نخستين مانور نشت نفت در تالاب هورالعظيم

مانور بحران سطح يك نشت نفت در تالاب هورالعظيم برای نخستین بار در سطح وزارت نفت برگزار شد. این مانور با هدف ارزيابي عملكرد و سنجش سرعت عمل در کنترل نشت نفت و مدیریت شرایط اضطراری و ایجاد آمادگی در رویارویی با تهدیدهای احتمالی با محوریت طرح هاي غرب كارون شركت مهندسي و توسعه نفت و مشارکت شركت CNPC و شركت اويكو برگزار شده است. در این مانور سناریو به گونه ای طراحی شده بود که علاوه بر ارزيابي و توانمندسازي كاركنان طرح آزادگان شمالي در زمان نشت نفت و نحوه استفاده از تجهيزات مقابله با آن، آمادگي طرح هاي همجوار نیز ارزیابی شود. در مانور نشت نفت تالاب هورالعظیم که با مشاركت حدود 100 نفر انجام شد، از یک صد متر بوم مناسب براي آب هاي كم عمق، یک عدد تانك ذخيره سازي، دو دستگاه مولتي اسكيمر، پنج بسته پد جاذب مواد نفتي آبي و خشكي، همچنین یک فروند قايق، یک دستگاه ماشين آتش نشاني Major، سه دستگاه ماشين آتش نشاني General و يك دستگاه آمبولانس استفاده شده است. این مانور با حضور مانی عبداله زاده، مدير اچ اس اي شرکت ملی نفت ایران و فرزاد نژادبهادري، رئيس حفاظت محيط زيست این شركت برگزار شد.

 

پایش خطوط لوله نفت و گاز با پهپاد

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از ساخت نوعی پهباد برای پایش خطوط لوله نفت و گاز خبر داد.

هوشنگ صیدالی گفت: در ساخت این پهپاد با قابلیت پایش خطوط لوله نفت و گاز، از توانمندی سازندگان بهره گرفته شده است.

 وی ادامه داد: ساخت پهپاد مزبور برای پایش خطوط لوله نفت و گاز، با همکاری بخش خصوصی انجام می شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با تاکید بر حمایت همه جانبه از سازندگان داخلی گفت: بخش وسیعی از قطعات مورد نیاز این شرکت از سوی سازندگان داخلی تامین می شود و تلاش مجموعه نفت و گاز گچساران نیز استفاده حداکثری از توانمندی شرکت های ایرانی است.

صیدالی با اشاره به تامین بیش از چهار هزار قلم کالا مورد نیاز شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از سوی سازندگان داخلی، تصریح کرد: این شرکت با پذیرفتن همه ریسک سازندگان داخلی تلاش می کند این بخش با اعتماد به نفس بیشتری وارد عرصه  ساخت داخل شوند.

صیدالی همچنین درباره جایگاه شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: این شرکت از لحاظ تولید دربین شرکت های تولیدکننده نفت و گاز، جایگاه دوم را در اختیار دارد و با هفت هزار نفر نیرو، از قوی ترین شرکت ها به لحاظ سرمایه انسانی به شمار می رود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران درباره اقدام های این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز گفت: مهم ترین اقدام ها در حوزه مسئولیت اجتماعی اختصاص هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار برای جاده سازی در شهرستان های گچساران و گناوه و احداث جاده گچساران و باباکلان بوده است.

 

احداث 380 کیلومتر جاده دسترسی

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان گفت: این شرکت در حوزه عمل به مسئولیت های اجتماعی فعالیت های متعددی انجام داده که احداث 380 کیلومتر جاده دسترسی از آن جمله است.  قباد ناصری با اشاره به اقدام های شرکت نفت و گاز مسجد سلیمان در دو سال گذشته تصریح کرد: خدمات این شرکت درحوزه مسئولیت های اجتماعی موجب شده است این شرکت در میان شرکت های بهره بردار برتر قرار گیرد. وی گفت: ساخت 380 کیلومترجاده برای دسترسی آسان تر به روستاها از جمله فعالیت های شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان است که پارسال انجام شد. ناصری اعزام ماهانه پزشکان ومتخصصان زبده به روستاها باهدف ارائه خدمات درمانی با همکاری سازمان بهداشت و درمان منطقه گچساران را دیگر اقدام های شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران در حوزه مسئولیت اجتماعی برشمرد.

وی به پروژه پارک موزه نفت درمسجد سلیمان اشاره و تصریح کرد: پارک موزه بی بیان و پارک موزه کارخانه برق تمبی پروژه هایی است که قرار است تا دو ماه آینده افتتاح شوند.

