نخبه پروري نتيجه داد:
برتـرين هـاي کنکـور 97 در صنعـت نفـت
عملکرد وزارت نفت در بخش مسئوليت اجتماعي، اين بار در طرح «تقويت بنيه علمي دانش آموزان در مناطق نفت خيز» به بار نشست و نتيجه آن رشد 200 درصدي قبولي داوطلبان کنکور 97 در برخي مناطق نفت خيز بود که نشان داد شناخت درست نياز مناطق و هزينه مناسب در بخش هاي عمراني، آموزشي، بهداشتي، درماني، محيط زيستي، اشتغالزايي و... مي تواند موفقيت به دنبال داشته باشد و کارنامه درخشاني را در بخش مسئوليت اجتماعي وزارت نفت به ثبت برساند.
طرح «تقويت بنيه علمي دانش آموزان در مناطق نفت خيز» به پيشنهاد وزير نفت از سال 96 به مرحله اجرا رسيد و امروز پس از يک سال، رشد قبولي و کسب رتبه هاي زير هزار در مناطق نفت خيز به قدري چشمگير بود که قرار شد اين طرح ادامه دار باشد.
مراسم تجليل از رتبه هاي زير هزار کنکور سال 97 شهرستان هاي جنوبي استان بوشهر، روز دوشنبه 29 مردادماه و با حضور مديران نفتي و جمعي از مسئولان شهري و استاني در شهرستان جم برگزار شد.
اجراي هماهنگ و بدون رانت طرح نخبه پروري در مناطق نفت خيز
در اين مراسم عبدالحميد امامي، مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز با اشاره به اينکه طرح تقويت بنيه علمي دانش آموزان در مناطق نفت خيز به پيشنهاد وزير نفت از سال گذشته آغاز شده است، گفت: با پيشنهاد ارائه شده از سوي مقام عالي وزارت و پيگيري هاي مستمر و هماهنگي با تمامي مسئولان استاني در دستگاه هاي آموزش و پرورش، استانداري، فرمانداري و سازمان برنامه و بودجه امروز شاهد موفقيت چشمگير دانش آموزان شهرستان هاي جنوبي استان بوشهر ( دير، جم، کنگان و عسلويه ) هستيم.
به گفته وي، از دلايل موفقيت اين طرح هماهنگي مديران و نبود رانت در انتخاب دانش آموزان بود که به طور عادي از کساني که قابليت هاي خوب و معدل 15 داشتند، انتخاب شدند و سفارشي عمل نکردند، بنابراين نتيجه اش اين شد که در حوزه غرب کارون پارس جنوبي، شاهد قبولي تعداد بسياري از دانش آموزان با رتبه زير هزار هستيم.
امامي افزود: با اجراي اين طرح در برخي شهرستان هاي جنوبي استان بوشهر، شاهد افزايش 200 درصدي قبولي شرکت کنندگان در کنکور سال 97 نسبت به سال گذشته هستيم.
وي ادامه داد: سال گذشته در مناطق نفت خيز 181 رتبه زير هزار داشتيم ؛ اما امروز 213 نفر حائز کسب اين رتبه شده اند که سهم شهرستان هاي دير، کنگان، جم و عسلويه 36 نفر است.
مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز با اشاره به اينکه بحث مسئوليت اجتماعي از دو دهه قبل در وزارت نفت مورد توجه قرار گرفته است، گفت: مبالغ بسياري براي کاهش عوارض ناشي از توسعه صنعت نفت و بهبود شرايط افرادي که در حوزه هاي نفتي و گازي زندگي مي کنند، اختصاص يافته و هزينه شده است.
وي اعلام کرد: در حال حاضر بيش از 800 پروژه در حوزه مسئوليت اجتماعي براي يک دوره پنجساله در دست اجرا داريم که بيش از 3500 ميليارد تومان، بودجه به آن اختصاص پيدا کرده که از اين ميزان تاکنون نزديک به نيمي از آن هزينه شده است.
امامي اظهار کرد: وزارت نفت در زمينه هاي مختلف راهسازي، بهبود وضعيت روستاها، بهداشتي، درماني و آموزش در ساخت مدارس و ساخت سالن هاي ورزشي اقدامات موثري انجام داده تا به نحوي عوارض منفي کاهش پيدا کند و سطح و کيفيت زندگي اهالي ارتقا يابد که يکي از اين طرح ها، موضوع افزايش سطح توانمندي جوانان بود که با پيشنهاد وزير شکل گرفته است.
