شرکت ملی نفت ایران

پیگیری مستمر مطالبات بانوان صنعت نفت

مشاور مدیرعامل در امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران گفت: تبعیض جنسیتی را در هیچ سطحی نمی پذیریم و برای پیگیری مشکلات بانوان باید از فضای چانه زنی خارج شویم و با اشراف به بسترهای قانونی و مقررات از راه اصولی مطالبات را دنبال کنیم و راه حل ارائه دهیم.

خدیجه گودرزی، مشاور مدیرعامل در امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران در پانزدهمین نشست هم اندیشی شبکه مشاوران امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران که به منظور تبادل نظر مشاوران و بحث و بررسی درباره مسائل، مشکلات و چالش های بانوان شاغل در شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، در جریان مشکلات بانوان در شرایط کاری مختلف قرار گرفت.

وی برقراری ارتباط مستمر و سازنده با مدیرعامل و مدیر منابع انسانی شرکت متبوع را از وظایف مشاوران امور زنان و خانواده خواند و گفت: با توجه به قدرت اجرایی مدیریت منابع انسانی، بیشترین اثرگذاری در رفع مشکلات و چالش های بانوان معزز از این طریق متصور است.

مشاور مدیرعامل در امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران با اشاره به تعدد قراردادها و تنوع شرایط کاری در صنعت نفت گفت: تبعیض جنسیتی را در هیچ سطحی نمی پذیریم و برای پیگیری مشکلات بانوان باید از فضای چانه زنی خارج شویم و با اشراف به زمینه های قانونی و مقررات از راه اصولی مطالبات را دنبال کنیم و راه حل ارائه دهیم.

توجه به سلامت بانوان شاغل

گودرزی با اشاره به اهمیت و لزوم توجه به مقوله سلامت جسمی و روانی بانوان شاغل گفت: در این زمینه با همکاری سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و مرکز مشاوره،  بسته خودمراقبتی تهیه کرده ایم که بزودی برای اجرا به مشاوران ابلاغ می شود.

وی ادامه داد: این بسته شامل آموزش های موردنیاز بانوان با توجه به مشغله کاری آنهاست و از آنجا که خانم های شاغل، وظیفه مراقبت از سلامت اعضای خانواده را نیز تا حدی عهده دار هستند، کمک بزرگی به آنها برای ارتقای سطح سلامت جسمی و روانی خانواده خواهد بود.

در ادامه نشست، کارگاه آموزشی با عنوان «قوانین سیر تحول رویکردهای مهم در حوزه زنان و خانواده» ویژه مشاوران امور زنان و خانواده برگزار و پرسش های بانوان حاضر در نشست مطرح و به بحث و بررسی گذاشته شد.

 

   شرکت نفت فلات قاره ایران

نجات ۶ خدمه لنج باری در خلیج فارس

شناورهای عملیات دریایی شرکت نفت فلات قاره ایران پس از هفت ساعت جست وجو در آب های خلیج فارس توانستند جان ۶ خدمه لنج باری مسیر امارات به آبادان را نجات دهند.

مسعود علی نژاد، رئیس عملیات دریایی منطقه خارک گفت: پیرو اعلام اضطرار نیروی دریایی سپاه به اتاق رادیوی سکوی مجتمع دریایی ابوذر مبنی بر غرق شدن یک فروند لنج سافاری در مسیر امارات به بندر آبادان در محدوده سکوهای نفتی ابوذر و نوروز بر اثر شرایط نامساعد دریا، پس از هماهنگی رئیس مجتمع ابوذر با منطقه نسبت به اعزام شناور امین ۱ به محل اقدام شد.

وی ادامه داد: همزمان عملیات دریایی شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه خارک اقدام به اطلاع رسانی به اداره بندر و دریانوردی جزیره و عملیات دریایی بهرگان کرد که در پی آن، شناورهای آدیش ۴ و کارن ۳ از سکوهای نوروز و سروش به سوی موقعیت بسیج شدند.

رئیس عملیات دریایی منطقه خارک گفت: سرانجام پس از هفت ساعت جست وجو در شرایط جوی نامساعد، با استمرار و پایمردی کاپیتان شهرادی و کارکنان شناور امین ۱، قایق نجات حامل خدمه لنج باری در فاصله ۹ مایلی جنوب میدان ابوذر پیدا و پس از نجات به شناور ناجی ۹ اداره بندر تحویل داده شدند.

 

    شرکت ملی نفت ایران

ایجاد ارزش افزوده با هوشمندسازی میدان های نفت و گاز

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران بر اهتمام این شرکت به حل چالش ها با استفاده از فناوری های دیجیتال و هوشمندسازی میدان های نفت و گاز تأکید کرد و گفت: با استفاده از این فناوری ها ارزش افزوده چشمگیری ایجاد می شود.

