رئيس جمهوري:

دولت به تعهد خود در تامين گاز پتروشيمي گلستان عمل مي کند

رئيس جمهوري گفت: دولت به تعهد خود در پروژه پتروشيمي گلستان براي تامين گاز عمل خواهد کرد، اما اينکه چه محصولي توليد شود، اين به عهده سهامداران است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، دکتر حسن روحاني، روز سه شنبه (25 دي ) در نشست خبري پايان سفر کاروان تدبير و اميد به استان گلستان با اشاره به امضاي تفاهم نامه همکاري ميان بعضي از بانک هاي عامل کشور و مسؤولان اجرايي استان گلستان به ارزش حدود 20 ميليارد تومان براي اجراي طرح هاي توسعه اي در اين منطقه گفت: مسؤولان استان گلستان بايد براي اجراي اين توافق ها و تحول استان تلاش کنند.

وي به برنامه هاي دولت دوازدهم براي تکميل پروژه پتروشيمي گلستان که عمليات احداث آن از 12 سال قبل آغاز شده است، اشاره کرد و افزود: درباره اين پروژه که در سفر پيشين هم يکي از موارد مهم مدنظر دولت بود، اعلام کرده ايم که اگر بخواهد به توليد اوره بپردازد، بايد بازاريابي کند و با توجه به توليد بالاي اوره در کشور، يافتن مشتري براي محصول به عهده خود سهامداران پروژه است.

رئيس جمهوري تصريح کرد: اگر اين مجتمع، محصول توليدي خود را تغيير دهد، دولت آماده همکاري است؛ در نشست هاي دولت درباره استان گلستان با وزير نفت نيز گفت وگوهايي انجام و تاکيد شد که دولت به تعهد خود در اين پروژه براي تامين گاز عمل خواهد کرد، اما اينکه چه محصولي توليد شود، به عهده سهامداران است.

 

معاون اول رئيس جمهوري اظهار کرد:

شکست توطئه هاي آمريکا در جلوگيري از صادرات نفت ايران

معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به شکست توطئه هاي آمريکا در جلوگيري از فروش نفت و واردات کالا به ايران گفت: آمريکايي ها گاهي از روي بي اطلاعي تصور مي کنند که اگر روز به روز عرصه را بر ملت ايران تنگ تر کنند، اقتصاد و زندگي مردم از هم پاشيده مي شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رئيس جمهوري، اسحاق جهانگيري، روز يکشنبه (23 دي ماه) در آيين بهره برداري از طرح هاي صنعتي و زيربنايي شهرستان کاشان با بيان اينکه بهره برداري از طرح ها و پروژه هايي که در زندگي مردم تاثير مثبتي دارد، موجب افتخار و خوشحالي مسئولان است، گفت: مسير توسعه کشور با سرعت خوبي پيش مي رود و روند اقدام هايي که در توسعه کشور شکل گرفته و در حال اجراست، مثبت و اميدوار کننده است. وي با اشاره به اينکه در آستانه چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي قرار داريم، افزود: نظام جمهوري اسلامي ايران باوجود مشکلات توانسته است به جايگاه و نتايج قابل قبولي دست يابد. معاون اول رئيس جمهوري با اشاره به توانمندي متخصصان کشور در اجرا و احداث سکوهاي بزرگ نفتي، تصريح کرد: هنگامي که پس از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شرکت توتال فرانسه مي خواست يک فاز از پارس جنوبي را انجام دهد براي احداث سکوي 20 هزار تني پس از بازديد از شرکت هاي ايراني، ساخت اين سکو را به مهندسان و شرکت هاي ايراني واگذار کرد.

وي با اشاره به شکست توطئه هاي آمريکا در جلوگيري از صدور نفت و واردات کالا به ايران، عنوان کرد: امروز آمريکايي ها در رويارويي با ملت ايران دچار گرفتاري شده اند و به معناي واقعي جنگ اقتصادي را عليه ملت ايران راه انداخته و هر تحريمي را که مي توانستند، اعمال کرده اند، به گونه اي که بسياري از شرکت هايي که قصد سرمايه گذاري در ايران را داشتند، تهديد و تطميع کردند که نبايد با ايران کار کنند.

