پالایش گاز هویزه خلیج فارس، یادگار شهید رئیسی است

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، راه اندازی فاز یک پالایش گاز هویزه خلیج فارس را مرهون پیگیری و تأکیدهای شهید رئیسی و کار جهادی انجام شده در این طرح دانست.

عبدالعلی علی عسکری که دوشنبه، هفتم خرداد ماه برای پیگیری طرح توسعه پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس به استان خوزستان و منطقه جفیر سفر کرده بود، در آیین بزرگداشت شهدای خدمت در این شرکت با یادی از همه شهدا و به ویژه شهید آیت الله رئیسی و همراهان ایشان گفت: شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس، یکی از یادگاران شهید رئیسی عزیز است.

وی افزود: هنگامی که خدمت رئیس جمهور شهید رسیدم، گفتم یکی از پروژه های بسیار مهم و ملی در خوزستان، پروژه پالایش گاز هویزه خلیج فارس است و گزارشی به ایشان ارائه دادم. شهید رئیسی گفت من از شما دو کار می خواهم که نخستین آن خاموشی مشعل هاست و دوم توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس همچنین با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه خاموشی مشعل ها بیان کرد: کسانی که در این منطقه زندگی می کنند، به خوبی می دانند که دهه هاست سرمایه کشور، همراه با سوختن گاز در این مشعل ها می سوزد و تأکید بر خاموشی مشعل ها، از منظر جلوگیری از هدررفتن سرمایه ملی و حفظ محیط زیست است. علی عسکری تصریح کرد: عملیات اجرایی پروژه هویزه خلیج فارس، 11 سال پیش نرفته بود و به دلیل تأکید شهید رئیسی، به همکاران گفتم این پروژه را باید تهاجمی، فعالانه و جهادی پیش ببریم و کار را تمام کنیم.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ادامه داد: بسیاری افراد ازجمله افراد متخصص، رسیدن هویزه خلیج فارس به مرحله راه اندازی را در این مدتِ کم نشدنی و حتی نوعی بلوف می دانستند، اما با کار جدی و جهادی ثابت کردیم می شود و توانستیم.

وی افزود: حتی چند ساعت قبل از تشریف فرمایی رئیس جمهوری برای راه اندازی هویزه خلیج فارس، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهوری، تماس گرفت و گفت برخی می گویند آنجا آماده نیست و آقای رئیسی گفت از شما بپرسیم اگر تمام است بیاییم، که گفتم برای راه اندازی آماده است و ایشان هم آمد و سخنان تعیین کننده ای در اینجا بیان کردند. یاد و خاطره ایشان در اینجا همواره گرامی است. این پالایشگاه گاز از یادگارهای آیت الله رئیسی در منطقه جفیر است که امیدواریم این موضوع برکتی باشد برای این مجتمع که در منطقه ای عزیز واقع شده و یادآور رشادت های شهدای بزرگوار هویزه است.

علی عسکری دلیل حضور در شرکت پالایش گاز هویزه خلیج فارس را پیگیری حل مسئله خوراک دانست و گفت: ظرفیت هویزه خلیج فارس فرآورش روزانه ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز است و فاز نخست با ظرفیت روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب راه اندازی شده است که در صورت تأمین خوراک، راه اندازی فاز دوم هم کار زیادی ندارد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تأکید کرد: در شرایط کنونی برای راه اندازی فاز دوم عجله نداریم. امروز حدود ۱۱۰ میلیون فوت مکعب خوراک، یعنی ۲۰درصد ظرفیت این مجتمع عظیم که یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار هزینه اجرای آن بوده است تأمین شده و تمرکز ما بر تأمین خوراک کامل مجتمع است.

وی افزود: شرکت پتروپارس در حال اجرای پروژه ای است که با تکمیل آن سالانه حدود ۲۰۰ میلیون فوت مکعب، معادل ۴۰درصد خوراک موردنیاز این پالایشگاه تأمین خواهد شد.

