پيام وزير نفت از نمايشگاه به آمريکا و متحدانش
بازار نفت را را با بیانیه نمی شود اداره کرد
مشعل بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران با پيام مهم بيژن زنگنه، وزير نفت ايران به آمريکا و متحدانش همراه بود که خطاب به آنان اعلام کرد: بازار نفت را با بيانيه نمي شود اداره کرد؛ آنچه تعيين کننده است، توليد واقعي نفتي است که در بازار عرضه مي شود. وزير نفت روز چهارشنبه (11 ارديبهشت) در آيين گشايش بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران در واکنش به اظهارنظرها مبني بر وجود ظرفيت مازاد در بازار نفت گفت: همان طور که پيش تر گفته ام، صفر کردن صادرات نفت ايران گرچه آرزوي آمريکايي هاست، اما خيالي واهي است، هر صاحب نظر مستقلي در بازار مي داند که ظرفيت هاي مازاد اعلام شده از سوي بعضي از کشورها بزرگ نمايي و اغراق است. وزير نفت تاکيد کرد: ما با هيچ کشوري در منطقه دشمني نداريم ، اما دو کشور همسايه ما مرتب سعي مي کنند با بيانيه ها و صحبت هاي خود با اتکاي به بزرگ نمايي ظرفيت مازاد به بازار اطمينان دهند که با خروج ايران از بازار نفت مشکلي در بخش عرضه ايجاد نمي شود؛ هرصاحب نظر مستقلي در بازار مي داند که ظرفيت هاي مازادي که اينها مي گويند، بزرگ نمايي و اغراق است. وي گفت: اين کشورها نه تنها در بخش ظرفيت شان بلکه در ذخاير خودشان هم اغراق مي کنند و تا حالا نتوانسته اند تاييد هيچ مرجع مستقل بين المللي را براي ذخاير نجومي که مي گويند بگيرند؛ براي اين که اسناد و مدارک فني کافي را ندارند. وزير نفت تاکيد کرد: پيش تر هم گفته ام که امور دنيا به اين سادگي ها که آمريکا و برخي از حاميان و محرکانش فکر مي کنند نيست؛ بازار نفت را با بيانيه نمي شود اداره کرد و آنچه تعيين کننده است، توليد واقعي نفتي است که در بازار عرضه مي شود.
ايران از نفت به عنوان ابزار سياسي استفاده نکرده است
زنگنه ادامه داد: شکنندگي بازار نفت با بيانيه و سخنراني، عنوان کردن نبود و کمبود در بازار، کارهاي نمايشي و ايجاد جو رواني مثبت جبران نمي شود، وضع بازار با التهاب هايي که ممکن است در کشورهاي ديگر مانند ليبي و هرجاي ديگر به وقوع بپيوندد و در عين حال تلاطم هاي غيرقابل پيش بيني اما محتمل؛ هر آن شکننده است. وزير نفت گفت: ايران هيچ گاه از نفت به عنوان ابز ار سياسي استفاده نکرده است؛ هرکسي که از نفت به عنوان ابزار سياسي استفاده کند، بايد تبعات آن را هم بپذيرد. وي با اشاره به نگراني برخي کشورها که نگران آينده سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) به دليل لايحه نوپک هستند، تصريح کرد: آنها به دنبال همکاري اوپک و غيراوپک هستند و همين طور به دنبال جذب توليدکنندگان کوچک به عنوان اعضاي جديد اوپک هستند که کار خوبي است، در حالي که همان کشورها با راهي که مي روند با استفاده از نفت به عنوان سلاح براي 2 عضو بنيان گذار اوپک، اتحاد اين سازمان را به تفرقه بدل مي کنند و مرگ و فروپاشي اوپک را رقم مي زنند که مسئوليت اين کار با آنهاست. زنگنه ادامه داد: در شرايط کنوني صنعت نفت ايران در نوک پيکان جنگ تجاوزگرانه اقتصادي آمريکا عليه ملت ايران است، بنابراين همه بايد دست به دست هم دهيم تا با ياري خدا، استقامت و ايستادگي و سربلندي از اين شرايط خطير عبور کنيم. زنگنه با اشاره به نام گذاري سال 98 به عنوان سال «رونق توليد » و کسب وکار از سوي مقام معظم رهبري اظهارکرد: صنعت نفت از ابتداي امسال اقدام ها و برنامه هاي خود را با هدف تحقق شعار «رونق توليد» مرور کرده است تا به تحقق هر چه بيشتر زمينه هاي توليد و رونق کسب وکار کمک کند.
