دستور رئیس جمهوری برای تدوین نقشه راه فعالیت های دانش بنیان
رئیس جمهوری با تأکید بر اهمیت توجه به تجاری سازی و صادرات محصولات دانش بنیان از همه دستگاه های مرتبط خواست افزون بر کمک به ارتقای قابلیت های صادراتی این محصولات، با تکمیل زنجیره ارزش در تولیدات دانش بنیان به افزایش تولید، اشتغال و خلق ثروت برای کشور کمک کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در سومین نشست شورای «راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان» با قدردانی از تلاش ها و اقدام های انجام شده در زمینه اجرای قانون حمایت از تولیدات و توسعه شرکت های دانش بنیان به بیش از ۱۰ هزار شرکت فعال، بر ارتقای کیفی شرکت های دانش بنیان همزمان با توسعه کمی نیز تاکید کرد.
رئیسی با دستور به سازمان برنامه و بودجه برای توجه به حمایت مالی از فعالیت های دانش بنیان تصریح کرد: با توجه به اینکه توسعه فعالیت های دانش بنیان ایجاد اشتغال، رشد تولید و پیشرفت فناورانه را در پی دارد، هر نوع حمایت مالی و ارائه تسهیلات و تخصیص منابع به فعالیت های دانش بنیان، نه هزینه بلکه سرمایه گذاری سودمند و آینده نگرانه است.
وی با ضروری دانستن نهایی شدن نقشه راه فعالیت های دانش بنیان کشور و جامع نگری نسبت به همه حوزه های فعالیت های دانش پایه از میکروالکترونیک و زیست فناوری تا هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی، بر گسترش همکاری وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی با شرکت های دانش بنیان در دولت مردمی تاکید کرد.
ارتباط قوی، مستمر و نظام مند صنایع بزرگ با شرکت های دانش بنیان
رئیس جمهوری ارتباط قوی، مستمر و نظام مند صنایع بزرگ با شرکت های دانش بنیان را نیز از اولویت های مهم برشمرد و با تاکید بر ضرورت تقویت تعامل سازمان استاندارد با شرکت های دانش بنیان، تسریع در تطبیق محصولات دانش بنیان با شاخص های استاندارد را در عین رعایت دقت خواستار شد.
رئیسی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه به تجاری سازی و صادرات محصولات دانش بنیان افزود: همه دستگاه های مرتبط از معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارتخانه ها و دیگر دستگاه های اجرایی مکلف هستند، علاوه بر کمک به ارتقای قابلیت های صادراتی محصولات دانش بنیان، تلاش کنند با تکمیل زنجیره ارزش در تولیدات دانش بنیان به افزایش تولید، اشتغال و خلق ثروت برای کشور کمک کنند.
رئیسی با تاکید بر اهمیت توجه به ارتقای بیش از پیش بهره وری در همه فعالیت ها و اقدام های دستگاه های مختلف از جمله صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: قانون حمایت از جهش تولیدات دانش بنیان قانون خوبی است که مورد تایید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز قرار گرفته و برای صیانت از این قانون و جلوگیری از هر اقدام و تصمیمی که به تضعیف آن بینجامد، مسؤولیت سنگین و جدی داریم. یکی از الزامات حمایت از کسب و کارها، حفظ ثبات در تصمیم گیری است و باید از ثبات این قانون نیز صیانت کرد.