به گفته ناصری، احداث جاده دسترسی به واحد نرگسی، احداث حسینیه در سمیرم نرگسی و جاده میانبر واحد لب سفید، از دیگر اقدا م های شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان در حوزه مسئولیت اجتماعی است. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان همچنین به احداث بیمارستان 32 تختخوابی صنعت نفت اشاره و اظهار کرد: این بیمارستان مهم ترین طرح این شرکت به شمار می آید که مجوز ساخت آن دریافت شده و در مرحله مناقصه است. وی شناسایی مناطق آلوده به نفت و گاز و رفع این آلودگی ها را بخش دیگری از اقدام های شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان در حوزه مسئولیت اجتماعی عنوان کرد و افزود: تلاش بر این است که تا یک سال آینده همه مناطق آلوده به نفت و گاز شناسایی و طرح جامع شهری نیز عملیاتی شود.

 

جمع آوری گازهای همراه با تزریق هوای فشرده

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از بهره گیری روش تزریق هوای فشرده با هدف جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت در این شرکت خبر داد. محسن دهانزاده گفت: با استفاده ازاین روش در واحد بهره برداری شماره  2 اهواز که هم اکنون پیشرفت قابل توجه دارد، از سوزاندن روزانه 12تا 15میلیون فوت مکعب گاز جلوگیری می شود. به گفته وی، جلوگیری از سوزانده شدن این حجم گاز970 هزار دلار ارزش افزوده ایجاد می کند. دهانزاده با بیان این که نخستین بار در سطح شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب رویکرد سبز به مشعل ها سبب جلوگیری از سوزاندن روزانه 10 میلیون مترمکعب گاز شده است، اظهار کرد: این موضوع ضمن حذف آلودگی های زیست محیطی،800 هزار دلار صرفه جویی اقتصادی نیز ایجاد کرده است. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون از تلاش برای توانمندسازی پیمانکاران بومی و فعال در حوزه ساخت خبر داد و گفت: نگاه شرکت کارون در حوزه ارتقای توانمندسازی داخلی، نگاه برندینگ است. وی با اشاره به این که قطعه سازی انفرادی، نگاهی راهبردی نیست، ادامه داد: براین اساس شرکت نفت و گاز کارون، بومی سازی پکیج تجهیز کامل را مدنظر دارد و در این زمینه موفق عمل کرده است. دهانزاده افزود: شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون هم اکنون در حوزه ساخت تلمبه های تزریق پساب به دانش فنی ایرانی دست یافته و موفق شده است تلمبه های دیوید براون ایرانی شده را تولید کند. این تلمبه ها در واحد نمکزدایی 2 نصب و راه اندازی شده است. مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون همچنین از دستیابی به دانش ساخت تلمبه های تزریق پساب سولوز خبر داد و گفت: این فناوری ایرانی شده با مهندسی معکوس متفاوت است؛ به طوری که دانش فنی تولید شده در این روش را می توان به دیگر شرکت های سازنده انتقال داد.

وی ادامه داد: شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون امسال افزون بر انجام 50 میلیارد ریال ساخت قطعات، ساخت پکیج ها را نیز در دستور کار دارد.

 

نصب رآكتور جد يد در واحد آيزوماكس

مد يرعامل شركت پالايش نفت شيراز از نصب رآكتور جد يد د ر پالايشگاه شيراز خبر د اد ؛ رآكتوري كه با اعتبار 5.4 ميليون يورو به کوشش متخصصان د اخلي و زير نظر مهند سان مجرب اين پالايشگاه ساخته شد .

عبد الرحيم شمس الد يني گفت: با توجه به شرايط خاص رآكتور قد يمي واحد آيزوماكس پالايشگاه شيراز كه طراحي آن به حد ود 50 سال قبل برمي گرد د و وجود ترك پيشرفته د ر بد نه آن كه احتمال بسته شد ن واحد مورد اشاره و حتي خطرات جانبي و زيست محيطي براي منطقه را د رپي د اشت، نياز به ساخت رآكتور جايگزين د ر اين شركت پالايشي در دستور کار قرار گرفت.

وي اعلام كرد : با انجام مطالعات تخصصي، د اد ه هاي فني مورد نياز جهت ساخت رآكتور جد يد با اعمال تغييرات لازم به منظور رفع عيوب رآكتور قد يمي از سوی كارشناسان اد اره خد مات فني مهند سي اين شركت پالايشي تهيه شد و د ر اختيار برند ه مناقصه قرار گرفت.شمس الد يني افزود : رآكتور جد يد با 336 تن وزن، 23 متر ارتفاع، 2438 ميلي متر قطر د اخلي و با ورقي به ضخامت 201 ميلي متر و سرويس فشار عملياتي 2500 psi با صرف هزينه اي معاد ل 5.4 ميليون يورو در مد ت سه سال از سوی متخصصان توانمند د اخلي كشور و زير نظر مهند سان مجرب اين پالايشگاه ساخته و پس از طي مسيرهاي د ريايي (اهواز به بند رعباس) و زميني (بند رعباس- شيراز) به پالايشگاه شيراز ارسال شد .

