نحوه کار با ماشین ظرفشویی و راه هایی  برای عملکرد بهتر آن

اگر به تازگي ماشين ظرفشويي تهيه کرده ايد و از نحوه کار ماشين ظرفشويي اطلاع نداريد و بعد از اين که ظروف را از ماشين خارج کرديد، تکه هاي غذا را روي آنها مشاهده کرديد، بهتر است اين مقاله را مطالعه کنيد تا با نحوه کار ماشين ظرفشويي کاملا آشنا شويد. بيش از آن که ظروف را در ماشين ظرفشويي قرار دهيد، لازم است که به برخي نکات توجه لازم را داشته باشيد تا ماشين ظرفشويي با دقت عمل بيشتري کار کند.

 هرگز ظروف را قبل از قرار دادن در ماشين ظرفشويي تميز نکنيد

شما با شستن و نظافت ظروف در واقع ماشين ظرفشويي خود را فريب مي دهيد. اين کار سبب مي شود که ماشين ظرفشويي، کار زيادي براي شستن ظروف نداشته باشد؛ به اين دليل که ماشين هاي ظرفشويي مدرن، داراي سنسورهايي هستند که به ميزان کثيفي و مواد جامانده روي ظروف، چرخه شست وشو را تنظيم مي کنند. اگر قاشق ها و چنگال ها تميز باشند يا پنير ها روي بشقاب ها نچسبيده باشند، سنسور خاموش مي ماند و اين سبب مي شود که شست وشوي کوتاه تر و سبک تري براي ظروف در نظر بگيرد.

  يکي ديگر از مزاياي پاک نکردن ظروف در ماشين هاي ظرفشويي، صرفه جويي در ميزان مصرف آب است. سرعت جريان متوسط در شير آب آشپزخانه، حدود 2/2 گالن يا به عبارتي 3/8 ليتر در دقيقه است. به اين معني که شما پس از صرف شام، در پنج دقيقه شست وشوي ظروف، ميزان 39 ليتر آب براي شستن هدر خواهيد داد؛ در حالي که براي شست وشو، به اين ميزان آب نياز نخواهيد داشت. قبل از آن که بشقاب خود را در ماشين ظرفشويي قرار دهيد، زباله هاي غذايي بزرگ را از بشقاب ها خارج و از يک فيلتر بسيار خوب براي ماشين ظرفشويي استفاده کنيد و به طور منظم اين فيلتر را تميز کرده و از تجمع مواد غذايي داخل فيلتر خودداري کنيد.

 چيدمان ظروف به صورت متمايل

 بهتر است بيشتر ظروف را متمايل به وسط ماشين ظرفشويي قرار دهيد، به نحوي که آب به تمامي ظروف برسد.

ضمن اينکه با اين نوع چيدمان، ايمني بيشتري در ماشين ظرفشويي ايجاد مي کنيد تا هنگام برداشتن قاشق ها و چنگال ها دست هاي شما آسيب نبيند. اينکه قاشق ها و چنگال ها را چگونه با هم در ماشين ظرفشويي قرار دهيد نيز يک معيار بسيار مهم در نظافت و شست وشوي آنها به شمار مي رود. بهتر است که قاشق ها و چنگال ها را در قسمت مشبک خود قرار دهيد تا در هنگام تخليه آب، صرفه جويي بيشتري کرده باشيد.  ممکن است شما بخواهيد هنگام کار کردن ماشين ظرفشويي با جا به جا کردن ظروف، از حرکت آنها جلوگيري کنيد. در صورتي که ظروف را دقيق بر سر جاي خود قرار نداديد، مي توانيد با ايجاد مکث، در ماشين را باز کرده و برخي ظروف را در جاي خود محکم کنيد. در نظر داشته باشيد که ظروف گود، مانند کاسه ها را به سمت پايين يا کج قرار دهيد. از آنجا که آب بسيار داغ با فشار قوي از جت هاي بالاي ماشين ظرفشويي اسپري مي شوند، بهتر است که ظروف شيشه اي، پلاستيکي و ظروف بسيار حساس و شکننده را دور از اين قسمت قرار دهيد تا احتمال شکستگي يا خراش روي ظروف کاهش پيدا کند.