علی عسکری یادآوری کرد: باید با همکاری شرکت ملی نفت ایران، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، شرکت پتروپارس و ظرفیت های موجود در گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، مشعل های غرب کارون را خاموش و خوراک پالایش گاز هویزه خلیج فارس را تأمین کنیم. تلاش ما این است که تا سال آینده فاز نخست این پالایشگاه را به 100درصد ظرفیت و فاز دوم را به راه اندازی برسانیم.

 

مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت

مدیر مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت با بیان اینکه در هر موضوعی که ورود می کنیم، ردپایی از نفت در آن وجود دارد، گفت: این موضوع در منطقه خوزستان، شهر مسجدسلیمان یا شهر آبادان که تأسیسش بر پایه پیدایش نفت بود، بسیار مشهود است. حسین شاملی با بیان اینکه هویت صنعت نفت بین کارکنان و مدیران این صنعت به خصوص وزیر نفت اهمیت بسیاری دارد، گفت: این هویت نمایشگر بخشی از رویدادهای اقتصادی، سیاسی، مذهبی و انقلابی و حتی غیرتی کارکنان صنعت نفت در ۱۱۶ سال گذشته است که موضوع جنگ تحمیلی و تحریم ها نیز در آن دیده می شود.

مدیر مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت بیان کرد: شرکت ملی نفت ایران در دنیا شرکتی شناخته شده است که این موضوع نشان دهنده عظمت صنعت نفت ایران و در مرتبه ای بالاتر نمایانگر عظمت ملت ایران است؛ ملتی که در مقاطع مختلف، هم در کشور و هم در جهان به واسطه موقعیت اقتصادی و جغرافیایی، تأثیرگذاری مستقیمی بر امور داشته اند.

مقاطع تاریخی نفت ایران

شاملی با بیان اینکه ما دو مقطع را در تاریخ نفت داریم که جدا از مبحث پیدایش نفت در ایران به صورت صنعتی و توسعه آن، شاهد نقش پررنگ ملت در آن هستیم، گفت: یک مقطع مربوط به سال ۱۳۲۹ تا ۱۳۳۱ می شود که طی آن ملی شدن صنعت نفت به وقوع پیوست و شرکت های خارجی و کارشناسان آنها از ایران رفتند و در پی آن تحریم های شدیدی علیه ملت ایران اعمال شد. در آن برهه زمانی، با مقاومتی که در صنعت نفت شکل گرفت، ایران سرافرازانه از تهدیدها خارج شد. وی ادامه داد: مقطع دوم صنعت نفت، مربوط به انقلاب ۱۳۵۷ است که پس از آن شاهد شکوفایی صنعت نفت در قسمت های پایین دستی و بالادستی بودیم؛ یعنی در تولید گاز به ظرفیت یک میلیارد مترمکعب در روز رسیدیم که بی سابقه است.مدیر مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت افزود: اکنون نیز در اوضاع تحریم، در تولید محصولات پتروشیمی به ظرفیتی بیش از ۱۰۰ میلیون تن در سال رسیده ایم و این در حالی است که پیش از انقلاب ظرفیت تولیدی ایران در صنعت پتروشیمی حدود ۲ میلیون تن در سال بود، همچنین به خودکفایی ۸۷ تا ۹۰ درصدی در تولید تجهیزات پالایشی و بالادستی رسیده ایم.

ثبت ۱۲ میلیون برگ تاریخی در صنعت نفت

شاملی با بیان اینکه اگر به شئونات مختلف سیاسی و اقتصادی کنونی کشور نگاهی بیندازیم، می بینیم مهم ترین موضوع در کشور همچنان نفت است، تصریح کرد: براساس این اهمیت است که مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت به دستور وزیر نفت احیا و مأموریت ثبت و ضبط تاریخ صنعت نفت و تبادلات اسنادی با دیگر مراکز اسنادی کشور به آن سپرده شد.