با حضور معاون اول رئیس جمهوری انجام شد
امضای تفاهمنامه احداث مجموعه بزرگ فرهنگی - ورزشی شهر تهران به شیوه تهاتر نفت
تفاهمنامه همکاری احداث مجموعه بزرگ فرهنگی- ورزشی شهر تهران که از طریق تهاتر نفت تأمین مالی می شود، با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری به امضا رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت در این آیین که جواد اوجی، وزیر نفت؛ علیرضا زاکانی، شهردار تهران و داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز حضور داشتند، مخبر با اشاره به اینکه تمامی ابعاد مختلف این طرح به صورت جهادی پیش رفته است، اظهار کرد: یکی از ویژگی های بارز این طرح، آن است که تمامی ابعاد و جوانب مختلف آن ب دقت بررسی شده و مسائل مختلف مرتبط با آن، مدنظر قرار گرفته است. وی روش مناسب تأمین مالی را یکی از مهم ترین موضوعات در اجرای پروژه های مختلف برشمرد و افزود: تأمین منابع مالی برای اجرای این طرح از طریق تهاتر نفت پیش بینی شده که سابقه کمتری در کشور دارد و اطمینان بخش است. معاون اول رئیس جمهوری احداث یک ورزشگاه و مجموعه بزرگ ورزشی برای شهر تهران را ضرورتی جدی توصیف کرد و گفت: همه ورزشکاران و ورزش دوستان که تقریباً آحاد جامعه را دربر می گیرند، مخاطب این طرح هستند و ساخت این مجموعه خدمتی به همه آنها خواهد بود. مخبر با اشاره به اینکه از زمان دستور رئیس جمهوری تا تصمیم گیری و تدوین این تفاهمنامه، مدت زیادی سپری نشده است، تصریح کرد: انتظار این است که این پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برسد و مردم و جوانان هرچه زودتر بتوانند از مزایای آن بهره مند شوند.
وی اظهار کرد: براساس تفاهمنامه و مذاکراتی که با پیمانکار اجرای این پروژه انجام شده، باید برای ساخت این مجموعه از تمام ظرفیت های داخلی استفاده شود و در طراحی و ساخت این ورزشگاه، الگوی ایرانی ـ اسلامی نیز رعایت شود. در این آیین جواد اوجی، وزیر نفت؛ علیرضا زاکانی شهردار تهران و داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز هر کدام نظرات و دیدگاه های خود را در خصوص احداث این مجموعه مطرح کردند و از آمادگی کامل برای حمایت و پشتیبانی کامل این طرح خبر دادند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:
تلاش نیروهای وزارت نفت برای رفع اختلال سامانه سوخت ستودنی است
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سرعت، دقت و تلاش نیروهای زحمتکش و سختکوش وزارت نفت به ویژه شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی در رفع اختلال سامانه هوشمند سوخت ستودنی است.
عبدالعلی رحیمی مظفری با بیان اینکه وزارت نفت به خوبی توانست اختلال ایجادشده در سامانه هوشمند سوخت را مدیریت کند، اظهار کرد: مسؤولان وزارت نفت با سرعت، دقت و تلاش شبانه روزی خود توانستند به خوبی این چالش را مدیریت کنند تا فشار روانی این موضوع به جامعه وارد نشود. وی از نیروهای زحمتکش و سختکوش شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران قدردانی کرد و گفت: در مدت زمان کوتاهی پس از اختلال، جایگاه های عرضه سوخت وارد مدار شد و فعالیت خود را از سر گرفتند و حتی سوخت گیری با کارت هوشمند سوخت نیز آغاز شد که این بیانگر سرعت عمل بالای مسؤولان وزارت نفت در مدیریت چالش هاست.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر اینکه عملکرد وزارت نفت درباره رفع به موقع اختلال در سامانه سوخت ستودنی است، تصریح کرد: هرچند عملیات سایبری در دنیا افزایش یافته و این موضوع طبیعی است، اما باید تدابیری اندیشیده شود تا این موارد تکرار نشود.
تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین در دولت گرفته نشده است
سخنگوی دولت، درباره احتمال افزایش قیمت بنزین هنگام بررسی لایحه بودجه سال آینده در مجلس گفت: لایحه بودجه به صورت عمومی در رسانه ها منتشر می شود و متن آن موجود است و هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین در دولت گرفته نشده است.
