«مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری منتخب ایران شد
آغاز پرداخت 8/3 همت پاداش صرفهجویی به مشترکان گاز
آغاز معاملات اوراق گواهی صرفهجویی گاز در بازار سرمایه
افتتاح 6 طرح پتروشیمی در آخرین روزهای کاری
صنعت پتروشیمی دولت سیزدهم در یک نگاه
افزایش ۶.۶ درصدی گازرسانی به نیروگاهها
برگزاری مسابقات سراسری قرآن ویژه کارکنان
داوری را به صورت حرفه ای ادامه می دهم
رقیبان ایران در مسابقات انتخابی جام جهانی مشخص شد
عینک های هوشمند تحولی هیجان انگیز در دنیای فناوری
سخنگوی ستاد انتخابات کشور، گزارش نهایی شمارش آرای ماخوذه مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را اعلام کرد. به گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، با پایان فرآیند اخذ رای مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در شامگاه جمعه و پس از شمارش و تجمیع کل آرا، محسن اسلامی، سخنگوی ستاد انتخابات کشور صبح روز شنبه (16 تیرماه) در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد حاضر شد و گزارش پایانی از نتایج شمارش آرا را ارائه کرد.
آقای مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی به عنوان منتخب چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.
مرحله اول انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران روز جمعه گذشته (هشتم تیر۱۴۰۳) برگزار شد.
در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت اعلام شد
نرخ رشد بخش نفت در سال ۱۴۰۲ و سه ماه نخست ۱۴۰۳ براساس گزارش ارائه شده در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، مثبت اعلام شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست ستاد هماهنگی اقتصادی به ریاست محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری، برگزار و گزارشی از تازه ترین وضع آمار نرخ تورم و رشد اقتصادی ارائه شد. نرخ تولید و رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ و بهار ۱۴۰۳، مطابق گزارش ارائه شده در این نشست، بهبود مستمر داشته است.
براساس گزارش بانک مرکزی، درحالی که رشد بخش خدمات در سال ۱۴۰۱ معادل ۲.۷درصد بوده، نرخ رشد این بخش پارسال به ۳.۸درصد رسید.
نرخ رشد گروه نفت نیز با توجه به رشد قابل توجه تولید و صادرات نفت خام و میعانات گازی از ۱۰درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۴.۷ در سال ۱۴۰۲ رسید. نرخ رشد گروه صنایع و معادن نیز ۴.۵درصد بود.
گزارش ویژه سازمان برنامه و بودجه از رشد اقتصادی در سه ماه نخست ۱۴۰۳ نیز نشانگر تداوم روند مثبت رشد اقتصادی در ماه های ابتدایی سال است.
نماینده کرمان در مجلس:
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد مثبت دولت سیزدهم در زمینه فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم تأکید کرد: انتقال گاز روسیه به ایران اقدامی بزرگ و مهم به شمار می رود که می تواند ما را به قطب گازی در منطقه بدل کند.
شهباز حسن پور بیگلری دراین باره بیان کرد: دولت سیزدهم اقدام های قابل توجهی در زمینه فروش نفت و گاز در شرایط تحریم انجام داده که قابل تقدیر است و امضای توافق نامه گازی با روسیه، اوج اقتدار دیپلماسی انرژی دولت شهید رئیسی را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: سیاست های وزارت نفت در زمینه گسترش همکاری ها در حوزه انرژی با کشورهای منطقه به ویژه روسیه را مثبت ارزیابی می کنم؛ اجرای دیپلماسی فعال انرژی و افزایش مراودات با کشورهای همسایه مزیت های فراوانی برای کشور دارد.
نماینده کرمان و راور در مجلس گفت: با تکیه بر دیپلماسی فعال گازی می توانیم زمینه را برای افزایش مبادلات گازی با کشورهای همسایه ایجاد کنیم که به ما در تبدیل شدن به قطب ترانزیت گاز منطقه کمک خواهد کرد.
حسن پور یادآور شد: سیاست گذاری های صحیح در کنار تلاش دولت سیزدهم در وزارتخانه های مختلف ازجمله وزارت نفت و امور خارجه به کمکمان آمد تا در شرایط تحریم، به فروش نفت و گاز کشور بپردازیم و رکورد قابل قبولی را در این زمینه ثبت کنیم.
اعضا و هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در دوره دوازدهم روز یکشنبه(دهم تیر) مشخص و معرفی شدند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، اعضای این کمیسیون در مجلس دوازدهم، موسی احمدی، محمد بهرامی سیف آباد، فتح الله حسینی، سیداسماعیل حسینی، غلامرضا دهقان ناصرآبادی، محمد رشیدی، رضا سپهوند، جواد سعدون زاده، رمضانعلی سنگدوینی، مالک شریعتی نیاسر، منصور شکراللهی، فرهاد شهرکی، حمیدرضا عزیزی فارسانی، امید کریمیان، محمد کعب عمیر، مهدی کوچک زاده، روح الله متفکر آزاد، جلیل مختار، احمد مرادی، محمد طلا مظلومی، سیدموسی موسوی، مصطفی نخعی و عبدالحسین همتی سراپرده هستند.
بر این اساس، موسی احمدی به عنوان رئیس کمیسیون انرژی در سال نخست انتخاب شد، رمضانعلی سنگدوینی و محمد بهرامی هم به عنوان نواب رئیس کمیسیون تعیین شدند.
در این نشست، جلیل مختار از سوی اعضای کمیسیون به عنوان سخنگوی کمیسیون انرژی و امید کریمیان و عبدالحسین همتی به عنوان دبیران این کمیسیون در اجلاسیه اول مجلس دوازدهم انتخاب شدند.
منابع تجاری از احتمال کاهش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان به مشتریان آسیایی در ماه اوت خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، منابع تجاری روز جمعه (هشتم تیر) اعلام کردند پس از کاهش قیمت شاخص نفت خام دوبی، احتمال می رود عربستان سعودی، بزرگ ترین صادرکننده نفت، قیمت رسمی فروش انواع نفت خام را برای عرضه به مشتریان آسیایی برای دومین ماه، در اوت کاهش دهد.
احتمال کاهش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان برای آسیا که حدود ۸۰ درصد صادرات نفت این کشور را به خود اختصاص می دهد، نشان دهنده فشاری است که اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) هم زمان با تداوم افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان غیراوپک و کاهش رشد اقتصاد جهانی با آن روبه رو هستند.
براساس نظرسنجی رویترز از چهار منبع پالایشگاهی در آسیا، قیمت رسمی فروش نفت سبک عربی در ماه اوت ممکن است با ۶۰ تا ۸۰ سنت کاهش نسبت به ماه ژوئیه، به پایین ترین سطح از ماه آوریل تاکنون برسد.
منابع همچنین پیش بینی کردند به دلیل بهبود عرضه از سوی مکزیک و کانادا، قیمت رسمی فروش انواع سنگین تر نفت خام مانند نفت متوسط و سنگین عربی کاهش بیشتری نسبت به نفت سبک عربی داشته باشد.
قیمت های به نسبت بالاتر نفت عربستان سبب شد پالایشگاه های چین واردات نفت از عربستان سعودی را در ماه ژوئیه برای سومین ماه پیاپی کاهش دهند.
پیش بینی می شود احتمال کاهش قیمت ها در ماه اوت به دنبال کاهش ۸۵ سنتی قیمت ماهانه شاخص نفت نسبت به ماه مه باشد که نشان دهنده افت شدید عرضه است.
براساس این گزارش، کاهش قیمت معامله های آتی نفت خام تحت تأثیر کاهش تولید از سوی اعضای ائتلاف اوپک و متحدانش (اوپک پلاس) و اوج تقاضا در نیمکره شمالی در فصل تابستان است که پیش بینی می شود سبب کمبود عرضه در سه ماه کنونی شود، هرچند تحلیلگران انتظار دارند عرضه نفت از سوی تولیدکنندگان غیراوپک در قاره آمریکا افزایش یابد.
وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت پرداخت ٣ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی به ۱۷ میلیون مشترک گاز کشور را آغاز کرده است، گفت: مجوز عرضه ١۵٠ میلیون مترمکعب گاز پس از ۴۴ سال در بورس انرژی گرفته شد.
جواد اوجی صبح روز چهارشنبه (۱۳ تیر) در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به وجود ناترازی گاز و افزایش شدت مصرف انرژی در کشور گفت: وزارت نفت دولت سیزدهم دو اقدام اساسی افزایش تولید گاز، فرآورده های نفتی و بهینه سازی مصرف سوخت را برای رفع ناترازی انرژی در دستور کار خود قرار داد.
وی با اشاره به وجود ۲۵ میلیون مشترک گاز در شرکت ملی گاز ایران افزود: بر اساس آیین نامه دولت، که پارسال به این شرکت ابلاغ شد آن دسته از مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت کنند از پاداش و بخشودگی گازبها بهره خواهند برد، خوشبختانه ۱۷ میلیون مشترک گاز کشور (۶۰درصد مشترکان) شامل دریافت پاداش صرفه جویی می شوند، پرداخت پاداش ۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومانی از روز سه شنبه آغاز شده است.
وزیر نفت با اشاره به راه اندازی بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی ایران تصریح کرد: سرمایه گذارانی که پروژه های بهینه سازی انرژی را در حوزه های حمل ونقل، نیروگاهی، صنایع و حتی مجتمع های خانگی و تجاری اجرا کنند، می توانند با گرفتن گواهی صرفه جویی گاز از شرکت ملی گاز ایران و فروش آن در بورس انرژی، هزینه های خود را برداشت کنند.
اوجی بیان کرد: صاحبان صنایعی که در فصل سرد سال به گاز بیشتری نیاز دارند می توانند این گواهی ها را از بورس بخرند و شرکت ملی گاز ایران هم مکلف است حتی در زمان اوج مصرف به تعهد خود عمل کند و حجم گاز صرفه جویی شده را به واحد صنعتی سرمایه گذار تحویل دهد.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران از بهره مندی بیش از ۱۷ میلیون مشترک گاز از پاداش صرفه جویی خبر داد.
مسلم رحمانی روز (سه شنبه، ۱۲ تیر) در حاشیه آیین رونمایی از بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی ایران و آغاز معامله های گواهی صرفه جویی گاز، در جمع خبرنگاران گفت: براساس مصوبه دولت در خرداد ۱۴۰۲، مقرر شد هر سال از نیمه آذر تا نیمه اسفند، هر مشترک گاز بخش خانگی که بیش از ۱۰درصد صرفه جویی کند، شامل پاداش صرفه جویی شود.
وی افزود: زمستان پارسال با وجود سرمای قابل توجه به ویژه در بهمن و اسفند، بیش از ۱۷ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک از این تخفیف و پاداش صرفه جویی بهره مند شدند.
مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: در این مدت بیش از چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز معادل سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی شد که مشترکان از امروز در قبض های گاز از این پاداش و تخفیف بهره مند می شوند.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از اولویت کارگروه سامان دهی امور اشتغال این شرکت در جذب بومیان جزیره خارک خبر داد.
عباس غریبی اظهار کرد: اشتغال به عنوان یکی از مهم ترین مطالبه های مردم جزیره خارک همیشه مطرح بوده است، ازاین رو از پارسال با ایجاد ظرفیت های تازه، اقدام های قابل قبولی انجام شد و تعدادی از جوانان این منطقه در پیمان های شرکت پایانه های نفتی ایران مشغول کار شدند.
وی ادامه داد: تلاش شرکت پایانه های نفتی ایران، بهبود شرایط اشتغال نیروهای بومی است و همه مسئولان متولی این بخش باید در مسیر تحقق این موضوع گام بردارند.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد: کارگروهی متشکل از مسئولان مرتبط با حوزه اشتغال با توجه به اینکه جزیره خارک در زمره مناطق کم برخوردار شمرده شده و ازجمله درخواست های اهالی بومی از مسئولان شرکت ملی نفت، جذب فرزندان آنها در قراردادهای پیمانکاری حجمی مستمر غیرپروژه ای است، به منظور اجرای عدالت در جذب و اشتغال بومیان جزیره، راه اندازی شد تا با رعایت قوانین و مقررات و مصوبه های ابلاغی، در حوزه جذب نیروی بومی در پیمان ها اقدام شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس خبر داد
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با اعلام خبر بهره برداری هفت پروژه از پروژه های طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار در نیمه نخست ۱۴۰۳ گفت: با بهره برداری از این پروژه ها، ۱۶ مشعل در شرق کارون خاموش و ۲۵۰ میلیون فوت مکعب گاز مشعل به ارزش افزوده تبدیل می شود.
محمود امین نژاد، مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، به عنوان مجری و سرمایه گذار طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون گفت: این پالایشگاه گاز به عنوان بزرگ ترین تأسیسات جمع آوری و فرآورش گازهای همراه نفت کشور بهمن ۱۳۹۹ عملیاتی شد، اما تأمین خوراک کامل و پایدار مجتمع وابسته به اجرای طرح بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل بود. مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در تشریح آخرین وضع پیشرفت طرح یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلاری «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» گفت: سرمایه مورد نیاز طرح در ابتدا براساس طراحی پایه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار پیش بینی شده بود، اما با پیشرفت طرح و اعلام تعدیل ها و اضافه شدن ضریب جبرانی، این طرح با سرمایه گذاری حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در حال انجام است.
امین نژاد با اعلام این خبر که در نیمه نخست امسال هفت پروژه از ۲۷ پروژه این طرح به ارزش حدود ۴۰۰ میلیون دلار به پایان می رسد و آماده بهره برداری می شوند، بیان کرد: این پروژه ها شامل پروژه های بازگردانی پازنان، پست ۴۰۰ کیلوولت ایثار، ایستگاه تزریق گاز گچساران و پروژه بسیار بزرگ رگ سفید ۱ در قالب سه پروژه برق رسانی شامل یک پست ۱۳۲ کیلوولت با ۲۱۰ دکل برق و حدود ۱۷۸ کیلومتر لوله کشی از شش کلاستر (تفکیک گر) با حدود ۱۲۰ میلیون فوت مکعب گازسوزی و یک واحد فرایندی است.
وی ادامه داد: با بهره برداری از این هفت پروژه، ۱۶ مشعل خاموش و ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به ظرفیت خوراک بیدبلند در نیمه دوم سال اضافه می شود و با این افزایش خوراک، محصول بیشتری تولید و درنتیجه متان بیشتری به شبکه سراسری گاز و اتان بالاتری به عنوان خوراک به مجتمع های پتروشیمی تزریق می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس افزود: در مجموع با سه پروژه از طرح جمع آوری گازهای مشعل که پارسال به بهره برداری رسید، حدود ۵۱۰ میلیون دلار پروژه از این طرح در نیمه نخست امسال به بهره برداری رسیده است.
امین نژاد با بیان اینکه بر تکمیل سه پروژه مارون ۳، پازنان و آغاجاری ۲ تا پایان سال تمرکز شده است، گفت: سه مشعل با تکمیل پروژه مارون ۳ و چهار مشعل با اجرای پروژه پازنان خاموش می شود. تلاش می شود عملیات مکانیکی پروژه آغاجاری ۲ نیز تا پایان سال به پایان برسد، اما ممکن است تولیدی شدن در سال آینده محقق شود.
وی تصریح کرد: درمجموع با تکمیل هفت پروژه از این طرح در نیمه نخست امسال و سه پروژه دیگر تا پایان ۱۴۰۳، امسال حدود ۲۲ مشعل در شرق کارون خاموش و روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون فوت مکعب گاز همراه جمع آوری می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس به گستره پهناور اجرای طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون اشاره و بیان کرد: مساحت کارگاهی این طرح هم اکنون یک ونیم میلیون هکتار است که مدیریت این مساحت کارگاهی با ۱۹ پیمانکار و حدود پنج هزار نفر نیروی شاغل بر سختی های اجرای طرح می افزاید. امین نژاد با اعلام اینکه طرح «بهسازی و احداث تأسیسات جمع آوری گازهای مشعل» در شرق کارون هم اکنون درمجموع به ۶۵درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است، گفت: پیشرفت این طرح تا پایان سال به ۸۰درصد خواهد رسید.
شرکت پتروشیمی پردیس با به کارگیری هوشمندانه راهبردهای توسعه در حوزه تولید، انبارش و فروش محصول، افزایش ۸۸درصدی درآمد در خرداد ۱۴۰۳ را نسبت به مدت مشابه پارسال ثبت کرد.
تولید ماهانه اوره این شرکت برای نخستین بار در طول دوره فعالیت مجتمع، با همت و تلاش بدون وقفه همه کارکنان بخش های مختلف، در دو ماه متوالی اردیبهشت و خرداد به بیش از ۳۰۰ هزار تن رسید.
پتروشیمی پردیس در خرداد امسال بیش از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان فروش داشت که نسبت به اردیبهشت هشت درصد، نسبت به خرداد پارسال حدود ۸۸درصد و نسبت به میانگین فروش هشت ماه سال مالی (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳)، بیش از ۱۸درصد افزایش داشته است.
شرکت پتروشیمی پردیس در ۹ ماهه سال مالی (ابتدای مهر ۱۴۰۲ تا پایان خرداد ۱۴۰۳)، از محل فروش داخلی و صادراتی خود حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که نسبت به مدت مشابه دوره قبل ۱۹درصد افزایش یافته است. مجموع فروش این شرکت در فصل بهار ۱۴۰۳ نیز نسبت به بهار پارسال افزایش ۳۶درصدی را تجربه کرده است.
بررسی آمار تولید محصولات پتروشیمی پردیس در ۹ ماهه سال مالی منتهی به ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ نشان از تحقق بیش از ۱۱۴درصدی برنامه های تولید واحدهای آمونیاک و اوره دارد. در این دوره، یک میلیون و ۴۸۰ هزار و ۱۳۰ تن آمونیاک با افزایش پنج درصدی و دو میلیون و ۳۳۰ هزار و ۶۹۴ تن اوره با افزایش ۱۱درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته تولید شده است.
در عین حال، مقایسه حجم صادرات اوره در ۹ ماه سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۳ با سال گذشته افزایش ۲۱درصدی را نشان می دهد که به افزایش ۲۳درصدی ارزش صادرات اوره منجر شد، همچنین نمودارهای مقایسه ای بیانگر افزایش ۱۴درصدی مقدار صادرات کل محصولات پتروشیمی پردیس در سال مالی ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ است.
گفت و گوی «مشعل» با معاون وزیر نفت در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی درباره عملکرد هزار روزه
برقراری عدالت برای نیروی انسانی
مشعل معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی را می توان یکی از سخت ترین و پرچالش ترین بخش های صنعت نفت در آغاز فعالیت وزارت نفت دولت سیزدهم دانست؛ به این دلیل که نیروی انسانی این صنعت با انباشت مطالبات و مشکلاتی مواجه بود که امیدی به حل آنها وجود نداشت. با گذشت سه سال از عمر دولت سیزدهم (هزار روز) هفته نامه «مشعل» با مهدی علی مددی، معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، در دفتر کار وی واقع در طبقه چهاردهم ساختمان وزارت نفت گفت وگو کرده و به تشریح کامل اقدام های این دوره پرداخته است. مهدی علی مددی با سابقه حدود 20 سال فعالیت در حوزه منابع انسانی از سال 1400 به عنوان معاون وزیر در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی منصوب شد تا چهره ای از دل کارکنان به معاونت مرتبط با نیروی انسانی راه یابد. او می گوید: معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت فعالیت خود را با کارنامه خوبی در سه سال اخیر به ثمر رسانده است و امیدواریم دولت بعد هم یک دولت خوب و ادامه دهنده دولت مردمی سیزدهم باشد. سعی کردم همه موضوعات مرتبط با منابع انسانی را در مسیر و ریل كارشناسي قرار دهم.
وقتی از او درباره مهم ترین نگرانی اش در ماه های پایانی دولت سیزدهم در حوزه کارکنان می پرسم، می گوید: سقف حقوق همیشه از چالش های اصلی است؛ سایر موارد و مطالبات قابل حل است.
اظهار امیدواری او این است که هر مدیری در آینده قرار است در این بخش فعالیت کند، عاشقانه، دلسوزانه و تخصصی پیگیر مسائل کارکنان باشد. متن کامل این گفت وگو در ادامه می آید.
در آغاز کار دولت سیزدهم، نیروی انسانی صنعت نفت شرایط سختی داشت و در همه بخش ها کم توجهی شده بود، براین اساس با رویکرد دولت مردمی سیزدهم، یعنی توجه به آحاد کارکنان دولت و مطالبات آنها، کار را شروع و سعی کردیم در قالب نشست هایی با کارکنان و کارشناسان در مسیر کار کارشناسی و حوزه های قوانین مقرراتی، مشکلات را حل کنیم. رویکرد اصلی، حل مساله و نه حذف آن بود. در فضایی این معاونت را تحویل گرفتیم که با وجود قوانین معطله ازجمله تبدیل وضعیت ایثارگران، حذف سمت های سازمانی، انتظارات فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت، آزمون قرارداد مدت معین نوین و توانمندسازی، مشمولان بند (و) و بند (د) ایثارگران، بلاتکلیف ماندن آزمون توانمندسازی قرارداد مدت موقت، متوقف کردن آزمون استخدامی سال 92 با متضرر شدن جمعی از متقاضیان، ابتر ماندن یکسری مجوزهای خاص وزرای گذشته، ابطال مصوبه ایثارگران 1497، بحث عزیزان شاغل در صنعت نفت که فوت شده ناشی از کار تلقی می شدند، توانستیم به نحوی امور را پیش ببریم که کسی را حذف نکنیم. تمام موضوعات را دسته بندی و با کارکنان و کارشناسان توانستیم شورای عالی مدیریت منابع انسانی را احیا کنیم.
دقیقا همین طور است. حوزه سرمایه انسانی باید به شکل تخصصی دنبال شود. نمی توانستیم فراتخصصی به سمت حل مشکلات و معضلات برویم. از همه ظرفیت های کارشناسی استفاده کرده و توانستیم تمامی مطالبات و خواسته های کارکنان را در مسیر کار کارشناسی بیاوریم. رویکرد مقام عالی وزارت به حل مسائل نیروی انسانی بسیار کمک کرد. گاهی تصمیم گیری ها بار مالی داشت و شرکت ها هم بسیار امیدوارانه ورود و استقبال و به طور کامل همراهی می کردند.
با توجه به انبوه و انباشت مطالبات مختلف، شرایط سختی بود، اما با دستاوردهایی که حاصل شد، بسیار شیرین گذشت. چون نگاه ما، نگاه حل مساله بود؛ دنبال حذف مساله نبودیم. در پیگیری مسائل سعی نکردیم خدای ناکرده مانع شویم. در حدی که قانون اجازه می داد، مخلصانه مطالبات و درخواست ها را با پیاده سازی قوانین تسهیل کننده دنبال کرده و در این مسیر ریلی را بنا گذاشتیم که درب مدیریت های منابع انسانی وزارت نفت و شرکت های صنعت نفت به روی خواسته کارکنان باز باشد، رویه ای که تا پیش از این حاکم نبود. این روحیه تقویت و این ریل گذاری انجام شده است. می توانم بگویم در این مدت یک کار جمعی و دلی از سوی تمامی همکاران بنده در توسعه مدیریت و سرمایه انسانی انجام شد که لازم می دانم از زحمات تمامی کارشناسان آنها تشکر کنم. ما تصمیم ها را می گرفتیم و اگر زحمات آنها نبود، این اقدام ها به ثمر نمی رسید.
فکر می کنم اجرای ماده 10 بود که انرژی زیادی از ما گرفت و بسیار سخت بود. سقف و مالیات حقوق ها هم با توجه به اینکه با قوانین بسته ای مواجه بودیم، زمان زیادی از ما گرفت؛ البته در بخش سقف حقوق هنوز نتوانسته ایم رضایت بالایی حاصل کنیم.
ما صدا را شنیدیم. اما در برخی موارد قانون اجازه فعالیت نداد. به عنوان نمونه در زمینه سقف حقوق کارکنان توان ما به همین نقطه فعلی رسید. امیدواریم فتح باب شود و همه کمک کنند تا مشکلات حل شود. یا در حوزه نیروهای رسمی که کار با قوانین حاکمیتی سخت بود، اما باید تاکید کنم که کاملا با نیاز و خواسته های کارکنان آشنا هستیم و از مطالبه آنها مطلع و موضوعات و مشکلات برایمان مشهود بوده و از تلاش برای حل و تحقق خواسته آنها فروگذار نمی کنیم.
آنچه در این سه سال برای آن جنگیدیم، برطرف کردن احساس تبعیض بود که نیروهای پیمانکاری احساس تبعیض نکنند. نباید بگذاریم در این صنعت احساس تبعیض شود. هرچند هنوز نتوانسته ایم به جایگاه مورد نظر برسیم و خواسته های زیادی باقی مانده است.
