اقدام درخشان نیروهای مسلح در مجازات رژیم صهیونیستی قانونی و مشروع بود
توافق برای تبدیل ایران به قطب گازی منطقه
عبور از فصل سرد سال با کمترین چالش در اولویت است
تعیین طرح های اولویتدار پالایش و پخش
سهم ۸۳ درصدی نیروگاهها از گاز
نیروهای آتشنشان ضامن ثبات تولید در پالایشگاه
موفقیت خانواده نفتی زیر چتر پدر
صدرنشینی نفت و گاز زاگرس جنوبی در 2 لیگ برتر
دختران تنیس نفت و داستان پیروزی
مقام معظم رهبری در خطبه های نماز جمعه:
مشعل مقام معظم رهبری، اتحاد و همبستگی مسلمانان را سبب برخورداری از رحمت و عزت الهی و پیروزی بر دشمنان خواندند و تأکید کردند: بر اساس احکام دفاعی اسلام، قانون اساسی جمهوری اسلامی و قوانین بین الملل، کار درخشان نیروهای مسلح ایران در مجازات رژیم خون آشام صهیونیستی به طور کامل قانونی و مشروع بود و جمهوری اسلامی هر وظیفه ای در این زمینه احساس کند، بدون تعلل یا شتاب زدگی، با قدرت و صلابت و قاطعیت انجام خواهد داد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای روز جمعه (۱۳ مهر) در اجتماع عظیم و پر شکوه مردم در نماز
عبادی- سیاسی جمعه تهران که با حضور بی شمار مردم مؤمن، انقلابی و مسئولیت شناس تهران در مصلای امام خمینی(ره) و کیلومترها از خیابان های اطراف آن برگزار شد، مجاهد شهید سیدحسن نصرالله را مایه فخر و چهره محبوب دنیای اسلام و زبان گویای ملت های منطقه خواندند و افزودند: اثرگذاری شخصیت پرچمدار مقاومت و مدافع شجاع مظلومان پس از شهادتش بیشتر خواهد شد و ملت های منطقه و مجاهدان فی سبیل الله، پیام شهادت او یعنی ایمان و توکل بیشتر، اتحاد مستحکم تر، ادامه قوی تر و بدون تردید مبارزه تا شکست و نابودی دشمن صهیونیستی را با همه وجود دنبال خواهند کرد.ایشان در تبیین سیاست قرآنیِ «همبستگی مسلمانان» گفتند: ولایت مسلمانان به معنای پیوستگی و همدلی و همکاری، یاری عزتمندانه و حکیمانه پروردگار را در پی دارد که نتیجه آن، غلبه بر موانع و پیروزی بر دشمنان خواهد بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، نقطه مقابل این سیاست الهی را سیاست تفرقه انگیز مستکبران و متجاوزان عالم دانستند و افزودند: امت اسلامی از سیاست تفرقه بینداز و حکومت کنِ مستکبران، صدمات فراوان دیده اما امروز، روز بیداری مسلمانان است و نباید اجازه داد این سیاست شوم تکرار شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به سیاست های متفاوت نظامی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دشمنان برای تفرقه انگیزی گفتند: دشمن ملت ایران، همان دشمن ملت های فلسطین، لبنان، مصر، سوریه، عراق، یمن و دیگر کشورهای اسلامی است و همه دستورهای تهاجمی و تفرقه انگیز از یک اتاق فرمان صادر می شود و تنها تفاوت، شیوه های متفاوت آن در کشورهای اسلامی است.
ایشان تأکید کردند: هر ملتی اگر می خواهد به محاصره فلج کننده دشمن دچار نشود، باید بیدار باشد و به محض اینکه دشمن به سراغ ملتی رفت، به کمک آن ملت بشتابد، وگرنه نوبت خود او خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی تأکید کردند: باید کمربند دفاع، استقلال طلبی و عزت را از افغانستان تا یمن و از ایران تا غزه و لبنان در همه کشورهای اسلامی، محکم ببندیم.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به احکام روشن دفاعی اسلام درباره مشروعیت و عقلانیت دفاع از خاک و خانه و منافع خود افزودند: بر اساس قانون اساسی و همچنین قوانین بین المللی، دفاع ملت ها از جمله ملت فلسطین در قبال مهاجمان و اشغالگران، کاملاً مشروع و دارای منطقی مستحکم است و هیچ کس و هیچ مرکز و سازمان جهانی حق ندارد به آنها اعتراض کند.
ایشان همچنین با اشاره به مشروعیت کمک به ملتی که بر اساس اسلام، عقل و قوانین بین المللی، از خود در مقابل اشغالگران دفاع می کند، افزودند: به همین علت هیچ کس حق ندارد به ملت لبنان و حزب الله لبنان درباره کمک به مردم مظلوم غزه و حمایت از قیام ملت فلسطین اعتراض کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، عملیات طوفان الاقصی را که سال گذشته در همین ایام رخ داد، حرکتی درست، منطقی و منطبق بر قوانین بین المللی و حقوق ملت فلسطین خواندند و از دفاع جانانه لبنانی ها از مردم فلسطین تجلیل کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای بر همین اساس، اقدام درخشان چند شب قبل نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم صهیونیستی را به طور کامل مشروع و قانونی خواندند و گفتند: اقدام نیروهای مسلح ما کمترین مجازات برای رژیم غاصب صهیونی در برابر جنایت های حیرت آور آن رژیم خون آشام، گرگ صفت و سگ هار آمریکا در منطقه بود.
ایشان با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی هر وظیفه ای در این زمینه داشته باشد، با قدرت و صلابت و قاطعیت انجام خواهد داد، افزودند: ما در انجام این وظیفه نه تعلل و کوتاهی می کنیم نه دچار شتابزدگی می شویم و آنچه معقول، منطقی و درست است طبق نظر تصمیم گیران نظامی و سیاسی در وقت خود عمل می شود، همچنانکه این کار انجام شد و در آینده نیز اگر لازم باشد، انجام خواهد گرفت.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه دوم نماز جمعه که آن را به عربی قرائت کردند، خطاب به همه امت اسلام در سراسر جهان و به صورت ویژه خطاب به ملت عزیز لبنان و فلسطین گفتند: لازم دانستم تکریم از برادرم و عزیزم و مایه فخرم، چهره محبوب دنیای اسلام و زبان گویای ملت های منطقه، گوهر درخشان لبنان، جناب سید حسن نصرالله رضوان الله علیه در نماز جمعه تهران برگزار شود.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه همه در فقدان بزرگ شهادت سید عزیز، مصیبت زده و جداً عزاداریم، افزودند: البته عزاداری ما به معنی افسردگی و پریشانی و نومیدی نیست؛ بلکه از جنس عزاداری برای سید الشهداء حسین بن علی علیهماسلام است، یعنی زنده کننده و درس دهنده و انگیزه بخش و امیدآفرین است.
ایشان، شخصیت حقیقی شهید نصرالله، روح، راه و صدای رسای او را ماندگار خواندند و گفتند: او پرچم بلند مقاومت در برابر اهریمنان ستمگر و غارتگر بود؛ زبان گویا و مدافع شجاع مظلومان و مایه دلگرمی و جرأت مبارزان و حق طلبان بود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: گستره محبوبیت و تأثیرگذاری او از لبنان و ایران و کشورهای عربی فراتر رفته بود و اکنون شهادت او این اثرگذاری را افزایش خواهد داد.
حضرت آیت الله خامنه ای، مهم ترین پیام گفتاری و عملی شهید نصرالله در زمان حیاتش برای ملت لبنان را پرهیز از ناامیدی و پریشان شدن بر اثر از دست دادن شخصیت های برجسته ای چون امام موسی صدر و سید عباس موسوی خواندند و گفتند: پیام شهید نصرالله این بود که در مسیر مبارزه تردید نکنید، بر تلاش و توان خود بیفزایید، همبستگی خود را دو چندان کنید، در برابر دشمن متجاوز و متعرض با تقویت ایمان و توکل مقاومت کنید و او را ناکام بگذارید و امروز هم خواسته سید شهید ما از ملتش و از جبهه مقاومت و از همه امت اسلامی همین است.
ایشان، ناتوانی دشمن پلید در صدمه جدی زدن به تشکیلات مستحکم حزب الله یا حماس و جهاد اسلامی و دیگر سازمان های مجاهد فی سبیل الله را علت اقدام آنها به ترور و تخریب و بمباران و کشتار غیر نظامیان و داغدار کردن غیر مسلحین دانستند و گفتند: دشمن این اقدام ها را نشانه پیروزی خود قلمداد می کند؛ اما نتیجه این رفتار، تراکم خشم و افزایش انگیزه مردم و سر برآوردن مردان و سرداران و رهبران و از جان گذشتگان بیشتر و تنگ تر شدن حلقه محاصره گرگ خون آشام و سرانجام حذف وجود ننگین او از صحنه تاریخ است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به 30 سال مبارزه و تدبیر صبورانه و منطقی شهید نصرالله و ارتقای گام به گام حزب الله که باعث عقب راندن رژیم صهیونی در مقاطع گوناگون شد، افزودند: حزب الله، حقاً شجره طیبه است و حزب الله و رهبر قهرمان و شهید آن، عصاره فضایل تاریخی و هویتی لبنانند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به آشنایی ایرانیان با لبنان و امتیازهای آن و بهره مندی ایران از برکات و دانش شخصیت های بزرگ دینی و علمی لبنانی در دولت های سربداران و صفوی گفتند: ادای دِین به لبنانِ مجروح و خونین، وظیفه ما و وظیفه همه مسلمان هاست.ایشان تأکید کرند: حزب الله و سید شهید با دفاع از غزه و جهاد برای مسجدالاقصی و ضربه زدن به رژیم غاصب و ظالم، در راه خدمتی حیاتی به همه منطقه و همه دنیای اسلام گام برداشتند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، تکیه آمریکا و هم دستانش بر حفظ امنیت رژیم غاصب را پوششی برای سیاست مهلک تبدیل رژیم به ابزار در اختیار گرفتن همه منابع منطقه و استفاده از آن در درگیری های بزرگ جهانی دانستند و گفتند: سیاست آنان تبدیل رژیم به دروازه صادرات انرژی از منطقه به جهان غرب و واردات کالا و فناوری از غرب به منطقه است و این یعنی، تضمین موجودیت رژیم غاصب و وابستگی کل منطقه به آن.
حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر اینکه رفتار سفاکانه و بی محابای رژیم صهیونیستی با مبارزان ناشی از طمع به چنین وضعی است، افزودند: این واقعیت به ما تفهیم می کند که هر ضربه به رژیم غاصب از سوی هر کس و هر مجموعه، خدمت به کل منطقه و بلکه به کل انسانیت است.ایشان رؤیای صهیونی و آمریکایی تضمین موجودیت رژیم غاصب را خیالی باطل و ناشدنی خواندند و گفتند: این رژیم مصنوعی، مصداق شجره خبیثه ای است که به تعبیر قرآن کریم بی ریشه و ناپایدار است و صرفاً با تزریق حمایت های آمریکا، خود را به زحمت بر سرپا نگهداشته است و این هم به لطف خداوند دیری نخواهد پایید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی، دلیل واضح بر ناپایداری رژیم صهیونیستی را ناتوانی در مقابله با مجاهدانِ در محاصره دانستند و گفتند: اکنون یک سال است که دشمن با هزینه کرد چند میلیارد دلار در غزه و لبنان و با کمک همه جانبه آمریکا و چند دولت غربی دیگر در رویارویی با چند هزار مرد مبارز و مجاهد فی سبیل الله که محصور و ممنوع از هرگونه کمک از خارج اند، شکست خورده و تنها هنرشان بمباران خانه ها و مدرسه ها و بیمارستان ها و مراکز جمعیتی غیرمسلّح بوده است.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به این واقعیت که بتدریج باند جنایتکار صهیونیست هم به این نتیجه رسیده که هرگز بر حماس و حزب الله پیروز نخواهند شد، خطاب به مردم مقاوم لبنان و فلسطین و مبارزان شجاع و مردم صبور و قدرشناس گفتند: این شهادت ها، این خون های بر زمین ریخته، نهضت شما را سست نمی کند؛ بلکه استوارتر می کند.
ایشان با اشاره به شهادت جمع زیادی از مسئولان عالی رتبه و ستون های انقلاب اسلامی در تابستان سال ۱۳۶۰، یادآور شدند: فقدان آن عزیزان آسان نبود؛ ولی انقلاب متوقف نشد، عقب نشینی نکرد؛ بلکه سرعت گرفت. امروز هم مقاومت در منطقه با این شهادت ها عقب نخواهد نشست و پیروز خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه مقاومت در غزه، چشم دنیا را خیره کرد و به اسلام عزت بخشید، افزودند: در غزه، اسلام در برابر همه شرارت ها و پلیدی ها سینه سپر کرده است و هیچ انسان آزاده ای نیست که بر این ایستادگی درود و بر دشمن سفاک و خون آشامش لعنت نفرستد.
حضرت آیت الله خامنه ای، طوفان الاقصی و مقاومت یکساله غزه و لبنان را موجب بازگشت رژیم صهیونی به دغدغه حفظ موجودیت خود دانستند و گفتند: این یعنی مجاهدت مردان مبارز فلسطین و لبنان توانسته است رژیم صهیونیستی را ۷۰ سال به عقب برگرداند.ایشان عامل عمده جنگ و ناامنی و عقب ماندگی در این منطقه را وجود رژیم صهیونیستی و حضور دولت های مدعی پیگیری صلح و آرامش دانستند و افزودند: مشکل عمده منطقه، دخالت بیگانگان است. دولت های این منطقه قادرند صلح و سلامت را در آن مستقر کنند و برای این هدف بزرگ و نجات بخش، تلاش و مبارزه ملت ها و دولت ها لازم است.
حضرت آیت الله خامنه ای در پایان خطبه های نمازجمعه با شکوه نصر، با تأکید بر اینکه در این راه، خدا همراه رهروان است، اینگونه به مجاهدان راه خدا سلام دادند: سلام خدا بر رهبر شهید نصرالله و بر قهرمان شهید هنیه و بر فرمانده پرافتخار سپهبد قاسم سلیمانی.
پزشکیان در دیدار نخست وزیر روسیه:
رئیس جمهوری در دیدار با نخست وزیر روسیه گفت: توافق برای تبدیل ایران به قطب ترانزیتی و گازی نمونه ای عالی از همکاری مشترک ایران و روسیه همسو با منافع دو کشور و جهش اقتصادی در منطقه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، مسعود پزشکیان عصر روز دوشنبه، نهم مهر در دیدار با میخائیل میشوتسین، نخست وزیر روسیه تبادل هیئت های دیپلماتیک بین ایران و روسیه را سبب توسعه همکاری ها و ارتباطات دو کشور و تقویت تعامل به منظور تسریع در اجرای توافق ها دانست و گفت: معتقدیم اگر پروژه های مهم مشترک ایران و روسیه به مرحله اجرا برسند، ظرفیت های بزرگی در زمینه مقابله با تحریم های ظالمانه برای دو کشور ایجاد خواهند کرد. وی در ادامه، توافق برای تبدیل ایران به قطب ترانزیتی و هاب گازی منطقه را نمونه ای عالی از همکاری مشترک بین ایران و روسیه برای تأمین منافع دو کشور و همسو با ایجاد توسعه پایدار، رشد همگرایی و جهش اقتصادی در منطقه دانست و بر ضرورت اهتمام مسئولان عالی دو کشور برای اجرای این طرح ها تأکید کرد. رئیس جمهوری همچنین همکاری های منطقه ای بر بستر سازمان های بین المللی از جمله بریکس و شانگهای را سبب قدرت افزایی کشورهای مستقل از جمله ایران، روسیه و چین به منظور مقابله با یک جانبه گرایی آمریکا اعلام کرد. میخائیل میشوتسین، نخست وزیر روسیه هم در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رئیس جمهوری ایران و ابلاغ سلام های گرم ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به پزشکیان، بر علاقه مندی کشورش برای تقویت و گسترش تعاملات و تبادلات با جمهوری اسلامی ایران به ویژه در بخش های انرژی، صنعت، حمل و نقل، کشاورزی، بهداشت و درمان و امور فرهنگی تأکید و بیان کرد: با وجود افزایش بسیار مطلوب تبادلات تجاری در چند ماه اخیر، هنوز ظرفیت های بزرگی در دو کشور به منظور تأمین منافع متقابل وجود دارد که ما خواستار فعال سازی آنها هستیم. وی همچنین بر ضرورت گسترش همکاری ها بین ایران و روسیه با هدف تحقق نظم نوین جهانی به نفع همه کشورهای جهان تأکید کرد و خطاب به رئیس جمهوری ایران گفت: ما منتظر حضور شما در روسیه برای شرکت در اجلاس بریکس، همچنین امضای موافقتنامه جامع راهبردی بین دو کشور هستیم.
در نشست هیئت های عالی رتبه ایران و روسیه مطرح شد
معاون اول رئیس جمهوری اعلام کرد که تقویت همکاری های تهران - مسکو موضع اصولی دولت چهاردهم است و همکاری های دو کشور در حوزه های مختلف توسعه می یابد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمدرضا عارف در نشست مشترک هیئت های عالی رتبه ایران و روسیه که عصر روز دوشنبه، نهم مهر برگزار شد، با تأکید بر اینکه تقویت همکاری های تهران - مسکو موضع اصولی دولت چهاردهم است، تصریح کرد: گسترش همکاری ها با کشورهای همسایه از جمله روسیه جایگاه ویژه ای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دارد و باید در این دوره یادداشت تفاهم های همکاری های امضاشده بین دو کشور هر چه سریع تر عملیاتی شوند. عارف با اشاره به اهمیت تقویت همکاری های منطقه ای ایران و روسیه گفت: باید در زمینه مسائل مرتبط با دالان زنگزور و کریدور شمال- جنوب بحث و تبادل نظرات بیشتری شود و بر این باور هستیم که هرگونه تغییرات در مرزها و ژئوپلیتیک منطقه سبب تنش و سوءاستفاده بازیگران فرامنطقه ای خواهد شد.وی بر تکمیل نیروگاه سیریک و واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه هسته ای بوشهر با توجه به فاینانس ۱.۲ میلیارد دلاری این پروژه تأکید کرد و ادامه داد: در کنار ارتباطات دوجانبه، همکاری های چندجانبه همانند ایران، چین و روسیه و اتحادیه های منطقه ای با افزایش رایزنی ها و حضور در تشکل های منطقه ای برای حل مشکلات و تقویت روابط منطقه بسیار مؤثر است.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: حجم مبادلات تجاری دو کشور ۲.۵ میلیارد دلار است که انتظار داریم با تلاش دو طرف، سطح روابط تجاری و اقتصادی در شأن دو کشور افزایش یابد. عارف با تأکید بر اینکه بسیار خوشحالیم که راهبرد ایران و روسیه توسعه همکاری ها در همه زمینه های دوجانبه و چندجانبه است، اعلام کرد: در کنار توسعه همکاری های دو کشور، افزایش ارتباطات از طریق سازوکارهای منطقه ای مانند بریکس، شانگهای و اتحادیه اورآسیا بسیار مفید و مؤثر است که تقویت و فعال شدن کمیسیون های مشترک دو کشور می تواند در این مسیر کمک کند. وی همچنین بر ضرورت نهایی شدن موافقتنامه جامع همکاری های بین ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: این توافقنامه می تواند مبنای همکاری های دو کشور باشد که به منظور تقویت روابط بانکی دو کشور اهمیت اساسی دارد. معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به همکاری های بسیار خوب ایران و روسیه در زمینه های حمل و نقل کالا و مسافر بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران برای تکمیل و حل مشکلات فنی پروژه های حمل و نقل بین دو کشور از جمله کریدور شمال- جنوب و راه آهن رشت- آستارا آمادگی کامل دارد که در این زمینه افزون بر اجرای هر چه سریع تر پروژه آستارا - بندرعباس باید راه آهن رشت - آستارا با همکاری شرکت های روسی هر چه سریع تر تکمیل و نهایی شوند.وی با قدردانی از طرف روسی برای نهایی شدن معاهده جامع و امضای آن در حاشیه اجلاس سران بریکس تصریح کرد: ۱۳ سند همکاری در این سفر باید از سوی رؤسای کمیسیون های مشترک ایرانی و روسی نهایی شود، از حمایت های روسیه برای عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا نیز قدردانی می کنیم.میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه هم در این نشست با اشاره به سابقه تاریخی همکاری های ایران و روسیه مبتنی بر اصول دوستی، همسایگی و حسن همجواری اعلام کرد: علاقه مند هستیم همکاری ها و روابط دو کشور با توجه به تأکیدات و دستورات مقام های عالی دو کشور به سطوح بالاتری برسد.
وی بر آمادگی روسیه برای تنوع بخشی مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور در زمینه های محصولات کشاورزی، کشتیرانی، انرژی، نفت و گاز، خودروسازی، علم و فناوری، داروسازی و تجهیزات پزشکی تأکید کرد و گفت: تسهیل سرمایه گذاری و گسترش همکاری ها از طریق کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور ضروری است. نخست وزیر روسیه با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال- جنوب تصریح کرد: این مسیر ارتباطی با توجه به ظرفیت های ترانزیتی دو کشور می تواند تاثیر مهم و فراوانی در تقویت همکاری های حمل و نقل کشورهای منطقه از جمله کشورهای اورآسیا داشته باشد و از سوی دیگر می تواند دسترسی روسیه، کشورهای منطقه و حاشیه دریای خزر را به بنادر ایرانی در دریای خزر و بازارهای منطقه ای در آسیا و آفریقا و بنادر در خلیج فارس و اقیانوس هند تسهیل کند.
میشوستین با اشاره به افزایش سه برابری دانشجویان و همچنین افزایش ۵۲ درصدی گردشگران ایرانی در روسیه افزود: فدراسیون روسیه اهمیت زیادی برای توسعه همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران قائل است و با توجه به ظرفیت های بالای گردشگری بین دو کشور، تقویت همکاری ها در این زمینه گسترش یابد.
وی بر نهایی شدن هر چه سریع تر معاهده جامع بین دو کشور تأکید کرد و ادامه داد: این سند همکاری از سوی رئیس جمهوری روسیه امضا شده است و امیدواریم در حاشیه اجلاس بریکس در کازان به امضا برسد. نخست وزیر روسیه همچنین بر تقویت و توسعه همکاری های مالی و بانکی، استفاده از ارزهای دو کشور در مبادلات تجاری و تسهیل همکاری های بخش خصوصی ایران و روسیه تأکید کرد و گفت: ۱۳ سند همکاری بین دو کشور در زمینه های مختلف در کمیسیون مشترک همکاری های ایران و روسیه نهایی شده است که باید در این سفر نهایی و امضا شود. میشوستین با اشاره به امضای قرارداد صادرات گاز روسیه به ایران در ماه های گذشته اعلام کرد: با نهایی شدن این پروژه ایران می تواند به قطب منطقه ای صادرات گاز تبدیل شود. وی همچنین بر گسترش همکاری ها در حوزه نفت و گاز، استخراج نفت از میدان های نفت و گازی ایران، نوسازی پالایشگاه ها، ساخت کارخانه های پلیمری، همکاری های گمرکی، تکمیل نیروگاه حرارتی سیریک، همچنین همکاری های حوزه انرژی تأکید کرد و گفت: فدراسیون روسیه برای تکمیل راه آهن رشت - آستارا آمادگی کامل دارد و تصمیم های لازم در این زمینه از طرف روسیه گرفته شده است.
معاون اول رئیس جمهوری:
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی تهران - تاشکند به نفع دو دولت است، گفت: دو طرف همکاری های بسیاری در سازمان همکاری های شانگهای داشته اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، محمدرضا عارف عصر سه شنبه (دهم مهر) در حاشیه نشست رؤسای دولت های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در دیدار با عبدالله نعمتویچ عارفوف، نخست وزیر ازبکستان با تأکید بر ضرورت رسیدن به هدف پنج میلیارد دلاری روابط تجاری و اقتصادی دو کشور اظهار کرد: ایران برای اجرایی کردن توافق ها آمادگی کامل دارد.
وی با اشاره به فرصت ها و مزیت های همکاری کشورهای اتحادیه اوراسیا و پیمان ها و سازمان های مهم بین المللی از جمله شانگهای افزود: دو کشور همکاری های بسیاری در سازمان همکاری های شانگهای داشته اند که برای تعمیق و گسترش این روابط فعال شدن بخش خصوصی دو کشور اهمیت اساسی دارد، از این رو از سفر وزیر حمل ونقل ازبکستان به ایران استقبال می کنیم.
نخست وزیر ازبکستان نیز در این دیدار با بیان اینکه افق پنج میلیارد دلاری برای توسعه روابط با ایران را در نظر داریم، تأکید کرد: مصمم هستیم روابط دو کشور به ویژه در حوزه حمل ونقل، تجارت، ترانزیت و انرژی گسترش یابد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه ایران تمایل دارد مشارکت خود را با کشورهای عضو مجمع اقتصادی اوراسیا در سطح دوجانبه و چندجانبه به شکلی نظام مند گسترش دهد، گفت: ایران برای مشارکت فعالانه با کشورهای عضو اقتصادی اوراسیا و بهره برداری از ظرفیت های موجود در بخش خصوصی هر کشور با موضوع حکمرانی دیجیتال آمادگی دارد.
