توليد بنزين ايران 50 درصد افزايش يافت

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي ايران از رشد 50 درصدي توليد بنزين کشور از ابتداي سال 97 تاکنون نسبت به نيمه نخست سال 96 خبر داد.

عليرضا صادق آبادي در حاشيه بازديد از پروژه ملي پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس گفت: از ابتداي سال تاکنون به طور ميانگين روزانه 93 ميليون ليتر بنزين در کشور توليد شده است که در مقايسه با مدت مشابه سال 96، حدود 50 درصد رشد نشان مي دهد. وي افزود: ميانگين توليد روزانه بنزين کشور در 6 ماه نخست سال 96، 63 ميليون ليتر در روز بود که در سه ماه پاياني همان سال با افتتاح فاز نخست پالايشگاه ستاره خليج فارس به روزانه 78 ميليون ليتر افزايش يافت. صادق آبادي تاکيد کرد: خوشبختانه در توليد بنزين موردنياز کشور به خودکفايي رسيده ايم. هم اکنون به طور ميانگين روزانه 5/27 ميليون ليتر بنزين در پالايشگاه ستاره خليج فارس توليد مي شود که با بهره برداري از فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس تا پايان امسال و توليد روزانه 30 ميليون ليتر بنزين در اين پالايشگاه، بنزين توليدي در کشور به روزانه 107 ميليون ليتر مي رسد.

مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي گفت: با بهره برداري از فاز سوم پالايشگاه ستاره خليج فارس توليد بنزين در اين پالايشگاه به محدوده 40 ميليون ليتر در روز مي رسد.

صادق آبادي افزود: توليد بنزين کشور در مرداد ماه به طور ميانگين 93 ميليون ليتر در روز بود که تقريبا از مصرف بالاتر است، اما تفاوت توليد و مصرف آنقدر نيست که فعلا در بحث صادرات به کار گرفته شود و بنزين مازاد توليدي به ذخاير راهبردي کشور افزوده مي شود.

 

تعيين چشم انداز  سبب موفقيت سازمان مي شود

مديرعامل شرکت ملي گاز، برنامه ريزي صحيح را از عوامل موفقيت هر سازماني خواند و گفت: تعيين چشم انداز سبب رشد و توسعه سازمان و کسب موفقيت مي شود. حميدرضا عراقي با بيان اين که تعيين چشم انداز، داشتن اميد و برنامه ريزي براي رشد و توسعه، ويژگي هاي يک جامعه موفق است، گفت: سازمان ها و کشورهايي موفق و پايدار هستند که براي رشد و توسعه خود اميد، برنامه ريزي و هدف داشته باشند. وي يکي از دلايل مهم عدم موفقيت و رشد کشورها، سازمان ها و افراد را نداشتن چشم انداز برشمرد و اظهار کرد: وقتي فردي به روزمرگي بيفتد و هيچ هدفي نداشته باشد، ناموفق خواهد بود و از بين مي رود، بنابراين سازمان هايي که فقط کارهاي جاري و روزمره را انجام مي دهند و هيچ هدف، برنامه و چشم اندازي براي رشد و پويايي خود ندارند، ناموفق خواهند بود. معاون وزير نفت در امور گاز درباره ويژگي هاي يک سازمان موفق تصريح کرد: يک سازمان موفق پس از تعيين چشم انداز و هدف، بايد براي رسيدن به آن، همه ظرفيت هاي وجودي خود را به کار گيرد، تلاش کند و سختي هاي مسير را تحمل کند تا موفق شود، ضمن آن که در اين مسير، حتي اگر به همه اهداف خود نرسد، باز هم نتايج بسيار خوبي کسب مي کند که اين موضوع سبب خوشحالي سازمان يا فرد مي شود. مديرعامل شرکت ملي گاز ايران گفت: از خودگذشتگي، جوانمردي، بخشش و احترام به ديگران، انجام درست کارها و وفاي به عهد و پيمان، سبب حل بسياري از مشکلات در يک سازمان موفق خواهد بود.

 

توسعه ميدان هاي  پارسي و پرنج به مپنا سپرده شد

توافقنامه رئوس قراردادي توسعه ميدان هاي پارسي و پرنج بين شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب و گروه مپنا امضا شد.

 اين توافقنامه، روز دوشنبه (15 مردادماه) بين بيژن عاليپور، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب و مجتبي غروي، مديرعامل بخش نفت و گاز گروه مپنا امضا شد.

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب در آيين امضاي اين توافقنامه گفت: اين شرکت با هدف توسعه ميدان هاي پارسي، کرنج، رگ سفيد و شادگان، 18 تفاهم‎نامه با هشت شرکت معتبر داخلي و خارجي امضا کرد که در نتيجه آن، تفاهم‎نامه توسعه ميدان کرنج ارديبهشت ماه امسال با کنسرسيوم پرگس امضا شد و براي توسعه ميدان هاي پارسي و پرنج با گروه مپنا به تفاهم رسيديم.  عاليپور افزود: ميدان هاي پارسي و پرنج از ميدان هايي است که گاز به آنها تزريق مي شود و براساس مطالعات انجام شده، انتظار داريم با اجراي طرح توسعه، افزون بر جبران افت طبيعي، توليد آن ها 30 تا 40 هزار بشکه در روز افزايش يابد.

