راه گریز از تنهایی در دنیای مدرن چیست؟
مردم جهان هيچ گاه به اندازه امروز با هم در ارتباط نبوده اند. ديگر اهميتي ندارد که چه کسي در کجا زندگي مي کند؛ چون فناوري هاي ارتباطي و اينترنتي، موجب شده اند که ما بتوانيم با هر فردي در هر کجاي اين دنيا در تماس باشيم. امروزه شايد پيدا کردن کسي که از شبکه هاي اجتماعي و برنامه هاي پيام رسان استفاده نکند، ناممکن باشد. اين امکانات، به بخش جدايي ناپذير زندگي ما تبديل شده اند. بسياري از افراد، زندگي روزمره شان را بدون ارتباطات آنلاين نمي توانند تصور کنند يا حتي اگر با دوستانشان چت نکنند و به روزرساني هاي فيسبوک آنها را نبينند، احساس پوچي مي کنند. با اين توصيف هيچ وقت نبايد کسي تنها باشد؛ اما واقعيت اين است که بشر امروز تنهاتر از هر زمان ديگري است. با اين مطلب، همراه باشيد تا بدانيد راه گريز از تنهايي در دنياي مدرن چيست؟ مطالعات نشان داده است، شمار افرادي که دائماً احساس تنهايي مي کنند، در حال افزايش است. براي نمونه، محققان بنياد سلامت رواني بريتانيا دريافته اند که از هر 10 نفر يک نفر، اغلب اوقات احساس تنهايي مي کند و 48 درصد از کساني که مورد آزمايش قرار گرفته اند، معتقدند که انسان مدرن، روز به روز در حال تنهاتر شدن است. به نظر مي رسد حس تنهايي در جامعه ما در حال همه گير شدن باشد؛ اما براستي چگونه است با اينکه هر روز و هر لحظه به طرق مختلف، توانايي برقراري ارتباط با انسان هاي ديگر را داريم، باز هم چنين حسي به ما دست مي دهد؟ براي پاسخ به اين پرسش، پيش از هر چيز بايد ديد تنهايي يعني چه؟ گرچه در فرهنگ هاي لغت نوشته اند که تنهايي، يعني حالتي از تنها بودن که با غم و انزوا همراه است، اما تنهايي بسيار پيچيده تر از اين هاست.
آيا تا به حال در جمعي که افراد حاضر در آن، وجه اشتراک چنداني با شما نداشته اند، حضور پيدا کرده ايد. يا در جمعي از غريبه ها يا آشناياني که با هم صميمي هستند و به شما توجه زيادي نمي کنند؟ اگر در شرايطي اين چنيني گرفتار شده باشيد، تأييد مي کنيد که در آن اوقات، بي آنکه تنها بوده باشيد، احساس تنهايي کرده ايد، پس راه گريز از تنهايي چيست؟
تنهايي واقعي همين است: فقدان رابطه و درک متقابل، صرف نظر از تنها بودن يا نبودن انسان. در واقع، وقتي به ميان جمعي برويد که با شما هم دل و هم نوا نيستند، اين احساس شايد نسبت به زماني که تنها هستيد، شديدتر شود. رابين ويليامز در اين باره گفته است: «پيش تر فکر مي کردم بدترين چيز در زندگي اين است که روزي تنها شوي. اشتباه مي کردم. بدترين چيز زندگي اين است که با افرادي زندگي کني که باعث شوند احساس تنهايي کني.»
گريز از تنهايي
وابستگي مفرط ما به شبکه هاي اجتماعي و همچنين فرهنگ عمومي جامعه سبب شده اند که ما گمان کنيم اين کميت ارتباط بشر است که اهميت دارد، نه کيفيت آن.
براي رد اين باور غلط، دو پرسش ساده مطرح مي کنيم: شما در شبکه هاي اجتماعي با چند نفر دوست هستيد و رابطه شما با چه نفر از آنها رابطه اي عميق است؟ مطمئناً شمار دوستان بسياري از افراد، به صدها نفر مي رسد، اما فقط تعدادي انگشت شمار از اين روابط، رابطه هايي دوستانه هستند.
مي بينيد که نياز ما در دنياي مدرن، داشتن رابطه اي جدي و عميق با ديگران است و فقدان آن، حس تنهايي را به دنبال دارد. پيرامون ما پر است از انسان (چه حضور فيزيکي و چه مجازي)، با اين حال ما از نظر رواني و عاطفي، با کسي احساس نزديکي و راحتي نمي کنيم. دقيق تر که فکر کنيد، درخواهيد يافت که وقتي اساس جريان اصلي فرهنگ عامه، سطحي نگري باشد، روابط بشر نيز سطحي و صوري مي شود. اين باور را به ما تحميل کرده اند که فقط به ارضاي خواسته هاي مادي بينديشيم و تمايلات خودخواهانه مان را برآورده کنيم.
