رئيس جمهوري:

توليد فراورده هاي نفتي يورو 4 و 5 به بهبود محيط زيست کمک کرد

رئيس جمهوري گفت: دولت يازدهم و دوازدهم در زمينه توليد فراورده هاي نفتي يورو 4 و 5 و بهبود شرايط زيست‎محيطي تلاش‎هاي خوبي کرده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، دکتر حسن روحاني روز سه شنبه (چهارم تيرماه) در ديدار با وزير و مديران ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اينکه دولت يازدهم و دوازدهم در زمينه محيط زيست اقدام هاي بسيار خوبي را به انجام رساند، گفت: در شرايطي که بنزين پتروشيمي و گازوييل، شرايط بدي از لحاظ محيط زيستي براي مردم به وجود آورده بود، دولت در زمينه توليد فراورده هاي يورو 4 و 5 تلاش هاي خوبي انجام داد و امروز با دسترسي مردم به اين فراورده ها، اقدام هاي ارزشمندي در زمينه بهبود سلامت به انجام رسيده است.

رئيس جمهوري افزود: در دولت يازدهم تا چند سال در تحريم و چند سال در فشار کاهش قيمت نفت قرار داشتيم، به گونه اي که قيمت نفت از 120 دلار به 30 دلار رسيد، اما دولت به گونه اي تلاش کرد که مردم کاهش درآمدها تا يک چهارم را احساس نکنند.

وي با بيان اينکه در سال هايي که برجام به ثمر رسيده بود و گشايشي ايجاد شده بود، عده اي اجازه ندادند مردم از ثمرات آن لذت ببرند، اظهار کرد: از همان ابتدا شروع به ايراد گرفتن کردند. هنگامي که شرکت هاي خارجي براي سرمايه گذاري به کشور مي آمدند، مي گفتند چرا اين شرکت آمده است و وقتي مي رفتند مي گفتند چرا رفته اند؟ قرارداد مي بستيم، مي گفتند خيانت به عالم بشريت شده است و اگر قراردادي برهم مي خورد، باز هم مي گفتند خيانت کرده اند و در نهايت نگذاشتند مردم اين گشايش را حس کنند و از آن لذت ببرند. روحاني گفت: خوشبختانه کاري که آمريکا در اين روزها انجام مي دهد، به معناي ناموفق بودن حتمي برنامه ها و شکست قطعي آنان است و از لحاظ سياسي، هيچ ترديدي در آن وجود ندارد. رئيس جمهوري ادامه داد: امروز در هيات حاکمه آمريکا يک سرخوردگي عجيب و سردرگمي بزرگ به وجود آمده است. آنها سرخورده شده اند، زيرا هر اقدامي مي کنند، به نتيجه نمي رسد و تأثيري ندارد، به گونه اي که آنها توقع داشتند کشور را در مدت دو تا سه ماه به هم بريزند، اما هر اقدامي مي کنند، مي بينند ملت ايران مستحکم تر، سرزنده تر و با روحيه بهتر در عرصه هاي مختلف حرکت مي کند.

 

عضو هيات رئيسه کميسيون انرژي مجلس:

هجمه ها عليه وزير نفت سياسي و هدفمند است

عضو هيات رئيسه کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه وزير نفت در سخت ترين شرايط پس از پيروزي انقلاب اسلامي سکاندار وزارت نفت است، گفت: متاسفانه هجمه هاي اخير به وزير نفت کاملا سياسي، هدف دار و هدفمند است. عبدالحميد خدري، نماينده بوشهر، گناوه و ديلم در مجلس شوراي اسلامي، در گفت وگو با خبرنگار شانا، با اشاره به اينکه امروز وزارت نفت در خط مقدم مقاومت در مقابل تحريم ها و تهاجم دشمن قرار دارد، گفت: در حالي که صنعت نفت ازسوي دشمنان خارجي مورد تحريم قرار گرفته است، برخي در داخل به صورت هدفمند هجمه هاي بي سابقه اي را به وزير نفت آغاز کرده اند. وي با بيان اينکه در شرايط کنوني و همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند بايد يک صدايي در داخل کشور از سوي مسؤولان شنيده شود، افزود: اينگونه هجمه هاي داخلي به وزير نفت منطقي نيست. امروز وزارت نفت نوک پيکان حملات دشمن و در خط مقدم مبارزه قرار دارد، از اين رو همه مسؤولان اعم از نمايندگان مجلس، قوه قضائيه، صداوسيما و ... بايد از اين وزارتخانه حمايت کنند. عضو هيات رئيسه کميسيون انرژي مجلس تصريح کرد: وزير نفت در سخت ترين شرايط پس از پيروزي انقلاب اسلامي و حتي سخت تر از جنگ تحميلي سکاندار وزارت نفت است. امروز زمان تسويه حساب سياسي نيست. بايد در کنار يکديگر باشيم تا از اين بحران ها عبور کنيم.

