توليد نفت مازاد بر سقف تعيين شده به مجوز اوپک نياز دارد
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران، با بيان اين که توليد نفت مازاد بر سقف تعيين شده به مجوز اوپک نياز دارد، گفت: اگر خلاف اين تفسير نظري وجود دارد، اوپک بايد نشست اضطراري تشکيل دهد. علي کاردر به اظهارات عربستان براي افزايش توليد نفت بيش از سقف توليد تعيين شده در توافق اعضاي اوپک اشاره کرد و گفت: برخي کشورها بيش از سقف تعيين شده توليد نفت خود را کاهش دادند، بنابراين هم اکنون مي توانند همان مقدار را دوباره به بازار برگردانند. وي با بيان اين که توليد نفت مازاد بر سقف تعيين شده به مجوز اوپک نياز دارد، افزود: تفسير بيانيه اخير اوپک به عربستان اعلام شد و نماينده ايران در هيئت عامل اوپک عنوان کرده که اگر خلاف اين تفسير نظري وجود دارد، اوپک بايد نشست اضطراري تشکيل دهد. مديرعامل شرکت ملي نفت ايران تصريح کرد: عربستان عنوان مي کند که توانايي افزايش توليد نفت را دارد، اما در واقع بيش از 500 هزار بشکه نمي تواند افزايش توليد داشته باشد. کاردر با اشاره به مهلت کمتر از 30 روزه توتال براي گرفتن معافيت از آمريکا و ادامه کار در ايران گفت: مسئولان فرانسوي به وزير خزانه داري آمريکا نامه نوشته اند که براي توتال استثنا دريافت کنند، اما هنوز پاسخي دريافت نکرده اند.
افزايش عرضه ميعانات گازي به واحدهاي پالايشي داخلي
مدير امور بين الملل شرکت ملي نفت ايران از افزايش خيره کننده عرضه ميعانات گازي به واحدهاي پالايشي داخلي خبر داد و گفت: به منظور تسهيل عرضه داخلي، بارگيري ميعانات گازي از بندر شهيد رجايي از دوشنبه (10 تيرماه) آغاز شده است. سعيد خوشرو با يادآوري اين که خوراک واحدهاي توليدي داخلي تاکنون از محل توليد ميعانات گازي خانگيران و ايلام تامين شده است، تصريح کرد: شرکت ملي نفت ايران به منظور حمايت از صنايع داخلي و جلوگيري از خام فروشي، افزون بر تامين ميعانات گازي از ميدانهاي ياد شده، تصميم گرفته است عرضه ميعانات گازي پارس جنوبي را ابتدا از مبدأ بندرعباس و سپس با تکميل زيرساخت هاي مربوط از منطقه عسلويه ازسرگيرد. وي با بيان اين که در يک ماه گذشته 40 هزار تن ميعانات پارس جنوبي از مبدا بندرعباس عرضه شده است، تصريح کرد: برداشت اين ميعانات ازسوي پالايشگران کوچک داخلي از ديروز آغاز شده است. خوشرو با تاکيد بر اين که عرضه ميعانات گازي در صورت نياز بازار قابل افزايش است، تصريح کرد: با توجه به برنامه ريزي هاي انجام شده، زمان تحويل محموله هاي ميعانات گازي به متقاضيان به گونه اي تنظيم مي شود که واحدهاي توليدي نسبت به تامين چندماهه خوراک مطمئن باشند . خوشرو با يادآوري اين که شرکت ملي نفت ايران در سال هاي اخير و به منظور تامين خوراک مورد نياز پالايشگران کوچک داخل کشور نسبت به عرضه مستمر ميعانات گازي از طريق بورس انرژي اقدام کرده است، افزود: با توجه به افزايش تقاضاي داخلي و عدم امکان تامين آن از منابعي همچون ميعانات گازي ايلام و خانگيران، شرکت ملي نفت امکانات مورد نياز براي بارگيري زميني ميعانات گازي پارس جنوبي را فراهم کرده است.