خشم کودك را عاقلانه مهار کنید

تا به حال برايتان پيش آمده که از رفتن به مهماني پشيمان شويد،  فقط به اين دليل  که نمي توانيد کودک خود را کنترل کنيد؟ نکته اي که وجود دارد، اين است که پس از مواجهه با بي قراري و کج خلقي کودک، به سرعت برچسب بيش فعالي را به او مي زنيم و نسخه مقابله با اين اختلال را براي او مي پيچيم. آموزش مديريت خشم، همان قدر که درباره بزرگسالان اهميت دارد، درباره کودکان هم مهم است. والدين گاهي نمي دانند با کودکي که زود خشمگين مي شود، جيغ و داد مي کند و اشيا را به اين طرف و آن طرف پرتاب مي کند، چه کار کنند. اگر شما هم اين مشکل را داريد، خواندن نکات زير برايتان مفيد خواهد بود:

کودك را از احساسش آگاه کنيد

هر قدر کودك شما بيشترياد بگيرد که احساسش را بيان کند و حس هاي پيچيده منفي اش را به زبان بياورد و آنها را بشناسد، کمتر اين حس ها را با واکنش منفي خشم بروز مي دهد. براي اينکه او احساسش را بشناسد و بر آنها اسم بگذارد، شما بايد درباره احساسات خودتان و او صحبت کنيد. تا جايي که مي توانيد بر احساسات خودتان و آدم هاي دور و برتان اسم بگذاريد: «اين آدم توي فيلم به نظر ناراحت مياد،» «به اين عكس توي مجله نگاه كن، به نظر عصباني مياد.»

خونسرد باشيد

کودکان به سادگي نسبت به محيط اطراف شان واکنش نشان مي دهند. اگر شما خوشحال و سرحال باشيد، آنها هم خوشحال خواهند بود و اگر ببينند والدين شان عصباني و ناراحت هستند، آنها نيز کج خلقي خواهند کرد. اگر موقعيتي ناراحت تان کرده، زماني را به تنهايي بگذرانيد. از فرزندتان جدا شويد، او را در مکان امني بگذاريد و به تنهايي قدم بزنيد. تکنيک هاي آرام سازي تن و روان و رهايي از استرس را بياموزيد تا بتوانيد با استرس هاي روزمره کنار بياييد. يادتان باشد روشي که شما براي مديريت خشم تان به کار مي گيريد و چگونگي رفتارهاي خشمگينانه شما، الگويي هستند براي کودکان تان. اگر سر راننده تاکسي که براي بردن شما دير کرده، داد بزنيد، از بد و بي راه گفتن پسر کوچک تان به برادرش وقتي اسباب بازي دلخواه او را برداشته، تعجب نکنيد.

 

شامی هویج

مواد اوليه

سيب زميني بزرگ: يک عدد

هويج بزرگ: يک عدد

پياز متوسط: دو عدد

گوشت چرخ کرده: 200 گرم

آرد نخود چي: يک پيمانه

تخم مرغ: يک عدد

نمک، فلفل، زردچوبه و دارچين: به ميزان لازم

رب گوجه فرنگي: يک قاشق غذاخوري سر پر

نعناع: نصف قاشق غذاخوري

سرکه: 2 قاشق غذاخوري

شکر: نصف قاشق غذاخوري (در صورت تمايل)

روش پخت

سيب زميني را به صورت ريز رنده کنيد، آبش را بگيريد و کنار بگذاريد. هويج را هم به صورت ريز رنده کنيد. يک عدد پياز رنده شده، گوشت، آرد نخودچي، ادويه ها و تخم مرغ را با هم مخلوط کنيد.  مقداري روغن داخل تابه بريزيد و از اين مايه، گلوله هايي به اندازه يک نارنگي برداريد. به آن فرم دهيد و هر دو طرف آن را داخل روغن سرخ کنيد.  وقتي شامي ها سرخ شدند، اگر روغن کف کرد، آن را عوض کنيد. پياز را مکعبي خرد کنيد و در روغن تفت دهيد. سپس رب را به آن اضافه کنيد و تفت بدهيد. 2 ليوان آب به آن اضافه کرده، سرکه، شکر و نعناع را هم در اين مرحله اضافه کنيد و بگذاريد سس به جوش بيايد. بعد شامي ها را به اين سس اضافه کنيد و به مدت 10 تا 15 دقيقه حرارت دهيد و بگذاريد کمي نرم شوند. لازم نيست در تابه را بگذاريد. وقتي سس غليظ شد، شامي هاي خوشمزه شما براي سرو آماده هستند.

 

با اين سردرد بي امان چه کنيم؟

اگر شما هم سردرد ميگرني را تجربه کرده ايد، احتمالا حتي از خواندن مطلبي در باره آن هم واهمه داشته و احساس بدي پيدا مي کنيد. ميگرن، نوعي سردرد ضربان دار يک طرفه است که اغلب با حالت تهوع، حساسيت به نور و گاهي استفراغ همراه است. حدود 12 درصد افراد به اين نوع سردرد متبلا هستند و آمار آن در ميان خانم ها بيشتر است. بنابراين تقريبا 30 درصد خانم ها اين سردرد را در زندگي خود تجربه مي کنند. در ميان ديگر سردردها، ميگرن داراي علايم و نکات متفاوت و گاه عجيبي است که بسياري از افراد مبتلا، از آن بي اطلاع هستند. با اين مطلب همراه باشيد تا با اين علايم آشنا شويد.

