اپلیکیشن های کاربردی ورزشی
Daily Ab Workout FREE
این اپلیکیشن رایگان برای اندروید و iOS تنظیم شده و نرمش هایی را برای آقایون و خانم ها معرفی می کند که با انجام دادن روزانه ۵ تا ۱۰ دقیقه از آنها، می توان عضلات شکم قوی تری داشت. نرمش های ارائه شده در این نرم افزار از سوی یک مربی مورد تایید، اجرا شده و عضلات اصلی شکمی را شامل می شوند. این نرم افزار، کاربری ساده ای دارد و تنها کافی است که همراه با پخش ویدئو، نرمش ها را انجام بدهید، همچنین این اپلیکیشن، حرکت های باقی مانده و توضیحات هر حرکت را به شکل نوشتاری به شما اطلاع می دهد.
ویژگی های اصلی Daily Ab Workout FREE شامل کاربری ساده، دارا بودن ۱۰ نوع از بهترین نرمش ها برای تقویت عضلات شکم، امکان انتخاب مدت زمان نرمش (۵ تا ۱۰ دقیقه)، نمایش نرمش ها با ویدئو، به همراه توضیحات نوشتاری و... می شود.
Freelatics
Freeletics بر اساس چهار محور اصلی تناسب اندام، تمرینات و ورزش های بدنسازی، تغذیه و دویدن عمل می کند. این برنامه بدنسازی، شما را از محدودیت هایتان دور می کند و حرکات آن از وزن بدن شما می کاهد؛ چرا که باید این حرکات را در سریع ترین زمان ممکن به پایان برسانید. برای هر تمرین، یک ویدیو وجود دارد که نحوه صحیح انجام آن را نشان می دهد. همچنین این برنامه به شما انگیزه می دهد تا به برنامه تان پایبند باشید و هر بار رکورد خود را بزنید. اگر بخواهید، می توانید هزینه اشتراک برای دسترسی به مربی را پرداخت کنید تا تمرین هایی متنوع تر و همچنین برنامه ای مخصوص برای هدف خودتان دریافت کنید. همچنین اشتراک دیگری برای گرفتن برنامه تغذیه در این برنامه وجود دارد که برنامه غذایی هفتگی به شما می دهد تا تمریناتتان را با این برنامه غذایی تکمیل کنید.
به مناسبت 30 اردیبهشت،روزملی جمعیت
نگرانی برای عددهای مثبت و منفی
پس از طرح نگرانی هایی که در زمینه رشد جمعیت کشور در سال های آخر دهه 80 شمسی، بویژه پس از اجرای سرشماری سال90 و کاهش میزان باروری کل کشور به کمتر از سطح جانشینی، ایجاد شده بود، چند سال قبل و در 30 اردیبهشت ماه 93 مقام معظم رهبری سیاست های مهم جمعیتی را ابلاغ کردند و از این تاریخ به بعد 30 اردیبهشت، متناسب با اهمیت این موضوع، به عنوان روز ملی «جمعیت» نامگذاری شد. تنظیم و ابلاغ این سیاست ها در سال هایی که کشور در گذار از موهبت جمعیتی (پنجره جمعیتی) و با صورت بندی اقتصاد مقاومتی در تلاش برای تحقق اهداف بلند خود در زمینه تحقق پیشرفت وعدالت است، حاکی از جامع نگری مقام معظم رهبری و ضرورت توجه به استمرار جوانی، پویایی و بالندگی جمعیت با اقناع نخبگان است که در مقاطع مختلف مورد تأکید ایشان قرار گرفته است؛ اگرچه بسیاری از مردم به این موضوع مهم تنها از زاویه فرزندآوری نگاه می کنند؛ اما این سیاست ها به ابعادی عمیق تر و پنهان تر از دید عموم مردم می پردازد و زیست حال و آینده ایرانیان را مد نظر قرار می دهد.