خلاصه اينکه بايد يادمان باشد راه گريز از تنهايي و بي کسي، اين نيست که به طورمرتب با افراد در ارتباط باشيم، بلکه بايد رابطه اي عميق با افرادي درست برقرار کنيم و در عين حال فردي متکي به نفس هم باشيم؛ فردي که به ديگران نيازي ندارد
مضرات عجیب بادمجان که نمی دانستید
يکي از سبزيجاتي که براي لاغري بسيار توصيه مي شود، بادمجان است. بادمجان داراي خواص فوق العاده اي است که مطمئنا از آن باخبر هستيد؛ اما آيا از مضرات آن نيز آگاه هستيد و براي اصلاح آن، کار خاصي انجام مي دهيد؟ با ما همراه باشيد تا به شما، مصلح بادمجان را معرفي کنيم.
عوارض مصرف بيش از حد
اگر جزو علاقه مندان به خوردن بادمجان هستيد، بايد بدانيد که از نظر طب سنتي، طبيعت بادمجان گرم و خشک در درجه دوم يا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبه خشکي، باعث ايجاد سودا و بيماري سودايي مي شود و پوست را بدرنگ، سياه يا زرد مي کند.
از طرفي بادمجان کوچک(نارس)، باعث ايجاد لکه هاي سياه در صورت، سردرد و جوش هايي در دهان مي شود. وجود آلکالوييد سولاتين، حتي مقادير کم آن در معده هاي ضعيف، ممکن است اختلالات مسموميتي ضعيفي ايجاد کند. همچنين مصرف زياد و به تنهايي بادمجان امکان ايجاد درد در پهلو، زهار، بواسير و درد چشم را به دنبال خواهد داشت. به همين دليل پخت آن با گوشت و روغن و گاهي با سرکه يا آب انار ترش و شيرين توصيه شده است. ضمن اينکه مصرف اين ماده پرخاصيت، مي تواند باعث سوزش دهان و بروز آفت و همچنين چشم درد، خارش و کهير روي پوست شود.
چگونه بادمجان مضر مي شود؟
هيچ گاه بادمجان را به صورت خام نخوريد؛ زيرا هم تلخ است و هم بيماري آسم و برونشيت را تشديد مي کند، ضمن اينکه تخم بادمجان يبوست آور است.
چگونه بادمجان تلخ را قابل مصرف کنيم؟
علت تلخ بودن برخي بادمجان ها، ترکيب هاي شيميايي به نام «آلکالوييدها» است که داخل سلول هاي آن وجود دارد. بهترين روش براي از بين بردن اين تلخي، اضافه کردن نمک به آن است. افزودن نمک باعث افزايش فشار اسمزي در خارج از سلول هاي بادمجان مي شود و آلکالوييدها را به سمت بيرون مي کشاند. دراصطلاح عاميانه با اين روش، «زهرابه» آن گرفته مي شود. (همان آب تلخي که در اثر ايجاد فشار اسمزي از آن خارج مي شود.)
سوپ بلغور جو
مواد اوليه
بلغور جو: 2 پيمانه
هويج متوسط: 4 عدد
قارچ: 5 عدد
شير: يک ليتر
خامه: 2 قاشق غذاخوري
مرغ: نصف يک سينه
طرز تهيه:
بلغور جو را به مدت 12 ساعت خيس کنيد. سپس آن را به همراه هويج و مرغ داخل آب ريخته و بگذاريد حدود يک تا 2 ساعت با هم بپزند. شير را اضافه کرده و بگذاريد يک ساعت ديگر روي اجاق بماند. قارچ ها را ورقه ورقه کرده و تفت دهيد و در آخر هم خامه و قارچ هاي تفت داده شده را به سوپ اضافه کنيد.
راهکارهایی برای سحر خیز شدن
آيا صبح ها، بيدار شدن و بيرون آمدن از رختخواب براي تان سخت است؟ زود و سرحال بيدار شدن در صبح مي تواند کمک کند تا روزتان را با انگيزه و انرژي بيشتري شروع کنيد. همچنين مي توانيد به موقع خودتان را به محل کار يا جايي که قرار است برويد، برسانيد و قبل از آن هم فرصت داريد تا به خودتان برسيد و ژوليده و بي نظم از خانه خارج نشويد. اين درحالي است که اگر نتوانيد به موقع از خواب بيدار شويد، مدام مجبوريد عجله کنيد و در تکاپو باشيد، بويژه آن دسته از کساني که عاشق خواب هستند. تقريبا هيچ چيز در دنيا، بهتر از يک صبح بدون صداي اعصاب خرد کن زنگ ساعت نيست؛ زيرا گاهي به سختي مي توان دل از خواب صبحگاهي کند و رختخواب را ترک کرد. در اين مقاله قصد داريم ترفندهايي را به شما ياد بدهيم که اين کار را براي تان آسان تر کند. تنها کافي است به اين ترفندها عادت کنيد تا ترک رختخواب براي تان آسان شده و ديگر عذاب آور نباشد.