ورزش کنيد

تحقيقات نشان داده که انجام فعاليت بدني، براي پيشگيري از حملات ميگرني موثر است، به طوري که انجام فعاليت هاي ورزشي 3 بار در هفته و هر بار به مدت 40 دقيقه، به اندازه مصرف برخي داروهاي ميگرن موثر خواهد بود. پزشکان معتقدند، عرق کردن هنگام ورزش احتمالا به کاهش هورمون هاي استرس زا کمک مي کند و در نتيجه سردردهاي ميگرني کمتر رخ مي دهد.

 ارتباط ميگرن با سکته مغزي

تحقيقات نشان داده است، افراد مبتلا به ميگرن (بخصوص افرادي که پيش از ميگرن «اورا» را تجربه مي کنند)، داراي ريسک بالاتري براي ابتلا به سکته مغزي و مشکلات قلبي عروقي هستند. هنوز علت دقيق اين ارتباط مشخص نيست؛ اما احتمال بروز سکته مغزي در خانم هاي مبتلا به ميگرن با «اورا» در سنين بالاي 35 سال و با سابقه مصرف قرص هاي ضد بارداري بالاتر خواهد بود.

پيش بيني کنيد

بيشتر افراد مبتلا به ميگرن مي توانند پيش از ابتلا به سردرد، وقوع آن را پيش بيني کنند. معمولا پيش از شروع سردرد ميگرني و اغلب طي 24 ساعت قبل از آغاز آن، علايم هشداري مانند تمايل به پرخوري، تغيير خلق و خو و خميازه بيش از حد به وجود مي آيد. علاوه بر اين، يک پنجم افراد مبتلا به ميگرن طي دقايق منتهي به شروع سردرد، علايمي  را تجربه مي کنند که «اورا» (Aura) ناميده مي شوند. اين علايم در واقع اختلالات بينايي و حسي است که شامل ديدن جرقه هاي نور، نقاط کور، احساس گزگز و خفقان مي شود.

داروهاي   سردرد آور

اگر بيشتر از سه بار در هفته داروي مسکن مصرف کنيد، ممکن است دچار سردرد واکنشي ناشي از مصرف بيش از حد مسکن شويد. هر بار که مسکن مي خوريد، درد شما براي مدت کوتاه تري ساکت مي شود تا اينکه با سردردي مزمن مواجه مي شويد که ممکن است چند هفته شما را گرفتار خود کند، تا زماني که دست از مصرف مسکن ها برداريد.

درمان ندارد، کنترل کنيد

با کمک پزشک تان مي توانيد اين بيماري را تحت کنترل در آوريد. با اعمال تغيير در سبک زندگي، بهبود زيادي در سردردهاي شما حاصل خواهد شد. در صورت نياز مي توانيد از داروهاي پيشگيري کننده  و با تأثير سريع استفاده کنيد تا درد و ناراحتي را به حداقل برسانيد.

تغييرات هورموني سبب ميگرن مي شود

تازه از دست امتحانات پايان ترم راحت شده ايد که ميگرن به سراغ تان مي آيد. نتايج تحقيقات نشان داده است، تغييرات خلق از ناراحتي و استرس به خوشحالي، احتمال بروز حمله ميگرن را افزايش مي دهد. در واقع اين ميگرن ها به دليل تغييرات ناگهاني هورموني ايجاد مي شوند و اگر مي خواهيد چنين چيزي رخ ندهد، از همان ابتدا تلاش کنيد دچار استرس نشويد.

 مي توان به ميگرن بدون سردرد دچار شد

ممکن است گاهي اوقات دچار «اوراي» ميگرن شويد؛ اما خبري از خود سردرد نشود. در کنار آن ممکن است ديگر علايم ميگرن مانند حالت تهوع، استفراغ و يبوست وجود داشته باشد. ممکن است برخي علايم ديگر مانند گيجي را تجربه کنيد؛ اما خود سردرد اصلي را تجربه نکنيد.

 ارتباط ميان خوراکي ها و ميگرن

ليست غذاهايي که سبب بروز ميگرن مي شوند، بسيار طولاني است، اما به طور کلي بدانيد که برخي غذاها بيشتر از ديگر خوراکي ها در بروز اين سردرد مقصر شناخته مي شوند که در اين ميان، سه ماده نقش بسيار پر رنگي را ايفا مي کنند. يکي از آنها خوراکي هايي است که حاوي نيترات هستند، مثل سوسيس و کالباس. تيرامين نيز ماده محرک بعدي براي ميگرن است که در پنير مانده، ماهي دودي، برخي ميوه هاي مانده و بعضي محصولات حاصل از سويا يافت مي شود. سومين ماده محرک ميگرن، مونوسديم گلوتامات (MSG) است که در فست فود ها و برخي غذاها اضافه مي شود. اين ماده با افزايش سطح گلوتامين در بدن انسان و تحريک سيستم گلوتامينرژيک، به مرور شما را وابسته به مصرف فست فودها، سوسيس، کالباس و پفک مي کند.