رئيس جمهوري:

نمي گذاريم تصميم آمريکا در به صفر رساندن صادرات نفت ايران اجرايي شود

رئيس جمهوري با بيان اينکه کارگران در خط مقدم مقابله با تحريم هاي آمريکا هستند، گفت: تصميم آمريکا براي به صفر رساندن صادرات نفت ايران، تصميمي غلط و نادرست است که اجازه نخواهيم داد اجرايي و عملياتي شود.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني، روز سه شنبه (10 ارديبهشت ماه) در سي امين جشنواره ملي قدرداني از کارگران نمونه، قدرت دولت را نتيجه پشتيباني مردم و تلاش کارگران خواند و با اشاره به صادرات غيرنفتي 40 ميليارد دلاري کشور گفت: هدف آمريکا از قطع صادرات نفت، کاهش درآمد ارزي بوده و راه مقابله با آن توليد و صادرات غيرنفتي است.

وي با بيان اينکه آمريکا به دنبال اين است که از طريق فشار به صادرات نفتي، درآمد ارزي کاهش يابد تا نيازمندي هاي داخلي براي توليد کالاهاي اساسي و واردات برخي محصولات دچار مشکل شود، افزود: يکي از راه هاي مقابله با آمريکا و خط مقدم اين مبارزه شما کارگران هستيد که بتوانيد با کار بيشتر محصولات بيشتري توليد کنيد و ظرفيت خالي کارخانه ها پرشود.

رئيس جمهوري با اشاره به اينکه آمريکا فشار مي آورد تا نفت خام صادر نکنيم و البته بايد به صادرات نفت خام ادامه دهيم، تصريح کرد: همه مسئولان اتفاق نظر دارند که تصميم آمريکا براي رساندن صادرات نفت ايران به صفر تصميمي غلط و نادرست است که اجازه نخواهيم داد اجرايي و عملياتي شود.

روحاني با بيان اينکه آمريکايي ها در ماه هاي آينده متوجه مي شوند که صادرات نفت خود را ادامه خواهيم داد، عنوان کرد: ممکن است از يک راه درها را روي ما ببندند، اما يک در وجود ندارد که آمريکا فشار مي آورد تا بسته شود، بلکه هنوز 6 در وجود دارد و ما با قدرت به صادرات نفت ادامه خواهيم داد.

وي با بيان اينکه برخي کشورها در برابر فشار آمريکا عقب نشيني کردند که همين موضوع سبب شده فشار آنها بيشتر شود، گفت: ملت ايران در طول انقلاب اسلامي روبه روي آمريکا ايستادگي کرد و به پيروزي رسيد. در حادثه طبس نيز که البته لطف پروردگار از مقاومت ملت بيشتر بود، روبه روي آمريکا ايستاديم. نبايد اجازه دهيم که جامعه در فشار باشد و رسيدن به اين مهم، اتحاد دولت و ملت را مي طلبد و اگر ملت در هر جا پشتيبان دولت نباشد، ناموفق خواهيم بود.

رئيس جمهوري تاکيد کرد: کارگران غيور کشور، زنان، مردان و جوانان نخواهند گذاشت که آمريکا پيروز شود و ما بدون شک آمريکا را به زانو در مي آوريم.

 

رئيس دفتر رئيس جمهوري:

بايد به وزير نفت مدال صداقت و درستکاري داد

رئيس دفتر رئيس جمهوري گفت: با بررسي زندگي شخصي و دارايي هاي آقاي زنگنه در طول سال هاي مسؤوليت، بايد به ايشان مدال صداقت و درستکاري داد.

به گزارش خبرگزاري فارس، محمود واعظي، درباره اظهارات يکي از نمايندگان مجلس مبني بر وجود دستگاه کارت خوان در اتاق بيژن زنگنه، وزير نفت، براي ديدار با وي گفت: به هيچ وجه چنين موضوعي نيست.

وي با تاکيد بر اينکه زنگنه سال ها وزير نفت بوده است، ادامه داد: من مي توانم بگويم زنگنه در طول اين 20 سال چه رقمي به کشور کمک کرده است.

رئيس دفتر رئيس جمهوري عنوان کرد: وزير نفت با اين همه امکانات در دسترس ، همواره پاکدستي خود را حفظ کرده است و به حق بايد از ايشان تشکر کرد. هيچ وقت نبايد به فردي که اين حرف را زده توجه کرد.

 

برگزاري نخستين گردهمايي مديران انرژي در نمايشگاه نفت

نخستين گردهمايي تخصصي مديران انرژي صنعت نفت به همت شرکت بهينه سازي مصرف سوخت، همزمان با دومين روز نمايشگاه بين المللي صنعت نفت برگزار مي شود.

نخستين گردهمايي تخصصي مديران انرژي صنعت نفت، پنجشنبه (12 ارديبهشت ماه) همزمان با برگزاري بيست وچهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي از سوي شرکت بهينه سازي و با حضور مديران انرژي شرکت هاي تابع صنعت نفت ساعت 10 تا 12 در محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران، سالن خليج فارس، طبقه سوم، سالن مرواريد برگزار خواهد شد.

