مديران شرکت هاي پالايش نفت از تلاش براي تحقق شعار امسال سخن مي گويند:

رونق توليد با حمايت از صنايع داخلي

سميه راهپيما- نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي ايران به عنوان بزرگترين رخداد صنعتي و تجاري ايران در اين حوزه، كه سالانه با حضور جمع كثيري از شركت هاي توانمند داخلي و خارجي در زمينه صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي برپا مي شود، فرصتي است تا شركت هاي فعال در اين صنعت دستاوردها و محصولات خود را در معرض ديد دست دركاران و متخصصان اين صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضاي بازارها و سمت و سوي رشد اين صنعت، فعاليت ها و نوآوري هاي آتي خود را هدايت کنند. از اين رو شرکت هاي پالايش نفت نيز همانند سال هاي گذشته، حضور فعالي در روزهاي برگزاري اين نمايشگاه داشتند و مديران آنها نيز براي رايزني با ديگر شرکت هاي پالايشي و صنايع داخلي به گفت وگو نشستند. هفته نامه «مشعل» با برخي مديران شرکت هاي پالايش نفت با طرح سوال هايي همچون رونق توليد، اقتصاد مقاومتي و بهره مندي از توانمندي داخلي به گفت وگو نشسته است که مشروح آن را در ادامه مي خوانيد:

صرفه جويي 5 ميليارد دلاري

«با راه اندازي کامل سه فاز پالايشگاه ستاره خليج فارس در سال گذشته، سالي بسيار پر بار داشتيم و اميد است امسال که به عنوان «رونق توليد» نام گرفته، بتوانيم ظرفيت پالايشگاه را تا پايان شهريور به 450 هزار بشکه در روز برسانيم؛ البته برنامه ريزي شده تا پايان سال اين ميزان به 540 هزار بشکه در روز برسد.» اين بخشي از صحبت هاي محمد علي دادور، مديرعامل پالايشگاه ستاره خليج فارس است.

به گفته او، «در فاز چهارم پالايشگاه نيز، افزايش ظرفيت بر مبناي بنزين داريم؛ اما در اين زمينه چون رسالت تامين خوراک پتروشيمي ها را برعهده داريم، سعي مي کنيم تا 20 هزار بشکه خوراک پتروشيمي ها را نيز تامين کنيم. بايد گفت که فاز چهار، بهينه سازي ظرفيت و رفع موانع توليد است.»

دادور مي گويد: «سال گذشته در زمينه بنزين خودکفا شديم. اگر روند مصرف مديريت شود، مي توانيم به عنوان صادرکننده بنزين در منطقه مطرح باشيم. همچنين با مديريت درست مصرف مي توانيم روي قيمت گذاري فراورده هاي نفتي، نقشي اساسي داشته باشيم. اکنون در زمينه فراورده گاز مايع، تعيين کننده قيمت منطقه بوده و هستيم و بايد ساير مبادي توليد نيز با ما همکاري کنند.»

مدير عامل پالايشگاه ستاره خليج فارس به سياست هاي اقتصاد مقاومتي اشاره مي کند و مي گويد: « بايد ميعانات گازي که از چاه ها خارج مي شود را پالايش کنيم و استمرار برداشت از پارس جنوبي را تحقق ببخشيم؛ اين يعني اقتصاد مقاومتي. از طرفي در فراورده بنزين خودکفا شده ايم که اين امر باعث صرفه جويي حداقل سالي 5 ميليارد دلار شده است. »

بهره مندي از توانمندي صنايع داخل استان

به دليل وجود صنايع بزرگ در استان مرکزي، شرکت پالايش نفت امام خميني (ره) شازند مي تواند از اين مزيت براي تامين قطعات و تجهيزات مورد نياز خود بهره مند شود. در اين زمينه عليرضا امين، مدير عامل پالايشگاه امام خميني (ره) شازند مي گويد: «تمام تجهيزات پالايشگاهي از سوي شرکت هاي مستقر در استان مرکزي تامين مي شود و آنها در مناقصه هاي مان شرکت مي کنند و سهم بسزايي در توليد اين پالايشگاه دارند . با شرکت هاي سازنده، وارد مذاکره شده ايم و در حال امضاي تفاهم نامه هستيم و از اين طريق مقدمات ساخت بسياري از تجهيزات را فراهم کرده ايم. بايد گفت که بيش از 70 درصد تجهيزات پالايشگاه در داخل کشور و به طور عمده در استان مرکزي ساخته مي شوند.»

او ادامه داد: «دستيابي به فناوري ساخت کاتاليست، يکي از مواردي است که به رونق توليد در کشور کمک مي کند که در اين زمينه با شرکت هاي داخلي، تفاهم نامه امضا کرده ايم.»