سیدمهدیا مطهری با اشاره به نشست انتقال تجربه و دانش شرکت های چینی در زمینه طراحی، پیاده سازی و راه اندازی میدان های نفتی و گازی دیجیتال که چندی پیش برگزار شد، گفت: از شرکت های تابع درخواست شده است چالش های مرتبط با اکتشاف، حفاری، توسعه و تولید را که با استفاده از این فناوری ها قابلیت برطرف شدن دارند شناسایی کنند.

وی با بیان اینکه استفاده از این فناوری ها، ارزش افزوده چشمگیری به همراه دارد، تصریح کرد: امیدواریم نشست مشترک با شرکت های چینی سرآغازی باشد برای تغییرات بزرگ که قراراست در حوزه تحول دیجیتال و میدان های نفتی و گازی هوشمند در مجموعه نفت رقم بخورد؛البته در این مسیر نیازمند همکاری شرکت های تابع، متخصصان این حوزه و همچنین خبرگان دانشگاهی هستیم.

مطهری تأکید کرد: کاهش هزینه ها، مدیریت دارایی، بهبود تصمیم گیری، بهبود کارایی، مدیریت ریسک و به حداکثر رساندن تولید از ذخایر نفت و گاز را می توان از مزایای دیجیتالی شدن میدان های نفتی و گازی برشمرد.

 

اجرای طرح پلیمر گچساران شتاب می گیرد

مدیرعامل شرکت صنایع پلیمر گچساران با اشاره به تعریف این طرح به عنوان طرح اولویت دار هلدینگ خلیج فارس، از تأمین ویژه منابع مالی اعم از ریالی و ارزی برای تسریع در اجرای این طرح خبر داد.سید محمدحسین جزایری موسوی با اشاره به راهبرد تسریع در اجرای طرح های در دست انجام هلدینگ خلیج فارس گفت: در پلیمر گچساران بر اساس همین راهبرد و توجه ویژه ای که معاونت برنامه ریزی و توسعه کسب وکار گروه معطوف این طرح کرده، عزم خود را جزم کرده ایم تا با تلاش همه جانبه و بسیج امکانات، زمان اجرای پروژه را از زمان تعریف شده نیمه دوم ۱۴۰۴، کوتاه تر کنیم.وی با اعلام پیشرفت کلی ۲۴.۵۱ درصدی و پیشرفت بخش مهندسی ۶۶.۶۷ درصد طرح اظهار کرد: طرح پلی­ اتیلن سنگین شرکت صنایع پلیمر گچساران، با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو در حال اجراست که در بخش تأمین و ساخت تجهیزات پروژه، تمرکز خود را بر ساخت داخل گذاشته ایم و بیش از ۷۰ درصد تجهیزات این طرح با اتکا به دانش و توان متخصصان ایرانی، داخلی سازی خواهد بود.مدیرعامل شرکت صنایع پلیمر گچساران ادامه داد: تاکنون بیش از ۵ میلیون یورو سفارش گذاری ارزی در تجهیزاتی که هنوز امکان تولید داخل ندارد، انجام شده و تأمین ویژه منابع مالی، اعم از ریالی و ارزی نیز با پیگیری های صورت گرفته، ایجاد شده که این اعتبارات می تواند به پیشرفت پروژه کمک شایانی کند.جزایری موسوی یادآور شد: پیش بینی می شود در زمان بهره برداری ۲۵۰ اشتغال مستقیم و بیش از ۶۰۰ اشتغال غیرمستقیم ایجاد شود و امیدواریم با راه اندازی سریع تر این طرح و همکاری هلدینگ خلیج فارس، بانک مرکزی و وزارت صمت شاهد آن باشیم که صنایع پلیمر گچساران، نقش بسزایی در توسعه پایدار اقتصادی منطقه گچساران ایفا کند.

 

    سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

استقبال عکاسان 63 کشور از جشنواره بین المللی پارس

نخستین دوره جشنواره بین المللی عکس پارس ۲۰۲۳ با برنامه ریزی مدیریت روابط عمومی و تشریفات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، همکاری روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران و با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگی فدراسیون بین المللی هنر عکاسی (فیاپ) برگزار می شود.

سیدمحمدباقر یوسف زاده، مدیر روابط عمومی و تشریفات سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به حمایت مدیرعامل  این سازمان از برگزاری این رویداد و تصویب آن در شورای فرهنگی منطقه ویژه اقتصادی پارس گفت:همسو با ایفای نقش مسؤولیت اجتماعی در زمینه حمایت از هنرعکاسی و با هدف توسعه این هنر در میان جوانان، حمایت از جوانان مستعد و هنرمند، همچنین معرفی ظرفیت های منطقه ویژه پارس، این جشنواره برگزار می شود.