وی گفت: هم اکنون در مرکز اسناد صنعت نفت حدود ۱۲ میلیون برگ سند تاریخی موجود است که پیش بینی می شود این عدد با جمع آوری کل اسناد نفت به بیش از ۲۵ میلیون برگ برسد.

مدیر مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت با یادآوری اینکه بیش از ۹ هزار شیء واجد شرایط میراثی و بیش از ۱۱۴ بنای ثبت آثار ملی در مجموعه صنعت نفت وجود دارد، افزود: بیش از ۷۰۰ بنای واجد ثبت شرایط میراثی که هرکدامشان به تنهایی یک تاریخ به حساب می آیند، در این صنعت شناسایی شده است. برای مثال، پالایشگاه آبادان با ۱۰۵ سال قدمت هویت پایین دستی و توسعه صنعت پالایشگاهی کشور به شمار می آید. شاملی ادامه داد: توسعه میدان های نفتی در ایران از حدود سال ۱۲۸۷ آغاز و در طول ۱۱۶ سال حدود ۱۰۵ میدان نفتی در ایران کشف شد.

وی با بیان اینکه براساس تکالیفی که در برنامه های چهارم، پنجم و ششم توسعه دیده شده است، دستگاه هایی که اماکن و اسنادی تاریخی را در اختیار دارند، موظفند در حفظ، نگهداری و مرمت آن ها اهتمام داشته باشند، گفت: بر این اساس، مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت هم با توجه به اینکه صنعت نفت در همه عرصه های کشور پیشروست، در این موضوع نیز پیشرو عمل کرده و طی چند سال گذشته الهام بخش بین دستگاه های دولتی و خصوصی بوده و در جمع آوری اسناد و اشیای تاریخی توانسته رتبه نخست را در کشور به دست آورد.

 

شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی

راه اندازی تارنمای هوش مصنوعی

مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی از تشکیل کارگروه راهبری و سیاست گذاری هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی خبر داد.

عباس باصفا دراین باره گفت: کارگروه راهبری و سیاست گذاری هوش مصنوعی با دستور جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، تشکیل و اعضای آن مشخص شد. وظیفه اصلی این کارگروه تنظیم نظام نامه هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی است.

وی افزود: در این زمینه نشست های مختلفی با استادان دانشگاه ، شرکت های دانش بنیان و خبرگان حوزه هوش مصنوعی برگزار شده است تا بتوانیم از توانایی و ظرفیت آن ها در اجرای پروژه استفاده کنیم.

مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات این شرکت با همکاری کارگروه راهبری و سیاست گذاری هوش مصنوعی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، صفحه هوش مصنوعی در پورتال های داخلی (اینترانت) و اینترنتی شرکت  را طراحی و راه اندازی کرد.

صفحه رسمی هوش مصنوعی در پورتال داخلی ـشرکت (ایـنترانت) به آدرس http://portal.niordc.ir  و سایت اینترنتی به آدرس https://niordc.ir (بخش مدیریت ها و امور ستادی/ مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات/ هوش مصنوعی) راه اندازی شده و اخبار، رویدادها، مطالب آموزشی، مقالات و نیازهای فناورانه شرکت در این حوزه قابل مشاهده و بهره برداری است.

علاقه مندان می توانند ضمن بهره برداری، مقالات تحقیقاتی معتبر خود در این حوزه را به دبیرخانه کارگروه هوش مصنوعی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران به آدرس ai-dabirkhaneh@niordc.ir   ارسال کنند.

 

  دانشگاه صنعت نفت

برگزاری نشست تخصصی نفت  «از اقتصاد تا فرهنگ و تکنولوژی»

نشست تخصصی نفت «از اقتصاد تا فرهنگ و تکنولوژی» به مناسبت صدوشانزدهمین سالگرد اکتشاف نفت در خاورمیانه از طریق ویدیوکنفرانس به همت دانشگاه صنعت نفت برگزار شد.