معاون اول رئيس جمهوري تاکيد کرد: بايد با انسجام، وحدت، همدلي و همراهي و تدبير اين دوران دشوار و سخت را پشت سر بگذاريم و با تدبير روشي را پيش بگيريم که اداره کشور، اقتصاد، زندگي مردم و اشتغال را در کشور پيش ببريم و آمريکايي ها را در رسيدن به اهداف خود نااميد کنيم.

 

تصويب کليات بودجه 98

در مجلس

عضو کميسيون تلفيق مجلس:  از تصويب کليات لايحه بودجه سال 98 کل کشور در اين کميسيون خبر داد.

جلال ميرزايي با اشاره به نشست روز يکشنبه (23 دي ماه) کميسيون تلفيق لايحه بودجه 98 کل کشور براي بررسي کليات لايحه گفت: در اين نشست، اعضاي کميسيون تلفيق پس از بحث، بررسي و رأي گيري، با کليات لايحه بودجه سال آينده موافقت کردند.

اين عضو کميسيون تلفيق بودجه افزود: اين کميسيون پس از تصويب کليات، وارد بررسي جزييات لايحه بودجه در بخش درآمدي و هزينه اي خواهد شد.

سقف منابع حاصل از ارزش صادرات نفت (نفت خام، ميعانات گازي و خالص صادرات گاز) در لايحه بودجه سال آينده معادل يک ميليون و 370 هزار و 362 ميليارد  ريال تعيين شده است.

 چنانچه منابع دولت از محل صادرات نفت خام، ميعانات گازي و خالص صادرات گاز در سال 1398 کمتر از يک ميليون و 425 هزار و 382 ميليارد و يک ميليون ريال شود، به دولت اجازه داده مي شود با رعايت بند (ب) ماده (17) قانون احکام دائمي برنامه هاي توسعه کشور از محل 50 درصد مانده منابع حساب ذخيره ارزي با لحاظ 50 درصد سهم صندوق توسعه ملي نسبت به تامين مابه التفاوت حاصل شده اقدام کند.

 

پيش بيني نفت 54 دلاري در بودجه سال 98

سخنگوي کميسيون تلفيق بودجه گفت: در حوزه درآمد حاصل از صادرات نفت، ميانگين يک ميليون و 500 هزار بشکه اي در روز و قيمت 54 دلار براي هر بشکه در بودجه سال آينده در نظر گرفته شده است.

به گزارش خانه ملت، محمدمهدي مفتح، روز يکشنبه (23 دي ماه) در نخستين نشست خبري کميسيون تلفيق بودجه سال 98 کل کشور با بيان اينکه دولت، بودجه در دست بررسي را در دو سطح به مجلس شوراي اسلامي تقديم کرده است، گفت: سقف نخست 407 هزار ميليارد تومان و با پيش بيني برخي از ارقام است که اگر محقق شوند، 40 هزار ميليارد تومان ديگر به اين رقم اضافه خواهد شد و در مجموع به 447 هزار ميليارد تومان خواهد رسيد، البته بررسي هاي بودجه در کميسيون در همان سقف نخست 407 هزار ميليارد تومان انجام مي شود.