محمدرضا عارف روز سه شنبه، دهم مهر در نشست رؤسای دولت های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا که با حضور رؤسای هیئت های کشورهای عضو اصلی، هیئت ناظر و کشورهای (مدعو ۱+۸) در ایروان پایتخت ارمنستان برگزار شد، گفت: فراهم آوردن بازار مشترک در چهار حوزه کالا، خدمات، سرمایه و کار به عنوان یکی از اهداف غایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا مطرح شده است که از آنها به اختصار با عنوان «چهار آزادی» یاد می شود. اینها اهدافی است که در راهبرد ۲۰۲۵ اتحادیه گنجانده شده و در بیانیه سال گذشته نیز از سوی کشورهای عضو مورد تأکید دوباره قرار گرفته است. باید اذعان کرد که این چشم انداز فارغ از منافع اقتصادی و مادی که به ذهن متبادر می کند، از منظر فرهنگی و انسانی نیز بسیار دلپذیر و نویدبخش است.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: از آنجا که راهگذر بین المللی شمال - جنوب را یکی از مزیت های محوری ایران برای اتحادیه اوراسیا می دانم، مایلم از ضرورت دیجیتالی شدن توسعه حمل ونقل و لجستیک به عنوان یکی از الزام های اساسی تحقق چهار آزادی مورد بحث مثال بزنم. همان طور که می دانید در تعاملات ترانزیتی، با فرض برداشته شدن همه موانع موجود اعم از تعرفه و گمرک و کنترل های مرزی، کماکان اگر روندهای لجستیک به شکلی سریع، چابک و بهینه انجام نشود، تبادل میان کشورهای عضو یا دارای تأخیر خواهد بود، یا به صرفه تمام نخواهد شد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه آماده ایم در هم افزایی میان دولت های عضو و بهره برداری از ظرفیت های موجود در بخش خصوصی هر کشور با موضوع حکمرانی دیجیتال فعالانه مشارکت کنیم، گفت: ایران با توجه به درخواست عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا، تمایل دارد مشارکت خود با کشورهای عضو را در سطح دو جانبه و چندجانبه به شکلی نظام مند گسترش دهد.
محمدرضا عارف همچنین در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده است که به عنوان یک شریک قابل اعتماد در منطقه، به دنبال تقویت و گسترش روابط سیاسی و به ویژه اقتصادی در سطوح دوجانبه و چندجانبه است. ما باور داریم توسعه پایدار اقتصادی تنها از طریق تعمیق همکاری های سازنده میان کشورهای منطقه امکان پذیر خواهد بود و زمینه هایی نظیر اتحادیه اقتصادی اوراسیا نقشی تعیین کننده در تحقق این همکاری ها دارند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد با توجه به ظرفیت های داخلی خود نظیر بیش از ۸۰ میلیارد دلار ظرفیت بالقوه تجارت با اعضای اتحادیه، دارا بودن منابع سرشار نفت و گاز، مزیت ترانزیتی قابل اعتنا و توانمندی قابل توجه فنی مهندسی و نیروی انسانی، نقش فعال تری را در این اتحادیه به عهده بگیرد؛ از همین رو امیدواریم مقدمات عضویت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا هرچه سریع تر فراهم شود.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: زمینه های همکاری متعددی پیش روی ما و شما قرار دارد، از توسعه همکاری ها در زمینه های زیرساختی مرتبط با انرژی و برق گرفته تا حوزه های محیط زیستی و فناوری های پیشرفته. لازم است اشاره کنم ایران تمرکز ویژه ای بر توسعه اقتصاد دانش بنیان در بخش های مختلف داشته و هم اکنون بیش از ۹۶۰۰ شرکت دانش بنیان در زمینه های مختلف اعم از نانو تکنولوژی، بایوتکنولوژی و... در سطح کشور ما فعالیت دارند.
وزیر نفت:
وزیر نفت با بیان اینکه ناترازی انرژی موضوعی نیست که ظرف یک یا دوسال ایجاد شده باشد، گفت: تلاش می کنیم با کمترین چالش از فصل سرد سال عبور کنیم.
محسن پاک نژاد روز چهارشنبه، ۱۱ مهر در حاشیه نشست هیأت دولت، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ناترازی انرژی موضوعی است که باید از جنبه های مختلف بررسی شود، اظهار کرد: بخشی از ناترازی انرژی به سازوکارهای تولید حامل های انرژی بازمی گردد که باید افزایش یابد؛ البته به طور طبیعی در افزایش تولید با چالش هایی روبه رو هستیم که یکی از این چالش ها، تأمین منابع مالی است و باید در این باره برای رفع مشکل تدابیری اندیشیده شود.
وی افزود: بخش دیگر ناترازی انرژی که مهم تر است، به موضوع بهینه سازی مصرف، مدیریت تقاضا و مدیریت مصرف بازمی گردد که این موارد، راهکارهایی دارد و بخش عمده ای از زحمت آن بر دوش مردم است که باید همراهی و همکاری لازم را انجام دهند تا بتوانیم موضوع ناترازی را به مرور زمان حل کنیم.
وزیر نفت تصریح کرد: ناترازی انرژی، موضوعی نیست که ظرف یک یا دو سال ایجاد شده باشد. این ناترازی دستاورد سال هاست که مسائلی همچون تأخیر در سرمایه گذاری ها در آن دخیل بوده و حل آن نیز مستلزم گذشت زمان است و امیدواریم بتوانیم راهکارها را در این بخش به نتیجه برسانیم.
پاک نژاد به بحث های مطرح شده درباره افزایش قیمت حامل های انرژی اشاره و بیان کرد: در این باره طرح و برنامه ای روی میز دولت نیست؛ البته این بحث فراتر از وزارت نفت است و ساختار حاکمیتی کشور در این زمینه باید تصمیم گیری کند. آنچه اولویت ماست، در واقع حرکت به سمت مدیریت تقاضا و مصرف است.
وی با اشاره به حضور هیأت روس که چند روز پیش به تهران سفر کردند، گفت: در این رایزنی ها بحث هایی درباره تجارت گاز مطرح شد و هدف این است که حوزه سرزمینی جمهوری اسلامی ایران به عنوان هاب انرژی در منطقه مطرح شود که این موارد پیگیری خواهد شود.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که در فصل سرد سال وضع انرژی کشور چطور خواهد بود، اظهار کرد: تلاش ما این است که با کمترین چالش در این بخش روبه رو باشیم.
با حضور وزیر نفت انجام شد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از بررسی راهکارهای حل ناترازی انرژی در نشست این کمیسیون با حضور وزیر نفت خبر داد.
فاطمه مقصودی در تشریح نشست عصر روز سه شنبه، دهم مهر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی که با حضور محسن پاک نژاد، وزیر نفت برگزار شد، گفت: وزیر نفت به همراه معاونان خود در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس حاضر شد و پاسخگوی پرسش های نمایندگان مجلس بود.
وی با بیان اینکه در این نشست نمایندگان اعضای کمیسیون مشکلات بخش ناترازی انرژی در کشور را مطرح کردند، افزود: نمایندگان در بخش هایی نظیر تامین منابع انرژی صنایع، افزایش تولید انرژی، تامین مالی صادرات محور، بهینه سازی مصرف سوخت، جلوگیری از تشدید ناترازی، ایجاد بازار بهینه سازی و حذف یارانه و انتقال آن به انتهای زنجیره دیدگاه های خود را مطرح کردند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس به گفته های نمایندگان درباره مدیریت انرژی و همچنین ذخیره سازی گاز طبیعی اشاره و تصریح کرد: نمایندگان در این نشست درباره ایجاد ساختار متمرکز بهینه سازی و رصد پایش انرژی مطالبی را بیان کردند و وزیر نفت نیز به بسیاری از پرسش های نمایندگان در این بخش پاسخ داد و در بخش هایی این پاسخ ها، نمایندگان را قانع کرد.
عرضه سه هزار تن گوگرد کلوخه پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد در پی تکمیل فرایند پذیرش گوگرد در بورس کالای ایران، در رینگ داخلی بورس آغاز شد.
شهرام اسدپور، مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران توضیح داد: این اقدام روز دوشنبه (9 مهر) و بر اساس تازه ترین دستورعمل های شرکت بورس کالای ایران، با همکاری شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد و مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید و توسط شرکت بازرگانی گاز ایران انجام شد.
وی ادامه داد: این اقدام پس از طی مراحل قانونی و تکمیل مستندات پذیرش آغاز شد.
به گفته مدیرعامل شرکت بازرگانی گاز ایران، با توجه به اهمیت اقتصادی و صنعتی گوگرد، عرضه این محصول در بورس کالا به منظور شفافیت بازار، کشف قیمت های رقابتی و دسترسی آسان صنایع به این ماده اولیه، ارزشمند محسوب شده و امید است با این اقدام، ضمن بازاریابی و فروش محصولات پالایشگاهی مانند گوگرد، موجبات تأمین سهم قابل توجهی از نیاز بازار گوگرد کشور در بورس کالا و توسعه صنایع مرتبط نیز فراهم شود.
براساس این گزارش، شرکت بازرگانی گاز ایران همسو با مأموریت های محوله از سوی شرکت ملی گاز ایران به عنوان عرضه کننده گوگرد پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد، در بورس کالای ایران معرفی شده است.
هفدهمین دوره نمایشگاه بین المللی و تخصصی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، بهداشت، ایمنی و محیط زیست در صنعت نفت به همراه نمایشگاه انرژی های پاک تجدیدپذیر و صنایع وابسته در شیراز برگزار می شود.
هفدهمین دوره نمایشگاه بین المللی و تخصصی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، بهداشت، ایمنی و محیط زیست در صنعت نفت به همراه نمایشگاه انرژی های پاک تجدیدپذیر و صنایع وابسته از ۱۷ تا ۲۰ مهر امسال در شیراز و محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس برگزار خواهد شد.
هدف از این رویداد، ارائه دستاوردهای تازه این صنعت و ایجاد فرصت برای شرکت های پیمانکار و تولیدکنندگان داخلی و تأمین کنندگان برای ارائه توانمندی ها و پیشرفت های آنها، بسترسازی مناسب برای ارتباط میان بخش دولتی و خصوصی و ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری بخش های مختلف و فراهم سازی زمینه تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر با استفاده از معرفی ظرفیت ها منطقه ای و ملی است.
وزیر نفت طی پیامی با تبریک روز ایمنی و آتش نشانی ابراز امیدواری کرد ایمنی به عنوان یک اولویت حیاتی و وظیفه همگانی، به معنای واقعی و عملی، سرلوحه همه کارها و فعالیت ها قرار گیرد و آرمان «صنعت نفت پایدار و بدون حادثه» محقق شود.
متن پیام محسن پاک نژاد به شرح زیر است:
«همکاران عزیز؛
پایداری و تداوم چرخه تولید و عملیات صنعت نفت در جنگ تحمیلی و در شرایط تحریم ها و جنگ اقتصادی، مرهون تلاش، پایمردی و جانفشانی یکایک همکاران شریف این صنعت پرافتخار است که با هدف مقدس صیانت از سرمایه های ملی و خدمت به مردم عزیز کشور، در برهه های زمانی دشوار از خود گذشتند تا این صنعت استراتژیک متوقف نشده و استمرار یابد. اطفای حریق چاه ها، سکوها و تأسیسات عملیاتی در مناطق عملیاتی و جزایر در دوران دفاع مقدس و بازسازی تأسیسات پس از آن، نمونه هایی هستند که بالاترین مرتبه تعهد و تخصص کارکنان صنعت نفت را نشان داده است.
هفتم مهر ۱۳۵۹ یکی از برگ های زرین در دفتر افتخارات صنعت نفت است؛ روزی که آتش نشانان فداکار، جوانمردانه در مقابل حملات دشمن به پالایشگاه آبادان ایستادگی کردند و با تمام وجود برای حفظ صنعت نفت از خود گذشتند و روزی ماندگار در تقویم دفاع مقدس ثبت کردند.
همکاران گرانقدر؛ این شما بودید که در سخت ترین روزها، تأسیسات و تجهیزات این صنعت را سرپا نگه داشتید و تولید را با همه مشکلاتش حفظ کردید و در صیانت از ثروت ملی ایرانیان از جان مایه گذاشتید، لذا وظیفه همه مدیران است که رعایت دقیق و سخت گیرانه اصول، ضوابط و اجرای استانداردهای ایمنی را نهادینه و با ایجاد محیط ایمن، صیانت از سرمایه های انسانی و دارایی های این صنعت عظیم را تضمین کنند.
در پایان ضمن تبریک هفتم مهر، روز ملی آتش نشانی و ایمنی به همه همکاران عزیز، آتش نشانان غیور و فعالان عرصه ایمنی وHSE، انتظار دارد ایمنی به عنوان یک اولویت حیاتی و وظیفه همگانی، به معنای واقعی و عملی، سرلوحه همه کارها و فعالیت ها قرار گیرد و آرمان «صنعت نفت پایدار و بدون حادثه» محقق شود.
از خداوند منان، سلامتی، سربلندی و موفقیت روزافزون شما را در خدمت به ایران عزیز مسئلت دارم.»
انتصابات
وزیر نفت در حکمی «سید علی محمد موسوی» را به عنوان سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب کرد.
متن حکم محسن پاک نژاد به شرح زیر است:
«با عنایت به تعهد، تجارب و سوابق ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی منصوب می شوید. انتظار می رود با استعانت از خداوند متعال، پویایی در حوزه دیپلماسی، ارتباط مؤثر با ذی نفعان حوزه بازرگانی، تحرک و ارتقای اعتبار جمهوری اسلامی ایران در مجامع جهانی و نهادهای بین المللی مرتبط با جدیت دنبال شود.
توفیق جنابعالی را در انجام وظایف و امور محوله از درگاه ایزد منان خواستارم.»
وزیر نفت همچنین در پیامی جداگانه از زحمات و تلاش های احمد اسدزاده در دوران تصدی معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت قدردانی کرد.
وزیر نفت در حکمی «حسن عباس زاده» را به عنوان سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد.
در حکم محسن پاک نژاد آمده است: «جناب آقای حسن عباس زاده، نظر به تجارب، تعهد و سوابق ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران معرفی می شوید. انتظار می رود با استعانت از خداوند متعال تمشیت دقیق امور و مأموریت های شرکت با جدیت دنبال شود. توفیق جنابعالی را در انجام وظایف و امور محوله از درگاه ایزد منان خواستارم.» وزیر نفت همچنین در پیامی جداگانه از خدمات و تلاش های مرتضی شاهمیرزایی در دوران تصدی مدیرعاملی شرکت ملی صنایع پتروشیمی قدردانی و تشکر کرد.
3 انتصاب در شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
در احکامی جداگانه از سوی محمدصادق عظیمی فر، معاون وزیر نفت؛ مدیر سرمایه گذاری، مدیر بازرگانی و سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران منصوب شدند.
بر این اساس، شهلا لونی به عنوان مدیر سرمایه گذاری، عباس یلان به عنوان مدیر بازرگانی و مهدی دژحسینی نیز به عنوان سرپرست مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران منصوب شدند.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران آماده سوخت رسانی در زمستان است
مشعل| عبور بی دغدغه از زمستانی سرد و اطمینان از پایداری تامین و تقاضای سوخت، از سوی کارکنان تلاشگر زنجیره سوخت رسانی، با حساسیت و جدیت بیشتری دنبال می شود. شرایط آب وهوایی و موقعیت جغرافیایی مناطقی که در اقلیم سرد و کوهستانی واقع شده اند، ایجاب می کند که بی کم وکاست به تامین سوخت مورد نیاز آنها اقدام شود. به این منظور، کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران اطمینان خاطر داد که با توجه به افزایش حداکثری ظرفیت تولید واحدهای پالایشی، کمبودی در توزیع سوخت زمستان، بویژه برای مناطق سردسیر و سخت گذر وجود نخواهد داشت و امیدواریم برنامه ها و تدابیر اتخاذ شده به نحو مطلوب مدیریت و اجرایی شود تا زمستان پیش رو با کمترین دغدغه و چالش سپری شده و خطر توقف در مسیر سوخت رسانی به حداقل ممکن برسد. وی این نوید را هم داد که خوشبختانه همزمان با استقرار دولت چهاردهم و رویکرد جدید شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران به افزایش توان و ظرفیت تولید داخلی، رونق به مجموعه ها و واحدهای پالایشی کشور بازگشته و می توان شاهد روزهای پرفروغی در صنعت پالایش کشور بود.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، بیش از 90 سال است که در امر تامین و توزیع فراورده های نفتی فعالیت دارد و از آن دست شرکت هایی است که کل ماه ها، هفته ها و روزهای سال را درگیر مسئولیت خطیر و مهمی چون سوخت رسانی به بخش های مختلف اعم از خانگی، تجاری، صنعتی، نیروگاهی و... است و این مهم را چنان با مدیریتی قوی و کارآمد عینیت بخشیده که با وجود بسیاری از مشکلات و بحران ها در زمینه ناترازی تولید و مصرف برخی فراورده ها، همچنان پایدار و بی توقف در حال خدمت رسانی است. این مجموعه همچنین با تجهیز و توسعه ناوگان نفتکش های جاده پیما و بسیج مناطق 37 گانه، سعی می کند از این ظرفیت ملی برای تقویت سوخت رسانی و افزایش موجودی ذخایر سوخت نیروگاه ها استفاده کند. در واقع، خصلت بارز متولیان امر تامین و توزیع سوخت کشور این است که برای این دسته از تلاشگران عرصه خدمت رسانی، گرما و سرما معنا ندارد؛ چراکه ماهیت کار و فعالیت آنها به نحوی است که باید در همه فصول سال و در تمام شرایط، آماده خدمت رسانی باشند. مسئولیت خطیر، پیچیده و البته طاقت فرسای سوخت رسانی در پاییز و زمستان همراه با سرد شدن و برودت هوا کمی سخت تر می شود و نیازمند تعامل و همکاری دیگر دستگاه های اجرایی است.
کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران در گفت وگو با خبرنگار «مشعل» درباره اقدام های این شرکت برای ورود به فصل سرما و تامین سوخت مورد نیاز بخش های مختلف، توضیح کاملی ارائه و با اشاره به افزایش حداکثری تولید در پالایشگاه های کشور ابراز امیدواری کرد که زمستان امسال شاهد کمبود سوخت نخواهیم بود و همه سعی و تلاشمان را برای تامین به موقع سوخت مورد نیاز هموطنان به کار خواهیم گرفت.
وی تامین فراورده نفت سفید برای خانوارهایی که به شبکه گاز شهری دسترسی ندارند را یکی از موضوع های حساس در امر سوخت رسانی، بویژه در شش ماهه دوم سال برشمرد و افزود: با توجه به پیش بینی های انجام شده، ذخیره سازی سوخت زمستانی شامل نفت سفید و نفتگاز در فصل تابستان تکمیل و سوخت نفت سفید مشترکان اعم از شهری، روستایی و عشایری، به طور کامل تامین شده و از این بابت دغدغه ای نداریم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، تعداد مشترکان فراورده نفت سفید را بالغ بر دو میلیون و 100 هزار خانوار عنوان و بیان کرد: طبق دستورعمل های اقلیم شرکت ملی گاز، نفت سفید مورد نیاز روستاییان به روش الکترونیک توزیع خواهد شد.
ویس کرمی با تاکید بر ذخیره سازی مناسب سوخت نفت سفید روستایی از ابتدای شهریور تصریح کرد: فراورده های نفتی برخی مناطق کشور که با کاهش دمای هوا، بارش های بیشتری را پیش رو دارند، با وجود برف گیر بودن جاده ها و حمل ونقل سخت نفتکش ها، به نحو احسن تامین شده است.
وی یادآور شد: در فصل زمستان با توجه افزایش قابل توجه مصرف گاز در بخش خانگی، به در بخش صنایع دچار محدودیت می شویم و این فاصله و کاهش، بویژه در پیک مصرف به اضافه سوخت صنایع سیمان، پتروشیمی ها و صنایع فولاد از سوی شرکت پخش فراورده های نفتی ایران تامین می شود، از این رو تامین و توزیع سوخت زمستانی و تامین سوخت مایع صنایع، بویژه کارخانجات سیمان در فصول سرد سال را می توان از سخت ترین و پرچالش ترین بخش های عملیات توزیع فراورده در کشور خواند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران درباره سوخت رسانی به صنایع نیز ابراز امیدواری کرد که محدودیتی برای تامین سوخت مایع صنایع وجود ندارد و در حال حاضر مخازن سوخت کارخانه های تولید سیمان برای عبور از فصل سرد سال تکمیل شده است.
ویس کرمی با بیان اینکه تامین سوخت مورد نیاز صنایع نیز جزء وظایف شرکت پخش فراورده های نفتی تعریف شده است، افزود: از آنجا که تامین گاز بخش خانگی در اولویت قرار دارد، سوخت رسانی به صنایع از طریق سوخت جایگزین انجام می شود تا توقف تولیدی در این صنایع اتفاق نیفتد. بر این اساس، از تابستان امسال، نشست ها و جلسات مستمری با انجمن صنفی تولیدکنندگان صنعت سیمان کشور و وزارت صمت برگزار و هماهنگی های لازم در «کارگروه ویژه نفت کوره» در زمینه تسهیل در خرید و... انجام شده و از شهریور ماه شرایط برای ذخیره سازی سوخت پشتیبان در ایام پیک مصرف زمستانی، تسهیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی از نظر تامین سوخت مایع کارخانجات سیمان وجود ندارد، تصریح کرد: این بخش از فعالان صنعت کشور باید تولید مستمر و پایداری داشته باشند، از این رو امیدواریم در زمستان با حداقل محدودیت برای استفاده از گاز طبیعی رو به رو باشند. با این اوصاف، بر اساس تدابیری که از سوی شرکت پخش فراورده های نفتی ایران اندیشیده شده، قیمت سوخت مایع تحویلی این دسته از صنایع نیز در موارد محدودیت عرضه گاز براساس همان قیمت یارانه ای و متناسب با قیمت گاز طبیعی در اختیارشان قرار داده می شود.
تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه ها نیز به نوبه خود، یکی از اصلی ترین دغدغه های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران به شمار می رود. این دل نگرانی ها همگام با آغاز روزهای سرد زمستانی و به موازات آن افزایش مصرف در بخش خانگی به اوج می رسد. کوچک ترین خلل در تامین و توزیع سوخت مورد نیاز نیروگاه ها تاثیر بسزایی هم بر رفاه و آسایش مردم و هم بر اقتصاد کشور خواهد داشت و از این نظر استمرار در سوخت رسانی به نیروگاه ها در اولویت برنامه های حوزه تامین و توزیع سوخت قرار دارد. تاکنون سختکوشی شبانه روزی کارکنان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، امکان کمبود سوخت را برای بخش نیروگاهی کشور به صفر رسانده است؛ البته ناگفته نماند که موضوع ناترازی تولید و مصرف گاز همانطور که برای صنایع کشور محدودیت هایی را ایجاد می کند، در بخش نیروگاهی نیز مزید بر علت بوده و شرایط دشواری را به متولیان امر تامین و توزیع سوخت تحمیل می کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه نیروگاه های حرارتی، تولیدکننده بخش عمده ای از نیاز مصرف برق کشور هستند، اظهار کرد: این دسته از نیروگاه ها، جزو صنایع انرژی بر عمده بوده که از گاز طبیعی به عنوان سوخت اصلی استفاده می کنند و سوخت مایع به عنوان سوخت پشتیبان در مواقع ضروری جایگزین می شود.
ویس کرمی از افزایش 39 درصدی میزان سوخت مایع تحویلی به نیروگاه ها از ابتدای امسال تا هفتم مهرماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد و گفت: این میزان افزایش تحویل سوخت به نیروگاه ها، به تفکیک 24 درصد نفت گاز و 57 درصد فراورده نفت کوره را شامل می شود.
برای درک این عملیات باید به این نکته توجه کرد که با برودت هوا در فصول سرد سال، نیاز است که گاز طبیعی ارسالی به نیروگاه های کشور با سوخت مایع جایگزین شود و تامین این فاصله که مقدارش متغیر بوده و شیب آن در روزهای سرد و برودت های ناگهانی بسیار بالا می رود، به عهده شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران است، به نحوی که در عرض یک یا دو روز نیاز است حجمی معادل 100 میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه ها ارسال و جایگزین گاز طبیعی شده تا روند تولید برق به صورت پایدار در کشور حفظ شود؛ عملیاتی که به خودی خود به لحاظ تامین سوخت و تامین برق در کشور حساسیت بسیار بالایی دارد؛ اما نوع فراورده انتقالی، تنوع شیوه ها، خطوط انتقال، تعداد بسیار زیاد نفتکش های اعزامی به جاده ها و نیروگاه ها و... حجم این عملیات حساس و نفس گیر در کشور را بزرگ تر می کند.
