شرکت ملی نفت ایران
چتر حمایتی بر سر طرح های ارزآور خوزستان
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیزهمچنین برابر تعهدهای اجتماعی خود، طرح های توسعه زیرساخت و جایگزینی نخیلات، همچنین کمک به اجرای زیرساخت های آبزی پروری در استان خوزستان را با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال در حال اجرا دارد.
با توجه به وقوع عوامل مختلفی از قبیل جنگ تحمیلی، تغییرات اقلیمی، کاهش نزولات جوی و به دنبال آن وقوع خشکسالی، همچنین شور شدن اراضی و آب های قابل دسترس، مساحت قابل توجهی از نخیلات شهرهای خرمشهر، آبادان و شادگان استان خوزستان از بین رفته است؛ موضوعی که به دلیل وابستگی درآمد روستاییان به نخلستان ها، باعث مهاجرت مردم به سمت شهرها و در نتیجه حاشیه نشینی و افزایش مشکلات اجتماعی شده است.
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز تلاش کرده است ضمن شناسایی عوامل بروز مشکل و ارائه راهکارهای اجرایی در فاز نخست ایجاد زیرساخت های آب رسانی به نخیلات، همچنین جایگزینی نخیلات تا سطح ۱۱۰۰ هکتار را در دستور کار قرار دهد که این پروژه با استقبال قابل وصف روستاییان و آغاز مهاجرت معکوس به دلیل پیدایش منبع درآمدی جدید و پایدار روبه رو شود.
در بخش دیگری با مشارکت کشاورزان علاقه مند، نخل موردنیاز برای کاشت در اراضی آنان تأمین و این نخل های جوان از سوی کشاورزان غرس شد که به دلیل این مشارکت، کشاورزان در اجرای پروژه و تأمین بخشی از اعتبار موردنیاز، پایداری طرح نیز تضمین شد.کنترل ریزگرد و کاهش آلاینده ها از طریق ترسیب (رسوب) کربن به وسیله درختان، همچنین کشاورزی حفاظتی در این اراضی، از جمله ویژگی های این طرح در حوزه محیط زیست است.در همین حال به دلیل جایگاه محصول خرما در بخش صادرات، می توان به ارزآوری آن با توسعه پروژه در سال های آتی اشاره کرد.
با تکمیل و اجرای طرح توسعه زیرساخت و جایگزینی نخیلات، برای ۴۲۰ نفر به صورت دائم و برای ۷۰۰ نفر به صورت موقت اشتغالزایی خواهد شد، همچنین مهم ترین اثر آن بازگشت روستاییان به مناطق خواهد بود.
دومین طرحی که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران در منطقه خوزستان در حال اجرا دارد، طرح کمک به ایجاد زیرساخت های آبزی پروری در شهرستان های دشت آزادگان و هندیجان از توابع استان خوزستان است.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران
نهمین چاه در نخستین مخزن ذخیره سازی گاز خاورمیانه به بهره برداری رسید
چاه شماره ۱۲ آخرین چاه تولیدی - تزریقی در منطقه عملیاتی سراجه قم با حضور مدیرعامل و مدیران شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و معاون استاندار قم عملیاتی شد.مهدی حیدری، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی در آیین رسمی بهره برداری از این چاه اظهار کرد: از اواخر مرداد امسال برنامه ریزی و هماهنگی برای تولیدی شدن چاه ۱۲ سراجه آغاز شد و با همت همکاران در بخش مدیریت تولید، فنی، شرکت های بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب و منطقه بهره برداری سراجه قم در کمتر از سه ماه و با حداقل مبلغ ریالی به بهره برداری رسید.وی با قدردانی از حمایت همه جانبه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برای اجرای طرح ذخیره سازی به عنوان راهبردی ترین اقدام های فنی و عملیاتی در زمینه ذخیره سازی و بازتولید گاز گفت: بدون شک حمایت مدیران ارشد وزارت نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، قوت قلب و اطمینان خاطر را به همکاران ما بخشیده تا در کوتاه ترین زمان ممکن و کمترین هزینه و بدون برون سپاری این چاه تولیدی شود.مدیرعامل نفت مرکزی با اشاره به رکوردشکنی ذخیره سازی با میزان بیش از ۳ میلیارد مترمکعب در مخازن شوریجه و سراجه تصریح کرد: در مجموع در اوج مصرف گاز در فصل زمستان، میزان بازتولید از این دو مخزن ذخیره سازی معادل بیش از یک فاز با تولید حداکثری میدان گازی پارس جنوبی است.تولید روزانه چاه شماره ۱۲ سراجه معادل نیم میلیون مترمکعب است. در این میدان در مجموع یک میلیارد مترمکعب گاز از ابتدای دوره تزریق امسال ذخیره شده است و در چهار ماه سرد سال برداشت روزانه برحسب نیاز تا حدود ۱۰ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
شرکت ملی نفت ایران
تکمیل ۹ پروژه بهداشتی و درمانی در خوزستان
مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون با اعتباری افزون بر یکهزار و ۲۶۰ میلیارد ریال، ۹ پروژه مشترک در حوزه بهداشت و درمان با علوم پزشکی استان خوزستان تکمیل کرده و به بهره برداری رسانده است.مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به منظور ارتقای شاخص های سلامت و سطح خدمت رسانی به بیماران، رفع نیاز بهداشتی و درمانی در مناطق محروم و کم برخوردار، فراهم کردن تسهیلات لازم برای برخورداری همگان از خدمات درمانی، برنامه ریزی به منظور توزیع متناسب امکانات بهداشتی و درمانی، تأمین عدالت و ارتقای سلامت در مناطق پیرامونی نفت،همچنین کمک اختصاصی به اقشار نیازمند، ۹ پروژه مشترک با علوم پزشکی خوزستان را تکمیل کرده و به بهره برداری رسانده است.