مد يرعامل شركت پالايش نفت شيراز تأكيد كرد : از د ستاورد هاي مهم اجراي طرح جايگزيني رآكتور جد يد به جاي رآكتور قد يمي، مي توان به افزايش كيفي محصولات توليد ي واحد آيزوماكس، صرفه جويي د ر هزينه سرمايه گذاري اوليه، بهبود شرايط عملياتي فرآورش نفت گاز سنگين برج خلأ، بهينه سازي مصرف انرژي، ايجاد شرايط كاركرد ايمن تجهيزات و از همه مهم تر تقويت روحيه خود باوري و اعتماد به نفس متخصصان ايراني اشاره كرد .

 

 

ارسال یک میلیون لیتر نفت سفید به مناطق زلزله زده

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از ارسال یک میلیون لیتر نفت سفید مازاد بر ذخیره به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد. سیدمحمدرضا موسوی خواه گفت: تامین سوخت مناطق زلزله زده استان کرمانشاه بدون هیچ مشکلی ادامه دارد و از شامگاه چهارم آذر(زمان وقوع زلزله) تا صبح روز بعد، یک میلیون لیتر نفت سفید مازاد بر ذخایر موجود در منطقه از طریق استان های معین ارسال شده است. وی افزود: این شرکت آمادگی کامل را برای تامین سوخت مناطق زلزله زده و پشتیبانی برای تسهیل در امدادرسانی دارد.

مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان این که خوشبختانه ذخایر سوخت منطقه زلزله زده بسیار مطلوب است، تاکید کرد: تامین به موقع سوخت وسایل امدادی، اعم از خودروها و بالگردهای امدادرسان نیز در دستور کار قرار دارد. موسوی خواه همچنین با اشاره به این که تامین سوخت به ویژه در مناطق زلزله زده هم اکنون در اولویت کاری این شرکت قرار دارد، تصریح کرد: به همت کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، مردم استان کرمانشاه نگران سوخت خودروها و گرمایش منازل خود نباشند. زلزله 6.4 ریشتری ساعت 20 و 7 دقیقه در عمق هفت کیلومتری زمین، سرپل ذهاب در استان کرمانشاه را لرزاند. مرکز زمین لرزه در17 کیلومتری سرپل ذهاب، 18 کیلومتری قصر شیرین و 33 کیلومتری گیلانغرب گزارش شده است.

 توزیع بی وقفه سوخت در مناطق زلزله زده

مدیرشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه نیز بابیان این که از دقایق اولیه وقوع زلزله تاکنون 5.5 میلیون لیتر سوخت (خودرو و گرمایشی) به نقاط زلزله زده استان کرمانشاه ارسال شده است، افزود: گفت: توزیع سوخت گرمایشی و خودرو در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه، بدون وقفه انجام می شود. مراد حاصل مرادی با تاکید بر این که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه درباره ارسال و تامین سوخت مورد نیاز به جایگاه های عرضه مشکلی ندارد، افزود: خوشبختانه ذخایر سوخت منطقه مطلوب است و کمبودی در این زمینه وجود ندارد. وی تصریح کرد: همه جایگاه های عرضه سوخت در شهرستان سرپل ذهاب فعال و در حال سوخت رسانی است و سوخت مورد نیاز همه جایگاه های استان طبق روال عادی توزیع می شود. مرادی با اشاره به سرمای هوای مناطق زلزله زده اظهارکرد: با توجه به ذخیره سازی سوخت گرمایشی هموطنان ساکن در این مناطق، ارسال نفت سفید به مناطق زلزله زده سرپل ذهاب در حال انجام است.

 

نشست هماهنگی با پیمانکاران حمل فرآورده های نفتی

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گلستان از برگزاری نشست مشترک با پیمانکاران حمل فرآورده های نفتی این حوزه عملیاتی خبر داد. عیسی افتخاری هدف از این برگزاری این نشست مشترک را هماهنگی و ارتقای کیفیت خدمات سوخت رسانی به ویژه در ماه های سرد سال اعلام کرد. وی ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی زحمتکشان حوزه حمل مواد سوختی، نقش تلاشگران این عرصه را مهم برشمرد و فعالیت در این حوزه(حمل مواد سوختی) را مصداق بارز فعالیت جهادی خواند. افتخاری با اشاره به سخت گذر بودن مسیرها به ویژه در ماه های سرد سال افزود: راهبران(رانندگان) حوزه حمل مواد سوختی، زحمت کشانی هستند که در هر شرایطی به مردم خدمت رسانی می کنند و نزد خداوند منزلت بالایی دارند. افتخاری بر لزوم آمادگی همه نفتکش های جاده پیما و رانندگان آنها برای سوخت رسانی مطلوب، مناسب و ایمن درفصل سرد سال تاکید و تصریح کرد: متولیان همه واحدهای فنی و ایمنی منطقه لازم است با توجه به دستورعمل های موجود به بررسی، بازرسی و اطمینان از صحت عملکرد موارد فنی و ایمنی نفتکش ها اقدام ودر صورت وجود هرگونه نقص و کمبود با جدیت تمام به رفع آن تلاش کنند.

