فرصت های جدید سرمایه گذاری در پانزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران بررسی شد
استقبال بازارهای جهانی از محصولات ایرانی
مشعل: پانزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) با حضور مهمانانی از کشورهای مختلف، سفرای ایران و مدیران صنعت پتروشیمی 14 و 15 مردادماه برگزار شد. در این رویداد آخرین دستاوردها و راهکارهای توسعه صنعت پتروشیمی ایران و جهان، تازه ترین برنامه های توسعه ای، فرایندهای پیشرفته و پیشرفت های فناوری شرکت های پتروشیمی داخلی و بین المللی ارائه و به بحث و بررسی گذاشته شد.
در این همایش همچنین با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران این صنعت، از تمبر خودکفایی کاتالیست های صنعت پتروشیمی هم رونمایی شد. مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه خودکفایی و بومی سازی کاتالیست های صنعت پتروشیمی تا پایان کار دولت سیزدهم هدف گذاری شده بود، گفت: به همت شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و تلاش شبانه روزی متخصصان داخلی، یک سال زودتر موفق شدیم این موضوع را به سرانجام برسانیم و شاهد برگزاری جشن خودکفایی در تولید کاتالیست های این صنعت باشیم.
معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی حکمران اصلی صنعت پتروشیمی است، گفت: این شرکت برای سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی بسته های پیشنهادی متنوع سرمایه گذاری آماده کرده است.
شاهمیرزایی با اشاره به مباحث مطلوبی که درباره جمع آوری گازهای مشعل در این همایش مطرح شده است، گفت: باید ارزش این ثروت ملی را بدانیم و از هدررفت آن جلوگیری کنیم تا افزون بر خلق ارزش افزوده، کشور نیز با پرداخت جرایم بین المللی برای آلاینده های زیست محیطی روبه رو نشود. شرکت ملی نفت ایران و زیرمجموعه آن باید در این مسیر همکاری لازم را با صنعت پتروشیمی داشته باشند.
وی با اشاره به آزادی عمل بیشتر بخش خصوصی در اجرای طرح ها تصریح کرد: جمع آوری گازهای همراه سبب تأمین خوراک ان جی ال ها و پالایشگاه های گازی مانند بیدبلند خلیج فارس و در ادامه تأمین خوراک مجتمع های پتروشیمی می شود.
معاون وزیر نفت درباره نشست های تخصصی برای تأمین و مصرف آب در صنعت پتروشیمی در این همایش توضیح داد: جانمایی بسیاری از طرح های پتروشیمی به درستی انجام نشده بود که در سه سال اخیر بعضی از این طرح ها به سمت نزدیک سواحل جنوبی کشور جابه جا شدند یا الگوی تولید آنها تغییر کرد.
شاهمیرزایی به بررسی شیوه های نوین تأمین سرمایه در پانزدهمین همایش بین المللی پتروشیمی ایران اشاره و بیان کرد: انتظار می رود مدیریت سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این روش ها را جمع آوری و نهایی کند تا سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی تسهیل شود. دنیا به سرعت به سوی بهینه سازی فرایندها، بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش بازدهی پیش می رود و شرکت های پتروشیمی نیز باید بیش از پیش در این مسیر گام بردارند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به گلایه بعضی فعالان صنعت پتروشیمی برای تأمین خوراک تأکید کرد: امیدواریم چالش های تأمین خوراک نیز با حمایت ها و برنامه ریزی های معاونت برنامه ریزی وزارت نفت مرتفع شود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه دنیا هنوز شناخت کاملی از ظرفیت ها و توانمندی های صنعت پتروشیمی ایران ندارد، اعلام کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده، تعداد مجتمع های پتروشیمی کشور در ۱۰ سال آینده از ۸۰ مجتمع کنونی به ۲۰۰ مجتمع می رسد که این رقم به جز واحدهای کوچک مقیاسی است که در بخش صنایع تکمیلی در شهرهای مختلف احداث می شوند.