وي در خصوص اعداد و ارقام پيش بيني شده درباره ميزان کسب درآمدهاي دولت افزود: در حوزه درآمد مالياتي 126 هزار ميليارد تومان درآمد پيش بيني شده است. در واقع بايد بتوانيم اين ميزان درآمد مالياتي داشته باشيم، همچنين در حوزه درآمد حاصل از صادرات نفت، ميانگين يک ميليون و 500 هزار بشکه در روز و قيمت 54 دلار به ازاي هر بشکه در نظر گرفته شده است.سخنگوي کميسيون تلفيق بودجه با بيان اينکه بايد بخشي از ارقام حاصل از درآمد نفتي و ارزي بر اساس قوانين بالادستي و قانون برنامه توسعه به صندوق توسعه ملي واريز شود، تصريح کرد: سال آينده 20 درصد از اين درآمدها به صندوق واريز و 14,5 درصد نيز براي شرکت نفت و بقيه در کل بودجه تقسيم خواهد شد.مفتح ادامه داد: حدود 6,6 ميليارد دلار به صندوق توسعه ملي و 4.8 ميليارد دلار به شرکت نفت و گاز تخصيص خواهد يافت و سهم دولت حدود 21.7 ميليارد دلار خواهد شد که به اين ترتيب درآمد ارزي کشور تقسيم بندي مي شود.وي عنوان کرد: در لايحه بودجه سال 98 تلاش شده تا اعداد و ارقام واقع بينانه گنجانده شوند، زيرا بايد درصد تحقق اين اعداد را بالا برد، البته در کميسيون تخصصي و کميسيون تلفيق به طور ريز و دقيق اين ارقام بررسي خواهند شد تا اطمينان حاصل شود که اين اعداد تحقق پذير خواهند بود.

 

بومي سازي دانش فني سامانه GHP در شرکت بهينه‎سازي

کارشناس پژوهش و فناوري شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت کشور از بومي‎سازي دانش فني سامانه GHP (فناوري پمپ حرارتي گازسوز) از سوي اين شرکت خبر داد. عقيل براتي در اين باره توضيح داد: سامانه‎هاي«GHP-VRF» به عنوان يکي از محصولات جديد با صرفه بالاي انرژي شناخته مي شوند و در قياس با ديگر محصولات تهويه مطبوع در کاهش گازهاي گلخانه‎اي، نقش مهمي دارند. وي ادامه داد: امروزه با افزايش روزافزون نيازهاي تهويه مطبوع و به تبع آن افزايش نياز به توان الکتريکي بيشتر، براي کاهش سهم حامل انرژي برق در تابستان و انتقال آن به حامل انرژي گاز (Peak shaving) اين سامانه‎ها سهم قابل ملاحظه‎اي از سبد محصولات توليدي بسياري از کشورهاي توسعه يافته را به خود اختصاص داده‎اند. به گفته براتي، کشور ما با در اختيار داشتن منابع فراوان گاز طبيعي مي‎تواند با به کارگيري اين محصولات، بخشي از نيازهاي سرمايشي مصرف‎کنندگان را تامين کند و از مصرف برق (خصوصا در تابستان) بکاهد. در زمستان نيز با توليد گرمايش، مي‎توان شاهد کاهش مصرف گاز در کشور بود. وي گفت: با توجه به اينکه بخش عمده‎اي از زيرساخت فناوري موتور گازسوز مورد نياز براي اين سامانه‎ها، در قالب پروژه پژوهشي بومي‎سازي فناوري MCHP از سوي شرکت بهينه‎سازي مصرف سوخت آماده شده است، اين شرکت با توجه به مصوبه شوراي پژوهش شرکت ملي نفت در نظر دارد دانش فني طراحي، توسعه و ساخت يونيت‎هاي خارجي سامانه GHP را که به يونيت‎هاي داخلي متصل بوده و سرمايش و گرمايش را تامين مي‎کند، بومي‎سازي کند.

 

بورس انرژي ميزبان عرضه فرآورده  هاي پالايشي و پتروشيمي

بورس انرژي ايران، روز يکشنبه (23 دي) ميزبان عرضه متنوع فرآورده هاي پالايشگاهي و پتروشيمي بود.

به گزارش بورس انرژي، رينگ داخلي اين بورس روز يکشنبه (23 دي ماه) شاهد عرضه کالاهاي ميعانات گازي پالايش گاز ايلام و خانگيران، حلال 402 و پنتان پالايش نفت کرمانشاه، آيزوريسايکل، بلندينگ نفتا حلال 410 و حلال 404 پالايش نفت شيراز بود.