وی اظهار کرد: نخستین دوره این رویداد در سه بخش صنعت نفت، خانواده، محیط زیست و گردشگری برگزار می شود که عکاسانی از ۶۳ کشور، آثار خود را در این بخش ها به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

دبیر جشنواره عکس پارس با بیان اینکه داورانی از کشورهای ایران، عمان و بلژیک داوری آثار این دوره را انجام دادند، افزود: نتایج جشنواره مشخص شده و آیین پایانی و معرفی برگزیدگان این جشنواره بزودی برگزار می شود.

یوسف زاده تصریح کرد: رونمایی از کتاب جشنواره و برگزاری نمایشگاه آثار برگزیده نیز همزمان با آیین پایانی برگزار خواهد شد.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

تولید برق از تأسیسات تقویت فشار گاز کلید خورد

پروژه بازیافت انرژی از اگزوز توربین های گازی با هدف استفاده بهینه از منابع موجود و به منظور بالا بردن بازده تأسیسات تقویت فشار گاز در دستور کار قرار گرفت.صمد رحیمی، مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز درشرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به وجود حدود ۸۰ تأسیسات تقویت فشار گاز در کشور گفت: اکنون شاهد هدررفت مقدار زیادی انرژی حرارتی از اگزوز توربین های موجود در تأسیسات هستیم که می توان آن را با بهره گیری از فناوری های نو به برق تبدیل کرد.وی با اعلام اینکه این پروژه با بهره گیری از دو فناوری برای اقلیم های متفاوت انجام می شود، افزود:یک نوع فناوری، ویژه ایستگاه هایی است که دسترسی به آب دارند و فناوری دیگر مخصوص ایستگاه هایی است که در جغرافیای کم آب واقع شده اند.مجری طرح تأسیسات تقویت فشار گاز با اشاره به اینکه بیشتر ایستگاه های کشور در نقاط بیابانی واقع شده اند، یادآور شد: برای رفع این مشکل، در دنیا روشی به نام ORC توسعه یافته است که در آن از یک ترکیب آلی به جای آب استفاده می شود.رحیمی درباره دسترسی به فناوری ORC در کشوربیان کرد: در مذاکره با شرکای خارجی به نتایج خوبی رسیده ایم و به زودی نشستی با سازندگان مطرح برای ورود این فناوری خواهیم داشت و امیدواریم طی ماه های آتی در صورت تصویب هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران وارد مرحله اجرا شویم.

 

    شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

معرفی دو محصول راهبردی تولید بار اول

سمینارهای علمی پژوهشی طراحی و ساخت شیپور مافوق صوت و جریان سنج مجازی، به عنوان دو محصول جدید تولید بار اول شرکت های دانش بنیان در مناطق نفت خیز جنوب برگزار شد.در سمینار نخست، پروژه طراحی و ساخت شیپور مافوق صوت به منظور عملیات نم زدایی یا برداشت مایعات گازی از گاز در مقیاس نیمه صنعتی، از سوی محمدرضا خسروی نیکو، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعت نفت ارائه شد.خسروی نیکو در تشریح جزئیات این طرح گفت: فناوری این محصول فقط در اختیار دو کشور هلند و روسیه است. با تولید این محصول در کشور ما، ایران نیز به جمع تولیدکنندگان شیپور مافوق صوت اضافه خواهد شد.عضو هیأت علمی دانشگاه صنعت نفت افزود: در صنعت ال ان جی از این محصول کاربردی برای تبدیل گاز به مایع در کمترین زمان و هزینه ممکن استفاده می شود. از سوی دیگر با استفاده از این محصول میزان تولید گازهای خطرناک نیز کاهش می یابد.خسروی نیکو درباره صرفه اقتصادی این محصول اظهار کرد: قیمت تمام شده تولید این محصول در ایران نسبت به نمونه های خارجی آن بسیار به صرفه و تقریباً یک به ۲۰ است، از این رو با تولید این محصول در داخل از خروج ارز به میزان بسیار زیادی جلوگیری می شود.وی ادامه داد: دانش فنی شیپور مافوق صوت تلفیقی از نمونه های خارجی و متناسب با فشار گاز موجود در مناطق نفت خیز جنوب است که همه قطعه های نمونه آزمایشی آن از سوی یکی از شرکت های دانش بنیان داخلی با دقت بسیار بالایی طراحی و ساخته شده است. هم اکنون فرایند آزمایشی این محصول در یکی از مجموعه های ان جی ال شرکت نفت و گاز کارون در حال سپری شدن است.در سمینار دوم نیز محصول جریان سنج مجازی برای بهینه سازی برخط پمپ های درون چاهی ESP از سوی روح الله میری، عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران معرفی شد.وی گفت: در بسیاری از کشورها و شرکت های پیشرفته، سنسورها، سیستم های جمع آوری، انتقال، ذخیره سازی و تجزیه و تحلیل داده ها، مهم ترین سامانه های صنعتی هستند.عضو هیأت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: از حدود ۱۰۰سال گذشته تاکنون شرکت ها و مجموعه های صنعتی، بیشتر به سمت جمع آوری و ذخیره سازی داده ها حرکت کرده اند و کمتر با فرمول های فیزیکی سروکار داشته اند که هم اکنون به وسیله هوش مصنوعی، این مهم امکان پذیر شده است.میری با اشاره به اهمیت نقش هوش مصنوعی در صنعت نفت اظهار کرد: به کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت بسیار فراگیر شده است؛ چراکه هوش مصنوعی افزون بر بیان وضع فعلی چاه های نفت و گاز، دبی چاه را در مراحل مختلف تخمین می زند که پس از آن، شرایط نرمال و مساعد پمپ و در نهایت پیش بینی وضعیت آینده آن را بیان می کند.