وي افزايش توليد نفت، گاز و مايعات گازي، ايجاد فرصت‎هاي جديد شغلي، رونق کسب وکار و استفاده از ظرفيت‎هاي داخلي را از دستاوردهاي طرح‎هاي توسعه ميدان ها برشمرد.

مديرعامل بخش نفت و گاز گروه مپنا نيز، ضمن معرفي توانمندي‎هاي گروه مپنا گفت: اين گروه با وجود 5/3 ميليارد دلار قرارداد جاري با وزارت نفت، از نظر امکانات و تجهيزات، توانايي لازم را براي حفاري پنج حلقه چاه جديد دارد. مديرعامل بخش نفت و گاز گروه مپنا با اعلام آمادگي اين شرکت براي همکاري با مناطق نفت‎خيز جنوب در زمينه تامين برق و بهينه‎سازي تاسيسات و تجهيزات افزود: امضاي اين تفاهم‎نامه، فصل جديد همکاري با شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب خواهد بود.

 

پروژه احداث مخازن راهبردي گوره امسال پايان مي‎يابد

 مديرعامل شرکت متن در جريان بازديد از طرح احداث مخازن راهبردي نفت خام گوره، ابراز اميدواري کرد اين پروژه تا پايان امسال به سرانجام برسد. تورج دهقاني با اشاره به زمان بر شدن اجراي اين طرح توسعه‎اي اظهار کرد: با وجود پيشرفت قابل توجه طرح، فعاليت‎هاي باقيمانده بسيار زمان بر و با فراز و نشيب‎هاي زيادي همراه شد، اما اميدواريم تا پايان امسال شاهد اجرايي شدن کامل طرح باشيم. وي مشکلات فني و اجرايي، همچنين مسائل مربوط به امور حقوقي و قراردادي سال هاي گذشته را از موانع توسعه اين طرح برشمرد و گفت: اين مشکلات بايد هر چه سريع تر حل و فصل و روند اجرا تسريع شود. بر اساس اين گزارش، ساخت مخازن راهبردي نفت خام با هدف افزايش و تثبيت پايداري توليد نفت خام و جلوگيري از نوسان‎هاي روزمره ناشي از مشکلات عملياتي مرتبط با توليد نفت خام در دستور کار قرار گرفت که به اين منظور در بخش احداث مخازن گوره، براي احداث دو مخزن يک ميليون بشکه اي و چهار مخزن 500 هزار بشکه اي برنامه‎ريزي شد. دهقاني درباره پروژه ميترينگ بهرگان نيز اظهار کرد: هم اکنون براي انتقال نفت خام از مناطق نفتي غرب کارون به پايانه بهرگان خط انتقالي وجود دارد که از قبل در قالب پروژه تلمبه خانه غرب کارون و تأسيسات جانبي مورد استفاده بوده و هم اکنون براي انتقال نفت از اين مناطق هيچگونه مشکلي وجود ندارد. به گفته وي، با توجه به افزايش ظرفيتي که در طرح احداث تملبه خانه غرب کارون و سيستم هاي انتقال نفت در آينده نزديک ايجاد مي‎شود، شرکت متن در پايانه بهرگان نيز، فعاليت هايي خواهد داشت که هماهنگي‎هاي لازم به اين منظور، با همکاري شرکت نفت فلات قاره در دست اقدام است.

 

هدف‎گذاري براي کاهش شدت انرژي در پنج استان پرمصرف 

مديرعامل شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت گفت: شدت مصرف انرژي کشور بر اساس شاخص استانداردهاي مصرف در هر استان بررسي و با هدف‎گذاري پنج استان پرمصرف، راهکارهاي کاهش مصرف تدوين مي شود. محسن دلاويز در نشست شوراي مديران اين شرکت افزود: براساس بررسي‎ها، استان‎هاي هرمزگان، آذربايجان غربي، خراسان شمالي، اصفهان و کردستان داراي بيشترين شدت مصرف انرژي هستند که لازم است راهکارهاي بهينه‎سازي مصرف انرژي بر اساس شرايط و اقليم هر استان با همکاري استانداري‎ها و مسئولان ذي ربط تدوين و پيگيري شود. وي همچنين بر تشکيل اتاق خلاقيت در شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت تاکيد کرد و گفت: با تشکيل اتاق خلاقيت، افرادي که ايده‎هاي نو در زمينه بهينه‎سازي مصرف انرژي دارند، مي توانند با اين شرکت همکاري کنند.

