معاون اول رئيس جمهوري:

فـروش نفـت ايـران بـه صفـر نمـي رسد

معاون اول رئيس جمهوري گفت: اين که آمريکا مي گويد مقدار فروش نفت ايران را به صفر مي رساند، حرف بيجايي است، اما احتمال آن که مقدار فروش نفت کاهش يابد، وجود دارد و اين موضوع در بودجه دستگاه ها نيز تاثيرگذار خواهد بود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري، 19 شهريورماه در نشست رؤساي دانشگاه ها، مراکز آموزش عالي، پژوهشگاه ها و پارک هاي علم و فناوري سراسر کشور که در دانشگاه علم و صنعت تهران برگزار شد، با اشاره به اين که کشور امروز در شرايط خطيري قرار گرفته است، گفت: البته اين به معنا نيست که همه عوامل موجود تهديد هستند، بلکه فرصت هاي خوبي نيز مي توان از دل شرايط سخت بيرون آورد و از آن استفاده کرد.

وي افزود: وقتي کشور در شرايط سخت و خطير قرار دارد، چشم اميد جامعه به کانون هايي براي مواجهه با اين شرايط دوخته مي شود که در رأس آنها دانشگاه ها و نخبگان قرار دارند و مي توانند راهکارهايي براي عبور از شرايط سخت ارائه دهند.

معاون اول رئيس جمهوري محور توسعه همه جانبه و پايدار را توسعه ملي و درون زا دانست و تصريح کرد: يکي از اصلي ترين محورهاي اقتصاد مقاومتي نيز اين است که بايد به ظرفيت هاي داخلي و درون زا توجه داشته باشيم و از ظرفيت هاي دروني کشور براي توسعه استفاده کنيم، البته در اين سياست ها ارتباط با جامعه بين الملل و استفاده از تجربه هاي خارجي نيز مدنظر قرار گرفته است.

وي با بيان اين که وقتي آمريکا اقتصاد ما را هدف قرار مي دهد، تصميم هاي صرف اقتصادي نمي تواند با آنها مقابله کند، عنوان کرد: آمريکا در تلاش است تا فروش نفت ايران را به صفر برساند و با تحريم بانک ها و حمل ونقل ايران از دسترسي ما به منابع مالي و نيز واردات کالا به کشور جلوگيري کند که البته دولت با وجود همه سختي ها و دشواري ها به دنبال راهکارهايي براي خنثي کردن برنامه هاي آنهاست.

 

بحران سوخت در هند باتحریم آمریکا  بر ضد ایران

وزير نفت و گاز هند کاهش توليد نفت از سوي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و اعمال تحريم هاي يکجانبه آمريکا ضد ايران را مهم ترين عامل افزايش قيمت سوخت به بالاترين حد خود در اين کشور اعلام کرد.

به گزارش روزنامه تايمز او اينديا، قيمت بنزين و گازوئيل در هند که در ماه هاي اخير سير افزايشي داشته است، روز گذشته به بالاترين رقم خود رسيد و رکورد تازه اي ثبت کرد.طبق اعلام رسانه هاي هندي در هفته گذشته، قيمت بنزين در دهلي نو و مومباي به بالاترين حد خود رسيد که به ترتيب 79,51 روپيه (يک دلار آمريکا) و 86.91 روپيه (يک دلار و چهار سنت) به ازاي هر ليتر بود.قيمت گازوئيل با افزايش 0,36 روپيه در هر ليتر در دهلي به ليتري 71.55 روپيه و با 0.42 روپيه افزايش در مومباي به قيمت 75.96 روپيه رسيد.وزير نفت و گاز هندوستان عوامل خارجي را علت افزايش قيمت بنزين و گازوييل در اين کشور برشمرد و گفت اين افزايش قيمت ها موقتي است.دارمندرا پرادهان، وزير نفت هند، پيش از اين گفته بود که عوامل موثر در کاهش توليد نفت خام سبب افزايش قيمت سوخت در هند شده است.وي با تاکيد بر اين که اين عوامل خارجي هستند، افزود: اوپک وعده داده بود توليد نفت را تا سقف يک ميليون بشکه در روز افزايش دهد که اين موضوع تحقق نيافت. به غير از اين، بحران در ونزوئلا و اعمال تحريم هاي يکجانبه آمريکا عليه ايران در حال افزايش است که اين موارد به دليلي به کاهش توليد و افزايش قيمت نفت منجر شده است.وزير نفت هند همچنين تضعيف ارزش ارزهاي جهاني در برابر دلار آمريکا را دليل دوم بروز اين بحران سوختي در کشور هند دانست.