 

وزير اسبق نفت:

فضاسازي ها عليه وزارت نفت ناشي از مخاصمات سياسي است

وزير اسبق نفت با اشاره به اظهارنظرهايي از سوي برخي افراد مانند دبير پيشين شوراي عالي امنيت ملي در زمينه مقايسه فروش نفت در دوره پيشين تحريم و اکنون گفت: انتقادهاي او را بايد به حساب رقابت گذاشت، اکنون شرايط سخت تر شده و طرح اين مباحث ناشي از مخاصمات سياسي است. محمد غرضي با بيان اينکه وزارت نفت طبق قانون عمليات فروش نفت را اجرايي کرده و خارج از آن کاري نمي کند، افزود: طبق مجوزهايي که دولت به وزارت نفت مي دهد، نفت صادر مي کند و گزارش همه اقدام ها هم ارائه مي شود. وزير اسبق نفت اظهار کرد: بدون شک وزارت نفت متکي به وزير نيست و همه امکانات و استعدادها از کارگر عملياتي تا متخصصان سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) همگي به کار گرفته شده اند تا تحريم ها را دور بزنيم؛ همان گونه که در زمان جنگ نيز بيشترين کمک را اين وزارتخانه از آزادسازي آبادان گرفته تا فروش نفت براي مقابله با جنگ داشت.غرضي تاکيد کرد: بدون شک وزارت نفت در شرايط کنوني نيز به خوبي از پس مشکلات بر مي آيد و نيازي نيست از بيرون برخي مدعيان را براي مقابله با حملات مشارکت دهد.

 

مجلس درخواست کرد:

 استفاده از ظرفيت صندوق توسعه ملي در توسعه پالايشگاه ها

رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: به منظور استفاده از ظرفيت صندوق توسعه ملي براي توسعه پالايشگاه ها، به مقام معظم رهبري نامه اي نوشته شده که هنوز پاسخ نداده اند، زماني که پاسخ ايشان را دريافت کنيم، در اين باره تصميم گيري خواهد شد.

به گزارش شانا، در جريان طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه ميعانات گازي و نفت خام با استفاده از سرمايه گذاري مردمي که در صحن علني مجلس شوراي اسلامي بررسي شد، نمايندگان با پيشنهاد سيد فريد موسوي، عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي مبني بر حذف عبارت «صندوق توسعه ملي موظف است به اين مجوزها تعهد تنفس خوراک ارائه کند» موافقت کردند. علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز درباره اين بند گفت: به دليل اينکه صندوق توسعه ملي در اين بند موظف شده به مجوزهاي تنفس خوراک اجازه بهره برداري بدهد، اشکال قانون اساسي وجود دارد.

وي افزود: برداشت از صندوق توسعه ملي نياز به اذن مقام معظم رهبري دارد. درخواست برداشت از صندوق توسعه ملي در اين زمينه (توسعه پالايشگاه ها) را به رهبر معظم انقلاب تقديم کرده ايم تا در صورت موافقت اشکالات آن برطرف شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي با توجه به تعيين تکليف نشدن اصلاحات و وجود برخي اشکالات قانوني در طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه ميعانات گازي و نفت خام با استفاده از سرمايه گذاري مردمي، پيشنهاد ارجاع مواد آن به کميسيون انرژي مجلس را به رأي گذاشت که نمايندگان نيز با 162 رأي موافق، 9 رأي مخالف و 7 رأي ممتنع از مجموع 221 نماينده حاضر در صحن علني، با اين پيشنهاد موافقت کردند. نمايندگان در نشست علني (يکشنبه، دوم تيرماه) مجلس شوراي اسلامي، کليات طرح افزايش ظرفيت پالايشگاه ميعانات گازي و نفت خام با استفاده از سرمايه گذاري مردمي را تصويب کردند.