وي نخستين زمينه لازم براي رونق کسب وکار را تداوم صادرات نفت دانست و گفت: هم اکنون بيشترين فشار دشمن روي اين موضوع قرار داد.
وزير نفت، دومين زمينه لازم براي رونق کسب وکار را تامين خوراک واحدهاي پالايشگاهي و پتروشيمي به ميزان درخواست آنها دانست و گفت: پارسال با افزايش رقم توليد در پارس جنوبي ما توانستيم به اندازه ظرفيت توليد طرح هاي الفيني، خوراک به واحدهاي پتروشيمي بدهيم که اين امر در سال 97 به خوبي دنبال شده است.
زنگنه، سومين زمينه لازم براي رونق کسب وکار در کشور را افزايش ظرفيت توليد گاز غني به ميزان 1000 ميليون مترمکعب در روز دانست و عنوان کرد: بر همين اساس تامين گاز براي همه واحدهاي صنعتي در دستور کار قرار گرفته که خوشبختانه پارسال اين امر به خوبي محقق شد.
وي ادامه داد: چهارمين زمينه لازم براي رونق توليد و کسب وکار را در صنعت نفت، ادامه سرمايه گذاري در طرح هاي پارس جنوبي است که تلاش مي شود امسال توليد از اين ميدان حدود 60 ميليون مترمکعب افزايش يابد.
وزير نفت، تکميل طرح هاي پتروشيمي را پنجمين زمينه لازم براي توليد و رونق کسب وکار دانست و گفت: در سال 98 و99 بر اساس برنامه ريزي ها، 18 طرح جديد پتروشيمي نهايي مي شود و توليد محصولات پتروشيمي کشور از 27 ميليون تن به بيش از 50 ميليون تن در سال 1400 خواهد رسيد که اين موضوع به معناي درخواست خدمات مهندسي و کالا ازسوي صنعت نفت به توليدکنندگان داخلي است.
زنگنه استفاده از نقدينگي در بخش خصوصي را ششمين راهکار رونق در کسب وکار کشور و صنعت نفت دانست و گفت: به تازگي پيشنهادي براي استفاده از نقدينگي بازار سرمايه و مردم داده ايم که اميدواريم کمک مالي مطلوبي براي طرح هاي صنعت نفت باشد.
وي هفتمين راهکار رونق در کسب وکار کشور و صنعت نفت را آغاز باب جديدي از همکاري با شرکت هاي دانش بنيان و استارت آپ دانست و گفت: قصد داريم محلي را براي آغاز به کار شرکت هاي تازه تاسيس در اين زمينه براي همکاري با صنعت نفت ايجاد کنيم.
وزير نفت ادامه طرح هاي EPC و EPD را هشتمين راهکار صنعت نفت براي رونق کسب وکار اعلام کرد و گفت: ما مجوز سرمايه گذاري 6 ميليارد دلاري براي نگهداشت و افزايش توان توليد را پيش از اين گرفته ايم و تاکنون 10 قرارداد به ارزش 6500 ميليارد تومان در اين راستا امضا شده و 23 قرارداد ديگر با پيش بيني مبلغ 34 هزار ميليارد تومان در حال اجراست و منابع مالي آن پيش بيني شده است.