بن کارت نیروهای پیمانکاری مطابق مبالغ تعیین شده سایر نیروها انجام می شود که از ابتدای امسال به مبلغ 4 میلیون و 900 هزار تومان به صورت ماهانه لحاظ می شود. تاکید و قوانین ما این است که ماهانه باشد و به شکلی دو ماه یک بار یا فصلی نباشد. درصدد هستیم بن کارت به شکل کارت پیاده و از شکل «تارا» خارج شود. در حال حاضر شرکت های ملی گاز ایران و پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران وصنایع پتروشیمی به شکل کارت پیاده کرده اند. تصمیمات گرفته شده و ابلاغیه ها زده شده تا پیمانکاران از این بابت خیالشان راحت باشد.
همچنین با توجه به نتایج نشست های کارشناسی و مدیریتی برگزارشده، به منظور بازنگری فوق العاده های قابل پرداخت در چارچوب طرح طبقه بندی مشاغل نیروهای پیمانکاری مستمر صنعت نفت تغییرات فوق العاده های موجود و عنوان ها و مقادیر فوق العاده های تازه تعریف شده براساس شرایط شغل و شاغل از سوی وزیر نفت تصویب شد. اجرای این مصوبه ها از یکم فروردین ۱۴۰۳ در همه پیمان های مستمر غیرپروژه ای مدیریت ها و شرکت های زیرمجموعه (نیروهای پیمانکاری که مشخصات آنها در سامانه ساپنا ثبت شده است) ملاک عمل قرار می گیرد. از اقدام های مهم برای نیروهای پیمانکاری، بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل بوده که مصوب و ثبت شد؛ در این زمینه نارضایتی هایی درباره حذف برخی از فوق العاده ها وجود داشت که با برگزاری جلسات کارشناسی مختلف، جمع بندی تمامی فوق العاده ها با هدف هم ترازی مشاغل در نظر گرفته شد و به تایید وزیر نفت رسید. دو قول به نیروهای پیمانکاری دادیم؛ یکی بن کارت و نفت کارت که نهایی شد و دیگری این بود که فوق العاده هایی را که نسبت به سایر کارکنان از قلم افتاده بود، احیا کنیم.
بعد از ابلاغ سریع، شرکت ها آمادگی اجرا دارند. همچنین برای کارکنان پیمانکاری، در حد مقدور پیگیر مسائل بوده و هستیم. در حال حاضر نیز مترصد تبدیل وضعیت آنها و حذف پیمانکاری هستیم. تبدیل وضعیت به قراردادی، غایت مطالبه نیروهای پیمانکاری است. اگر این موضوع برای وزارت نفت تکلیف شود، قانون آن اجرایی می شود. اگر این مجوز به وزارت نفت داده شود، در کوتاه ترین زمان ممکن می توانیم این کار را انجام دهیم. با توجه به طراحی و راه اندازی سامانه ساپنا (پیمانکاران) ریل گذاری کار انجام و بستر آن فراهم شده و به راحتی این تبدیل وضعیت قابل اجرایی شدن است. در بخش نیروهای پیمانکاری باید اشاره کنم انجام شیوه نامه ساماندهی پیمان های مستمر از اقدام های بسیار مهم بود، پیش از این هر شرکت نیروی پیمانکاری می گرفت، ساختار سازمانی تشکیلات روش ها به این موضوع ورود نمی کرد که این رویه را تغییر و بر مبنای نظام طبقه بندی و طراحی مشاغل صنعت نفت در اسکوپ حوزه بین المللی صنایع نفت و گاز دنیا قرار دادیم؛ به گونه ای که اکنون هر پیمان دارای شناسنامه سازمانی و برای تمامی مشاغل آیتم های شرح وظایف تعریف شده است، به گونه ای که هر شغل شناسنامه و شرح وظایف دارد. همچنین بازطراحی سامانه ساپنا که انجام شد، تا پیش از آن این سامانه در حد رویت اطلاعات شخصی بود که با توسعه آن نظام جبران خدمات نیز در دستور کار قرار دارد؛ به گونه ای که حتی فیش حقوقی را بتوانیم از سامانه دریافت کنیم و به همه شرکت های اصلی تکلیف شده تا پروتکل مالی پرداخت ها را از طریق این سامانه انجام دهند.
بله؛ مجوز جذب نیروی پیمانکاری صرفا از طریق وزیر نفت امکان پذیر شد. در شرح وظایف پیمانکار شرایط احراز دیدیم که صرفا بعد از مجوز وزیر و پس از مصاحبه فنی تخصصی در بخش مرتبط با تخصص، روند استخدام تکمیل می شود. ما با این اقدام پاشنه آشیل حوزه سرمایه انسانی را که ورود نیروی انسانی مناسب است، اصلاح و تدوین کردیم؛ بنابراین در این حوزه هم شرایط احراز در نظر گرفته شد. رویکرد ما عدالت محور است و سعی کردیم این نگاه را از همان ابتدای دولت کاربردی کنیم. در نظام پرداخت و جبران خدمات ما موضوع هم ترازی را دنبال کردیم. تمامی گروه های شاغل در صنعت نفت باید دریافتی متناسب با هم داشته باشند. این هدف گذاری را تا 80 درصد محقق کردیم. البته نیروهای رسمی بدو کار تا 5 سال اول حقوق کمتری دارند. سعی کردیم هم ترازی را به نسبت داشته باشیم.
اقدام ها و فعالیت ها در بخش معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در محور توسعه، تحول و فسادستیزی، جذب و استخدام نیروی انسانی، ارتقای سطح انگیزش و رضایت کارکنان و محور زیرساختی، تصمیم گیری مشارکتی و ارتباطات مردمی با رویکرد حل مساله در محل مساله در دستور کار قرار گرفت که هر کدام از این محورها با دستاوردهای مناسبی همراه بود. این معاونت در محور توسعه، تحول و فسادستیزی با اقدام هایی همچون ابلاغ برنامه راهبردی توسعه منابع انسانی صنعت نفت در افق 1410، ارتقای رتبه عملکردی وزارت نفت و انتخاب به عنوان برترین دستگاه اجرایی کشور در تبیین دستاوردهای دولت در سال 1401، ابلاغ شیوه نامه های آموزش کارکنان رسمی و غیررسمی با رویکرد شایستگی و توسعه آموزش های بین المللی، بازطراحی نظام گروه بندی مشاغل صنعت نفت با هدف بهینه سازی مسیرهای شغلی و بازآرایی و تقویت ساختارهای سازمانی، بازطراحی مدل حکمرانی صنعت نفت، ابلاغ نظام توسعه مدیریت صنعت نفت، طراحی نظام توسعه فرهنگ سازمانی، تدوین آیین نامه رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان تابع قانون کار، ابلاغ آیین نامه تدوین و اجرای پژوهش های منابع انسانی، تدوین شیوه نامه ساماندهی پیمان های مستمر و بازطراحی و توسعه سامانه ساپنا همراه بود. در این محور بیش از ۶۸ درصد ساختار سازمانی شرکت های اصلی را مورد بازنگری قرار دادیم و به مرز پویایی رساندیم. هر فعالیت جدید که طبق قوانین بودجه برنامه ششم تکلیف می شد، در دستور کار قرار داده و ساختارها را متناسب با تکالیف و وظایف کرده که با رویکرد تحولی به روزرسانی شد. همچنین در بخش بازطراحی مدل حکمرانی صنعت نفت، مرتب مورد بازخواست نهادهای نظارتی قرار می گرفتیم. سه قانون بالادستی در این صنعت داریم؛ قانون نفت، اساسنامه نفت، قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت که در دل آن آیین نامه نظامی اداری استخدامی صنعت نفت موسوم به ماده ۱۰ است. بازطراحی انجام و پس از ارائه به دستگاه های مورد نظر و دولت و مجلس (کمیسیون انرژی) از آنها دفاع کردیم. در محور زیرساختی تصمیم گیری مشارکتی و ارتباطات مردمی نیز، اجرای سه دوره چرخه مدیریت بهره وری و احصای 234 برنامه ارتقای بهره وری، برگزاری 79 جلسه شورای مدیران توسعه منابع انسانی و ابلاغ 160 مصوبه، برگزاری 11 جلسه شورای اداری و استخدامی صنعت نفت و ابلاغ 36 مصوبه، برگزاری 12 جلسه شورای هماهنگی نظام سلامت کارکنان و ابلاغ 34 مصوبه، ابلاغ شیوه نامه شورای عالی فرهنگی و برگزاری 25 جلسه و راه اندازی ۲۷ کارگروه هماهنگی سرمایه انسانی با رویکرد قطب بندی در مراکز استان های کشور همراه بوده است. در این محور با رویکرد حل مساله بیش از 10 سفر استانی به عسلویه، خوزستان، فارس، جزیره خارگ، خانگیران، کرمانشاه، ایلام، هرمزگان و اصفهان به همراه تیم شورای مدیران منابع انسانی انجام شد که از نزدیک موضوعات کارکنان در تمامی گروه ها و در شورای مدیران مطرح و مورد رسیدگی قرار گرفته و به تصمیم ها و اقدام های امروز رسیده ایم.
در شرایطی وزارت نفت را تحویل گرفتیم که 8 تا ۱۰ سال هیچ نیروی رسمی در آن تزریق نشده و از آن سو بدون ضابطه نیروی غیررسمی جذب سیستم شده بود. در سال 92 ، 65 هزار نیروی پیمانکاری ، 18 هزار نیروی قراردادی و 80 هزار نیروی رسمی داشتیم که سال 1400 که بنده تحویل گرفتم، 63 هزار نیروی رسمی، 34 هزار نیروی قراردادی و 140 هزار نیروی پیمانکاری را شاهد بودیم. بعد هم آقایان می گفتند جذب نداریم و یک آزمون استخدامی هم برگزار نکردند. در واقع در کالبد رسمی صنعت نه تنها نیروی رسمی تزریق نشده، بلکه تمامی سمت ها هم حذف شده بود. حذف نیروی رسمی با توجه به وجود سمت های حاکمیتی آسیب زاست؛ بنابراین ما جذب را در محور تخصصی قرار داده و آزمون استخدامی را برگزار کردیم و 2 هزار و 482 نفر نیروی رسمی جذب صنعت نفت شدند. افزون بر آن بیش از 3 هزار و ۷۰۰ نیروی رسمی دیگر تقاضای مجوز نیروی انسانی رسمی کردیم که در صورت دریافت مجوز سازمان اداری استخدامی آزمون بعدی برگزار و به محض اخذ مجوز این اقدام انجام خواهد شد. همچنین مطابق قانون، امسال برای جذب 4 هزار نیروی غیررسمی از سازمان های امور اداری و استخدامی کشور و همچنین سازمان برنامه و بودجه مکاتبات لازم جهت اخذ مجوزهای لازم صورت پذیرفته است. در این بخش درصدد برگزاری آزمون در سطح بومی و مناطق با هدف بومی گزینی هستیم. در بخش جذب و استخدام نیروی انسانی نخبه، جذب 68 نفر انجام شده، پیگیری جذب 54 نفر دیگر در حال انجام بوده ودر عین حال نیازهای استخدامی احصا شده جهت جذب نخبگان به تعداد 191 نفر نیاز از طریق فراخوان های آتی به بنیاد ملی نخبگان اعلام شده است، همچنین 1491 نفر نیروی متخصص از میان فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت انتخاب شد، افزون بر آن برقراری مجدد طرح نظام امریه و معرفی 526 نفر به طرح نظام/امریه معرفی 189 نفر نخبه امریه، اخذ مجوز اشتغال3 هزار و 542 نیروی غیررسمی( پیمانکاری) از دیگر عملکردهای این حوزه است. ان شاء الله برنامه ای هم برای اصلاح جبران خدمات کارکنان بدو ورود در دست انجام داریم. با مسیر طی شده آینده خوبی در حوزه جذب نیروی انسانی متصور است.
در بخش مزایای جانبی به ویژه با محوریت مسائل معیشتی، رویکرد عدالت محور را دنبال می کنیم. اخذ مجوز پرداخت سقف حقوق از شورای حقوق و دستمزد متناسب با منطقه و شغل کارکنان، اقدام های مرتبط با اصلاح نحوه محاسبه مالیات حقوق کارکنان، افزایش ودیعه مسکن کارکنان صنعت نفت در مناطق عملیاتی، عملیاتی کردن جدول حقوق – موضوع آیین نامه ماده (10)، بازنگری ابلاغیه تعدیل مدرک و تعیین تکلیف بیش از 11 هزار پرونده، برقراری طرح پس انداز مسکن کارکنان و عقد تفاهم نامه با وزارت راه برای ساخت 80 هزار واحد مسکونی، ابلاغ مزایا و خدمات رفاهی کارکنان صنعت نفت، فراهم کردن امکان استفاده از تسهیلات ورزشی برای بازنشستگان، نیروهای قراردادی و خانواده ها، ساماندهی مشاغل و جبران خدمات نیروهای قرارداد مدت موقت، پرداخت نفت/گاز کارت و بن کالای غیرنقدی به کارکنان ارکان ثالث در جهت برقراری عدالت در پرداخت و بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل پیمانکاری از جمله اقدام های انجام شده هستند. باید اشاره کنم که در حوزه نیروهای غیررسمی دست ما برای فعالیت بازتر بود و اقدام های مناسبی انجام شد، به عنوان نمونه در بخش نیروهای قرارداد مدت موقت، فعالیت های زیادی انجام شد.
یکی از موضوعات برای ارتقای سطح انگیزش و رضایت کارکنان، اقدام های مرتبط با اصلاح نحوه محاسبه مالیات حقوق کارکنان بود که سال 1402 با اخذ مجوز از سران قوا آن را حل کرده و امسال نیز در قانون بودجه در نظر گرفته شده که براین اساس مشکل مالیات کارکنان صنعت نفت به طور کامل حل شد. افزون بر آن برای عملیاتی کردن جدول حقوق مربوط به ماده 10، مشکلات زیادی پیش روی ما بود که بر پایه حقوق از 1/1/93 امکان اجرای آن داده شد. در تلاش هستیم بک پی آن از طریق طرح مسکن جبران شود که در ماه جاری به حساب صندوق ملی واریز شده تا درباره آن تصمیم گیری شود و هر یک از کارکنان تمایل به حضور در طرح مسکن نداشتند، مطالبه خود را دریافت کند. درخواست ما از همکاران این است که طرح مسکن کارکنان شکل بگیرد چون در این طرح 700 هکتار زمین و ساخت 80 هزار واحد مسکن در نظر گرفته شده است.
مصوبه ای تنظیم و تمام نظام جبران خدمات این دسته از کارکنان در قالب نیروهای قرارداد مدت معین قرار گرفت و براین اساس دو فوق العاده تخصصی شغل و فوق العاده مخصوص به شکل درصدی در دو نوبت در دستور کار قرار گرفت. این اقدام باید با سازوکاری انجام می شد که در حقوق کارکنان رسمی و پیمانکاری ناترازی ایجاد نشود.
این موضوع مورد پیگیری قرار گرفت. فعلا دولت آن را قبول نمی کند. با این استدلال که نیروهایی که به شکل مستقیم با دولت فعالیت دارند، باید همانند کارکنان رسمی عیدی دریافت کنند. تصمیم دولت است و نمی توانیم خلاف قانون عمل کنیم. هر سال مکاتبه کردیم و تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نشده است. اضافه کاری این دسته از کارکنان نیز مطابق قانون کار لحاظ و جمع بندی و به زودی ابلاغ می شود.
این دسته از تسهیلات و مزایای جانبی از محل بودجه جاری شرکت ها پرداخت می شود که ارائه آن در شرکت هایی همچون پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران که بودجه آن باید از سایر بخش ها تایید شود، با وقفه هایی همراه می شود. با توجه به جامعه 27 هزار نفری نیروهای قراردادی، مجموع این تسهیلات ارقام بالایی است، اما مساعدت در تامین وجوه این وام انجام شده است. طی جلساتی با مدیران مالی چهار شرکت اصلی تامین اعتبار در حال انجام است و تمامی نیروهای قراردادی می توانند این وام را دریافت کنند و مطمئن باشند که کسی از قلم نمی افتد. سعی داریم تا سه ماه آینده تمامی کارکنان قراردادی بتوانند این وام را دریافت کنند. در زمینه تامین ضامن برای این تسهیلات هم با توجه به پیشنهادهای شرکت ها در تلاش هستیم نیروهای قراردادی بتوانند به عنوان ضامن قابل تایید باشند.
در بخش تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگری به رسمی اقدام بسیار مهمی انجام شد که براساس آن شاهد تبدیل وضعیت 6 هزار و 143 نفر از مشمولین بند «و» و همچنین 27 هزار و 13 نفر از مشمولان تبصره 20 بودیم. در خصوص کارکنان مشمول پیمانکاری با توجه به کثرت افراد، به شیوه سنتی عمل نکرده و الگوریتم هوش مصنوعی پیاده سازی شد. در بخش باقیمانده که اشاره کردید، تا چند ماه آینده، تعیین سابقه تمام نفرات انجام و در سامانه درج خواهد شد. برخی از کارکنان ممکن است درخواست بازنگری داشته باشند که در صورت درخواست از طریق مدیریت توسعه منابع انسانی خود، مراتب از طریق شورای تخصصی نیمه متمرکز در سطح شرکتهای اصلی مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قرار می گیرد.
مهم ترین دغدغه من سقف حقوق کارکنان است که در آینده برای آن بسیار چالش خواهیم داشت. سقف حقوق همیشه از چالش های اصلی است؛ سایر موارد و مطالبات قابل حل است. فقط نظام جبران خدمات ما به شکلی طراحی شده است که سال های پایانی کار با توجه به افزایش حقوق با سقف جامعه همخوانی ندارد. یکی دیگر از نگرانی های بنده که در حال پیگیری هستیم، موضوع بدو استخدامی هاست که در سال های ابتدایی فعالیت با کف حقوق مواجه هستند. به هر حال انتظار این است هر کسی در آینده قرار است در این بخش فعالیت کند، عاشقانه، دلسوزانه و تخصصی پیگیر مسائل کارکنان باشد.
نباید اجازه دهیم هیچ حوزه ای به دست افراد غیرمتخصص بیفتد. ما فعالیت ها را با ایجاد کارگروه های تخصصی دنبال کردیم. اعتقاد ما این است که در صنعت نفت هر حوزه ای فعالیت تخصصی خود را به شکل مناسب و درست به موقع انجام دهد تا مشکلات به حداقل برسد.
پیشنهادهای وزارت نفت برای سقف حقوق کارکنان رسمی به منظور ارائه به شورای حقوق و دستمزد آماده شده است که براساس آن برای کارکنان رسمی دو سناریو وجود دارد؛ یکی از آنها خارج کردن برخی از فوق العاده های مربوط به نوع کار (نوبت کاری، اقماری، صعوبت مناطق عملیاتی محل خدمت و زندگی، متمم مناطق گرمسیر، تخصصی شغل، سکونت در جزایر، جبران وقت اضافی و...) از سقف برای تمامی کارکنان صنعت نفت است که با تصویب آن مشکل سقف حقوق به یک تا 2 درصد می رسد و عملا مشکل سقف حقوق برای کارکنان نخواهیم داشت.
در حال حاضر حدود 18 درصد از کارکنان صنعت نفت، مشکل سقف حقوق دارند که با این سناریو به یک تا 2 درصد می رسد. سناریوی دوم که طبق قانون برای مشاغل حساس، خاص، عملیاتی صنعت نفت با رویکرد بهتر تهیه شده است. برای سکو 50، جزایر و عسلویه 40 و سایر مناطق گرمسیری 30 درصد بالاتر از سقف مصوب در نظر گرفتیم. اگر این اتفاق بیفتد، برای کارکنان شاغل در سکوها 107 میلیون تومان، جزایر و عسلویه 98 میلیون و سایر مناطق 91 میلیون تومان می شود. افزون بر آن برای مشاغل حساس همچون مناطق غیرگرمسیری (مدیران عامل، هیات مدیره ها، مدیران اصلی در هیات مدیره) پیشنهادهایی ارائه و سقف حقوق 20 درصدی در نظر گرفته شده است. همچنین پیشنهاد دادیم که گزینه هایی مثل مزایای جانبی (آیتم های مناسبتی، بن کارت، نفت کارت، پاداش بهره وری) از سقف حقوق خارج شود.
نظام اداری و استخدامی صنعت نفت ماده 10 پیشرفته ترین نظام استخدامی کشور است و بنده آن را مترقی تر از قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت و سایر نظامات دستگاه ها می دانم. به این دلیل که متناسب با صنایع نفت و گاز دنیا تعریف شده و در آن شاخص های مختلف برنامه ریزی نیروی انسانی، جذب ، نظام آموزش، ارتقا، کارایی شغلی، برنامه ریزی جانشینی و... در نظر گرفته شده است. در این سیستم هر شش ماه یک بار برنامه ریزی انتصابات برای بررسی شایستگی ها در واحد برنامه ریزی وجود دارد؛ بنابراین می توان گفت با این قوانین کسی در این صنعت درجا نمی زند. اگر واقعا فردی عملکرد مناسبی داشته باشد و با جان و دل عاشقانه و دلسوزانه کار کند، صنعت نفت او را می بیند و به او بها داده و زمینه رشد بیشترش را فراهم می کند.
در این میان قوانین بودجه و دیگر قوانین، اجرای قوانین نفت را با مشکلاتی همراه کرده و کارکنان رسمی ما نارضایتی دارند که به حق است. کارکنان صنعت نفت صبور و مظلوم هستند. در مناطق عملیاتی صنعت نفت که هشت سال فرصت فعالیت داشتم، با نیروهایی مواجه هستید که از زندگی خود برای کار گذشته اند. برای آبادانی و اعتلای کشور تلاش و ازخودگذشتگی می کنند. باید به آنها مدال افتخار داد. ما هم برای نگهداشت نیروی انسانی سعی کردیم طبق نظامات و قوانین موجود نفت فعالیت ها را دنبال کنیم. آنچه در حوزه نیروی انسانی لازم می دانم به آن اشاره کنم، موضوع بازنشستگان صنعت نفت است که مدیون آنها بوده و نباید از آنها غافل شویم. اگر نبودند ما هم نبودیم. با هدف بهره گیری از آنها خانه مدیران و کانون نخبگان در مرکز توسعه مدیریت ایجاد شد که در این صورت از طریق نظام جبران پرداخت خدمات به آنها ارائه می شود. این اقدام مناسبی است که بازنشسته به جای رفتن به پارک از دانش و تخصص خود صنعت را بهره مند کند.
همواره سعی کردیم مطالبات و خواسته های کارکنان را بشنویم. از همکاران خواستم هر کسی اعتراضی دارد، مستقیم او را نزد من بیاورند. یا اگر مدیران منابع انسانی شرکت ها نمی توانند برای کارکنان جلسه بگذارند، بنده حاضر به وقت گذاشتن برای آنها هستم. همیشه حاضر بوده و هستم بین آنها حاضر شوم دغدغه و حتی ناسزا بشنوم، در حد امکان در مسیر حل آن گام برداشته و سعی نکردم بی حال شوم. غم کارکنان را غم خود می دانم. سعی کردیم کارها برای رضای خدا باشد. هرچند نمی توانیم تمامی مطالبات را که بیش از 90 درصد به حق بوده و کسی نمی تواند از آنها عبور کند، محقق کنیم. بنای ما خدمت 100 درصدی بوده است.
کارکنان باید در این زمینه نظر دهند، موضوع های منابع انسانی پیچیده است و با چند شاخص نمی توان آن را بررسی کرد. یک زمان نفت برای کارکنان به راحتی تصمیم می گرفت. اکنون سخت است تمامی نهادها و دستگاه ها اظهارنظر و خود را با نفت مقایسه می کنند. مثلا در نشست معاونت های منابع انسانی دستگاه های اجرایی مرتب می شنویم که شما نفتی ها وضعیت خوبی دارید، زیر کولر می نشینید، تمام امکانات مهیاست، اما در دل کار اینگونه نیست. چهار باشگاه داریم که چند دهه به همان سیاق قبل است و توسعه ای در آن صورت نگرفته است. این نگاه ها کارکنان صنعت را اذیت می کند. از نظر بنده کارکنان صنعت نفت شایسته بهترین ها هستند، چون به شکل واقعی در اقتصاد کشور و بزرگ شدن سفره مردم نقش آفرینی و بسیاری از آنها به معنای واقعی کلمه واقعا ایثار می کنند. با 20 سال سابقه متخصص صنعت است، باقی عمر کاری خود را با عشق و ایثار کار می کند و دین خود را ادا می کند؛ بنابراین من احساس می کنم هنوز کاری نکرده ایم.
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت با کارنامه خوبی فعالیت خود را در سه سال اخیر به ثمر رسانده است و امیدواریم دولت بعد هم یک دولت خوب و ادامه دهنده دولت مردمی سیزدهم باشد. من سعی کردم تمام موضوعات مرتبط با منابع انسانی را در مسیر و ریل درست قرار دهیم. سعی کردیم از کارکنان هم کمک بگیریم. ما برای نیروهای غیررسمی، رسمی و قراردادی در زمینه موضوعات مختلف و مدیریت ها جلسات مختلفی برای حل مشکلات برگزار کردیم تا جایی که می توانستیم قانون را شکافتیم و جلو بردیم تا به نفع کارکنان باشد. در برخی موارد هم توفیق نداشتیم که امیدواریم آیندگان همین مسیر را ادامه دهند. با این حال فعالیت ها در این دوره بر ریل تخصصی قرار گرفت. خیلی از عزیزان منابع انسانی در سطح صنعت می گفتند فایده ندارد خودشان هم به جمع معترضان پیوسته بودند؛ در حالی که خودتان که این مشاغل را تصاحب کردید، باید نگاه خادمانه داشته باشید. خودت دیگر غرولند نداشته باش و بگذار این از طرف کارکنان دیگر بخش ها باشد. زمانی که ما کار و مسئولیت را عهده دار شدیم، شرایط سخت تر بود اما با اقدام های انجام شده فکر می کنم کار و شرایط برای تیم بعدی راحت تر باشد و بتواند چند موضوع را مدیریت و رضایتمندی ایجاد کند.