امين با اشاره به اقتصاد مقاومتي مي گويد: «اقتصاد مقاومتي، جدا از رونق توليد نيست و بايد به نيروها و تجهيزات داخلي متکي باشيم تا بتوانيم شرکت هاي داخلي را در ساخت دستگاه ها توانمند کنيم. با اين روش هم وابستگي کم مي شود و هم شرکت هاي داخلي رونق پيدا مي کنند. اکنون صنايع بزرگي با ما همکاري دارند و برخي از تجهيزاتمان که الکترونيکي است، از طريق صنايع الکترونيک ايران تامين مي شود، پمپ ها، ولو ها و شيرهاي صنعتي بزرگ، از سوي صنايع داخلي در استان مرکزي توليد مي شود که اين روند به اقتصاد مقاومتي و رونق توليد کمک مي کند.»

مدير عامل پالايشگاه امام خميني(ره) شازند در ادامه به چند پروژه اشاره مي کند و مي گويد: «پروژه بازيافت آب هاي آلوده و بازگشت به سيستم برج خنک کننده اين واحد صنعتي، با ظرفيت 250 تا 350 مترمکعب در ساعت از ماه آينده از سوي پيمانکار کليد مي خورد. پايش آب هاي زيرزميني از ديگر پروژه هاي زيست محيطي اين پالايشگاه است. اين پروژه با هدف بررسي و پيگيري آلودگي احتمالي زمين هاي اطراف اين پالايشگاه، شرکت هاي پخش و خطوط لوله و مخابرات همجوار در سه ماه آينده آغاز خواهد شد. در اين پروژه که مشاور پيمانکار اجرايي آن انتخاب شده، بيش از 50حلقه چاه حفر خواهد شد. پروژه فرايندي تعويض پکينگ هاي دو برج خنک کننده موجود نيز در حال انجام است، ضمن آنکه نصب 11 بازوي بارگيري فراورده هاي ويژه را نيز در برنامه داريم. »

 کمک به صنايع آينده

لطف اله هنگي، مدير عامل شرکت پالايش نفت تهران در زمينه شعار امسال که رونق توليد است، مي گويد: «با حمايت از شرکت هاي داخلي مي توان شعار «رونق توليد» را به ثمر رساند. با توجه به شرايط موجود، استفاده از صنايع داخلي بسيار مهم است، از اين رو در زمينه صنايع داخلي تاکيد مي کنم که بايد به صنايع داخلي کمک کنيم. کمک امروز به صنايع داخلي، کمک به صنايع آينده است.»

او ادامه داد: «اکنون در بيش از 80 درصد تجهيزات پالايشگاه تهران از شرکت هاي داخلي در زمينه هاي کاتاليست، تجهيزات دوار و ... استفاده مي کنيم و در اين خصوص مشکلي نداريم. اميدوارم بتوانيم با برنامه ريزي، 100 درصد تجهيزات مورد نياز خودمان را در داخل کشور توليد کنيم.»

به گفته هنگي «براي حمايت از صنايع داخلي، کارگروهي در شرکت، با عنوان قطعه سازي و حمايت از صنايع داخلي تشکيل داده ايم تا شرکت هاي توليدکننده را براي حضور در مناقصه ها رتبه بندي کنيم.»

مدير عامل شرکت پالايش نفت تهران مي گويد: «اقتصاد مقاومتي و رونق توليد به تجهيزات ساخت داخل باز مي گردد، يعني اگر شرکت ها به سمتي سوق پيدا کنند که شناخته و حمايت شوند، جلوي خروج ارز از کشور را خواهيم گرفت.»

استخدام 340 نفر از طريق آزمون

هاشم نامور، مديرعامل شرکت پالايش نفت بندرعباس مي گويد: «در سال گذشته پروژه ملي افزايش ظرفيت توليد بنزين و بهبود کيفيت بنزين و نفت گاز پالايشگاه بندرعباس با تلاش هاي شبانه روزي مجموعه مديران، کارکنان و متخصصان متعهد اين شرکت و بهره گيري از خدمات پيمانکار تکميل و با حضور رئيس جمهور افتتاح شد و به بهره برداري رسيد. هدف از اين پروژه ملي، توليد فراورده هاي نفتي با کيفيت بر اساس استاندارد هاي جهاني است که اين هدف با تلاش هاي شبانه روزي مجموعه مديران، کارکنان و متخصصان متعهد اين شرکت و بهره گيري از خدمات پيمانکار محقق شد و بنزين توليدي پالايشگاه نفت بندرعباس مطابق با استاندارد يورو 5 و نفت گاز نيز مطابق با استاندارد يورو 4 توليد مي شود.» به گفته او «يکي از دستاوردهاي طرح افزايش ظرفيت توليد بنزين و بهبود کيفيت بنزين و نفت گاز پالايشگاه که در اواخر سال گذشته به بهره برداري رسيد، علاوه بر ايجاد بسترهاي لازم براي تربيت نيروهاي متخصص، باعث ايجاد اشتغال پايدار براي 650 نفر شد. در اين زمينه از ابتداي امسال آخرين گروه از نيروهاي جديدالاستخدام به تعداد 340 نفر که از طريق آزمون و مصاحبه فني و تخصصي جذب شدند، بتدريج وارد پالايشگاه مي شوند.»

