حضور فعال دانشگاه صنعت نفت در نمایشگاه های تخصصی سوریه

اثرگذاری مثبت با جذب و آموزش دانشجو

مشعل     سیاست مهم وزارت نفت طی چند سال اخیر، دیپلماسی فعال با کشورهای مختلف و با توسعه و پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی کشور بوده است. برنامه ریزی برای حضور فعال در کشورهای همسو و تاثیرگذار در منطقه خاورمیانه، در دستور کار قرار داشته که کشور سوریه، یکی از آنها بوده است. به همین منظور، دانشگاه صنعت نفت به عنوان یکی از نمایندگان مراکز دانشگاهی فعال صنعت نفت ایران در دو نمایشگاه مهم سوریه حضوری فعال داشته است. نمایشگاه نفت سوریه (سیرپترو) و نمایشگاه اختصاصی آموزش عالی ایران در سوریه، دو رویدادی بودند که در خرداد و تیرماه امسال برگزار شدند و دانشگاه صنعت نفت در آن حضوری فعال داشت. دانشگاه صنعت نفت با همراهی ۱۲ دانشگاه بزرگ و مهم کشور و با حضور حسین اکبری، سفیر ایران در سوریه؛ بسام بشیر ابراهیم، وزیر علوم کشور سوریه و تعدادی از مقام های این کشور در نمایشگاه اختصاصی آموزش عالی ایران در سوریه شرکت داشته است.

دانشگاه صنعت نفت براساس سند راهبردی خود، با فعال سازی دیپلماسی بین المللی، زمینه همکاری های علمی- آموزشی را با کشورهای همسایه و سایر کشورهای دنیا در برنامه میان مدت خود قرار داده است. دو محور اصلی، یعنی جذب دانشجو و ارتباط با صنایع نفت و گاز و پالایش کشور سوریه در این میان دنبال شده که نتایج خوبی را هم در بر داشته است.

تبادل دانشجو میان ایران و سوریه

سید محمد حسین موسوی، مدیر امور بین الملل دانشگاه صنعت نفت در گفت و گو با خبرنگار «مشعل»، درباره برنامه های جذب دانشجو در ایران گفت: یکی از محورهای اصلی برنامه دانشگاه صنعت نفت در نمایشگاه سوریه، جذب دانشجو و ارتباط با مراکز دانشگاهی و نفتی کشور سوریه بود. در این نمایشگاه، با انتخاب و هماهنگی وزارت علوم، 14 دانشگاه اصلی و برتر کشور شدند و با دانشگاه دمشق مذاکرات و همکاری خوبی انجام و تفاهمنامه و قراردادی برای تبادل دانشجو و استاد امضا شد.

وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه، قرار شد دوره های آموزشی برای دانشجویان و تعدادی از کارکنان و کنفرانس های مشترک تخصصی در ایران برگزار شود. همچنین درباره انتشار مقالات علمی و تخصصی در مجلات تخصصی ایران هم توافق شده است.

موسوی با اعلام اینکه علاوه بر دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه های فردوسی مشهد، علامه طباطبایی، چمران اهواز، اصفهان، زنجان و نیشابور هم در این رویداد حضور داشتند، گفت: برای نخستین بار است که کشور سوریه اجازه می دهد دانشگاه های خارجی با دانشگاه های داخلی و صنایع خود ارتباط داشته باشند که این موضوع، در پی شرایط مثبت دیپلماتیک و سیاسی بین دو کشور ایران و سوریه حاصل شده است.

وی با بیان اینکه بخش زیادی از صنعت نفت کشور سوریه در اختیار آمریکایی هاست و آنها اجازه ورود متخصصان سوریه به صنایع خودشان را نمی دهند، افزود: کشور سوریه برای مبارزه با آمریکایی ها و مقاومت در مقابل جریان نفوذ، به دنبال توسعه صنایع و آموزش متخصصان خود است. کشف منابع نفت و گاز در سواحل مدیترانه، فرصت های جدید سرمایه گذاری را فراهم کرده که کشور سوریه نمی خواهد این فرصت را از دست بدهد.