قطعا همین طور است. نفرات جایگزین پس از ما چاره ای غیر از پیگیری تمام وقت و تام و تمام این موارد را ندارند. نمی توانند بی تفاوت باشند و بدون عقبه کارشناسی، تصمیم گیری کنند. تمام تصمیم گیری ها با امضای مدیران منابع انسانی شرکت های مختلف است و با رویه "کی بود کی بود، من نبودم" نمی توان مواجه بود. متاسفانه در دولت گذشته مسائل صنعت نفت در شورای اداری در محیطی بسته تصمیم گیری می شد؛ اکنون حوزه تخصصی تصمیم گیرنده است، خود مدیران عامل که متولی شرکت داری هستند، تصمیم گیرنده اند. امیدوارم همین ریل تداوم یابد.
خدا را شکر که با تمام بخش ها همراه بوده و جای تشکر دارد. در این سه سال زحمات زیادی به همکاران در بخش های مختلف اعم از روابط عمومی، حراست، و.. دادم. از تمامی ارکان صنعت نفت در حوزه های مختلف پشتیبانی، تخصصی برای همکاری و کمک دلسوزانه آنها بدون چشمداشت رضایت دارم. در این مقطع کاری ساختار روابط عمومی، سازمان حراست، گزینش و... را متناسب با وظایف و ماموریت های اصلی آنها کردیم، گزینش منحل شده بود و ساختار آن را احیا کردیم تا ورود هر کسی براساس شایستگی باشد.
شدیدا دلتنگ هستم. خیلی دوست دارم برگردم، اما امکان آن فراهم نیست.
بهترین خاطره من صبوری کارکنان صنعت نفت بوده است. همراهی زیادی کردند. دولت هم شعارهای مردمی داشت تا براساس عدالت حرکت کند. در این مسیر سایر بخش ها حتی مردم هم منتفع شدند. در فضایی حرکت کردیم که اختلاف طبقاتی در بخش جوامع پیرامون نفت و دیگر بخش ها هم بهبود داشت و در واقع در رفع احساس تبعیض سایر دستگاه ها و همچنین مردم موثر واقع شد. در فضایی حرکت می کردیم که بودجه بیش از ۴۰ تا ۵۰درصد کالابرگ مردم از مجموعه نفت تامین شد و درصد بالایی از مردم از آن استفاده کردند که شهید رییسی هم از این اقدام برای مردم بسیار خرسند شده بودند. نکته ای که لازم می دانم اشاره کنم هر میزان اقدام های مناسبی در دستور کار قرار گرفته و انجام شده است، متاسفانه رشد تورم آزاردهنده است. بی سابقه ترین افزایش حقوق (40 درصد) را در سال ۱۴۰۲ داشتیم (۲۰ درصد عمومی، ۱۰ درصد اضافات شایستگی و میانگین ۱۰ درصد ماده ۱۰) اما به دلیل تورم و همچنین سقف حقوق، هیچ جا دیده نمی شود که اینها از موضوعات تلخ بود.
از تمام کارکنان عزیز صنعت نفت تشکر می کنم که صبوری کردند و شرایط سختی که بر آنها حاکم بود، همه را با ایثار تحمل کردند. اگر قصوری در کار بود، ما را عفو کنند. ما غیر از رضایتمندی خدا و کارکنان کاری انجام ندادیم. رضایتمندی کارکنان رضایتمندی خداست برای صنعتی که گذشتگان برای اعتلای آن زحمت کشیدند و امانتی که به دست ما سپرده شد که بتوانیم صیانت کنیم اگر قصور بوده ما را عفو کنند. همه کسانی که در این صنعت خدمت کرده اند، ناراضی نیستند و این احساس رضایت و قدردانی از صنعت نفت باید در میان همگان باشد. این صنعت پیچیدگی های خاص خود را دارد، شرایط خاصی دارد و متمایز از دیگر صنایع است. امیدوارم لبخند رضایت همیشه بر لب خانواده بزرگ صنعت نفت رسمی، قراردادی، پیمانکاری و تمام تلاشگران برای اعتلای این صنعت باشد. ما سعی کردیم سرباز این صنعت باشیم، چون مدیون آن هستیم. همیشه می گویم این صنعت روزی دست ما را گرفت که هیچ چیز نبودیم و به ما همه چیز داد. اگر تا پایان خدمت هر کوششی شود، کافی نیست. لازم می دانم بگویم از تمامی کارکنان صنعت نفت عذرخواهی می کنم، اگر قصوری بوده، اگر صدایی را نشنیدیم، اگر در این وانفسای کار ممکن است بخش هایی آسیب دیده باشند از یکایک کارکنان و خانواده های آنان عذرخواهی می کنم. همیشه دوستتان دارم. امیدوارم رضایت 100 درصدی برای کارکنان فراهم شود، اما شرایط به گونه ای است که در برخی بخش ها نتوانستیم رضایت مناسب ایجاد کنیم. خدا را گواه می گیرم که در این مدت بنده و همکاران منابع انسانی از هیچ کوششی فروگذار نکردیم و سعی نکردیم مانع شویم.
گاز بر تابلوی بورس نقش بست
فاطمه دهقان یکی از کارآمدترین ابزارهای مدیریت تراز تولید و مصرف انرژی، بهینه سازی انرژی است که با برنامه ریزی ها، پیگیری ها و اقدامات صورت گرفته و تدابیر وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران در دولت مردمی سیزدهم، راهکارهای بسیاری در این حوزه اجرایی شد که تازه ترین آن، معاملاتی کردن اوراق گواهی صرفه جویی گاز در بورس است. ابزار نوینی که می رود تا تحقق شعار سال ۱۴۰۳ یعنی مشارکت مردمی (جهش تولید با مشارکت مردم) و همچنین انتفاع مصرف کنندگان نهایی گاز طبیعی در طرح هایی مانند مردمی سازی صرفه جویی و پویش های مصرف بهینه را به همراه بیاورد. در واقع، اوراق بهادار گواهی صرفه جویی گاز، نشان دهنده حق مالکیت بـر مـقـدار مشخصی از حجم گاز صرفه جویی شده در یک دوره زمانی مشخص است که در بـازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست قابل معامله است و به استناد ماده ۳ مصوبات مورخ اول آبان ۱۴۰۲ شورای عالی انرژی کشور، دارنده گواهی صرفه جویی انرژی امکان دریافت انرژی صرفه جویی شده را دارد.
در این مصوبه، وزارتخانه های نفت و نیرو مکلف به تحویل حامل انرژی صرفه جویی شده به خریداران این گواهی هستند. همچنین به موجب این ماده، در زمان اوج مصرف، دارنده گواهی های صرفه جویی، به میزان گواهی خریداری شده، مشمول برنامه مدیریت مصرف وزارتخانه های نیرو و نفت نمی شود.
جواد اوجی، وزیر نفت در آیین رونمایی از آغاز معاملاتی کردن گواهی صرفه جویی گاز در بورس که روز سه شنبه ۱۲ تیر با حضور مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، علی نقوی، مدیرعامل بورس، نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران ارشد صنعت گاز در تابلو بورس انرژی ایران برگزار شد، با تأکید بر سرمایه گذاری های انجام شده در سه سال اخیر در صنعت نفت، بیان کرد: اگر در این صنعت سرمایه گذاری نمی شد، به ونزوئلایی تبدیل می شدیم که تولید نفت چهار میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه ای آن به ۳۰۰ هزار بشکه می رسید.
وی با یادآوری اینکه در آغازبه کار دولت سیزدهم، تولید نفت ایران روزانه دو میلیون و ۱۰۷ هزار بشکه بود، ادامه داد: به همت کارکنان صنعت نفت، این حجم تولید امسال به روزانه سه میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه رسیده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه تولید نفت در سه سال اخیر ۶۰درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: صادرات نفت از روزانه ۱۸۲ میلیون بشکه در سال ۱۳۹۸ به ۵۶۵ میلیون بشکه در سال ۱۴۰۲ رسید. اوجی گفت: همچنین ارزش صادرات نفت و میعانات گازی و دیگر فراورده های نفتی و پتروشیمی ایران نیز از ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید. به عبارت دیگر، در این زمینه رشد ۳.۵ برابری داشته است.
وی با بیان اینکه طرح های قابل قبولی در شورای اقتصاد به ارزش ۳۶ میلیارد دلار در سه سال اخیر در زمینه بهینه سازی در همه بخش ها مصوب شده است، افزود: امروز برای نخستین بار سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی به مشترکان گاز پرداخت می شود که این منابع از صرفه جویی های انجام شده به دست آمده است.
وزیر نفت گفت: سرمایه گذاری از موضوع های مهم در صنعت نفت است و در جریان اخذ رأی اعتماد از مجلس نیز همواره تأکید کردم که سرمایه گذاری در صنعت نفت از نان شب واجب تر است.
اوجی با اشاره به اینکه صادرات نفت ایران در دولت دوازدهم بشدت کاهش یافته بود و پیش بینی می شد در ماه های پس از آن نیز روند کاهش صادرات نفت ادامه یابد، افزود: آقای زنگنه، وزیر نفت دولت گذشته، برای تداوم روند تولید گاز در کشور، هر ۶ ماه یک بار به سران سه قوه گزارش می داد تا مجوز خرید ۱۲ نفتکش بزرگ را برای ذخیره سازی نفت و میعانات گازی روی آب دریافت کنند.
وی ادامه داد: آقای زنگنه به من گفت راهی جز ذخیره سازی روی آب نداریم؛ زیرا نفت و میعانات گازی فروش نمی رود.
وزیر نفت با بیان اینکه با توجه به شرایط آن روز، من هم در شهریور ۱۴۰۰ به سران سه قوه برای دریافت مجوز خرید ۶ نفتکش بزرگ نامه نوشتم، گفت: این در حالی بود که برای افزایش تولید و صادرات نفت و میعانات گازی در دولت سیزدهم برنامه داشتیم؛ اما در کوتاه مدت برای تداوم تولید گاز، افزایش ذخیره سازی ضروری بود.
وی با اشاره به نشست با سران سه قوه در شهریور ۱۴۰۰ افزود: آقای قالیباف در آن نشست گفت شما هم مسیر دولت گذشته را می روید؛ اما در پاسخ اعلام کردم مسیر افزایش صادرات را آغاز کرده ایم.
وزیر نفت به تغییر مصرف و روند صادرات نفت و میعانات گازی در دولت سیزدهم اشاره کرد و ادامه داد: با وجود مجوز سران سه قوه، یک کشتی نیز به این منظور نخریدیم و از شهریور ۱۴۰۰ تولید میعانات گازی، با مصارف و صادرات، هم تراز شد.
اوجی با تأکید بر اینکه در آن زمان ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب ذخیره شده بود، اعلام کرد: برخی از این میعانات گازی که سه سال روی آب مانده بود ۲فازی و ۳فازی شده بودند و ترکیب به هم خورده بود. وی تصریح کرد: همچنین ۳۰ میلیون بشکه نفت سنگین و فوق سنگین در کشور بدون مشتری مانده بود. به آمارها نگاه کنید که در ماه های آخر دولت دوازدهم، فروش نفت چه مقدار بود. هرچه می خواهیم در این زمینه چیزی نگوییم و اطلاعات محرمانه بماند، اجازه نمی دهند.
وزیر نفت در پاسخ به ادعای برخی که می گویند «اگر دولت سیزدهم نفت می فروشد، پس پول آن کجا می رود»، گفت: دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ با کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی روبه رو بود و در هفته ها و ماه های نخست، دیگر وزرا از وزارت نفت می خواستند فروش نفت با سرعت افزایش یابد تا کسری بودجه جبران شود. اوجی با اشاره به اینکه خزانه کشور نیز خالی بود، ادامه داد: حرکت را برای افزایش تولید و صادرات نفت آغاز کردیم و خدا نیز به این حرکت برکت داد و نفت ۱۴۰ دلار شد.
وی یکی از مهم ترین اولویت های این صنعت را جذب سرمایه گذاری دانست و افزود: سرمایه گذاری در دو محور افزایش تولید نفت و گاز و بهینه سازی مصرف انرژی در کشور برنامه ریزی شد.
وزیر نفت، اولویت سرمایه گذاری را افزایش تولید نفت، گاز، فراورده های نفتی و محصولات پتروشیمی اعلام کرد و گفت: بهینه سازی مصرف انرژی، دیگر اولویتی بود که همسو با این موضوع دنبال شد؛ زیرا قرار نیست هرچه تولید می کنیم، مصرف شود و تولید به دنبال مصرف بدود.
اوجی با تأکید بر اینکه هر دو اولویت را در دستور کار داشتیم، تصریح کرد: سرمایه گذاری ها برای افزایش ظرفیت تولید در شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت را اولویت بندی کردیم تا طرح های همسو با افزایش تولید و ایجاد ارزش افزوده در دستور کار قرار بگیرند. وی با اشاره به اینکه برای تکمیل پروژه های نیمه تمام صنعت نفت که برخی از آنها ۱۲ سال حرکت لاک پشتی داشتند، بسیج شدیم، تأکید کرد: درمجموع اجرا و تکمیل ۳۰۰ پروژه نیمه تمام و تازه به ارزش ۱۳۰ میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید در صنعت نفت در دستور کار قرار گرفت که تا امروز ۱۵۵ پروژه با سرمایه گذاری ۳۴ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده است. وزیر نفت افزود: البته تکیه ما تنها به تولید نبوده و در بهینه سازی مصرف انرژی در همه بخش ها شامل حمل ونقل، نیروگاه، صنایع و بخش خانگی طرح های مطلوبی اجرا شده است.
اوجی گفت: این طرح ها در شورای اقتصاد مصوب شده که ارزش آنها ۳۶ میلیارد دلار است تا مصرف انرژی در کشور کاهش یابد.
وی تأکید کرد: به لطف الهی و خواسته شهید جمهور، مصرف را در کشور مدیریت و بهینه کردیم.
وزیر نفت ادامه داد: رونمایی امروز نیز نمونه اجرای طرح های بهینه سازی است، درحالی که طرح های بهینه سازی در دولت های گذشته هم وجود داشت؛ اما مغفول مانده بودند. اوجی به بهینه سازی رایگان موتورخانه ۴۵۰ مجتمع مسکونی از سوی شرکت ملی گاز ایران اشاره و تأکید کرد: در گذشته، ابتدا باید طرح های صرفه جویی اجرا می شد و پس از اجرا، از محل آن صرفه جویی، سرمایه گذاری انجام شده را بازپرداخت می کردیم؛ اما در دولت سیزدهم حساب بهینه سازی مصوب و گره های اجرای طرح باز شد. وی یادآور شد: امروز طرح های بهینه سازی در هر بخشی مانند حمل ونقل، صنایع، نیروگاه ها و بخش تجاری از سوی سرمایه گذاران اجرا می شود.
وزیر نفت با یادآوری اینکه استفاده از شرکت های دانش بنیان در زمینه کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از اتلاف انرژی در صنایع می تواند برای کشور سودآوری بسیاری داشته باشد، گفت: طی دهه های اخیر طرح های بزرگی مانند بهینه سازی مصرف انرژی و جمع آوری گازهای همراه نفت مغفول مانده بودند.
اوجی با بیان اینکه دولت سیزدهم در سه سال اخیر، توانست با سرمایه گذاری حدود پنج میلیارد دلاری با توجه به تأکیدهای رئیس جمهوری شهید ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمکعب از گازهای همراه نفت خام را در جنوب و غرب کشور جمع آوری کند، ادامه داد: در زمینه دیگر طرح های کلان صنعت نفت مانند فاز ۱۴ پارس جنوبی، فاز دوم پالایشگاه آبادان و فاز ۱۱ پارس جنوبی، شاهد تحولات عظیمی بودیم. فاز ۱۱ حداقل ۲۰ سال در کشور میان شرکت های غربی و شرقی دنیا دست به دست شده بود که با همت کارشناسان ایرانی به بهره برداری رسید. وی با اشاره به حضور خود در مجمع اخیر کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) گفت: مدیرعامل شرکت توتال فرانسه در این نشست نزد بنده آمد و با تعجب از من پرسید که واقعاً شما فاز ۱۱ را افتتاح کردید؟ ایران اکنون روزانه ۱۵ میلیون مترمکعب گاز از این فاز برداشت می کند و این رقم تا چند سال آینده به روزانه ۵۰میلیون مترمکعب خواهد رسید. در مجمع اخیر جی ای سی اف میانگین افزایش تولید گاز ایران در سال ۲۰۲۳ حدود پنج درصد اعلام شد، درحالی که این رقم در کشور دیگری 2.5 درصد بوده است.
وزیر نفت با اشاره به مذاکرات انجام شده با روسیه طی یک سال و نیم اخیر به منظور امضای توافقنامه ترانزیت و انتقال گاز روسیه از خاک ایران به کشورهای همسایه توضیح داد: ایران می تواند با انتقال این گاز در سرزمین خود، انقلاب اقتصادی و صنعتی ایجاد و امنیت انرژی همسایگان خود را تأمین کند.
اوجی درباره برخی ابهام های مطرح شده از سوی تعدادی از مسئولان درباره اینکه پول نفت صادراتی چه می شود، تصریح کرد: پرداخت بدهی های به ارث رسیده از دولت گذشته، تنها بخشی از هزینه کرد پول نفت بوده است. برای نمونه، شرکت ملی گاز ایران در آغازبه کار دولت سیزدهم، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بدهی به کشور ترکمنستان داشت و سقف معاملات گازی با این کشور از چند میلیارد دلار در سال به ۲۰۰ میلیون دلار کاهش یافته بود که در همان هفته های نخست، مذاکرات فشرده با این کشور آغاز و بدهی پرداخت شد. هزینه واردات کالاهای اساسی و دارو، کالابرگ و یارانه نقدی طی سه سال اخیر با پول نفت صادراتی پرداخت می شود.
وی ادامه داد: یادمان نرود مبالغ مورد نیاز برای افزایش یارانه نقدی از ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان از محل صادرات نفت تأمین شده، درحالی که هزینه پروژه های مسئولیت اجتماعی که در دولت های گذشته در صنعت نفت چهار هزار میلیارد تومان بود، امروز به ۴۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وزیر نفت با یادآوری تشدید تحریم های صادرات نفت در سه سال اخیر و تداوم صادرات نفت با وجود این تحریم ها تأکید کرد: بنده نه اصولگرا هستم و نه اصلاح طلب. بنده مطیع دستورهای مقام معظم رهبری هستم و به نمایندگی از کارکنان صنعت نفت، اجازه نمی دهم دستاوردهای ۳۰۰ هزار کارمند این صنعت در سه سال اخیر پایمال شود. کسانی که عملکرد صادرات نفت ایران را زیر سؤال می برند و ادعا می کنند ما نفت را با تخفیف می فروشیم، یک روز هم نمی توانند روی سکوهای دریایی و مناطق عملیاتی کار کنند. بدانید که تخفیف های اعمال شده به مشتریان بین المللی از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است.
اوجی تصریح کرد: برخی می گویند کشور چین نفت خام ایران را به هر قیمتی که بخواهد می خرد، این طور نیست. نمی توانم همه مسائل را بازگو کنم. چرا ناسپاسی می کنید و شاکر خداوند و کارکنان این صنعت بزرگ نیستید. این کارکنان اجازه ندادند با وجود سه بار حمله تروریستی و سایبری، یک ساعت هم در تأمین انرژی کشور وقفه بیفتد.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به ریل گذاری انجام شده در زمینه صادرات نفت خام، هر دولتی که در آمریکا روی کار بیاید، این صادرات ادامه خواهد شد، افزود: پایانه های نفتی، نفتکش ها و حساب های مالی شرکت ملی نفت ایران را هر روز درگیر یک تحریم جدید کردند؛ اما همکاران من هر بار با روش های تازه، نفت را صادر کردند.
وزیر نفت در پایان با اشاره به جذب سرمایه گذاری پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری خارجی در سه سال اخیر در کنار استفاده از توان مالی داخلی مانند هلدینگ ها گفت: برای نمونه، هم اکنون هفت میدان نفتی ایران از سوی شرکت های روسی در حال توسعه است که از محل این توسعه ها ۲۲۰ هزار بشکه به تولید نفت ایران افزوده شد.
علی نقوی، مدیرعامل بورس هم در این آیین درباره تاریخچه این اقدام توضیح داد: ایجاد بازار بهینه سازی مصرف انرژی و محیط زیست با مصوبه شورای عالی انرژی در سال ۱۳۹۶ در دستور کار قرار گرفت و با تأخیر بسیار، دستورالعمل های اجرایی این بازار در مرداد ۱۴۰۰ به تصویب شورای عالی انرژی رسید. وی ادامه داد: بورس انرژی ایران هم به منظور اجرای این مصوبات، اقدام به طراحی گواهی صرفه جویی انرژی کرد و پس از موافقت کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار با این ابزار به لحاظ شرعی، گواهی صرفه جویی انرژی به عنوان ابزار مالی جدید بازار سرمایه، از سوی شورای عالی بورس و اوراق بهادار تصویب شد و در پی آن، مقررات لازم برای پذیرش، معاملات و تسویه آن به تصویب هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار و شورای عالی بورس رسید.
مدیرعامل بورس انرژی ایران، گواهی صرفه جویی انرژی را یک ابزار جدید مالی و یک اوراق بهادار دانست که حجم مشخصی از یک حامل انرژی صرفه جویی شده را نمایندگی می کند. این گواهی دو نوع دارد که یکی گواهی صرفه جویی محقق شده و دیگری گواهی صرفه جویی تأمین مالی نام دارد. گواهی صرفه جویی محقق شده مربوط به زمانی است که یک سرمایه گذار برای اجرای یک پروژه صرفه جویی اقدام کرده و صرفه جویی تحقق پیدا کرده است.
به گفته نقوی، گواهی صرفه جویی گاز در دو نماد اوج و غیر اوج منتشر شده و دارندگان گواهی اوج بار، این امکان را دارند تا در نیمه دوم سال که پیک مصرف گاز در کشور است، با اعلام قبلی به شرکت ملی گاز ایران، از شمول مقررات قطعی گاز خارج شوند، ضمن اینکه به صنایع کمک می کند ضمن منتفع شدن از سایر مزایا، در ایام پیک مصرف به تولید محصولات خود ادامه داده و از زیان تعطیلی های ناشی از برنامه های مدیریت مصرف جلوگیری کنند.
وی خاطرنشان کرد: قانونگذار با هدف توسعه و تعمیق بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و به منظور تسهیل سرمایه گذاری در طرح های بهینه سازی مصرف انرژی، مصرف برق و گاز از محل تحویل دارایی پایه گواهی های صرفه جویی انرژی را معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده کرده است.
اینکه چه میزان مجوزهای لازم برای انتشار و عرضه گواهی صرفه جویی قرار است در بورس صادر شود هم پرسشی است که مجید چگنی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در آیین رونمایی از بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و آغاز معاملات گواهی صرفه جویی گاز در بورس انرژی به آن اشاره کرد و گفت: بر اساس تبصره ۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، وزارت نفت مکلف شده است تا مبلغ چهار همت گواهی صرفه جویی انرژی برای پروژه های بهینه سازی، بویژه بهینه سازی موتورخانه ها صادر کند. تاکنون مجوزهای لازم برای انتشار و عرضه گواهی صرفه جویی به میزان ۱۲۵ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در بورس انرژی دریافت کرده ایم که ۵۰میلیون مترمکعب آن امروز عرضه می شود و مابقی را نیز طی روزهای آتی عرضه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: طبق آیین نامه بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست، سقف در نظر گرفته شده برای صدور گواهی صرفه جویی، تا ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز است که با اجرای پروژه های بهینه سازی به مرور زمان عرضه خواهد شد.
معاون وزیر نفت در امور گاز در ادامه، با اشاره به سه پروژه ای که مجوز صدور گواهی صرفه جویی برای آنها از سوی سازمان برنامه وبودجه صادر شده، افزود: این پروژه ها شامل جایگزینی چهارمیلیون و ۱۰۰ هزار دستگاه بخاری کم مصرف با بخاری های پرمصرف بوده که طی پنج سال، حدود ۹ میلیارد مترمکعب صرفه جویی را دربر خواهد داشت.
