معاون وزير نفت در امور پتروشيمي:
خط لوله اتيلن غرب؛ خط اميد و اشتغال
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران گفت: خط لوله اتيلن غرب در مسير خود طرح هاي مختلفي ايجاد کرده و سبب آباداني، اشتغال زايي و اميد براي مردم منطقه شده است. بهزاد محمدي روز چهارشنبه (چهارم ارديبهشت ماه) در حاشيه بازديد از طرح پتروشيمي مياندوآب در نشستي با مديرعامل هلدينگ باختر و مديران طرح پتروشيمي مياندوآب، خط لوله اتيلن غرب را خط اميد و اشتغال توصيف کرد. وي با اشاره به اينکه شرکت پتروشيمي هلدينگ باختر از مدل خوبي براي مديريت استفاده مي کند، افزود: شواهد نيز حاکي از مديريت منسجم، پيوسته، هوشمند و اقتصادي است که مي تواند الگوي مناسبي براي طرح هاي ديگر صنعت پتروشيمي شود. معاون وزير نفت در امور پتروشيمي گفت: طرح پتروشيمي مياندوآب جزء 20 طرح اولويت دار نشان گذاري شده در وزارت نفت براي راه اندازي در سال 98 است و اميدواريم در سال 99 به توليد پايدار و ظرفيت اسمي برسد. وي ادامه داد: با وجود بازسازي و نوسازي بخش فرآيندي، تخصيص فضاي اداري، ساختمان هاي صنعتي و غيرصنعتي و بخش يوتيليتي بسيار مناسب طراحي شده است. محمدي تصريح کرد: در طرح پتروشيمي مياندوآب هيچ نقطه نگران کننده اي وجود ندارد و اميدواريم که اين طرح توسعه اي در پيش راه اندازي و باقي مسير بدون مشکل پيش برود و تا پايان سال به مرحله راه اندازي برسد. داود رباني، مديرعامل شرکت پتروشيمي هلدينگ باختر نيز در اين نشست با بيان اينکه هم اکنون به غير از بخش پکيج نيتروژن، خريد ديگري از خارج نداريم، گفت: بخش زيادي از تجهيزات در گمرک هستند که در تلاش براي ترخيص آنها هستيم و نگراني از بابت تأمين تجهيزات نداريم. بخش يوتيليتي از طرح کمي عقب تر است که با توجه به تجربه ما در پتروشيمي کردستان با کمي تلاش نيمه دوم امسال به بهره برداري خواهد رسيد. احد مهدوي، مديرعامل شرکت پتروشيمي مياندوآب نيز در مورد ايمني و جذب سرمايه انساني اين طرح گفت: ايمني در اولويت کاري ماست و با اينکه طرح از نيمه دوم سال 94 کار خود را آغاز کرده، 2 ميليون نفر – ساعت کار بدون حادثه داشته ايم. درباره جذب سرمايه انساني نيز، آزمون استخدامي در ارديبهشت ماه پارسال برگزار کرديم و 200 نيروي جذب شده آزمون پس از آموزش در پتروشيمي مهر و پتروشيمي لرستان در واحد بهره برداري و تعميرات شاغل هستند. وي با اشاره به اينکه در اين طرح بيش از 80 درصد از نيروهاي بومي استفاده شده است و تلاش کرديم براي منطقه ايجاد اشتغال کنيم، گفت: برآورد هزينه طرح 42 ميليون يورو هزينه ارزي و 340 ميليارد تومان هزينه ريالي بوده که از اين ميزان تاکنون 33 ميليون يورو و 200 ميليارد تومان هزينه شده است.
مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب خبرداد:
امضاي قرارداد مطالعات مخزن با مشاوران داخلي
مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب اعلام کرد: قرارداد مطالعات جامع مخازن شش گانه اين شرکت در نمايشگاه بينالمللي صنعت نفت با مشاوران داخلي امضا ميشود. احمد محمدي ظهر روز چهارشنبه (11 ارديبهشت ماه) در حاشيه نخستين روز بيست وچهارمين نمايشگاه بين المللي صنعت نفت، ظرفيت کنوني توليد نفت اين شرکت را بدون اجراي برنامه هاي توسعه اي، روزانه 3.5 ميليون بشکه نفت اعلام کرد و گفت: در صورت اجراي طرح هاي مطالعاتي، توسعه اي و نگهداشت و افزايش توليد در مخازن شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب، در مجموع حدود 600 هزار بشکه در روز به ظرفيت توليد اين شرکت اضافه مي شود. وي با اشاره به انعقاد تفاهمنامه ها و قراردادهاي مختلفي که شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب پارسال با شرکت هاي داخلي و خارجي براي اجرا و تامين مالي پروژه هاي افزايش توليد در مخازن نفتي اين شرکت منعقد کرده است، گفت: در 6 قراردادي که در اين زمينه امضا شده است، شرکت هاي برنده در حال تجهيز کارگاه و استقرار دکل هاي حفاري هستند و به زودي عمليات سطح الارضي در اين مخازن آغاز خواهد شد. محمدي ادامه داد: افزون بر اين، هم اکنون هشت بسته کاري طرح نگهداشت و افزايش توليد اين شرکت در مرحله برگزاري مناقصه است و به نظر مي رسد تا کمتر از يک ماه ديگر، برندگان اين مناقصات مشخص شود، ضمن آنکه در چهار ميدان نفتي که داراي 8 تا 9 مخزن هستند، با مدل قراردادي خاص شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب تفاهمنامه هايي با شرکت ها و پيمانکاران داخلي منعقد شود که طرح هاي پيشنهادي توسعه برخي از اين شرکت ها در شوراي عالي مخازن به تصويب رسيده و اميدواريم امسال حداقل طرح توسعه دو ميدان به مرحله انعقاد قرارداد برسد. گزارش کامل نشست خبري احمد محمدي، مديرعامل شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب در شماره بعد هفته نامه «مشعل» منتشر مي شود.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران اعلام کرد:
پوشش 100 درصدي شبکه گازرساني کشور تا 3 سال آينده
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران گفت: ايران نخستين کشور دنيا خواهد بود که ظرف سه سال آينده به پوشش شبکه گازرساني 100 درصدي دست مي يابد. حسن منتظر تربتي در نخستين نشست خبري بيست وچهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران صبح روز چهارشنبه (11 ارديبهشت ماه) در محل ستاد خبري گفت: توسعه شبکه گازرساني کشور ظرف دو تا سه سال آينده به طور 100 درصد محقق مي شود و در سراسر دنيا نخستين کشوري خواهيم بود که به توسعه کامل شبکه گازرساني دست خواهيم يافت. وي با اشاره به اينکه صنعت گاز کشور مسير پر فراز و نشيب، اما رو به جلويي را طي کرده است، گفت: خوشبختانه با دارا بودن مخازن عمده گاز در کشور و توانمندي خوب در بخش کالا شاهد توسعه اين صنعت در سال هاي گذشته بوده ايم. مديرعامل شرکت ملي گاز ايران تاکيد کرد: توسعه گازرساني در داخل کشور به لحاظ رساندن انرژي پاک به دوردست ترين نقاط شهرها و روستاهاي کشور، يکي از نقاط قوت صنعت گاز کشور به شمار مي آيد. گزارش کامل نشست خبري حسن منتظر تربتي، معاون وزير نفت و مديرعامل شرکت ملي گاز ايران در شماره بعد هفته نامه مشعل منتشر مي شود.
