مديرعامل شرکت ملي گاز ايران:
80 درصد توسعه گازرساني کشور در وزارت آقاي زنگنه است
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران گفت: 80 درصد از گازرساني کل کشور مربوط به دوران پيشين و کنوني حضور آقاي زنگنه در وزارت نفت است که از جان و دل براي مردم تلاش مي کند. حسن منتظرتربتي، در آيين افتتاح رسمي طرح گازرساني به شهر آلاشت و هفت روستاي همجوار استان مازندران با بيان اين مطلب گفت: خداوند ما را وسيله اي قرار داده تا گاز را از قعر چاه ها استخراج کنيم و با انتقال آن از هزاران کيلومتر دورتر و در اين ارتفاع 3 هزار کيلومتري به خانه هاي مردم در آلاشت برسانيم. وي افزود: براي رسيدن گاز به اين منطقه از زمان توليد تا پالايش و انتقال، زحمات زيادي کشيده شده است، بنابراين از مردم مي خواهم افزون بر رعايت نکات ايمني، اين نعمت را درست مصرف کنند. معاون وزير نفت در امور گاز با تاکيد بر اينکه آرامش و رفاه مردم براي مجموعه وزارت نفت اهميت بالايي دارد، تصريح کرد: حتي اگر کپسول گاز مجاني در اختيار مردم اين منطقه قرار مي داديم، نسبت به گازرساني صرفه اقتصادي بيشتري داشت، اما اين حالت براي مردم آرامش را به ارمغان نمي آورد، در حالي که گازرساني سبب رفاه مردم مي شود. تربتي عنوان کرد: افتتاح طرح هاي گازرساني پايان کار نيست، بلکه آغازي براي توسعه مناطق است تا پروژه هاي وابسته به صنعت گاز با همت مسؤولان توسعه يابند و اين شرايط سبب شود تا گاز افزون بر آنکه گرمابخش منازل خانواده ها شود، محور توسعه منطقه نيز باشد. وي در باره گازرساني به ديگر استان هاي کشور گفت: امروز به همت و تلاش سال هاي اخير، تعداد بسياري از استان هاي کشور گازرساني شده اند و اين هدف باوجود همه مشکلات اقتصادي دولت محقق شده است. وزارت نفت به سختي اقتصاد کشور را تامين مي کند، اما گازرساني به سبب آنکه مرتبط با رفاه مردم است، هيچگاه متوقف نشده است.
مديرعامل شرکت ملي گاز ايران ادامه داد: سالانه بيش از 3 هزار روستا به شبکه گاز طبيعي متصل مي شوند، در حالي که اين کار در هيچ کشور ديگري انجام نشده است.
افزايش ظرفيت روزانه پالايش نفت تا پايان امسال
مديرعامل شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران از برنامهريزي براي افزايش ظرفيت پالايش نفت خام و ميعانات گازي کشور به حدود 2 ميليون و 400 هزار بشکه در روز تا پايان امسال خبر داد و گفت: از خرداد ماه امسال، ميانگين اين شاخص به 2 ميليون و 150 هزار بشکه در روز رسيده است.
به گزارش شانا، عليرضا صادق آبادي با بيان اينکه ظرفيت پالايش روزانه نفت خام و ميعانات گازي کشور از يک ميليون و 550 هزار بشکه در ابتداي سال 96، به 2 ميليون و 150 هزار بشکه رسيده است، افزود: اين ميزان در حال افزايش است و تا پايان امسال به حدود 2 ميليون و 400 هزار بشکه در روز خواهد رسيد. وي تاکيد کرد: با برنامه ريزي هاي انجام شده، 850 هزار بشکه نفت خام و ميعانات گازي که تحريم هاي يکجانبه آمريکا مي توانست مانع ورود آن به بازارهاي جهاني شود، در داخل کشور پالايش و به فراورده هاي با ارزش افزوده بالاتر تبديل شده است.
صادق آبادي ادامه داد: اجراي سياست هايي که در ادامه مسير افزايش دريافت خوراک براي جذب حداکثري نفت خام و ميعانات گازي در پالايشگاه ها دنبال مي کنيم، دريافت و پالايش روزانه ميعانات گازي را از 450 هزار بشکه به 500 هزار بشکه و نفت خام را از حدود يک ميليون و 700 هزار بشکه به حدود يک ميليون و 900 هزار بشکه در روز خواهد رساند.
صادق آبادي افزود: اين سياست ها يکي از راهبردهاي آرايش جنگي در وزارت نفت است که بر مبناي رفع گلوگاه ها و افزايش ظرفيت پالايشي ايجاد شده است.
فراخوان تشکيل سامانه اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي
معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت به منظور تامين بخشي از نيازمندي هاي آينده شرکت هاي اصلي و تابعه اين وزارتخانه مستقر در استان تهران، براي تشکيل سامانه اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي فراخوان داد.