به گفته چگنی، تبدیل کوره های تونلی به هافمن در صنعت آجر که با همکاری معاونت علمی رئیس جمهوری در حال پیگیری است و پروژه استفاده از اتلاف حرارتی نیروگاه تولید برق ارم شهر واقع در شهرک صنعتی فرهنگیان تهران به منظور تأمین گرمایش، از دیگر مواردی است که مجوز انتشار گواهی صرفه جویی برای اجرای آنها از سازمان برنامه وبودجه اخذ شده است.
وی با بیان اینکه همزمان با عرضه نخستین گواهی صرفه جویی، تفاهمنامه تعویض یک میلیون دستگاه بخاری با بازده بالا به جای بخاری های با بازدهی کم، میان شرکت بازرگانی گاز ایران با یک شرکت توانمند داخلی منعقد و بزودی اجرایی می شود، تصریح کرد: شرکت ملی گاز ایران همه تلاش خود را برای استفاده از ظرفیت و توان تولیدکنندگان داخلی برای اجرای طرح تعویض بخاری ها به کار خواهد بست.
در این آیین، رمضانعلی سنگدوینی، نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز یکی از سخنرانان بود که در آن، عملکرد وزارت نفت دولت سیزدهم، بویژه وزیر نفت را مایه مباهات دانست و گفت: اقدام های مطلوبی طی این سه سال در بخش نفت و گاز انجام شده است. به همین دلیل می گویم از رأی اعتماد به وزیر نفت دولت سیزدهم پشیمان نیستیم و به این رأی افتخار هم می کنیم و اعتماد به وی مایه افتخار ماست.
وی افزود: امروز ۹۸درصد شهرهای کشور و ۸۸درصد روستاها گازرسانی شده اند؛ رکوردی که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد. صنعت نفت به هر جای این کشور پا گذاشته، گازرسانی به آن نیز در اولویت بوده است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: توسعه میدان گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی به دست متخصصان ایرانی، بهره برداری از فاز ۲ پالایشگاه آبادان، گازرسانی به سیستان وبلوچستان و بسیاری موارد دیگر، بخشی از اقدام های اساسی وزارت نفت در دولت سیزدهم است. در حوزه دیپلماسی انرژی هم اقدام های مؤثری انجام داده که توافقنامه گازی ایران و روسیه نمونه آن است که برای تبدیل شدن ایران به قطب گازی منطقه گام بزرگی است. ایران خطوط انتقال گاز و ایستگاه های تقویت فشار بسیار قوی دارد و می تواند انقلابی در ترانزیت انرژی ایجاد کند.
سنگدوینی با بیان اینکه تحویل سپرده صرفه جویی گاز به خریداران آغاز تحولی عظیم در بورس است، گفت: در این مسیر افزون بر وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران، وزارتخانه های نیرو، صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی نیز باید وارد کار شوند، ضمن اینکه اگر مردم متوجه شوند صرفه جویی برای آنها سودمند است، بی شک در این مسیر همکاری خواهند کرد. هرچه صرفه جویی کنیم، می توانیم به صادرات ایران بیفزاییم و این برای کشور نیز سودمند است.
با تکمیل 2500 پروژه در 1000 روز برای ساکنان پیرامون تاسیسات نفتی رقم خورد
فاطمه دهقان وزارت نفت همزمان با انجام فعالیت های ذاتی نظیر اکتشاف، استخراج، تولید و بهره برداری از منابع انرژی کشور، با انجام فعالیت های غیرذاتی مانند عمران، آبادانی و ارتقای فرهنگ، گام های بلندی در مسیر ایجاد رضایت مندی ساکنان بومی و همجوار با تأسیسات نفتی برداشته و نقشی مؤثر در رونق و شکوفایی اجتماعی و ف رهنگی مردم مناطق نفت خیز ایفا کرده است.
دو هزار و ۵۰۰ پروژه مسئولیت اجتماعی در 1000 روز سکانداری دولت سیزدهم در هشت استان نفت خیز ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان با اختصاص افزون بر ۳۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
بر اساس گزارش تازه منتشر شده مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز، استان های خوزستان و بوشهر به ترتیب با یک هزار و ۲۳ طرح و ۳۶۳ طرح تکمیل شده در صدر جدول طرح های مسئولیت اجتماعی صنعت نفت قرار دارند؛ موضوعی که به دلیل قدمت نفتی این استان ها دور از انتظار نیست و شاید ضرورت پرداختن به اجرای طرح های عام المنفعه در استان هایی که کمتر بر سر زبان ها هستند، خالی از لطف نباشد.
از جمله این استان ها، می توان به تعریف ۳۳۳ پروژه عام المنفعه با اعتبار چهار هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون در استان ایلام اشاره کرد؛ استانی که دربردارنده نزدیک به سه درصد از ذخایر نفتی و ۱۱ درصد از ذخایر گازی کشور است و تاکنون میدان های نفتی و گازی متعدد مشترک و غیرمشترکی از جمله دهلران، چنگوله، آبان، آذر، چشمه خوش، پایدار، دالپری، باباگیر، دلاوران و بانکول در آن اکتشاف شده است.
این ۳۳۳ پروژه با اعتبار چهار هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال در نظر گرفته شده است که از این تعداد، شش تکلیف سهم آبرسانی، یک تکلیف سهم برق رسانی، ۲۵ تکلیف سهم آموزشی، ۱۰ تکلیف سهم بهداشتی، ۵۰ تکلیف سهم ورزشی، ۱۸۷ تکلیف سهم طرح هادی، ۳۰ تکلیف سهم راه و جاده و ۲۴ تکلیف سهم خدماتی شده که در 1000 روز سکانداری دولت سیزدهم یعنی از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون،۲۲۰ مورد آن با اعتبار ابلاغ شده یک هزار و ۴۸۵ میلیارد و ۷۷۵ میلیون ریال تکمیل شده و ۱۱۳ مورد در دست اقدام است.
کمک به اجرای زمین چمن مصنوعی شهرستان های چالاب، ایلام، مهران و سیروان، کمک به تامین تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مدارس شهرستان مهران، کمک به تکمیل و بازگشایی راه روستایی پله کبود - علی باقر شهرستان هلیلان، کمک به تکمیل سایت اسکان زائران، تامین تجهیزات سرمایشی بعلاوه کمک به ساخت سرویس بهداشتی در مسیر اربعین، کمک به رفع مشکل آب (پاکل - چنار - زیفل) شهرستان ایلام و کمک به رفع مشکل آب آشامیدنی چم آب مهران را می توان به عنوان بخشی از فعالیت های صنعت نفت در حوزه آموزشی، راه سازی و آبفا در استان ایلام نام برد.
در حوزه طرح های هادی هم صنعت نفت همه همت خود را به کار بست تا با اجرایی کردن ۱۸۷ پروژه عام المنفعه در استان ایلام، رنگ امید بپاشد که از جمله طرح های تکمیلی می توان به کمک به طرح هادی روستاهای بولحسن، پاکل گراب، شان کبود، قجر و کله کبود شهرستان ایلام، روستاهای داراب، گوهر علیا، چالانچی، کله جوب، نبوت اسماعیلی و نهرخان شهرستان ایوان، روستاهای پلک گردل، پاچم دهارون، مورت، مله سیاه، گره چگاه و چمژیه شهرستان چوار، روستاهای آب انار، تپه حمام وسطی، گل سفلی و تلخاب بالا شهرستان آبدانان و روستاهای زراب، بدر، نهر عنبر و علی آبادهای دهلران اشاره کرد.
نگاه به حوزه گردشگری و میراث فرهنگی هم صنعت نفت را واداشت تا در کمک به توسعه و تکمیل زیرساخت بازارچه صنایع دستی و سوغات شهر ایلام، توسعه و تکمیل زیر ساخت موزه قلعه والی شهر، زیرساخت گردشگری طاق شیرین و فرهاد شهرستان ایوان، زیرساخت گردشگری شهرک توحید شهرستان هلیلان و زیرساخت گردشگری تنگه شیخ ماخو شهرستان دره شهر استان ایلام پیشقدم باشد.
استان کهگیلویه و بویراحمد از دیگر استان هایی است که از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون، ۳۷۳ پروژه مسئولیت اجتماعی با اعتبار حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال (۳ همت) در این استان تعریف شده؛ ۲۲ طرح آبرسانی، ۶۲ طرح آموزشی، ۲۰ طرح بهداشتی، ۲۵ طرح خدماتی، ۲۸ طرح راه و جاده، ۱۳۶ طرح هادی و ۸۰ طرح ورزشی از جمله این طرح هاست.
از ۳۷۴ پروژه عام المنفعه، ۲۴۴ طرح تکمیل شده و به بهره برداری رسیده و ۱۲۹ طرح در دست اقدام است.
احیای حیات زمین های کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد، نمونه ای از فعالیت های عام المنفعه صنعت نفت در مناطق نفت خیز است که از جمله آن می توان به ساخت سد سرپری اشاره کرد؛ سدی که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی در مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران، برابر تعهدهای اجتماعی آبفای خود، با اعتبار ۴۰۰ میلیارد ریال، به تکمیل آن اقدام کرد.
کلنگ سد سرپری با هدف آبیاری ۴۵۰ هکتار از زمین های کشاورزی، کنترل سیلاب رودخانه بیمنجگان، فراهم کردن امکانات تفریحی و گردشگری و رونق اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه کهگیلویه زده شد که روند اجرایی آن در دولت سیزدهم شتاب گرفت.
سد سرپری با ظرفیت سه میلیون مترمکعب، ارتفاع ۲۷ متر، طول تاج ۲۳۴ متر، تراز نرمال آب ۷۵۲ و امکان تأمین آب ۴۵۰ هکتار زمین کشاورزی، مهم ترین پروژه عام المنفعه در استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود.
سد سرپری افزون بر فراهم کردن آب مزارع کشاورزی، فرصتی مناسب برای ایجاد یک منطقه تفریحی و گردشگری برای شهروندان و کمک به رونق اشتغال است که بنا بر برآوردها برای ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۸۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال زا خواهد بود.
کمک به احداث چمن مصنوعی، مشارکت در طرح های بهسازی معابر و روستایی در چند روستای شهرستان گچساران، کمک به کانال هدایت آب های سطحی روستاهای شهرستان باشت، کمک به احداث مدرسه سه کلاسه ابتدایی روستای حیدر کرار اولاد علی مؤمن شهرستان بویراحمد، کمک به احداث خوابگاه دانش آموزی گچساران، کمک به احداث جاده بین مزارع و روستاهای شهرستان باشت و ... از جمله فعالیت های عام المنفعه صنعت نفت در استان نفت خیزکهگیلویه و بویراحمد است.
ثبت تلاش های ماند گار بهد اشت و د رمان د ر دولت سیزدهم
مشعل سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت از آغاز حرکت چرخ های عظیم این صنعت د ر کشور وظیفه تامین، حفظ و ارتقای سلامت کارکنان صنعت نفت و خانواد ه های آنان را د ر گستره پهناور کشور به عهد ه د اشته و برای سلامت خانواد ه بزرگ صنعت نفت، اقد ام های گسترد ه ای انجام د اد ه است که مصد اق بارز آن خد ماتی است که این سازمان د ر د ولت سیزد هم به کارکنان و خانواد ه های آنان و حتی بومیان برخی مناطق ارائه د اد ه است. از جمله آنها می توان به بازنگری و به روزرسانی د ستور عمل های د رمان غیرمستقیم، راه اند ازی نسخه الکترونیک، بررسی و تعیین وضعیت پوشش خد مات برای افراد تحت تکفل تهیه و تنظیم و ابلاغ د ستور عمل کمک هزینه های د رمانی، کمک هزینه های اروتز پروتز و کمک هزینه های د ند انپزشکی، به روزرسانی آمار و اطلاعات مراکز تشخیصی و د رمانی طرف قرارد اد همه مناطق تابعه سازمان بهد اشت و د رمان استفاد ه از پنل نرم افزار نسخه الکترونیک یکپارچه سازمان از سوی مراکز طرف قرارد اد اشاره کرد . د ر اد امه گزارشی جامع اهم اقد ام های سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت را د ر د ولت سیزد هم می خوانید .
سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت 1000 روز کاری را با د ستاورد های قابل توجه د ر کارنامه خود ثبت کرد ه و توانسته است د ر این مسیر اقد ام های ارزند ه ای انجام د هد . بازنگری و به روزرسانی د ستورعمل های د رمان غیرمستقیم سازمان، تهیه جد اول ماهانه عملکرد د رمان غیرمستقیم مناطق جهت نظارت بر عملکرد مناطق د ر حوزه د رمان غیرمستقیم و بیمه گری، به روزرسانی تعرفه های خد مات تشخیصی و د رمانی سالانه د ر بخش های د ولتی، عمومی، غیرد ولتی، خیریه، موقوفه و خصوصی د ر نرم افزار اسناد پزشکی سازمان و برقراری پوشش خد مات برای فرزند ان ذکور غیرتحت تکفل بالای ۲۲ سال، از جمله اقد ام های سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر د ولت سیزد هم است.
اوایل د ولت سیزد هم با همه گیری ویروس کرونا همراه بود و وزارت نفت که د ر آن د وران به عنوان یکی از د ستگاه های اجرایی موفق د ر این زمینه شناخته شد ، توانست جهت مهار این ویروس د ر قالب نشست های هماهنگی و تد وین د ستورعمل های بهد اشتی و اقد ام های پیشگیرانه و کنترلی با مشارکت مد یریت منابع انسانی و HSE شرکت های ملی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی وظیفه خود را به خوبی انجام د هد . بر اساس آمارهای موجود طی این د وران برای ۸۰ هزار نفر قرنطینه خانگی و مراقبت های ۱۴ روزه از سوی مراقبان سلامت انجام شد ، ضمن آنکه به ۴۰ هزار نفر از کارکنان عملیاتی خد مات غربالگری از طریق سامانه و به ۸ هزار نفر از کارکنان بهد اشتی د رمانی د ر معرض تماس خد مات ارائه شد ه است.د ر برنامه واکسیناسیون ملی علیه بیماری کرونا، پیرو د ستور مقام عالی وزارت نفت، سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت از مرد اد 1400 حرکت بزرگ و ارزشمند ی با همکاری شرکت های اصلی وزارت نفت و وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی اجرایی کرد . این واکسیناسیون موجب کاهش 85 د رصد مرگ ناشی از کرونا شد ؛ سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت با اولویت کارکنان مناطق عملیاتی تیم های واکسیناسیون را بخصوص د ر بیمارستان بزرگ اهواز، منطقه عسلویه و پارس جنوبی، ماهشهر و مرکز تجمیعی واکسیناسیون باشگاه نفت تهرانسر راه اند ازی و افزون بر 452 هزار د ُز واکسن کرونا را تزریق کرد .
برای تجهیز بیمارستان بهد اشت و د رمان صنعت نفت ماهشهر، د ستگاه سی تی اسکن پیشرفته و یک مخزن 30تنی اکسیژن برای کاهش د غد غه مرد م د ر حوزه بهد اشت و د رمان خرید اری شد . د ستگاه سی تی اسکن خرید اری شد ه قابلیت سیتی cardiac - آنژیو ریه- سیتی و آنژیو مغز و گرد ن – سیتی آنژیو اند ام تحتانی و اند ام فوقانی – سیتی آنژیو شکم و... کیس های 3D ، کیس های تی ویرچوال کولونوسکوپی و سیتیاسکن ویرچوال برونکوسکوپی را د ارد . همچنین تصویربرد اری با این د ستگاه برای بیماران تا وزن 150کیلوگرم امکان پذیر است.
با شیوع بیماری کرونا و افزایش بیماران و نیاز به اکسیژن بیشتر د ر بیمارستان توحید جم، با استفاد ه از کپسول های ۴۰ کیلویی نیاز اکسیژن بیمارستان جبران می شد ، د ر مرد اد ماه 1400 و با شروع پیک پنجم کرونا میانگین مصرف روزانه اکسیژن به ۲۵۰ کپسول و حتی بیشتر از ۳۰۰ کپسول ۴۰ کیلویی رسید که عملا بیمارستان را با مشکلات عد ید ه ای برای تامین و انتقال این تعد اد کپسول مواجه کرد . برای رفع این مشکل مخزنی با ظرفیت ۳۰ تن اکسیژن به همراه مبد ل آن (مایع به گاز) خرید اری و د ر اختیار بیمارستان توحید جم قرار د اد ه شد .
به د لیل افزایش تعد اد بیماران بستری، بخش های جد ید جراحی مرد ان بیمارستان نفت تهران با 32 تخت به بیماران کرونا اختصاص د اد ه شد ، بخش آنکولوژی قد یم با 9 تخت تجهیز و آماد ه خد مت رسانی به بیماران کرونایی شد . برای سهولت د سترسی بیماران، سه د رمانگاه به تزریق د اروی رمد سیویر سرپایی اختصاص د اد ه شد . بعد از برگزاری جلسات تصمیم به تجهیز مسجد بیمارستان برای تزریق سرپایی رمد سیویر به بیماران بستری د ر بیمارستان نفت تهران گرفته شد که افزون بر بخش موجود 18 تخت نیز اضافه شد و روزانه حد ود 90 تا 100 تزریق انجام می شد که گاهی سقف به 170 نفر هم می رسید .
برای مقابله با ویروس کرونا بخش آیسییو بیمارستان توحید جم، با سه تخت فعال و فضایی مناسب برای رفاه حال بیماران مراجعه کنند ه به این بخش، راه اند ازی شد .
د ر این بخش سه د ستگاه ونتیلاتور و سه د ستگاه مانیتور ثابت و سه د ستگاه مانیتور پرتابل از سوی سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت تامین هزینه شد ه است.
با پشت سر گذاشتن ویروس کرونا شرایط به حالت عاد ی بازگشت و سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت طرح های توسعه ای خود را از سر گرفت. یکی از آنها مرکز طب صنعتی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد بود که بعد از گذشت 37 سال نیاز به بازسازی و اصلاح فیزیکی د اشت که از سوی مد یران پالایشگاه اجرایی شد .
د ر جوار ساختمان سلامت کار، ساختمان اورژانس نیز به متراژ300 متر با امکانات کامل راه اند ازی شد . این مرکز به چهارهزار نفر از کارکنان صنعت نفت خد مت ارائه می کند و د ارای واحد های طب صنعتی، اد یومتری، آزمایشگاه، راد یولوژی و تغذیه و اورژانس آن به 14 تخت بستری و اتاق مخصوص سوختگی مجهز است.
برای سهولت د سترسی جمعیت طبی تحت پوشش، اطلاعات مراکز طرف قرارد اد غیرمستقیم د ر هر شهر از سوی مناطق پانزد ه گانه جمع آوری شد ه و افراد با تماس با سامانه 1519 از سراسر کشور بد ون نیاز به پیش شماره به صورت 24 ساعته می توانند اطلاعات مورد نظر را د ریافت کنند .
د ر هر منطقه رابطین به صورت شبانه روزی پاسخگوی پرسش های مخاطبین د ر حوزه مراکز طرف قرارد اد سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت هستند و با استفاد ه از اپراتور به بیمار لینک می شوند .
مرکز د رمان غرب صنعت نفت به پیشرفته ترین د ستگاه های سونوگرافی، د ستگاه آزمایشگاهی، راد یولوژی، تست ورزشی و اکو د ر د ولت سیزد هم تجهیز شد . این مرکز سالانه به حد ود ۱۴ هزار نفر خد مات پزشکی ارائه می د هد و به طور میانگین بیش از ۶۵ هزار مورد خد مات پزشکی، ۴۳ هزار مورد خد مات پزشک عمومی و نزد یک به ۹ هزار مورد خد مات تخصصی، بیش از ۱۰ هزار مورد خد مات د ند انپزشکی و د یگر موارد پزشکی د ر بهد اشت و د رمان صنعت نفت غرب کشور د ر آن به بیمه شد گان ارائه می شود .
طرح توسعه، تعمیر، تجهیز و بازسازی بیمارستان توحید جم نیز د ر د ستور کار سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر د ولت سیزد هم قرار گرفت . این بیمارستان ۶۸ تختخوابی د ر ابتد ا، تنها با پنج تخصص، راه اند ازی شد ه بود و اکنون د ارای ۱۱۵ تخت فعال و ۱۴ تخصص و فوق تخصص د ارد . طرح توسعه بیمارستان توحید د ر د ولت سیزد هم با اعتبار ۱۸۶ میلیارد تومان پیش بینی شد و بخش های مختلفی همچون NICU, ICU,اتاق عمل، اورژانس، زایشگاه و سایر واحد های اد اری و پشتیبانی ایجاد و گسترش یافت.
هفتم تیرماه 1401 به منظور ارتقای کیفیت د ر زمینه د رمان های تخصصی د ر بیمارستان فوق تخصصی صنعت نفت تهران، کلینیک فوق تخصصی بیماری «MS» د ر این بیمارستان راه اند ازی شد . هد ف از راه اند ازی این کلینیک ارائه همه خد مات مورد نیاز بیمار «ام اس» با بهترین کیفیت و با کمترین رفت وآمد است. افزون بر خد مات ارائه شد ه د ر د اخل کلینیک فرآیند پیگیری و رسید گی به بیمارانی که ناتوانی های خاصی د ارند ، د ر منزل از جمله برنامه های آیند ه این کلینیک به شمار می رود ، استفاد ه از خد مات برای مراجعین به کلینیک از طریق نوبت د هی سامانه 1519 برای بیماران «ام اس» و ارجاع بیماران مشکوک از سوی متخصصان مغز و اعصاب د اخلی انجام می شود .
واحد فیزیوتراپی بهد اشت و د رمان صنعت نفت فارس، با اعتباری افزون بر د و میلیارد تومان، از محل اعتبارات سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت، د ر فضایی به مساحت 150 مترمربع مورد تجهیز قرار گرفت. این واحد با 12 کابین فعال و اتاق ورزش د رمانی، با حضور 6 فیزیوتراپیست، د و د ستیار، یک منشی و با ظرفیت روزانه پذیرش 100 بیمار است.
واحد آزمایشگاه این د رمانگاه نیز به مساحت 120 مترمربع و اعتباری افزون بر بیش از چهار میلیارد تومان د ر د ولت سیزد هم، به بهره برد اری رسید . این واحد ، قابلیت انجام آزمایش های روال(روتین) و تست های اورژانسی را د ارد و با یک متخصص پاتولوژی، یک سوپروایزر، چهار کارشناس فنی و د و نیروی پذیرش، د ر د و نوبت صبح و عصر است. همچنین بهد اشت و د رمان صنعت نفت فارس به د ستگاه میکروسکوپ چشمی د ر سال 1402 مجهز شد .
سیستم مد یریت انرژی ایزو 50001 با هد ف کنترل مصرف انرژی و مد یریت بهینه آن، د ر زیرمجموعه وزارت نفت مستقر شد ه که سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت هم این سیستم را سال گذشته پیاد ه سازی کرد ه است. هد ف از این استاند ارد ، توانمند سازی سازمان ها به استقرار سیستم ها و فرایند های لازم برای بهبود عملکرد انرژی شامل کارایی، بهره برد اری و مصرف انرژی است.
سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر د ولت سیزد هم 100 د ستگاه آمبولانس مجهز به فناوری های روزآمد خرید اری کرد که با اولویت مناطق عملیاتی د ر اختیار مناطق قرار گرفت. از این تعد اد آمبولانس شش د ستگاه برای مراکز د رمانی بهد اشت و د رمان صنعت نفت گچساران د ر نظر گرفته است.
با توجه به اینکه آزمایشگاه به عنوان یکی از بخش های حیاتی و راهبرد ی هر بیمارستان محسوب می شود ، با حمایت مد یرعامل سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت، برای تجهیز و تقویت آزمایشگاه، چهار د ستگاه پیشرفته و بر اساس استاند ارد های جهانی خرید اری و د ر بیمارستان نفت گچساران راه اند ازی شد . د ستگاه جد ید د ر کنار د ستگاه قبلی همزمان فعال هستند و د ر صورت خرابی، این د ستگاه به عنوان پشتیبان یکد یگر عمل می کنند . د ستگاه سل کانتر فول د یف، از د یگر د ستگاه های راه اند ازی شد ه است که برای آزمایش های هماتولوژی (خون شناسی) کاربرد د ارد .
چهار د ستگاه پیشرفته فیزیوتراپی (د ستگاه لیزر پرتوان، د ستگاه سی پی ام، د ستگاه شاک ویوتراپی و د ستگاه مگنت تراپی) د ر بیمارستان صنعت نفت آغاجاری خرید اری و راه اند ازی شد و همچنین چهار د ستگاه قد یمی این واحد نیز به روز شد ند . د ستگاه های نصب شد ه د ر واحد فیزیوتراپی شامل د ستگاه لیزر پرتوان فیزیوتراپی، د ستگاه سی پی ام، د ستگاه شاک ویو و د ستگاه مگنت تراپی می شود .
همسو با افزایش رضایتمند ی بیماران و ارتقای سطح خد مات د رمانی د ر مناطق عملیاتی به ویژه اهواز، د ستگاه سی تی اسکن 256 اسلایس با آخرین فناوری های روزآمد و با اعتبار افزون بر 450 میلیارد ریال خرید اری و د ر بیمارستان بزرگ نفت اهواز مستقر شد .