صرفهجويي 140 هزار دلاري درشرکت ملي نفت
تهيه 4 دستگاه دوار بايگاني در امور بايگاني و شناسايي کارکنان شرکت ملي نفت ايران، صرفه جويي 140 هزار دلاري را در مسير ايجاد يک بايگاني پويا، کارآمد و پيشتاز به همراه داشته است. اسناد و مدارک کارکنان هر سازمان به دليل اهميت آنها در مديريت سرمايه انساني از اهميت بسيار بالايي برخوردار است؛ در شرکت ملي نفت ايران با قدمت بيش از يک قرن، اهميت و کارايي پروندهها، اوراق و اسناد کارکنان دوچندان بوده و مراجعه پياپي به آنها همه روزه افزايش مي يابد، بنابراين حفظ و حراست از گنجينه اسناد و مدارک از اهميت خاصي برخوردار است. زهرا ابراهيمي، رئيس بايگاني و شناسايي کارکنان شرکت ملي نفت ايران با اشاره به فرسودگي و کمبود دستگاه هاي دوار بايگاني و حجم بالاي پرونده هاي انتقالي و بازنشسته، همچنين اضافه شدن پرونده هاي مديريت هاي تابعه گفت: دستگاه هاي موجود در بايگاني ساختمان مرکزي و انبار ري، پاسخگوي نياز فوق نبود، بر همين اساس واحد آمار و اطلاعات و شناسايي کارکنان، عملکرد سه شرکت بخش خصوصي را که در اين زمينه فعاليت دارند، براي حضور در مناقصه مورد بررسي و بازديد قرارداد و با توجه به مقايسه قيمت و بررسي کيفيت و تطابق دستگاه ها با نياز واحد بايگاني و شناسايي کارکنان، يک شرکت داخلي انتخاب شد که اين شرکت دستگاه هاي دوار بايگاني را همانند مشابه آلماني در داخل کشور توليد مي کند. وي افزود: اين دستگاه داراي استانداردهاي نزديک به مشابه خارجي است و خريد آن نياز اين واحد تا 10 سال آينده را از نظر فضا براي بايگاني پرونده هاي راکد و جاري برطرف مي کند، همچنين اين نياز با توجه به حجم فرآيند بازنشستگي، نقل و انتقالات، کوچک سازي بدنه شرکت ملي نفت (تبديل شرکت هاي زير مجموعه به مديريت) تخمين زده شده است. ابراهيمي پروژه طراحي و راه اندازي سيستم جامع بايگاني ديجيتالي مديريت اسناد براي استاندارد سازي پرونده هاي کارکنان در مجموعه صنعت نفت را ديگر پروژه مهمي دانست که تمام مراحل (تفکيک و سبک سازي، اسکن، مطابقت اوراق فيزيکي و ديجيتالي، خواناسازي، ويرايش و ...) آن را کارشناسان واحد مديريت اسناد و مدارک بايگاني و شناسايي انجام مي دهند و هم اکنون در مراحل پاياني است. شرکت هاي پيمانکار تخصصي، اين فرآيند را با مبلغي افزون بر چند ميليارد ريال اجرا مي کردند. وي قابليت الگوبرداري در ساير شرکت ها، صرفه جويي در زمان و هزينه، امنيت بسيار بالاي دسترسي به اسناد و مدارک پرسنلي، جلوگيري از فرسايش اسناد و مدارک کارکنان، جست وجوي سريع و آسان در پرونده هاي پرسنلي، سهولت مطالعه پرونده کارکنان در محل کار و عدم مراجعه به واحد بايگاني، وجود يک نسخه ديجيتالي از پرونده هاي پرسنلي در صورت آسيب به پرونده هاي فيزيکي به دليل بروز حوادث غيرمترقبه، حفظ سلامت جسمي همکاران و جلوگيري از بيماري هاي تنفسي و پوستي ناشي از ذرات معلق توليد شده از اوراق پرونده ها را از مزاياي اين طرح معرفي کرد.