در این مسیر نباید از نقش موثر رانندگان نفتکش ها غافل ماند؛ عزیزانی که مسافتی بالغ بر یکهزار و 800 کیلومتر را طی طریق می کنند تا سوخت مورد نیاز نیروگاه ها را از جنوبی ترین نقاط کشور یعنی بندرعباس، ماهشهر و بوشهر به شمالی ترین نقاط برسانند و در این مسیر هم با انواع حادثه ها روبه رو هستند؛ اما تعهد به انجام وظیفه، سبب شده است که سوخت رسانی لحظه ای با وقفه همراه نشود و هموطنان با کمترین چالش روبه رو باشند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران از رکورد بی سابقه میانگین مصرف بنزین در شهریور امسال نسبت به ماه مشابه در سه الی چهار سال گذشته خبر داد و گفت: به طور میانگین روزانه میزان مصرف فراورده بنزین در 31 روز شهریور امسال، 133 میلیون لیتر بوده که یک رکورد بی سابقه محسوب می شود. برای این حجم از میزان مصرف، باید از ظرفیت های متعددی بهره برد تا مشکلی در تامین سوخت ایجاد نشود.
ویس کرمی با بیان اینکه میزان مصرف بنزین در مهرماه به رقم 128 میلیون لیتر در روز رسید که البته این کاهش چندان محسوس نیست، افزود: از ابتدای سال 1403 تا هفتم مهرماه، به طور میانگین روزانه 124.5 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف شده که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال با 116 میلیون لیتر مصرف، رشد 7.2 درصدی را نشان می دهد.
وی همچنین میزان مصرف نفت گاز نیروگاهی و غیرنیروگاهی در کشور از ابتدای امسال تا هفتم مهرماه را معادل 109.6 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: این رقم با توجه به مدت مشابه پارسال با 103.8 میلیون لیتر مصرف، رشد 5.6 درصدی را نشان می دهد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به انجام هماهنگی های لازم بین دستگاهی و زیرمجموعه ای در وزارت نفت برای تامین مطلوب سوخت زمستانی بیان کرد: برنامه ریزی لازم برای تولید حداکثری فراورده و توزیع آن بین مصرف کنندگان مختلف اقصی نقاط کشور، در مجموعه شرکت ملی پالایش وپخش فراورده های نفتی ایران و پالایشگاه ها انجام شده است.ویس کرمی ادامه داد: یکی از راهکارهای رفع چالش ناترازی، افزایش حداکثری تولید در میادین گازی در حوزه بالادست و تولید گاز و فراورده های نفتی در حوزه پایین دست است که امیدواریم تا پایان زمستان نیز استمرار یابد و بتوانیم سوخت مورد نیاز زمستانی را به شکلی مطلوب تامین کنیم.هرگاه بحث کمبود سوخت در کشور به میان آمده، ناخودآگاه همه نگاه ها و برنامه ها به سوی افزایش تولید معطوف شده است، اما به نظر می رسد، وقت آن است که توجهی جدی به اقدام های بهینه سازی، توسعه حمل ونقل عمومی (بویژه ریلی) و فعال سازی بازار بهینه سازی انرژی در دستور کار باشد. هزینه صرفه جویی هر واحد انرژی کمتر از یک سوم هزینه تولید همان میزان انرژی است. بنابراین از دیدگاه اقتصادی، تقدم پرداختن به صرفه جویی و بهینه سازی انرژی بر افزایش تولید، به طور گسترده ای نزد صاحب نظران و سیاستگذاران حوزه انرژی پذیرفته و بدیهی است. از این رو امید می رود که موضوع منفی شدن تراز تولید و مصرف بنزین بتواند جرقه اولیه این موضوع را در سطح سیاستگذاری کشور به وجود آورد.
معاون وزیر نفت در بازدیدهای میدانی برای پایداری تولید و تامین سوخت زمستانی تاکید کرد:
مشعل مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در روزهای نخست شروع به کار خود، نظارت بر عملیات پالایش، انتقال، توزیع و ذخیره سازی فراورده های نفتی و شنیدن مشکلات و مسائل همکاران عملیاتی، بدون واسطه و از نزدیک و آمادگی برای ارسال سوخت رسانی زمستانی به همه بخش ها، بویژه نیروگاه ها را در اولویت کاری خود قرار داد و با جمعی از مدیران و کارکنان پالایشگاه های آبادان، بندرعباس، تهران، شرکت خطوط لوله و مخابرات و ... به گفت و گو نشست. در ادامه گزارشی از این بازدیدها را میخوانید.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی به منظور بازدید از پالایشگاه آبادان و انجام هماهنگی های لازم برای استمرار سوخت و توزیع فراورده های نفتی به سراسر کشور، همچنین بررسی توسعه زیرساخت های صنعت پالایش و پخش، پنجم مهر امسال به منطقه راهبردی خوزستان سفر کرد. در این بازدید محمدعلی دادور، معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی؛ کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی؛ علی احمدی پور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران؛ محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و باقری، دستیار ویژه معاون وزیر نفت نیز محمد صادق عظیمی فر را همراهی کردند.
محمد صادق عظیمی فر، با حضور در منطقه راهبردی و عملیاتی خوزستان، هماهنگی های لازم برای استمرار تولید و انتقال فراورده های نفتی به سراسر ایران و سرعت بخشی به این مهم را انجام داد و دستورات عملیاتی لازم را صادر کرد.
او در ادامه این سفر، بازدیدی هم از انبار نفت و بندر صادراتی و راهبردی ماهشهر، خطوط لوله، ایستگاه های تقویت فشار و انتقال نفت و فراورده های نفتی، تأسیسات دریایی بندر صادراتی ماهشهر و طرح توسعه و تثبیت فاز دوم پالایشگاه آبادان داشت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران طی بازدید از پالایشگاه آبادان، اولویت های آن را تعیین کرد و گفت: بنگاه داری اقتصادی، توسعه مبتنی از برنامه، توجه به سرمایه انسانی و ایفای مسئولیت اجتماعی، از رئوس اولویت های پالایشگاه آبادان است.
عظیمی فر در بازدید از پالایشگاه آبادان و زیرساخت های ذخیره سازی و توزیع فراورده های نفتی بندر صادراتی ماهشهر، روند مطلوب و پایدار تولید پالایشگاه آبادان را نشان از عملکرد مطلوب کارکنان و مدیران این پالایشگاه دانست.
او در این سفر، چهار محور اولویت دار را برای پالایشگاه آبادان تبیین کرد و گفت: محوریت اقدام نخست را می توان افزایش بهره وری از طریق شناسایی و استفاده از ظرفیت های مازاد در زنجیره فعالیت پالایشگاه قرار داد که در این زمینه، باید به مسائلی مانند کاهش اتلاف فراورده و اچ اس ای توجه داشت.
عظیمی فر با بیان اینکه در اقدام دوم، مبنا و رویکرد در بخش توسعه باید ناظر بر بیشترین عایدی در زنجیره ارزش باشد، ادامه داد: در این دوره مدیریتی، به طور حتم بر موضوع تأمین مالی پروژه ها تمرکز خواهیم کرد و در حال بازآرایی ساختار مدیریت سرمایه گذاری بر اساس ابزارهای نوین هستیم. بر این اساس اولویت های پیگیری طرح های شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی نیز تعیین خواهد شد.
او افزود: در اقدام سوم، باید در موضوع سرمایه انسانی اهتمامی جدی داشت تا محدودیت های متعدد در ساختار، سبب از دست رفتن نخبگان این صنعت نشود. این موضوع در پالایشگاه آبادان هم وجود دارد، بنابراین باید در شیوه جذب، جبران خدمات و توسعه فردی و سازمانی بازنگری شود. او اقدام چهارم را ایفای مسئولیت اجتماعی پالایشگاه با برنامه ریزی بیان کرد و گفت: گره خوردن هویت شهر و پالایشگاه آبادان، مستلزم بهبود روش های ایفای مسئولیت اجتماعی این پالایشگاه است و نباید به این مقوله تنها به عنوان رفع تکلیف نگریسته شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران در حاشیه این سفر از بندر صادراتی ماهشهر و انبارهای توزیع شرکت ملی پخش فراورده های نفتی این شهر نیز بازدید کرد و گفت: نوسازی و بازسازی زیرساخت ها باید از اولویت های اصلی در بندر صادراتی ماهشهر باشد.
به گفته عظیمی فر، با توجه به بررسی های کارشناسی انجام شده، می توان با طراحی بسته های مناسب سرمایه گذاری، از ظرفیت این بندر برای ایجاد ارزش افزوده بهره گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه به دلیل توجه به محدودیت های زمان، منابع و سرمایه انسانی، اولویت اصلی در صنعت پالایش و پخش باید تعریف و حل مسائل اصلی باشد، گفت: وظیفه ذاتی ما در ستاد نیز باید به حل وفصل موانع مالی، مقرراتی و چالش های سرمایه انسانی معطوف باشد تا روند دستیابی به اهداف و حل کلان مسأله ها تسریع شود.
در این بازدید، راهکارهای افزایش ظرفیت بارگیری مخازن و نفتکش ها به دلیل روند صعودی مصرف فراورده نفتی و همچنین لزوم ایجاد توازن سرزمینی ذخایر بررسی و مقرر شد تا با طراحی بسته های ضربتی در کوتاه مدت، ۴۰ درصد به ظرفیت بارگیری افزوده شود.
عظیمی فر که پیش از سفر به پالایشگاه آبادان، نخستین سفر کاری خود را در 21 شهریورماه از استان هرمزگان آغاز کرده بود، ضمن بازدید از پالایشگاه بندرعباس و دیگر تأسیسات تولید، ذخیره سازی و توزیع فراورده در این استان، طی نشستی که در پالایشگاه بندرعباس برگزار شد، گفت: صنعت پالایش کشور، درگیر چالش ها و مسائل مهمی ازجمله ناترازی تولید و مصرف، تکمیل نشدن زنجیره ارزش و حکمرانی صنعت پالایش است.
او افزود: در زمینه ناترازی اگرچه پالایشگاه بندرعباس و دیگر پالایشگاه ها در بخش تولید، مأموریت خود را به نحو مطلوب انجام می دهند؛ اما طبق بررسی ها باید گفت که توان تولید بیشتری در پالایشگاه های موجود داریم که در کنار مدیریت مصرف، می توان ناترازی را از بعد عرضه تا حدی مدیریت کرد.
او دلیل اصلی تولید ناکافی در پالایشگاه بندرعباس را وقفه در دریافت خوراک به دلیل انتقال خوراک پالایشگاه به وسیله کشتی بیان کرد و گفت: تدبیری که برای این موضوع اتخاذ شده، دریافت خوراک از خط لوله گوره - جاسک است که برای پایداری آن، باید هرچه زودتر این اتصال ایجاد شود؛ چرا که با این اتفاق، حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار بشکه کاهش تولید ناشی از وقفه دریافت خوراک جبران می شود، ضمن اینکه بنزین و فراورده های بیشتری نیز تولید خواهد شد که عواید آن در نهایت به پالایشگاه می رسد.
معاون وزیر نفت در ادامه به موضوع مسئولیت اجتماعی پرداخت و گفت: در نظر گرفتن جامعه محلی، یکی از اولویت های صنعت پالایش است که به این موضوع در بندرعباس، بخوبی پرداخته شده و رضایتمندی قابل قبولی هم وجود دارد؛ اما برای بحث ظرفیت نیروهای بومی در رده های مختلف، بویژه رده های مدیریتی، به رشد شاخص ها نیاز است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران قبل از آغاز سفرهای استانی خود در 12 شهریور امسال با هدف نظارت بر عملیات پالایش، انتقال، توزیع و ذخیره سازی انواع فراورده نفتی با حضور در پالایشگاه تهران، ضمن بازدید از طرح ها و پروژه ها با مدیران و کارکنان این شرکت دیدار و گفت وگو کرد.
عظیمی فر در این بازدید، بر عزم دولت در رفع چالش ها و موانع موجود در صنعت پالایش نفت کشور تأکید کرد و گفت: روابط مالی با پالایشگاه ها باید به نحوی تنظیم شود که ناظر بر منافع ملی باشد. قطع به یقین با حمایت های شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی و همت مجموعه پرتلاش شرکت های پالایشی، موانع فراروی پروژه های کیفی سازی صنعت پالایش نفت برداشته خواهد شد.
اورعایت سختگیرانه الزام های اچ اس ای، اقدام های مثبت انجام شده و نوع نگاه در شناسایی گلوگاه های پروژه ها و رویکرد توجه به عدم النفع تأخیر در پروژه ها را در پالایشگاه تهران مؤثر و شایسته دانست و از روند اجرای طرح های کیفی سازی و کمک به حل مشکلات آب قدردانی و تشکر کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران افزود: دولت در حل مشکلات مربوط به حامل های انرژی از همه توان و ظرفیت خود برای آسایش و رفاه حال مردم استفاده خواهد کرد تا با ارائه راهکارهای لازم برای اجرای قوانین محوله، مشکل ناترازی سوخت رفع شود.
عظیمی فر در ادامه این بازدید، از تأسیسات انبار نفت شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در ری و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران بازدید کرد.
ورود ایران به دورانی جدید از صدور خدمات فنی و مهندسی
مشعل فعالیت های فراسرزمینی، موضوعی است که وزارت نفت بر اساس بخشی از تاکیدات مقام معظم رهبری به عنوان اولویتی مهم در دستورکار قرار داده و بخشی از مسئولیت آن را به شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران سپرده است. به منظور پیشبرد این هدف، توافق هایی با برخی کشورها همچون ونزوئلا برای صدور خدمات فنی و مهندسی صورت گرفته که در پی آن و استفاده از توان داخلی مهندسان و شرکت های دانش بنیان، بیش از دو میلیون قطعه کالا به این کشور صادر شده است. کشورمان با تکیه بر رویکرد جدید پالایشگاه داری فراسرزمینی و همچنین رویکرد تازه اتخاذ شده پتروشیمی های فراسرزمینی، نفت و گاز طبیعی خود را به بازار های جهانی صادر می کند که با این روند می توانیم تحریم های ظالمانه را خنثی کنیم؛ هر چه این حلقه کوچک تر و تنگ تر شود، مسئولان و مدیران کشور با تکیه بر توانمندی و قابلیت نیروهای متخصص کشورمان، راهکاری جدید برای خنثی سازی تحریم ها و برون رفت از آن ارائه می کنند که احداث پالایشگاه ها در فراسوی مرزهای کشور از آن جمله است. در ادامه گزارشی از روند شکل گیری پالایشگاه های فراسرزمینی می خوانید.
فلسفه ایجاد پالایشگاه های فراسرزمینی، نوعی سرمایه گذاری و فروش نفت به صورت محصولات فراوری شده است. برخی کشورهای نفتی، وارد این عرصه شده و نتایج قابل توجهی هم دریافت کرده اند. با این روش می توان از فروش نفت خام کشور جلوگیری کرد، ضمن اینکه وزارت نفت، صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها را نیز دنبال می کند.
شرکت های دانش بنیان برای صدور خدمات فنی و مهندسی، همکاری های قابل توجهی با وزارت نفت دارند که می توان از توانمندی آنها برای سرمایه گذاری در مسیر احداث پالایشگاه های فراسرزمینی بهره جست. ارتباط با کشورهای هدف برای صدور خدمات فنی و مهندسی، علاوه بر جلوگیری از خام فروشی، در بی اثر کردن تحریم ها نیز موثر خواهد بود؛ زیرا با این روش می توان تغییرات و تعمیرات و تولید محصول در پالایشگاه های فراسرزمینی را به ظرفیت اسمی بازگرداند. به منظور تحقق این امر، قرارداد اولیه تکمیل ظرفیت پالایشگاه ۱۴۰ هزار بشکه ای «ال پالیتو» به ارزش ۱۱۰ میلیون یورو با هدف تأمین تجهیزات پالایشگاهی و کمک به تعمیرات اساسی آن اواسط سال 1401 امضا شد. این فرایند اکنون در مراحل پایانی قرار دارد و همه تجهیزات موردنیاز این واحد با ساخت داخل تامین و ارسال شده است. برپایه گزارش ها، بیش از دو میلیون قلم کالای ایرانی برای بازسازی پالایشگاه «ال پالیتو» در محموله های 35، 80 و 250 تنی صادر شده که شامل قطعات کوچک (پیچ و مهره) تا قطعات بزرگ و راهبردی همانند کاتالیست ها می شود. در گزارش ها آمده است، پالایشگاه ال پالیتو روزانه ظرفیت تولید و پالایش 140 هزار بشکه نفت را دارد که اکنون با ظرفیت 60 هزار بشکه در روز کار می کند. این پالایشگاه درگام اول، با حضور در پروژه فراسرزمینی، به تولیدروزانه 100 هزار بشکه و در گام بعدی به تولید 140 هزار بشکه در روز خواهد رسید.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، پس از پالایشگاه ال پالیتو به دنبال اجرای طرح بازسازی پالایشگاه حمص سوریه است که پالایشگاه آبادان، مسئولیت آن را به عهده دارد. گروه پژوهشی شرکت پالایش نفت آبادان برای آشنایی بیشتر، بازدیدی از پالایشگاه حمص سوریه داشته و اعداد و ارقام مربوط به پروژه بازسازی را هم تعیین کرده است. این پالایشگاه اکنون با ظرفیت تولید روزانه 40 هزار بشکه نفت خام کار می کند که این میزان می تواند به 120 هزار بشکه افزایش یابد، ضمن اینکه مطالعات فنی برای بازسازی پالایشگاه حمص هم تکمیل شده است.
وزارت نفت در استفاده از ظرفیت خالی پالایشگاه فراسرزمینی، تنها به «ال پالیتو» و «حمص» اکتفا نکرده و برای تعمیر پالایشگاه «پاراگوانا»که بزرگ ترین پالایشگاه نفتی ونزوئلا و سومین پالایشگاه جهان با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه در روز محسوب می شود، همکاری دارد. این مجتمع پالایشی که شامل سه پالایشگاه «اوای، کاردون و گرانده» می شود، پس از تحریم ونزوئلا و انجام نشدن تعمیرات اساسی آن، فرسوده شده است. اقدام های مطالعاتی پالایشگاه کاردون با ظرفیت تولید روزانه 310 هزار بشکه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران انجام و نقاط آسیب پذیر این واحد و تجهیزاتی که باید تامین شود، مشخص شده و در مرحله مذاکره روی اجرای عملیات بازسازی قرار دارد.
همچنین از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، مطالعاتی برای بازسازی پالایشگاه «ساپوگاسکاندا» انجام شده است. این پروژه اکنون در مرحله چگونگی اجرای عملیات بازسازی، چگونگی تامین نفت خام و شیوه تامین نقدینگی قرار دارد.
کشورمان صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها را از صفر مطلق آغاز کرده و در این مسیر باید کالاها و تجهیزات مورد نیاز را بر اساس استاندارد پالایشگاه های فراسرزمینی تامین کند. این موضوع در کنار تنوع کالایی مورد نیاز برای بازسازی این نوع پالایشگاه ها، سختی کار را دو چندان می کند.
با توجه به نیاز روزافزون دنیا به فراورده های نفتی، به نظر می رسد که تحریم اینگونه حامل های انرژی سخت باشد. از این رو فعال شدن ایران در بحث پالایشگاه های فراسرزمینی می تواند آغاز خوبی را در بحث تامین پایدار فراورده در داخل و خارج ایران رقم بزند. با توجه به قیمت های جهانی فراورده های نفتی، استفاده از ظرفیت های خالی پالایشگاه های نفت خارج از کشور، می تواند درآمدهای ایران را افزایش دهد. از سوی دیگر باید به این نکته نیز توجه داشت که تعمیرات، راه اندازی و مدیریت پالایشگاه های خارجی به دست شرکت های توانمند داخلی، بحث صادرات نفت، اشتغال و ارزآوری را به دنبال خواهد داشت، ضمن اینکه توسعه استفاده از ظرفیت خالی پالایشگاه های فراسرزمینی، نقشه دشمن برای کاهش درآمدهای نفتی را هم تضعیف می کند. در این مسیر، یکی از تکالیف برنامه هفتم، توسعه استفاده از راهبردهای فناورانه در قطب مصرف است. به عبارت دیگر، بتوانیم با مشارکت در تعمیر پالایشگاه های برون مرزی، نفت خام خود را به آورده تبدیل کرده و در بازارهای هدف به فروش برسانیم.
کارشناسان بر این عقیده اند که نباید از ظرفیت قاره آفریقا برای بازسازی پالایشگاه های آن دور ماند. این قاره، ظرفیت پالایشی 3.5 میلیون بشکه در روز را دارد که نیمی از آن به دلیل تعمیر نشدن، از کار افتاده است. متاسفانه این پروژه در بخش مطالعه متوقف شد و در این باره توافق و قراردادی هم امضا نشده که امیدواریم در دولت چهاردهم، توسعه روابط با آفریقا پیگیری شود.
در پایان باید گفت؛ ورود ایران به حوزه پالایشگاه های فراسرزمینی، نشان دهنده گامی مهم و راهبردی در مسیر خنثی سازی تاثیر تحریم ها و گسترش حضور در بازار جهانی نفت است. ایران با ایجاد پالایشگاه هایی در کشور های خارجی، مانند پالایشگاه ال پالیتو ونزوئلا و مذاکرات جاری با پالایشگاه حمص در سوریه، تقاضای ثابت برای عرضه نفت خام خود را تضمین و خروجی مطمئنی برای صادرات خود ایجاد می کند. این رویکرد، همراه با نوسازی پالایشگاه های موجود، ایران را بازیگری کلیدی در بازار جهانی نفت تبدیل خواهد کرد و امکان تغییر چشم انداز تجاری آن را فراهم خواهد ساخت. از آنجا که ایران با چالش های ناشی از تحریم ها روبه روست، راهبرد پالایشگاه های فراسرزمینی آن، نقشی مهم در شکل دهی سیاست های تجاری آتی و تحکیم موقعیت خود در عرصه بین المللی ایفا خواهد کرد.
گام های نوید بخش در سرفصل های تازه برای دستیابی به رکوردصادرات
حنای تحریم در صنعت نفت ایران رنگ باخته است
مشعل در قالب سرفصل های وزیر نفت دولت چهاردهم، قدرت بشکه های نفتی ایران قرار است بازیابی شود و در بازارهای جهانی انرژی دوباره نقش آفرینی کند. اکنون دیگر دغدغه ایامی که تحریم ها به ابزاری تهدیدآمیز برای از دست رفتن فضای رشد تولید و صادرات و فعالیت های توسعه ای صنعت نفت بدل شده بود، رنگ باخته و ایران به آرامی و با جدیت در مسیری گام برمی دارد که به الگویی برای کشورهای تحریمی در بهره گیری هر چه بیشتر از فرصت ها به ویژه در این صنعت تبدیل شده و نمونه آن روسیه است که بلافاصله پس از تحریم، راه و روش ایران را پیشه کرد. حال به جرات می توان گفت که حنای تحریم های نفتی ایران دیگر رنگی ندارد و دولت چهاردهم بر آن است تا با توجه به حجم ذخایر هیدروکربوری، رکوردهای بهترو بیشتری برای صنعت نفت ایران به ارمغان آورد و به بشکه هایی که نشان از قدرت ایران دارند، دست یابد.
در شرایط امروز جهان و منطقه، حضور دوباره و پرقدرت ایران در بازارهای جهان و ترمیم و احیای جایگاه آن در بازار نفت، ضرورتی مهم در ابعاد اقتصادی، سیاسی و امنیتی است؛ اولویتی که به نظر می رسد وزارت نفت دولت چهاردهم برنامه ای ویژه برای آن دارد.