کمک به تجهیز بیمارستان سوانح سوختگی اهواز با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، کمک به تکمیل و تجهیز دانشکده دندانپزشکی اهواز با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال، کمک به تجهیز بیمارستان شهدای هندیجان با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال، کمک به خرید تجهیزات مراکز درمانی بخش مرکزی شهرستان لالی با اعتبار ۳۹ میلیارد ریال و کمک به تکمیل و تجهیز بیمارستان یا زهرا دزفول با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال که در سقف اعتباری نفت به دستگاه بهره بردار تحویل شده از جمله این پروژه ها بوده است.از میان دیگر پروژه های به بهره برداری رسیده می توان به کمک به خرید، نصب و راه اندازی ۲۰۰ دستگاه کولر اسپیلت بیمارستان های استان خوزستان با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، کمک به خرید، نصب و راه اندازی CARM بیمارستان های امام خمینی، گلستان و سینای شهر اهواز با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال، کمک به خرید، نصب و راه اندازی چیلر تراکمی بیمارستان امام خمینی شهر اهواز با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال و کمک به خرید، نصب و راه اندازی سیستم استریلیزاسیون اتاق های عمل بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اهواز با اعتبار ۶۰ میلیارد ریال اشاره کرد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون
مانده یابی لوله مغزی از درون چاه بدون استقرار دکل
عملیات موفق مانده یابی لوله مغزی از درون چاه بدون استقرار دکل و توقف تولید در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون انجام شد.
با اقدام به موقع کارشناسان این شرکت و مشارکت مؤثر همکاران مدیریت امور فنی مناطق نفت خیز جنوب و مدیریت تعمیر، تکمیل و خدمات فنی چاه ها، عملیات مانده یابی ۲ هزار و ۵۰۰ متر لوله مغزی سیار از درون چاه شماره ۲۹۴ اهواز با بهره دهی یکهزار و ۵۰۰ بشکه نفت در روز، بدون حضور دکل و توقف تولید چاه، با موفقیت کامل انجام شد.
بر پایه این گزارش، به دنبال شکسته شدن لوله مغزی در حین انجام عملیات رفع مانع و احیای چاه ۲۹۴ اهواز، با اتخاذ تمهیدات لازم و اقدام های به موقع فنی و عملیاتی و تزریق آب نمک، عملیات ایمن سازی چاه و خروج لوله مغزی بریده شده از درون چاه یادشده بدون حضور دکل تعمیراتی انجام شد که با اجرای این عملیات، طی چهار روز کاری افزون بر حذف هزینه زیاد تعمیر به وسیله دکل، از خارج شدن چاه از مدار تولید با بهره دهی تولیدی یکهزار و ۵۰۰ بشکه نفت در روز جلوگیری شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با تأمین ۲۵ درصد نفت خام کل کشور، بزرگ ترین شرکت بهره بردار تابع مناطق نفت خیز جنوب است که مسؤولیت راهبری و تولید صیانتی نفت، گاز و مایعات گاز را از میدان های تحت سرپرستی به عهده دارد.
