لزوم همسويي سياست هاي فرهنگي با برنامه هاي صنعت نفت
مديرعامل شرکت ملي حفاري گفت: سياستهاي فرهنگي اين شرکت بايد همسو با برنامههاي صنعت نفت ترسيم و اجرا شود. سيدعبدالله موسوي در بازديد از مجموعههاي فرهنگي، رفاهي و ورزشي شرکت ملي حفاري افزود: بازسازي مجموعههاي فرهنگي، رفاهي و ورزشي اين شرکت بايد بر اساس اولويتها و در چارچوب برنامه، عملياتي شود. وي بر استفاده بهينه کارکنان و خانوادههاي آنان از امکانات و فضاهاي موجود فرهنگي، رفاهي و ورزشي شرکت ملي حفاري تاکيد کرد و گفت: اين شرکت امکانات فرهنگي، اعم از سالن اجتماعات، سينما، کتابخانه و ... را در اختيار دارد که در صورت داشتن برنامهريزي مشخص ميتوان افزون بر ارائه خدمات مطلوب به خانوادههاي کارکنان، بخشي از نيازهاي عمومي را نيز تامين کرد. موسوي اهتمام ويژه به مسائل رفاهي کارکنان و خانوادههاي آنان را در ايجاد انگيزه و افزايش بازده کار تاثيرگذار دانست و افزود: سياستهاي فرهنگي شرکت ملي حفاري ايران بايد همسو با اهداف صنعت نفت ترسيم و اجرا شود. مديرعامل شرکت ملي حفاري ايران، توجه به ايجاد امکانات و ارائه خدمات رفاهي به کارکنان عملياتي به ويژه کارکنان طرح اقماري را مهم ارزيابي کرد و گفت: بايد ضمن بهينهسازي هزينهها، کيفيت خدمات به نحو مناسب حفظ و رضايتمندي کارکنان لحاظ شود.
آموزشهاي امداد و نجات به کارکنان حفاري
رئيس واحد پدافند غيرعامل و مديريت بحران مديريت اچاساي و فوريتهاي پزشکي شرکت ملي حفاري از ارائه آموزشهاي مقابله با گازهاي سمي در دکلهاي حفاري، مقابله با آتشسوزي و امداد و نجات خبر داد. رضا الاسوند دراين باره توضيح داد: آموزشهاي مقابله با گازهاي سمي، آتشسوزي و امداد و نجات حاوي نکات مربوط به تمرينهاي شرايط اضطراري است که با توجه به اهميت و شرايط کار در خشکي و دريا از سوي کارشناسان مقيم اين مديريت در بخشهاي اچاساي وH2S انجام شده است. وي افزود: براساس برنامهريزي انجام شده و هماهنگي با اداره آموزش و تجهيز نيروي انساني و مديريتهاي عملياتي، امسال 400 نفر از کارکنان دستگاههاي حفاري در دورههاي آموزشي واکنش در شرايط اضطراري و 209 نفر در دوره اصول و مباني پدافند غيرعامل شرکت کردند. الاسوند اظهار کرد: مانورهاي بحران سطح يک روي دستگاههاي حفاري، ساختمانهاي اداري و تاسيسات و کارگاههاي پشتيباني با هدف ارزيابي آمادگي کارکنان و تجهيزات برگزار ميشود که براي امسال 10 مانور پيشبيني و تاکنون هفت مانور انجام شده است. رئيس واحد پدافند غيرعامل و مديريت بحران مديريت اچاساي و فوريتهاي پزشکي شرکت ملي حفاري ايران با بيان اينکه از شمار مانورهاي انجام شده چهار مورد در دستگاههاي حفاري خشکي و سه مانور در کارگاههاي پشتيباني برگزار شد، ادامه داد: در مانورهاي منحصر به دستگاههاي حفاري از خدمات شرکتهاي کارفرما از جمله شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب، شرکت مهندسي و توسعه نفت (متن) و شرکت نفت و گاز اروندان استفاده شد. وي گفت: به مناسبت روز ملي ايمني و آتشنشاني دستگاههاي حفاري 61 و 69 فتح، مهرماه شاهد برگزاري مانور بحران سطح يک بودند. وي با اشاره به اينکه از ابتداي امسال تاکنون سه نشست کميته پدافند غيرعامل و مديريت بحران در شرکت برگزار شده است، اظهار کرد: در سومين نشست حسب دستور مديرعامل مقرر شد درباره متمرکز کردن وسايل و تجهيزات اوليه براي مقابله با بحرانهاي احتمالي طبيعي مانند پيامدهاي ناشي از بارانهاي سيلآسا و پيامدهاي غيرطبيعي از جمله فوران چاهها و آتشسوزي، مکان مناسب در نظر گرفته شود که اين کار در مراحل اجرايي قرار دارد.