وي با تاکيد بر رتبه هاي پذيرفته شده کنکور سراسري تحت پوشش «طرح تقويت بنيه علمي دانش آموزان در مناطق نفت خيز» گفت: بيش از 100 رتبه زير هزار در کنکور سراسري امسال به مناطق پارس جنوبي و غرب کارون اختصاص يافت.
مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز افزود: از دو سال گذشته براي افزايش سطح توانمندي جوانان در مناطق نفت خيز و با پيشنهاد وزير نفت، طرح هاي آموزشي در منطقه پارس جنوبي و غرب کارون به مرحله اجرا در آمده که در اين طرح 280 نفر در منطقه پارس جنوبي و 200 نفر در غرب کارون از افراد کم بضاعت که حداقل معدل 15 را داشتند، با عدالت نسبي قابل قبول انتخاب شدند و زيرپوشش اين طرح قرار گرفتند و آموزش آنها از سوي استادان مجرب آغاز شد.
امامي ادامه داد: از تعداد 280 دانش آموز منتخب در پارس جنوبي ( شهرستان هاي جم، کنگان، دير و عسلويه ) 32 نفر حائز رتبه يک تا هزار، يک نفر رتبه زير صد، 10 نفر حائز رتبه هزار تا دو هزار، 26 نفر حائز رتبه 5 هزار تا 10 هزار و 52 نفر حائز رتبه 10 هزار تا 20 هزار شدند. در مجموع 151 نفر ديگر رتبه يک تا 20 هزار و 129 نفر رتبه بالاي 20 هزار را در کنکور سراسري سال 97 کسب کردند که پيش بيني مي شود با ارائه مشاوره هاي خوب در بهترين دانشگاه هاي کشور قبول شوند و ادامه تحصيل دهند.
همچنين، در غرب کارون (سوسنگرد، هويزه و بستان) از 200 نفر منتخب 9 نفر حائز رتبه يک تا هزار، 2 نفر رتبه زير صد، تعداد 8 نفر حائز رتبه هزار تا دو هزار، 17 نفر حائز رتبه 2 هزار تا 5 هزار، 24 نفر حائز رتبه 5 هزار تا 10 هزار و 36 نفر حائز رتبه 10 هزار تا 20 هزار شدند و در مجموع 94 نفر زير 20 هزار و 106 نفر مجاز به انتخاب رشته شدند که شواهد نشان مي دهد تمامي دانش آموزان، شرايط انتخاب رشته در دانشگاه هاي برتر کشور را به دست آورده اند.
مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز افزود: به لحاظ جنسيتي، طبق ميانگين موجود در جامعه، از اين تعداد دانش آموز منتخب در پارس جنوبي 57 درصد دختر و 43 درصد پسر و در غرب کارون 68 درصد دختر و 32 درصد پسر بوده اند.
وي با بيان اينکه اگر طبق پيش بيني ها در برنامه هاي توسعه اي سالانه 20 درصد رشد داشته باشيم، هر ساله شاهد حضور تعداد بيشتري از دانش آموزان مناطق محروم و نفتي در کنکور و حضور آنها در دانشگاه هاي برتر و معتبر کشور خواهيم بود.
رشد 200 درصدي قبول شدگان کنکور در شهرستان جم
محمد حسيني، فرماندار شهرستان جم در ادامه افزود: شهرستان جم از ابعاد مختلف داراي قابليت هاي مهمي است که نقش وزارت نفت در اين شهرستان قابل توجه و تقدير است.
وي با بيان اينکه عملکرد وزارت نفت در بخش مسئوليت هاي اجتماعي قابل قبول است، گفت: طرح هاي مهمي در زمينه مسئوليت هاي اجتماعي و پيوست هاي فرهنگي در شهرستان جم مورد توجه وزارت نفت قرار گرفته که نيازمند توجه و توسعه بيشتر است.
حسيني با اشاره به اينکه موفقيت دانش آموزان شهرستان جم در کنکور سال 97 جاي تقدير دارد، اظهار کرد: اجراي طرح هاي آموزشي، دستاوردهاي مهم اجتماعي و ارتقاي سطح فرهنگ در شهرستان را به دنبال دارد که اميدواريم در کنار آن، وزارت نفت به اختصاص فضاي آموزشي هم توجه ويژه داشته باشد.