 

تقاضای روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه نفت

دبيرکل اوپک اعلام کرد که انتظار مي رود تقاضاي جهاني نفت زودتر از پيش بيني هاي گذشته، به 100 ميليون بشکه در روز برسد.

به گزارش خبرگزاري رويترز از کيپ تاون، محمد بارکيندو اعلام کرد که تقاضاي جهاني نفت در سال جاري ميلادي به 100 ميليون بشکه در روز مي رسد که زودتر از پيش بيني هاي گذشته است.وي همچنين اعلام کرد براي تشويق سرمايه گذاري در صنعت نفت، شرايطي با ثبات ضروري است.دبير کل اوپک گفت: جهان اواخر سال جاري ميلادي به تقاضاي روزانه 100 ميليون بشکه نفت دست مي يابد که بسيار زودتر از چيزي است که در گذشته پيش بيني مي شد.

بارکيندو اعلام کرد خوش بيني صنعت نفت در حال بازگشت است و اوپک در پي راه هايي براي نهادينه کردن همکاري ميان اين سازمان و متحدانش درباره سطح توليد خود است.وي همچنين با ابراز نگراني از جنگ تجاري آمريکا و چين و تأثير منفي آن بر تقاضاي نفت گفت: با اين همه ما مطمئن هستيم که اين طرف ها قادر خواهند بود بر برخي از اين چالش ها چيره شوند.

 

ادعاي آمريکا درباره توقف صادرات نفت ايران واهي است

عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي گفت: با برنامه ريزي و مديريت توانمند وزارت نفت، شاهد استمرار صادرات نفت ايران خواهيم بود و ثابت مي کنيم که ادعاي آمريکا مبني بر متوقف کردن صادرات نفت ايران واهي است.

عبدالحميد خدري با اشاره به وظيفه سنگين وزارت نفت در شرايطي که آمريکا درصدد فشار و تحريم اقتصادي ايران است، اظهار کرد: طرح ها و پروژه هايي در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي به بهره برداري رسيده است که ما در دوران تحريم بوديم و امروز هم در دوره اي که دونالد ترامپ، رئيس جمهوري آمريکا در فکر تحريم هاي جديد است، پروژه هاي بسياري در صنعت نفت به بهره برداري رسيده است.

وي افزود: آمريکا مدعي شده است که صادرات نفت ايران را متوقف خواهد کرد، در حالي که ممکن نيست. ما در دوران هشت سال جنگ تحميلي به هر نحوي نفت خود را صادر کرديم و توليد نفت متوقف نشد، در شرايط کنوني و با اجراي تحريم نيز نفت خود را توليد و صادر خواهيم کرد.

اين عضو کميسيون انرژي مجلس با بيان اين که استمرار صادرات نفت، نماد پيروزي ملت ايران در مقابل تحريم هاي آمريکاست، تصريح کرد: با برنامه ريزي و مديريت توانمند وزارت نفت، شاهد اين موفقيت خواهيم بود و ثابت مي کنيم که ادعاي آمريکا مبني بر متوقف کردن صادرات نفت ايران واهي است.

در همين حال، حسين اميري خامکاني، نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي نيز در اين باره گفت: ايران با ديپلماسي، محموله هاي نفت خام را به بازارهاي جهاني صادر مي کند و بدون ترديد مشکلي براي فروش طلاي سياه ايجاد نمي شود.