نامور ادامه داد: «يکي از اهداف و سياست هاي مهم پالايشگاه نفت بندرعباس، ايجاد اشتغال پايدار و استفاده از نيروهاي متخصص و توانمند براي پيشبرد اهداف توليدي است و از سوي ديگر ايجاد اشتغال باعث توسعه فرهنگي، رشد اقتصادي و کاهش ناهنجاري هاي اجتماعي در منطقه مي شود. در اين زمينه اين شرکت با توجه به اجراي طرح هاي توسعه پالايشگاه بويژه در چند سال اخير، اقدام به جذب تعداد قابل توجهي از متقاضيان کار بخصوص نيروي بومي منطقه کرده است.»

کاهش وابستگي به واردات کالاهاي اساسي

ابوالفضل قالب، مدير بازرگاني شرکت پالايش نفت تبريز نيز مي گويد: «براي جلوگيري از خام فروشي در کشور تصميم گرفته شد تا در توليدات خود تغييراتي ايجاد و با ارزش افزوده بيشتر فراورده هايمان را صادر کنيم. تنها کاري که در زمينه اقتصاد مقاومتي مي توان کرد، اين است که صدور نفت خام را کاهش دهيم و فراورده هاي با ارزش افزوده بيشتر را صادر کنيم، از اين رو کشورهاي همسايه بازار خوبي براي توليد مواد نفتي است . » او ادامه داد: «در کنار فراورده هاي توليدي پالايشگاه تبريز که شامل آيزوفيد، آيزوسايکل، گوگرد، وکيوم باتوم، انواع لوبکات هاي سبک و سنگين، انواع حلال هاي 402 و 404 مي شود، مي خواهيم در آينده ضد يخ نيز توليد کنيم.»

قالب مي افزايد: «در گذشته براي تعميرات اساسي، کالاهاي مورد نياز خود را وارد مي کرديم، اما اکنون سعي مي کنيم تا بيشتر تعميرات اساسي بر اساس توليدات داخل باشد. تلاش بر اين است که وابستگي به واردات کالاهاي اساسي را کمتر کنيم.»

به گفته مدير بازرگاني شرکت پالايش نفت تبريز، «حدود 90 درصد تجهيزات مکانيکي از شرکت هاي داخلي تامين مي شود و در ساير موارد نيز از تجهيزات تو ليد داخل استفاده مي کنيم.»

 

مديرعامل شرکت پالايش نفت اصفهان در حاشيه نمايشگاه خبر داد؛

راه اندازي واحد تقطير شماره 3 شرکت پالايش نفت اصفهان در خرداد ماه

 مدير عامل شرکت پالايش نفت اصفهان از راه اندازي واحد تقطير 3 اين شرکت که به منظور رفع تنگناهاي عملياتي و تثبيت ظرفيت پالايشگاه اصفهان طراحي و اجرا شده، خبر داد. مرتضي ابراهيمي، مدير عامل شرکت پالايش نفت اصفهان در حاشيه بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي گفت: «هدف از راه اندازي تقطير سوم با ورودي 120 هزار بشکه نفت خام، كيفي سازي محصولات توليدي و كاركرد ايمن تر واحدهاي موجود است.»  وي در خصوص توليد بنزين پالايشگاه اصفهان گفت: «از ابتداي ارديبهشت سال گذشته، كل بنزين توليدي پالايشگاه اصفهان كه حدود 10 الي 11ميليون ليتر است، از سطح كيفي يورو 4 به يورو 5 ارتقا پيدا كرده است. همچنين از مجموع حدود 22 ميليون ليتر گازوييل توليدي پالايشگاه، حدود 2 ميليون ليتر گازوييل با سطح كيفي يورو5 توليد مي شود كه اميدواريم در صورت همکاري اداره گمرکات کشور مبني بر ترخيص کالاهاي اين بخش که ماه ها در کمرگ باقي مانده و با نصب آن در سايت، اواخر سال آينده شاهد راه اندازي واحدهاي تصفيه گازوييل و توليد كامل اين محصول در حد استاندارد يورو 5 باشيم.»

ابراهيمي با اشاره به واحد گرانول سازي گوگرد شرکت پالايش نفت اصفهان اعلام کرد: «اين پروژه پيشرفتي معادل 95 درصد داشته و با توجه به اتصال برق 230 کيلوولت توسط برق منطقه اي پست مربوطه برق دار شده و در حال پيش راه اندازي است. اين واحد با ظرفيت گرانول سازي 300 تن گوگرد در روز در آينده نزديك در سرويس قرار خواهد گرفت.»