د ستگاه پیشرفته کوآگولامتر با هد ف تجهیز و توسعه زیرساخت های آزمایشگاهی همگام با فناوری روزآمد د نیا و خد مت رسانی با کیفیت مطلوب و کارآمد به بیماران د ر واحد آزمایشگاه این مرکز نصب و راه اند ازی شد .
با مجهز شد ن اتاق عمل بیمارستان صنعت نفت آغاجاری به د ستگاه فیکو ویترکتومی عمل جراحی همزمان آب مروارید (cataract) بسیار پیشرفته د و چشم و کارگذاری لنز د رون چشمی د و کانونه جهت اصلاح د ید د ور و نزد یک، برای اولین بار د ر بیمارستان صنعت نفت آغاجاری راه اند ازی شد .
بخش آنژیوگرافی بیمارستان فوق تخصصی صنعت نفت تهران با د اشتن تجهیزات پزشکی و استفاد ه از متخصصین؛ تصویربرد اری آنژیوگرافی، تشخیصی و د رمانی د ر حوزه قلب و عروق، عروق محیطی و مغزی، د رمان بی نظمی های قلبی مزمن( EPS) و تعبیه ژنراتورها و ICD ضربان ساز را برای بیماران انجام می د هد و د ر سال 1402 حد ود 45 عمل نیمه تهاجمی آنژیوپلاستی به روش CTO د ر این بخش صورت گرفته است. همچنین افتتاح بخش «آند وسکوپی و کولونوسکوپی» د ر اصفهان و راه اند ازی د و د ستگاه جد ید ام آر آی و ماموگرافی د ر بیمارستان فوق تخصصی صنعت نفت تهران از د یگر اقد ام های توسعه ای د ر سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ولت سیزد هم به شمار می رود .
برای رفاه حال مراجعین از ابتد ای پاییز سال 1401 کلینیک های تخصصی و آزمایشگاه بیمارستان بزرگ نفت اهواز فعالیت خود را د ر روزهای پنجشنبه آغاز کرد ند . پس از گذشت بیش از شش ماه از این اقد ام که موجب افزایش رضایتمند ی مراجعین شد ، این بهد اشت و د رمان از ابتد ای ارد یبهشت ماه 1402 کلینیک های تخصصی د اخلی و قلب را نیز د ر روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 16 تا 18 فعال کرد . کلینیک های تخصصی بهد اشت و د رمان صنعت نفت اهواز د ر سه مرکز بیمارستان بزرگ نفت اهواز و مجتمع های تخصصی سلامت خانواد ه شهد ای نفت و کارون، روزانه فقط د ر نوبت صبح به بیش از 1400 نفر خد مات رسانی می کند .
یک د ستگاه سی تی اسکن، یک د ستگاه OPGو سیستم تصفیه پسماند های بیمارستان صنعت نفت خارگ نیز د ر سال 1402 بهره برد اری شد ند . این نخستین د ستگاه سی تی اسکن نصب شد ه د ر بیمارستان خلیج فارس خارک به شمار می رود .
برای احد اث پروژه بیمارستان جد ید نفت د ر مسجد سلیمان نیز اعتبار 176 میلیارد تومان و با زیربنایی به مساحت چهار هزار مترمربع، با ظرفیت 32 تخت شامل بخش های د اخلی، جراحی، اتاق عمل، اورژانس، زنان و زایمان، راد یولوژی، آزمایشگاه د ر نظر گرفته شد ه است. آغاز این پروژه با تغییر نگاه وزارت نفت به سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر د ولت سیزد هم صورت گرفت.
منطقه هرمزگان یکی از مناطق عملیاتی و راهبرد ی کشور است که د ر تولید انرژی و انتقال سهم بالایی د ارد همچنین توسعه صنایع و ایجاد پتروپالایشگاه های جد ید روند افزایشی د ارد ؛ از این رو منطقه بهد اشت و د رمان هرمزگان از اد غام با منطقه فارس خارج شد و با توجه به اهمیت حوزه بهد اشت و د رمان کارکنان صنعت نفت از جمله امنیت روانی شاغلین و خانواد ه ها ، معاینات د وره ای و غربالگری، سلامت کار شاغلین و آماد گی بحران و حواد ث بهد اشت و د رمان صنعت نفت هرمزگان د ر ساختار جد ید جد ا شد . این منطقه با د و مرکز بهد اشتی د رمانی خانواد ه، د و مرکز طب کار و سه مرکز پزشکیاری با جمعیت تحت پوشش نزد یک به ۱۰ هزار شاغل و بازنشسته د ر زمینه های مختلف بهد اشتی و د رمانی خد مات ارائه می کند و به صورت واحد مستقل و فعال همپای توسعه صنایع د ر منطقه است.
سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر نخستین جشنواره بهره وری و تعالی سازمانی شرکت ملی نفت ایران، گواهینامه تعهد به تعالی و نشان اهتمام را د ر سال 1402 د ریافت کرد . شرکت ها د ر این جشنواره به شیوه مد ل تعالی سازمانی سال ۱۴۰۰ و معیارهای هفت گانه و ۲۷ زیرساخت آن مورد بررسی قرار گرفتند .
واحد سلامت بهد اشت، ایمنی و کار سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر د ولت سیزد هم نیز گام های قابل توجهی برد اشته است، از آن جمله می توان به واکسیناسیون کرونا کارکنان و شاغلین صنعت نفت نزد یک به 500هزار د ز، انجام معاینات بد و استخد ام 35 هزار مورد کارکنان بند های «د » و «و» د ر صنعت نفت اشاره کرد . انجام نزد یک به ۲۵۰ هزار مورد معاینات سالانه شغلی پس از پایان همه گیری کرونا و ثبت همه موارد د ر نرم افزار جامع خد مات سلامت کار و تشکیل پروند ه سلامت، از د یگر د ستاورد های این واحد به شمار می رود .
د یگر اقد امها د ر واحد های سلامت کار، بهد اشت و ایمنی سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت عبارتند از: راه اند ازی پروند ه سلامت الکترونیک شغلی کارکنان و خانواد ه د ر نرم افزارهای مورد تایید وزارت بهد اشت و د رمان، تشکیل پروند ه سلامت الکترونیک خانواد ه برای 450 هزار نفر جمعیت تحت پوشش و ارائه 250 هزار نفر مراقبت سلامت و پایش سلامت برحسب جنس و سن مختلف، اجرای د ستورعمل های ماد ه ۶۵قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواد ه با انجام معاینات شغلی خاص و شناسایی مواجهات و مخاطرات آسیب رسان به سلامت باروری، ارائه خد مات د رمانی مرد م بومی به مناطق عملیاتی براساس برنامه توسعه پنجم و ششم کشور، مد یریت د رمان و ارایه خد مات مراقبت سلامت به 50 هزار بیمار د یابتیک، 70 هزار بیمار فشارخون بالا و د هها هزار مراقبت بیماری های خاص د یگر، پیاد ه سازی سیستم شناسایی و اعلان سریع مخاطرات زیستی و پیاد ه سازی و بهسازی و ساخت سیستم تصفیه پساب های بیمارستانی د ر بیمارستان های صنعت نفت تهران، اهواز و خارک بر اساس د ستورعمل های کشوری.
د ر گام نخست تماس بر خط مد یرعامل سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت تعد اد ی از متقاضیان چالش ها و د رخواست های خود را مطرح کرد ند ؛ از این رو همسو با تکریم ارباب رجوع، افزایش رضایتمند ی و تسهیل د ر پاسخگویی به پرسش ها و چالش های جمعیت تحت پوشش، ارتباط مستقیم تلفنی با متقاضیان برقرار کرد . از آنجا که د ر نظام اد اری و اجرایی رضایت جمعیت تحت پوشش از خد مات ارائه شد ه یکی از شاخص های اصلی سنجش کارآمد ی، رشد و توسعه است، این ارتباط به منظور بررسی مسائل، چالش ها و تسریع د ر روند حل مشکلات مطرح شد ه برقرار شد .
د ستگاه سی آرم د ر اتاق عمل بیمارستان نفت آغاجاری نصب و راه اند ازی شد ه است. این د ستگاه ویژه اتاق عمل بود ه و د ر جراحی های حساس همچون ارتوپد ی، مغز و اعصاب، ارولوژی و خارج سازی جسم خارجی از بد ن و... مورد استفاد ه قرار می گیرد .
د ستگاه پیشرفته سی تی آنژیوگرافی د ر بیمارستان بزرگ نفت اهواز تهیه و راه اند ازی شد ه است. این د ستگاه د ارای کیفیت تصویر بالاست که امکان ارائه تصاویر سه و چهاربعد ی با وضوح تصویر و سرعت بالا را فراهم کرد ه است و علاوه بر د قت د ر تصویربرد اری، امکان اسکن بیماران با وزن بالا (تا 227 کیلوگرم)، بیماران مسن، بیماران د ر حالت بیهوشی از د یگر امکانات تخصصی آن به شمار می رود .
بهد اشت و د رمان صنعت نفت برای ارتقای ارائه خد مات د رمانی و حفظ سلامت کارکنان صنعت نفت د ر شرایط اورژانسی، اورژانس هوایی را د ر مناطق جنوبی کشور ایجاد کرد . د ر حال حاضر این بالگرد د ر اختیار بهد اشت و د رمان صنعت نفت اهواز قرار گرفته و امکان استفاد ه از خد مات امد اد ی این بالگرد فراهم است. این بالگرد تجهیزات پزشکی کامل مانند د ی سی شوک، د ستگاه اکسیژن و مانتیتورینگ را د ارد . از ویژگی های این بالگرد می توان به جابه جایی شش مصد وم با براکارد و یا سه برانکارد و چهار مصد وم سرپایی اشاره کرد .
براساس قانون وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی کشور همه معاینات د وره ای لازم و ضروری است تا پروند ه های طب صنعتی و فرم ارزیابی مخاطرات محیط کارشان از سوی کارشناس بهد اشت حرفه ای مورد ارزیابی و تایید قرار گیرد . سال 1402 از سوی کارشناسان بهد اشت حرفه ای 120 هزار معاینه شغلی انجام و فرم های مخاطرات شغلی آن تکمیل شد . بجز فرم های استاند ارد ، پروند ه سلامت کار الکترونیک کارکنان صنعت نفت، اطلاعات مرتبط با معاینات شغلی کارکنان د ر سامانه جامع طب کار (Healthy Line) بارگذاری شد .
سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت علاوه بر وظایف خود ، ارائه خد مات د رمانی به بومیان منطقه را نیز د ر د ستور کار خود قرار د اد ه است. خد مات ارائه شد ه به مرد م بومی از شهریورماه سال ۱۴۰۰ تعد اد چهار هزار و 295 نفر، سال 1401 تعد اد شش هزار و 175 نفر، سال 1402 تعد اد هشت هزار و 965 نفر و تا خرد اد ماه 1403 نیز 976 نفر خد مات ارائه شد . مبلغ از محل مسئولیت های اجتماعی از سوی شرکت ها ۱.۹۶۴.۶۹۹.۷۶۲.۳۸۸ هزینه شد ه است.
بهد اشت و د رمان صنعت نفت از همان د قایق اولیه حاد ثه متروپل به یاری هموطنان خود ، به ویژه حاد ثه د ید گان و افراد زیر آوار ماند ه شتافت. آماد ه سازی گروه های عملیاتی، بخش های مختلف اورژانس، تجهیزات و آمبولانس ها، فراخوان متخصصان به بیمارستان و گروه های پشتیبان به صورت آنکال از جمله اقد ام ها بود . برای کمک رسانی به مصد ومان سه فضا از جمله اورژانس یک و د و، همچنین یک فضای خالی با هشت تخت و تجهیزات آماد ه شد . شش متخصص تمام وقت د ر بیمارستان نفت بزرگ اهواز حضور و متخصصان د یگر به صورت آنکال د ر آماد ه باش بود ند ؛ ۱۰ پزشک عمومی نیز د ر بیمارستان حضور د اشتند و د ر کنار این افراد حد ود ۳۷ پرستار تمام وقت حاضر بود ند و باقی پرستاران بیمارستان نیز به صورت استند بای آماد ه خد مت رسانی بود ند ، ۱۲ نیروی خد ماتی هم تمام وقت مشغول فعالیت بود ند .
سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت علاوه بر ارائه خد مات و تجهیز بیمارستان و خرید اقلام ضروری، جهت پیشبرد اهد اف خود با برخی شرکت های صنعت نیز توافق نامه همکاری امضا کرد ه است. یکی از آنها توافق نامه مد یریت اکتشاف و سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت است که منجر به ارتقای سلامت کارکنان این مد یریت می شود . بر اساس این توافق د و هزار نفر از کارکنان مد یریت اکتشاف جامعه هد ف هستند و کارکنان رسمی و غیررسمی و خانواد ه های آنان به مد ت سه سال از لحاظ سلامت و بهد اشت پایش می شوند .
از د یگر اقد ام های انجام شد ه می توان به انعقاد تفاهم نامه اجرایی از سوی سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت با معاونت بهد اشت وزارت بهد اشت، د رمان و آموزش پزشکی د ر خصوص اجرای برنامه پزشکی خانواد ه اشاره کرد . هد ف از این تفاهم نامه اجرای برنامه پزشکی خانواد ه و بهبود کیفیت خد مات ارائه شد ه به جمعیت تحت پوشش سازمان د ر چارچوب ساختار، ضوابط، بسته های خد متی و استاند ارد های نظام شبکه وزارت بهد اشت بود . بیمه تامین اجتماعی و سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت برای بهره گیری از بستر نسخه الکترونیک و گسترش سلامت الکترونیک تفاهم نامه همکاری امضا کرد ه اند . هد ف از این تفاهم نامه، بهره گیری از بستر نسخه الکترونیک د ر سطح کشور است.
سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت د ر کنار چهار شرکت اصلی نفت د ر د ومین نمایشگاه روید اد پیشرفت د ر محل مرکز همایش ها و نمایشگاه های آستان قد س رضوی د ر جوار بارگاه منور امام رضا(ع) حضور پید ا کرد و د ستاورد های خود را د ر حوزه سلامت به معرض نمایش گذاشت. د ر سالیان پیاپی این سازمان د ر نمایشگاه های مختلف حضور ند اشته است و با د ستور مقام عالی وزارت نفت و مد یرعامل سازمان هماهنگی های لازم د ر جهت حضور د ر د ومین روید اد ملی «روایت پیشرفت» د ر قالب نمایشگاهی د ر محل مرکز همایش ها و نمایشگاه های آستان قد س رضوی د ر جوار بارگاه منور امام رضا(ع) برنامه ریزی و هماهنگی های لازم برای راه اند ازی غرفه فراهم شد . د ستاورد های سازمان بهد اشت و د رمان صنعت نفت بسیار گسترد ه و مختص به خد مات سلامت محور د ر صنعت نفت نیست و سازمان بهد اشت د رمان صنعت نفت د ر حوزه مسئولیت های اجتماعی خد مات بسیار متفاوتی به مرد م بومی بخصوص د ر مناطق جنوبی کشور ارائه می کند ، همچنین حوزه راه اند ازی تله مد یسن (پزشکی از راه د ور)، پزشک خانواد ه، پوشش حد اکثری معاینات طب کار و... از د یگر اقد ام های سازمان به شمار می رود که د ر این نمایشگاه به تصویر کشید ه شد .
با توجه به برگزاری هفد همین نمایشگاه گرد شگری سلامت د ر تهران، بیمارستان صنعت نفت بزرگ اهواز با برپایی غرفه ای د ر این نمایشگاه ظرفیت های خود د ر حوزه گرد شگری سلامت را به نمایش گذاشت.
بیمارستان بزرگ صنعت نفت اهواز از آبان 1393 تاکنون پذیرای بیماران خارجی (به ویژه بیماران از کشور عراق) بود ه و تا پایان سال گذشته 921 بیمار د ر این مرکز خد مات د رمانی د ریافت کرد ه اند . هد ف اصلی از حضور د ر این نمایشگاه معرفی پتانسیل های زیرساختی، تجهیزاتی، امکانات و خد مات و توانمند ی های بهد اشت و د رمان صنعت نفت اهواز، برقراری ارتباط با سایر مراکز د رمانی فعال د ر حوزه گرد شگری سلامت بود . طی برگزاری این نمایشگاه از کشور عراق و تاجیکستان مراجعه هایی د ر حوزه توریسم د رمانی به غرفه بهد اشت و د رمان صنعت نفت اهواز شد .
خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی بندرعباس-رفسنجان آماده پیش راه اندازی است
مشعل گستره یک طرح ملی احداث خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی بندرعباس-سیرجان-رفسنجان که مطالعات آن به سال 1388 بازمی گردد، پس از سال ها وقفه، به همت و تلاش مجموعه کارکنان شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران، اجرایی و بزودی پیش راه اندازی خواهد شد تا برگ زرین دیگری باشد در کارنامه کاری صنعت نفت دولت سیزدهم. پروژه ساخت گستره یک، که خط لوله بندرعباس- مهرآران را شامل می شود، با هدف انتقال روزانه ۳۰۰ هزار بشکه فراورده های نفتی شامل بنزین، نفت سفید و گازوییل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز انتقال نفت مهرآران است.
طرح احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی «بندرعباس-سیرجان-رفسنجان» با هدف انتقال تولیدات پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مرکز کشور بوده که در قالب چهار پروژه تعریف شده است. این پروژه ها شامل گستره یک با عنوان پروژه احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی بندرعباس- مهرآران، گستره دو با عنوان طرح احداث خط لوله مهرآران-رفسنجان به همراه انشعاب خط لوله سیرجان، پروژه احداث تلمبه خانه ها و پایانه های خط لوله بندرعباس- سیرجان-رفسنجان و در نهایت پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست های فشار قوی است. مجریان گستره یک و دو طرح احداث خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی بندرعباس-سیرجان- رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، در گفت وگویی به طور مفصل، جزییات عملیاتی شدن این پروژه را توضیح می دهند.
مرتضی شالباف زاده، مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت گفت: طرح احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی بندرعباس-سیرجان-رفسنجان بخشی از طرح راهبردی انتقال فراورده های نفتی تولیدی پالایشگاه های نفت بندرعباس و ستاره خلیج فارس به مرکز ایران و تلمبه خانه رفسنجان است. این طرح، نمونه ای درخشان از تجلی باور مدیران کارآمد صنعت نفت به پیمانکاران، متخصصان و سازندگان داخلی و گامی مهم در مسیر تامین امنیت و انتقال پایدار انرژی در کشور است.
وی افزود: گستره دوم خط لوله 26 اینچ فراورده های نفتی، مسیر مهرآران به رفسنجان است که در تکمیل پروژه انتقال فراورده های نفتی پالایشگاه های بندرعباس و ستاره خلیج فارس به مرکز و شمال کشور، طراحی و اجرا شده است.
مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس - سیرجان - رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت با اشاره به ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه ای این خط لوله ملی تاکید کرد: طول این خط ۲۱۷ کیلومتر است که افزون بر طی کردن مسیر اصلی، با انشعاب یک خط هشت اینچ به طول ۲۴ کیلومتر و ظرفیت ۳۵ هزار بشکه در روز به پایانه سیرجان امتداد می یابد.
شالباف زاده، میزان سرمایه گذاری این طرح را حدود ۴۴ میلیون و ۹۱۳ هزار یورو و ۱۶۳ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: نظارت عالی و کارگاهی طرح در بخش های مکانیک، برق، ابزار دقیق و ساختمان از سوی شرکت مهندسین مشاور پارس انجام می شود.
مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس- سیرجان- رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، به اهداف و ضرورت های اجرای طرح اشاره و عنوان کرد: افزایش امنیت و تامین پایدار انرژی کشور و افزایش 100 درصدی ظرفیت خطوط انتقال فراورده های نفتی با ایمن ترین روش و بالاترین سرعت، کاهش آلودگی های ناشی از تردد روزانه صدها نفتکش و صرفه جویی سالانه چند هزار میلیارد تومان در هزینه های انتقال، کاهش ترافیک، تصادفات جاده ای و آزادسازی ناوگان حمل ونقل کشور از جمله اولویت های احداث خط لوله بندرعباس-رفسنجان به شمار می آید.
شالباف زاده، کمک به رونق کشور و اشتغالزایی در بخش های مختلف به طور مستقیم 500 نفر و غیرمستقیم دوهزار نفر را از دیگر مزایا و محاسن اجرای طرح احداث این خط لوله برشمرد.
بر اساس این گزارش، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران که به عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی انجام وظیفه می کند، با برنامه ریزی هدفمند، تامین منابع و استفاده از توان حداکثری پیمانکاران، سازندگان و تامین کنندگان تجهیزات صنعت نفت، عهده دار توسعه زیرساخت ها در بخش پایین دستی صنعت نفت است. مدیران و مسئولان این شرکت عملیاتی توانستند با استفاده از روش های نوین مدیریتی، برگزاری نشست های متوالی، بازدید های مستمر، نظارت هوشمندانه و پیگیری های پرشمار نقش مهمی دراجرای طرح ها، ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری و رونق بخشی به اقتصاد کشور را ایفا کنند.
شالباف زاده تصریح کرد: قرارداد این پروژه به منظور افزایش کارآمدی و اثربخشی، به صورت ای پی سی منعقد شده و شامل همه فعالیت های مرتبط با مهندسی، تامین کالا ها و تجهیزات، عملیات اجرا، نصب و راه اندازی خط لوله و تاسیسات می شود.
وی بر ضرورت حمایت حداکثری از تولیدات داخلی تاکید کرد و یادآور شد: مجریان و پیمانکاران این طرح با اعتماد به سازندگان تجهیزات صنعت نفت و تهیه اقلام مورد نیاز از تولیدات داخلی، توانستند گامی مهم در مسیر تحقق سیاست حمایت حداکثری از تولیدات داخلی کشور بردارند. به جرات می توان گفت که بیش از 90درصد تجهیزات و کالاهای مورد نیاز احداث خط لوله بندرعباس-رفسنجان از سوی سازندگان داخلی تامین شده است.
مجری طرح گستره دوم خط لوله بندرعباس-سیرجان- رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت از خسارت های وارده ناشی از سیل مردادماه سال 1401، برخورد مسیر خط لوله به دو رشته قنات، عبور از 58 جاده اصلی، فرعی و محلی، قرار گرفتن مسیر خط لوله با سه رودخانه، وجود مناطق کوهستانی مرتفع و سخت گذر در مسیر خط لوله، مصادف شدن شروع پروژه با همه گیری بیماری کرونا و مشکلات ناشی از آن، برخورد خط لوله با ریل قطار، برخورد با لوله های فعال نفت ، گاز، آب، کمبود منابع آب در طول مسیر طرح برای انجام تست هیدرواستاتیک، محدودیت توان سازندگان داخلی بویژه در تولید ورق، لوله و شیرآلات صنعتی در کارخانه های داخلی و عدم تحویل به موقع برخی از سفارش ها، مشکلات تحصیل اراضی مسیر خط و برخورد مسیر خط لوله با دکل های برق، مسیل و آبرو، باغ های کشاورزی، معادن و ... به عنوان برخی از مهم ترین موانع و مشکلات این پروژه یاد کرد.
شالباف زاده، به اقدام های پیشگیرانه به منظور حفظ و صیانت از محیط زیست اشاره و بیان کرد: شیر قطع کن های 26 اینچی در مسیر جریان لوله تعبیه شده و به محض بروز هرگونه حادثه، نزدیک ترین شیر به محل آسیب دیده خط لوله به طور خودکار قطع و جریان انتقال سوخت متوقف می شود. این اقدام علاوه بر جلوگیری از اتفاق ناگوار، صیانت از محیط زیست را به همراه دارد. به هر حال راه عبور خطوط لوله انتقال فراورده های نفتی طولانی و مسیر دشوار است و این طرح نیز مرهون پیگیری های مجدانه همه دست درکاران بوده که در قالب یک برنامه دقیق و یک فعالیت بدون وقفه آن هم در چند جبهه کاری به ثمر نشسته است.
وی همچنین به رکوردهای ثبت شده در این طرح اشاره و یادآور شد: با وجود مشکلات فراوان و دشواری عبور از موانع بزرگ و مسیرهای طولانی از میان کوه ها، دره ها، دشت ها، بیابانها و حاشیه شهرها، اما رکوردهای جدیدی در این طرح به ثبت رسید، هفت کیلومتر لوله گذاری در یک روز، جوشکاری خط لوله 26 اینچ با درصد تعمیرات زیر سه درصد، رسیدن به پیشرفت فیزیکی سالانه 47.1 درصد در سال 1401 که 40.1 درصد بیشتر از برنامه زمان بندی پیش بینی شده و کسب رتبه برتر اچ اس ای سال 1401 در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران از آن جمله است.
علی خانی پور، مجری گستره یک خط لوله بندرعباس- سیرجان- رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، از پیش راه اندازی این خط لوله در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: روزانه 300 هزار بشکه معادل 48 میلیون لیتر فراورده های تولیدی پالایشگاه های بندرعباس و ستاره خلیج فارس از طریق خط لوله 26 اینچی انتقال داده می شود.