در فراخوان «تشکيل سامانه اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي» که ازسوي اداره کل آموزش، برنامه ريزي نيروي انساني و تحول اداري معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني وزارت نفت اعلام شده، آمده است: «به منظور تأمين بخشي از نيازمندي هاي آينده شرکت هاي اصلي و تابع وزارت نفت مستقر در استان تهران از ميان نيروي انساني متخصص و شايسته، ايجاد بانک اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي در دستور کار اين وزارتخانه قرار گرفته است. بدين منظور از کليه دانش آموختگان واجد شرايط و علاقه مند دعوت مي شود براي کسب اطلاعات بيشتر درباره شرايط عمومي، اختصاصي و رشته گرايش هاي تحصيلي مورد نياز به پايگاه اينترنتي jad.mop.ir مراجعه و در صورت تمايل از تاريخ 10 تيرماه تا 10 شهريورماه امسال نسبت به درج مشخصات و اطلاعات درخواستي در «سامانه اطلاعاتي فارغ التحصيلان دانشگاهي» اقدام کنند. در ضمن پس از درج اطلاعات درخواستي، در صورت تکميل اطلاعات و مدارک مورد نياز، اسامي داوطلبان واجد شرايط اوليه در بانک اطلاعاتي متقاضيان ثبت مي شود. تأمين نيازهاي نيروي انساني به صورت غيردائم براي سمت/ وظايف خاص تخصصي در ستاد، فرايند عمليات يا طرح هاي توسعه اي در استان تهران از ميان داوطلبان موجود در بانک اطلاعاتي يادشده و از طريق انجام مصاحبه هاي فني - تخصصي و ارزيابي سلامت روان شناختي براساس نوع مشاغل مورد نياز و نيز طي ديگر مراحل و تشريفات به کارگيري نيروي انساني طبق مقررات و ضوابط مجري در صنعت نفت انجام مي شود.»
راهاندازي سامانه جامع گمرکي EPL در منطقه پارس جنوبي
مدير امور گمرکي سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس از راهاندازي سامانه جامع گمرکي EPL در منطقه پارس جنوبي خبر داد و بر ضرورت شفافيت فرايندهاي صادرات و واردات در سازمان منطقه ويژه تاکيد کرد. سيد محمد مهدي مهدوي افزود: گمرک پارس جنوبي نخستين گمرک در مناطق ويژه و آزاد کشور است که در آن سامانه جامع گمرکي EPL راهاندازي شده است. وي ادامه داد: فعاليت سامانه جامع گمرکي در منطقه ويژه پارس به اين روال است که همه دستگاه هاي مرتبط با بحث صادرات و واردات مانند بانک ها، امور مالياتي، اظهارکننده، محيط زيست و ... به اين سامانه وصل هستند، در حالي که هيچ گونه فرايند کاغذي در اين سامانه وجود ندارد.
اين مقام مسؤول، افزايش سرعت در فرايند کار را از ويژگي مهم اين سامانه برشمرد و گفت: در کنار افزايش سرعت که رضايت ذي نفعان به ويژه اظهارکنندگان را در پي دارد، مي توان به چابک سازي فرايند انجام صادرات و واردات به دليل جلوگيري از کاغذ بازي و حذف حداکثري عامل انساني براي به حداقل رساندن احتمال بروز خطا اشاره کرد.
مهدوي همچنين امکان گزارش گيري سريع و آني را از ديگر مزيت هاي اين سامانه جامع دانست و افزود: سرعت انجام کار که به واسطه اين سامانه انجام مي شود، براي جلوگيري از اتلاف زمان در پايتخت انرژي ايران حياتي است، به نحوي که کالاها و تجهيزات مورد نياز در کمترين زمان ممکن به دست توليدکنندگان پارس جنوبي مي رسد. وي ادامه داد: ارزيابان کالاها به صورت تصادفي انتخاب مي شوند و همچنين رويت کالا و ثبت اسناد مربوط به آن در اين سيستم ظرفيت جلوگيري از تخلفات احتمالي در آن را بسيار بالا برده است. مدير امور گمرکي سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس همچنين با اشاره به قانون تجارت کشور گفت: هر کدام از صادرکنندگان مي توانند 10 درصد از عايدي صادرات خود را براي واردات هزينه کنند و 90 درصد مابقي بايد به صورت ارز به سيستم بانک مرکزي تزريق شود و همچنين متصل بودن سامانه جامع گمرکي به استعلام بانک ها شفافيت فرايند را افزايش داده است. مدير امور گمرکي سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس افزود: اين سازمان با ارائه خدمات شبانه روزي در کمترين زمان ممکن و با حداقل هزينه به حمايت از ذي نفعان دخيل در تجارت در پارس جنوبي مي پردازد و اين فرايند بدون وقفه در حال انجام است.