روز شنبه (22 دي ماه) نيز کالاهاي حلال 404، نفتاي سنگين تصفيه نشده، نفتاي سبک پالايش نفت شيراز، آيزوفيد، آيزوريسايکل، حلال 402، حلال 404 و ريفورميت پالايش نفت تبريز، حلال 402 و نفتاي سبک پالايش نفت بندرعباس، هگزان، بوتان، پروپان و گاز مايع پتروشيمي بندر امام در رينگ داخلي بازار فيزيکي عرضه شدند.در اين روز، بيش از 20،502 تن فرآورده هيدروکربوري به ارزش بيش از 892 ميليارد و 296 ميليون ريال در بازار فيزيکي بورس انرژي ايران معامله شد.

 

روند کاهش توليد نفت روسيه نامطلوب است

وزير انرژي، صنايع و منابع معدني عربستان اعلام کرد که روسيه با شتابي کمتر از حد مطلوب توليد نفت خود را کاهش مي دهد. به گزارش شبکه خبري سي ان بي سي، خالد الفالح، روز يکشنبه (23 دي ماه) اعلام کرد: با وجود شتاب کمتر از انتظار برخي کشورها، من درباره تحقق تعهد کاهش توليد نفت از سوي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش براي بازگرداندن توازن بازار نفت در سال 2019 ميلادي، خوش بين هستم. وي گفت: ما (عربستان و ديگر کشورها) تاکنون اين کار را به اندازه کافي انجام داده ايم. وزير انرژي، صنايع و منابع معدني عربستان افزود: روسيه کاهش توليد را آغاز کرده است، اما آهسته تر از چيزي که مي پسندم؛ با اين حال مطمئنم همانند سال 2017 آنها خودشان را مي رسانند و همراهي مثبت در بازگشت توازن به بازار خواهند بود.

 

افزايش قيمت سبد نفتي اوپک

در هفته گذشته

ميانگين قيمت سبد نفتي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) هفته گذشته به بيش از 58 دلار رسيد. به گزارش دبيرخانه اوپک، قيمت سبد نفتي اوپک هفته گذشته به 58 دلار و چهار سنت براي هر بشکه رسيد، در حالي که قيمت اين شاخص در هفته پيش از آن 53 دلار و 40 سنت بود. قيمت سبد نفتي اوپک در روز جمعه (21 دي ماه) 60 دلار بود. سبد نفتي اوپک شامل انواع نفت خام توليدي در 14 کشور عضو اين سازمان است

 

نگراني دبيرکل اوپک درباره پيامدهاي جنگ تجاري

دبيرکل اوپک درباره پيامدهاي جنگ تجاري بر تقاضاي نفت در چين و هند که از مصرف کنندگان مهم نفت هستند، ابراز نگراني کرد.

به گزارش شبکه سي ان بي سي، محمد سانوسي بارکيندو، دبيرکل سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک)، درباره دورنماي دستيابي به توازن بازار نفت در سال 2019 ميلادي ابراز خوش بيني کرد، اما گفت احتمال اختلال رشد اقتصادي در واردکنندگان عمده نفت در آسيا، نگران کننده است. وي گفت: ما درباره استمرار اختلاف هاي تجاري نگران هستيم.

دبيرکل اوپک افزود: هر اقدامي که بتواند بر تجارت تأثير بگذارد يا آن را محدود کند، احتمال دارد بر رشد اقتصادي و همسو با آن، بر تقاضاي انرژي تأثير بگذارد. اکنون، خارج از آمريکا، چين و هند همچنان بهترين دورنما را براي تقاضاي انرژي دارند.

با وجود نگراني هاي يادشده، بارکيندو گفت: ما همچنان محتاطانه خوش بين هستيم که مسائل تجاري آمريکا و چين حل و فصل شود.