انتصاب سرپرست معاونت توليد شرکت ملي نفت
مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در حکمي، فرخ عليخاني را به عنوان سرپرست معاونت امور توليد اين شرکت منصوب کرد.
در حکم مسعود کرباسيان خطاب به عليخاني آمده است:
«با توجه به سوابق و تجربيات ارزشمند و توانمندي هاي جنابعالي و حسب هماهنگي به عمل آمده با وزير محترم نفت، به موجب اين حکم به عنوان سرپرست معاونت مديرعامل در امور توليد منصوب مي شويد. نظارت، هماهنگي و پيگيري وظايف و مأموريت هاي فني به شرکت ها و واحدهاي فعال در حوزه توليد نفت و گاز شرکت ملي نفت ايران از وظايف جنابعالي خواهد بود. توفيقات جنابعالي را در انجام وظايف محوله از خداوند منان خواستارم.»
مدیرکل امور کشورهای اقیانوسیه، آسیایی و آفریقایی وزارت نفت منصوب شد
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی در حکمی، مجید پارسانیا را به عنوان مدیرکل امور کشورهای اقیانوسیه، آسیایی و آفریقایی معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت منصوب کرد.
در حکم امیرحسین زمانی نیا به مجید پارسانیا آمده است:
«با توجه به دانش، تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان مدیرکل امور کشورهای اقیانوسیه، آسیایی و آفریقایی، معاونت امور بین الملل و بازرگانی منصوب می شوید.
امید است با توکل به خداوند متعال، در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.»
نوسازي تاسيسات درپايانه هاي نفتي
سرپرست پايانه هاي نفتي ايران از نوسازي، نگهداري و بهسازي تاسيسات در پايانههاي نفتي خبر داد و گفت: قطعات حساس پايانه هاي نفتي از سوي متخصصان داخلي طراحي و ساخته شد.
عباس اسدروز اظهار کرد: پايانههاي نفتي ايران از حلقههاي مهم صادرات نفت و ميعانات گازي بهشمار ميآيد و آمادگي کامل دارد تا راهبرد، اهداف و سياستهاي ابلاغي وزارت نفت و شرکت ملي نفت ايران در حوزههاي مختلف عملياتي را اجرايي کند.
وي افزود: با تلاش و همت متخصصان مديريت امور فني شرکت پايانههاي نفتي ايران و استفاده از توانمندي شرکتهاي دانشبنيان بومي، مراحل طراحي و ساخت يک قطعه مهم و حياتي مربوط به سامانه ميترينگ پايانه نفتي خارک به انجام رسيد.
اسدروز گفت: اين قطعه راهبردي پس ازطي مراحل آزمايشگاهي و انجام شبيهسازي، روي يکي از اسکلههاي پايانه نفتي خارک نصب شده و آماده آزمايش عملياتي است.
سرپرست پايانه هاي نفتي ايران تصريح کرد: با همکاري شرکت هاي دانش بنيان داخلي که بر پايه اقتصاد مقاومتي و خودکفايي فعال هستند، همه کارت هاي الکترونيکي اتاق کنترل پايانه نفتي خارک بومي سازي شده که نشان از عزم بالاي کشور براي خودکفايي در صنايع نفت و گاز است.