اگر بخواهیم مروری به موسم شروع آخرین تحریم ها در واقع فصل تازه ای از محدودیت ها بر صنعت نفت ایران حاکم شد؛ وضعیتی که نگاه غالب در آن، استفاده از ابزار سیاسی نفت برای تحت فشار قرار دادن ایران بود. تحریم های ظالمانه و یک جانبه، با وضع نمونه ای تازه از محدودیت ها برای کشور همراه و صنعت نفت ایران روایتی تلخ و متفاوت تر را شاهد بود، به این دلیل که تحریم ها، محدودیت های بیشتری را در این حوزه نشانه رفته و در واقع هدف اصلی آن، ناکارآمد ساختن کامل این حوزه بود. هنوز فراموش نکرده ایم سخنان مسئولان وقت آمریکا را که رویای صفر کردن صادرات نفت ایران را در سر می پروراندند؛ رویایی که هرگز به واقعیت نپیوست. در جریان دور دوم تحریم هایی که از سوی آمریکا اعمال شد، بخش صنعت نفت، مبادلات بانکی، کشتیرانی، خدمات بیمه ای و بخش انرژی ایران هدف قرار گرفت؛ در این میان آمریکا اگرچه چند بازه زمانی مختلف را به منظور معافیت برای خریداران عمده نفت ایران در نظر گرفت و به تمدید آن اقدام کرد، اما آنچه در سر داشت این بود که پس از چند مرحله تمدید معافیت ها، با هدف پیدا شدن بازار جدید برای خریداران نفت ایران، در نهایت تمامی معافیت ها را لغو کند و آنچه در برنامه داشت، این بود که برای اعمال فشار حداکثری، صادرات نفت ایران را به صفر برساند؛ هدفی که تا به امروز هم محقق نشده است. تکرار ناکامی ها در دستیابی به اهداف نفتی، باعث شد یک به یک تحریم های جدیدتری وضع شود. نمی توان از نظر دور داشت که هرچند خواب آمریکا برای صفر کردن کامل صادرات نفت ایران تعبیر نشد با این حال آشکار است که هنر مدیریت در این حوزه، وضع قوانین درست در شرایط سخت است. وزارت نفت دولت چهاردهم بنا دارد با اصلاح برخی رویه های گذشته، مسیر شفاف تری را در زمینه فروش نفت و فرآورده و... دنبال کند تا این راه به میدان برد- برد برای کشور بدل شود و افزون بر آن درآمدهای مناسب تری برای اقتصاد کشور به ارمغان بیاورد. آنگونه که محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوری نیز با بیان اینکه در سال های گذشته ناپایداری هایی در درآمدهای نفتی و گازی کشور وجود داشته، افزوده است: «اکنون کشور در شرایطی است که می تواند مشتریان راهبردی انتخاب کند. شاید در مقاطعی از کانال های فرعی برای فروش نفت استفاده می کردیم که باید دراین باره شفاف سازی کنیم. از سوی دیگر باید چگونگی فروش محصولات نفتی با مشتریان پایدار که می توان روی آنان حساب کرد، در وزارت نفت بررسی و عملیاتی شود.» آنچه در آن تردیدی وجود ندارد، وضعیت امروز فروش نفت از نظر وزارت نفت نیازمند ترمیم است.
براساس آنچه محسن پاک نژاد، وزیر نفت اعلام کرده، ضرورت بهبود صادرات و در اولویت قرار گرفتن آن در برنامه های وزارت نفت بیش از پیش احساس می شود.
آنگونه که محسن پاک نژاد، وزیر نفت در برنامه خود که در واقع راهکارها و راهبردهای عملیاتی است که براساس اسناد بالادستی، شامل احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، سیاست های کلی نظام در بخش نفت و گاز، سیاست های اقتصاد مقاومتی و قوانین موضوعه، قانون و الزامات حاکم بر برنامه هفتم پیشرفت و مأموریت هایی که به موجب قوانین و مقررات از جمله قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت تنظیم و ارائه شده، بخش مهمی را به حوزه تولید و صادرات نفت خام اختصاص داده است که براساس آن می توان امیدوار بود بار دیگر بشکه های نفت ایران قدرت آفرین باشند.
ایران در بخش نفت 159 میلیارد بشکه معادل نفت خام و در بخش گاز 182 میلیارد بشکه معادل نفت خام ذخایر در اختیار دارد که درمجموع با 431 میلیارد بشکه معادل نفت خام رتبه اول ذخایر هیدروکربوری جهان را در اختیار دارد. پس از خروج یک جانبه ایالت متحده آمریکا از برجام، اگرچه صنعت نفت را با شرایط سخت تری در بخش هایی مواجه کرد، اما وزارت نفت دولت چهاردهم درصدد شکستن هر چه بیشتر این فضاست.
در میان فهرست ابرچالش های صنعت نفت، برنامه محسن پاک نژاد به محدودیت های بین المللی و تشدید آن اشاره و با استناد به اسناد بالادستی و سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، به بندهای ناظر بر بخش نفت و گاز اشاره کرده که در واقع خط مشی کلی در تعریف فعالیت ها و طرح های وزارت نفت است. از جمله موارد مورد اشاره در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی و ایجاد تنوع در روش های فروش و مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش است. همچنین بند 14 این برنامه، به افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز به منظور اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز و تاکید بر حفظ و توسعه ظرفیت های تولید نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک اختصاص دارد. این برنامه همچنین بازیابی جایگاه دوم تولیدکننده نفت خام در اوپک را با استناد به چشم انداز صنعت نفت در سند چشم انداز یادآوری کرده است.
با تکیه بر همین اصول، در برنامه وزیر نفت، فهرست تکالیف شرکت ملی نفت و ضرورت افزایش صادرات نفت در قالب افزایش همکاری با کشورهای هدف از جمله کشورهای همسایه مورد تاکید قرار گرفته است.
براین اساس شرکت ملی نفت ایران ماموریت دارد در کنار گسترش دیپلماسی و افزایش همکاری ها با کشورهای هدف مذکور و جذب سرمایه برای توسعه میادین نفتی و گازی کشور، موضوع افزایش صادرات نفت و فراورده را نیز پیگیری کند.
در این زمینه بر ادامه و توسعه همکاری ها با مشتریان سنتی و کنونی نفت و فراورده ایران اقدام هایی همچون مذاکره با کشورهای دارای پالایشگاه و ارائه بسته های متنوع به آنها، بازپرداخت هزینه های صورت گرفته در توسعه میادین به صورت محصول، استفاده از ظرفیت های شرکت های خصوصی و سایر نهادهای دولتی به منظور افزایش صادرات در دستور کار قرار دارد.
در همین زمینه بخش مهمی از سخنان محسن پاک نژاد در صحن مجلس شورای اسلامی به مواردی همچون رشد تولید، صادرات و بهره گیری از دیپلماسی اختصاص داشت. او با اشاره به اینکه ایران بزرگ ترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان است، این نکته را هم یادآوری کرد که می توانیم محور اتصال بسیاری از همسایگان شرقی و غربی و جنوبی باشیم، بنابراین باید جایگاه خود را در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) دوباره به دست آوریم. با وجود پرنوسان بودن صادرات نفت ایران در دهه های گذشته به دلایلی همچون تحریم ها و مشکلات زیرساختی، ایران نتوانسته است از ظرفیت بازار جهانی نفت خام استفاده لازم را ببرد.
ایران در حال حاضر در جایگاه سومین تولیدکننده برتر نفت در اوپک قرار دارد. آخرین گزارش منتشر شده مربوط به ماه اوت اوپک نشان می دهد که پس از عربستان با تولید روزانه هشت میلیون و ۹۸۳ هزار بشکه و عراق با تولید روزانه چهار میلیون و ۲۲۸ هزار بشکه، ایران با تولید روزانه سه میلیون و ۲۷۷ هزار بشکه جایگاه سومین تولیدکننده این سازمان را حفظ کرد. براساس گزارش منابع ثانویه، ایران در ماه اوت (مرداد - شهریور) سه میلیون و ۲۷۷ هزار بشکه نفت خام تولید کرده که چهار هزار بشکه بیشتر از ماه ژوئیه ۲۰۲۴ (تیر - مرداد) بوده است.براساس این گزارش، تولید هفت عضو این سازمان در دوره مورد بررسی با افزایش همراه بوده که بیشترین افزایش تولید با ۵۷ هزار بشکه در روز، مربوط به نیجریه است. ایران، ونزوئلا و لیبی از توافق کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک پلاس) معاف هستند. نکته مهم آن است که ایران در چند سال گذشته با وجود پابرجا بودن تحریم های آمریکا، صادرات خود را افزایش داده و این رقم به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ رسیده که می توان به ارتقای این رتبه امیدوار بود.
از سوی دیگر در فصل جدید وزارت نفت به نظر می رسد باید منتظر حضور پررنگ تر بخش خصوصی در حوزه فروش نفت باشیم؛ از جمله مسیرهایی که وزارت نفت درصدد پیاده کردن آن است، توجه هر چه بیشتر به بخش خصوصی است. در همین زمینه معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه باید در تنوع روش های فروش نفت، نگاه و رویکرد به سمت بخش خصوصی برود و مشارکت بخش خصوصی در فروش نفت اهمیت اساسی دارد، گفته است: تا جایی که سیاست های اصل ۴۴ اجازه می دهد، بخش خصوصی می تواند مشارکت داشته باشد، اما در سال های گذشته انحصارطلبی و نگاه دولتی در بین مدیران با توجیه اصل ۴۴ حاکم بود. حال آنکه از زمان تأیید این سیاست ها از سوی مقام معظم رهبری و تصویب قانونی، مسیر برای مشارکت بخش خصوصی باز شده است و حضور بخش های حاکمیتی منعی برای مشارکت بخش خصوصی نیست.
به نظر می رسد آنچه در این عرصه باید درباره آن تصمیم گیری شود، مصوبه ای است که هیئت وزیران در دولت گذشته طی تاریخ ۲۲ آبان 1401 به تصویب رساند و آیین نامه اجرایی جزء (۱) بند (ز) تبصره ۱۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ را که مربوط به فروش نفت از سوی اشخاص مورد تأیید دستگاه های اجرایی می شود، ابلاغ کرد.
در بند (ز) و جزء (۱) این بند آمده است: به منظور اجرای تکالیف این قانون و در صورت درخواست دستگاه های اجرایی دارای اعتبار از محل مصارف عمومی دولت، صندوق های بازنشستگی کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی، همچنین در اجرای ماده (۹۰) قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، به دولت اجازه داده می شود از طریق شرکت ملی نفت ایران نسبت به فروش نفت خام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده از سوی دستگاه های اجرایی پس از تأیید وزارت نفت و بر اساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران و در سقف منابع بند (ب) تبصره (۱) این قانون اقدام کند.
بعد دیگر بازار نفت جهانی، پیش بینی هایی است که حکایت از رشد تقاضا برای نفت طی سال ها و دهه های آینده دارد و همین مساله این سوال را مطرح می کند که با مسیر جدیدی که در وزارت نفت دولت چهاردهم در حال پیگیری است، می توان امیدوار بود که ایران نقش آفرینی و سهم بیشتری در بازار داشته باشد. طبق پیش بینی جدید اوپک، جهان در سال ۲۰۵۰ به ۱۸ میلیون بشکه در روز نفت بیشتر نسبت به مقادیر کنونی نیاز خواهد داشت. در گزارش چشم انداز نفت اوپک، پیش بینی میان مدت تا سال ۲۰۲۹ و بلندمدت اوپک تا سال ۲۰۵۰ از اقتصاد جهان، تقاضای نفت و انرژی، عرضه مایعات هیدروکربوری و پالایش نفت، همچنین تحلیل سیاست های انرژی و تحولات فناوری مؤثر بر بخش انرژی ارائه شده و پیش بینی می شود جمعیت جهان با ۱.۶ میلیارد نفر افزایش، در سال ۲۰۵۰ به ۹.۷ میلیارد نفر برسد که بیش از ۹۰ درصد این رشد در کشورهای در حال توسعه به ویژه در منطقه خاورمیانه و آفریقا خواهد بود. با وجود افزایش ۸۷۰ میلیون نفری جمعیت در سن کار جهان، سهم آن در جمعیت از ۶۵ درصد کنونی به ۶۳ درصد در سال ۲۰۵۰ کاهش می یابد. طی این دوره، نرخ شهرنشینی جهان از ۵۷ درصد به ۶۸ درصد افزایش خواهد یافت. افزون بر آن پیش بینی می شود تقاضای انرژی جهان از ۳۰۱ میلیون بشکه معادل نفت خام در روز (mboe/d) در سال ۲۰۲۳ به ۳۷۴ میلیون بشکه (معادل نفت خام در روز) در سال ۲۰۵۰ افزایش یابد. همه این افزایش مربوط به کشورهای درحال توسعه است و انتظار می رود سهم این کشورها در تقاضای انرژی جهان طی دوره یادشده از ۶۳ درصد به ۷۲ درصد افزایش یابد.
محسن پاک نژاد در برنامه خود اعلام کرده است: بدون شک رشد فروش و صادرات مستلزم احیای تولید نفت خام ایران است که پس از برجام و پیش از برگشت مجدد تحریم های بین المللی در سال 1397 به طور متوسط برابر با سه میلیون و 826 هزار بشکه در روز بوده است. در حال حاضر با اینکه موانع صادرات نفت به تدریج برداشته شده و امکان تولید حداکثری از میادین نفتی هم وجود دارد، اما روند همچنان کاهش یافته است.
به نظر می رسد علت این موضوع، تاخیر در اجرای طرح های توسعه میادین نفتی و نیز اجرای ناکافی برنامه های نگهداشت توان تولید باشد و در صورت تداوم این روند طی چهار سال آینده با رشد کاهش تولید همراه خواهد بود. این در حالی است که با توجه به روند افزایشی مصرف فراورده در کشور، بخش اصولی این میزان تولید در سال 1407صرفا پاسخگوی بخش پالایشگاهی و مصرف داخلی بوده و تنها حدود 950 هزار بشکه در روز برای صادرات باقی خواهد ماند که کشور را با چالش های جدی تامین درآمد مواجه خواهد کرد. براین اساس وزارت نفت بنا دارد با رفع چالش ها و تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت، به افزایش تولید نفت خام کشور طی چهار سال آینده اقدام کند که در این زمینه از جمله اقدام های کوتاه مدت که در مقطع یک ساله برای افزایش تولید نفت خام کشور در دستور کار وزارت نفت دولت چهاردهم است، بازگردانی توان تولید میادین موجود از طریق اجرای طرح های نگهداشت توان تولید است. با اجرای اقدام های مربوط به تعمیر چاه های موجود و اسیدکاری، مشبک کاری و تزریق حلال به چاه های دارای افت تولید و تسریع در پروژه های تعریف شده نگهداشت توان تولید با حفاری چاه های جدید در میادین توسعه یافته که برآورد می شود به سرمایه گذاری حدود سه میلیارد دلار نیاز داشته باشد، توان تولید میادین نفتی موجود از حدود سه میلیون و 400 هزار بشکه در روز کنونی به حدود سه میلیون و 850 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
از جمله برنامه های مربوط به اقدام های بلندمدت که مقطع زمانی چهار ساله برای آن در نظر گرفته شده است، دستیابی به افزایش تولید بیش از ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به افت تولید طبیعی میادین است. در این زمینه تکمیل فعالیت های اجرایی قراردادهای IPC در دست اجرای 12 میدان نفتی و طرح نگهداشت افزایش تولید شامل افزایش تولید از قراردادهای مربوط به توسعه میادین نفتی دستیابی به افزایش تولید بیش از 250 هزار بشکه در روز نسبت به تولید اولیه با تنفیذ قراردادهای توسعه و بهره برداری هشت میدان نفتی، از دیگر برنامه های تمهید شده است.
دستیابی به افزایش تولید بیش از ۶۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به تولید اولیه با انعقاد قراردادهای جدید برای توسعه و بهره برداری ۱۴ مخزن نفتی، از دیگر اقدام های برنامه ریزی شده است.
بدون شک هدف گذاری مهم وزارت نفت دولت چهاردهم برای رشد تولید نفت خام ایران بی دلیل نیست و با توجه به تجارب محسن پاک نژاد، وزیر نفت که سوابقی همچون مدیرعامل شرکت نیکو، مدیرکل نظارت بر صادرات مواد نفتی و بازرسی فنی وزارت نفت، مدیرعاملی و نایب رئیسی هیئت مدیره شرکت بازرگانی نفت ایران را در کارنامه دارد، می توان امیدوار بود که تحقق اهداف تولید و صادرات نفت خام و ارتقای جایگاه ایران در جهان دور از دسترس نباشد و شاهد ساماندهی و ثبات هرچه بیشتر در این عرصه باشیم که اقتصاد کلان کشور به آن وابسته و سفره های مردم هم چشم به راه ارزهای بیشتر است؛ موضوعی که وزیر نفت در حکم سید علی محمد موسوی، به عنوان سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت، به آن اشاره و بر لزوم پویایی در حوزه دیپلماسی، ارتباط مؤثر با ذی نفعان حوزه بازرگانی، تحرک و ارتقای اعتبار جمهوری اسلامی ایران در مجامع جهانی و نهادهای بین المللی تاکید کرده است.
صنعت گاز درخط مقدم جنگ اقتصادی است
مشعل| شرکت ملی گاز ایران با دوراندیشی و اقدام های زودهنگام در حفظ پایداری جریان گاز، بنا دارد با تامین پایدار این سوخت پاک برای همه بخش های مصرف با اولویت بخش خانگی، گرمابخش سرای هموطنان در زمستان سرد باشد.
همسو با این تصمیم بود که سعید توکلی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در سی ونهمین نشست رؤسای روابط عمومی های صنعت گاز که روز چهارشنبه (۱۱ مهر) با حضور مجید بوجارزاده، مدیر کل روابط عمومی وزارت نفت، روسا و کارکنان روابط عمومی های صنعت گاز به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با تأکید بر ضرورت نگاه فرابخشی به موضوع انرژی، بویژه در آستانه ورود به فصل سرد سال گفت: شرکت ملی گاز ایران به عنوان شرکتی میان زنجیره ای و بنا به وظیفه ذاتی خود، مسئولیت حفظ پایدار جریان گاز را در کشور به عهده دارد و به سیاق گذشته، پایدار نگهداشتن جریان گاز بخش خانگی، اولویت نخست این شرکت بویژه در فصل سرد سال است.
وی افزود: شرکت ملی گاز ایران در تابستان ۱۴۰۳ همکاری حداکثری با بخش نیروگاهی داشته، تا جایی که بخشی از تعمیرات اساسی پالایشگاه ها را نیز به دلیل تأمین نیاز نیروگاه ها به تعویق انداخته است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه ۸۳ درصد از سبد سوخت مورد نیاز بخش نیروگاهی با گاز تأمین می شود و در هیچ جای دنیا چنین حجمی از انرژی گاز در بخش نیروگاهی مصرف نمی شود، ادامه داد: صنعت گاز کشور پیشران تولید، توسعه و در صف نخست خط مقدم جنگ اقتصادی است و با نگاه به منافع ملی و بدون درنظر گرفتن ملاحظات بخشی و سیاسی به منظور تأمین حداکثری گاز مورد نیاز همه مشترکان در بخش های صنعتی، خدماتی، خانگی و ... اقدام می کند.
توکلی بر ضرورت ارتقای بهره وری تأسیسات و تجهیزات برای مدیریت بهینه مصرف تاکید و اعلام کرد: بهره وری مصرف، یک موضوع فرادستگاهی است و قانون ۱۳ دستگاه مختلف را در این زمینه مسئول دانسته است.
وی در ادامه تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد از سهم سبد انرژی کشور، با گاز تأمین می شود و اولویت نخست این شرکت، بویژه در فصل سرد سال حفظ پایدار جریان گاز برای هموطنان است، ضمن اینکه تعهدات مربوط به تأمین گاز بخش نیروگاهی و صنایع، مطابق با برنامه تعهد شده و در بعضی موارد فراتر از آن اجرا شده است.
معاون وزیرنفت در امور گاز افزود: امسال با توجه به گرمای هوا در تابستان و با هدف کمک بیشتر به بخش نیروگاهی، برنامه تعمیرات اساسی پالایشگاه ها با تأخیر اجرا شد؛ اما همکاران ما با تلاش شبانه روزی و مطابق برنامه ریزی انجام شده، تعمیرات اساسی بخش فراورش و انتقال را تا پیش از دوره سرد سال با موفقیت به انجام می رسانند تا شرکت ملی گاز ایران امسال نیز در فصل زمستان، گرمابخش منازل هموطنان باشد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه این نشست، با اشاره به اینکه روابط عمومی، یکی از ارکان کلیدی سازمان و شناخت طرف های ذی نفع، نخستین و مهم ترین اولویت آن است و اگر روابط عمومی بخواهد خود را به عنوان نهادی مؤثر معرفی کند، باید به شناسایی دقیق طرف ها بپردازد، بر ضرورت متقاعدسازی و تصمیم گیری درست در شرایط بحران از سوی روابط عمومی ها تأکید کرد. وی ادامه داد: وظیفه روابط عمومی پس از شناخت ذی نفعان، تنظیم گری روابط با آن هاست. طرف های ذی نفع پس از شناسایی، باید از سوی روابط عمومی در دسته بندی های مختلفی قرار بگیرد و راهبرد ارتباطی متناسب در این ارتباط، اخذ و اجرا شود.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه این دسته بندی شامل مخالفان و حامیان سازمان و گروه خنثی و ذی نفع اساسی است که روابط عمومی باید تأثیر هر یک از این گروه ها بر اهداف سازمان را مشخص کند، تصریح کرد: ذکر این نکته ضروری است که ذی نفعان در گذر زمان و با توجه به شرایط، تغییر موضع خواهند داد، از این رو مهم است که راهبرد دقیقی برای تنظیم روابط با آ ن ها داشته باشیم.
توکلی افزود: روابط عمومی افزون بر توانایی برقراری ارتباط مؤثر، باید قدرت متقاعدسازی را نیز داشته باشد. در شرایط کنونی، فضای اعتماد در کشور تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد. وظیفه شما این است که تلاش های سازمان را به بهترین نحو ممکن به اطلاع عموم برسانید.
وی با اشاره به اینکه صداقت در ارتباطات بسیار مهم است، گفت: باید بین حرف و عمل هماهنگی وجود داشته باشد، ضمن اینکه روابط عمومی باید به نتایج ملموس دست یابد و اقدام های آن سبب تغییرات مثبت شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه هیچ اقدامی نباید بدون پیوست رسانه ای باشد و امروزه فضای مجازی، ابزاری حیاتی برای انتقال پیام ها به شمار می رود، تأکید کرد: شما باید بتوانید اطلاعات را به شکل جذاب، قابل فهم و مناسب ارائه دهید تا مخاطبان بتوانند براحتی با آ ن ها ارتباط برقرار کنند.
توکلی ادامه داد: هنر شما، تولید محتوای با کیفیت در میان انبوهی از اطلاعات است که می تواند تأثیر زیادی بر جذب مخاطب داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین طرف های ذی نفع شما در بخش انتقال پیام، اصحاب رسانه هستند، اعلام کرد: یک رسانه دقیق، مطلع و آگاه، با انتشار به موقع اخبار شما، اثربخشی چند برابر دارد.
معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: آموزش مستمر برای کارکنان روابط عمومی ضروری است تا بتوانند با تازه ترین تکنیک ها و ابزارها آشنا شوند و برای ارتقای کیفیت خدمات خود گام بردارند.
توکلی دیگر اقدام مهم روابط عمومی را تصمیم گیری درست در شرایط بحران دانست و گفت: روابط عمومی یا در شرایط عادی است یا در شرایط بحران. مهم آن است که در شرایط بحران بسرعت و با دقت عمل کند. ایجاد مکانیزم های تعریف شده برای مدیریت بحران ضروری است تا بتوان در مواقع اضطراری بخوبی واکنش نشان داد.
وی همکاری بین بخشی میان واحدهای مختلف سازمان را یکی دیگر از عوامل کلیدی موفقیت روابط عمومی ها ذکر کرد و افزود: این همکاری می تواند سبب هم افزایی منابع و ایجاد یک تصویر مثبت از سازمان در ذهن مخاطب شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم روابط عمومی مؤثری داشته باشیم که نه تنها به سازمان؛ بلکه به جامعه نیز خدمت کند. هدف ما ایجاد فضایی مثبت و سازنده برای ارتقای خدمات سازمانی است که این مهم با تلاش جمعی میسر می شود و می تواند ما را به اهداف بلندمدت سازمان برساند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت نیز با اشاره به اهمیت امیدآفرینی در جامعه، از روابط عمومی های تابع شرکت ملی گاز ایران خواست تا ضمن حفظ انسجام و یکپارچگی، دستاوردها و خدمات صنعت نفت و گاز را به شکل خلاقانه و مؤثر به مردم ارائه دهند.
مجید بوجارزاده گفت: الحمدلله، با تدابیر مقام معظم رهبری و تلاش ارکان مختلف کشور، بسیار امیدواریم که در دوره وزارت مهندس پاک نژاد، شرایط بهتری را در صنعت نفت تجربه کنیم.
وی با بیان اینکه روابط عمومی شرکت ملی گاز، روابط عمومی کارآ و توانمندی است، به مأموریت این شرکت در تأمین پایدار جریان گاز در کشور اشاره کرد و افزود: این شرکت، وظیفه خطیری در تأمین انرژی کشور دارد، بویژه در فصل زمستان که نیاز به انرژی افزایش می یابد. ان شاءلله با برنامه ریزی های دقیق، زمستان امسال را نیز همچون گذشته، بخوبی پشت سر خواهیم گذاشت.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با اشاره به نقش مؤثر روابط عمومی ها در کاهش بار مشکلات از دوش مدیران گفت: روابط عمومی ها با شناخت دقیق طرف های ذی نفع و برقراری ارتباط مؤثر با آ ن ها می توانند بار سنگینی را از روی دوش مدیران بردارند، به نحوی که شناسایی مسائل، مشکلات و انتقال آ ن ها به مدیریت برای برنامه ریزی در رفع چالش ها، بسیار حیاتی است.
بوجارزاده در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: اکنون زمان خنثی بودن نیست؛ روابط عمومی فعال، پویا، خلاق و پر از ایده های تازه، توان حرکت سیستم را چند برابر خواهد کرد.