معامله 70 هزار بشکه نفت خام سنگين در بورس انرژي
در نخستين عرضه نفت خام سنگين در بورس انرژي ايران، دو محموله نفت خام در مجموع به ميزان 70 هزار بشکه معامله شد. اميرحسين تبيانيان، نماينده اين شرکت در بورس انرژي، با اشاره به عرضه نفت خام سنگين به عنوان نخستين عرضه محموله در سال 98 گفت: در اين عرضه 70 هزار بشکه نفت خام سنگين در قالب دو محموله 35 هزار بشکه اي معامله شد. وي افزود: قيمت اين عرضه 63 دلار و 51 سنت تعيين شده بود که در نهايت با قيمت 60 دلار و 68 سنت به ازاي هر بشکه معامله شد. به گفته تبيانيان، امکان خريد نفت تا عصر فردا (11 ارديبهشت) فراهم است و روال عمليات بانکي و تحويل محموله نيز مطابق اطلاعيه شرکت ملي نفت ايران انجام مي شود. وي عنوان کرد: 17 ارديبهشت ماه نيز يک ميليون بشکه ميعانات گازي پارس جنوبي در بورس عرضه خواهد شد. بر اساس اين گزارش، عرضه نفت خام در بورس انرژي ايران به منظور تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي مبتني بر ايجاد تنوع در روش هاي فروش نفت و استفاده از ظرفيت هاي بخش غيردولتي به منظور صادرات نفت خام در دستور کار قرار گرفته است.
2 ميليون دلار ارزش آفريني با کاهش مشعلسوزي در پالايشگاه هشتم
مديرعامل مجتمع گاز پارس جنوبي گفت: کاهش مشعل سوزي سبب کاهش آلايندگي زيست محيطي و ارزش آفريني 2 ميليون دلاري در يک سال براي پالايشگاه هشتم اين مجتمع شده است. هادي هاشم زاده فرهنگ گفت: با توجه به عملياتي شدن فرآيند تحويل و تحول پالايشگاه، شناسايي چالش ها و موانع اصلي در فرآيند ايمن سازي پالايشگاه در دستور کار قرار گرفت و در اين زمينه چالش هاي تاثيرگذار در ارتباط با آلايندگي زيست محيطي در اولويت بررسي قرار دارد. وي افزود: با راه اندازي سامانه دريافت گاز سوخت در واحد 121 (واحد توليد بخار) بخشي از خوراک سوخت مورد نياز بويلرها تامين و از ارسال نزديک به 20 هزار متر مکعب گاز به مشعل جلوگيري شد. به گفته مديرعامل مجتمع گاز پارس جنوبي، با توجه به اينکه مسير تعالي سازماني در مجتمع گازپارس جنوبي از رويکرد توليدمحور و مشتري گرا فراتر رفته است، بنابراين رعايت قوانين و دستورعمل هاي موجود در ارتباط با محيط زيست و صيانت از محيط پيراموني موجب مي شود گام هاي موثر و برجسته اي در حوزه هاي اجتماعي، اقتصادي و زيست محيطي در اين پالايشگاه برداشته شود که از آن جمله مي توان به کاهش 25 درصدي ميزان گازهاي ارسالي روزانه در پالايشگاه هشتم اشاره کرد. شناسايي حوزه هاي تاثيرپذير از شرايط عملياتي، پايش مداوم مناطق آسيب پذير و چالش هاي فرآيندي و نيز ارائه راهکارهاي کنترلي در ارتباط با حفظ محيط زيست پيراموني، از اهداف و اولويت هاي اساسي پالايشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبي است.
ماهانه يک پروژه گازي افتتاح ميشود
سرپرست شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران گفت: مطابق برنامه ريزي اين شرکت، در هر ماه از سال 98، حداقل يک پروژه صنعت گاز به بهره برداري ميرسد. بهرام صلواتي در همايش سالانه شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران، سال 97 را با وجود همه مشکلات، سالي موفق براي صنعت گاز کشور توصيف کرد و گفت: مطابق برنامه ريزي شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران، امسال اين شرکت هر ماه حداقل يک پروژه را به بهره برداري خواهد رساند.