بومي سازي نخستين عملگر برقي شيرهاي صنعتي
سرپرست پايانه هاي نفتي ايران همچنين از ساخت نخستين عملگر برقي در ايران خبر داد و گفت: متخصصان داخلي انحصار شرکت هاي انگليسي، فرانسوي و آمريکايي در ساخت اين عملگر را شکستند.
اسدروز اظهار کرد: طراحي و ساخت ابزار و دستگاه هاي مورد نياز انجام شده است تا از هزينه هاي گزاف براي خريد دستگاه هاي مشابه خارجي جلوگيري شود. وي افزود: با توجه به نامگذاري سال 97به سال حمايت از کالاي ايراني، شرکت پايانه هاي نفتي با استفاده از دانش نظري و مهارت هاي عملي متخصصان خود و با همکاري يک شرکت دانش بنيان موفق به طراحي و ساخت نخستين عملگر برقي در ايران شد. سرپرست پايانه هاي نفتي ايران تصريح کرد: اين نوع تجهيز براي باز و بسته کردن شيرهاي صنعتي با سايز بالا کاربرد گسترده اي در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي دارد و انحصار ساخت آن فقط در اختيار شرکت هاي انگليسي، فرانسوي و آمريکايي بوده است. اسدروز اظهار کرد: نخستين نمونه اين عملگر برقي به مدت يک سال در پايانه نفتي خارک نصب شده و همه مراحل آزمايشي خود را با موفقيت پشت سر گذاشته است.
توزيع بيش از 34 ميليون ليتر نفت گاز يورو 4
توزيع نفت گاز يورو 4 در استان يزد از نيمه تيرماه امسال تا 20 آذر ماه به 34 ميليون و 250 هزار ليتر رسيد.
عبدالرضا انتظاري، مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه يزد اعلام کرد: اين مقدار نفت گاز پس از دريافت از ديگرمناطق کشور در هشت جايگاه استان يزد توزيع شده است. وي درباره پايداري توزيع نفت و گاز يورور 4 دراستان يزد گفت: براي تحقق اين مهم با اختصاص مخزن ذخيره سازي، بارگيري اين سوخت پاک در انبار نفت شهيد صدوقي يزد آغاز شده است. مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه يزد تصريح کرد: اين منطقه عملياتي هم اکنون نيزدرحال برنامه ريزي است تا طبق مصوبات هيئت دولت و الزام هاي سازمان حفاظت محيط زيست، درهمه مراکز عرضه فرآورده نفتي استان يزد (مسير ترانزيت)که تامين کننده سوخت بخش حمل ونقل است، به طورمداوم نفت و گاز يورو 4 توزيع شود. نفت و گاز يورو 4 هم اکنون درهشت جايگاه عرضه سوخت استان يزد، شامل الوند مهريز، کنارگذر، دهقان، امام رضا، حاجي آباد يزد، همچنين سوميا ميبد، سيد نورالدين و کاسپين درشهراردکان (مسير ترانزيت)، توزيع مي شود.
افزايش سهميه سوخت زمستاني زابل
مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه زاهدان از افزايش سهميه سوخت زمستاني شهرستان زابل دراستان سيستان و بلوچستان خبر داد. کوروش بالادست در ديدار با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و معاون فرماندارشهرستان زابل با بيان عرضه بيش از نياز گاز مايع (ال پي جي) در ميان شهروندان استان سيستان و بلوچستان، افزود: جايگزين کردن اين فرآورده نفتي با نفت سفيد و بنزين از سوي برخي، همچنين خريد و فروش غيرمجاز آن(ال پي جي) سبب شده است مصرف اين فرآورده افزايش يابد و کمبودهايي درعرضه آن ديده شود.
وي همچنين با تاکيد بر اين که در تامين گازمايع و نفت سفيد شهروندان شهرستان زابل مشکلي وجود ندارد، تصريح کرد: با پيگيري هاي انجام شده، سهميه گازمايع 700 تن در ماه و نفت سفيد نيز روزانه 300 هزار ليتر افزايش خواهد يافت. بالادست از ذخيره سازي مناسب گازمايع و نفت سفيد در استان سيستان و بلوچستان نيز خبرداد وابراز اميدواري کرد: با اقدام هاي انجام شده براي تامين، حمل و ذخيره سازي گازمايع و نفت سفيد، همچنين همکاري دستگاه هاي نظارتي استان و مديريت عرضه ازسوي شرکت هاي توزيع کننده، هيچ مشکلي در زمينه سوخت زمستاني مردم استان سيستان و بلوچستان وجود ندارد.