وی عنوان کرد: این خط لوله به طول تقریبی 244 کیلومتر است که به موازات آن، یک رشته کابل فیبر نوری به طول 250 کیلومتر برای نصب سیستم نشت یاب هوشمند نیز احداث می شود، همچنین طراحی و احداث سیستم های حفاظت کاتدی به صورت موقت و دائم در اسفند سال 1398پس از برگزاری مناقصه عمومی واگذار شد.
مجری گستره یک خط لوله بندرعباس-سیرجان-رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ادامه داد: تامین پایدار سوخت و امنیت انرژی و افزایش 100 درصدی ظرفیت انتقال فراورده های تولیدی پالایشگاه های نفت ستاره خلیج فارس و بندرعباس به مراکز کشور با احداث و توسعه خطوط لوله موازی محقق خواهد شد. همچنین کاهش خیره کننده زمان و هزینه های انتقال با این خط لوله که حدود هشت هزار میلیارد تومان در سال صرفه جویی در بخش حمل ونقل را به همراه دارد، از دیگر مزایای اجرای این طرح ملی است.
خانی پور با اشاره به اینکه با حذف تعداد تقریبی یکهزار و 800 تانکر جاده پیما، شاهد کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا خواهیم بود، عنوان کرد: همجواری 85 درصد از طول مسیر این خط با خط قدیمی موجود انتقال فراورده و همچنین 35 درصد با خط انتقال سراسری گاز رعایت دقیق الزام های ایمنی به منظور پیشگیری از حوادث را می طلبد که خوشبختانه فرایند کار احداث بدون کمترین آسیبی به خط های موجود انجام شد.
وی با اشاره به برخی تنگناهای عملیاتی در اجرای طرح های احداث خطوط لوله، مهم ترین چالش اجرای این دسته از پروژه های عمرانی و صنعتی را محدود بودن ظرفیت تولید تختال، ورق و لوله در کشور عنوان کرد و افزود: متأسفانه تامین مواد اولیه هنوز به صورت فراگیر در کشور انجام نشده و در انحصار یک یا دو شرکت قرار دارد و در نتیجه حجم انبوه تقاضا، سبب تحویل دیرهنگام سفارش ها و کندی و تاخیر در روند اجرای پروژه های احداث خط لوله می شود.
مجری گستره یک خط لوله بندرعباس-سیرجان-رفسنجان در شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت تاکید کرد: اقلام مورد نیاز این طرح که از سوی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران اجرایی شده، تماما با استفاده از توان و ظرفیت شرکت های داخلی تامین شده است.
بر اساس این گزارش، طرح زیربنایی احداث خط لوله 26 اینچ انتقال فراورده های نفتی «بندرعباس- سیرجان- رفسنجان» به دلیل ابعاد و گستردگی کار زیاد در قالب چهار پروژه تعریف و برنامه ریزی شده که پروژه احداث خطوط انتقال برق و پست های فشار قوی همزمان با ایام دهه فجر سال 1401 از سوی مسئولان و مدیران مجموعه پالایشی کشور به بهره برداری رسید.
هدف از اجرای این طرح، احداث خطوط انتقال دو مداره 132.6 کیلوولت مهرآران-حاجی آباد و قطب آباد-حاجی آباد، توسعه پست 63 کیلوولت تلمبه خانه بندرعباس و احداث پست های 132 کیلوولت قطب آباد و مهرآران بیان شده و میزان سرمایه گذاری لازم برای اجرای این پروژه رقمی بالغ بر یک میلیارد و 900 میلیون ریال بوده است. خط توسعه پست بندرعباس با ظرفیت ۱۴.۹ مگابایت افتتاح شده که این میزان به ظرفیت دیماند (حداکثر ظرفیت) انتقال نفت بندرعباس برای پروژه های آتی خط دوم انتقال نفت بندرعباس- سیرجان-رفسنجان افزوده می شود. برق پست های قطب آباد و مهرآران از طریق دو خط ۴۰۰ و ۱۳۲ کیلوولت حاجی آباد به طول ۱۰۴ کیلومتر تامین می شود.
احداث تلمبه خانه ها و پایانه های خط لوله بندرعباس-سیرجان-رفسنجان بخش دیگری از احداث خط لوله 26 اینچ را شامل می شود که این پروژه در بخش ریالی، ۱۵۰ میلیارد تومان و در بخش ارزی ۴۵.۶ میلیون یورو سرمایه گذاری شده است. به منظور افزایش توان پمپاژ، در خلال این پروژه، الکتروپمپ های جدیدی در داخل تلمبه خانه های موجود تعبیه شده است، به طوری که در تلمبه خانه بندرعباس چهار دستگاه الکتروپمپ و یک دستگاه دیزل پمپ، در قطب آباد سه دستگاه الکتروپمپ و یک دستگاه دیزل پمپ در مهرآران نیز چهار دستگاه الکتروپمپ به اضافه یک دستگاه دیزل پمپ به مجموعه تاسیسات موجود افزوده شده است. تجهیزات دریافت و ارسال توپک، صافی ها، ساختمان های صنعتی و ساختمان پست تامین برق مورد نیاز پروژه نیز از دیگر مواردی است که به تلمبه خانه های موجود اضافه شده است. همه تجهیزات اصلی این طرح اعم از پمپ ها، مخازن زیرزمینی، شیرهای دستی و برقی، لوله ها، فلنج و اتصالات و ترانس به سازندگان داخلی سفارش داده شده، از این رو، این پروژه نخستین پروژه خطوط لوله محسوب می شود که نزدیک به 100درصد تجهیزات آن عمدتا از سوی شرکت های داخل کشور ساخته و تامین می شود.
راهبرد موثر صنعت پتروشیمی دولت سیزدهم برای تکمیل پروژه های نیمه تمام
مشعل دولت سیزدهم از زمان آغاز به کار خود راهبرد پیگیری و تکمیل پروژه های نیمه تمام را در دستور کار قرار داد و در کنار آن بر موضوع تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام فروشی محصولات تاکید کرد. برای پیشبرد این هدف، اولویت های اصلی در دستور کار و زمینه های رفع موانع اجرایی تعدادی از پروژه های پتروشیمی نیمه تمام مورد پیگیری قرار گرفت. در نتیجه این پیگیری ها و در آخرین روزهای تلاش دولت سیزدهم چند طرح پتروشیمی به ظرفیت سه میلیون تن به بهره برداری رسید.
این پروژه ها در آیین بهره برداری از ۱۷ طرح کلان صنعت نفت با سرمایه گذاری ۱۸۰ هزار میلیارد تومان که با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و جواد اوجی، وزیر نفت برگزار شد، افتتاح شدند. پروژه های آماده بهره برداری در صنعت پتروشیمی به این تعداد محدود نمی شود و پروژه های دیگری همچون پتروشیمی صدف آماده بهره برداری رسمی هستند.
پس از شهادت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری دولت سیزدهم و همراهانش در حادثه سقوط هلی کوپتر، برنامه های دولت سیزدهم بدون توقف ادامه داشت و حالا پروژه هایی که قرار بود با حضور رئیس جمهوری افتتاح شوند، به دستور سرپرست ریاست جمهوری به افتتاح رسمی رسیدند و این راه ادامه یافت. پروژه های پتروشیمی که به بهره برداری رسمی رسیدند، شامل پتروشیمی آرین متانول، بهره برداری فاز نخست پتروشیمی هنگام، پتروشیمی نخل آسماری، واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا و بهره برداری از واحد چهارم هوای پتروشیمی دماوند و فاز نخست تصفیه خانه مرکزی پساب پتروشیمی بندرامام است.
پتروشیمی آرین متانول یکی از پروژه های نیمه کاره بود. این پروژه با سرمایه گذاری ۲۴۳ میلیون دلار در زمینی به مساحت هفت هکتار در منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه) قرار گرفته و طبق برنامه قرار است سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول تولید کند.
خوراک پتروشیمی آرین متانول مشتمل بر سالانه ۱۵۳۱ میلیون استاندارد مترمکعب گاز طبیعی و ۶۷۱ میلیون استاندارد مترمکعب اکسیژن است. گروه باختر سرمایه گذار اصلی پتروشیمی آرین متانول است و طبق برآوردها این پروژه، ارزآوری حدود ۲۸۰ میلیون دلار خواهد داشت و به طور مستقیم برای ۳۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی ایجاد خواهد کرد.
واحد آمونیاک پتروشیمی هنگام یکی از پروژه های معوق مانده از سال ها قبل است که با پیگیری های دولت سیزدهم به نتیجه رسید. این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۷۲۵ هزار تن محصول و با سرمایه گذاری ۳۲۸ میلیون دلار به بهره برداری رسیده است. دسترسی به آب های آزاد و اسکله اختصاصی صادراتی از جمله مزایای طرح پتروشیمی هنگام است. خوراک مصرفی این طرح گاز طبیعی است و گاز سوخت مورد نیاز طرح نیز از پتروشیمی دماوند تأمین خواهد شد. پتروشیمی هنگام در زمان بهره برداری کامل برای ۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و دو هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال زایی خواهد داشت که ۵۲درصد از نیروهای جذب شده از افراد بومی منطقه خواهند بود.
غلامرضا جمشیدی، مدیرعامل پتروشیمی هنگام که به عنوان عضو هیات مدیره پتروشیمی گلستان هم انتخاب شده است تا از تجربیات او در این پتروشیمی هم استفاده شود، در گفت وگو با خبرنگار "مشعل" با اشاره به فعالیت این مجموعه از اواخر سال 1402 گفت: این واحد از مدت ها قبل آماده بهره برداری رسمی بود و تاکنون بیش از 20 کشتی آمونیاک هم در این مدت صادر شده است.
جمشیدی با اشاره به ظرفیت اسمی ۱۱۵۵ هزار تنی این مجموعه برای محصول اوره در هر سال تاکید کرد: با تکمیل کامل این پروژه، پتروشیمی هنگام تبدیل به یکی از قطب های مهم تولید اوره و آمونیاک می شود و فرصت دسترسی به آب های آزاد و صادرات مستقیم، امکان سوآپ محصول را برای سایر پتروشیمی های تولیدکننده اوره و آمونیاک فراهم می کند.
واحد چهارم هوای شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز یکی از مهم ترین افتتاح های اخیر بود. این مجموعه با هدف تأمین اکسیژن مورد نیاز شرکت های متانولی و دیگر شرکت های مستقر در فاز دوم مجتمع های پتروشیمی عسلویه و با سرمایه گذاری ۸۲ میلیون دلار افتتاح شد. این مجموعه با هدف تولید سالانه ۸۱۴ هزار تن انواع گازهای صنعتی و سرمایه گذاری ۸۲ میلیون دلاری پیش بینی و اجرا شده است. از آنجا که شرکت دماوند انرژی یکی از شرکت های راهبردی در منطقه عسلویه است، تامین نیازهای یوتیلیتی مجتمع های پتروشیمی از اهمیت زیادی برخوردار است.
عملیات اجرایی واحد چهارم هوای شرکت دماوند انرژی عسلویه (Unit 4-ASU II) از اردیبهشت ۱۳۹۹ با هدف تولید سالانه ۸۱۴ هزار تن انواع گازهای صنعتی شامل اکسیژن فشار بالا و فشار متوسط، نیتروژن و هوای ابزار دقیق و هوای سرویس در زمینی به مساحت ۱.۲ هکتار در منطقه ویژه انرژی اقتصادی پارس - عسلویه آغاز شد. این طرح در سال های ابتدایی با توجه به کمبود منابع مالی برای تأمین تجهیزات مورد نیاز با مشکلات بسیاری روبه رو بود که پس از تلاش های فراوان در دولت سیزدهم این طرح با برنامه ریزی راهبردی و تغییرات در نحوه تأمین تجهیزات به بهره برداری و تولید رسید.
شرکت دماوند انرژی عسلویه افزون بر خلق ثروت و تأمین اکسیژن صنایع پایین دستی خود، نقش مؤثری در بهبود و ارتقای شرایط اقتصادی شهرستان عسلویه و شهرهای اطراف خواهد داشت، به طوری که این طرح در زمان ساخت برای ۴۵۰ نفر و در زمان بهره برداری برای ۷۰ نفر به طور مستقیم و تا سه برابر به طور غیرمستقیم اشتغال زایی دارد.
واحد پارازایلین شرکت پتروشیمی بوعلی سینا یکی دیگر از پروژه های افتتاح شده در دولت سیزدهم است که با پیگیری ها در همین دوره به نتیجه رسیده است. این پروژه با مجموع ظرفیت سالانه ۴۳۰ هزار تن محصول پس از بازسازی و بهسازی به بهره برداری رسید. واحد پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا با ظرفیت تولید سالانه ۴۳۰ هزار تن در واقع همان واحدی است که در تابستان ۱۳۹۵ دچار آتش سوزی و خسارت شدید شد. این واحد با سرمایه گذاری ۴۰ میلیون دلار و با اعتماد پتروشیمی بوعلی سینا به شرکت های ایرانی دانش بنیان دوباره با کمک نیروهای بومی احیا شد. برج ۸۰۰۱ این پروژه که بلندترین برج صنعت پتروشیمی با بیش از ۱۰۰ متر ارتفاع، ۱۲۰۰ تن وزن و هشت متر قطر است، برای نخستین بار با حمایت شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در کشور ساخته شده و طراحی تازه ای نسبت به برج پیشین دارد.
پتروشیمی نخل آسماری نیز از جمله پروژه های آماده بهره برداری به شمار می آید که از مدت ها قبل بهره برداری آزمایشی خود را آغاز کرده بود. این پروژه پس از حدود ۲۰ سال توقف، با پیگیری در دوره اخیر و با سرمایه گذاری ۴۳ میلیون دلار به نتیجه و افتتاح رسمی رسید. پتروشیمی نخل آسماری با هدف تولید سالانه تولید ۳۱ هزار تن استالدئید، پارافرمالدئید، پنتااریتریتول در سایت شماره ۳ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (ماهشهر) پیش بینی شده است.
این پروژه از سال ۱۳۸۲ آغاز به کار کرد اما به دلایل مختلفی عملیات اجرایی آن متوقف مانده بود و از ۱۴۰۰ دوباره جریان ساخت قوت گرفت و ادامه پیدا کرد. در نهایت این پروژه در مدت ۲۹ ماه و در دولت سیزدهم با تلاش های شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت به مرحله افتتاح رسید. سرمایه گذاری انجام شده در شرکت پتروشیمی نخل آسماری ۴۳ میلیون دلار است و واحد پنتااریتریتول پتروشیمی نخل آسماری سالانه ۲۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور خواهد داشت. همچنین این پروژه در فاز نخست برای بیش از ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۸۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی دارد.
خوراک واحد پنتااریتریتول پتروشیمی نخل آسماری فرمالدئید، استالدئید، هیدروکسید سدیم، اسیدفورمیک و کربن اکتیو است. متانول به عنوان ماده اولیه تولید فرمالین از یکی از واحدهای پتروشیمی تأمین می شود و اتانول به عنوان ماده اولیه تولید استالدئید از شرکت های داخلی استان خوزستان تأمین خواهد شد. به این ترتیب می توان گفت که پروژه پتروشیمی نخل آسماری یکی از پتروشیمی های موثر در تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است و محصولات نهایی آن در انتهای زنجیره ارزش متانول و اتانول قرار دارد و برای نخستین بار در کشور تولید می شود.
فاز نخست تصفیه خانه مرکزی پساب پتروشیمی بندرامام با ظرفیت سالانه هشت هزار و ۳۰۰ تن با هدف صیانت از محیط زیست و اکوسیستم دریایی منطقه بندر ماهشهر و ایفای نقش مسئولیت اجتماعی چهارم تیر همراه با تعدادی دیگر از پروژه های پتروشیمی به افتتاح رسمی رسید. تصفیه خانه مرکزی دو بخش اصلی شامل تصفیه پساب و نمک زدایی دارد که بیش از ۲۶ هزار مترمکعب آب RO به عنوان خروجی آن وارد فرایند مجتمع می شود و نقش بسزایی در کاهش آب مصرفی مجتمع خواهد داشت. نکته قابل توجه در مورد این پروژه این است که تصفیه خانه مرکزی پساب پتروشیمی بندر امام با توانمندی و دانش متخصصان ایرانی اجرا شده است.
پروژه اجرایی این تصفیه خانه با سرمایه گذاری حدود ۴۵۰۰ میلیارد ریال از سال ۱۳۹۶ آغاز شده بود و فاز نخست آن در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری رسید اما بخش تولید آب اسمزی در سال ۱۴۰۳ وارد مدار تولید شد.
شرکت نفت و گاز اروندان
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان گفت: برای نخستین بار مأموریت توسعه یک میدان جدید نفتی (میدان نفتی بند کرخه) به شرکت نفت و گاز اروندان واگذار شد.
عبدالله عذاری اهوازی بیان کرد: برای نخستین بار با سیاست های راهبردی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، مأموریت توسعه میدان تازه نفتی به شرکت نفت و گاز اروندان به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران واگذار شد.
وی با بیان اینکه توسعه میدان تازه، مربوط به میدان نفتی بند کرخه است، افزود: میدان نفتی بند کرخه با ابعاد تقریبی ۴۰ در پنج کیلومتر در ۲۵ کیلومتری شمال غرب اهواز قرار دارد و تاکنون سه حلقه چاه اکتشافی در آن حفاری شده و براساس برآوردهای اولیه، این میدان دارای حدود یک میلیارد بشکه نفت درجاست. مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تصریح کرد: تفاهم نامه ای با هدف توسعه و سرمایه گذاری با شرکت مپنا امضا شد که براساس آن، شرکت یادشده، با نظارت شرکت نفت و گاز اروندان، برای جمع آوری اطلاعات میدان و انجام مطالعات جامع اقدام و طرح جامع توسعه این میدان را تهیه و ارائه خواهد کرد.
عذاری اهوازی ادامه داد: پیش بینی می شود در فاز نخست طرح توسعه میدان بند کرخه، با سرمایه گذاری ۴۳۵ میلیون دلار، روزانه ۱۸ هزار بشکه نفت از آن برداشت شود، همچنین در مقاطع زمانی توسعه و بهره برداری، دو هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به پیش بینی هزینه چهار میلیون و ۳۰۰ هزار دلاری در بخش مسئولیت های اجتماعی در کنار این طرح گفت: قرارداد توسعه میدان نفتی بند کرخه با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه در فرایند امضای قراردادهای توسعه میدان های نفتی تسریع شود، با شرکت مپنا و کارفرمایی شرکت نفت و گاز اروندان به نیابت از شرکت ملی نفت ایران امضا شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان اعلام کرد: وزارت نفت در دولت سیزدهم قصد دارد با تکیه بر توان داخلی گام راهبردی توسعه را انجام دهد و به همین منظور برای تسریع در کار، از همه ظرفیت های شرکت های فرعی شرکت ملی نفت ازجمله نفت و گاز اروندان استفاده می کند. عذاری اهوازی با بیان اینکه میدان های نفتی نیازمند توسعه هستند و نمی توان منتظر شرکت های خارجی ماند، افزود: شرکت های ایرانی قابلیت و توانایی توسعه میدان های نفتی را دارند و در صورت صلاحدید، می توان از شرکایی در فرایند توسعه استفاده کرد. وی ادامه داد: با توسعه میدان های نفتی تولید و درآمد افزایش می یابد. ایران با توان داخلی قابلیت انجام این کار را دارد و اکنون شاهد موفقیت شرکت های ایرانی در این حوزه هستیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان با اشاره به اینکه فرایند توسعه در صنعت نفت توقف پذیر نیست و در بخش بالادستی و پایین دستی باید به این موضوع توجه کرد، یادآور شد: با تکیه بر توان داخلی و توانمندی که از شرکت های ایرانی سراغ داریم، شاهد تحولات خوبی در صنعت نفت و منطقه خواهیم بود.
پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز
رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز گفت: روزانه حدود هفت میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی در کشور مصرف می شود که با بهینه سازی مصرف می توانیم سالانه حدود ۳۰۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی کنیم.
محمداسماعیل کفایتی روز یکشنبه دهم تیر در آیین اعلام نتایج ارزیابی فعالان حقیقی و حقوقی فناوری و صاحب ایده در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی با بیان اینکه یکی از برنامه های پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز، موضوع استفاده فناوری روزآمد جهان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی است، گفت: در ذیل فرمایش رئیس جمهوری شهید مبنی بر استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی، پارسال فراخوانی برای حضور این شرکت ها منتشر شد.
وی ادامه داد: ۶۵ شرکت در این فراخوان شرکت کردند که در ارزیابی اولیه ۳۸ شرکت تأیید شدند و پس از ارزیابی نهایی، هفت شرکت نشان طلایی، ۱۰ شرکت نشان نقره ای و هفت شرکت نشان برنزی گرفتند.
رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با اشاره به اینکه بهینه سازی مصرف انرژی موضوعی مهم برای کشور است، گفت: این مسئله باید از ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، فناوری و نوآوری بررسی شود. هم اکنون در کشور روزانه حدود هفت میلیون بشکه معادل نفت خام انرژی مصرف می شود که با بهینه سازی مصرف می توانیم سالانه حدود ۳۰۰ میلیون بشکه نفت صرفه جویی کنیم.
کفایتی بیان کرد: بخشی از صرفه جویی در مصرف انرژی به مسائل فرهنگی و اجتماعی برمی گردد و نهادهای فرهنگی باید روی این موضوع کار کنند و با ایجاد ممیزی هایی، به صرفه جویی انرژی کمک کنند.
وی ادامه داد: ممیزی ها شامل ممیزی ساده، متوسط (سازمان دهی حدود ۵۰۰ شرکت برای بهینه سازی تأسیسات ساختمانی و واحدهای کوچک و متوسط صنعتی) و پیشرفته (بهینه سازی مصرف انرژی در پالایشگاه ها و نیروگاه ها) می شود.
رئیس پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز با بیان اینکه با بهینه سازی مصرف انرژی در نیروگاه ها حدود دو فاز پارس جنوبی گاز صرفه جویی می شود، گفت: ما در پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز به عنوان حلقه واسط شرکت های دانش بنیان و صنعت امیدواریم در آینده با افزایش حضور شرکت ها در این زمینه کارهای مؤثری در بهینه سازی مصرف انرژی انجام دهیم.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: با توجه به اقدام های انجام شده به منظور جلوگیری از قاچاق و توزیع خارج از شبکه فراورده های نفتی، در سه ماه نخست امسال بیش از پنج هزار میلیارد ریال به حساب خزانه دولت از محل فروش مرزی گازوییل این منطقه واریز شد.
احمد مجرد با اشاره به تردد روزانه بیش از ۳۰۰ دستگاه خودرو سواری، اتوبوس و کامیون ترانزیتی و... از مرز بازرگان و کنترل و پایش آن ها از سوی کارکنان شاغل در نقطه صفر مرزی گفت: جمع آوری دلالان سوخت، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه نفت گاز، درآمدزایی دولت، صرفه جویی در مصرف سوخت و تسریع در کنترل کامیون های ترانزیتی و ترانشیپی از عمده اهداف شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه در دولت سیزدهم است. وی افزود: تأمین سوخت باکیفیت و توزیع به موقع آن، از وظایف شرکت ملی پخش فراورده های نفتی به شمار می رود و هم اکنون گازوییل براساس پیمایش و با نرخ هر لیتر ۳۰۰ تومان عرضه می شود.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه ارومیه یادآور شد: تشدید نظارت بر جمع آوری باک های غیراستاندارد و جاسازی شده در کامیون های ایرانی و خارجی و اتوبوس های خروجی از مرز، توجه به استانداردسازی باک خودروها و الزام به رعایت آن و جلوگیری از خروج غیرمجاز سوخت از ویژگی های مهم اجرای طرح فروش «باک پر» است. مجرد با اشاره به مدت زمانی که رانندگان خودروهای دیزلی در انتظار دریافت کارت سوخت المثنی هستند، تصریح کرد: مالکان باید به منظور دریافت سوخت تخصیص یافته در این مدت به نواحی تابعه شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند. وی تأکید کرد: مجوز صادرشده سوخت گیری با کارت آزاد گازوییل از سوی رؤسای نواحی و متناسب با مقدار سوخت تخصیصی سیستم پیمایش ماه های پیش انجام می شود.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از مهار نشتی و ایمن سازی مخزن بهره برداری واحد نمک زدایی منصوری این شرکت و جلوگیری از کاهش یک میلیون و ۱۲۰ هزار بشکه تولید نفت در بازه زمانی ۱۰ روزه خبر داد.