همکاري ايران و کره در بهره وري انرژي
ميزگرد مشترک موسسه مطالعات بين المللي انرژي (IIES) و موسسه اقتصاد انرژي کره جنوبي (KEEI) با محور برنامه عملياتي و سياست هاي انرژي 2 کشور روز سه شنبه (12 تير) برگزار شد.محمدمتقي، معاون پژوهش موسسه مطالعات بين المللي انرژي در اين ميزگرد تخصصي گفت: اين ميزگرد، سومين کارگاه مشترک موسسه مطالعات بين المللي انرژي و موسسه اقتصاد انرژي کره است. اين موسسه رتبه نخست آسيا و رتبه دوازدهم جهان در حوزه مطالعات انرژي را دارد و تمرکز آن بر مطالعات راهبردي اقتصاد انرژي و سياست گذاري هاي کلان انرژي براي دولت کره است.وي افزود: يکي از مطالب ارائه شده در اين ميزگرد، درباره برنامه عملياتي و سياست هاي انرژي کره در حوزه ملي و دومين مطلب از موسسه مطالعات بين المللي انرژي در بخش عرضه انرژي کشور بود، زيرا موسسه مطالعات حال الگوسازي اين بخش است.متقي گفت: در اين ميزگرد، يکي از اعضاي تيم موسسه اقتصاد انرژي کره درباره سياست هاي انرژي در حوزه پايين دستي مصرف، بخش هاي مختلف تقاضا و جايگزيني انرژي هاي تجديدپذير با انرژي فسيلي سخنراني کرد.معاون پژوهش موسسه مطالعات بين المللي انرژي همچنين يادآور شد: در اين ميزگرد همچنين گزارشي درباره توانمندي و شرايط موجود کشور در حوزه گاز ارائه و در آن تصريح شد که در افق همکاري ها براي مشتريان گاز از جمله کره چه فرصت ها و ظرفيت هايي وجود دارد و نمايندگان موسسه اقتصاد انرژي کره هم درباره ظرفيت مصرف در حوزه گاز طبيعي گزارش هايي ارائه کردند.وي با اعلام اين که اين نشست ها در قالب تفاهم نامه مشترک با موسسه اقتصاد انرژي کره ادامه مي يابد، افزود: در اين نشست ها بيشتر به دنبال همفکري و همکاري در حوزه مطالعات راهبردي در حوزه انرژي هستيم.
برگزاري نشست آموزشي فرآيند پرداخت خريد کالا در سامانه EP
با حضور مديران ارشد و مديران کالا شرکت هاي تابعه نشست آموزشي فرآيند پرداخت خريد کالا در سامانه EP برگزار شد.
مدير فناوري اطلاعات و ارتباطات شرکت ملي نفت ايران 11 تيرماه در نشست آموزشي فرآيند پرداخت خريد کالا در سامانه EP که در سالن کنفرانس شهيد بهشتي وزارت نفت برگزار شد، خطاب به مديران شرکت هاي تابعه، گفت: همه ما در برابر استقرار اين سامانه مسئول هستيم؛ از اين رو بايد با همکاري هم در جهت پياده سازي کامل آن تلاش کنيم.
قاسمعلي بازآيي با بيان اينکه استقرار کامل سامانه تامين الکترونيکي کالاي صنعت نفت داراي دو متغير «مديريت فناوري اطلاعات» کسب و کار و معاونت مهندسي وزارت نفت است، افزود: مديريت فناوري اطلاعات و ارتباطات شرکت ملي نفت ايران به سهم خود در مسير استقرار اين سامانه از هيچ گونه تلاشي دريغ نخواهد کرد و در اين راه خواهان حمايت شرکت هاي تابعه و مديران IT آنهاست.
وي با بيان اينکه تمام پرداخت هاي خريد کالا فقط بايد از طريق سامانه EP انجام شود، گفت: اين دستورعمل تا پايان تيرماه عملياتي مي شود و از آن زمان به بعد خارج از سامانه هيچ پرداخت مالي انجام نخواهد شد.
به گفته بازآيي، سرورهاي سامانه EP در مرکز داده شرکت ملي نفت ايران در مرکزي جديد مستقر است و از نظر زيرساخت هاي فني، وب و اينترنت هيچ مشکلي وجود
ندارد.
صادرات بيش از 6/2 ميليون بشکه نفت خام و ميعانات گازي
ايران در ماه ژوئن (خرداد - تيرماه) در مجموع بيش از 2 ميليون و 610 هزار بشکه نفت خام و ميعانات گازي صادر کرده است.
شرکت ملي نفت ايران در ماه ژوئن (خرداد – تيرماه) بيش از 2 ميليون و 280 هزار بشکه نفت خام و بيش از 330 هزار بشکه ميعانات گازي صادر کرده است.
ميانگين صادرات نفت خام ايران در سال 96، به طور ميانگين 2 ميليون و 115 هزار بشکه در روز بوده است.
محمدباقرنوبخت به تازگي اعلام کرده است که در سه ماه نخست امسال از نظر ريالي 8/59 درصد درآمدها نسبت به سه ماه پارسال بهتر شده و 74 درصد درآمد ناشي از فروش نفت افزايش داشته است.
ميانگين قيمت نفت ايران از ابتداي امسال تاکنون بيش از 66 دلار براي هر بشکه بوده است.