وی به پایش طرح های پتروشیمی از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به طور مستمر و جدی اشاره و بیان کرد: حدود ۱۵ طرح پتروشیمی تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.
نیاز به همراهی بیشتر دولت داریم
احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی هم در این همایش اظهار کرد: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه باید از ۹۶ میلیون تن کنونی به ۱۳۱.۵ میلیون تن برسد، بنابراین نیازمند الزام ها و زیرساخت هایی است که باید از سوی حاکمیت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و بخش خصوصی فراهم شود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی به امضای ۱۰ تفاهم نامه سرمایه گذاری پتروشیمی ها با وزارت نفت با هدف تولید روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز از طریق گازهای مشعل اشاره کرد و گفت: اجرای این تفاهم ها افزون بر تأمین خوراک پایدار برای صنعت، به ناترازی گاز در کشور هم کمک می کند.
وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی صنعت پیشران کشور است که در سال های اخیر در ارزآوری و تولید بسیار به کشور کمک کرده است، تصریح کرد: صنعت پتروشیمی صادرات محور است و باید با وجود تحریم با رقبا رقابت کنیم.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی بر فعال بودن بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: به دنبال این هستیم که به طرح های در زمینه انرژی های پاک کمک کنیم تا منابع مالی مورد نیازشان تأمین شود. مهدوی ابهری اعلام کرد: قراردادی در حال نهایی شدن است که پتروشیمی ها بخاری های معمولی مردم را با فاینانسی از چین تعویض کنند. همچنین توصیه می کنم که پتروشیمی ها نیز به تولید برق از انرژی خورشیدی ورود کنند.
وی یادآور شد: صنعت پتروشیمی منتظر دولت نیست و با کمک شرکت ملی صنایع پتروشیمی با منطق و بدون زیاده خواهی مسائل را پیگیری می کند تا به اهداف مورد نظر برسد و نقش صنعت پتروشیمی در اقتصاد ملی محقق شود.
فعالیت خیره کننده رقبای ایران در چین
برگزاری نشست های تخصصی از دیگر برنامه های پانزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) بود که محسن بختیار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین در یکی از این نشست ها با اشاره به اینکه هم اکنون روابط ایران و چین در عالی ترین سطح است، گفت: چین به دنبال تسهیل سرمایه گذاری شرکت های چینی در دیگر کشورها بوده و این فرصت مناسبی است که صنعت پتروشیمی ایران از این ظرفیت استفاده کند. اهمیت صنعت پتروشیمی و جایگاه والای متخصصان و نقش آفرینان این صنعت در شرایط کنونی برای مقابله با جنگ اقتصادی و فشار حداکثری دشمن بیش از پیش روشن است. سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین نشست مشترک را فرصتی برشمرد که همه متناسب با مسئولیت خود با هم فکری و هم افزایی برای توسعه صنعت پتروشیمی گام بردارند و افزود: هم اکنون بخش عمده ای از درآمدهای صادرات غیرنفتی مرهون تلاش متخصصان صنعت پتروشیمی است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون روابط ایران و چین در عالی ترین سطح است، گفت: سند راهبردی همکاری های ۲۵ ساله و ۱۰ سند همکاری بین دو کشور در حوزه های مختلف در دولت سیزدهم امضا شده است و چین هم اکنون به دنبال تغییر راهبرد رشد پرسرعت به سوی رشد با کیفیت بالاست به این معنا که تمرکز خود را بر قابلیت های علمی و فناوری برای افزایش قدرت اقتصادی قرار دهد. بختیار درباره راهبرد کشور چین در صنعت پتروشیمی ادامه داد: این راهبرد در صنعت پتروشیمی چین به معنای افزایش سرمایه گذاری هایی است که سبب صرفه جویی هزینه ها، افزایش سود و حرکت به سمت توسعه سبز از طریق نوآوری محیط زیستی می شود.