مجتمع گاز پارس جنوبی
امضای 8 قرارداد پژوهشی
رئیس پژوهش و فناوری مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که این مجتمع، هشت قرارداد پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش و فناوری با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی امضا کرد.عباس صیادی با اشاره به اینکه پیرو فراخوان های پژوهشی و ارزیابی ها، پس از تأیید اعضای شورای پژوهش، مجتمع گاز پارس جنوبی هشت قرارداد پژوهشی با مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی امضا کرد، افزود: این هشت قرارداد با دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه صنعتی شاهرود، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای، دانشگاه تهران، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر و پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی امضا شد.وی یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون توانسته ایم تعامل و همکاری بسیار ارزشمند و خوبی با شرکت های دانش بنیان ها و پارک های علم و فناوری داشته باشیم و اقدام های خوبی در سطح وزارت نفت انجام دهیم.رئیس پژوهش و فناوری مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: آغوش مجتمع گاز پارس جنوبی به روی دانش بنیان ها و سازندگان باراول باز است و از ایده ها و ابتکارهای این شرکت ها برای رفع چالش های عملیاتی پالایشگاه های سیزده گانه استفاده می کند.صیادی تصریح کرد: ورود دانش بنیان ها به صنعت گره و مشکلات این حوزه را رفع می کند و امید داریم در سایه همکاری با دانش بنیان ها و سازندگان ایرانی دستاوردهای مهمی را ثبت کنیم.
شرکت گاز استان ایلام
واحد خدماتی سبز کشور معرفی شد
شرکت گاز استان ایلام از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان واحد خدماتی سبز کشور معرفی شد.
محمود کشاورز، مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام در حاشیه بیست وچهارمین همایش تقدیر از واحدهای صنعتی و خدماتی سبز کشور که در محل سالن همایش های بین المللی این سازمان برگزار شد، از برگزاری دوره های آموزشی به منظور ارتقای دانش و اشاعه فرهنگ محیط زیستی در این مجموعه خبر داد و گفت: مدیریت مصرف انرژی و جایگزینی انرژی پاک و تجدیدپذیر و رعایت الزام های محیط زیستی در اجرای پروژه های مختلف و... تنها بخشی از اقدام های این شرکت بوده است.
وی افزود: اجرای بهینه سازی مصرف انرژی در واحدها، اصلاح الگوی مصرف و مدیریت بهینه مصرف آب، مدیریت پسماند برای کاهش، استفاده مجدد و بازیافت پسماندها و مدیریت کنترل آلایندگی ها، ایجاد و فضای سبز از دیگر اقدام های شاخص این شرکت برای حفظ محیط زیست بوده است.
در این همایش، مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام، از سوی علی سلاجقه، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست قدردانی شد و لوح سپاس دریافت کرد.
شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی
جذب منابع، اولویت اصلی شتاب بخشی به پروژه هاست
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی از یارد عسلویه و طرح ها و شناورهای این شرکت در پارس جنوبی بازدید کرد. حسین شیوا در بازدید از تأسیسات و پروژه های شرکت در پارس جنوبی گفت: پروژه های شرکت به دو گروه جاری و سنواتی تقسیم بندی می شوند.
وی افزود: پروژه های جاری نیز بر اساس مقدار پیشرفت به دو بخش پروژه های بالای ۵۰ درصد و کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی تقسیم بندی شده اند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی گفت: منطقی است که در گام نخست پروژه های جاری و سنواتی تکمیل شوند. از این رو جذب منابع مالی و تقویت این بخش یکی از اولویت های برنامه های پیش روست، با توجه به اینکه پروژه های جاری در بخش نفت و انرژی تعریف شده اند و تأسیسات دریایی با شرکت های بزرگ داخلی مشارکت دارد، تقویت منابع برای پروژه ها چشم انداز روشنی دارد.شیوا ادامه داد: در شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، رویکردهای اقتصادی نیز تقویت می شود؛ زیرا این مجموعه، بنگاه اقتصادی است و هدف اصلی شرکت، مولدسازی منابع و دارایی ها و درآمدزایی است.وی ادامه داد: نیروی مهندسی شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی از جوانان و متخصصانی با سطح بالای علمی و تخصصی تشکیل شده است که سرمایه راهبردی و هویتی شرکت هستند. اجرای پروژه ها با امید به خدا و تکیه بر نیروی جوانان، شتاب بیشتری خواهد گرفت.مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با اشاره به نقش راهبردی شرکت تأسیسات دریایی در طرح های خشکی و بویژه دریایی گفت: نقش راهبردی شرکت تأسیسات دریایی با اولویتِ بخش دریا در صنعت نفت از مسیر تکمیل طرح های نیمه تمام که هر کدام از آنها یکی از اجزای پروژه های ملی صنعت نفت هستند، احیا می شود.در این بازدید که شامل یارد عسلویه و شناورهای شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی بود، مدیران طرح ها از جمله طرح خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی، گزارشی از فعالیت های مجموعه تأسیسات دریایی در حوزه طرح های خشکی و دریایی و شناورها ارائه دادند.
شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، طرح های زیادی را در دریا و خشکی در جنوب کشور در حال اجرا دارد که شتاب بخشی به آنها برای طرح های ملی صنایع نفت و گاز با اهمیت است.در پایان روز نخست این بازدید، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی و همکاران شرکت نفت و گاز پارس، «شب چِله» را در جمع کارکنان پرتلاش سکوی تولید گاز نیز بودند.