توسعه ميدان بندکرخه با کنسرسيوم ايراني
تفاهمنامه توسعه ميدان نفتي بندکرخه ميان شرکت ملي نفت ايران و کنسرسيومي متشکل از چهار شرکت ايراني امضا شده است.
به گزارش شانا عليرضا زماني، سرپرست طرح توسعه ميدان بندکرخه از امضاي تفاهمنامه توسعه اين ميدان نفتي ميان شرکت ملي نفت ايران و کنسرسيومي متشکل از چهار شرکت ايراني خبر داد و گفت: مدارک فني مورد نياز دريافت و در اين ارتباط، اعضاي کميته مشترک فني معرفي شده اند؛ نمايندگان کنسرسيوم نيز از سايت بازديد کرده اند.
پيش از اين، در نشست بررسي استراتژي هاي نوين براي کسب وکار شرکت هاي اکتشاف و توليد ايراني که در جريان نمايشگاه نفت امسال برگزار شد، فعاليت شرکت هاي E&P در قالب کنسرسيوم به منظور ايفاي نقشي موثر و فعال در توسعه ميدان هاي نفت و گاز کشور مورد تاکيد قرار گرفته بود.
بر اساس اين گزارش، ميدان بندکرخه در جنوب غرب ايران و شمال غربي ميدان اهواز قرار دارد. ساختمان ميدان بندکرخه تاقديسي و روند گستردگي آن شمال غرب- جنوب شرق و به ابعاد طولي 35 کيلومتر و عرض 5 کيلومتر است. اين ميدان داراي 2 چاه اکتشافي و يک چاه ارزيابي است و ظرفيت توليد نفت در لايه سروک و ايلام آن مشاهده شده است.
امضاي تفاهم نامه پتروشيمي جم با سازمان حفاظت محيط زيست
شرکت پتروشيمي جم و سازمان حفاظت محيط زيست در زمينه عمل به مسؤوليت اجتماعي تفاهم نامه همکاري امضا کردند.
به گزارش شانا تفاهم نامه همکاري در حوزه مسؤوليت هاي اجتماعي ميان اين شرکت و سازمان حفاظت محيط زيست با حضور احمدرضا لاهيجان زاده معاون دريايي سازمان حفاظت محيط زيست، فرهاد قلي نژاد مديرکل حفاظت محيط زيست استان بوشهر و محمدرضا سعيدي مديرعامل پتروشيمي جم امضا شد.
اين تفاهم نامه همسو با اصل پنجاهم قانون اساسي جمهوري اسلامي، حفاظت از محيط زيست نسل امروز و فردا و گسترش فرهنگ فعاليت هاي زيست محيطي امضا شد.
لاهيجان زاده، معاون دريايي سازمان حفاظت محيط زيست در اين مراسم ضمن تشريح زمينه هاي همکاري و اشاره به سوابق ارزشمند پتروشيمي جم به عنوان حامي طرح پاک سازي سواحل خليج فارس گفت: با توجه به اهميت موضوع اين تفاهم نامه و پيشبرد برنامه ها، نمايندگان طرفين به منظور هماهنگي هاي بيشتر در اجراي برنامه هاي مشارکتي اعم از اجراي طرح ملي پاکسازي و پيشبرد مديريت اصولي پسماندها در سواحل حفاظت شده پارک ملي دريايي خليج نايبند و پارک هاي دير و نخيلو با معرفي و تشکيل کارگروه اجرايي، همه موارد را پيگيري و اقدام کنند.
فرهاد قلي نژاد، مديرکل حفاظت محيط زيست استان بوشهر نيز ضمن اشاره به ظرفيت هاي شرکت پتروشيمي جم در حوزه مسؤوليت هاي اجتماعي منطقه عسلويه اظهار کرد: اين شرکت با مشارکت داوطلبانه در فعاليت هاي اثربخش با محوريت محيط زيست، از جمله پاکسازي سواحل خليج نايبند به عنوان ميراث هاي طبيعي به صورت دوره ايي اقدام هاي مهمي انجام داده است که بر اين اساس مصمم هستيم با تعميم اين حرکت بزرگ به ساير نقاط سواحل حفاظت شده خليج فارس که گنجينه هاي ارزشمند کشور در بحث تنوع زيستي هستند، با اجراي برنامه هاي مشارکتي حفظ و صيانت شوند.
محمدرضا سعيدي، مديرعامل پتروشيمي جم، نيز در اين مراسم با تاکيد بر عمل به حوزه مسؤوليت اجتماعي در اين شرکت گفت: مهمترين اصل در هر بنگاه اقتصادي، افزايش کيفيت زندگي مردم، نوآوري و افزايش بهره وري است که به همين منظور پتروشيمي جم به صورت خودجوش در راستاي مشارکت در فعاليت هاي زيست محيطي با هدف مسؤوليت پذيري در اين حوزه به سوي توسعه و آباداني کشور گام برمي دارد.