افزایش 20 درصدی ظرفیت پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس
مشعل مديرعامل شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس از اجراي صفر تا صد عمليات تامين کمبود خوراک اين مجتمع از سوي اين شرکت خبر داد و گفت: خوراک اين مجموعه از چند NGL تامين مي شود و با پيگيري هاي مستقيم، خودمان به عنوان پيمانکار، تامين خوراک را انجام مي دهيم تا به موقع خوراک به اين مجتمع رسيده و افزايش ظرفيت 20 درصدي نيز محقق شود. محمود امين نژاد در نشست خبري که با حضور ساير مسئولان مجتمع پالايشي بيد بلند خليج فارس در محل اين مجتمع در شهرستان بهبهان برگزار شد، با اشاره به اينکه بر اساس برنامه اوليه قرار بر اين بود که خوراک اين مجتمع از ان جي ال هاي 900، 1000، 1200 و 1300 تامين شود، افزود: شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس به منظور افزايش 20 درصدي ظرفيت توليد و جبران کمبود خوراک اين مجتمع، صفر تا صد تامين خوراک را از گازهاي همراه نفت به عهده گرفته است. وي گفت: شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس، جمع آوري و انتقال گازهاي همراه نفت را انجام مي دهد، ضمن آنکه جمع آوري گازهاي همراه از مناطق بي بي حکيمه، پازنان، گچساران و رگ سفيد انجام خواهد شد. امين نژاد ادامه داد: طرح پالايش گاز بيدبلند خليج فارس تا نيمه سال 94 تنها 18.6 درصد پيشرفت داشت که با سياست گذاري هوشمندانه وزير نفت و تغيير مالکيت (از خرداد 94) به شرکت پتروشيمي خليج فارس هم اکنون اين پروژه 92.91 درصد پيشرفت دارد. مديرعامل شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس با اشاره به اينکه 3.2 ميليارد دلار در اين طرح سرمايه گذاري شده است، تصريح کرد: درآمد اين پروژه سالانه 700 ميليون دلار خواهد بود.
وي سهم پيمانکار و سازندگان ايراني را در اجراي طرح پالايشگاه گاز بيدبلند خليج فارس حدود 65 درصد عنوان و اظهار کرد: بيش از 8500 نيروي انساني در اين طرح مشغول فعاليت و 70 درصد آنها نيروهاي بومي هستند. وي به تعهد استفاده از کالاي ايراني در پالايشگاه اشاره کرد و گفت: در برخي اقلام اساسي مانند انواع لوله و کمپرسورها با وجود اينکه قيمت کالاي خارجي 30 درصد پايين تر بود و زمان کمتري نياز داشت، ترجيح داديم با تحمل هزينه بيشتر و ماه ها تاخير، از کالاي ايراني استفاده کنيم. وي همچنين گفت: در زمان پيک کاري هزينه جاري ما در ماه 100 ميليارد تومان بوده است، اما تاکنون هيچ گونه تاخيري بابت پرداخت حقوق کارکنان نداشته ايم.
امين نژاد به 45 ميليون نفر - ساعت کار بدون حادثه منجر به فوت در طرح پالايش گاز بيدبلند خليج فارس اشاره و تصريح کرد: ابعاد کار اين مجتمع به اندازه دو فاز پارس جنوبي است و از لحاظ رعايت موارد اچ اس اي همانند فازهاي 6 و 7 پارس جنوبي در آن عمل شده است؛ در حالي که در فازهاي 6 و 7 پارس جنوبي شرکت هاي خارجي مثل استات اويل فعال بودند، اما پيمانکاران و نيروهاي اين پروژه همگي ايراني هستند. او گفت: شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس با اتکا به منابع مالي تامين شده از صندوق توسعه ملي و مشارکت سنديکايي از بانک هاي ايراني با رهبري بانک سپه با هدف اولويت دادن به توليد محصولات و خدمات داخلي و انتقال فناوري ساخت تجهيزات راهبردي به سازندگان داخلي، همچنين ايجاد مشارکت داخلي در قراردادهاي خارجي خود، گام هاي متعددي در شکوفايي صنايع داخلي برداشته است. او با بيان اينکه در حال حاضر تمام نيازهاي اين مجتمع تامين شده و نياز به تجهيزي ندارند، افزود: هيچ مانع يا گرفتاري از جهت مسائل مرتبط با تحريم نداريم و پالايشگاه در سال آينده افتتاح خواهد شد.
امين نژاد ظرفيت توليد اين مجتمع را سالانه 10.4 ميليون تن متان، 1.5 ميليون تن اتان، يک ميليون تن پروپان، 0.5 ميليون تن بوتان، 0.6 ميليون تن کاندنسيت، 0.9 ميليون تن گاز اسيدي اعلام کرد و يادآور شد: يکي از مسئوليتهاي اصلي پالايش بيد بلند خليج فارس امتزاج گازهاي اسيدي با گاز شيرين براي تزريق به چاه هاي نفت منطقه آغاجاري است.
وي افزود: رسالت پروژه پالايشگاه بيدبلند خليج فارس حذف آلايندگي و ايجاد ارزش افزوده از گازهاي همراه نفت است. بر اساس امضاي قراردادي با شرکت نفت، روزانه 9 ميليون مترمکعب گازهاي اسيدي توليد شده در اين مجتمع با ترکيب با گاز شيرين به چاه هاي نفت آغاجاري تزريق خواهد شد.
امين نژاد با اشاره به اينکه يک قطره پساب از پالايشگاه بيدبلند خليج فارس خارج نخواهد شد، اظهار کرد: آب پساب اين طرح در دو واحد مجزا بخار و پساب باقي مانده به صورت لجن، نيز به صورت استاندارد دفع خواهد شد. وي يادآور شد: در بررسي تکميلي قرار است همين ميزان از پساب هم طي فرآيندي دوباره به مجتمع بازگردانده شود تا ميزان کمتري از آب مصرف شود، ضمن آنکه آب مورد نياز پالايشگاه از رودخانه مارون و تصفيه خانه بهبهان تامين مي شود و با ابن برنامه ريزي انجام شده، دورريز آب و آلودگي محيطي نخواهيم داشت. وي ميزان مصرف آب اين مجتمع را 10 هزار مترمکعب در شبانه روز بدون هدررفت اعلام کرد.
امين نژاد با بيان اينکه بيش از 99 درصد مالکيت اين پروژه به شرکت پتروشيمي خليج فارس تعلق دارد، گفت: 2,2 ميليارد اعتبار اين طرح نيز از صندوق توسعه ملي در سال 95 با عامليت بانک سپه مصوب شد. مديرعامل پالايشگاه گاز بيدبلند خليج فارس ادامه داد: 1,5 تن محصول اتان اين پروژه به وسيله خط لوله 95 کيلومتري به پتروشيمي گچساران ارسال مي شود و با توليد اتيلن در اين مجتمع، خوراک طرح هاي خط لوله اتيلن غرب شاخه دنا تامين مي شود.