جابه جایی موفق دکل ۱۰۲ تعمیراتی

عملیات جابه جایی دکل ۱۰۲مدیریت تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه ها از چاه ۱۸۷ مسجدسلیمان به منطقه عملیاتی شیبان اهواز با موفقیت انجام شد.

این عملیات به مسافت ۱۸۰ کیلومتر با بهره گیری از ۳۷ دستگاه کشنده ملکی و استیجاری در محور مسجدسلیمان به اهواز با عنوان بار ترافیکی با رعایت موارد ایمنی حمل، انتقال و تخلیه شد.

۱۰۲ یک دکل تعمیراتی سبک با قدرت ۴۶۵ اسب بخار است و کارایی بینابین مزیت برجسته آن نسبت به دیگر دکل های تعمیراتی متداول و دستگاه های لوله مغزی سیار به شمار می رود؛ زیرا قدرت آن از دیگر دستگاه های لوله مغزی سیار بیشتر و امکان جابه جایی و چالاکی آن از یک دکل تعمیراتی بالاتر است.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی

تأمین پایدار و تثبیت تولید گاز در منطقه پارسیان

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: با احداث ایستگاه های تقویت فشار هما، وراوی و مرکز تفکیک تابناک و با مشارکت سرمایه گذار ایرانی، تولید گاز در منطقه عملیاتی پارسیان تثبیت و تضمین می شود.

مهدی حیدری در بازدید دوره ای از منطقه عملیاتی پارسیان درباره طرح های توسعه ای شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در منطقه عملیاتی پارسیان اظهار کرد: به منظور نگهداشت و افزایش سقف تولید گاز به میزان ۶۰ میلیون مترمکعب در روز از سه میدان هما، وراوی و تابناک با سرمایه ۲۸۱ میلیون یورو، طرح احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز هما، وراوی و مرکز تفکیک تابناک در حال اجراست و ایستگاه تقویت فشار وراوی طی چند ماه آینده به بهره برداری می رسد.

وی افزود : طرح احداث ایستگاه های تقویت فشار گاز هما به منظور تثبیت تولید ۱۲ میلیون مترمکعب در روز، وراوی تا سقف روزانه  ۷ میلیون مترمکعب و مرکز تفکیک تابناک با هدف افزایش خوراک ورودی به پالایشگاه پارسیان و نگهداشت تولید روزانه ۳۶ میلیون مترمکعب برنامه ریزی شده است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی درباره مدت زمان و هزینه طرح های یادشده گفت: بودجه احداث ایستگاه تقویت فشار هما ۲۰۴ میلیون دلار و مدت زمان اجرای آن سه سال است. احداث ایستگاه تقویت فشار وراوی با بودجه ۸۸۰ میلیون و ۶۶۰ هزار ریال و طی مدت سه سال تکمیل می شود، همچنین برای احداث مرکز تفکیک تابناک با هدف افزایش کیفیت خوراک ورودی به پایین دست و کاهش تولید آب از مخزن ۷۴ میلیون دلار سرمایه نیاز است.

میدان گازی وراوی در ۳۰ کیلومتری شرق شهرستان لامرد واقع شده است. گاز تولیدی این میدان به وسیله یک خط لوله ۱۶ اینچی به پالایشگاه گاز پارسیان ارسال می شود.

میدان های گازی شانول و هما در مجاورت شهر خنج قرار گرفته اند و گاز تولیدی این میادین پس از ارسال به مرکز تفکیک که شامل لخته گیر، مخزن سه فازی و پمپ ارسال مایعات است، به صورت گاز و مایعات گازی از طریق دو خط لوله ۳۶ و ۶ اینچ به پالایشگاه گاز پارسیان ارسال می شود.