احمد فضلي، مشاور مديرعامل در امور انرژي شرکت بهينه سازي مصرف سوخت ضمن اعلام اين خبر گفت: عملکرد انرژي واحدهاي عملياتي و ستادي و چالش هاي آينده اجراي طرح هاي بهينه سازي انرژي به تفکيک واحدهاي ستادي و عملياتي صنعت نفت در اين نشست تخصصي مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت.

 

آمادگي هلدينگ نفت و گاز پارسيان براي ورود به طرح هاي GTP

مديرعامل گروه گسترش نفت و گاز پارسيان از آمادگي اين مجموعه براي سرمايه گذاري در طرح هاي GTP خبر داد.

حسين شهرياري درباره سرمايه گذاري هاي آينده گروه گسترش نفت و گاز پارسيان گفت: پارسال آمادگي خود را براي ورود به طرح هاي GTP به شرکت ملي صنايع پتروشيمي اعلام کرديم و تصميم داريم براي سرمايه گذاري هاي آينده به سمت بخش الفين ها حرکت کنيم.

وي با اشاره به اينکه به صورت منطقي سرمايه گذار تنها بايد حدود 20 درصد از پروژه را تامين کند و باقي از طريق فاينانس فراهم شود، ادامه داد: ما مشکلي براي انجام اين پروژه نداريم و براي حضور در منطقه انرژي بر پارسيان برنامه قطعي داريم.

مديرعامل گروه گسترش نفت و گاز پارسيان اظهار کرد: بر اساس برنامه ريزي ها اميدواريم امسال اوره و آمونياک برابر با ظرفيت پيش بيني شده توليد شود.

مديرعامل گروه گسترش نفت و گاز پارسيان با اشاره به برنامه هاي توسعه اي اين مجموعه گفت: فاز دوم پتروشيمي کرمانشاه را در برنامه داريم که خوشبختانه با صندوق توسعه ملي به توافق رسيديم و در صورت تامين مالي پروژه، با سرعت بالا پيش خواهد رفت.

وي افزود: «کيان»پروژه اصلي اين مجموعه هم اکنون  يکي از بزرگ ترين مجتمع پتروشيمي الفيني کشور است که در اولويت امسال قرار دارد.

به گفته شهرياري، طرح جمع آوري گازهاي فلر و ترکيب با co2 و تبديل به اوره با همکاري مشترک با هلدينگ خليج فارس به دنبال پيمانکار EPCF است. فاينانس و اجراي پروژه همزمان خواهد بود که با تامين منابع مالي، اين پروژه نيز آغاز خواهد شد.

 

اچ اس اي مبناي همه تصميم هاي سازماني

رئيس انجمن نفت ايران گفت: امروزه بهداشت، ايمني و محيط زيست (اچ اس اي) فراتر از يک اولويت براي سازمان ها و به يکي از ارزش هاي بنيادين تبديل شده است.

مهدي ميرمعزي صبح روز دوشنبه (نهم ارديبهشت ماه) در کارگروه کارشناسان شوراي جهاني نفت (WPC) در محل هتل پارسيان آزادي اظهار کرد: اصول ايمني بايد فراتر از يک اولويت باشد و افزون بر تبديل شدن به ارزشي بنيادين، مبناي همه تصميم هاي سازماني شود.

وي تأکيد کرد: سازمان ها بايد در تعيين راهبرد خود، بر پيوند دادن عناصر پايداري، از جمله اچ اس اي، با فرآيند اصلي توليد خود، متمرکز شوند.

رئيس انجمن نفت ايران افزود: نهاديه کردن اصول اچ اس اي از لحاظ اخلاقي و حرفه اي ضروري است، ضمن اينکه از جنبه اقتصادي نيز بسيار مهم است، زيرا رفتار غيرمسئولانه در اين زمينه مي تواند چهره سازمان را مخدوش کند و عواقب اين مسئله ممکن است ده ها سال باقي بماند.

معزي پور تأکيد کرد: سازمان ها افزون بر نهادينه کردن اصول اچ اس اي در سازمان خود، بايد به گسترش آن ميان همکاران و جامعه اهميت دهند.

وي با اشاره به اينکه شوراي جهاني نفت (WPC) نخستين کارگروه از دوره هاي اچ اس اي خود را در ايران برگزار مي کند، اظهار کرد: خروجي نهايي همه کارگاه هاي اين دوره در کنفرانس جهاني اين نهاد در سال 2020 ميلادي ارائه خواهد شد.

 

برگزاري نخستين کنفرانس بين المللي فناوري هاي نو در صنعت نفت

نخستين کنفرانس بين المللي فناوري هاي نو در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي روزهاي (14 و 15 ارديبهشت ماه) در دانشگاه تهران برگزار مي شود.

نخستين کنفرانس بين المللي فناوري هاي نو در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي از سوي انجمن مهندسي گاز ايران و با مشارکت همکاري دانشگاه تهران برگزار مي شود.