42 ميليون ليتر صرفه جويي در مصرف بنزين
توزيع 42 ميليون مترمکعب سي ان جي در استان بوشهر به صرفه جويي همين مقداربنزين دراين استان منجر شده است. بنا براعلام روابط عمومي شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه بوشهر، هم اکنون 35 جايگاه عرضه گازطبيعي فشرده (سي ان جي) در استان بوشهر فعاليت دارد وبا وجود زيرساخت هاي مناسب، هيچ کمبودي در عرضه سي ان جي وجود ندارد.
برپايه اين گزارش، ضمن دعوت ازهمه دارندگان خودروهاي گازسوزبه استفاده ازسي ان جي، بر رعايت نکات ايمني هنگام سوخت گير تاکيد شده است.
راه اندازي نخستين جايگاه فشرده عرضه بنزين
نخستين جايگاه فشرده (کامپکت) عرضه بنزين در ناحيه شرق شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه تهران راه اندازي شد.
نخستين جايگاه فشرده عرضه بنزين درناحيه شرق منطقه تهران با حضورمدير، معاونان و جمعي از مسئولان راه اندازي شد.
اين جايگاه واقع درميدان ميوه و تربار خيابان پيروزي، با هدف تسريع در روند سوخت گيري به بهره برداري رسيده است.
اين جايگاه با ابعاد 30 مترمربع، ظرفيت ذخيره سازي حدود 30هزار ليتر فرآورده را دارد و در زميني به مساحت 800 مترمربع احداث شده است.
جايگاه فشرده که از نوع کوچک است و تجهيزات آن به صورت فشرده در يک واحد براي عرضه بنزين يورو 4اختصاص يافته، طبق استانداردهاي جهاني و با روزآمدترين تجهيزات احداث شده است.
افزايش جايگاه هاي نفت و گاز يورو 5 به 33 باب
مدير شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه آذربايجان غربي (اروميه) از افزايش شمار جايگاههاي نفت گاز يورو 5 اين منطقه به 33 باب با هدف حفظ سلامت محيط زيست خبر داد. احمد مجرد با بيان اين که افزايش اين جايگاه ها مربوط به مرکز و شهرهاي شمالي استان آذربايجان غربي است، افزود: با توزيع اين فرآورده سازگار با محيط زيست، از آلاينده هاي زيست محيطي به شدت کاسته مي شود و اميدواريم زمستان امسال، شاهد کمترين مقدار آلودگي هوا در اين استان و به ويژه شهرستان اروميه باشيم. وي اظهار کرد: سوخت، يکي از مؤلفه هاي تاثيرگذار در آلودگي هواست و خودروهاي فرسوده، ناوگان حمل ونقل عمومي و صنايع، سهم بسيار بالا و موثري در کنترل آلودگي هوا دارند. مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه اروميه درباره ميزان توزيع نفت گاز يورو 5 اظهار کرد: روزانه بيش از 530 هزارليتر نفت و گاز يورو5 درجايگاه هاي سوخت مرکز و شهرهاي شمالي استان آذربايجان غربي عرضه مي شود. مجرد با بيان اين که نفت گاز يورو 5 در محورهاي مواصلاتي استان، کمربندي هاي شهري و جايگاه هاي پرتردد منطقه توزيع مي شود و از نظر قيمت نيز تفاوتي با نرخ نفت گاز معمولي ندارد، توزيع اين فرآورده را عمل به تعهدهاي وزارت نفت در کاهش آلايندگي سوخت هاي فسيلي عنوان کرد.
مديرشرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي منطقه آذربايجان غربي(اروميه) افزود: توزيع اين فرآورده گام ارزشمند ديگري درجهت بهبود محيط زيست محيط استان آذربايجان غربي به ويژه شهر اروميه است.