی خود، هنوز نتوانسته اند این کار را انجام دهند. رهبر انقلاب اسلامی بمباران وحشیانه بیمارستان ها و زنان و کودکان در غزه را نشانه عصبی بودن شدید سران رژیم صهیونیستی از شکست خود دانستند و افزودند: شکست رژیم صهیونیستی در غزه، یک واقعیت است و پیشروی و ورود به داخل بیمارستان ها و یا خانه های مردم، پیروزی نیست، زیرا پیروزی به معنای شکست دادن طرف مقابل است که رژیم صهیونیستی تاکنون نتوانسته است به آن دست یابد و در آینده هم نخواهد توانست. حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه ابعاد این نتوانستن فراتر از رژیم صهیونیستی است، گفتند: این نتوانستن به معنای نتوانستن آمریکا و کشورهای غربی نیز است و اکنون همه دنیا با این حقیقت مواجه شده است که یک رژیم دارای امکانات و تجهیزات مفصل و پیشرفته نظامی نتوانسته است بر طرف مقابل خود که هیچ یک از این امکانات را ندارد، غلبه کند.
ایشان همچنین درباره وظایف و عملکرد دولت های مسلمان نیز افزودند: برخی دولت های اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکرده اند، اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولت های اسلامی مانع رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: دولت های اسلامی حداقل برای یک مدت محدود رابطه سیاسی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: ملت ها باید با ادامه تجمعات و تظاهرات خود، نگذارند مظلومیت ملت فلسطین فراموش شود.
ایشان در پایان تأکید کردند: ما به وعده الهی یقین داریم و به آینده نیز امیدواریم و به وظیفه خود عمل خواهیم کرد.
وزیر نفت خبر داد
رشد اقتصادی بی سابقه 6/25 درصدی در گروه نفت و گاز
وزیر نفت گفت: گروه نفت و گاز به رشد ۲۵.۶ درصدی رسیده که بی سابقه است، سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز یکی از مهم ترین وظایف وزارت نفت است. به گزارش خبرنگار شانا، جواد اوجی (چهارشنبه، یکم آذرماه) در حاشیه نشست هیئت دولت، درجمع خبرنگاران به رشد درآمدهای ارزی کشور اشاره و تصریح کرد: به گواه مرکز آمار ایران وزارت نفت بهترین کارنامه را دارد و بنا براظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه، گروه نفت و گاز رشد ۲۵.۶ درصدی را به دست آورده که تاکنون سابقه نداشته به این رشد به واسطه سرمایه گذاری ها در صنعت نفت بوده است. وی گفت: سرمایه گذاری درصنعت نفت یکی از کارهای اساسی است که این وزارتخانه همسو با رشد تولید انجام می دهد واین سرمایه گذاری رشد تولید و ایجاد ارزش افزوده را برای کشور به ارمغان آورده است. وزیر نفت با بیان اینکه در مجموع ذخایر نفت و گاز در دنیا، رتبه نخست را داریم، تصریح کرد: این نعمتی خدادادی و بالقوه است که با الفعل کردن آن باید رشد مطلوبی در دولت مردمی ایجاد شود. اوجی با اشاره به فعالیت 33 ساله خود درصنعت نفت، اظهارکرد: در دوره های گذشته، هیچ گاه با چنین رشدی که امروزبه لطف پروردگار وحمایت دولت و کارشناسان درصنعت نفت محقق شده است، روبه رو نبوده ایم. وی با اشاره به صادرات خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها گفت: در این زمینه در بسیاری از کشورها موضوع تأمین قطعات یدکی پالایشگاه هاوحتی پتروشیمی ها،همچنین احداث پالاشگاه و پتروشیمی فراسرزمینی دنبال می شود. وزیر نفت باتاکید خودکفایی دراحداث پالایشگاه، پتروشیمی و توسعه میدان های نفت، گاز وحفاری چاه ها ی عمودی و افقی تصریح کرد: دراین زمینه پا را فراتر گذاشته ایم وصدور خدمات فنی و مهندسی را در بسیاری از کشورها دنبال می کنیم. اوجی به افزایش شرکت های دانش بنیان درحوزه نفت و گازاشاره و اظهار کرد: در آغاز به کار دولت سیزدهم شرکت های دانش بنیان درحوزه نفت و گاز ۱۵۰ شرکت بود که امروز به بیش از ۶۰۰ شرکت رسیده ایم.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه:
پیشنهاد واریز یارانه بنزین به کارت ملی افراد رأی نیاورد
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه گفت: پیشنهاد مکلف شدن دولت در برنامه هفتم توسعه به واریز یارانه بنزین به کارت ملی افراد در کمیسیون تلفیق رأی نیاورد. محسن زنگنه درباره مصوبه (شنبه، ۲۷ آبان ماه) کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه درباره حامل های انرژی اظهار کرد: یک پیشنهاد در کمیسیون تلفیق از سوی کمیته انرژی مطرح شد مبنی بر اینکه دولت مکلف است از ابتدای برنامه هفتم یارانه بنزین را به کارت ملی افراد واریز کند و افراد می توانند سهمیه و یارانه خود را در بازاری که تشکیل می شود با یکدیگر مبادله کنند که این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق رای نیاورد، بنابراین تکلیفی به دولت نشده است.