علی بهادری جهرمی در نشست خبری درباره احتمال افزایش قیمت بنزین هنگام بررسی لایحه بودجه سال آینده در مجلس تصریح کرد: وقتی لایحه بودجه به مجلس می رود، در رسانه ها منتشر می شود و متن آن موجود است. در هیچ یک از دو لایحه ای که منتشر شده، این موضوع دیده نشده است. وی در ادامه درباره اینکه کدام دستگاه ها درباره رفع آلودگی هوا ترک فعل کرده اند، گفت: برای اجرای هوای پاک در این دولت، اقدام های زیادی انجام شده که از جمله آن می توان حرکت به سمت برقی سازی خودروها اشاره کرد. سخنگوی دولت با اشاره به افزایش کیفیت بنزین و گازوییل در کشور افزود: بنزین و گازوییل توزیع شده در تهران، استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ را دارند. برای نمونه اکنون در اصفهان ۱۵ میلیون لیتر گازوییل با استاندارد یورو ۵ تولید می شود که کمک بزرگی به جلوگیری از آلایندگی می کند.
بهادری جهرمی درباره طرحی برای جلوگیری از مازوت سوزی تصریح کرد: دراین دولت، بارها گزارش هایی در حوزه انرژی درباره جمع آوری گازهای مشعل در غرب کارون و سطح هویزه ارائه شده و وزارت نفت قراردادهای زیادی با شرکت های دانش بنیان برای رفع آلایندگی امضا کرده است.
سخنگوی وزیر امور خارجه :
موضوع میدان گازی آرش باید خارج از چارچوب رسانه ای بررسی شود
سخنگوی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ترجیح می دهیم موضوع میدان گازی آرش، خارج از چارچوب رسانه ای مطرح و بررسی شود، گفت: گفت وگوهای فنی در این رابطه در مقطعی انجام شده و ملاحظات فنی و حقوقی وجود دارد که گفت وگوها را ادامه خواهیم داد.
ناصر کنعانی در نشست خبری در خصوص میدان گازی آرش اظهار کرد: ما ترجیح می دهیم این موضوع خارج از چارچوب رسانه ای بررسی و مطرح شود. در دیدارهای میان دو طرف های ذی ربط، این موضوع مطرح شده و در ژنو هم در این رابطه گفت وگوها انجام شده است.
وی با بیان اینکه همواره بر سیاست ثابت خود بر توسعه مناسبات با همسایگان تأکید داریم، افزود: اینکه مسائل فنی و تخصصی به صحنه رسانه ای کشیده شود، نتیجه ای جز پیچیده شدن نخواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: گفت وگوهای فنی در این رابطه (میدان گازی آرش) در مقطعی انجام شده و ملاحظات فنی و حقوقی وجود دارد که در این چارچوب ادامه خواهیم داد.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور:
دولت سیزدهم به دنبال شایسته سالاری در جذب نیروها از بدو استخدام است
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد که در دولت سیزدهم به دنبال شایسته سالاری در جذب نیروها از بدو استخدام هستیم.
میثم لطیفی در نخستین همایش ملی تعالی حکمرانی در پرتو تحول کانون های ارزیابی با بیان اینکه اساسی ترین نقش ها در دولت سازی، شایسته سالاری است، گفت: بی شک در دولت سازی نقش مدیران و کارگزاران بی بدیل است. معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: در دولت سیزدهم، اعتماد زیادی به مجموعه های تخصصی و نخبگان موجود در کانون های ارزیابی کشور وجود دارد، از این رو باید با همفکری و همکاری در این حوزه بتوانیم به اهداف خودمان برسیم. لطیفی با تأکید بر اینکه دولت به عملکرد کانون های ارزیابی بخش خصوصی کشور اعتماد دارد، گفت: مرکز آموزش مدیران دولتی نباید رقیب این کانون ها باشد؛ بلکه باید نقش تنظیم گری و رهبری را ایفا کند؛ البته خروجی کار کانون های ارزیابی باید برای مدیران دولتی قابل فهم و اقناع کننده باشد. وی ارتباط مؤثر با بیش از ۹۰ کانون ارزیابی سرمایه انسانی کشور را از دغدغه های سازمان اداری و استخدامی کشور دانست و یادآور شد: برگزاری چنین همایش هایی به همت صنعت نفت می تواند در ایجاد ارتباط با این کانون ها، مهم و پایه ای باشد.