وي افزود: با اجراي طرح نخبه پروري در مناطق نفت خيز، يکي از مسئوليت هاي اجتماعي وزارت نفت نسبت به محيط پيراموني اش تحقق پيدا کرد و شاهد موفقيت چشمگير دانش آموزان هستيم.
به گفته فرماندار جم، رفع مطالبات حوزه اجتماعي مي تواند تهديدها را به حداقل برساند و حذف کند که اقدام هاي اثرگذار مجموعه نفت در اين حوزه قابل تقدير است. حسيني با اشاره به اينکه اقدام هاي وزارت نفت در مدرسه سازي، امر ورزش و تامين زيرساخت ها قابل تقدير و تحسين است، اظهار اميدواري کرد که مطالبات مردم در مناطق نفت خيز بويژه شهرستان جم، يکي پس از ديگري تحقق پيدا کند تا شاهد کاهش آسيب هاي اجتماعي در اين عرصه باشيم.
وي با بيان اينکه نقاط قوت و ظرفيت هاي عظيمي در بخش ورزش شهرستان جم وجود دارد، گفت: بيش از 14 هزار ورزشکار سازمان يافته در شهرستان جم وجود دارد که نيازمند ايجاد زيرساخت ها و فضاهاي آموزشي و ورزشي هستند.
حسيني اظهار اميدواري کرد که وزارت نفت به منظور اجراي مسئوليت هاي اجتماعي در مناطق نفت خيز، هر چه سريع تر پروژه آبرساني به اين شهرستان را جزو اولويت هاي طرح هاي عمراني قرار دهد، هر چند که تا به امروز هم مبالغ قابل توجهي از سوي وزارت نفت به اين پروژه عظيم اختصاص يافته است.
تحقق 150 درصدي طرح هاي وزارت نفت در بخش آموزش
در ادامه حسين درتاج، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به نقش بي بديل وزارت نفت در مناطق نفت خيز گفت: صنعت نفت هميشه براي کشور داراي برکات مثبت بوده است؛ اما در کنار اين اثرات مثبت در اقتصاد، آسيب هايي هم براي مناطق همجوار تاسيسات نفتي داشته که وزارت نفت سال هاست براي رفع و بهبود شرايط در مناطق نفت خيز گام برداشته است.
وي به نقش مسئوليت اجتماعي وزارت نفت در مناطق نفت خيز اشاره کرد و افزود: وزارت نفت با ساخت مدارس، مراکز آموزشي، سالن هاي ورزشي و ورود به کارهاي اجتماعي و فرهنگي، گام بزرگي در مسير توسعه فرهنگي مناطق برداشته است.
درتاج از رويکرد جديد وزارت نفت در تنفيذ اختيارات براي اجراي طرح هاي آموزشي به آموزش و پرورش استقبال کرد و گفت: نتيجه اين همراهي، تحقق 150 درصدي برنامه ها و طرح هاي اجرايي در بخش آموزش بوده است.
وي گفت: ورود دستگاه ها و وزارتخانه ها به طرح هاي عمراني، بهداشتي و... به نوعي با ماهيت وجودي آنها همخواني دارد؛ اما ورود به عرصه فرهنگ و آموزش ريسک پذيري بالايي مي خواهد که وزارت نفت با اشراف به سختي ها و مشکلات فراوان پا به اين عرصه گذاشته و با گذشت يک سال از حضورش در عرصه فرهنگي، شاهد موفقيت طرح تقويت بنيه علمي دانش آموزان در مناطق نفت خيز، بويژه در شهرستان هاي جنوبي استان بوشهر هستيم.
به گفته درتاج، طرح هاي آموزشي از سال هاي گذشته با عنوان «نخبه پروري در شهرستان هاي جنوبي استان بوشهر» از سوي سازمان منطقه ويژه اقتصادي شروع شد؛ ولي از سال گذشته با ورود مدير نظارت بر طرح هاي عمراني مناطق نفت خيز، سمت و سوي طرح تغيير پيدا کرد و موجب شد امروز شاهد رشد 150 درصدي برنامه هاي مسئوليت اجتماعي در اين منطقه، بخصوص در بخش آموزش باشيم.