 

48 میلیون لیتر صرفه جویی بنزین با سی ان جی

در 6 ماه ابتدایی سال، با استفاده از سی ان جی، در مصرف بیش از 48 میلیون لیتر بنزین صرفه جویی شده است.

تورج امانی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه چالوس گفت: تامین و توزیع سی ا ن جی درغرب استان مازندران با بهره گیری از ظرفیت 41 جایگاه انجام می شود.

وی با تاکید بر گسترش استفاده از سی ان جی گفت: سی ان جی، سوختی پاک است که مزیت های بسیاری دارد که بهبود محیط زیست و سالم سازی از ویژگی های بارز آن است.

مدیر شرکت ملی پخش منطقه چالوس همچنین با تکریم مشتریان گفت: خدمت رسانی مطلوب به مراجعان، از اولویت های این شرکت است، ازاین رو برای تحقق این مهم، جایگاه های سی ان جی منطقه به طورمستمر پایش می شوند.

 امانی از شهروندان نیز درخواست کرد با کنترل های دوره ای مخازن سی ان جی خودرو و اتصالات آن در مراکز معاینه فنی مجاز، از ایمنی خودروی خود اطمینان حاصل کنند.

رونمایی از دستگاه شبیه ساز کنترل فوران چاه های نفت

همزمان با دهمین نمایشگاه تخصصی ساخت تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان، از نخستین دستگاه شبیه ساز قابل حمل کنترل فوران چاه های نفت ساخت داخل کشور رونمایی شد.

سیدمحمدحسین جزایری، سرپرست آموزش حفاری اداره آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی حفاری ایران گفت: فوران چاه از جمله حوادث درحین عملیات حفاری به شمار می آید که در 100 سال گذشته، در میدان های مختلف خشکی و دریایی کشورهای نفت خیز جهان رخ داده است. وی گفت: فوران یک چاه فوران، افزون بر خطرات جانی برای کارکنان ممستقر در منطقه، آلودگی های زیست محیطی و زیان های مالی نیز در پی دارد؛ ازاین رو،برای پیشگیری ازبروز این خسارت ها باید با به کارگیری تدابیر مناسب، از خارج شدن چاه از کنترل جلوگیری کرد.  جزایری تصریح کرد: عوامل اصلی فوران درسه مقوله نداشتن اطلاعات کافی از مخزن، خطای انسانی و عملکرد نامناسب تجهیزات، قابل بررسی است  سرپرست آموزش حفاری اداره آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی حفاری ایران با مهم برشمردن آموزش نیروی انسانی و به کارگیری فناوری های مرتبط در عملیات حفاری چاه های نفت وگاز تصریح کرد: یکی از تجهیزات کاربردی درآموزش منابع انسانی متخصص و کارآمد، استفاده از دستگاه های شبیه ساز کنترل فوران برای آموزش کارآموزان و نیروهای عملیات حفاری است. جزایری گفت: باتوجه به تخصصی بودن مبحث کنترل فوران و هزینه های بالای شبیه سازهای خارجی،همچنین ضرورت ارائه آموزش تخصصی به کارکنان عملیاتی، ساخت این تجهیز در دستور کار مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران قرار گرفت. سرپرست آموزش حفاری اداره آموزش و تجهیز نیروی انسانی شرکت ملی حفاری ایران، شناخت سیستم شبیه ساز حفاری و نیازمندی های آن، طراحی نرم افزار و سخت افزار شبیه ساز حفاری، ساخت نرم افزار، ارتقای سخت افزار سیستم موجود و ایجاد ارتباط با نرم افزار و ساخت سخت افزار شبیه سازقابل حمل را پروسه اجرای این پروژه عنوان کرد. وی گفت: این دستگاه باکمک گروهی متشکل ازاستادان و دانش آموختگان دانشگاه شهید چمران و چند دانشگاه دیگر، همچنین تعدادی از متخصصان مجرب شرکت ملی حفاری با 10درصد قیمت یک دستگاه شبیه ساز خارجی ساخته شده است. جزایری آموزش پیشگیری ازحوادث احتمالی و ریسک های عملیاتی، بهبود هماهنگی، نظم عملیات و ایمنی، آموزش به منظور پیشگیری از بروز خسارت زیست محیطی، عملکرد مطلوب و حرفه ای کارکنان و مدیریت و انتقال دانش را مزایای استفاده از دستگاه شبیه ساز برشمرد.