در محيط کار چگونه برخورد کنيم؟

7 نکته براي  پيشرفت شغلي

در هر محیط کار، شرایط خاصی برای استخدام افراد جدید وجود دارد، اما ويژگي مشترک تمام محيط هاي کاري، نحوه برخورد در محيط کار و رفتار کارکنان است که اتفاقا يکي از موارد مهم براي استخدام شمرده مي شود. کارفرمايان براي استخدام کارکنان جديد، افزون بر مهارت ها و توانايي هاي افراد، تعهدهاي کاري و شخصيت آنها را نيز مد نظر قرار مي دهند. اگر قرار است کار جديدي را شروع کنيد يا در کاري مشغول به کار هستيد، اين مطلب نکاتي را به شما پيشنهاد مي کند که با رعايت آنها بهتر مي توانيد در کار جديدتان به موفقيت برسيد.اولين روز کار، مهم ترين بخش از شروع يک کار جديد است. سعي کنيد حتما به موقع در محل کار حضور داشته باشيد. اين موضوع از اهميت زيادي برخوردار است، زيرا با اين کار نشان خواهيد داد که فرد وقت شناسي هستيد. بهتر است 10 تا 15 دقيقه زودتر از آغاز ساعت کاري تان، در آنجا حاضر شويد، در اين صورت زمان کافي براي آمادگي خواهيد داشت. حتي مي توانيد در صورت نياز به سر و وضع خودتان برسيد و خود را مرتب کنيد. اگر با مکاني که محل کارتان در آنجا واقع شده است، آشنايي چنداني نداريد يا مجبور هستيد براي رفتن به آنجا از وسايل نقليه عمومي استفاده کنيد، از چند روز قبل به آنجا برويد. با اين کار هم راه را ياد مي گيريد و هم مدت زمان رسيدن به آنجا را ارزيابي مي کنيد.

1 با دقت به حرف هاي کارفرما گوش دهيد

معمولا کسي از کارمند جديد انتظار ندارد که در همان روز نخست، بتواند به اندازه کارکنان قديمي کار انجام دهد. بيشتر کارفرماها مي دانند که کارکنان استخدام شده جديد، نمي توانند يک روزه همه چيز را ياد بگيرند. بنابراين در مورد اشتباه هاي خود نگران نباشيد و فکر نکنيد که اگر روز اول کار، با دردسر روبه رو شده ايد، در آينده نيز وضع به همين منوال خواهد بود. تا حد امکان روي يادگيري بيشتر تمرکز کنيد و به دقت گوش دهيد تا نکاتي را که به شما گفته مي شود، از دست ندهيد. مراقب باشيد يک اشتباه را دو بار تکرار نکنيد. هنگامي که کارفرما در حال صحبت است، به دقت به صحبت هايش گوش دهيد و آنها را به خاطر بسپاريد.

2 از سؤال کردن خجالت نکشيد

بسياري از کارکنان جديد، بيش از اندازه کم رو هستند و وقتي به مشکلي برخورد مي کنند، از مطرح کردن آن خجالت مي کشند. هر وقت به کمک نياز داشتيد، حتما از کسي بخواهيد تا کمکتان کند. درخواست کمک از ديگران (يا کارفرما) به ويژه در اولين روز کاري، اصلا خجالت ندارد. بهتر است يک بار بپرسيد و با اطمينان کارتان را درست انجام دهيد تا اينکه با شک و ترديد در کاري تلاش کنيد و بعد ببينيد که آنچه انجام داده ايد، نادرست بوده است.

3  رويدادهاي آينده را پيش بيني کنيد

روند رويدادهاي کاري در هر محيط کار با ديگري متفاوت است. به بيان ساده تر، نحوه انجام کارها، اولويت هاي کاري و ترتيب انجام آنها در هر محيط کار با محيط کار ديگر فرق مي کند. حتي اگر بسيار ماهر و بااستعداد هم باشيد، باز مدتي طول مي کشد تا متوجه چگونگي نحوه وقوع رويدادها و ترتيب آنها شويد. سعي کنيد که به خوبي وضعيت موجود را تجزيه و تحليل کنيد تا بتوانيد رويدادهاي محل کارتان را پيش بيني کنيد.