وي پايداري شبکه انتقال گاز کشور را از اهداف اصلي شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران عنوان کرد و افزود: اين شرکت در سال 97 موفق به اجراي حدود 750 کيلومتر خط انتقال گاز و بهره برداري از آن شده است، همچنين گازرساني به تعداد قابل توجهي از شهرها و روستاها در کارنامه اين شرکت و شرکت ملي گاز ايران قرار دارد، ضمن آنکه امسال نيز اجراي 850 کيلومتر خط لوله انتقال گاز را در دست اجرا داريم. سرپرست شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران با اعلام اينکه بيشتر اقلام و کالاهاي مورد نياز پروژه هاي صنعت گاز با تکيه بر توان داخلي و توليدات سازندگان ايراني تامين شده است، گفت: حمايت از کالاي ايراني به همراه بهره گيري از شرکت هاي داخلي توانمند، مشاوران باتجربه قوي و نيروي انساني متخصص موجب شد تا پروژه هاي صنعت گاز به بهترين شکل اجرا شوند.
بهرام صلواتي، شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران را بازوي اجرايي شرکت ملي گاز ايران دانست و توضيح داد: اين شرکت با وجود نوسان هاي ارزي پارسال، موفق به ثبت رکورد در اجراي پروژه هاي مختلف از جمله سه پروژه مهم خط انتقال گاز تربت حيدريه - کاشمر، سربيشه - نهبندان و کهنوج - جيرفت در زمان کمتر از موعد مشخص شد.
وي افتتاح برخي طرح هاي عظيم صنعت گاز با حضور رئيس جمهوري را افتخاري براي مجموعه شرکت ملي گاز ايران عنوان کرد و درباره مهم ترين دستاوردهاي شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران در سال 97 گفت: افتتاح پروژه هاي ميدان گازي پارس جنوبي از سوي رئيس جمهوري شامل طرح انتقال گاز اتان از سايت 2 پارس جنوبي براي تامين کسري و تکميل ظرفيت خوراک مجتمع هاي پتروشيمي هاي کيان، خليج فارس، مرواريد، کاويان، بوشهر و جم با توانايي انتقال 5 ميليون تن اتان در سال، ساخت پالايشگاه توليد ماده بودارکننده گاز طبيعي (مرکاپتان) با ظرفيت توليد 800 تن در سال، تاسيس ايستگاه هاي اندازه گيري کمي و کيفي گاز خروجي پالايشگاه هاي اول، دوم، سوم و پنجم پارس جنوبي با سرمايه گذاري 100 ميليون دلار، از اقدام هاي مهم شرکت ملي گاز ايران در سال 97 است. به گفته سرپرست شرکت مهندسي و توسعه گاز ايران، تکميل بيش از 700 کيلومتر خط انتقال گاز از جمله تربت - کاشمر، سربيشه - نهبندان و کهنوج - جيرفت به همراه تزريق گاز بخشي از خط انتقال گاز نهم سراسري حدفاصل سقز - دهگلان، افتتاح تاسيسات تقويت فشار گاز اهواز روي خط انتقال گاز ششم سراسري، راه اندازي دو واحد تکميلي در تاسيسات خورموج و آب پخش روي خط انتقال گاز پنجم سراسري، اجراي 930 کيلومتر مخابرات خط انتقال گاز سوم آذربايجان و 200 کيلومتر فيبر نوري پاييز کرمان از ديگر اقدام هاي شرکت مهندسي و توسعه گاز به همراه شرکت ملي گاز ايران در سال 97 است.
مشاور عمراني وزير نفت منصوب شد
بيژن زنگنه، وزيرنفت در حکمي محمدرضا شمسايي را به عنوان مشاور عمراني وزير نفت منصوب کرد. در حکم بيژن زنگنه آمده است: با توجه به تعهد، خدمات و تجارب ارزنده جنابعالي، با استعانت از خداوند داناي توانا، بدين وسيله به عنوان «مشاور عمراني وزير نفت» منصوب مي شويد.
براي آن جناب در انجام ماموريت هاي محوله توفيق مسئلت مي کنم.