زنگنه امضاي قرارداد در طرح هاي الگوي جديد قراردادهاي نفتي همچون ميدان هاي سپهر، جفير، آبان، پايدار غرب، پايدار شرق و چشمه خوش را از ديگر راهکارهاي رونق کسب وکار در صنعت نفت دانست و گفت: با ادامه افزايش توليد گاز در بخش هاي بالا دستي از محل صرفه جويي سوخت مايع تاکنون 20 هزار ميليارد تومان در طرح هاي گازرساني روستايي و شهري کشور هزينه شده و براساس برنامه ريزي شرکت گاز ملي ايران قرار است روزانه 9 تا 10 روستاي کشور به شبکه گازرساني متصل شود. زنگنه با اشاره به تداوم حمايت از ساخت داخل با تمرکز بر کالاهاي اساسي مورد نياز صنعت نفت مربوط به 10 قلم کالاي اساسي اظهار کرد: اساسا قراردادهاي EPC و EPD بر اين مبنا تعريف شدند که به پيمانکاران ايراني واگذار مي شوند و عمده تجهيزات و کالاها که ذکر شده الزاما از داخل خريداري شود که مسائل مربوط به پيش پرداخت هاي آنها را حل کرده ايم، همچنين ساخت تجهيزات درون چاهي تا عمق 95 درصد از دستاوردهاي اين کار بوده است. وي ادامه داد: بسياري به من مراجعه مي کنند و مي گويند آيا مي شود در بازپرداخت اجراي طرح ها در شرايط موجود به نفت اتکا کرد يا کسي بيايد و طرحي را پيشنهاد دهد و اجرا کند يا اين که کالايي را به ما بفروشد و در مقابلش هم نفت برداشت کند؛ که در پاسخ مي گويم ما موافق اين موضوع هستيم، اما پيشنهاد دهندگان بايد آن را دنبال کنند، اگرچه کار دشواري است، اما ما و دولت با آن موافق هستيم. وي با بيان اين که امروز با استفاده از روش ها و افکار جديد در کنار آنچه که داريم به منظور فروش نفت تکيه مي کنيم و نياز داريم، افزود: هر سرمايه گذاري که بتواند منابع مالي اجراي طرح را پيشنهاد داده و تامين کند در اولويت قرار مي گيرد، اينکه دولت بخواهد منابع مالي را تامين کند، مقداري کار را محدود مي کند. وزير نفت پس از گشايش نمايشگاه از تعدادي از سالن هاي نمايشگاه بازديد و با سازندگان داخلي گفت وگو کرد. وي در حاشيه بازديد در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: خبر برخي خبرگزاري ها درباره سهميه بندي بنزين صحت ندارد.
آغاز به کار نمايشگاه 24 با شعار «رونق توليد»
در ادامه، محمد ناصري، مدير اجرايي بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي نيز با تشکر از حضور شرکت هاي داخلي و خارجي که در نمايشگاه امسال مشارکت داشته اند، گفت: در اين دوره نمايشگاه، هزار و 47 غرفه داخلي و 106 غرفه خارجي از 21 کشور جهان حضور دارند که از اين ميان، 6 کشور به صورت پاويون حضور يافته اند. وي افزود: شرکت هاي داخلي در 35 هزار و 977متر مربع فضاي سرپوشيده و 8 هزارو 986متر مربع فضاي باز و غرفه هاي خارجي نيز در 2 هزار و 94 متر مربع فضاي سر پوشيده و 165 متر فضاي باز جانمايي شده اند. رئيس روابط عمومي شرکت ملي نفت ايران افزود: شرکت هاي بالادستي با محوريت شرکت ملي نفت ايران در سالن هاي 8 و 9، صنايع ميان دستي و مرتبط با شرکت ملي گاز ايران با محوريت اين شرکت در سالن 38، شرکت هاي فعال در حوزه پالايش و پخش فرآورده هاي نفتي با محوريت آن شرکت در سالن 41، شرکت هاي فعال در حوزه پتروشيمي با محوريت شرکت ملي صنايع پتروشيمي در سالن هاي 14 و 15 جانمايي شده اند؛ همچنين شرکت هاي دانش بنيان، دانشگاه ها و سازندگان 10 گروه کالايي، با همراهي مديريت ساخت و تامين کالاي