هدف از برگزاري اين کنفرانس، طرح جزئيات فناوري هاي نو در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي است که بعضي از آنها در ارتقاي اقتصاد و ايمني صنعت تاثيرگذار است.

زمان برگزاري نخستين کنفرانس بين المللي فناوري هاي نو در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي روزهاي شنبه و يکشنبه (14 و 15 ارديبهشت ماه) در سالن رجب بيگي دانشگاه تهران است.

 

کاهش قيمت نفت در پي افزايش توليد

افزايش توليد نفت و آمار نگران کننده صنعتي چين سبب شد روز سه شنبه (10 ارديبهشت ماه) قيمت نفت کاهش يابد.به گزارش خبرگزاري رويترز از سنگاپور، ساعت پنج و يک دقيقه روز سه شنبه (10 ارديبهشت ماه)، قيمت شاخص نفت خام برنت با 29 سنت کاهش به 71 دلار و 75 سنت و قيمت شاخص دبليوتي آي آمريکا با 15 سنت کاهش به 63 دلار و 35 سنت هر بشکه رسيد رسيد.انتظار افزايش توليد نفت آمريکا و سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) براي جبران کاهش توليد نفت ايران از جمله دلايل افت قيمت نفت بود، اما تحليلگران اعلام کردند که عرضه نفت در بازار همچنان با محدوديت روبه روست.از سوي ديگر، آمارهاي نگران کننده درباره بخش هاي توليد کارخانه اي و خدمات چين در ماه آوريل سال 2019 ميلادي، بر قيمت نفت تأثير منفي گذاشت.با اين همه، بانک فرانسوي بي ان پي پاريباس اعلام کرد که انتظار دارد قيمت نفت در کوتاه مدت افزايش يابد، زيرا با وجود احتمال وقفه برنامه ريزي نشده در توليد و همچنين استمرار رشد تقاضا، توليدکنندگان نفت عرضه را بيش از حد محدود کرده اند.

 

افزايش ميانگين قيمت سبد نفتي اوپک

ميانگين قيمت سبد نفتي اوپک در هفته منتهي به ششم ارديبهشت ماه نسبت به هفته پيش از آن (30 فروردين ماه)، 2 دلار و 83 سنت افزايش يافت.به گزارش دبيرخانه اوپک، ميانگين قيمت سبد نفتي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در هفته گذشته به 73 دلار و 32 سنت  در هر بشکه رسيد، در حالي که قيمت اين شاخص هفته پيش از آن (30 فروردين ماه) 70 دلار و 49 سنت بود.قيمت سبد نفتي اوپک روز جمعه (ششم ارديبهشت ماه) 72 دلار و 38 سنت بود، سبد نفتي اوپک شامل انواع نفت خام توليدي در 14 کشور عضو اين سازمان است.

 

افت شديد دکل هاي حفاري آمريکا در 3 ماه اخير

شمار دکل هاي حفاري نفت در آمريکا در هفته گذشته شديدترين افت خود در سه ماه اخير را تجربه کرد.به گزارش خبرگزاري رويترز، شرکت خدمات حفاري بيکر هيوز اعلام کرد که شرکت هاي نفتي آمريکا هفته گذشته شمار دکل هاي حفاري اين کشور را 20 دستگاه کاهش دادند و اين شديدترين افت در سه ماه اخير است.شمار دکل هاي حفاري آمريکا که به عنوان شاخصي براي پيش بيني توليد نفت اين کشور در آينده به کار گرفته مي شود، هفته گذشته به 805 دستگاه رسيد، در حالي که اين رقم در هفته پيش از آن 825 دستگاه بود.شمار دکل هاي حفاري نفت آمريکا در پايان ماه آوريل، 11 دستگاه کمتر از ماه پيش از آن بود که پنجمين افت ماهانه به شمار مي آيد.

 

از سرگيري صادرات نفت روسيه به اروپا

روسيه قصد دارد عرضه نفت به اروپا با خط لوله کليدي دروژبا را در دو هفته آينده از سر گيرد.به گزارش خبرگزاري رويترز از مينسک، روسيه پس از گفت وگوهاي مشترک با بلاروس، اوکراين و لهستان در پايان هفته گذشته، قصد دارد عرضه نفت از خط لوله کليدي دروژبا را در دو هفته آينده از سر بگيرد.لهستان، آلمان، اوکراين و چند کشور ديگر، هفته گذشته به دليل بعضي از آلودگي ها، واردات نفت با خط لوله يادشده را به حال تعليق درآوردند.دميتري کوزاک، معاون نخست وزير روسيه، پس از گفت وگوهاي ياد شده در بيانيه اي اعلام کرد که اين کشور به همراه بلاروس، لهستان و اوکراين درباره اقدام هاي مشترک براي حذف پيامدهاي آلودگي هاي ياد شده، به توافق دست يافته اند.وي گفت: اين به ما امکان مي دهد که از 29 آوريل (دوشنبه 9 ارديبهشت ماه) نفت را به مرز بلاروس تحويل دهيم و فعاليت (پايدار) خط لوله را ظرف دو هفته ازسر بگيريم.