حسن شهروئی در این باره توضیح داد: امکان بهره برداری ایمن از مخزن به دلیل بروز نشت شدید نفت و گاز قابل توجه در سقف مخزن بهره برداری واحد نمک زدایی منصوری با ظرفیت ۷۵ هزار بشکه، فراهم نبود که اقدام اصلاحی شامل تخلیه مخزن، بخار زنی، تمیزکاری، بستن داربست مناسب با هدف دسترسی از درون مخزن به محل شکاف سقف و ترمیم با روش جوشکاری استاندارد اجتناب ناپذیر بود و انجام اقدام های یادشده، به اخذ مجوز کاهش تولید روزانه ۵۶ هزار بشکه نفت به مدت حداقل ۳۰ روز نیاز داشت. وی افزود: با توجه به کاهش تولید حاصل از اقدام های انجام شده، متخصصان این شرکت در اقدامی جهادی و با مشارکت کارشناسان مناطق نفت خیز جنوب، ضمن بررسی راهکارهای فنی - مهندسی و هدایت بخشی از نفت نمکی به واحد نمک زدایی شماره یک اهواز برای به حداقل رساندن کاهش تولید، با به کارگیری همه امکانات، نفت و سلج درون مخزن را تخلیه کردند و عملیات بخارزنی انجام شد، همچنین پس از ترمیم سقف مخزن بهره برداری واحد نمک زدایی منصوری با روش جوشکاری در حداقل زمان ممکن، سرانجام این مخزن اکسیژن زدایی و چاه های بسته تا روزانه ۵۶ هزار بشکه، در بازه زمانی ۱۰ روز بازگشایی شد و مخزن در مدار فرآورش قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با قدردانی از این اقدام مهم و اضطراری گفت: اقدام ترمیم سقف مخزن از بیرون، در نوع خود کم نظیر و حاصل تفکر، تخصص و تعهد کارکنان تلاشگر و سختکوش شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و مدیریت های مرتبط در مناطق نفت خیز جنوب بود که انجام این کار در مدت ۱۰ روز، صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی در پی داشته است.
براساس این گزارش، شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون با ظرفیت تولید ۲۷ درصد نفت خام کل کشور، بزرگ ترین شرکت بهره بردار تابع مناطق نفت خیز جنوب است که مسئولیت راهبری و تولید صیانتی نفت، گاز و مایعات گازی را به عهده دارد.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان
مدیر منطقه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت خوزستان از انتقال ایمن و پایدار بیش از ۱۶ میلیارد لیتر نفت خام و فراورده نفتی در سه ماه نخست امسال خبر داد.
محمد مذهب جعفری با اشاره به مقدار انتقال مواد نفتی در ماه های فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال گفت: در این بازه زمانی، انتقال بیش از ۱۰ میلیارد لیتر نفت خام و شش میلیارد لیتر فراورده ثبت شد که درمجموع بیش از ۱۶ میلیارد لیتر انواع فراورده نفتی با شبکه سراسری خطوط لوله انتقال نفت خوزستان منتقل شد.
وی با بیان اینکه شبکه خطوط لوله صنعت انتقال نفت اقتصادی ترین و ایمن ترین شیوه در بخش حمل ونقل مواد نفتی کشور به طور پایدار و بی وقفه است، گفت: با توجه به انتقال ۱۶ میلیارد لیتری مواد نفتی در سه ماه نخست امسال، از تردد معادل بیش از ۵۳۵ هزار دستگاه تانکر حمل سوخت جاده ای در این بازه زمانی جلوگیری شد.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خوزستان با اشاره به اینکه مقدار مخازن تحویلی پالایشگاه آبادان، شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی اهواز و اندیمشک در سه ماه نخست امسال ۸۶۵ مخزن فراورده نفتی بوده است، گفت: در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال در بخش انتقال فراورده بیش از پنج درصد افزایش انتقال و در بخش انتقال نفت خام نیز بیش از ۱۲درصد رشد انتقال به وسیله خطوط لوله انتقال نفت در حوزه استحفاظی منطقه خوزستان ثبت شد.
مذهب جعفری یادآور شد: منطقه خوزستان به عنوان یکی از مناطق دوازده گانه صنعت انتقال نفت دارای بیش از هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه خطوط لوله انتقال نفت زیرزمینی از شش تا ۳۰ اینچ است که در بازه زمانی یادشده انتقال روزانه بیش از ۶۸۰ هزار بشکه نفت خام و بیش از ۶۴ میلیون لیتر فراورده را به عهده دارد.
شرکت گاز استان خراسان رضوی
مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی از افزایش ۶.۶درصدی گازرسانی به نیروگاه های تولید برق این استان در بهار امسال خبر داد و گفت: در همین مدت، تأمین گاز در بخش صنعت و خانگی خراسان رضوی نیز افزایش داشته است.
حسن افتخاری دراین باره توضیح داد: بهار امسال یک میلیارد و ۲۲۰ میلیون مترمکعب گاز تحویل نیروگاه های استان شد که در مقایسه با پارسال ۷۵ میلیون مترمکعب، معادل ۶.۶درصد بیشتر است.
وی افزود: بیشترین حجم گازرسانی در بهار امسال به نیروگاه های خراسان رضوی در خرداد با حجم ۴۸۳ میلیون مترمکعب اختصاص داشت که نسبت به خرداد پارسال ۳۶ میلیون مترمکعب بیشتر است.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تصریح کرد: در این بازه زمانی ۲۶۴ میلیون مترمکعب گاز به بخش صنایع و فولاد و یک میلیارد و ۴۲۲ میلیون مترمکعب گاز به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء استان تحویل شد که به ترتیب در بخش فولاد ۳.۵درصد و در بخش خانگی و عمومی ۱۸.۸درصد رشد یافته است.
به گفته افتخاری، در سه ماه نخست امسال ۱۶۷ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در بخش حمل ونقل و ۱۵۴ میلیون مترمکعب در بخش صنایع و سیمان استان مصرف شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال تفاوت قابل توجهی ندارد.
وی با اشاره به موضوع پویش مردمی سازی مصرف گاز به عنوان یکی از ابتکارهای خراسان رضوی در حوزه بهینه سازی مصرف گاز طبیعی گفت: اجرای این طرح سبب صرفه جویی گاز در بخش خانگی و تخصیص ۲۵درصد گاز بیشتر به بخش صنعت در زمستان سال ۱۴۰۲ شد.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی تأکید کرد: همراهی مردم در زمینه صرفه جویی انرژی می تواند زمینه ساز رشد و آبادانی کشور و تحقق شعار سال با موضوع «جهش تولید» شود.
امور زنان و خانواده وزارت نفت
به همت امور زنان و خانواده وزارت نفت، نشست آموزشی «هویت موفق در خانواده» در روز خانواده و تکریم بازنشستگان در سالن شهید بهشتی این وزارتخانه برگزار شد.
در این نشست آموزشی دکتر مهدی دوائی، دکترای علوم تربیتی عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه تهران مرکز به موضوعات مختلف هویت خانواده پرداخت و گفت: هویت شخص یکی از موارد جدی در بهداشت روان است، این به آن معناست که فرد حس خوبی به داشته های خود و اعضای خانواده، شغل وآنچه او را از دیگران متمایز می کند، داشته باشد. به گفته او، برای شکل گیری هویت موفق در خانواده باید عشق را در ساختار آن جاری کرد، در این زمینه باید بتوانیم منافع طرف مقابل را به منافع خود ترجیح دهیم. دوائی ادامه داد: اگر به یکدیگر توجه داشته باشیم و هرچه بیشتر برای باهم بودنمان بها قائل باشیم، می توانیم یک خانواده موفق داشته باشیم، بر اساس یک پژوهش برای داشتن یک خانواده موفق باید 19 بار در ماه تمام اعضای خانواده دور هم جمع شوند. این استاد دانشگاه تاکید کرد: عشق ورزی و بروز احساس در کشورهای شرقی زیاد است و نباید تحت تاثیر فضای مجازی و ... قرار گیرد.
او افزود: خانواده، کوچک ترین نهاد جامعه است، با داشتن خانواده شاداب می توان پازل های دیگر سلامت روان و جامعه را ساخت.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه مرکزی
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه مرکزی از توزیع بیش از ۴۱۸ میلیون لیتر سوخت در سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ در این منطقه خبر داد.
سعید جمشیدی دراین باره گفت: این حجم سوخت مصرفی در مقایسه با مدت مشابه پارسال، شش درصد افزایش یافته است. وی درباره مصرف بنزین در این منطقه بیان کرد: در این بازه زمانی مصرف بنزین نسبت به مدت مشابه پارسال رشد هشت درصدی داشت که دلیل آن افزایش حجم سفرهای نوروزی و افزایش تولیدات خودرویی نسبت به سال ۱۴۰۲ است. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه مرکزی با اشاره به کاهش چهاردرصدی مصرف نفت گاز این منطقه در سه ماه نخست امسال نسبت به پارسال، رعایت دستورعمل طرح منطقه ای و کنترل سهمیه از سوی نواحی را از عوامل مؤثر این تغییر دانست.
جمشیدی با اشاره به کاهش ۳۱درصدی مصرف نفت سفید در این منطقه نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ افزود: گازکشی بیشتر روستاها و کنترل سهمیه تعیین شده از سوی ستاد از سوی نواحی از مهم ترین دلایل این کاهش مصرف است. وی با اشاره به حجم موجودی انواع فراورده های نفتی در انبار نفت سردار شهید رحیم آنجفی تصریح کرد: خوشبختانه در این زمینه مشکلی وجود ندارد و امید است بتوانیم در زمینه سوخت رسانی مطلوب به هموطنان، گام های مؤثری برداریم.
شرکت حفاری شمال
مدیرعامل شرکت حفاری شمال گفت: دکل حفاری سحر ۱ پس از ۱۳ سال فعالیت بدون وقفه و حفاری در ۱۹ میدان نفتی و گازی مشترک به متراژ ۵۰ هزار و ۵۰۲ متر، برای بازسازی و تعمیرات اساسی به ساحل بندرعباس رسید. علیرضا سلمان زاده با اشاره به اینکه دکل حفاری سحر1 پس از بازسازی و تعمیرات اساسی، فعالیت خود را به منظور حفاری و تکمیل چاه های نفتی و گازی کشور آغاز خواهد کرد، افزود: فرایند بازسازی دکل حفاری سحر 1 حدود ۶۰ روزه خواهد بود.وی ادامه داد: این عملیات در دو بعد بازسازی سازه و تعمیرات اساسی تجهیزات انجام می شود. مدیرعامل شرکت حفاری شمال با اشاره به ویژگی های عملیات بازسازی و تعمیرات اساسی دکل حفاری سحر 1 تاکید کرد: این عملیات در حوضچه خشک انجام شده و فرایندی تمام ایرانی است که در کشور با اتکا به توان مهندسان، متخصصان و تجهیزات داخلی انجام می شود. سلمان زاده بیان کرد: از دیگر ویژگی های این بازسازی، سرعت آن است، زیرا این فرایند ماه ها به طول می انجامد، اما با برنامه ریزی دقیق انجام شده، بازسازی اساسی دکل حفاری سحر1 طی ۶۰ روز انجام می شود.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در آیین بهره برداری از خط لوله فشارشکن علی آباد به نیروگاه آذرخش گفت: امسال ماهانه یک نیروگاه به شبکه خطوط انتقال نفت کشور متصل خواهد شد.
ارسلان رحیمی در آیین بهره برداری از خط لوله هشت اینچ فراورده فشارشکن علی آباد کتول به نیروگاه برق آذرخش گلستان، از اجرای پروژه اتصال ۱۱ نیروگاه کشور به شبکه سراسری خطوط لوله نفتی خبر داد و افزود: تاکنون نیروگاه شهید سلیمی نکا و نیروگاه آذرخش علی آباد به شبکه متصل شده اند و براساس برنامه، تلاش می کنیم هر ماه یکی از نیروگاه های باقی مانده را به این شبکه متصل کنیم.
وی با اشاره به قرار داشتن این پروژه در مصوبه های سفر اخیر شهید رئیسی بیان کرد: از همه همکارانم، استاندار و مسئولان استانی و محلی و همه کسانی که در اجرای این طرح مهم همراهی و از آن حمایت کردند، صمیمانه سپاسگزاری می کنم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به چالش ها و دشواری اجرای پروژه های خطوط لوله، اجرای دقیق علمی و استاندارد این پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن را نتیجه وجود روحیه تلاش جهادی بین کارکنان این شرکت دانست و تأکید کرد: اگر این روحیه وجود نداشت، بی شک تا ماه های آینده شاهد اجرای این پروژه نبودیم.
علی محمد زنگانه، استاندار گلستان نیز در سخنانی در این آیین، با قدردانی از صنعت انتقال نفت ایران به ویژه کارکنان و مدیریت منطقه شمال به دلیل انجام این اقدام جهادی، گشایش آن را سبب توسعه زیرساختی استان گلستان و شهرستان علی آباد کتول دانست.
وی اجرای این پروژه را از برکات سفر رئیس جمهوری شهید به استان گلستان توصیف کرد و افزود: با گذشت چند ماه از آخرین سفر شهید رئیسی به گلستان، اکنون طرح های آماده بهره برداری بی شماری داریم که همگی یادگار آن مرد شریف است.
براساس این گزارش، این خط لوله سه کیلومتری با ۸۵ هزار نفر- روز کار و صرف بیش از یک هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری با ظرفیت انتقال ۴۵ هزار بشکه نفت گاز، از سوی متخصصان و کارکنان جوان و مجرب شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه شمال طراحی، اجرا و راه اندازی شده است.
با راه اندازی این پروژه نیاز روزانه گازوییل نیروگاه آذرخش از طریق خط لوله تازه احداث شده تأمین خواهد شد. اجرای این پروژه همچنین دستاوردهای مهمی مانند حذف تردد جاده ای کامیون های نفتکش، کاهش حوادث ترافیکی، جلوگیری از آلودگی محیط زیست، کاهش هزینه های دولت و پیشگیری از قاچاق سوخت را تحقق خواهد بخشید.
در پایان این آیین نیز با اهدای لوح سپاس از سوی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و علی محمد زنگانه، استاندار گلستان، از محمدمهدی جامعی، مدیر منطقه شمال، برای تلاش های مجدانه در این پروژه به نمایندگی از همه کارکنان این منطقه قدردانی شد.
شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: با عنایت به اخذ مجوزهای لازم از ستاد وزارت نفت مبنی بر برگزاری آزمون کتبی به منظور تأمین کسری نیروی انسانی بخش های پیمانکاری پالایشگاه های مجتمع، شرایط و ضوابط شرکت در این آزمون به زودی اعلام می شود.
احمد باهوش دراین باره توضیح داد: متقاضیان واجد شرایط مرد می توانند در مشاغل مهندسی مکانیک (کارشناسی و بالاتر)، مهندسی برق (کارشناسی و بالاتر)، مهندسی الکترونیک- ابزاردقیق (کارشناسی و بالاتر)، اچ اس ای (کارشناسی و بالاتر) و آتش نشان- آتش نشان راننده (کاردانی و بالاتر) در این آزمون شرکت کنند.
وی تصریح کرد: این آزمون به منظور تکمیل ظرفیت مجوز گرفته شده وزارت نفت (مجوز ۸۵۸ نفر) است و براساس تصمیم های وزارتی، واجدان شرایط در پنج استان بوشهر، خوزستان، فارس، کهگیلویه وبویراحمد و هرمزگان می توانند در این آزمون شرکت کنند.
مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی یادآور شد: برای جوانان تحصیل کرده بومی استان بوشهر امتیاز ویژه ای در برگزاری آزمون در نظر گرفته شده است.
شرکت پالایش نفت تهران
مدیرعامل پالایشگاه تهران گفت: هم زمان با چهلمین روز شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت، ۷۰۰بسته معیشتی از سوی شرکت پالایش نفت تهران تهیه و به جامعه هدف کمیته امداد کهریزک و باقرشهر برای توزیع میان خانواده های کمتر برخوردار اهدا شد.
محسن ایران زاد دراین باره گفت: با مشارکت کمیته امداد و شرکت پالایش نفت تهران، بسته های معیشتی در اختیار نیازمندان قرار گرفت.
وی بیان کرد: این بسته ها با هماهنگی کارگروه مسئولیت اجتماعی پالایشگاه تهران تهیه و به مناسبت چهلمین روز شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت، میان جامعه هدف کمیته امداد کهریزک و باقرشهر توزیع شد.
با تلاش دارالقرآن الکریم ستاد وزارت نفت انجام شد
مشعل چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه کارکنان همسر و فرزندان ستاد وزارت نفت در دانشکده علوم قرآن و حدیث آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) از سوی دارالقرآن الکریم ستاد وزارت نفت برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این دوره از مسابقات حجت الاسلام میریحی، دبیر اجرایی این دوره از مسابقات قرآن کریم خطاب به شرکت کنندگان در این مسابقات گفت: خوشحالم که با حضورتان به این محفل رونق دادید؛ امروز مرحله نهایی چهارمین دوره از مسابقات قرآن کریم ستاد وزارت نفت برگزار می شود و در پایان نفرات اول هر رشته معرفی می شوند تا در مسابقات سراسری وزارت نفت شرکت کنند.
در ادامه این مراسم جواد یزدیان، رییس برگزاری این مسابقات و مدیرکل منابع انسانی ستاد و رییس دارالقرآن وزارت نفت با خوشامدگویی به حاضران بیان کرد: به همه کسانی که در این مسابقات حضور دارند می خواهم یک پیشنهاد بدهم، پیشنهادی که خودم تا امروز تلاش کرده ام آن را عملی کرده و تاثیر آن را زندگی خود دیده ام، سعی کنیم هرروز قبل از خروج از خانه قرآن را باز کرده و یک سوره از قرآن را بخوانیم حتی اگر یک سوره کوچک باشد. مقام معظم رهبری فرموده اند که «قرآن کتاب زندگی است». معتقدم قرآن خود نور است و حتی اگر ترجمه ای از آن هم بخوانیم، می تواند بر زندگی ما تاثیرگذار باشد. نباید فراموش کرد که ما هیچ راهی جز رفتن به سمت قرآن و اهل بیت نداریم، پس باید قرآن را با آغوش باز بپذیریم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود ادامه داد: این روزها دنیا خسته است انگار که به آخر زمان نزدیک می شویم؛ در چنین شرایطی هیچ کس جز امام زمان (عج) نمی تواند منجی ما و دنیا باشد. خداراشکر که امروز در محفل گرم و نورانی قرآن حضور داریم. بی شک در سال های آینده این مسابقات گسترش پیدا کرده و سطح مسابقات بالاتر می رود؛ خوشبختانه این روزها در میان همکاران قاری و حافظ قرآن داریم و این نشان دهنده گسترش قرآن در میان کارمندان صنعت نفت است.
یزدیان تاکید کرد: در حوزه گسترش دارالقرآن در وزارت نفت اتفاقات بسیار خوبی رخ داده و شورای فرهنگی وزارت نفت در این زمینه حمایت کاملی از ما دارد و من امیدوار به گسترش برنامه های قرآنی در این وزارت خانه هستم.
در ادامه این مراسم از محمدمهدی صفارزاده، فرزند نفتی برای حفظ پنج جزء از قرآن کریم، زینب افضلی پژوهشگر نهج البلاغه، علی حیدری در بخش قرائت تقلیدی، حسین رضوی زاده فرزند نفتی در رشته قرائت تقلیدی، علی سعادت نیا در رشته ترتیل، هلنا جعفری فرزند نفتی برای حفظ سه جزء از قرآن، فاطمه معصومه قنبری برای حفظ پنج جزء از قرآن کریم و مریم بیدعلی برای حفظ سه جزء تقدیر شد.
در پایان مراسم افتتاحیه چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، حجت الاسلام شاهانی، مشاور وزیر نفت در امور قرآنی و اقامه نماز گفت: از همکاران عزیز در دارالقرآن برای ارتقای فرهنگ قرآنی تشکر می کنم و هرچقدر در این زمینه برنامه بیشتری برای توسعه داشته باشیم باعث غنای فرهنگی در جامعه می شود. اگر در پرتو قرآن زندگی می کنیم باید فرهنگ قرآنی نیز داشته باشیم، امیدوارم این برنامه ها حتی در دولت های بعد نیز ادامه داشته باشد به همین دلیل باید برای توسعه و ادامه برنامه های قرآنی ریل گذاری مناسب صورت گیرد.
گفت و گو با فرزند همکار نفتی
مشعل: امیررضا شریفی، متولد سال 1380 و فرزند منصور شریفی، از همکاران بخش گزینش شرکت ملی نفت است که در حوزه ورزش فعالیت می کند و توانسته با ورود به رشته کشتی، مسیر جدیدی را برای خود انتخاب کند. او از این انتخاب خود بسیار راضی است و بخشی از موفقیت در این راه را مدیون همراهی پدرش می داند. شریفی در حال حاضر دانشجوی مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد کرج است. در ادامه گفت و گو با وی و پدرش را می خوانید.
زمانی که کودک بودم، علاقه بسیاری به ورزش داشتم و دلم می خواست در رشته ورزشی ورود پیدا کرده و آن را یاد بگیرم. از این رو رشته های رزمی و کاراته را انتخاب کردم و تصمیم گرفتم در آن مهارت کسب کنم. با آموزش این رشته توانستم به صورت حرفه ای مسیرم را ادامه دهم و چند مقام کشوری و استانی به دست آوردم.
در واقع می توان گفت، نزدیک به 11 سال در رشته کاراته فعالیت داشتم و توانستم مدرک مربیگری این رشته را دریافت کنم.
من ذاتا علاقه بسیاری به ورزش دارم، هرچند بسیاری از جوانان بعد از مدتی تصمیم می گیرند ورزش را رها و مسیر دیگری را برای زندگی خود انتخاب کنند، اما من تنها فرزند خانواده بودم. به همین دلیل وقت آزاد خود را با ورزش کردن پر می کردم و همین مساله سبب شد تا نسبت به ورزش بیشتر از گذشته علاقه مند شوم.
در حال حاضر نزدیک به پنج سال است که در رشته کشتی فعالیت می کنم؛ البته این رشته را به صورت حرفه ای دنبال نمی کنم، در واقع بعد از ورودم به این رشته، با تشویق مربی ام، ناصر اسماعیلی که یکی از قهرمانان کشتی کشور به شمار می رود، تصمیم گرفتم داوری در رشته کشتی را امتحان کنم و توانستم بعد از طی مراحل لازم برای آموزش داوری، به طور جدی وارد این حوزه شوم.
نمی توانم علاقه ام به ورزش کاراته را کتمان کنم، چراکه همچنان به این ورزش علاقه مند هستم. سال ها در این رشته تلاش کردم و دوست داشتم بتوانم موفقیت های قابل توجهی به دست آورم؛ اما هرچه بیشتر در کاراته پیش می رفتم، متوجه می شدم که نسبت به ورزشکاران این رشته کم لطفی می شود و شرایط کمتری برای پیشرفت آنها وجود دارد. به همین دلیل تصمیم گرفتم رشته ورزشی خود را تغییر دهم که این بار کشتی را انتخاب کردم؛ البته درست است که کشتی را به صورت حرفه ای دنبال نمی کنم؛ اما از زمانی که داوری کشتی را تجربه کردم، به این نتیجه رسیدم که در داوری موفق تر هستم.
در تمام سال هایی که در ورزش فعالیت می کنم، ناملایمات بسیاری دیدم. تجربه من در این سال ها می گوید که در ورزش برخی اجازه رشد به تعدادی از ورزشکاران نمی دهند و این روند به گونه ای ادامه دارد که تعدادی از ورزشکاران در نیمه راه ترجیح می دهند رشته ای را که انتخاب کرده اند، رها کنند؛ البته انتخاب داوری کشتی به این معنا نیست که کشتی را به طور کامل کنار گذاشته ام؛ بلکه اگر موقعیتی پیش آید، حتما مسابقه هم می دهم؛ اما همچنان داوری کشتی برای من جذابیت بسیاری دارد و خوشبختانه توانستم زیر نظر بهترین داوران بین المللی ایران آموزش ببینم.
تا به امروز هیچ همکاری با تیم های نفتی نداشته ام که یکی از مهم ترین دلایل آن، دانشجو بودن و پایان تحصیلاتم است.
تصمیم نهایی من این است که داوری را به صورت حرفه ای ادامه دهم و در حال حاضر درجه ملی کشتی را دارم و تا امروز در مسابقات مختلف داوری داشته ام.
پدرم همیشه مشوق من در ورزش بود؛ البته پدرم رشته های رزمی را ترجیح می دهد؛ اما مساله مهمی که وجود دارد، این است که او همیشه دوست دارد من پیشرفت کنم، حالا این پیشرفت در هر رشته ورزشی و هر زمینه ای که می خواهد، باشد. به همین دلیل همیشه من را حمایت و راهنمایی کرده است.
منصور شریفی، پدر امیررضا شریفی، کارشناس ارشد مدیریت، در شرکت ملی نفت ایران مشغول به کار است.
وی گفت: نزدیک به 20 سال است که در وزارت نفت مشغول به کار بوده و همه این سال ها تلاش کرده ام در هر عرصه ای که حضور داشتم، در خدمت مردم و سیستم باشم و تمام تلاش خود را کرده ام تا در مسیر اصول و ارزش های انقلاب و ولایت فقیه قدم بردارم.
وی ادامه داد: فرزندم امیررضا سال ها در رشته کیوکوشین فعالیت کرده و مدال های طلا، نقره و برنز در رده کشوری، استانی و منطقه ای به دست آورده و در حال حاضر زیر نظر استادان مجرب و حرفه ای در استان البرز کشتی کار می کند و در کنار آن به صورت جدی داوری کشتی را دنبال می کند. در تمام این سال ها، تلاش کرده ام از تصمیم هایی که پسرم برای زندگی خود می گیرد، حمایت کنم و خوشبختانه تا امروز در مسیر درستی قرار گرفته و آن را ادامه می دهد.