وي با اشاره به اين که اوپک توان جايگزيني ايران را ندارد، افزود: فعالان بازار جهاني نفت مي دانند که نبود ايران تاثير خود را به سرعت بر اين بازار مي گذارد و قيمت ها را بيش از اين بالا مي برد و هزينه هاي خريداران نفت را افزايش مي دهد.اميري خامکاني افزود: ايران سال هاست تحريم است، اما نفت خود را مي فروشد، زيرا نفت ما خريداران خود را دارد و کشورهايي نيازمند نفت ايران هستند.

 

وزير کشور خبرداد:

تشکیل کارگروه ویژه مقابله با قاچاق سوخت

وزير کشور گفت: براي جلوگيري از قاچاق سوخت به خارج از کشور بايد تصميم هاي مناسب بگيريم، بر همين اساس کارگروهي ويژه براي تصميم گيري در اين باره در اسرع وقت تشکيل شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، يکصدوبيست ويکمين جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به رياست عبدالرضا رحماني فضلي، وزير کشور و نماينده رئيس جمهوري در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد.

وي در اين جلسه در سخناني با بيان اين که استان ها بايد براساس اولويت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز فعال باشند، خواستار ارائه گزارش کاملي از عملکرد دستگاه ها در ايجاد سامانه ها و بارگذاري اطلاعات در سامانه‎هاي نظارتي به منظور ارائه به رئيس جمهوري شد.

وزير کشور با اشاره به گزارشي مبني بر افزايش قاچاق سوخت از داخل به خارج از کشور به دليل صرفه اقتصادي گفت: براي جلوگيري از قاچاق سوخت به خارج از کشور بايد تصميم هاي مناسب اتخاذ کنيم، بر همين اساس کارگروه ويژه اي براي تصميم گيري بدين منظور در اسرع وقت تشکيل شود.

در اين جلسه گزارش پنج ماه از عملکرد دستگاه هاي مسئول در مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه شد که بر اين اساس ميزان کشفيات کالاي قاچاق در پنج ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 123 درصد افزايش است.

 

سفير ايران در پاکستان:

تهران آماده تامين نيازهاي انرژي پاکستان است

سفير ايران در پاکستان، بار ديگر آمادگي تهران را براي عملي کردن طرح انتقال گاز به پاکستان اعلام کرد و گفت: تهران آماده تامين نيازهاي انرژي پاکستان است.مهدي هنردوست، 17 شهريورماه در همايش بين المللي «الزام ها و نيازهاي ژئوپوليتيک پاکستان» در شهر اسلام آباد، با تشريح اهميت طرح انتقال گاز ايران به پاکستان موسوم به آي پي گفت: عملي شدن اين طرح مي تواند تغييرات اساسي در اقتصاد پاکستان به همراه داشته باشد.وي با تشريح سياست هاي زورگويانه آمريکا عليه ايران در اعمال تحريم هاي غيرقانوني افزود: خط انتقال گاز ايران به پاکستان در چارچوب تحريم هاي آمريکا عليه ايران نيست.سفير ايران در پاکستان همچنين با به فال نيک گرفتن آغاز به کار دولت جديد به رهبري عمران خان در پاکستان تصريح کرد: عملياتي شدن خط لوله گاز بين دو کشور، مي تواند مشکلات زيادي از دوش دولت جديد پاکستان بردارد.هنردوست با بيان اين که عملياتي شدن خط لوله گاز ايران و پاکستان مي تواند هزاران شغل در پاکستان ايجاد کند، عنوان کرد: دولت جديد بايد از فرصت جديد استفاده کند و ايران نيز همانند گذشته آماده است تا مردم پاکستان را در فوايد حاصل از اين طرح بزرگ سهيم کند.