اهتمام قابل تقديروزارت نفت در مسئوليت هاي اجتماعي
در ادامه، سکينه الماسي، نماينده مردم دير، جم، کنگان و عسلويه در مجلس شوراي اسلامي در پيامي، از وزارت نفت براي اجراي طرح هاي آموزشي، عمراني و بهداشتي و نقش مسئوليت اجتماعي در مناطق نفت خيز تشکر و قدرداني کرد و گفت: يکي از مهم ترين راه هاي ما براي قرار گرفتن در مسير توسعه، تقويت بنيه آموزشي و سرمايه گذاري در اين حوزه است که اگر مي خواهيم شاهد يک خيزش فرهنگي باشيم، بايد سهم آموزش را در بودجه و ساختار فرهنگي و اجتماعي کشور به شکل ويژه ببينيم.
وي افزود: فرصت را مغتنم مي شمارم و از وزارت نفت، بويژه مهندس زنگنه در اهتمام به انجام تعهدات در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي تشکر مي کنم که در اين مسير گام هاي مثبت و ارزنده اي برداشته است، همچنين از مجموعه وزارت نفت که با جديت و توان بسيار در اين راه ارزشمند کوشيده اند.
الماسي ادامه داد: نکته مهم اين است که علاوه بر اينکه موفقيت اين طرح آشکار است، بر همگان ثابت شده که اگر روي توانمندي دانش آموزان جنوب استان بوشهر سرمايه گذاري کنيم، نتايج قابل توجهي خواهيم گرفت. بي شک اين طرح بايد ادامه پيدا کند.
وي پيشنهاد داد، يک تيم پژوهشي متخصص در امر آموزش تشکيل شود و اجراي طرح را با نگاهي بومي مورد بررسي و واکاوي قرار دهد و از تجربه برگزاري اين دوره نهايت استفاده برده شود تا انشاءالله براي دوره بعد، توفيق هاي بيشتري کسب کنيم.
به گفته نماينده مردم دير، جم، کنگان و عسلويه در مجلس شوراي اسلامي، مي توان با چشم اندازي وسيع تر پايه هاي پايين تر دوره متوسط دوم را نيز در آينده مشمول اين طرح کرد و يا پايگاه هايي را در نظر گرفت که مجهز به کتاب هاي کنکور باشند و براي دانش آموزان بي بضاعتي که قدرت کمتري دارند، امکان تهيه کتاب فراهم شود.
وي افزود: موفقيت امروز دانش آموزان در شهرستان هاي جنوبي استان بوشهر را مديون شخص وزير نفت بابت پيشنهاد توانمندسازي بنيه علمي دانش آموزان و اهتمام به انجام مسئوليت اجتماعي مي دانيم که با تلاش مسئولان استاني و دانش آموزان محقق شده است.
نگاه ويژه وزارت نفت به محيط پيراموني تاسيسات ستودني است
در پايان حجت الاسلام محمد گنجي، امام جمعه شهرستان جم، به نگاه ويژه وزارت نفت در زمينه توسعه فرهنگي و بهبود شرايط اجتماعي در مناطق نفت خيز اشاره کرد و گفت: موفقيت امروز، حاصل همفکري و همراهي مديران استاني و نگاه ويژه وزارت نفت به محيط پيراموني تاسيسات نفتي است که اميدواريم ادامه دار باشد.
وي اعلام کرد: نگاه وزارت نفت و حرکت در مسير مسئوليت اجتماعي، شرايط زندگي را براي مردم در مناطق نفت خيز جنوب بهبود مي بخشد.
امام جمعه شهرستان جم، خواستار اختصاص فضاي آموزشي از سوي وزارت نفت در شهرستان شد و گفت: با توجه به کمبود فضاي آموزشي، خواستار حمايت اين وزارتخانه در اختصاص زمين و کمک مالي براي ساخت مراکز ورزشي و آموزشي هستيم.
ما براي ايجاد فضاي آموزشي کمبود شديد زمين داريم که اميدواريم در شهرک ها زميني به ما اختصاص پيدا کند تا با همکاري وزارت نفت، فضاي آموزشي جديد ايجاد کنيم.
در پايان مراسم 36 نفر از دانش آموزان برتر که موفق به کسب رتبه زير هزار شدند، مورد تجليل قرار گرفتند.