 

سخنگوي هيات نظارت بر رفتار نمايندگان اعلام کرد:

ارجاع شکايت زنگنه از يک نماينده مجلس به قوه قضائيه

سخنگوي هيات نظارت بر رفتار نمايندگان، از ارجاع شکايت وزيرنفت از يک نماينده مجلس به قوه قضائيه خبر داد.

به گزارش خانه ملت، محمدجواد جمالي نوبندگاني در حاشيه جلسه علني روز سه شنبه (چهارم تيرماه) مجلس در جمع خبرنگاران گفت: به دنبال شکايت هايي که از طرف آقاي زنگنه وزير نفت از يکي از نمايندگان مجلس صورت گرفته بود، امروز جلسه اي با حضور همه اعضاي هيات تشکيل شد و آقاي زنگنه با حضور در جلسه، اطلاعاتي را در مورد جکتي که گفته بودند اوراق شده و به منابع کشور آسيب وارد کرده، ارائه کردند.

وي افزود: آقاي زنگنه درباره موضوع دستگاه کارت خوان در وزارت نفت توضيحاتي را به صورت مشروح ارائه دادند؛ افزون بر اين، مشکلات مالي در حوزه پتروشيمي به بحث گذاشته شد. در اين زمينه نماينده محترم هفته گذشته مستندات خود را ارائه و امروز هم آقاي زنگنه توضيحاتي داد.

نماينده مردم فسا در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: هيات نظارت بر رفتار نمايندگان، موضوعات مربوط به جکت اوراق شده و دستگاه کارت خوان را جزو وظايف نمايندگي تشخيص نداد و آن را به دادگاهي که اين شکايت از آنجا آمده محول کرد تا نماينده مربوطه توضيحات خود را در همانجا ارائه کند، اما در مورد پتروشيمي توضيحاتي را که نماينده محترم داده بود خلاف وظايف نمايندگي تشخيص نداديم. سخنگوي هيات نظارت بر رفتار نمايندگان مجلس افزود: همچنين وزارت نفت شکايتي را عليه آقاي ابوترابي، نماينده نجف آباد در رابطه با اظهارات مربوط به وزارت نفت داشته که از ايشان دعوت مي کنيم در جلسه بعدي مستندات و دفاعيات خود را مطرح کند.

 

ادعاهاي 2 نماينده مجلس شوراي اسلامي نادرست بود

توضيحات وزارت اطلاعات درباره نفوذ در وزارت نفت

يک مقام آگاه در وزارت اطلاعات به اظهارات نماينده مجلس درباره نفوذ در وزارت نفت به واسطه ارتباطات يک خانم با تعدادي از مديران وزارت نفت واکنش نشان داد.

به گزارش ايرنا، در پي انتشار خبري در بعضي رسانه ها به نقل از دو تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مبني بر نفوذ در وزارت نفت به واسطه ارتباطات يک خانم با تعدادي از مديران وزارت نفت با هدف اخلال و تصميم سازي در جهت خواسته هاي دشمن، يک مقام آگاه در وزارت اطلاعات ضمن نادرست خواندن خبر يادشده گفت: محتواي پرونده هاي امنيتي تنها در اختيار مراجع ذي صلاح امنيتي قرار مي گيرد و بيان اتهام هايي از اين دست توسط هر فرد يا مراجع ديگري فاقد اعتبار است.