شرکت ملي نفت ايران در سالن 27 استقرار يافته اند. محمد ناصري به جانمايي سازندگان تجهيزات صنعت نفت با محوريت انجمن استصنا در سالن 31، جانمايي سازندگان تجهيزات صنعتي ايران با محوريت انجمن ستصا در سالن 6 و جانمايي صادرکنندگان فرآورده هاي نفتي، گازي و پتروشيمي نيز با محوريت اتحاديه صادرکنندگان در سالن 7 اشاره کرد و گفت: جديدترين بخش نمايشگاه امسال، اختصاص فضا به استارتاپ هاي نفتي و برگزاري جلسات تخصصي براي آنان است که با مديريت و همکاري معاونت مهندسي، پژوهش و فناوري وزارت نفت صورت گرفته است. مدير اجرايي بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي تصريح کرد: همزمان با برگزاري نمايشگاه، گردهمايي هاي مختلفي نيز با محوريت بورس نفت، بهينه سازي مصرف سوخت، راهکارهاي افزايش سهم بخش خصوصي در بازارهاي بين المللي، اتوماسيون صنعتي، امنيت سايبري، CNG و صنايع مرتبط، معرفي ظرفيت دانشگاه ها در حوزه مديريت ايمني فرآيند در صنايع نفت، مديريت مشعل در صنايع نفت و مبارزه با آلودگي هاي نفتي با راهبري مسؤولان، شرکت ها و دانشگاه هاي ذي ربط برگزار مي شود. ناصري از برنامه ريزي براي امضاي چند تفاهم نامه نيز بين شرکت هاي حاضر در نمايشگاه خبر داد.
افزون بر نشست هاي خبري مديران ارشد نفتي که طبق روال هر سال در جريان نمايشگاه برگزار مي شود، برگزاري همايش هايي با مضامين مختلف از جمله بورس نفت، بهينه سازي مصرف سوخت، راهکارهاي افزايش سهم بخش خصوصي در بازارهاي بين المللي انرژي، معرفي ظرفيت هاي دانشگاهي در حوزه مديريت ايمني فرآيند در صنعت نفت و امنيت سايبري حوزه اتوماسيون صنعتي نيز در نمايشگاه امسال برنامه ريزي شده است. بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي روز چهارشنبه (11 ارديبهشت 98) با حضور مديران ارشد صنعت نفت، شماري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و نمايندگاني از شرکت هاي داخلي و خارجي فعال در صنعت نفت ايران با شعار« رونق توليد » آغاز به کار کرد. محمد سانوسي بارکيندو، دبيرکل سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) از ميهمانان ويژه اين نمايشگاه است .
ایران از اوپک خارج نمی شود
مسعود کرباسيان، مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در حاشيه آيين افتتاحيه بيست وچهارمين نمايشگاه بين المللي صنعت نفت در جمع خبرنگاران گفت: نبايد به نفت به عنوان حربه سياسي نگاه کنيم؛ روند صادرات نفت ايران ادامه مي يابد و ايران از اوپک خارج نمي شود. کرباسيان گفت: قرار نيست يک نفر در دنيا تعيين کند ما چگونه رفتار کنيم و ما هم صرفا تماشاکننده باشيم؛ ايران هم سياست هاي خود را دنبال مي کند. وي در پاسخ به سوالي درباره احتمال خروج ايران از اوپک در شرايط فعلي گفت: ايران از اوپک خارج نمي شود. کرباسيان، تداوم صادرات نفت و تلاش براي توليد بيشتر فرآورده هاي نفتي، ايجاد ارزش افزوده از محل توليد و صادرات فرآورده ها را برنامه پيش روي صنعت نفت عنوان کرد. مديرعامل شرکت ملي نفت ايران در پاسخ به سوالي درباره بيمه نفتکش ها اظهار کرد: مکانيزم هاي لازم در اين زمينه ديده شده و همه نفتکش ها بيمه مي شوند. وي در پاسخ به سوال ديگري درباره روابط ايران با چين، هند و آذربايجان عنوان کرد: در چارچوب سياست هاي مان با کشورهاي مختلف در تعامل و مذاکره هستيم.