نشست تخصصی نفت «از اقتصاد تا فرهنگ و تکنولوژی» با هدف بررسی اقتصاد، فرهنگ و فناوری ایران پیش و پس از کشف نفت، فرصت های ایجاد شده و باقیمانده با کشف نفت دوشنبه، هفتم خرداد از طریق ویدیوکنفرانس و به همت دانشگاه صنعت نفت برگزار شد.

در این نشست تخصصی سیدرضا شادی زاده، دکترای مهندسی نفت و استاد تمام دانشگاه صنعت نفت، محمدرضا خسروی نیکو، دکترای مهندسی شیمی و استاد تمام دانشگاه صنعت نفت و محمدرضا شکوهی، دکترای علوم اقتصادی و استادیار دانشگاه صنعت حضور داشتند.

 

شرکت نفت و گاز آغاجاری 

آموزش تخصصی مشاغل برای جلوگیری از حوادث

مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری گفت: آموزش تخصصی مشاغل به منظور ایمنی بیشتر در کارها، خرید تجهیزات و البسه ایمنی برای همه کارکنان، ایمن سازی شیرخانه ها، تخلیه خطوط لوله خارج از سرویس، از اولویت های این شرکت برای جلوگیری از حوادث احتمالی است.

جواد تقی زاده (ششم خرداد ماه) در نشست بهداشت، ایمنی و محیط زیست با تسلیت شهادت رئیس جمهور مجاهد، سید ابراهیم رئیسی و همراهانش در سانحه هوایی افزود: شهید رئیسی شخصیتی بود که حیاتش برای کشور موجب برکت بود و بدون شک شهادت ایشان نیز برای کشور برکات زیادی را در پی خواهد داشت.

وی با تأکید بر رعایت الزام های ایمنی از سوی کارکنان افزود: ایمنی موضوع جدانشدنی از صنعت است و به لطف خدا از سال ۱۴۰۱ تاکنون با تلاش کارکنان سختکوش، هیچ حادثه ای در شرکت نفت و گاز آغاجاری نداشتیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری با اشاره به آغاز گرما در منطقه، خواستار شناسایی نقاط معیوب و ایرادپذیر در تأسیسات برقی و کلید خانه ها شد و گفت: توجه به تأسیسات و کارکنان عملیاتی و سرکشی مداوم از واحدها باید در اولویت رؤسای اداره ها و دیگر بخش ها قرار گیرد.

تقی زاده در این نشست همچنین بر آموزش تخصصی مشاغل به منظور ایمنی بیشتر در کارها، خرید تجهیزات و البسه ایمنی برای همه کارکنان، ایمن سازی شیرخانه ها و تخلیه خطوط لوله خارج از سرویس تأکید کرد.

در ادامه علی شکیباکیا، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت نفت و گاز آغاجاری، با ارائه گزارش اچ اس ای، این شرکت را یکی از واحدهای برتر شرکت ملی مناطق نفت خیز برشمرد و بیان کرد: در سال قبل بیش از ۲۸۴ عملیات اطفای حریق از سوی آتش نشانی شرکت انجام شد که بخش قابل توجهی از آن ارائه خدمات به بیرون از شرکت بود.

وی همچنین صدور بیش از ۴۰ هزار مجوز کار سرد و گرم از سوی  همکاران اچ اس ای را یکی از اقدام های شرکت نفت و گاز آغاجاری در سال ۱۴۰۲ دانست و افزود: با هماهنگی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نخستین مانور مشترک بین شرکت نفت و گاز آغاجاری و شرکت نفت و گاز مارون در ماه های آینده برگزار می شود.

براساس این گزارش، در نشست بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت نفت و گاز آغاجاری، شاخص سلامت کارکنان این شرکت، کریدور خطوط لوله امیدیه و پروژه های در حال اجرا بررسی شد.