به گفته وی، در این ارتباط، دستاوردها و خدمات ارائه شده باید به نحو احسن برای مردم تبیین شود؛ زیرا این امر سبب اشاعه امید در جامعه خواهد شد. روابط عمومی می تواند با فعالیت های پویا، حس امید را در بین مردم تقویت کند، ضمن اینکه ارتباط مؤثر با بدنه سازمان و شناسایی مشکلات، از وظایف اصلی روابط عمومی است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت، نقش روابط عمومی در ایجاد انسجام ملی را بسیار حائز اهمیت دانست و اعلام کرد: باید یک صدای واحد داشته باشیم و از تنوع پیام ها جلوگیری کنیم تا مخاطب سردرگم نشود.
بوجارزاده ادامه داد: ارتباط تنگاتنگ با شرکت های همجوار و برگزاری نشست های مشترک، می تواند به تقویت این انسجام کمک کند.
بوجارزاده افزود: در شرایط بحرانی، روابط عمومی باید بسرعت واکنش نشان دهد. ایجاد مکانیزم های تعریف شده برای مدیریت بحران، ضروری است تا بتوانیم در مواقع اضطراری، بخوبی عمل کنیم. تمرین مستمر می تواند ما را از مراحل مختلف به سلامت عبور دهد.
وی با بیان اینکه در چهار شرکت اصلی، حدود 160 روابط عمومی داریم، تصریح کرد: اگر این روابط عمومی ها همیشه با هم در ارتباط بوده و تعامل دوسویه داشته باشند، هیچ تهدید رسانه ای بر ما اثرگذار نخواهد بود.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت بر لزوم داشتن یک سخنگوی واحد، متخصص و با اختیارات کامل در شرکت ها تأکید کرد و گفت: این مهم بویژه در زمان بحران و در کنار تقویت مجدد ارتباط با رسانه های اصیل، می تواند بهترین نتایج را برای همگان در پی داشته باشد.
بوجارزاده با بیان اینکه یک روابط عمومی شاداب، سرحال، با ایده، با انگیزه و هوشیار، نیاز امروز ماست، یادآور شد: امیدوارم با همکاری یکدیگر بتوانیم روابط عمومی مؤثری داشته باشیم که نه تنها به سازمان، بلکه به جامعه نیز خدمت کند.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران نیز با بیان اینکه زمستان امسال نسبت به پارسال از لحاظ مصرف گاز سخت تر خواهد بود، بر اجرای برنامه ها در زمینه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مصرف بهینه گاز طبیعی و ایجاد وحدت رویه و انسجام میان همه روابط عمومی های شرکت های تابع تأکید کرد.
سیدحسن موسوی گفت: اطلاع رسانی باید برای هر رویداد، براساس برنامه ای دقیق و علمی و استفاده از فناوری روز انجام شود و برای این کار باید پیوست رسانه ای تعریف و اجرا کرد.
وی به موضوع مصرف بی رویه گاز در کشور بویژه در روزهای سرد سال اشاره کرد و افزود: استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، صدا و سیما، تریبون نماز جمعه، آموزش و پرورش، جراید و خبرگزاری ها، تولید پیوست رسانه ای، تولید محتوا و تبلیغات محیطی از راهکارهایی است که با برنامه ریزی مدون و دقیق می توان بهترین بهره را از آن ها برد و این مهم، عزم جدی همه همکاران روابط عمومی صنعت گاز در اقصی نقاط کشور را می طلبد.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران همچنین بر استفاده از طرح همیار گاز در مدارس کشور تأکید کرد و ادامه داد: اکنون بیش از ۹۶ هزار مدرسه با جمعیت حدود ۱۷ میلیون دانش آموز در کشور وجود دارد که با بررسی های انجام شده، پایه ششم بهترین پایه برای آموزش در طرح همیار گاز شناخته شده است؛ کمااینکه طرح یادشده در دیگر استان ها در پایه های مختلف، بویژه دبستان در حال اجراست که جای قدردانی دارد.
موسوی تصریح کرد: باید از ظرفیت های موجود در آموزش و پرورش و سازمان های مردم نهاد بهره ببریم. ارتباطات باید به گونه ای باشد که پیام ها، نه تنها از دولت به مردم؛ بلکه از مردم به مردم منتقل شود.
به گفته وی، برگزاری همایش ها و نشست های گروهی می تواند به افزایش آگاهی و استفاده بهینه از منابع کمک کند.
سرپرست روابط عمومی شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: ما باید شیوه های مصرف بهینه را به گونه ای معرفی کنیم که از زبان مردم بیان شود؛ زیرا این روش ممکن است تأثیر بیشتری نسبت به بیان مسئولان داشته باشد. ارسال پیامک ها و ارتباط مستقیم با مخاطبان می تواند نقش مؤثری در اطلاع رسانی ایفا کند.
موسوی تأکید کرد: ایجاد ارتباط مستقیم با ذی نفعان، نشان دهنده این است که شرکت ملی گاز، متوجه نیازها و شرایط آ ن هاست. باید تلاش کنیم در یک روابط عمومی پویا، این نیازها با توجه به شرایط، به بهترین نحو ممکن مرتفع شود.
شرکت های یوتیلیتی در عسلویه و ماهشهر سرویس های جانبی پتروشیمی را تامین می کنند
مشعل واحدهای یوتیلیتی یکی از اصلی ترین بخش ها در مناطق عملیاتی پتروشیمی است؛ مجتمع هایی که برای سرویس دهی به سایر شرکت های پتروشیمی شکل گرفته اند. برخی شرکت های پتروشیمی نیازهای مختلف مانند تامین برق و بخار را در درون خود تامین می کنند و بسیاری دیگر این نیاز را از یک واحد یوتیلیتی که در نزدیکیشان قرار گرفته است، دریافت می کنند. در مناطق عملیاتی مانند ماهشهر یا عسلویه چند واحد تامین سرویس های جانبی وجود دارد؛ به همین دلیل است که واحدهای تامین سرویس های جانبی مثل برق، بخار، هوای فشرده و آب (DM) و ... از حساسیت و اهمیت بیشتری برخوردارند و حتی یک ساعت توقف کار در آنها می تواند چند مجتمع را به تعطیلی بکشاند.
در عین حال شرکت های تامین کننده سرویس های جانبی برای شرکت های پتروشیمی عسلویه و ماهشهر و سایر مناطق عملیاتی، در واقع تامین کننده بخشی از نیازهای شهرهای همسایه و نیازهای مردم عادی را در شرایط خاص به عهده دارند. به همین دلیل است که طبق اعلام پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، دستورعمل های ابلاغی برای تعدادی از شرکت ها اعلام شده است. در این دستورعمل ها اولویت ها و قابلیت های هر کدام از شرکت ها شناسایی و دستوراتی برای آنها اعلام شده است تا در زنجیره تأمین نیازهای داخل کشور در شرایط اضطراری همراهی داشته باشند.
شرکت های دماوند انرژی خلیج فارس، مبین انرژی خلیج فارس و فجرانرژی خلیج فارس که به عنوان شرکت های اصلی تامین کننده سرویس های جانبی شناخته شده اند، جزو 15 شرکت معرفی شده از سوی پدافند غیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی هستند. یعنی سه شرکتی که مسئولیت اصلی تامین سرویس های جانبی شرکت های پتروشیمی در عسلویه و ماهشهر را به عهده دارند. یکی از حوزه های این همراهی کمک به تامین برق در اوج گرمای تابستان بوده است؛ شرکت های تامین کننده سرویس های جانبی برای پتروشیمی ها سالانه حداقل ۵۰۰ مگاوات ساعت برق لحظه ای را به شبکه سراسری هر استان تزریق کرده اند.
فجرانرژی خلیج فارس یکی از مهم ترین شرکت های یوتیلیتی است که وظیفه تامین و تحویل نیازهای حیاتی، از قبیل آب، برق و بخار پتروشیمی های منطقه بندر امام در ماهشهر را به عهده دارد. فجرانرژی خلیج فارس دارای واحدهای تولید برق با ظرفیت اسمی یکهزار و 495 مگاوات است که با توجه به شرایط گرما و شرجی بودن هوا یکهزار و 170 مگاوات آن عملی می شود و بخش مهمی از برق مصرفی پتروشیمی های منطقه بندر امام را تامین می کند. به این ترتیب باید گفت تولید پتروشیمی های منطقه بندر امام به حیات و ادامه فعالیت پایدار این شرکت های تامین کننده سرویس های جانبی از قبیل فجرانرژی خلیج فارس بستگی دارد.
اما فجرانرژی خلیج فارس به عنوان قطب یوتیلیتی منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهر همچنان به دنبال توسعه بوده و نقشه راهی را برای آینده پیش بینی کرده است. این مجموعه در حال حاضر به دنبال اجرای یک واحد آب شیرین کن با ظرفیت ۵۰۰هزار متر مکعب در روز است.
برآورد هزینه احداث کارخانه آب شیرین کن افزون بر ۳۴۰ هزار میلیارد ریال و جانمایی و طرح توجیهی آن به صورت جامع از سوی فجرانرژی خلیج فارس ارائه شده است؛ البته اجرای این پروژه نیازمند همکاری همه ذینفعان و حمایت از نهادهای بالادستی است تا این طرح زیست محیطی در موعد مقرر خود اجرایی شود.
در همین حال، علی زال خانی، مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس به نقش این شرکت در تامین پایدار و موفق سرویس های جانبی به شرکت های پتروشیمی اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته موفق به تولید 22 میلیون مگاوات برق، معادل 22 میلیارد کیلووات ساعت شدیم، ضمن اینکه باید گفت در پنج سال گذشته هیچ قطعی برق یا توقف در انتقال و توزیع نداشته ایم.
وی با تاکید بر اینکه توانسته ایم راندمان نیروگاه گازی را در سطح 31 درصد و راندمان حرارتی CHP را در سطح 51 درصد نگه داریم، افزود: این در حالی است که میانگین راندمان حرارتی این واحدها در کشور 39 درصد است. همچنین توانسته ایم راندمان تولید بخار را به 94 درصد و راندمان تولید آب را به 0.8 کیلووات ساعت برای تولید نرمال مترمکعب برسانیم.
زال خانی از انجام مطالعات برای اجرای پروژه ها متعدد توسعه ای خبر داد و گفت: یکی از این طرح ها امکان تامین 164 مگاوات برق از طریق CHP و بدون مصرف گاز است. این طرح می تواند به توسعه منطقه ویژه کمک بزرگی کند.
دو شرکت مبین انرژی خلیج فارس و دماوند انرژی عسلویه نیز در سال های گذشته نقشی محوری در تامین سرویس های جانبی مانند آب، بخار، برق، اکسیژن، آب خنک کننده و ... برای شرکت های پتروشیمی داشته اند. این مجموعه ها متناسب با توسعه کلی در منطقه عسلویه و پیشرفت پروژه ها و شکل گیری مجتمع های جدید توسعه پیدا کرده اند تا توان پاسخگویی به نیاز این مجموعه ها را داشته باشند.
مبین انرژی خلیج فارس به عنوان مجموعه ای که به شرکت های پتروشیمی همچون زاگرس، جم، نوری و آریاساسول سرویس ارائه می کند، در تولید بدون توقف حدود 31 درصد از کل محصولات پتروشیمی کشور تاثیر گذار است.
مبین انرژی خلیج فارس توانسته رکورد هفت سال تولید بدون وقفه برق را در نیروگاه خود با موفقیت ثبت کند که در نتیجه این رکورد شرکت های مرتبط پتروشیمی تولیدی پایدار و بدون ریسک را تجربه کرده اند.
همچنین شرکت دماوند انرژی عسلویه به عنوان یکی از اصلی ترین شرکت های تامین کننده سرویس های جانبی، به بیش از 30 مجتمع پتروشیمی خدمات ارائه می کند و همزمان نقش اساسی و راهبردی در تامین خدمات برای فاز 2 منطقه انرژی پارس دارد.
این مجموعه نیز پس از گذشت بیش از یک دهه از شروع فعالیت خود برنامه های توسعه ای را شروع کرد و ابتدای سال جاری واحد چهارم این شرکت با هدف تولید سالانه ۸۱۴ هزار تن انواع گازهای صنعتی و سرمایه گذاری ۸۲ میلیون دلاری به بهره برداری رسید.
در عین حال این شرکت ها برنامه های توسعه ای خود را متناسب با افتتاح پروژه های جدید پتروشیمی در عسلویه برنامه ریزی می کنند و در واقع روند توسعه آنها با شروع به کار پتروشیمی های جدید همزمان است. چندی قبل هم شرکت دماوند انرژی، (یوتیلیتی) سرویس های جانبی موردنیاز طرح های پتروشیمی هنگام، آرین متانول و پلیمرپاد را تامین کرد.
از آنجاکه شرکت های تامین کننده سرویس های جانبی مثل فجر انرژی خلیج فارس، دماوند انرژی عسلویه و مبین انرژی خلیج فارس به شبکه سراسری تامین برق متصل هستند، به محلی برای تعامل به جای چانه زنی بین وزارت نفت و نیرو تبدیل شده اند.
شرکت های مبین، فجر و دماوند به شبکه سراسری برق در جنوب کشور، برق تزریق می کنند و به شکل متقابل این انتظار وجود دارد که وزارت نیرو هم در تامین برق پتروشیمی ها در دیگر مناطق مانند پتروشیمی های واقع در مسیر خط لوله اتیلن غرب همکاری بیشتری را داشته باشند.
35 طرح نوسازی مدارس در مناطق نفت خیز اجرایی شد
مشعل مهر آمده و چند صباحی است درهای مدرسه به روی دانش آموزان باز شده و آینده سازان کشور به شوق آموختن راهی مدرسه شده اند؛ مدارسی که نوسازی و مقاوم سازی آنها در کنار ساخت و توسعه مراکز آموزشی، همواره در دستور کار دولت و نهادهای مسئول قرار داشته تا دانش آموزان با رغبت و انگیزه کافی به فعالیت های درسی و آموزشی خود بپردازند. وزارت نفت در همسویی با اهداف مسئولیت اجتماعی، به این موضوع نیز توجه ویژه داشته و با ایجاد محیط آموزشی پویا، بهینه و تأثیرگذار در یادگیری، به وظیفه خود در این زمینه عمل کرده است.
بر همین اساس، مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران، تنها در چند سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۲ پروژه نوسازی مدارس با اعتبارافزون بر ۲۷۰ میلیارد ریال (دو هزار و ۷۰۰ همت) را تعریف کرد که موفق شد تا سال ۱۴۰۲ در استان ها و مناطق نفت خیز همچنین دیگر مناطق کم برخوردار، ۵۷۴ کلاس و مدرسه را نوسازی و برای ادامه حیات آموزشی دانش آموزان کشور احیا کند.
این مدیریت، تا تیرماه ۱۴۰۳ هم پایان ۳۵ طرح نوسازی مدارس با اعتبار ۶۴۰ میلیارد ریال را در کارنامه خود گنجانده است.
از شهریور ۱۴۰۰، ۳۷۹ پروژه نوسازی مدارس با اعتبار شش هزار میلیارد و ۵۳۵ میلیون ریال در استان خوزستان در اولویت کار قرار گرفت که تا سال ۱۴۰۲ از این تعداد، ۲۵۵ پروژه تکمیل شد و به بهره برداری رسید.
به همت مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز جنوب، در سال جاری و تا پیش از بازگشایی مدارس استان خوزستان، ۱۷ طرح تکمیل شد و به بهره برداری رسید که اعتبار اختصاص یافته به این طرح ها، ۴۸۷ میلیارد ریال برآورد شده است.
کمک به احداث سالن ورزشی دانش آموزی شهرک دوکوهه، کمک به تکمیل مجتمع آموزشی ۱۸ کلاسه میثاق کوی بهارستان و کمک به تکمیل کتابخانه کوی شهدا در اندیمشک، کمک به بازسازی و تجهیز مدارس ناحیه چهار اهواز، کمک به احداث و تجهیز دبستان دوکلاسه روستای تازنگ و همچنین کمک به احداث و تجهیز دبستان شش کلاسه روستای رودزیر ایذه، احداث مدرسه متوسطه اول و دوم پسرانه ۱۰ کلاسه دشت آزادگان، کمک به احداث مدرسه سه کلاسه ابتدایی شهرستان لالی، مدرسه استثنایی یک کلاسه رودکی لالی و کمک به احداث سه باب مدرسه سه کلاسه مناطق عشایری لالی، همچنین کمک به احداث یک باب مدرسه سه کلاسه ابوطباره و احداث یک باب مدرسه سه کلاسه دیمه درب هفتگل خوزستان از جمله این طرح ها بود که به بهره برداری رسید.
استان بوشهر، دیگر استان در مرکز توجه کارهای عام المنفعه مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز جنوب است و در سه سال اخیر، ۱۶۶ طرح نوسازی مدارس با اعتبار سه هزار میلیارد و ۷۸۷ میلیون ریال برای این استان تعریف شده که تا سال گذشته ۴۵ طرح تکمیل شده بود.
در شش ماه نخست امسال هم ۹ طرح نوسازی با اعتبار ۸۸ میلیارد ریال در استان بوشهر تکمیل شده است که از جمله آنها می توان به کمک به ساخت نمازخانه نیایش گناوه، کمک به تکمیل مدرسه ۱۲ کلاسه چغادک، کمک به نوسازی، تعمیر و تجهیز مدرسه های شهید رزمجو، مدرسه شریعتی، مدرسه شهید مطهری و هنرستان خلیج فارس در شهرستان خارگ، کمک به تجهیز دبیرستان سمیه اهرم شهرستان تنگستان، کمک به تکمیل مدرسه چهارکلاسه شهرستان گورک دژگاه، احداث دبیرستان ۹ کلاسه دخترانه فاطمه زهرا شهرستان دیر استان بوشهر اشاره کرد.
استان کهگیلویه و بویراحمد هم از جمله مناطق نفت خیزی است که مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز ۶۱ طرح نوسازی مدارس با اعتبار چهار هزار میلیارد و ۹۰۳ میلیون ریال را در این استان مدنظر قرار داده است. افزون بر ۳۰ طرحی که سال گذشته تکمیل شده است، نوسازی و تجهیز ساختمان مجتمع فرهنگی آموزشی سوق نیز با اعتبار ۱۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۳ به سرانجام رسید.استان فارس با تعریف ۳۴ پروژه نوسازی و تکمیل یک پروژه کمک به نوسازی و تجهیز مدرسه عشایری روستای دالان فیروزآباد فارس و استان ایلام هم با تعریف ۲۴ پروژه نوسازی مدارس که از این تعداد ۱۷ پروژه در سال ۱۴۰۲ و بازسازی چمن مصنوعی (طرح شهید سلیمانی) دبیرستان هلیلان ایلام تکمیل شد، به استقبال سال تحصیلی ۱۴۰۳ رفتند.
پیگیری هایی که پس از 25 سال در بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر به ثمر نشست
سمیه راهپیما زمان زنده نگهداشتن بیمار در ثانیه های طلایی بسیار ارزشمند است، در برخی موارد مسیرهای سخت گذرانتقال بیمار به روش زمینی آسیب زننده است و اورژانس هوایی در این میان اهمیتی دوچندان پیدا می کند. سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت به دلیل اهمیت این موضوع، اقدام به امضای قراردادی سه جانبه میان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و یک شرکت داخلی کرده تا بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه بوشهر بتواند در صورت نیاز از بالگردی که مجهز به امکانات اولیه درمان است، در فرودگاه عسلویه استفاده کند. بهره گیری از ظرفیت بالگرد هوایی در منطقه عسلویه و بوشهر بعد از 25 سال اجرایی شده است تا بیماران در شرایط حساسی مانند سوانح صنعتی، سوختگی و... در کوتاه ترین زمان ممکن به مراکز درمانی اعزام شوند. برای آگاهی از جزییات این قرارداد سه جانبه، با سعید گران پی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر گفت و گو کرده ایم که در ادامه می خوانید.
امضای قرارداد تأمین بالگرد آمبولانس با هدف تقویت خدمات اورژانس هوایی و تسریع در انتقال بیماران نیازمند به اعزام فوری در منطقه عسلویه و سکوهای دریایی بهانه ای شد تا در جریان جزئیات این آمبولانس هوایی قرار بگیریم. رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر در این زمینه به خبرنگار «مشعل» گفت: این بالگرد آمبولانس قرار است در فرودگاه عسلویه مستقر شود و پس از تجهیز به امکانات کامل پزشکی، آماده ارائه خدمات اورژانسی به بیماران در سکوهای دریایی و مناطق صنعتی اطراف است. به گفته سعید گران پی، با راه اندازی این بالگرد آمبولانس در منطقه عسلویه و سکوهای دریایی، بهبود چشمگیری در انتقال بیماران خواهیم داشت و بیماران نیازمند به اعزام سریع، می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن به مراکز درمانی مناسب منتقل شوند. او با بیان اینکه در گذشته بالگردی برای انتقال و اعزام بیمار نداشته ایم و در صورت بروز سانحه، افراد حادثه دیده به صورت زمینی به مراکز درمانی منتقل می شدند، ادامه داد: برای رفع این مشکل با پیشنهادی در شورای راهبردی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و با هدایت سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت و یک شرکت عرضه کننده بالگرد توانستیم قراردادی سه جانبه منعقد کنیم تا بیماران در شرایط حاد به مراکز درمانی اعزام شوند.
رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر ادامه داد: حادثه روز و شب ندارد و باید در هر ساعتی از شبانه روز بیماران را به مراکز درمانی ارجاع داد و در این زمینه مجوز پرواز در شب این بالگرد اورژانس نیز از سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس دریافت شده است. گران پی گفت: هزینه نگهداشت بالگرد بالاست و باید از آن به صورت بهینه استفاده کرد و بیمارانی که دارای مجوز استفاده از بالگرد هوایی ، به مراکز درمانی منتقل خواهند شد.
او در پاسخ به این پرسش که بیماران این بالگرد هوایی به کدام مراکز درمانی منتقل می شوند، گفت: بیشتر بیماران به بیمارستان های بوشهر و شیراز اعزام می شوند. باید بر این نکته تاکید داشت که اعزام برخی بیماران به صورت زمینی مشکلی ایجاد نمی کند، اما برخی مواقع در مناطق عملیاتی صنعت نفت برای تسریع در زمان و با تایید پزشک معالج می توان از بالگرد آمبولانس استفاده کرد.
به گفته رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر، پرتابل وسایل احیای بیمار به صورت ثابت در فرودگاه عسلویه مستقر شده است تا در صورت نیاز به داخل بالگرد آمبولانس انتقال یابند. او بیان اینکه رئیس سلامت کار منطقه ویژه و مسئول اورژانس پیش بیمارستانی (EOC) بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر از این بالگرد بازدید کرده و تجهیزات پزشکی بررسی شده است، افزود: هماهنگی های لازم با تیم پروازی و مهندسین پرواز برای جانمایی و نصب تجهیزات پزشکی انجام شده است. گران پی در ادامه به سیاست های مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و گفت: همسو با ارائه خدمات به بومیان منطقه، هیچ محدودیتی در استفاده از بالگرد آمبولانس نداریم و همه بیمارستان های تحت پوشش تامین اجتماعی و ... در صورت نیاز می توانند از آن استفاده کنند. رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر تاکید کرد: این بالگرد آمبولانس در فرودگاه عسلویه مستقر است و یکی از امکانات کلیدی برای امدادرسانی سریع به بیماران در مناطق دورافتاده و سکوهای دریایی به شمار می رود. گران پی گفت: دی سی شوک، دستگاه اکسیژن و مانیتورینگ از ویژگی های تجهیزات پزشکی کامل در این بالگرد به شمار می رود و می توان از این بالگرد برای انتقال دو تا سه مصدوم با برانکارد استفاده کرد.
مهم ترین مزیت آمبولانس هوایی سرعت بالای انتقال بیمار است که باعث شده از مرگ و آسیب های بیشتر به بیماران جلوگیری شود. آمبولانس هوایی می تواند به راحتی در مناطق سخت گذر و مکان های بسیار مرتفع، خدمات خود را به بیمار ارائه دهد، ضمن آنکه در بعضی مناطق که دسترسی به مراکز درمانی مجهز، امکان پذیر نیست، می توان آمبولانس هوایی را اعزام کرد تا در اسرع وقت بیمار را به بیمارستان مورد نظر برساند. سرویس های هوایی برخلاف آمبولانس های زمینی، فضای بیشتری در اختیار بیمار، کادر پزشکی، همراهان بیمار و تجهیزات مختلف قرار می دهند. برخلاف باور عموم که تصور می کنند جابه جایی بیماران به وسیله بالگرد یا هواپیما امنیت کمتری دارد، اما کارشناسان این حوزه عقیده دارند ایمنی آمبولانس هوایی از آمبولانس های زمینی بسیار بیشتر است. آمبولانس های هوایی، مشکلات مرسوم آمبولانس های زمینی از جمله ترافیک خیابان ها، تصادف، مشکلات جاده ای، اتلاف وقت و... را ندارند. آمبولانس هوایی از مناسب ترین وسایل نقلیه برای انتقال و جابه جایی بیماران به شمار می رود. امروزه بسیاری از مراکز درمانی ویژه مجهز به آمبولانس هوایی هستند که در شرایط خاص و حساس، خدمات انتقال بیمار را انجام داده اند. این فناوری با خدمات ویژه و سریعی که برای جابه جایی بیماران دارد، تاکنون جان بسیاری را نجات داده است و گروه های امداد در شرایط خاص توانسته اند در مناطقی که با بحران مواجه شده اند، مصدومان را به بیمارستان منتقل کنند.
بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری
رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری گفت: با همدلی و تلاش شبانه روزی این مجموعه در نیمه نخست امسال توانستیم ۶۳۵ هزار و ۱۰۵خدمت درمانی مطلوب به جمعیت زیر پوشش و مراجعه کنندگان ارائه کنیم.
رضا آموزش با اشاره به اینکه جمعیت تحت پوشش این مرکز ۱۷ هزار و ۳۱۹ نفر شامل ۱۲ هزار و ۵۵ نفر شاغل و پنج هزار و ۲۶۴ نفر بازنشسته است، گفت: این مجموعه یک کلینیک تخصصی و فوق تخصصی، دو درمانگاه خانواده، یک درمانگاه اورژانس، یک درمانگاه طب صنعتی و هفت درمانگاه در مناطق عملیاتی دارد که در نیمه نخست امسال به ۱۲۱ هزار و ۷۷۴ نفر مراجعه کننده به صورت عمومی و تخصصی خدمات ارائه شده است. وی ادامه داد: تعداد مراجعان به کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی حدود ۳۴ هزار نفر، درمانگاه های خانواده ۳۷ هزار نفر، طب صنعتی هزار و ۹۳۸ نفر و درمانگاه های عملیاتی بیش از پنج هزار نفر بوده است. رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت آغاجاری شرایط بخش رادیولوژی این مرکز را با بهترین و به روزترین دستگاه های دیجیتال مطلوب دانست و گفت: خدمات سی تی اسکن، رادیوگرافی، OPG، سنجش تراکم استخوان، سونوگرافی و ماموگرافی از سوی متخصص رادیولوژی و کارشناسان در سه شیفت به جمعیت تحت پوشش ارائه می شود.
آموزش درباره خرید تجهیزات پزشکی در شش ماه نخست امسال بیان کرد: در واحد رادیولوژی یک دستگاه رادیولوژی پرتابل مطابق با فناوری روزآمد دنیا، همچنین در واحد آزمایشگاه یک دستگاه آنالایزر گازهای خونی، دو عدد میکروسکوپ پیشرفته چشمی و دیگر تجهیزات به روز آزمایشگاهی نصب و راه اندازی شد.
وی با اشاره به افتتاح بخش مراقبت های ویژه(ICU) اظهار کرد: با حمایت های مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بخش مراقبت های ویژه بیمارستان صنعت نفت آغاجاری با داشتن چهار تخت بستری مجهز به دستگاه های پیشرفته از جمله تهویه مکانیکی (ونتیلاتور) با اعتباری بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال راه اندازی شده است.
بهداشت و درمان صنعت نفت هرمزگان
مرکز پزشکیاری منطقه عملیاتی سرخون و گشوی جنوبی با توجه به شرایط خاص عملیاتی این منطقه و نیاز آن به پشتیبانی خدمات بهداشتی درمانی به منظور کاهش حوادث و صدمات شغلی و محیطی گشایش یافت. منطقه عملیاتی سرخون و گشوی جنوبی که وظیفه استخراج و نظارت بر چاه های گاز را در هرمزگان به عهده دارد، به دلایل شرایط خاص عملیاتی به پشتیبانی خدمات بهداشتی درمانی در جهت کاهش حوادث و صدمات شغلی - محیطی نیاز داشت که با پیگیری مستمر مدیران آن منطقه و با توجه ویژه بهداشت و درمان نفت هرمزگان، به راه اندازی مرکز پزشکیاری اقدام شد. این مرکز که در سایت عملیاتی واقع شده، دارای تجهیزات لازم بر اساس استانداردهای مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت تشخیص و درمان پیش بیمارستانی است، همچنین یک دستگاه آمبولانس با تجهیزات کامل در این واحد مستقر شده است.
شرکت ملی گاز ایران
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران برنامه این شرکت برای کاهش انتشار کربن و بهبود عملکرد انرژی در صنعت گاز را تشریح کرد.ساجد کاشفی دراین باره گفت: چالش های تغییرات اقلیمی و نیاز به کاهش انتشار کربن در دنیای امروز به یکی از اولویت های جهانی تبدیل شده است.
وی افزود: بازارهای جهانی گواهی کربن، به ویژه بازارهای منطقه ای مانند بازار گواهی کربن خلیج فارس (GCC)، به عنوان پلتفرم هایی حیاتی برای تجارت و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای شناخته می شوند. مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: حجم مبادلات گواهی های کربن در سطح جهانی به بیش از ۲۷۰ میلیارد دلار رسیده که نشان دهنده اهمیت این بازارها در تحقق اهداف زیست محیطی و اقتصادی کشورهاست.کاشفی با بیان این که این بازارها فرصتی استثنایی برای کشورها و شرکت ها فراهم می کند تا ضمن کاهش انتشار کربن، از منابع مالی لازم برای اجرای پروژه های سبز و پایدار بهره برداری کنند، اعلام کرد: شرکت ملی گاز ایران با شناسایی این فرصت ها و اهمیت سوق یافتن به سوی گواهی های کربن، در نظر دارد با جذب سرمایه های بین المللی، پروژه های مؤثری برای کاهش انتشار کربن و بهبود عملکرد انرژی در صنعت گاز اجرا کند.
وی تصریح کرد: ازجمله این پروژه ها می توان به احداث نیروگاه های خورشیدی، ارتقاء واحدهای HRSG در پالایشگاه ها و تعویض بخاری ها با نمونه های بهینه تر اشاره کرد.به گفته مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران، این شرکت با هدف تقویت زیرساخت های محیط زیستی و بهره وری در صنعت گاز، به دنبال همکاری و بهره گیری از فرصت های موجود در بازارهای جهانی گواهی کربن است تا پروژه های زیست محیطی خود را به بهترین نحو ممکن اجرا و به سوی توسعه پایدار حرکت کند.کاشفی بیان کرد: در این میان، بازار گواهی کربن خلیج فارس به عنوان یک پلتفرم کلیدی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، در سال های اخیر توجه ویژه ای را به خود جلب کرده است. به گفته وی، این بازار نه تنها به کشورهای عضو کمک می کند تا اهداف زیست محیطی خود را محقق سازند، بلکه فرصت های تجاری تازه ای را نیز ایجاد می کند. مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز ایران یادآور شد: به این منظور حجم مبادلات گواهی های کربن در پنج کشور حاشیه خلیج فارس شامل قطر، امارات متحده عربی، کویت، عربستان سعودی و بحرین به سالانه بیش از ۵۰ میلیارد دلار رسیده و انتظار می رود این رقم با توجه به افزایش علاقه به پروژه های زیست محیطی و نیاز به کاهش کربن رشد کند.
کاشفی افزود: کشورهای GCC با تمرکز بر توسعه پایدار و استفاده از منابع مالی بین المللی، به دنبال تقویت پایگاه اقتصادی و زیست محیطی خود هستند و این بازار نقش اساسی در تحقق این اهداف ایفا می کند.
وی یادآور شد: شرکت ملی گاز ایران سرانجام با فعال سازی و بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی داخلی به دنبال افزایش همکاری های بین المللی در حوزه محیط زیست و تغییرات اقلیمی و بهره گیری از ظرفیت های بازار گواهی کربن است، زیرا این همکاری ها می تواند به جذب سرمایه و انتقال فناوری های نو کمک کند و زمینه های لازم را برای اجرای پروژه های زیست محیطی و کربن زدایی فراهم آورد.
شرکت ملی گاز ایران
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از بومی سازی ۹۹ درصدی تجهیزات و تأسیسات انتقال گاز خبر داد و گفت: صنعت گاز کشور به مرز خودکفایی رسیده است.
غلامعباس حسینی در حاشیه برگزاری آیین تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید منطقه ۸ عملیات انتقال گاز ایران، کارکنان مناطق عملیاتی را نیروهای گمنامی معرفی کرد که مانند سربازان هشت سال دفاع مقدس در پشت خطوط لوله گاز به خدمت رسانی و دفاع از محور توسعه و اقتصاد کشور مشغول هستند.وی وسعت شبکه خطوط لوله پرفشار گاز کشور را بیش از ۴۰ هزار کیلومتر برشمرد و بر اهمیت نقش کارکنان در حفاظت و نگهداشت این زیرساخت حیاتی تأکید کرد. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: اکنون ۹۹درصد تجهیزات و تأسیسات مورد استفاده در صنعت گاز کشور بومی سازی شده که این حجم از خودکفایی صنعت گاز ایران، حاصل تلاش و پشتکار کارکنان است. حسینی همچنین به مدیریت میدانی بحران پیش آمده حاصل از انفجار خطوط لوله سراسری گاز در سال ۱۴۰۲ اشاره و تصریح کرد: حضور سریع و به موقع نیروهای فنی و عملیاتی در محل حادثه و تلاش شبانه روزی همکاران برای بازگرداندن خطوط به مدار انتقال گاز، ستودنی بود. وی بیان کرد: کارکنان عملیاتی موفق شدند توطئه دشمنان را نقش بر آب کنند و بدون فوت وقت در حداقل زمان ممکن، با ترمیم شبکه خطوط لوله، انتقال پایدار و بی وقفه گاز به مصرف کنندگان را به انجام برسانند. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در پایان، از همه مردم خواست با مدیریت مصرف گاز طبیعی و کاهش یک درجه ای دمای منزل، از هدررفت این سرمایه ملی جلوگیری کنند تا با انتقال این انرژی طبیعی به همه مشتریان، زمستانی بی دغدغه داشته باشیم.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شاخص عملکرد مدیریت ها را مسئله تولید دانست و گفت: در صورت تغییر و رشد صعودی برآیند شاخص تولید، می توان عملکرد شرکت ها را مثبت ارزیابی کرد، به همین منظور همه بخش های فنی و عملیاتی باید پای کار تولید باشند. ابراهیم پیرامون در نشست پیش بینی پنج ساله بهره دهی چاه های نفت، تولید، توزیع و تزریق گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان مربوط به نیمه دوم امسال بر بهره برداری صحیح همه شرکت های تابع از نشست ها، به منظور اجرای اهداف تولیدی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تأکید و بیان کرد: شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان در بعد تولید نقش مهمی ایفا می کند و بخش عمده ای از تعهد مناطق نفت خیز جنوب را در تولید نفت به عهده دارد و امیدواریم که با هم افزایی همگانی ظرفیت تولید افزایش یابد. وی به برنامه ریزی تولید نفت تا پایان امسال و طراحی افق تولید از مخازن شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان اشاره کرد و افزود: بنا به برنامه ابلاغی و هدف گذاری تولیدی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، حجم تولید شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان تشریح شد که همکاری و هم افزایی همه نیروهای ستاد و این شرکت را می طلبد. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: افزایش تولید اولویت شرکت است و مناطق نفت خیز جنوب برنامه مهمی در بحث تولید برای نیمه دوم سال دارد که نیازمند همکاری همه جانبه کارکنان خواهد بود. پیرامون با بیان اینکه فرسودگی تأسیسات و سوزاندن گازهای مشعل مهم ترین دغدغه ماست، ادامه داد: تعهدهای شرکت ها در افزایش تولید برای آنها تشریح و سهم هرکدام مشخص شده است.وی ضمن قدردانی از زحمات کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در جهت کنترل، مهار و رفع نشت نفت از خط لوله ۳۰ اینچ و جلوگیری از توقف روزانه ۱۷۰ هزار بشکه نفت و آلودگی زیست محیطی، گفت: این خط لوله زیرزمینی ۳۰ اینچ صادراتی نفت که دچار نشت نفت شده بود در کمترین زمان ممکن و سخت ترین شرایط به همت کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران رفع نشت شد و با این اقدام ارزنده از توقف تولید روزانه ۱۷۰ هزار بشکه نفت جلوگیری شد. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شاخص عملکرد مدیریت ها را مسئله تولید دانست و افزود: در صورت تغییر و رشد صعودی برآیند شاخص تولید، می توان عملکرد شرکت ها را مثبت ارزیابی کرد و به همین منظور همه بخش های فنی و عملیاتی باید پای کار تولید باشند. پیرامون در پایان با اشاره به دغدغه کارکنان درباره مسئله سقف حقوق تصریح کرد: امید است با تلاش کارگروه ها این دغدغه و نگرانی به حق کارکنان تا پایان امسال برطرف شود، زیرا موضوع تولید نباید تحت تأثیر مواردی همچون سقف حقوق قرار گیرد. در نشست پیش بینی پنج ساله بهره دهی چاه های نفت، تولید، توزیع و تزریق گاز شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان، ضمن بررسی وضع تولید چاه ها در شش ماه نخست امسال، درباره وضع مخازن و چاه های نفت و گاز و پیش بینی بهره دهی آنها در نیمه دوم امسال تصمیم گیری شد. بیان چالش ها، تنگناها، موانع و الزام های نگهداشت تولید و بررسی راهکارهای قانونی برای حل و کاهش آسیب های وارده از این نواحی به تولید، از دیگر موارد مطرح در نشست بهره دهی چاه های نفت شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان بود.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
مدیریت کنترل محاسبات صندوق بازنشستگی صنعت نفت اعلام کرد: مبالغ فوق العاده جنگی نزدیک به دو هزار و ۳۰۰ نفر از بازنشستگان صنعت نفت پرداخت شد. بر این اساس پیش از این پنج هزار نفر از بازنشستگان صنعت نفت کشور از طریق سامانه سما فرم خوداظهاری فوق العاده مناطق جنگی را تکمیل کرده اند؛ از این رو درخواست متقاضیان به کارفرمایان منتقل و از این میان درخواست نزدیک به دو هزار و ۳۰۰ نفر تأیید و مبالغ آنان مشخص و واریزی انجام شده است. فوق العاده مناطق جنگی در فهرست تعهدهای کارفرمایی است و مشمول بودن افراد و مقدار مبالغ هرکدام از متقاضیان از سوی کارفرما مشخص می شود.
برای تکمیل فرم خوداظهاری از طریق سامانه سما اقدام می شود.
شرکت گاز استان گیلان
مشعل گازرسانی به دو روستای کلامرود و گورج در شهرستان املش با حضور استاندار گیلان روشن شد.
اسدالله عباسی، استاندار گیلان در این آیین و در جمع مردم اهالی روستای گورج و کلامرود با بیان اینکه مردمان ولی نعمتان نظام جمهوری اسلامی هستند، گفت: در روزهای پیش رو، همه تلاش ما بر این است که برای مردم صادقانه خدمت کنیم. وی با ابراز خشنودی از رسیدن گاز به این روستاهای سخت گذر و کوهستانی بیان کرد: از شرکت گاز به دلیل گازرسانی به این مناطق دوردست قدردانی می کنم و به حق پاداش اصلی کار خادمان عرصه گاز، رضایت خداوند متعال است.عیسی جمال نیکویی، مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان نیز با گرامیداشت هفته دفاع مقدس تصریح کرد: با بهره مندی گورج از گاز طبیعی، مجموع روستاهای برخوردار از گاز در شهرستان املش به ۱۱۱ روستا رسیده است.وی با بیان اینکه برای گازرسانی به این روستا بیش از ۱۵ میلیارد تومان هزینه شده است، گفت: با تحقق این مهم، بهره مندی گاز خانوارهای روستایی املش به ۹۷.۷ درصد رسیده است.مدیرعامل شرکت گاز استان گیلان یادآور شد: گازرسانی به این مناطق سخت گذر و کوهستانی کاری بسیار سخت و دشوار است که با همکاری همه سازمان ها و نهادهای دولتی در استان به ثمر رسیده است. در پایان، مشعل گازرسانی به روستای گورج برافروخته شد و ۱۸۵ خانوار آن با جمعیت حدود یک هزار نفر از گاز طبیعی بهره مند شدند، ضمن اینکه مشعل گاز روستای کلامرود که در مجاورت روستای گورج قرار دارد نیز از سوی استاندار گیلان روشن شد.
شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با اشاره به اینکه نیروهای ایمنی و آتش نشانی ضامن تولید پایدار سوخت هستند، گفت: برنامه های پیشگیرانه در حوزه ایمنی، مؤثرترین ابزار را برای تضمین ایمنی کارکنان فراهم می کنند. مجید رجبی در آیین گرامیداشت روز ایمنی و آتش نشانی که با حضور مدیرعامل و جمعی از مدیران، سرپرستان و کارکنان واحدهای مختلف این شرکت و تعدادی از کارکنان واحد اچ اس ای در محل ایستگاه آتش نشانی پالایشگاه برگزار شد، بیان کرد: نیروهای آتش نشان و ایمنی ضامن تعهد تولید در پالایشگاه هستند.وی ادامه داد: سیستم های ایمنی و آتش نشانی پالایشگاه از اصول پیشگیری از آتش سوزی به عنوان عناصری برای حفاظت از کارکنان و دارایی در صنعت نفت پشتیبانی می کنند.مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با بیان اینکه برنامه های پیشگیرانه مؤثرترین ابزار را برای تضمین ایمنی کارکنان فراهم می کنند، تصریح کرد: آتش نشانان به آموزش مستمر در کنار افسران کارآزموده نیاز دارند.رجبی افزود: با توجه به اینکه شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک هسته اصلی در برقراری محیطی ایمن و دستیابی به اهداف نهایی ایمنی است، این مهم با حساسیت بالا دنبال می شود.وی با تأکید بر اینکه واحد آتش نشانی باید از تمامی جهات ایمن باشد، افزود: امیدواریم با همت ایمنی، آتش نشانی، محیط زیست و پدافند غیرعامل یک آتش نشانی نمونه در سطح پالایشگاه های کشور داشته باشیم .حبیب الله شهنازی، رئیس بهداشت، ایمنی، محیط زیست و پدافند غیرعامل پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند نیز در این آیین با تبریک روز ایمنی و آتش نشانی با ارائه گزارش یک ساله فعالیت واحد ایمنی، بهداشت و محیط زیست از زحمات کارکنان اچ اس ای و سایر همکاران تقدیر و تشکر کرد و گفت: شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند با اعتقاد به اولویت قرار دادن اصل پیشگیری بر اصلاح در امور، مصمم است مأموریت خود را به نحوی اثربخش، کارا و هماهنگ با استانداردهای ملی و بین المللی به انجام رساند.وی تأکید کرد: آتش نشانان در حیطه کار در کنار آموزش نیازمند کسب تجربه هستند. در پایان این آیین از قاسم محمودی، دوچرخه سوار آتش نشان و عباس رمضانی، دونده آتش نشان و تعدادی از کارکنان تلاشگر آتش نشانی تجلیل شد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از مهار و رفع نشت نفت از خط لوله ۳۰ اینچ صادراتی گچساران و جلوگیری از توقف روزانه ۱۷۰ هزار بشکه در این شرکت خبر داد. غلامرضا کمالی گفت: خط لوله زیرزمینی ۳۰ اینچ صادراتی نفت که دچار نشت نفت شده بود، در کمترین زمان ممکن و با وجود سختی کار ترمیم شد. وی افزود: گروه های عملیاتی از لحظه بروز این حادثه با همکاری نیروهای فنی، ایمنی، خدماتی، ترابری، روابط عمومی و حراست در محل حاضر شدند و با بسیج امکانات و ماشین آلات، ضمن کنترل جریان نفت، ایمن سازی محل را انجام دادند، سپس با نصب کلمپ استاندارد (PLIDCO)، نشتی را مهار و برطرف کردند.مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران بیان کرد: پس از اطلاع از سوراخ شدن خط لوله و نشت نفت، با برنامه ریزی دقیق و هماهنگی های لازم و به دلیل حساسیت موضوع و اهمیت تولید و انتقال نفت و با هدف جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و انتشار نفت و گاز به محیط پیرامونی، کارکنان عملیاتی این شرکت در کوتاه ترین زمان ممکن به محل نشت در منطقه حساس گوره اعزام شدند و با رعایت مقررات ایمنی، نشتی خط لوله را کنترل، مهار و برطرف کردند تا با این اقدام بزرگ در یک کار جهادی و شبانه روزی از کاهش تولید و توقف روزانه ۱۷۰ هزار بشکه نفت جلوگیری شود.کمالی گفت: پس از پایان عملیات رفع نشت، انتقال نفت مهارشده ناشی از نفت ریزی که در گودال های موقت احداث شده جمع آوری شده بود و بازگردانی نفت و پاکسازی و ایمن سازی محل نشت نفت بدون وقفه در جریان است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان گفت: این منطقه سال گذشته، موفق به کسب رتبه برتر در زمینه سوخت رسانی به نقاط دورافتاده کشور شد.شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان، هفته گذشته میزبان محمدصادق عظیمی فر، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران بود. این مقام مسئول که به منظور بازدید از زیرساخت های ذخیره سازی و توزیع فراورده های نفتی بندر صادراتی و انبار شهید نوربخش ماهشهر به خوزستان سفر کرده بود، با حضور در این منطقه راهبردی و عملیاتی، هماهنگی های لازم را برای شتاب گیری، پایداری تولید و انتقال سوخت و فراورده های نفتی به سراسر ایران انجام و دستورهای عملیاتی لازم را صادر کرد.محمد بنی سعید در جریان این بازدید افزود: شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان تنها منطقه تامین کننده اکتان افزای MTBE پالایشگاه ها و سوخت هوایی 100 LL کشور است و این منطقه سوخت بیش از 15 استان را تامین می کند و دومین منطقه مهم در سوخت رسانی است که موفق به کسب رتبه نخست و برتر در زمینه سوخت رسانی به نقاط دورافتاده کشور در سال 1402شده است.وی ادامه داد: تشدید اقدام های نظارت بر جایگاه های عرضه سوخت اربعین، اجرای پروژه های راکد مانده از دوره های مدیریت گذشته، احداث آموزشگاه شهید سردار سلیمانی در ناحیه مرکزی، احداث ساختمان آزمایشگاه کنترل کیفیت در تاسیسات گاز مایع، احداث ساختمان اداری ناحیه مرکزی در دو طبقه و دریافت دو فقره زمین در مرز شلمچه برای برپایی موکب توزیع گازمایع و خدمات سوخت رسانی به زائران اربعین حسینی، از مهم ترین اقدام های این منطقه است. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آبادان ضمن اشاره به تعدد جایگاه های تحت پوشش این منطقه گفت: منطقه آبادان دارای 38 جایگاه سوخت مایع، 18 جایگاه دومنظوره، 20 جایگاه تک منظوره و 10 جایگاه ساحلی است.این بازدید با حضور محمدعلی دادور، معاون اجرایی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی، کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، علی احمدی پور، مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و باقری، دستیار ویژه معاون وزیر انجام شد.
شرکت پالایش نفت بندرعباس
شرکت پالایش نفت بندرعباس برای شناسایی سازندگان، تأمین کنندگان و شرکت های دانش بنیان دارای تخصص و تجربه در ساخت قطعات و تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی فراخوان عمومی صادر کرد.در متن فراخوان واحد روابط عمومی و امور بین الملل این شرکت آمده است:
«شرکت پالایش نفت بندرعباس در نظر دارد به منظور اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و حمایت هرچه بیشتر از سازندگان و تأمین کنندگان داخلی در سال ۱۴۰۳ و با هدف تکمیل و توسعه بانک اطلاعاتی منابع خود، به شناسایی و ارزیابی سازندگان و تأمین کنندگان واجد صلاحیت در زمینه ساخت یا تأمین قطعات و تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی اقدام کند؛ لذا از تمام سازندگان، تأمین کنندگان و شرکت های دانش بنیان دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه ساخت یا تأمین قطعات و تجهیزات صنعت نفت، گاز و پتروشیمی دعوت می شود در صورت تمایل به همکاری حداکثر ظرف مدت سه هفته از انتشار این آگهی، نسبت به مراجعه به سایت شرکت پالایش نفت بندرعباس به آدرس WWW.BAORCO.IR صفحه مناقصه و مزایده/ فرم های ارزیابی و دانلود فایل «مدارک موردنیاز شرکت ها جهت حضور در فهرست منابع شرکت پالایش نفت بندرعباس» اقدام کند.
لازم است مدارک موردنیاز به صورت پستی به آدرس مندرج در فایل مذکور ارسال شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن ۳۲۳۶۷۴۶۸–۰۷۶ و یا شماره موبایل ۰۹۰۱۸۹۶۶۳۸۳ تماس حاصل فرمایید.بدیهی است اعلام آمادگی و ارسال مدارک هیچ گونه حقی را برای متقاضیان جهت ورود به فهرست سازندگان و تأمین کنندگان مورد تأیید این شرکت ایجاد نخواهد کرد و تصمیم گیری نهایی درباره ورود متقاضی به فهرست سازندگان و تأمین کنندگان مجاز شرکت، پس از دریافت مدارک ارزیابی کیفی، در صورت لزوم بازدید از کارگاه و کسب حداقل امتیاز است.»