پدربزرگ ها و پدران ما و همه نسل های قبل و بعد از ما بخشی از امید به آینده را، با باروری و داشتن فرزندانی سالم به دست آورده و می آوردند و این موضوع، عادت یا روشی برای همه مردمان این کره خاکی است. همه ما در مورد زندگی خودمان و فرزندان مان نگران هستیم و در بیشتر دوران، شرایط زندگی امروز و فردایمان در تعداد فرزندان مان نقش داشته است. نوع زندگی شهری و کمرنگ شدن ازدواج های ساده همراه با کمک خانواده ها برای جوانان، یکی از دلایل مهم کاهش ازدواج ها و کاهش باروری در سال های گذشته بوده و همچنان همین چالش در جامعه وجود دارد. بسیاری از جوانان حتی اگر برای ازدواج پا پیش بگذارند، تصمیم ندارند به همین زودی ها بچه دار شوند و همین تاخیر در باروری به نوعی از سبک زندگی شهری در شهرهای بزرگ شده است؛ سبکی که به مرور به تهدید جمعیت شهری و روستایی هم تبدیل شده است. در سیاست های کلی جمعیت که حالا چهار سال از ابلاغ آن می گذرد، مواردی مانند ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوران بارداری و شیردهی و پوشش بیمه ای هزینه های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری مورد تاکید قرار گرفته است. در عین حال مواردی مثل ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی - ایرانی، ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی، فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان، توانمندسازی جمعیت در سن کار، باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیت، حفظ و جذب جمعیت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیتی، مدیریت مهاجرت داخلی و خارجی، تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، تقویت مؤلفه های هویت بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی)، ارتقای وفاق و همگرایی اجتماعی و رصد مستمر سیاست های جمعیتی از دیگر مفاد سیاست های کلی جمعیت است که در این چند سال مورد تاکید و پیگیری بوده اند.
آمارهایی که سازمان ثبت احوال هر 6 ماه یا یک سال یکبار در مورد دو اتفاق مهم جمعیتی یعنی ازدواج و طلاق ارائه می دهند، به اندازه خود نگران کننده است، اما وقتی آمار پنج ساله سرشماری ها را مرور می کنیم، بیشتر متوجه تفاوت ها می شویم. این تفاوت ها در چهار واقعه مهم جمعیتی، یعنی تولد، فوت، ازدواج و طلاق در سال 90 حجم زیادی را نشان داد. رشد منفی مستمر ازدواج ها نگران کننده بود و در سال 90 به ۱.۹- درصد، در سال ۹۱ به ۵.۱-، در سال ۹۲ به ۶.۷- و در سال ۹۳ نیز به ۶.۵- درصد رسیده و این حرکت منفی در ازدواج ها منجر به کاهش سهم جمعیت جوان شده بود؛ این نگرانی زمانی افزایش یافت که مشخص شد تا پایان دهه 80 این روند در هر سال مثبت بود، به طوری که جمعیت جوان 35 درصدی کشور در سال های 85 تا 90 به کمی بیشتر از 31 درصد در سال 90 رسیده بود.
با توجه به اینکه از سال 75 تاکنون به طور میانگین هر سال حدود یک میلیون نفر به جمعیت کشور افزوده شده، کارشناسان معتقدند که نرخ رشد جمعیت صفر نمی شود و پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال1400 این نرخ به حدود 2 درصد هم می رسد و می توان گفت که این تغییر، جدا از شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و سایر مولفه ها به شکل قابل ملاحظه ای مدیون ابلاغ به موقع سیاست های جمعیتی و توجه به مقوله مهم جمعیت بوده است.
داستان عکس
حوالي ساعت 22:40 دقيقه 18ارديبهشت، سراي دودري بازار تبريز، شاهد آتش سوزي گسترده اي بود. اين سراي بازار محل فروش عمده لوازم آرايشي و بهداشتي بود که اجناس و ساختمان بيش از 100 مغازه در اين آتش سوختند. طبق اعلام سازمان آتش نشاني تبريز، هنوز آمار دقيقي از تعداد مغازه هاي آسيب ديده و ميزان خسارت اين سانحه در دسترس نيست و علت وقوع آتش سوزي در دست بررسي است.
عکس: مريم ابراهيمه-ايسنا