وی افزود: در لایحه پیشنهاد شده بود که دولت اجازه دارد در خصوص یارانه حامل های انرژی و شیوه پرداخت آنها به افراد، خودرو و... تصمیم گیری کند که این موضوع در کمیسیون تلفیق رأی آورد. توجه به این نکته نیز مهم است که دولت پیش از این نیز در قانون هدفمندی یارانه ها این اجازه را داشت. سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم تصریح کرد: در واقع عملاً مجلس و دولت مازاد بر اختیارات دولت در قانون هدفمندی یارانه ها چیزی اضافه نکردند، فقط در این مصوبه این مجوز به دولت داده شد که در هیأت وزیران طرح خود را مصوب و اجرا کند. زنگنه اظهار کرد: بر اساس تصمیم کمیسیون تلفیق قیمت بنزین یارانه ای نباید در طول برنامه هفتم تغییر کند، اما مقدار سهمیه آن در اختیار دولت است.
معاون وزیر نفت در امور گاز خبر داد
تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاه های بغداد در آینده نزدیک
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: براساس توافق ایران و عراق کارگروهی متشکل از کارشناسان دو طرف روی موضوع تمدید قرارداد فروش گاز به نیروگاه های بغداد کار خواهند کرد تا پیش از پایان سال میلادی این قرارداد تمدید شود. مجید چگنی با اشاره به دیدار اخیر جواد اوجی، وزیر نفت با زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق و تمایل این کشور برای توسعه روابط گازی تهران-بغداد اظهار کرد: هم اکنون دو کشور در حوزه انرژی روابط سطح بالایی دارند و مسؤولان هر دو طرف تمایل زیادی برای تقویت این روابط دارند. وی با بیان اینکه سال هاست بخش مهمی از انرژی عراق از سوی ایران تأمین می شود، افزود: قرارداد فروش گاز به نیروگاه های استان بغداد در شرف اتمام بوده و طرف عراقی با جدیت به دنبال تمدید آن است. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: با موافقت وزیر نفت و با توجه به نیاز کشور دوست و برادر عراق به گاز، قرار بر این شد بزودی پس از مذاکرات و انجام توافق های دوجانبه، قرار داد فروش گاز به نیروگاه های بغداد تمدید شود، براساس توافق دو طرف کارگروهی متشکل از کارشناسان ایرانی و عراقی روی این موضوع کار خواهند کرد تا پیش از پایان سال میلادی این قرار داد تمدید شود. چگنی با تأکید بر اینکه طرف عراقی تمایل زیادی برای افزایش واردات گاز از ایران در قالب قراردادهای کنونی بین دو کشور دارد، گفت: زیرساخت های لازم برای انتقال گاز بیشتر در حد نیازهای کنونی عراق وجود دارد. وی ادامه داد: ایران و عراق در زمینه تجارت گاز نیز پیشنهادهای مطلوبی برای یکدیگر دارند که در نشست های آینده کارگروه های مشترک دو طرف بررسی خواهد شد. به گزارش شانا، با توجه به نیاز عراق به گاز طبیعی برای مصارف نیروگاهی، طرح موضوع و مذاکرات قراردادی صادرات گاز ایران به این کشور از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ آغاز و در این زمینه قرارداد فروش گاز به بغداد در تیرماه سال ۱۳۹۲ در بغداد امضا شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد
اجرای ۴.۲ میلیارد دلار طرح های ملی خودکفایی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اجرای طرح های ملی خودکفایی خبر داد و گفت: این طرح ها با هدف تکمیل زنجیره ارزش با ظرفیت اسمی سالانه ۳.۸ میلیون تن و با مجموع سرمایه گذاری ۴.۲ میلیارد دلار اجرا خواهد شد.
مرتضی شاهمیرزایی اظهار کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی همسو با شناسایی فرصت ها و معرفی سرمایه گذاری اقدام به مطالعه جامع زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در قالب ۲۰ بسته طرح های زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در زیرشاخه های تولید محصولات پروپیلن، متانول، اتیلن، آروماتیک و بوتیلن کرده است.
وی مجموع ظرفیت اسمی اجرای این طرح ها را سالانه ۳.۸ میلیون تن دانست و افزود: مجموع سرمایه گذاری اجرای این طرح ها ۴.۲ میلیارد دلار به ارزش تولید سالانه ۴.۴ میلیارد دلار انواع محصولات پایین دستی برآورد شده است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: این طرح ها بر اساس دسترسی هلدینگ ها به خوراک های مورد نیاز، در قالب طرح های ملی خودکفایی به آنها ابلاغ شده و تعدادی از هلدینگ ها با دریافت مجوزهای لازم برای سرمایه گذاری پیش قدم شده اند.