شرکت گاز استان سمنان
مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان از تأمین ۱۰۴ قلم کالای اساسی موردنیاز این شرکت از سوی تولیدکنندگان داخلی در نیمه نخست امسال خبر داد. سیدجواد حقیقت حسینی توضیح داد: تأمین این کالاها برای به کارگیری در پروژه های ساختمانی و عمرانی، اجرای پروژه های گازرسانی، مصارف اداری، و مصارف واحدهای عملیاتی است. وی گفت: برای تحویل یک هزار و ۲۱۰ قلم کالا، ۵۳۵ مورد حواله انبار نیز صادر و از این تعداد حواله، ۴۵۸مورد برای اجرای پروژه های گازرسانی در اختیار پیمانکاران قرار داده شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان با اشاره به اینکه معاملات به دودسته کوچک و عمده تقسیم بندی می شود، بیان کرد: کالاهای موردنیازی که قیمت آن ها در رده معاملات کوچک است، به صورت اخذ استعلام و کالاهایی که قیمت آنها در رده معاملات متوسط و عمده است، پس از بارگذاری در سامانه ستاد و برگزاری فرایند مناقصه و ارجاع به امور پیمان ها تهیه می شوند.
شرکت نفت و گاز اروندان
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان از دست یابی این شرکت به تعهدهای تولیدی خود در شش ماه نخست امسال خبر داد و گفت: این شرکت آماده تحقق اهداف تولیدی خود در نیمه دوم سال است.
عبدالله عذاری اهوازی شنبه هفتم مهر در نشست پیش بینی تولید نیمه دوم سال ۱۴۰۳ میدان های تحت مدیریت شرکت نفت و گاز اروندان ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تبریک روز آتش نشان گفت: تولید پایدار و مستمر همواره با رعایت نکات ایمنی امکان پذیر بوده که این مهم حاصل تلاش همکاران اچ اس ای (HSE) است.وی درباره تعهد تولید این شرکت در نیمه نخست امسال بیان کرد: خوشبختانه این شرکت در شش ماه نخست امسال به همه تعهدهای تولیدی خود دست یافته و در برخی مواقع نیز بیشتر از تعهد خود تولید داشته است.مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان این موفقیت و رسیدن به اهداف تولیدی را حاصل تلاش همه کارکنان این شرکت دانست و از آنها قدردانی کرد.
عذاری اهوازی با اشاره به انجام تعهد ۱۰۰ درصدی شرکت نفت و گاز اروندان، برای تولید نفت در شش ماه دوم سال ۱۴۰۳ افزود: پیش بینی می شود تا انتهای امسال چند چاه دیگر در اختیار شرکت قرار داده شود، همچنین همه واحدها باید تلاش خود را به کار بگیرند تا تعهدات محول شده به شرکت محقق شود.وی بر رفع مانع چاه ها و جریانی کردن آنها برای افزایش تولید تأکید و بیان کرد: در این مورد منتظر بقیه نماندیم و از همه ظرفیت ها و شیوه های ممکن عملیاتی برای احیای چاه ها استفاده کردیم تا بتوانیم به برنامه تولیدی و توسعه ای شرکت دست یابیم.مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان تولید حداکثری از میدان های غرب کارون به دلیل مشترک بودن با کشور همسایه را مهم دانست و به اهمیت مسائل فنی و توجه به آن در افزایش تولید با حفظ و رعایت نکات محیط زیستی اشاره کرد.در ادامه غلامحسین موازی، مدیر امور فنی شرکت نفت و گاز اروندان از محقق شدن برنامه های تولیدی محول شده از سوی شرکت ملی نفت ایران خبر داد و گفت: همه تلاش ما و سایر اداره ها این است که با استفاده از ظرفیت داخلی شرکت و شرکت های دانش بنیان و روش های نوین، بهره وری چاه ها را بالا ببریم تا اهداف تولیدی در نیمه دوم سال نیز محقق شود.در ادامه این نشست سایر مدیران شرکت نفت و گاز اروندان گزارشی از روند تولید در میدان های تحت مدیریت این شرکت و برنامه های تولید در شش ماه دوم امسال ارائه کردند، همچنین گزارشی از چاه هایی که به تازگی رفع مانع شدند یا در مدار تولید قرار گرفتند و مسائل فنی انجام شده روی آنها بررسی شد.
در این نشست مباحثی همچون تولید نفت و گاز در نیمه دوم امسال با توجه به نزدیک بودن زمستان، کنترل گازسوزی در تأسیسات، چالش های تولید و برنامه اورهال تأسیسات و تأثیر آن بر افزایش تولید بررسی شد.از دیگر نکات مطرح شده در این نشست، بررسی تازه ترین وضع چاه های تحت مدیریت این شرکت و برنامه های آینده برای رفع موانع تولید، راه اندازی واحد CTEP و رفع گرفتگی های سرچاهی بود.
شرکت گاز استان آذربایجان شرقی
شرکت گاز استان آذربایجان شرقی و نیروی زمینی ارتش با تدوین نقشه راه کشوری، در مقابل بحران صف آرایی می کنند. فیروز خدایی، سرپرست شرکت گاز استان آذربایجان شرقی با اشاره به ضرورت تدوین راهبردهای اجرایی در حوزه مدیریت بحران گفت: این تفاهم نامه فصلی نو در همکاری های مشترک ارتش و صنعت گاز و فرصتی برای هم افزایی و بهره گیری از نیروهای متخصص و زبده و توان عملیاتی در بحران هاست.وی بیان کرد: در این تفاهم نامه، محورهای مهمی مانند برگزاری دوره های آموزشی مشترک، رزمایش های مقابله با بحران و هماهنگی های بین بخشی برای مدیریت بهتر بحران گاز مورد تأکید قرار گرفته است.سرپرست شرکت گاز استان آذربایجان شرقی افزود: برگزاری رزمایش عملیاتی در بالاترین سطح اجرایی که با سناریوی وقوع زلزله ۷ ریشتری و ضرورت حفظ ایمنی تأسیسات گازرسانی در هشتم مهر عملیاتی شد، یکی از مهم ترین اقدام های شرکت برای آمادگی بحران و ارتقای همکاری های بین بخشی است.خدایی در پایان از همکاری ارتش در حفظ آرامش و امنیت مردم قدردانی و ابراز امیدواری کردکه با اجرای برنامه ها و تحقق مفاد تفاهم نامه همکاری با ارتش، زمستانی گرم و آرام در انتظار هم استانی ها باشد.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه آذربایجان شرقی گفت: همزمان با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، جایگاه اختصاصی «منصوری فر» به عنوان یکصدوهشتادونهمین جایگاه عرضه سوخت مایع منطقه در کلانشهر تبریز عملیاتی شد.ناصر راشدی در آیین بهره برداری این جایگاه که با حضور مسئولان استانی و صنعت نفت برگزار شد، ضمن قدردانی از سرمایه گذار بخش خصوصی و پیگیری مسئولان در احداث این جایگاه بیان کرد: این جایگاه در زمینی به مساحت دو هزار و ۵۰۰ مترمربع با هزینه ای بیش از ۱۰۰میلیارد تومان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در کلانشهر تبریز بهره برداری شد.وی در ادامه یادآور شد: جایگاه اختصاصی «منصوری فر» هفت سکوی بنزین سوپر و معمولی با چهار دستگاه تلمبه چهار نازله و 11 تلمبه دو نازله دارد و در مجموع با ۳۸ نازل و سه مخزن بنزین معمولی و سوپر با اشتغال زایی مستقیم برای ۱۲ نفر، آماده ارائه خدمات سوخت رسانی، رفاهی و خدماتی به شهروندان و مراجعان است.خدمات تأمین و توزیع سوخت این شرکت با مدیریت و برنامه ریزی مسئولان منطقه و تلاش شبانه روزی کارکنان خدوم منطقه و با همکاری مجموعه تلاشگر ۱۸۹ جایگاه سوخت مایع و ۱۷۲ جایگاه سی ان جی استان و بیش از ۵۰۰ دستگاه نفتکش و خطوط ریلی و شرکت های حمل ونقل فراورده های نفتی بی وقفه در حال فعالیت است.
گفت وگو با خانواده ای صمیمی که در شرکت گاز استان البرز فعالیت می کنند
مشعل خانواده محسنی؛ خانواده ای سه نفره است که پدر و مادر یعنی علی اصغر محسنی و فرزانه پورچالی هردو در شرکت گاز استان البرز مشغول فعالیت هستند و دخترشان فاطمه حسنا نیز تا امروز توانسته است با حضور در مسابقات نقاشی، مقام های مختلف استانی و کشوری دریافت کند.
با این خانواده که در شرکت گاز استان البرز مشغول به کار هستند، گفت و گو کرده ایم که از نظرتان می گذرد.
نخست با فرزانه پورچالی، مادر خانواده گفت و گو کردیم. او درباره خود که در رشته کارشناسی مدیریت کسب و کار تحصیل کرده است، گفت: در واحد پژوهش شرکت گاز استان البرز مشغول به کار هستم. سال 1384 با همسرم علی اصغرمحسنی ازدواج کردم و در سال 1387 فرزندمان فاطمه حسنا به دنیا آمد. هرچند در تمام این سال ها در بخش های مختلف شاغل بودم، اما همکاری من با شرکت گاز از سال 1397 آغاز شد. زمانی که با همسرم ازدواج کردم، مشغول درس و دانشگاه بودم و همزمان فعالیت های فرهنگی دانشگاه و مساجد را هم ادامه می دادم. بعد از گذشت مدتی از زندگی مشترک به واسطه تغییر محل کار همسرم به استان چهارمحال و بختیاری، از مازندران به این منطقه منتقل شدیم؛ البته این را هم باید بگویم که من و همسرم هردو زاده مازندران هستیم. درواقع همسرم در آن سال ها در صنعت گاز مشغول به کار بود و بعد از مدتی در آزمون استخدامی پذیرفته شد و ما نیز به چهارمحال و بختیاری رفتیم.
وی با اشاره به اینکه در آن سال ها و بعد از تغییر ناگهانی محل زندگی، با تولد دخترشان تصمیم گرفت تا در حوزه ای مشغول به کار شود، بیان کرد: در شهرکرد شغل های مختلفی چون کار در مهدکودک، مدرسه و تدریس قرآن را تجربه کردم. در کنار آن نیز در بخشی از امور ورزش شرکت گاز استان چهارمحال وبختیاری مشغول به کار بودم و این همکاری سبب شد تا کم کم با کار در شرکت گاز آشنا شوم. بعد از اینکه همسرم به شرکت گاز استان البرز منتقل شد و با توجه به اینکه تجربه فعالیت در حوزه های ورزشی و قرآنی را داشتم، متوجه شدم که در دارالقرآن شرکتی نیروی فعال و آشنا ندارند و من چند ماهی به این واحد کمک کردم و با برگزاری موفق مسابقات که مورد توجه شرکت ملی گاز نیز قرار گرفت، به من پیشنهاد همکاری با شرکت گاز استان البرز داده شد و در نهایت جذب واحد قرآن این شرکت شدم. مدتی بعد نیز واحد مددکاری این شرکت به من سپرده شد و در نهایت به دلیل اینکه نظام مشارکت امور پژوهش شرکت نیز بخشی کاملا نوپا بود، تصمیم گرفته شد تا من به این واحد منتقل شوم و درحال حاضر در این واحد مشغول به کار هستم.
پورچالی درباره تجربه خود از رویارویی با چالش هایی که در زندگی در یک شهر دیگر آن هم در دوران جوانی داشته است، گفت: شاید به خاطر سن کم و تجربه ای که نداشتم، توانستم با چنین شرایطی خود را هماهنگ کنم و با آن کنار بیایم. تصور کنید با آن سن کم و یک نوزاد یک ماهه خانواده و محل زندگی خود را ترک کنید و به یک شهر غریب و دور بروید؛ معتقدم قرار گرفتن در چنین شرایطی سبب شد تا قوی تر شوم و به این نتیجه برسم که باید روی پای خود ایستاده و گام هایم را برای موفقیت در مسیر زندگی محکم تر بردارم و در این راه خانواده ما کسی جز خدا را نداشت تا بتواند از این مرحله بگذرد.
وی با اشاره به همکاری و حمایت های همسرش برای موفقیت هایی که به دست آورده است، توضیح داد: خوشبختانه همسرم در این راه همراه خوبی برای من به شمار می رفت و باتوجه به شناختی که از من داشت، پیشنهادهای متفاوتی برای حضور در کلاس ها و دوره های مختلف آموزشی به من می داد و می توان گفت که او مشوق اصلی من برای رسیدن به چنین موقعیتی بود. درحال حاضر نیز در بخش نظام مشارکت شرکت گاز استان البرز فعالیت و در این واحد تلاش می کنم تا با همکاران درباره چالش هایی که در محیط کار با آن مواجه هستند، صحبت کنم تا بتوانیم با مطرح کردن این چالش ها در کمیته های مربوطه، راهکاری برای برطرف کردن آن پیدا کنیم.
وی درباره مدیریت بحران ها هنگامی که خانواده در شرایط سختی قرار می گرفت، گفت: بی شک در این سال ها که من و همسرم به سبب دوری از خانواده های خود با مشکلات بسیاری رو به رو بودیم؛ در کنار این دوری ها بارها پیش آمده بود که همسرم برای انجام ماموریتی خانه را ترک می کرد و من و دخترم در خانه تنها می ماندیم. یکی از خاطراتی که به یاد دارم، این است که دخترم 6 ماه داشت و دچار تداخل دارویی شده و بدنش کهیر زده بود. من هم در خانه تنها بودم و باید تا صبح صبر کردم تا هوا روشن شود و دخترم را به بیمارستان ببرم. آن زمان من بسیار جوان بودم و در آن لحظه حتی به این فکر نکرده بودم که می توانم به اورژانس و یا یکی از همسایه ها زنگ بزنم. معتقدم پشت سرگذاشتن تمام این تجربه ها سبب شد تا در کنار یکدیگر بزرگ شویم، تجربه کسب کنیم و قدر یکدیگر را بیشتر بدانیم.
پورچالی درباره دخترش فاطمه حسنا و موفقیت هایی که تا به امروز به دست آورده است، نیز توضیح داد: دخترم فاطمه حسنا متولد سال 1387 است و استعداد بسیاری در حوزه نقاشی دارد. زمانی که در پایه سوم دبستان مشغول به تحصیل بود، در مدرسه نقاشی ای کشیده بود که مورد تشویق و تعریف بسیاری از سوی معلم و مدیران مدرسه خود قرار گرفته بود. زمانی که این نقاشی را دیدم، متوجه شدم که برادرم را که از مدافعان حرم بود، با جزئیات کشیده است. دخترم نگاه ریزبینانه ای به محیط اطراف خود دارد. همین نقاشی با ترسیم جزئیات، سبب شد تا او را در کلاس نقاشی ثبت نام کنم. فاطمه حسنا با بهره گیری از آموزش های یک مربی بسیار خوب توانست به راحتی در این رشته پیشرفت کند و بعد از مدتی با حضور در یک مسابقه، نفر اول نقاشی آموزش و پرورش استان البرز شد. او همچنان نقاشی را به صورت شخصی ادامه می دهد و به تازگی در رشته نقاشی مسابقات قرآنی که شرکت گاز البرز برگزار کرده بود، مقام اول را به دست آورده است. او همچنین در جشنواره نقاشی شهید سلیمانی شرکت کرد و با ارائه طرحی با موضوع عفاف و حجاب، موفق شد مقام اول کشوری را در این مسابقات به دست آورد.
در ادامه این مصاحبه علی اصغر محسنی، رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان البرز درباره همکاری خود با صنعت گاز ایران گفت: از سال 1388 به استخدام صنعت گاز در آمده ام و از همان زمان تا سال 1395 به عنوان کارمند ارشد آمار و گزارشات واحد برنامه ریزی و کنترل گاز چهارمحال و بختیاری بودم؛ بعد از آن نیز به مدت یک سال مسئول حراست فیزیکی این شرکت، سپس به عنوان کارمند امور کارکنان در این شرکت مشغول به کار شدم. همچنین از سال 1391 به عنوان رئیس روابط عمومی شرکت گاز چهارمحال وبختیاری فعالیت خود را ادامه دادم. در سال 1395 به استان البرز منتقل شده و از همان سال تا به امروز به عنوان رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان البرز مشغول به فعالیت هستم. همچنین در حوزه هایی مانند دبیر شورای فرهنگی اقامه نماز، امر به معروف، تکریم ارباب رجوع فعالیت می کنم. در حال حاضر نیز مدارک تحصیلی کارشناسی مدیریت بازرگانی و کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش تحول اداری را کسب کرده ام.
وی در بخشی از صحبت های خود درباره حمایت و تاثیرگذاری در موفقیت های همسرش گفت: زمانی که من و همسرم در ابتدای زندگی مشترک به شهرکرد منتقل شدیم، هیچ آشنا و خانواده ای در آن شهر نداشتیم؛ همسرم نیز در ابتدا خانه دار بود و با شروع مسابقات قرآنی و ورزشی در صنعت گاز و نگاه وزارت نفت برای مشارکت خانواده های نفتی در این مسابقات، تصمیم گرفت در دوره های آموزشی قرآن حضور پیدا کند و در عرض یک سال توانست مقام اول مسابقات قرآنی را در اداره گاز شهرکرد به دست آورد. من نیز او را برای حضور در این مسابقات تشویق می کردم؛ در واقع با توجه به اینکه به نوعی مسئولیت برگزاری این مسابقات را برعهده داشتم معتقد بودم حضور همسرم می تواند باعث تشویق حضور خانواده های دیگر در این مسابقات شود.
محسنی با اشاره به اینکه وزارت نفت برای افزایش فعالیت خانواده های نفتی رشته های مختلفی را مورد توجه قرار می دهد، بیان کرد: با درنظر گرفتن رشته های مختلف فرهنگی و ورزشی که از سوی وزارت نفت در میان خانواده ها گسترش پیدا کرده است؛ من نیز تصمیم گرفتم تا خانواده خود را ترغیب به یادگیری و حضور در این مسابقات کنم. به عنوان مثال به فاطمه حسنا دخترم پیشنهاد کردم تا رشته هایی چون نقاشی و شطرنج را یاد بگیرد و در مسابقات وزارتی شرکت کند؛ به همین دلیل می توان گفت همیشه سعی کرده ام تا خانواده خود را برای یادگیری و حضور در این مسابقات تشویق کنم.
وی توضیح داد: همین تشویق ها سبب شد تا دخترم در مسابقه نقاشی شهید سلیمانی شرکت کند و مقام کشوری را به دست آورد. برای ورود فاطمه حسنا در حوزه نقاشی او را بسیار تشویق و ایده های مختلفی را با او مطرح کردیم؛ البته دخترم استعداد بسیار خوبی در نقاشی داشت و توانست به خوبی در این حوزه موفق عمل کند.
محسنی بیان کرد: بسیاری از مدیرعامل هایی که با آنها کار کرده ام، دغدغه توسعه فعالیت های فرهنگی به خصوص فعالیت های قرآنی را میان کارکنان و خانواده های آنان داشتند؛ به همین دلیل من نیز به نمایندگی از مدیرعامل شرکت با خانواده ها تماس گرفته و از آنها برای حضور در کلاس ها و مسابقات قرآنی دعوت می کردم. به خاطر دارم زمانی که به شرکت گاز استان البرز پیوستم؛ زمانی بود که استان البرز از استان تهران جدا شده و باید یک شرکت جدید گاز در این استان راه اندازی می شد. آقای تقی نژاد، مدیرعامل وقت این شرکت از من خواست تا به عنوان رئیس روابط عمومی مسائل فرهنگی را دنبال کنم، همسرم در سال اول برگزاری این مسابقات به عنوان شرکت کننده حضور داشت، اما از سال دوم باتوجه به افزایش شرکت کنندگان در این مسابقات با تایید مدیرعامل به دلیل نبود نیروی آشنا با حوزه فرهنگی، از او خواستم تا در زمینه ثبت نام متقاضیان من را همراهی کند.
وی ادامه داد: آقای تقی نژاد مدیرعامل شرکت، بعد از دیدن فعالیت های همسرم و بازخوردی که همکاری او برای ما داشت، از من خواست تا او در حوزه مددکاری اجتماعی و فعالیت در حوزه امور فرهنگی و قرآنی با شرکت گاز همکاری کند؛ من نیز با توجه به اینکه اولویت اصلی ام در زندگی آموزش دخترم است، گفتم درصورتی که خللی در تربیت فرزندم رخ ندهد، با این همکاری موافقم؛ در نهایت من و همسرم در شرکت گاز استان البرز همکار شدیم و تا امروز این همکاری ادامه داشته است و من از این اتفاق بسیار راضی و خوشحال هستم.
فاطمه حسنا محسنی متولد 1387 و درحال حاضر در رشته ریاضی فیزیک مشغول به تحصیل است. او در رشته نقاشی بسیار فعال بوده و تا امروز توانسته است جوایز مختلفی در این زمینه به دست آورد.
وی درباره فعالیت های خود در این حوزه گفت: مادرم از زمانی که کودک بودم، دوست داشت نقاشی بکشم. او وسایل مورد نیاز برای نقاشی را در اختیار من قرار می داد؛ به همین دلیل از همان ابتدا با نقاشی آشنا بودم، اما این رشته هنری را از 10 سالگی به صورت حرفه ای آغاز کردم و در ابتدا نقاشی با مداد رنگی و بعد از آن سیاه قلم را فرا گرفتم. اولین نقاشی های من با موضوع طبیعت بود و بعد از آن به نقاشی چهره علاقه مند شدم و تصمیم گرفتم تا این بخش نیز تمام تلاش خود را برای یادگیری انجام دهم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: علاقه اصلی من در آینده این است که به عنوان دبیر ریاضی مشغول به کار شوم؛ در واقع من هم نقاشی را دوست دارم و هم معلمی را به همین دلیل باتوجه به استعدادم در ریاضی، تصمیم گرفتم در دبیرستان رشته ریاضی را ادامه دهم و در کنار آن هنر را هم دنبال کنم؛ البته در کنار نقاشی، شطرنج را هم دنبال می کنم هرچند در این رشته تا امروز نتوانسته ام مقامی کسب کنم، اما تمام تلاش خود را می کنم تا در این حوزه نیز بهترین باشم.
فاطمه حسنا درباره خانواده خود نیز گفت: با اینکه پدر و مادرم شاغل هستند و در طول روز مسئولیت های خود را در محیط کار دنبال می کنند؛ زمانی که در خانه کنار هم هستیم، به خوبی از من حمایت و در زمینه های درسی و البته نقاشی بسیار من را تشویق و نظرهای خود را برای پیشرفت من بیان می کنند. معتقدم ما یک خانواده کاملا صمیمی هستیم که به راحتی نظرخود را بیان می کنیم تا باعث پیشرفت یکدیگر شویم. یکی از مهم ترین نکات مثبتی که در خانواده من وجود دارد این است که زمانی که از پدر و مادر خود راهنمایی می خواهم، آنها نظر خود را در مورد مساله مطرح می کنند و در نهایت انتخاب را به عهده من می گذارند.
زنان و مردان ورزشکار شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی موفق شدند در صدر جدول دو لیگ برتر هندبال بانوان و کشتی فرنگی مردان کشور قرار بگیرند. تیم کشتی فرنگی مردان نفت و گاز زاگرس جنوبی مقابل تیم شهرداری مسجد سلیمان به پیروزی رسید و در صدر جدول گروه خود در لیگ برترکشتی فرنگی کشور قرار گرفت.
رقابت های دور رفت لیگ برتر کشتی فرنگی مردان باشگاه های کشور جام یادگار امام (ره) در گروه الف، در شهر مسجد سلیمان برگزار شد. در پایان این مسابقات، تیم نفت و گاز زاگرس جنوبی با دو پیروزی در صدر قرار گرفت و تیم شهرداری مسجد سلیمان نیز با یک پیروزی در جایگاه دوم گروه ایستاد. تیم مقاومت البرز نیز بدون پیروزی در جایگاه سوم این گروه قرار گرفت.