 

15 هزار متر حفاري افقي و جهت‎دار در مناطق نفت‎خيز

سرپرست مديريت عمليات ويژه شرکت ملي حفاري ايران از انجام 15 هزار و 833 متر حفاري افقي و جهت‎دار با تلاش متخصصان مجرب در چهار ماه نخست امسال در مناطق نفت‎خيز کشور خبر داد. مهران عاليپور گفت: اين متراژ حفاري روي 34 حفره چاه‎هاي نفتي مناطق نفت‎خيز انجام شد. وي از موارد شاخص در حفاري افقي و جهت‎دار چاه‎ها در اين مدت به حفر يک حلقه چاه در ميدان نفتي آزادگان جنوبي در غرب کارون اشاره کرد. عاليپور افزود: اين عمليات با کاربست دستگاه حفاري 28 فتح در چاه شماره 154 از چاه‎هاي مربوط به پروژه کليد، تحقق يافت. سرپرست مديريت عمليات ويژه شرکت ملي حفاري ايران گفت: در اين عمليات، متخصصان با استفاده از دانش فني، تجارب و آموزه‎هاي ميداني توانستند شاخص قابل قبولي در حفر چاه‎هاي نفتي ثبت کنند. وي با اشاره به اين که حفاري افقي و جهت‎دار از شيوه‎هاي روز آمد در صنعت حفاري جهان به شمار مي‎آيد، افزود: اين روش داراي تخصص ويژه و موارد کاربردي خاص از نظر موقعيت‎هاي عملياتي و شرايط محيطي است.

 

ارزيابي مستندات متقاضيان جايزه مديريت انرژي در  صنعت نفت 

کميته علمي جايزه مديريت انرژي صنعت نفت ارزيابي مستندات ارسالي متقاضيان اين جايزه را در محل شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت آغاز کرد.

جايزه مديريت انرژي در صنعت نفت با همکاري شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت و سازمان توسعه صنعتي ملل متحد (يونيدو) با هدف استقرار کيفي استاندارد مديريت انرژي در صنعت نفت برگزار مي‎شود. احمد فضلي، دبير جايزه مديريت انرژي در صنعت نفت، با اشاره به روند ارزيابي مدارک ارسالي و خوداظهاري متقاضيان گفت: حدود 50 متقاضي جايزه مديريت انرژي در صنعت نفت، مدارک خود را به دبيرخانه جايزه ارسال کرده اند و کميته علمي و فني در حال بررسي، ارزيابي و نمره‎دهي به مستندات ارسالي است.

بنا بر اعلام شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت، در اين مرحله مطابق دستورعمل جايزه، ابتدا نمره ماتريس انرژي متقاضيان نهايي مي‎شود و در مرحله بعد، ارزيابي فني و بازديد حضوري از واحدهاي ستادي و عملياتي واجد شرايط، ازسوي ارزيابان فني و حرفه اي انجام و نمرات فني نيز نهايي خواهد شد. فرايند ارزيابي مستندات جايزه ازسوي کميته علمي تا پايان شهريورماه ادامه خواهد داشت. جايزه برگزيدگان نخستين جايزه مديريت انرژي از سوي سازمان توسعه صنعتي ملل متحد (يونيدو) اهدا خواهد شد.

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت‎خيز جنوب از نوسازي 3 تلمبه‎خانه در مناطق عملياتي اين شرکت خبرداد.بيژن عاليپور از نوسازي سه تلمبه‎خانه در مناطق نفت‎خيز جنوب خبر داد و گفت: خوشبختانه با تلاش شبانه‎روزي همکاران در واحد تعميرات اساسي شرکت‎هاي بهره‎برداري نفت و گاز کارون، آغاجاري و گچساران و همچنين مديريت توربين، هم‎اکنون تلمبه‎خانه‎هاي انتقال نفت خام به پالايشگاه‎ها و مبادي صادراتي وضع مطلوبي دارد. وي افزود: متاسفانه در چند سال گذشته به دليل فرسودگي تاسيسات، تلمبه‎خانه‎هاي آماده به‎کار در دسترس نبود و اين موضوع مي‎توانست خوراک پالايشگاه‎ها و صادرات را با مشکل روبه رو کند که خوشبختانه تلمبه‎خانه 750 هزار بشکه اي در اهواز نوسازي و راه‎اندازي شد.

مديرعامل شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب ادامه داد: راه‎اندازي تلمبه‎خانه 750 هزار بشکه‎اي در اهواز، سه تلمبه‎خانه 100 هزار بشکه‎اي و يک تلمبه‎خانه 450 هزار بشکه‎اي را به صورت آماده به‎کار در اختيارمان قرار داده، در اميديه هم وضعيت تلمبه‎خانه‎ها مطلوب است. عاليپور با اشاره به خسارت وارد شده به تلمبه‎خانه گوره در زمان جنگ تحميلي گفت: هم‎اکنون تلمبه‎خانه گوره C، به صورت کامل نوسازي شده و در مدار عمليات قرار دارد، تلمبه‎خانه گوره B نيز در وضعيت آماده به‎کار است و هيچ نگراني از بابت تامين خوراک پالايشگاه‎ها و صادرات وجود ندارد.