اقدام هاي ايمني و آتشنشاني صنعت نفت
نشست کميته تخصصي ايمني و آتش نشاني وزارت نفت به ميزباني مديريت اچ اس اي شرکت ملي نفت ايران، با حضور معاون ايمني و آتش نشاني اداره کل اچ اس اي و پدافند غيرعامل وزارت نفت، رئيس ايمني و کارشناس ايمني اداره کل اچ اس اي و روسا و کارشناسان ايمن و آتش نشاني چهار شرکت اصلي وزارت نفت در مجموعه ورزشي - آموزشي آبعلي برگزار شد.
سيد محمد پورراکي، معاون ايمني و آتش نشاني اداره کل اچ اس اي و پدافند غيرعامل، هدف از تشکيل اين کميته را بررسي موضوع ها، برنامه ها و چالش هاي حوزه ايمني و آتش نشاني صنعت نفت بيان کرد.
ارائه گزارش و بررسي برنامه ها و اقدام هاي اجرايي درباره پياده سازي ابلاغيه مقام عالي وزارت نفت در خصوص ايمني پيش راه اندازي واحدهاي عملياتي (PSSR)، ارائه گزارش و بررسي آخرين وضعيت ايمني خط اتيلن غرب و اقدام هاي موثر به منظور ارتقاي سطح ايمني، ارائه گزارش و بررسي شيوه درس آموزي از حوادث و نحوه اثربخشي آنها براي پيشگيري از حوادث مشابه در سطح وزارت نفت و ارائه گزارش و بررسي حوادث مهم با هدف انتقال تجربيات و اقدام هاي اصلاحي و پيشگيرانه از مباحثي که در اين نشست بررسي شد.
افزايش همکاريهاي نفت مناطق مرکزي با پژوهشگاه نفت
مديران شرکت نفت مناطق مرکزي ايران و پژوهشگاه صنعت نفت در نشستي مشترک، زمينههاي توسعه همکاري هاي فني، مطالعاتي و پژوهشي دو طرف را بررسي کردند. در اين نشست، جعفر توفيقي، رئيس پژوهشگاه صنعت نفت در توضيحاتي مختصر به معرفي سوابق، فعاليتها و برخي پروژه هاي در دست اقدام پژوهشگاه پرداخت و پروژه هاي انجام شده پژوهشگاه و نتايج آن از سوي رؤساي پرديسهاي پژوهشگاه ارائه شد.
رامين حاتمي، مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران هم با اشاره به سابقه و خدمات 60 ساله پژوهشگاه صنعت نفت در زمينه تامين نيازهاي علمي، مطالعاتي و پژوهشي صنعت نفت گفت: پژوهشگاه صنعت نفت، مهم ترين مرکز مطالعاتي، تحقيقاتي و پژوهشي کشور براي توليد دستاوردهاي علمي، فني و کاربردي براساس فناوري هاي روز و حلقه واسط بين حوزه علم و صنعت نفت است که خروجي آن سبب توليد و بومي سازي فناوري هاي مورد نياز اين صنعت مي شود. بر اساس اعلام شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، 12 پروژه مطالعاتي اين شرکت که در مرحله بررسي تکميلي و انعقاد قرارداد است، شامل مطالعه آزمايشگاهي فرآيندهاي ازدياد برداشت پايه آبي و پايه گازي در مخزن آسماري و بنگستان ميدان دانان، طراحي، تامين و ساخت دستگاه فرآورش سيار نفت خام، طرح خوردگي شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب، مدل سازي سه بعدي حوضه رسوبي و سيستم هاي هيدروکربني ناحيه لرستان و شمال غرب افتادگي دزفول با تاکيد بر توسعه ميدان ها و ازدياد برداشت، نمونه گيري از سيالات مخازن نفتي و مطالعه کامل خواص سيالات تمامي ميدان هاي شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، مطالعه و طراحي و به کارگيري ژل پليمري، استفاده از نانوذرات در مواد بازدارنده خوردگي، طراحي و مهندسي سيمان حفاري چاه ها، پاک سازي زيست محيطي خاک هاي آلوده چشمه خوش و نفت شهر و مطالعه جامع زمين شناسي حوزه کپه داغ مي شود. در اين نشست مقرر شد طرفين براي امضاي قرارداد و اجراي پروژه هاي اولويت دار يادشده اهتمام و برنامه ريزي کنند.