4 ايده هاي خلاقانه اي ارائه دهيد

هنگامي که کارهايتان را به طور کامل انجام داديد و هنوز فرصتي در اختيار داشتيد، مي توانيد برخي کارهاي اضافي را انجام دهيد تا به پيشبرد اهداف شرکت يا هر جاي ديگري که در آن کار مي کنيد کمک کرده باشيد. براي اين کار مي توانيد ايده هايي را نيز مطرح کنيد. کارکنان خوب کساني هستند که ايده هاي خلاقانه اي براي بهبود کار و يا بهتر شدن محيط کار ارائه مي دهند. سعي کنيد هراز گاهي ايده هايي را که به ذهن تان مي رسد و قابل اجرا هستند، ظرف 5 دقيقه به طور خصوصي با کارفرما در ميان بگذاريد. بهتر است اين ايده ها را در جمع يا جلسه هاي عمومي مطرح نکنيد.

5 اهداف کاري کوتاه مدت تعيين کنيد

اگر مي خواهيد کارمند خوبي باشيد، بايد وظايف خود را به خوبي انجام دهيد و در کارتان رشد کنيد. اهداف شخصي کوتاه مدتي را در کارتان تعيين کنيد. چند روز پس از شروع کار، هدف خود را مشخص کنيد تا ببينيد چه چيزهايي در کار نياز داريد و مي خواهيد به چه جايگاهي برسيد.

 

6  با عزت و احترام رفتار کنيد

اگر در محل کارتان، همکاراني هستند که برقراري ارتباط و تعامل با آنها کمي دشوار است، با آنها بدرفتاري نکنيد. اين کار ناخودآگاه بر فرصت هاي شغلي شما در محل کارتان تأثير منفي مي گذارد. به ياد داشته باشيد که استخدام همکارانتان نيز مانند استخدام شما با دقت صورت گرفته است؛ بنابراين اگر به آنها بي احترامي کنيد، يعني شعور کارفرمايتان را ناديده گرفته ايد و در واقع به او اهانت کرده ايد.

7 خودتان باشيد

اين موضوع به رفتار و نحوه برخورد شما در محيط کار برمي گردد و به استعداد يا کاري که انجام مي دهيد، ربطي ندارد. کارفرماي شما، به اين دليل شما را استخدام کرده است که با به کارگيري ترکيبي از مهارت ها و شخصيت خود، در محل کارتان مفيد واقع شويد. به توانايي خود ايمان داشته باشيد و خودتان را با ديگران مقايسه نکنيد. نيازي نيست مانند همکاران خود کار کنيد و خودتان را با آنها مقايسه کنيد. معمولا کمي طول مي کشد تا افرادي که در جايي کار مي کنند، شخص جديدي را در محل کار و در جمع خودشان بپذيرند، بنابراين به همکاران خود زمان بدهيد تا شخصيت شما را بشناسند، نه اينکه شما رفتارتان را مطابق سليقه آنها تغيير دهيد.

قلعه اُل (قلعه جنيان)

يکي از جاذبه هاي طبيعي در نراق، قلعه اي است کهن که در «کوه اُل» و در دهانه غاري که در ارتفاع 700 متري اين کوه قرار دارد، واقع شده است. در بين مردم محلي، اين غار به نام «قلعه اُل» شهرت يافته است که بالاي مزرعه شريف آباد و بر صخره ها قرار گرفته است. «قلعه اُل»، يکي از دژهاي غيرقابل نفوذ با تنها يک راه ورودي است که در نوع خود منحصربه فرد است.

کاروانسراي شمس السلطنه

عمارتي است کهن که احتمالا قدمت آن بالغ بر 150 سال است. کاروانسراي شمس السلطنه، يکي از زيباترين عمارت هاي تاريخي نراق است که به نيابت از «حاج محمد نراقي»، مشهور به «حاجي خان» در دوره قاجار ساخته شده است. اين اثر متشکل از دو طبقه، يکي براي نگهداري چهارپايان و ديگري براي اسکان و   استراحت تاجران است.

امامزاده يحيي (ع)

بقعه متبرکه «امامزاده يحيي (ع)» با قدمتي بالغ بر 7 قرن، به دوران حکومت سلجوقيان تعلق دارد و يکي از کهن ترين بناهاي آجري در اين شهرستان محسوب مي شود. سبک معماري انجام شده در اين بارگاه ملکوتي، برگرفته از معماري مغولي و چيني است و هيچ تزييناتي را در آن نمي توان يافت. آرامگاه امامزاده يحيي (ع)، در عين سادگي، بسيار زيبا و چشم نواز ساخته شده است. بناي بقعه، عمارتي 8 ضلعي با يک گنبد تک پوش آجري است.