• نقش بوي مرکبات
تحقيقات نشان داده است، بوي ميوه ها و مرکبات در بيدار شدن و رفع خواب آلودگي به شما کمک مي کند. اين بو در بالا بردن سطح هوشياري شما موثر است. براي اين کار مي توانيد از اسانس هاي موجود در بازار با بوي ميوه ها استفاده کنيد و به محض اينکه از خواب بيدار شديد، از آن در داخل اتاق اسپري کنيد تا خواب از سرتان بپرد.
در کنار تخت خود يک ليوان آب قرار دهيد
آيا مي دانيد که نوشيدن يک ليوان آب در صبح زود، به راحت تر بيدار شدن شما کمک مي کند؟
برنامه ريزي کنيد
من و شما مي دانيم که اگر يک هدف مشخص داشته باشيم و بدانيم که بايد براي چه چيزي صبح زود بيدار شويم، مي توانيم براي ترک رختخواب آماده تر باشيم. زماني که هدف داريد و مي دانيد که به فرض ساعت 7 صبح بايد فلان کار را انجام دهيد، وگرنه براي تان عواقب دارد، ديگر خواب نمي مانيد. خانم ميشل سيگار، متخصص و روانپزشک از دانشگاه ميشيگان مي گويد: «بيدار شدن به موقع در صبح زود، کمک مي کند تا انگيزه و اميد بيشتري براي ادامه زندگي داشته باشيد. با بيدار شدن به موقع از خواب، فرصت داريد که يک صبحانه مناسب خورده و سپس کمي تمرکز کنيد. به اين ترتيب روز کاري شما با انرژي و نشاط بيشتري شروع مي شود. تنها کافي است قبل از خواب، براي خود يک برنامه بنويسيد و مشخص کنيد که چه چيزي مي خواهيد. آن وقت مي توانيد با انرژي بيشتري از خواب بيدار شويد. مي توانيد اين برنامه ريزي را با يک دوست يا هم اتاقي تان در ميان بگذاريد تا پاسخگويي به او مجبورتان کند، صبح زود از خواب بيدار شويد.»
• نقش چيدمان اتاق خواب
چيدمان اتاق خواب شما نيز اهميت زيادي دارد، چرا که اولين چيزي که بعد از بيدار شدن مي بينيد، در و ديوار اتاق تان است. مي توانيد يک چيز انگيزشي روبه روي تختخواب خود قرار دهيد تا بعد از بيدار شدن، چشمتان به آن بيفتد و راحت تر از خواب برخيزيد. مي توانيد شعاري را که به شما انگيزه مي دهد، روي يک تکه کاغذ نوشته و به ديوار اتاق تان بچسبانيد، همچنين مي توانيد عکس فردي را که مي خواهيد به موقعيت شبيه به او برسيد و موفق باشيد، روي ديوار بزنيد. اين پيام هاي مثبتي که از چيدمان اتاق تان مي گيريد، به شما در زود بيدار شدن از خواب کمک مي کند.
• نور خورشيد را به اتاق تان راه دهيد
نورپردازي اتاق مي تواند در به موقع بيدار شدن به شما کمک کند؛ نور خورشيد هم ضد خواب بوده و به شما در ترک رختخواب کمک مي کند. اين نور با افزايش جريان خون در بدن شما، از انتشار ملاتونين که همان هورمون خواب است، جلوگيري مي کند. در واقع خورشيد به معناي واقعي در بيدار شدن شما کمک کننده است. براي بهره مند شدن از نور خورشيد مي توانيد به جاي پرده هاي ضخيم و سنگين، از پرده هاي معمولي و نازک استفاده کنيد که نور را از خود عبور مي دهند.
• با اولين زنگ ساعت رختخواب را ترک کنيد
هميشه خواب آن هم در جاي گرم و نرمي که دوستش داريد، خيلي لذت بخش تر از آن است که بخواهيد به راحتي از آن بگذريد؛ اما تنها در صورتي که عادت کنيد چرت زدن را کنار بگذاريد، قادر به انجام اين کار هستيد. قطعا چرت زدن و خوابيدن، لذت بخش تر از بيدار شدن سرصبح است، اما مي دانيد که چاره اي جز بيدار شدن نداريد. بايد به خود تحميل کنيد که با اولين صداي زنگ ساعت، از خواب بيدار مي شويد و هرگز اجازه ندهيد که اولين زنگ ساعت، به دومي برسد. در اين صورت شما ديگر به خواب طولاني، فکر هم نمي کنيد و اينکار به مرور زمان، باعث سرحال بيدار شدن شما در هنگام صبح مي شود.