 

بهبود کيفيت گازوييل

معاون سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اين که نوسازي ناوگان حمل ونقل عمومي همچنان در برنامه هاي اولويت دار دولت قرار دارد، گفت: اقدام هاي خوبي براي بهينه سازي گازوئيل انجام شده است. مسعود تجريشي، 17 شهريورماه در نشست خبري با موضوع اقدام هاي ستاد ملي مقابله با گرد و غبار اظهار کرد: براي نوسازي ناوگان تاکسيراني، خودرويي مشخص در نظر گرفته شده بود، در حالي که ممکن بود خودروساز قادر به تامين خودروهاي مورد نياز نباشد، بنابراين اکنون به اين نتيجه رسيده ايم که مي توان از خودروهاي ديگري هم استفاده کرد. وي افزود: بر اين اساس در جلسات متعدد با خودروسازان در حال بررسي اين موضوع هستيم تا مدل هاي ديگري از خودروها هم به ناوگان تاکسيراني اضافه شوند.تجريشي عنوان کرد: سوخت يکي از عوامل اصلي آلودگي هواست و بررسي ها نشان مي دهد 70 درصد آلودگي هوا در زمستان ناشي از سوخت کاميون هاست که البته اقدام هاي خوبي براي بهبود هرچه بيشتر سوخت ديزل و بهينه سازي آن انجام شده است.

وي گفت: براي مقابله با آلودگي هوا در هيئت دولت، 64 مصوبه داريم که يکي از آنها بهينه سازي سوخت کاميون و همچنين عدم ورود اين خودروها در ماه هاي دي، بهمن و اسفند به شهر تهران است.

 

نقش وزارت نفت در محروميت زدايي از مناطق نفت خيز

نماينده دشت آزادگان و هويزه در مجلس، فعاليت هاي وزارت نفت در زمينه مسئوليت هاي اجتماعي را اميدوارکننده دانست و گفت: وزارت نفت در محروميت زدايي، اشتغال و توسعه مناطق نفت خيز نقش بزرگي داشته است.

قاسم ساعدي با اشاره به اين که وزارت نفت در دو سال اخير فعاليت هاي بزرگي در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي در مناطق نفت خيز جنوب و محروم کشور انجام داده است، گفت: با دستور و پيگيري هاي شخص وزير نفت، بسياري از جوانان داراي تخصص و حرفه فني در شرکت هاي نفتي منطقه جذب شده اند، هرچند براي جذب برخي نيز مشکلاتي ايجاد شد، اما در مجموع اين گونه فعاليت ها و اشتغال زايي در منطقه دشت آزادگان و هويزه، ستودني است.

وي به برگزاري کلاس هاي کنکور در مناطق نفت خيز از جمله دشت آزادگان و هويزه ازسوي وزارت نفت براي دانش آموزان اين منطقه اشاره کرد و افزود: نتايج اين کلاس ها در قبولي بسياري از دانش آموزان منطقه در دانشگاه هاي معتبر کشور به خوبي قابل مشاهده است.

نماينده دشت آزادگان و هويزه در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: اميدواريم با برطرف شدن برخي مشکلات مالي و بودجه اي و حذف پيچ و خم هاي اداري، تاخير ايجاد شده در برگزاري دوباره اين کلاس ها برطرف شود، زيرا استمرار اين گونه فعاليت ها براي دانش آموزان مناطق محروم بسيار حائز اهميت است.

ساعدي به افتتاح و بهره برداري از بيمارستان شهداي صنعت نفت دشت آزادگان اشاره کرد و گفت: اين بيمارستان با همکاري، مساعدت و پيگيري هاي جدي مسئولان وزارت نفت اوايل امسال به بهره برداري رسيد و هم اکنون بسياري از مردم و بيماران از منافع آن استفاده مي کنند.

اين عضو کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: وزارت نفت در بحث مسئوليت هاي اجتماعي فعاليت هاي بزرگ ديگري همچون بهسازي جاده ها و راه هاي روستايي و شهري، نوسازي خانه هاي روستايي و بحث مدرسه سازي و همچنين توسعه ورزش جوانان منطقه انجام داده که استمرار اين موارد در محروميت زدايي از مناطق نفت خيز نقشي بسزا داشته و تحول و توسعه را به ارمغان آورده است.