از ديدني هاي شهر نراق خبر داريد؟

پـرآوازه ولـي مغفول

مشعل _ وقتي نام استان مرکزي مي آيد، همه ياد اراک و فتيرهايش، محلات و گل هايش، تفرش و کوچه باغ هايش مي افتند. اين استان صنعتي که تقريبا بين دو شاهراه شمالي - جنوبي و شرقي -غربي کشورمان قرار گرفته، شهري پرآوازه دارد که کمي گمنام مانده است؛ نراق در منتهي اليه شرق استان مرکزي و درست جايي بين کاشان و اراک ( جاده خمين) واقع شده است؛ البته براي رفتن به نراق، راه هاي زيادي وجود دارد که قطعا به رفتنش مي ارزد. ملامهدي و ملا احمد نراقي از علماي معروف دوران قاجار، استاد هدايت الله نيرسينا اديب و ترانه سراي مشهور معاصر از جمله مفاخر اين شهر کوچک هستند. شما را به خواندن بخش هايي از ديدني هاي اين شهر دعوت مي کنيم. شايد مقدمه اي شود براي اينکه از نزديک اين شهر تاريخي و فرهنگي  ايران را ببينيد.  گروهي براين باورند که نام نراق، دراصل نام ستاره اي است که بر اين شهر گذاشته شده است. برخي نيز معتقدند که نام شهرستان نراق، برگرفته از حروف درهم ريخته قرآن است. تعداد ديگري نيز اذعان دارند که نراق از دو کلمه ي «نر» به معناي «بلندي» و عراق به معناي «عراق فارس» يا «عراق عجم» گرفته شده است. درواقع «نرعراق» يعني بلندي عراق عجم؛ چرا که در فلات مرکزي ايران، شهرستان نراق از طرف کاشان در مرتفع ترين منطقه قرار گرفته و با گذشت زمان به نام «نرعراق» به «نراق» تغيير يافته است.

بازار قديمي

«بازار قديمي نراق»، يکي ديگر از جاذبه هاي گردشگري در اين شهرستان کهن است که قدمت آن به قرن 13 هجري بازمي گردد. «بازار شمس السلطنه»، نام ديگر اين مجموعه  تاريخي است.معماري انجام شده در اين بنا، داراي زيبايي و ظرافتي مثال زدني است که مي توان آن را در حجره ها با در هاي چوبي و کنده کاري شده، تيمچه ها، سقف هاي گنبدي شکل، ديوارهاي آجري و سقف ضربي آجري مشاهده کرد. اين بازار سرپوشيده به دليل قدمت و هويت تاريخي و نيز سبک معماري اش، بسيار ارزشمند است که همچنان پررونق بوده و از مراکز مهم تجاري در نراق شناخته مي شود.

امامزاده سليمان (ع)

يکي از محبوب ترين مقاصد گردشگري - مذهبي نراق، بارگاه «امامزاده سليمان (ع)» است که در مرکز شهر و در نزديکي شهرداري قرار گرفته است. قدمت بقعه امامزاده، به قرن 7 هجري مي رسد و بناي آرامگاه به صورت هشت ضلعي با گنبد دو پوش و با مصالحي همچون خشت و گل ساخته شده است. امامزاده سليمان (ع) در عصر صفويه، با کاشي کاري هاي زيباي گنبد، نماي آجرکاري و صحن شرقي ساخته شد که در زمان قاجار، دو صحن ديگر به آن اضافه شد.

غار چال نخجير

در فاصله 10 کيلومتري از شمال شرقي مسير دليجان به نراق، يکي از جاذبه هاي گردشگري طبيعي در دل کوه تخت قرار گرفته است که به «غار چال نخجير» شهرت دارد. زمين شناسان، قدمت اين غار کهن را به دوران سوم زمين شناسي مربوط مي دانند و اين غار را که داراي عمري بالغ بر 70 ميليون سال است، يکي از پديده هاي نادر و کمياب جهان معرفي کرده اند. چال نخجير در سال 1368 و از سوي گروهي از کوهنوردان کشورمان کشف شد.