نتایج مسابقات برگزار شده در وزن های 10 گانه در ادامه می آید:
دور اول
شهرداری مسجد سلیمان ۱۰ - مقاومت البرز صفر
۵۵ کیلوگرم: محمد حاجی وند ۴ - کیانوش شمشیری یک
۶۰ کیلوگرم: پویا ناصرپور ۱۰ - رضا خدری صفر
۶۳ کیلوگرم: عارف محمدی ۲ - محمد مهرابی یک
۶۷ کیلوگرم: اسلاویک گالستیان ۹ - رضا باقری صفر
۷۲ کیلوگرم: علی دارابی ۶ (ضربه فنی) - محمد غلامی صفر
۷۷ کیلوگرم: مالخاس آمویان، برنده یک - سید محمد عربی یک
۸۲ کیلوگرم: محمدامین حسینی ۸ - علیرضا محمودی ۲
۸۷ کیلوگرم: آرشام بهرام زاده ۵ - امیر شاهپروری یک
۹۷ کیلوگرم: علی عابدی درزی ۳ - محمدمهدی خلیلی یک
۱۳۰ کیلوگرم: مرتضی الغوثی ۳ - علیرضا حسنوند یک
دور دوم
نفت و گاز زاگرس جنوبی،( برنده) ۵ - شهرداری مسجد سلیمان ۵
۵۵ کیلوگرم: مهدی احدی ۳ (ضربه فنی) - محمد حسینوند یک
۶۰ کیلوگرم: امیررضا ده بزرگی، (برنده )۳ - پویا ناصرپور ۳
۶۳ کیلوگرم: محمدمهدی کشتکار ۳ (ضربه فنی) - عارف محمدی ۳
۶۷ کیلوگرم: محمدجواد رضایی یک - اسلاویک گالستیان ۶
۷۲ کیلوگرم: سجاد ایمن طلب ۲ - حجت رضایی ۳
۷۷ کیلوگرم: امیر عبدی ۵ - مالخاس آمویان ۸
۸۲ کیلوگرم: پژمان پشتام ۲ - شاهین بداغی ۳
۸۷ کیلوگرم: ناصر علیزاده ۲- رامین طاهری صفر
۹۷ کیلوگرم: مهدی بالی ۵ - علی عابدی درزی صفر
۱۳۰ کیلوگرم: محمدسروش رنجبر یک - مرتضی الغوثی، برنده یک
دور سوم
نفت و گاز زاگرس جنوبی ۶ - مقاومت البرز ۴
۵۵ کیلوگرم: مهدی احدی ۲ - کیانوش شمشیری ۱۲
۶۰ کیلوگرم: امیررضا ده بزرگی ۶ - رضا خدری 1
۶۳ کیلوگرم: محمدمهدی کشتکار ۹ - محمد مهرابی صفر
۶۷ کیلوگرم: محمدجواد رضایی ۸ - رضا باقری 1
۷۲ کیلوگرم: سجاد ایمن طلب 1 - محمد غلامی ۵
۷۷ کیلوگرم: امیر عبدی صفر - سید محمد عربی، (برنده)
۸۲ کیلوگرم: پژمان پشتام ۴ - علیرضا محمودی، برنده ۴
۸۷ کیلوگرم: ناصر علیزاده ۱۰ - امیر شاهپروری صفر
۹۷ کیلوگرم: حسین شکری ۸ - محمدمهدی خلیلی صفر
۱۳۰ کیلوگرم: محمدسیروس رنجبر، برنده - علیرضا حسنوند
صفر همچنین در هفته نخست لیگ برتر هندبال زنان، با پیروزی زاگرس جنوبی کازرون و شهید چمران لارستان و تساوی سپاهان به پایان رسید.
هفته نخست مسابقات بیستمین دوره لیگ برتر هندبال زنان با برگزاری سه دیدار آغاز شد که طی آن، زاگرس جنوبی کازرون که مهمان تیم تازه وارد نامی نو اصفهان بود، با نتیجه ۲۷ بر ۲۲ برابر این تیم به برتری رسید. رایزکو تهران، دیگر تیم تازه وارد به لیگ برتر نیز در لارستان نتوانست امتیازی کسب کند. شاگردان نشمین شافعیان با نتیجه ۲۲ بر ۲۰ برابر رایزکو به برتری رسیدند و توانستند نخستین دو امتیاز خود را کسب کنند. سپاهان نیز در گچساران تنها با یک امتیاز از هفته نخست به خانه بازگشت و با تساوی ۲۳ بر ۲۳ برابر نفت و گاز گچساران متوقف شد. در این روز یک دیدار نیز باید میان سنگ آهن بافق و غدیر ملایر انجام می شد که با اعلام فدراسیون، این دیدار به تعویق افتاد.
نتایج کامل مسابقات هفته نخست بیستمین دوره لیگ برتر هندبال زنان:
نفت و گاز گچساران ۲۳ - فولاد مبارکه سپاهان ۲۳
نامی نو اصفهان ۲۲ - زاگرس جنوبی کازرون ۲۷
شهید چمران لارستان ۲۲ - رایزکو تهران ۲۰
دیدار سنگ آهن بافق - غدیر ملایر به تعویق افتاد.
جدول رده بندی تیم ها در پایان هفته نخست لیگ برتر هندبال زنان:
زاگرس جنوبی کازرون 2 امتیاز
شهید چمران لارستان 2 امتیاز
نفت و گاز گچساران یک امتیاز
فولاد مبارکه سپاهان یک امتیاز
رایزکو تهران صفر امتیاز
نامی نو اصفهان صفر امتیاز
سنگ آهن بافق بدون بازی
غدیر ملایر بدون بازی
چهارمین هفته لیگ آزادگان فوتبال ایران درحالی به پایان رسید که تیم های نفتی حاضر در این لیگ، به نتایج قابل قبولی دست پیدا نکردند.
تیم های حاضر در لیگ آزادگان فوتبال ایران در هفته چهارم این فصل، به مصاف یکدیگر رفته و نتایج مختلفی را به دست آوردند. این درحالی است که پنج نماینده صنعت نفت حاضر در این رقابت ها همچنان نتوانسته اند به جایگاه خود در جدول رده بندی سروسامان دهند؛ البته از میان تیم هایی چون نفت و گاز گچساران، صنعت نفت آبادان، پارس جنوبی جم، نفت مسجد سلیمان و پالایش نفت بندرعباس، تنها تیم نفت و گاز گچساران بود که توانست نتیجه بازی را درهفته چهارم به نفع خود به پایان برساند. در بازی های هفته چهارم لیگ آزادگان، تیم نفت و گاز گچساران با نتیجه یک بر صفر تیم نیروی زمینی را شکست داد. بازی تیم پارس جنوبی جم در برابر مس شهربابک بدون گل به پایان رسید که باتوجه به مهمان بودن این تیم، پارس جنوبی توانست از بازی، یک امتیاز به دست آورد. همچنین تیم صنعت نفت آبادان برابر بعثت کرمانشاه 2 بر صفر بازی را واگذار کرد. تیم نفت مسجد سلیمان با نتیجه صفر بر یک از داماش گیلان شکست خورد و پالایش نفت بندرعباس نیز با همین نتیجه برابر تیم سایپا متوقف شد. بر این اساس، صنعت نفت آبادان در رده ششم، پارس جنوبی جم در رده نهم، نفت و گاز گچساران در رده دهم، پالایش نفت بندرعباس در رده پانزدهم و نفت مسجد سلیمان در رده هجدهم جدول رده بندی فوتبال لیگ آزادگان قرار گرفته است.
تیم فوتسال بانوان پالایش نفت آبادان در صدر جدول لیک برتر فوتسال کشور قرار گرفت.
هفته اول لیگ برتر فوتسال بانوان ایران در حالی به پایان رسید که تیم پالایش نفت آبادان در صدر جدول رده بندی لیگ برتر فوتسال قرار گرفته است. در این مسابقات که تیم های مختلفی از جمله پالایش نفت آبادان، زنان مس رفسنجان، زنان سایپا، زنان فولاد هرمزگان، ملی حفاری ایران، زنان سپاهان، مهر عظام، رایزکو صفادشت و نفت امیدیه حضور دارند، تیم پالایش نفت آبادان توانست در اولین بازی خود در این فصل با نتیجه 4 بر2 نفت امیدیه را شکست داد و با 3 امتیاز در صدر جدول این مسابقات قرار گیرد. همچنین تیم ملی حفاری ایران، دیگر تیم نفتی حاضر در این دوره از مسابقات نیز در اولین بازی خود برابر زنان فولاد هرمزگان به تساوی 2 بر 2 دست یافت.
سرپرست سازمان لیگ بسکتبال ایران گفت: بحث انحلال تیم بسکتبال نفت آبادان اشتباه است و تا این لحظه چنین موضوعی مطرح نیست؛ اما درباره ذوب آهن این امکان وجود دارد.
میثم علی پور، سرپرست سازمان لیگ بسکتبال ایران، درخصوص حواشی مطرح شده درباره انحلال تیم بسکتبال نفت آبادان گفت: بحث انحلال تیم بسکتبال نفت آبادان مطرح نیست و نمی دانم چرا مطالب، اشتباه منعکس می شود. در واقع باشگاه نفت آبادان باید بر اساس بودجه مصوب قرارداد امضا کند. در حال حاضر مشکلاتی میان بودجه مصوب باشگاه و قراردادهای منعقدشده وجود دارد که مسئولان باشگاه اعلام کرده اند این موضوع را برطرف می کنند و تا این لحظه که با شما صحبت می کنم، حرفی از انحلال تیم بسکتبال نفت آبادان وجود ندارد و تنها اختلاف هایی وجود دارد که باید آنها را رفع کنند. سرپرست سازمان لیگ بسکتبال ایران درباره بحث انحلال تیم ذوب آهن اصفهان نیز گفت: درباره تیم ذوب آهن، واقعا کاری از دست سازمان لیگ برنمی آید و آنها کاملا بلاتکلیف هستند. فعلا سرمربی و بازیکن ندارند و باید ببینیم چه کاری می کنند.
همه چیز درباره تیمی که قهرمان شد
مشعل| بتازگی تیم تنیس بانوان نفت تهران با حضور در لیگ برتر موفق شد تا جام قهرمانی این دوره از مسابقات را از آن خود کند. این تیم با حضور در مسابقات لیگ برتر تنیس بانوان توانست همه رقیبان خود را با امتیاز بسیار خوبی پشت سربگذارد و نشان دهد که ورزش نفت در رشته تنیس بانوان نیز بخوبی عمل کرده و در سطح حرفه ای، حرفی برای گفتن دارد. در این دوره از مسابقات، هفت تیم از استان های مازندران، تهران، زنجان، البرز و خراسان رضوی حضور داشتند و از ۲۳ شهریور به سرداوری آیدا شجاعی فر و مدیریت اعظم دلاورنیا در زمین های تنیس شهر ساری به صورت دوره ای به مصاف یکدیگر رفتند. بازیکنان تیم تنیس بانوان نفت تهران شامل کیمیا ثاقب تهرانی، هانا سلطانی، الهه ظفرخواه، هلیا هنرمند و پرنیان فرهانی هستند که به مربیگری سحر سهرابی و به سرپرستی آسرا فرهمند در این رقابت ها شرکت داشتند. این موفقیت سبب شد تا با آسرا فرهمند، سرپرست تیم تنیس بانوان شرکت ملی نفت ایران و مسئول ورزش بخش بانوان باشگاه زرگر گفت وگویی داشته باشیم که در ادامه می خوانیم.
تیم ما شامل پنج بازیکن تنیس و سحر سهرابی، مربی اصلی است که در لیگ برتر حضور پیدا کردند و موفق به کسب عنوان قهرمانی شدند. نکته اصلی که باید درباره بازیکنان تیم بگویم این است که برای شکل گیری تیم از سه بازیکن خارج از شرکت نفت و دو بازیکن از فرزندان شرکت نفت استفاده شد که رده سنی آنها از سال 1376 تا 1385 بود. در واقع برای بستن تیم مورد نظر فرصت زیادی نداشتیم و از زمانی که تصمیم گرفته شد در لیگ برتر حضور پیدا کنیم تا انتخاب بازیکن، تنها دو روز زمان داشتیم و خوشبختانه با مشاوره و راهنمایی های صورت گرفته، در نهایت تیمی را برای حضور در لیگ انتخاب کردیم که در طول مسابقات، حتی یک باخت هم نداشت و تمام مسابقات را با امتیازهای بالا به نفع خود به پایان رساند. این تیم، باتوجه به موفقیت هایی که به دست آورده، قرار است بهمن امسال در لیگ حذفی بانوان نیز حضور داشته باشد.
من، مدیر ورزش بخش بانوان باشگاه زرگر وزارت نفت هستم و از آنجا که معمولا کلاس ها و مسابقات تنیس بانوان در این باشگاه برگزار می شود و در کنار آن حضور دختران در المپیادهای ورزشی و موفقیت هایی که در این مسابقات به دست می آورند، سبب شده تا در طول سال بازیکنان را مورد بررسی قرار دهیم، به همین دلیل زمانی که برای حضور در لیگ برتر اعلام کردند که یک تیم در رده سنی مشخص شده انتخاب کنیم، بخوبی می دانستیم از میان بازیکنان رده سنی مورد نظر کدام بازیکن می تواند در لیگ تنیس حضور داشته باشد، بنابراین از میان فرزندان نفت که در این باشگاه، تنیس بازی می کردند، دو بازیکنی را که هردو در مسابقات داخلی عنوان قهرمانی کسب کرده بودند، انتخاب کردیم. برای انتخاب بازیکنان غیر نفتی نیز به انتخاب سحر سهرابی و سیدکامیار کیمیایی از همکاران نفتی که خود در گذشته عضو فدراسیون تنیس بودند، اطمینان کردیم و آنها نیز سه بازیکن حرفه ای را که می شناختند، انتخاب و به تیم دعوت کردند.
پیش از هرچیز باید بگویم، معمولا مسابقات ورزشی وزارت نفت در دو رده سنی زیر 25 سال و بالای 25 سال برگزار می شود.
به همین دلیل ما ورزشکارانی را در این دو رده سنی مدنظر داریم، ضمن اینکه زمین تنیس باشگاه زرگر، کاملا حرفه ای است که بتازگی بازسازی شده است. این باشگاه در رشته تنیس دو مربی ثابت دارد که قرار است سومین مربی هم بزودی استخدام شود. همه اینها شرایطی را به وجود آورده تا به صورت کاملا حرفه ای با بازیکنان کار شود و با توجه به پتانسیل بالای بازیکنان، تیم تنیس شرکت ملی نفت ایران به جایگاه بالایی در این رشته دست یابد.
بازیکنانی که در رده سنی بالاتری هستند نیز در آزمون های مربیگری عالی عمل کرده و توانسته اند شاگردانی را خارج از نفت آموزش دهند که این موضوع، از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل باید بگویم که ما براحتی می توانیم برای حضور در لیگ برتر تنیس بانوان، یک تیم 10 نفره آماده کنیم.
فکر می کنم باتوجه به خصوصیات اخلاقی هادی افشار، رئیس امور ورزش شرکت ملی نفت ایران و ورزشکار بودن او، می توانیم به افزایش حمایت ها از رشته تنیس امیدوار باشیم؛ زیرا وی مدیری است که به ادامه چنین موفقیت ها و پیشرفت ورزشکاران نفت در رشته هایی که دنبال می کنند، بسیار علاقه مند است و همه تلاش خود را کرده تا بهترین امکانات را برای ورزشکاران فراهم کند. به هرحال شرکت ملی نفت ایران امکانات لازم برای ورود حرفه ای به ورزش قهرمانی تنیس را دارد و برنامه ریزی مناسبی هم برای رونق تنیس حرفه ای صورت گرفته است.
باتوجه به ورود تنیس شرکت ملی نفت ایران به رده حرفه ای، ناصر استادرحیمی، مدیریت باشگاه دستور داده که طی دو هفته آینده زمین های شماره 2 و 3 مسقف شود تا بازیکنان برای تمرین دچار مشکل نشوند. به همین دلیل می توان امیدوار بود که تمرین های تنیس در فصل بارندگی هم ادامه یابد. تاکید می کنم، خوشبختانه زمین های تنیس بخوبی بازسازی شده و ورزشکاران براحتی می توانند از این امکانات استفاده کنند.
برنامه ریزی لازم برای تمرین ورزشکاران حرفه ای صورت گرفته و بازیکنان تنیس حرفه ای ما تقریبا هرروز تمرین دارند و این مساله بسیار مهم است؛ چرا که این بازیکنان بیش از هرچیز به تمرین های مکرر و حرفه ای نیاز دارند.
ستاره تیم ملی بسکتبال ایران با تیم تریر به نخستین برد خود در فصل جدید رقابت های لیگ دو آلمان دست یافت.
در جریان هفته دوم رقابت های لیگ بسکتبال پرو A آلمان (بوندسلیگای2)، تیم «رومراشتروم گلادیاتورز تریر» موفق شد با نتیجه ۱۱۲ بر ۸۴ تیم راستا وچتا را شکست دهد. هر چهار کوارتر این دیدار به ترتیب با نتایج ۲5بر21 ، ۲9بر۲1، 32 بر21 و 26 بر 21 به سود تیم تریر تمام شد تا یاران بهنام یخچالی در مجموع با ۲۸ امتیاز اختلاف، برنده این دیدار شده و نخستین برد خود در فصل جاری را به دست آورند. بهنام یخچالی، گارد راس ایرانی تیم تریر در این دیدار ۱۶ امتیاز، چهار پاس گل و دو توپ ربایی را به نام خود ثبت کرد تا با تاثیرگذاری ۱۶ امتیازی یکی از تاثیرگذارترین نفرات در کسب این پیروزی خارج از خانه باشد. تیم تریر در بازی اول این فصل خود که هفته گذشته برگزار شد، با نتیجه ۷۷ بر ۶۹ مقابل تایگرز، تن به شکست خانگی داده بود. تریر در حال حاضر با یک برد، یک باخت و دو امتیاز، در رتبه 11 جدول رده بندی این مسابقات قرار دارد.
پرسپولیس در هفته دوم رقابت های لیگ نخبگان در ورزشگاه شهر قدس به مصاف پاختاکور ازبکستان رفت که این دیدار با نتیجه یک - یک به پایان رسید.
پرسپولیس پس از شکست در بازی اول خود مقابل الاهلی عربستان در لیگ نخبگان آسیا، در دیدار دوم میزبان پاختاکور ازبکستان در ورزشگاه شهر قدس بود. این تیم با تک گل علی علیپور در دقیقه یک در نیمه نخست پیروز شد. در ادامه دراگان چران توانست دروازه گندوز را باز کند و کار را به تساوی بکشاند. این دیدار با تساوی یک - یک به پایان رسید. همچنین علیپور که تک گل پرسپولیس را در دقیقه یک به ثمر رسانده بود، در پایان دیدار به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد.
وانیا یاوری، ملی پوش ایران جواز حضور در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان را کسب کرد.
با اعلام فدراسیون جهانی تنیس روی میز وانیا یاوری، ملی پوش نوجوان ایران با قرار گرفتن در رتبه ٣٦ رنکینگ دنیا، جواز حضور در مسابقات قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان را به دست آورد. یاوری که از طریق رنکینگ توانست این سهمیه را کسب کند، پس از باران ارجمند، دومین دختر نوجوان ایران است که در رقابت های قهرمانی نوجوانان و جوانان جهان به میزبانی سوئد حاضر خواهد بود. پیش از این، تیم های ملی نوجوانان و جوانان پسر ایران سهمیه تیمی حضور در رقابت ها را کسب کرده بودند.
درخشش امین اسماعیل نژاد در لیگ والیبال لهستان سبب شده است رسانه این کشور به او لقب «مهارناشدنی» بدهد.
امین اسماعیل نژاد در سومین بازی اش در لیگ والیبال لهستان نیز توانست بهترین بازیکن زمین شناخته شود. لهستانی ها او را غیرقابل مهار توصیف کردند. اسماعیل نژاد عملکرد فوق العاده ای در بازی مقابل ترفل گدانسک داشت و به تنهایی ۳۱ امتیاز گرفت و سهم بسزایی در برتری تیمش داشت. اسکرا حالا با سه برد از سه بازی، عنوان قهرمان را دارد. امین اسماعیل نژاد بعد از حضوری کوتاه مدت در ایتالیا تصمیم به حضور در لیگ قدرتمند لهستان گرفته است. این بازیکن ایرانی برای اولین بار در فصل ۲۰۲۴-۲۰۲۳ تصمیم گرفت در خارج از ایران بازی کند. او راهی تیم ورونا ایتالیا شد و از فصل جدید در اسکرای لهستان بازی می کند. اسماعیل نژاد در سه هفته نخست لیگ لهستان درخشید و در پایان هر سه بازی، به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد.
جلسه کمیته انضباطی برای رسیدگی به شکایت بازیکنان از تیم مس رفسنجان برگزار شد.
کمیته انضباطی فدراسیون والیبال، رأی خود را درباره درخواست تعدادی از بازیکنان و کادر فنی باشگاه والیبال مس رفسنجان که در لیگ برتر ۱۴۰۲ حضور داشتند، مبنی بر دریافت الباقی مبالغ قراردادشان صادر کرد. پیرو درخواست بازیکنان و اعضای کادر فنی باشگاه والیبال مس رفسنجان مبنی بر دریافت الباقی مبالغ قراردادشان، این باشگاه به پرداخت مبالغ ذکر شده محکوم شد.
تیم والیبال دختران سایپا، برنده آخرین دیدار خود در جام باشگاه های آسیا شد و در رتبه هفتم این رقابت ها قرار گرفت.
تیم والیبال دختران سایپا در آخرین دیدار خود از جام باشگاه های زنان آسیا، به مصاف نماینده هنگ کنگ رفت و به اولین برد خود دست یافت. سایپا در این دیدار برابر کوآی تسینگ هنگ کنگ قرار گرفت و سه بر صفر با امتیازهای ۲۵ بر ۲۰، ۲۵ بر ۲۰ و ۲۵ بر ۱۷ به نخستین و آخرین برد خود در این رقابت ها رسید و به این ترتیب در رتبه هفتم، از بین هشت تیم قرار گرفت و به کار خود پایان داد. تیم سایپا در این رقابت ها شش مسابقه انجام داد که در پنج دیدار شکست خورد و تنها در آخرین مسابقه خود به برتری رسید. شاگردان نیلوفر حجتی برابر تیم هایی از ویتنام (دو تیم)، ژاپن، فیلیپین و قزاقستان نتیجه را واگذار کردند و تنها برابر نماینده هنگ کنگ به برتری رسیدند.
بانوی ملی پوش کشورمان برای نخستین بار در تاریخ اسکواش، مدال طلا را بر گردن آویخت.
مسابقات اسکواش سه هزار دلاری بین المللی PSA در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی با قهرمانی و تاریخ سازی دوباره فرشته اقتداری به پایان رسید. ستاره اسکواش ایران در این مسابقات با پیروزی مقابل شانس اول قهرمانی مسابقات، راهی فینال شد. اقتداری در بازی نهایی به مصاف الکسا پینار، نماینده میزبان و شانس دوم قهرمانی مسابقات رفت و با شکست حریف به مدال طلا دست یافت. این نخستین طلای تاریخ اسکواش زنان ایران است که از سوی اقتداری به دست آمد. همچنین این دومین مدال تاریخ اسکواش زنان ایران به شمار می رود و مدال اول را نیز او کسب کرده بود. اقتداری پیش از این در مسابقات اسکواش بین المللی رنکینگ جهانی سازمان حرفه ای اسکواش بازان جهان در شهر کلکته هند به مدال برنز دست یافته بود.
در ادامه مسابقات تیراندازی با کمان رده های سنی قهرمانی آسیا، معین کریمی در کامپوند نوجوانان به مدال طلا دست پیدا کرد.
در ادامه مسابقات تیراندازی با کمان رده های سنی قهرمانی آسیا و در بخش فینال کامپوند نوجوانان، معین کریمی به مصاف کمانداری از چین تایپه رفت و با نتیجه ۱۴۲ بر ۱۳۸ به پیروزی رسید و صاحب گردن آویز طلا شد و تاریخ سازی کرد. کاروان ایران در مسابقات تیراندازی با کمان رده های سنی قهرمانی آسیا در چین تایپه با ۱۳ ورزشکار شرکت کرده بود و موفق شد با کسب ۶ مدال رنگارنگ شامل یک طلا، یک نقره و ۴ برنز به کار خود در این بازی ها پایان دهد.
مدال آوران ایرانی این دوره از مسابقات عبارتند از:
مدال طلا: معین کریمی در کامپوند نوجوانان
مدال نقره: تیم کامپوند جوانان
مدال برنز: محمدحسین گلشنی در ریکرو جوانان، تیم میکس ریکرو نوجوانان، تیم میکس کامپوند نوجوانان و تیم کامپوند نوجوانان.
ملی پوش تنیس روی میز ایران در دور نخست جدول اصلی مسابقات چین شکست خورد.
مرحله یک- سی ودوم نهایی جدول اصلی مسابقات گرنداسمش تنیس روی میز چین برگزار شد و نوشاد عالمیان، نماینده ایران، در رقابت با نفر هشتم رنکینگ جهان از چین با نتیجه سه بر یک شکست خورد. پیش از این ندا شهسواری در بخش زنان در دور نخست جدول مقدماتی حذف شده بود.
نتیجه این دیدار به شرح زیر است:
نوشاد عالمیان از ایران (رنکینگ ۴۸ جهان) سه بر یک گائویوان لین از چین ( رنکینگ ۸ جهان)
امتیاز: ۱۶ بر ۱۴، 11 بر 8، 11 بر 9 و 11 بر 7
راهنمای استفاده از صفحات نشریه مشعل
- بزرگنمایی یا کوچک نمایی تصاویر : Scroll (غلطک) ماوس
با امکان جابجایی پس از بزرگنمایی صفحات
- دسترسی به متن خبر: دابل کلیک روی تصاویر صفحات