برنامه ریزی برای توسعه همکاری های آموزشی

مدیر امور بین الملل دانشگاه صنعت نفت افزود: از سوی دیگر بسیاری از متخصصان و دانشجویان این کشور پس از حضور در مراکز آکادمیک و تخصصی کشورهای اروپایی، دیگر به این کشور برنمی گردند؛ اما شرایط ایران فرق دارد و جوی که در ایران و مراکز دانشگاهی آن وجود دارد، به نحوی این جریان مبارزه را حفظ می کند و دانشجویان حتما به کشورشان برمی گردند. به عبارتی هم از نظر تخصصی در سطحی بالا، آموزش می بینند و هم ذهنیتشان درباره کشورشان تغییر نمی کند.

وی ادامه داد: خوشبختانه پیشرفت های ایران در صنعت نفت و دستیابی به دانش فنی و فناوری های مختلف در میان کشورهای محور مقاومت، بخوبی شناخته شده و این کشورها از اینکه می توانند در صنعت نفت و حوزه های تخصصی آن، به کشوری که قدرت خوبی در این عرصه دارد، تکیه کنند، خوشحال هستند.

مدیر امور بین الملل دانشگاه صنعت نفت با اعلام اینکه تلاش شده تا نخستین دانشجوها از مهرماه امسال پذیرش شوند، گفت: تعدادی از دانشجویان نخبه، بورسیه می شوند و مابقی با پرداخت شهریه تحصیل خواهند کرد. با این حال، قصد ما آغاز این روند و ایجاد ارتباط متقابل است.

پالایشگاه آبادان؛ پیشتاز در جذب و بورسیه دانشجویان سوریه

رضا پیغامی، مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعت نفت نیز به عنوان یکی از حاضران در نمایشگاه نفت سوریه (سیرپترو) در گفت و گو با «مشعل» گفت: در این نمایشگاه که شرکت های مختلف بین المللی هم حضور داشتند، جمهوری اسلامی ایران غرفه داشت که شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت در آن میز جداگانه داشتند و دانشگاه صنعت نفت هم در آن فعال بود.

ارائه  توانمندی پالایشگاه های ایران

وی گفت: در این پالایشگاه، شرکت های پالایشی از جمله پالایشگاه آبادان حضوری فعال داشتند و توانستند توانمندی ایران را در حوزه پالایش بخوبی معرفی و همزمان نسبت به جذب دانشجویان سوریه هم اقدام کنند.

پیغامی با اعلام اینکه در ایام برگزاری نمایشگاه، بازدیدی از پالایش حمص دمشق هم انجام شد، افزود: مذاکراتی صورت گرفت که درنتیجه آن، توافقنامه ای به امضا رسید تا پالایشگاه آبادان، برنامه بازسازی پالایشگاه حمص دمشق را انجام دهد. همچنین طبق این توافقنامه قرار شد دوره های آموزشی حین خدمت تعدادی از کارکنان این شرکت را پالایشگاه آبادان انجام دهد؛ چرا که بسیاری از سیستم های این مجموعه قدیمی هستند و سال هاست که به روزرسانی نشده و نیاز است کارکنان آن هم آموزش های جدید را دریافت کنند. مدیر روابط عمومی دانشگاه صنعت نفت با اشاره به دیداری که با وزیر نفت سوریه در حاشیه این نمایشگاه انجام شده است، گفت: یکی دیگر از توافق های صورت گرفته این بود که تعدادی از دانشجویان سوریه با همکاری پالایشگاه آبادان در دانشگاه صنعت نفت آبادان یا اهواز تحصیل کنند و 10 نفر از این دانشجویان، بورسیه پالایشگاه نفت آبادان شوند. پیغامی با اشاره به جذابیتی که دانشگاه ها و صنعت نفت ایران برای دانشجویان سوریه دارد، افزود: متاسفانه صنعت نفت سوریه، به دلایل مختلفی از جمله دخالت کشورهای غربی دچار عقب ماندگی شده و هنوز در حوزه های زیرساختی و بنیادی مشکلات زیادی دارند که ابتدا باید این موارد برطرف شود. به همین دلیل، مسئولان صنعت نفت این کشور و مسئولان دانشگاه دمشق، بیشتر از هر چیز مشتاق همکاری دانشگاه ها برای آموزش دانشجویان و کارکنان و انتقال تجربیات ایران هستند.