با پای کارآمدن زحمتکشان زنجیره تامین و توزیع سوخت پخش هرمزگان رقم خورد

ثبت رکورد 51 ثانیه

مشعل: طرح صادرات دریایی گاز مایع که با هدف تقویت جایگاه هرمزگان به عنوان قطب تولید و صادرات انرژی راه اندازی شده است، باب گفت وگو درباره دیگر دستاوردهای شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان را ممکن می سازد. تاکید مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان بر تلاش زحمتکشان زنجیره تامین و توزیع سوخت کشور به ویژه استان هرمزگان، ستودنی است و نشان از دیدگاه و نگرش وی به اهمیت نقش و کارکرد سرمایه انسانی در صنعت نفت دارد که این مساله را بارها در گفت وگو با هفته نامه مشعل مطرح می کند. احمد سالاری فر، توانمندی ها و ظرفیت های ویژه نیروی انسانی و جایگاه آن در توسعه و حرکت چرخ های این صنعت به عنوان بزرگ ترین نهاد اقتصادی و تامین سرمایه را ویژه قلمداد می کند و معتقد است که با وجود سختی ها و مرارت های کار در تاسیسات نفت و گاز، جذب و نگهداشت نیروی انسانی نخبه از بدیهیات است و نباید از آن غافل بود.

در ادامه، گفت وگو با احمد سالاری فر، مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان را می خوانید.

طرح صادرات دریایی گاز مایع(ال پی جی) از دستاوردهای چشمگیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان است که در شهریور 1401 کلید خورد، زیرساخت های اجرایی این طرح چگونه شکل گرفت که در فاصله زمانی حدود دو ماه به مرحله اجرا رسید؟

قبل از ورود به موضوع چگونگی اجرایی شدن صادرات گاز مایع، باید عنوان کنم شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان از نظر نیروی انسانی متخصص و در عین حال متعهد غنی است و این مولفه تاکنون منتج به پیشرفت ها و موفقیت هایی پرشمار شده است. بی اغراق نیست اگر بگویم، هیچ کار غیرممکنی در بندرعباس وجود ندارد که انجام نشده باشد، با همه محدودیت ها توانسته ایم فعالیت ها را به سرانجام مطلوب و ممکن برسانیم. نتوانستن برای ما معنا ندارد، چون معتقدیم قدرت اراده از پایه های اصلی هر موفقیتی است؛ بنابراین هر زمان اراده کردیم از بن بست ها عبور کرده و تغییرات شگرفی را رقم زدیم. به همین دلیل طرح صادرات دریایی گاز مایع(ال پی جی) نیز بر اساس همین نگرش و دیدگاه در دستور کار قرار گرفت. درست در بیست وهفتم خرداد 1401 در نشستی مشترک با مسئولان و مدیران رده بالای مجموعه پالایشی کشور و همین طور مدیران عامل شرکت های پالایش نفت بندرعباس و ستاره خلیج فارس و دست درکاران شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران این طرح برای اجرا به شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان ابلاغ شد. با وجود برخی چالش ها و موانع، سرانجام تاسیسات متروک بندرعباس در کمتر از 60 روز با 23 هزار و 290 نفر_ساعت کار جهادی و شبانه روزی و همچنین بدون کمترین بودجه، از یک مرکز ذخیره سازی، به مبدا صادرات دریایی گاز مایع (ال پی جی) تبدیل شد. مهم ترین مزیت بهره برداری از این طرح این است که از هدررفت روزانه دوهزار تن گاز مایع که تاکنون سوزانده می شد، جلوگیری و سالانه تا ۳۶۰ میلیون دلار درآمد نصیب کشور کرد. جدای از این مسائل، ما تکلیفی را احساس می کردیم و آن هم اجرای فرامین و دستورات مقام معظم رهبری درباره موضوع صادرات دریا محور بود که با وجود داشتن هزار و 200 کیلومتر نوار ساحلی، از آن استفاده چندانی نشده بود که خوشبختانه این مساله به خوبی اجرایی شد. نخستین کشتی حامل فراورده گاز مایع دوم شهریورماه همان سال (1401) از اسکله بندر شهید باهنر به مقاصد صادراتی که آن هم عموما کشورهای منطقه بود، ارسال شد. مراوداتی که در حوزه اقتصاد دریایی انجام می شود نه تنها یک امنیت اقتصادی ایجاد کرده، به نوعی در پیشگیری و بی اثر کردن تحریم ها نقش تاثیرگذاری داشته است و این اقدام همچنان ادامه دارد.

تقریبا 90 درصد صادرات فراورده های نفتی کشور از طریق منطقه هرمزگان و با همکاری و هماهنگی امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران انجام می شود، سفارش های لازم از سوی این واحد تعیین و عملیات بارگیری و تحویل فراورده نیز در بندرعباس و از سوی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه هرمزگان صورت می گیرد. همچنین خدمات سوخت رسانی به کشتی ها(بانکرینگ) از سوی منطقه هرمزگان و با راهبری امور بین الملل مجموعه نفت انجام می شود.