 

دورنماي بازار نفت تيره تر از انتظارها

رسانه ها توجه خود را به تلاش عربستان براي محدود کردن توليد اوپک و متحدانش در بحبوحه رشد توليد نفت شيل در آمريکا معطوف کرده اند، اما حسي از بيماري به سرعت آسيا را فرا مي گيرد.  به گزارش بلومبرگ، با توجه به گذشت يک سال از جنگ تجاري آمريکا و چين و مشاهده نشدن نشانه هايي از پايان آن، پيامدهاي اين جنگ خود را در قالب هاي گوناگون، از کاهش نگران کننده سود خودروسازان ژاپني تا کاهش مصرف گازوئيل در چين، نشان داده است.پالايشگران بزرگ آسيا از کره جنوبي گرفته تا تايوان، در حال کاهش فرآوري نفت هستند، زيرا ضعف تقاضا، سود پالايشي آنها را کاهش مي دهد. از سوي ديگر، چند پالايشگاه بزرگ آسيايي قرار است امسال افتتاح شوند و اين مسئله سوخت ارزان و جنگ قيمت را در بازار آسيا به راه مي اندازد.اين واقعيتي سياه است که مي تواند اعضاي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش را هنگام تصميم گيري براي چگونگي متوازن کردن بازار، سردرگم کند.تنش هاي ژئوپوليتيک و اختلال در طرف عرضه، اکنون سبب رشد قيمت نفت شده اند، اما ناتواني اوپک و متحدانش در ارزيابي صحيح تقاضاي نفت خود در بزرگ ترين بازارها، احتمال خنثي شدن تلاش هاي آنها را زياد مي کند.در گزارش آژانس بين المللي انرژي اعلام شده است تقاضاي سوخت در چين، از آغاز سال جاري ميلادي با ضعف روبه رو شده و مصرف سوخت در ژاپن و کره جنوبي در ماه هاي مارس و آوريل امسال، بيش از انتظار کاهش داشته، نرخ رشد تقاضاي نفت هند نيز در ماه آوريل امسال کاهش خيره کننده اي داشته است.افت شديد تقاضاي سوخت چين در ماه هاي مارس و آوريل امسال، تا حدي ناشي از کند شدن شديد توليد صنعتي اين کشور بوده است.

 

 

وزير انرژي روسيه:

ابهام درباره تقاضاي نفت، توافق اوپک و غيراوپک را دشوار مي کند

وزير انرژي روسيه اعلام کرد که ابهام درباره تقاضاي نفت، تصميم گيري درباره تمديد توافق جهاني کاهش توليد نفت را دشوار مي کند.  به گزارش رويترز از سن پترزبورگ، الکساندر نواک گفت: ابهام درباره تقاضاي جهاني نفت در نيمه دوم سال جاري ميلادي، از جمله پيامدهاي تحريم هاي آمريکا، تأثيري عمده بر تصميم روسيه براي تمديد توافق جهاني کاهش توليد نفت خواهد داشت. وي با اعلام اينکه اکنون براي اعلام تصميم روسيه درباره تمديد توافق جهاني کاهش توليد نفت زود است، گفت: ما بايد از جمله براي نتيجه نشست سران گروه 20 (G 20) صبر کنيم. بگذاريد ببينيم آنها در آنجا درباره چه تصميم هايي بحث مي کنند و اقتصاد و شرايط بازار چه تحولاتي را پشت سر مي گذارد.وزير انرژي روسيه اظهار کرد: مصرف نفت در سه ماه سوم و چهارم (سال 2017 ميلادي)، شتاب رشد اقتصاد جهاني و بزرگ ترين اقتصادها، از جمله عواملي هستند که آينده توافق جهاني کاهش توليد نفت را مبهم مي کنند. نواک گفت: همچنين تأثير تحريم ها بر بازار جهاني (مطرح است) و ما بايد اين تأثير و اين موضوع را که پيامدها چگونه خواهند بود درک کنيم.

وي با اشاره به برگزاري نشست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش در يکم ماه ژوئيه امسال گفت: تا زمان برگزاري نشست اوپک و غير اوپک که درکي روشن از وضع داشته باشيم، گزينه ها پيشنهاد خواهند شد، نمي خواهم موردي بگويم، زيرا شرايط عوض نشده است.