شریفی درباره اهمیت ورزش برای نوجوانان و جوانان بیان کرد: معتقدم اگر نوجوانان و جوانان ما می خواهند از سلامت فکری و عقیدتی برخوردار باشند، می توانند با ورزش به این نوع از سلامت دست یابند. همیشه به فرزندم می گویم زمانی که در مسابقات ورزشی خود در حال مبارزه است، به نوعی دارد درسی از زندگی را فرا می گیرد؛ چراکه مسابقه نیز مانند زندگی است و باید برای موفقیت در آن برای هر قدمی که برمی دارد، حساب شده عمل کند.
وی تاکید کرد: در تمام این سال ها تلاش کرده ام در این راه پسرم را کمک و حمایت کنم؛ چراکه ورزش، هم جسم و هم روح را پرورش می دهد؛ البته امیررضا در این زمینه از شایستگی کافی برخوردار است و توانسته در ورزش به موفقیت های زیادی دست پیدا کند. نکته مهمی که از نظر من وجود دارد، این است که ورزش توانسته در اخلاق و رفتار پسرم بسیار تاثیرگذار باشد. درست است که من در این مسیر مشوق پسرم بودم، اما نباید زحمات همسرم را در تربیت امیررضا نادیده گرفت.
شریفی گفت: اگر بخواهم امیررضا را توصیف کنم، می توانم بگویم او یک فرزند سالم و انقلابی و مومن است. پسرم در زندگی شخصی خود بسیاری از مسائل را رعایت کرده و همیشه دوستانش می گویند که امیررضا در بسیاری از مواقع آنها را راهنمایی می کند. من به عنوان یک پدر، تمام تلاش خود را کرده ام او را به عنوان یک فرد سالم تحویل جامعه بدهم.
وی خطاب به پدران و مادرانی که این مصاحبه را می خوانند، بیان کرد: من همیشه سعی کرده ام با پسرم رفیق باشم و این رفاقت همچنان ادامه دارد. زمانی که والدین با فرزند خود رفیق شوند، فرزند در هر سنی که باشد، در خانه احساس امنیت می کند و هر مساله ای که داشته باشد، اول با خانواده خود مطرح می کند و چنین فرزندی بی شک از راهنمایی های خانواده خود استفاده خواهد کرد. در کنار آن والدین باید امکان ورزش را برای فرزندان خود فراهم کنند تا در آینده، تاثیرآن را بر زندگی آنها ببینند.
وی ادامه داد: هزینه ورزش فرزندان، بی شک در برابر هجمه هایی که از سوی کشورهای بیگانه علیه جوانان ما وجود دارد، هیچ است. حمایت و همراهی دقیق فرزندان می تواند مانع از این شود که فرزندان ما به سمت مسیرهای تاریک پیش بروند.
شریفی در پایان گفت: طی 20 سال فعالیت در صنعت نفت تلاش کرده ام در حوزه کاری خود، بهترین خدمت را به مراجعان داشته باشم و افتخارم، خادمی همکارانم در صنعت نفت است. الگوی من در کارم، شهید سردار سلیمانی است که زندگی جهادی را در پیش گرفته بود.
گفت وگو با همکاری که همیشه در حال تجربه است
مشعل: مهدی شکر، متولد سال 1358 و دانشجوی کارشناسی رشته مدیریت صنعتی، از همکاران واحد حراست شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه قم است که از 20 سال پیش تاکنون در این حوزه کار می کند. او از آن دسته افرادی است که خود را محدود به زندگی کارمندی نکرده و تصمیم گرفته در کنار انجام مسئولیت های روزانه، هدف دیگری هم برای زندگی اش تعریف کند. به همین دلیل با پیگیری علاقه اش به طبیعت، رشته کوهنوردی و سنگ نوردی را انتخاب کرده و توانسته موفقیت های بسیاری هم در این رشته به دست آورد. با این همکار نفتی گفت وگویی انجام داده ایم که با هم می خوانیم.
با توجه به علاقه ای که به طبیعت داشتم، توانستم مدرک مربیگری راهنمای کوهستان، سنگ نوردی و آمادگی جسمانی را دریافت کنم و تا امروز موفق به فتح بیشتر قله های کشور شده ام.
ازکودکی ورزش می کردم وکمربند سیاه رشته کاراته دارم. در عین حال به محیط زیست و کوهستان هم علاقه زیادی داشتم، به گونه ای که می خواستم رشته تحصیلی ام را در زمینه محیط زیست انتخاب کنم؛ اما مادرم با ادامه تحصیل من در چنین رشته ای موافق نبود که همین مخالفت، مرا از این انتخاب منصرف کرد. سال ها علاقه ام محدود به ورزش در طبیعت بود تا اینکه با دنیای کوهنوردی آشنا شدم. اولین قله ای که به صورت حرفه ای فتح کردم، قله دماوند بود و این صعود، باعث علاقه بیش از پیش من به این رشته ورزشی و در نهایت تلاش برای صعود به قله های مختلف ایران شد.
در این سال ها، تجربه بسیاری در رشته کوهنوردی به دست آورده ام؛ از جمله صعودهای زمستانی به قله دماوند و سبلان که برای من خاطره انگیز بود و همواره از یادآوری آن لذت می برم. بعد از مدتی که کوهنوردی را دنبال کردم، به این نتیجه رسیدم که صعود و در کل کوهنوردی، یک رشته کاملا متفاوت است که برای موفقیت در آن، باید آموزش های لازم را فراگرفت. همین مسأله سبب شد 14 دوره اصلی کوهنوردی را پشت سربگذارم و بتوانم مدرک مربی راهنمای کوهستان را دریافت کنم. این آموزش ها مسیر جدیدی را برای ادامه ورزش حرفه ای پیش روی من قرار داد.
در کنار آموزش کوهنوردی، باید دوره های سنگ نوردی را نیز می گذراندم. همین دوره ها سبب شد تا به سنگ نوردی علاقه مند شوم. به همین دلیل تصمیم گرفتم این رشته را به صورت حرفه ای دنبال کنم؛ بعد از کسب آموزش های لازم، موفق شدم به دیواره عَلَم کوه که یکی از معروف ترین دیواره های سنگ نوردی در ایران است، در چهار مسیر مختلف و طی یک هفته صعود کنم. بعد از آن نیز به دیواره های مختلف صعود کردم که تمامی آنها با موفقیت انجام شد.
بله، نزدیک دو سال است که وارد دنیای غارنوردی شده ام که در مقایسه با کوهنوردی و سنگ نوردی، دنیایی کاملا متفاوت دارد. تا امروز عمیق ترین غارهای ایران از جمله غار جوجار در کرمانشاه را تجربه کرده ام که این تجربه ها همچنان ادامه دارد و از آن لذت می برم.
حدود سه سال است که به صورت حرفه ای، راهنمایی تیم کوهنوردی تهران و سایر شهرها را انجام می دهم که البته در کنار آن، صعودهای فنی نیز برای قله های مختلف داریم.
سه سال پیش به شرکت پالایش و پخش آمدم و با نشان دادن استعداد و توانایی های خود، برای صعود به قله های برون مرزی اعلام آمادگی کردم تا رزومه خوب ورزشی هم برای شرکت پالایش پخش باشد که متاسفانه استقبالی از آن نشد؛ هرچند طی سال های اخیر به ورزش نفت توجه ویژه ای شده؛ اما متاسفانه به کوهنوردی توجهی نمی شود. دلیل آن هم این است که باید کارکنان برای فعالیت در این رشته علاقه و انگیزه داشته باشند تا سرمایه گذاری مناسب برای آن انجام شود.
بله، بیش از یک سال مسئول ورزش شرکت پخش منطقه قم بودم که در آن مدت، کارهای زیربنایی انجام شد و توانستیم مسابقاتی را در رشته های مختلف برگزار کنیم؛ اما در نهایت به دلایلی تصمیم گرفتم این مسئولیت را به دوستان واگذار کنم؛ البته مدتی است که تقریبا هفته ای یکبار جلسات کوهنوردی برگزار می کنیم که حرفه ای نیست. امیدوارم به رشته کوهنوردی توجه ویژه ای شود و امکانات لازم در اختیار ما قرار بگیرد.
خوشبختانه هر دو فرزند من به ورزش علاقه مند هستند؛ اما در حال حاضر به دلیل سن پایینی که دارند، نمی توانند به صورت حرفه ای ورزش کنند. به عنوان مثال پسرم به کوهنوردی و سنگ نوردی بسیار علاقه مند است؛ اما چون سن کمی دارد، نمی توانم او را به ارتفاعات کوهستانی ببرم. به همین دلیل تلاش می کنم با حضور در طبیعت، آموزش های لازم را به او بدهم.
نکته جالب این است که بعد از ازدواج، به صورت حرفه ای کوهنوردی و سنگ نوردی را دنبال کردم که می توانم دلیل آن را همراهی و درک مناسب همسرم از علاقه ام به طبیعت بدانم.
سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا به مهم ترین دیدارهای انتخاب جام جهانی در قاره آسیا پرداخته است.
قرعه کشی مرحله سوم مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ در قاره آسیا، در محل کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار شد و تیم های حاضر رقبایشان را شناختند.
بر اساس قرعه کشی انجام شده تیم های حاضر در سه گروه به شرح زیر به رقابت خواهند پرداخت:
گروه A:
ایران، قطر، ازبکستان، امارات، قرقیزستان، کره شمالی
گروه B:
کره جنوبی، عراق، اردن، عمان، فلسطین، کویت
گروه C:
ژاپن، استرالیا، عربستان، بحرین، چین، اندونزی
تیم ملی تکواندوی ایران با برتری برابر میزبان در فینال جام جهانی در غیاب مردان المپیکی خود برای دومین دوره پیاپی مقتدرانه روی سکوی قهرمانی ایستاد.
جام جهانی ۲۰۲۴ تکواندو به صورت تیمی با حضور مراکش، ساحل عاج، چین، هند، ایران و کره جنوبی به عنوان میزبان این رقابت ها در شهر «چانچئون» کره جنوبی آغاز شد که تیم ملی مردان ایران مقتدرانه توانست از عنوان قهرمانی خود دفاع کند.
در روز نخست این مسابقات در رقابت های بخش تیمی آقایان، تیم ملی ایران در مبارزه نخست به مصاف ساحل عاج رفت و در دو راند پیاپی با نتایج 175 بر 30 و 140 بر 80 (امتیازها به صورت تیمی محاسبه می شود) به برتری رسید و راهی فینال شد. در دیدار نهایی نیز ملی پوشان شایسته کشورمان برابر کره جنوبی 175 بر 115 و 140 بر 70 پیروز شدند و جام قهرمانی را برای دومین دوره پیاپی بالای سر بردند.
همچنین تیم های مراکش و ساحل عاج برای کسب رتبه سوم به مصاف هم رفتند که در نهایت تیم مراکش به نشان برنز دست یافت. تیم ملی ایران با ترکیب مهدی عابدینی، محمدحسین یزدانی، علی خوش روش و ابوالفضل زندی، در غیاب دو نماینده المپیکی خود و با مربیگری رضا ایمان زاده در این رقابت ها حاضر شد.
فدراسیون کشتی اسامی آزادکارانی را که باید در اردوی آماده سازی تیرماه شرکت کنند، اعلام و زمانبندی حضور ملی پوشان در اردو را هم مشخص کرد. این تیم خود را برای حضور در المپیک آماده می کند.
ششمین مرحله از اردوی تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان روزهای ۸ لغایت ۱۸ تیرماه برگزار می شود. اسامی دعوت شدگان به این اردو (کشتی گیران) که باید در محل اردو حضور داشته باشند، به شرح زیر است:
رحمان عموزاد، آرمین حبیب زاده، یونس امامی، سبحان یاری، فریبرز بابایی، علیرضا کریمی، حسن یزدانی، مبین عظیمی، امیرعلی آذرپیرا، امیرحسین زارع، مرتضی جان محمدی، مصطفی طغانی، رضا مومنی، عباس ابراهیم زاده، کیان محمودجانلو، حسین محمدآقایی، هادی وفایی پور، علی منصوری، دانیال شریعتی نیا، علی قلی زادگان، ابراهیم الهی، محمد بخشی، مهدی حاجیلوئیان، محمدحسین نوروزیان.
اسامی کادر فنی نیز عبارتند است از سرمربی: محسن کاوه، مربیان: مهدی تقوی، احسان امینی، اباذر اسلامی، مربی بدنساز: عباس خدایاری، ماساژور: سجاد مرادی،روانشناس: خسرو حمزه، متخصص تغذیه: اباذر حبیبی نیا، سرپرست: علی روحی.
بعد از پایان لیگ ملت های والیبال، فدراسیون جهانی والیبال رده بندی تیم های ملی را مشخص کرد.
لیگ ملت های والیبال ۲۰۲۴ با قهرمانی تیم فرانسه به پایان رسید. در فینال این مسابقه دو تیم فرانسه و ژاپن به مصاف هم رفتند که در پایان این بازی با نتیجه سه بر یک به سود فرانسوی ها به پایان رسید و ژاپن هم به مدال نقره این مسابقات رسید. ژاپنی ها در دوره قبلی این مسابقات به مدال برنز رسیدند و اولین مدال را در این رقابت ها به دست آوردند. شاگردان فیلیپ بلین در این دوره از رقابت ها هم تاریخ سازی کردند و توانستند به عنوان اولین تیم آسیایی به فینال لیگ ملت ها صعود کردند در مرحله فینال هم دومین مدال این رقابت ها را هم از آن خود کنند.
تیم ملی والیبال ایران هم که در این دوره از مسابقات عملکرد بسیار ضعیفی داشت، تنها با دو پیروزی برابر آمریکا و هلند به کار خود پایان داد. ملی پوشان والیبال در هفته اول و دوم این مسابقات با پائز سرمربی برزیلی- فرانسوی خود هشت باخت را ثبت کرد و پس از اخراج سرمربی خارجی تیم، ملی پوشان والیبال با هدایت اکبری به دو پیروزی رسیدند. بعد از پایان این رقابت ها فدراسیون جهانی والیبال رده بندی تیم های ملی را مشخص کرد که در این رده بندی تیم ملی والیبال ایران در رده پانزدهم قرار دارد.
فرانسه هم پس از قهرمانی در لیگ ملت های والیبال با سه پله صعود در این رده بندی به رده چهارم جهان رسید.
با نایب قهرمانی فاطمه همتی پرونده پاراکمانداران ایران در مسابقات چک با چهار مدال بسته شد.
بانوی ملی پوش کشورمان در مسابقات بین المللی جمهوری چک موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی شد. در رقابت های بین المللی جمهوری چک، فاطمه همتی ملی پوش تیروکمان کشورمان در ماده کامپوند بانوان در مرحله فینال به مصاف حریفی از انگلیس رفت و با اختلاف نزدیک ۱۴۴ بر ۱۴۳ نتیجه را واگذار کرد و موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی و مدال نقره شد.
پیش از این نیز در ماده تیمی کامپوند آقایان، تیم کشورمان متشکل از سینا منشازاده و هادی نوری عنوان قهرمانی مسابقات و مدال طلا را از آن خود کرد و در ماده میکس کامپوند، تیم کشورمان متشکل از فاطمه همتی و هادی نوری با ایستادن در جایگاه دوم موفق به کسب مدال نقره شد. در ماده میکس ریکرو، تیم کشورمان متشکل از غلامرضا رحیمی و سمیه رحیمی در مرحله رده بندی موفق به کسب مدال برنز شد.
تیم ملی کشورمان با ترکیب علی سینا منشازاده، هادی نوری، غلامرضا رحیمی، محمدرضا عرب عامری، فرزانه عسگری، فاطمه همتی، مریم یاورپور، سمیه رحیمی و مرضیه تفضلی و هدایت میلاد وزیری سرمربی، زهرا شمس و مجید احمدی مربیان تیم ملی در این دوره از مسابقات حضور پیدا کرد.
دو بازیکن باتجربه رئال مادرید قرارداد خود را با این تیم یک فصل دیگر تمدید کردند.
سرانجام تکلیف لوکا مودریچ و لوکاس واسکس مشخص شد و این دو بازیکن باتجربه رئال مادرید یک فصل دیگر در تیم باقی خواهند ماند. فابریتزیو رومانو اعلام کرد که مودریچ و واسکس یک فصل دیگر قرارداد خود را تمدید کردند.
رومانو نوشت: هم واسکس و هم مودریچ قرارداد خود را امضا کرده اند و به زودی عکس تمدید آنها منتشر می شود. مودریچ تیم ملی فوتبال کرواسی را در یورو ۲۰۲۴ همراهی کرد و از صعود به دور بعد بازماند؛ این در حالی است که واسکس به تیم ملی اسپانیا دعوت نشد. این دو بازیکن فصل خوبی را با رئال مادرید پشت سر گذاشتند و قهرمانی در لالیگا و لیگ قهرمانان اروپا را به دست آوردند.
تیم شمشیربازی سابر ایران در جدیدترین رده بندی جهان به رده نهم رفت.
فدراسیون جهانی شمشیربازی پس از پایان مسابقات قهرمانی قاره ها، رنکینگ تیمی را هم به روز کرد و تیم ایران یک پله سقوط کرد. تیم ایران از رده هشتم به نهم جهان رفت. ایران در مسابقات قهرمانی آسیا نایب قهرمان شد. با توجه به اینکه تیم های آلمان و رومانی سهمیه تیمی ندارند، ایران به عنوان تیم هفتم به المپیک می رود. حریف احتمالی ایران نیز در نخستین بازی المپیک، آمریکا خواهد بود. البته اگر سیستم (تیم اول با تیم هشتم و تیم دوم با تیم هفتم، تیم سوم با تیم ششم و تیم چهارم و پنجم با هم رقابت کنند) تغییر نکند.
مشعل با پیشرفت بی وقفه تکنولوژی، هر روز شاهد ظهور ابزارهای هوشمندی هستیم که قابلیت و کارایی زیادی دارند؛ ابزارهایی که امکانات متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می دهند و کارها را برای آنها آسان می کنند، از این رو ورود فناوری به حوزه های مختلف باعث ایجاد وابستگی به آن شده، به طوری که در عصر تکنولوژی، همه تلاش می کنند به روز باشند و قدم به قدم با فناوری پیش بروند. در دنیای امروز که فناوری، جایگاه ویژه ای در زندگی انسان پیدا کرده است، شاهد توسعه و پیشرفت چشمگیر گجت هایی هستیم که توانسته اند طرفداران زیادی پیدا کنند، از جمله این گجت ها می توان به عینک های هوشمند اشاره کرد؛ گجتی که نخستین نمونه آن از طریق گوگل رونمایی شد و مورد توجه بسیاری از شرکت ها و توسعه دهندگان جهان قرار گرفت. عینک های هوشمند، عینک های رایانه ای هستند که اطلاعاتی را به آنچه استفاده کننده از آن می بیند، اضافه می کنند. این عینک ها همچون دیگر کامپیوترها ممکن است اطلاعات را از سنسورهای داخلی یا خارجی جمع آوری یا داده ها را از ابزار و رایانه دیگر کنترل یا بازیابی کنند، ضمن اینکه از فناوری های بی سیم مانند بلوتوث، وای فای و جی پی اس پشتیبانی می کنند. عینک های هوشمند می توانند به عنوان یک لایه واقعیت افزوده عمل کنند و اطلاعات اضافی را به صورت تصویری در میدان دید کاربر نمایش دهند. کاربرانی که از این عینک ها استفاده می کنند، قادرند به طور همزمان با محیط اطراف خود و اطلاعات مهمی که روی نمایشگر عینک های هوشمند ظاهر می شوند، تعامل کنند. برخی از این عینک ها علاوه بر مواردی که بیان شد، قابلیت های دیگری مثل برقراری تماس تلفنی یا پخش موسیقی را هم دارند. با استفاده از فناوری های تشخیص صوت و ارتباط بی سیم، کاربران می توانند بسادگی با دیگران ارتباط برقرار کنند.
نخستین شرکتی که طرح اولیه و ابتدایی عینک های هوشمند را به مرحله اجرا درآورد، گوگل بود. مهندسان این کمپانی در سال 2013، موفق شدند الهامات ذهنی و ایده های نوین خود را به مرحله اجرا درآورند و عینک هوشمند را راهی بازار کنند؛ اما دیری نپایید که خط تولید این گجت شگفت انگیز بسته شد. با این حال گوگل، با این اقدام خود راه را برای دیگر شرکت ها باز کرد تا آنها با ورود به بازار دیجیتال و با استفاده از نقاط مثبت عینک هوشمند، ایرادهای آن را برطرف و محصولات جدید و شگفت انگیزی را روانه بازار کنند.
عینک های هوشمند از چند بخش اصلی تشکیل شده اند که هر کدام وظایف مختلفی را به عهده دارند.عینک های هوشمند می توانند اطلاعات زیادی را به دنیای واقعی اضافه کنند. این امکان به کاربران اجازه می دهد تا اطلاعات مربوط به محیط اطراف، مسیرهای هدایتی، اطلاعات فنی و غیره را به صورت تصویری در دید خود مشاهده کنند.
نمایشگر یکی از اجزای اساسی عینک های هوشمند به شمار می رود. این نمایشگر از فناوری های هدایتگر موج یا آینه های خمیده استفاده می کند تا اطلاعات را به چشم کاربر انتقال دهد. لازم به ذکر است که برخی عینک ها از نمایشگرهای شفاف و برخی دیگر نیز از نمایشگرهای OLED استفاده می کنند. هماهنگی و همکاری اجزای این عینک ها، آن را به گجتی پوشیدنی و ابزاری هوشمند و کارآمد تبدیل کرده است.
بسیاری از این عینک ها قابلیت پخش موسیقی یا تماس تلفنی دارند و این امکان را به کاربران می دهند که بدون نیاز به استفاده از تلفن های هوشمند، تماس بگیرند یا تماس دریافت کنند.
برخی از مدل های عینک های هوشمند، قادرند موسیقی و ویدئو پخش کنند، به طوری که کاربران می توانند بدون استفاده از دستگاه های دیگر، موسیقی گوش بدهند یا ویدیو تماشا کنند.
عینک های هوشمند، دارای یک پردازنده مرکزی قوی هستند که پردازش داده ها و اجرای برنامه های مختلف را به عهده دارند. این پردازنده برای جا شدن در فضای محدود عینک، اندازه کوچکی دارد که همین مساله بسیار جالب توجه است.
دوربین موجود در عینک، به کمک کاربران آمده تا آنها براحتی بتوانند لحظات مهم را ضبط کنند و به اشتراک بگذارند.
این عینک ها با بهره مندی از اطلاعات جی پی اس و تکنولوژی هوش مصنوعی می توانند کاربران را راهنمایی کنند و مسیرهای هدایتی را به او نمایش دهند.
عینک های هوشمند در حوزه پزشکی هم می توانند مورد استفاده قرار گیرند، چراکه قابلیت ثبت اطلاعات پزشکی، آموزش به پزشکان یا حتی ارائه خدمات به جراحان را دارند.
از جمله ویژگی های مهم این عینک ها برآورده کردن نیازهای افراد دارای شرایط خاص است، مثل نمایش متون با اندازه بزرگ تر یا اطلاعات صوتی برای کمک به ناشنوایان و سیستم های هوشمند برای کمک به افراد با محدودیت حرکتی. به طور کلی می توان گفت، عینک های هوشمند به دلیل قابلیت هایی که اشاره کردیم، توانسته اند به یک وسیله چندمنظوره و کمک کننده تبدیل شوند، شاید به همین دلیل است که طرفداران زیادی هم پیدا کرده اند. با این حال دارای مزایا و معایبی هستند که مطمئنا در آینده ای نه چندان دور مزایای آن بیشتر و معایبش کمتر خواهد شد.
همانطور که می دانید، گجت های هوشمند مزایای زیادی دارند که عینک های هوشمند هم از این قاعده مستثنا نیستند؛ دسترسی آسان به اطلاعات، تجربه واقعیت افزوده، تصویربرداری و عکسبرداری سریع و به اشتراک گذاشتن آنها، اتصال به دنیای اطراف و پشتیبانی از سلامت از جمله مزایای این عینک ها به شمار می رود.
در کنار مزایای عینک های هوشمند، از معایب آن هم نمی توان چشم پوشی کرد؛ معایبی که از جمله آنها می توان به احساس سنگینی روی بینی، کاهش دید به دلیل کثیفی شیشه، ایجاد محدودیت در فعالیت های روزانه، تأثیر بر فرم چهره و... اشاره کرد.
در عصر تکنولوژی، قطار سریع السیر فناوری، لحظه ای از حرکت بازنمی ایستد و بسرعت در حال حرکت است؛ حرکتی که آینده ای شگفت انگیز را برایمان ترسیم می کند، به طوری که خود را در محاصره فناوری های نوینی می بینیم که استفاده از آنها برایمان هیجان انگیز خواهد بود.
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات