وزير نفت در جمع خبرنگاران:

بهترین حمایت  از شرکت های  داخلی سفارش کار است

وزير نفت درباره خبرهاي کاهش صادرات گاز ايران به ترکيه گفت: اين کشور در تابستان و فصل گرم، گاز کمتري دريافت مي کند و در فصل سرد هم طبق قرارداد مي تواند گاز بيشتري دريافت کند و اين کار را نيز انجام مي دهد. بيژن زنگنه در پاسخ به اين پرسش که حمايت عملي وزارت نفت از شرکت هاي داخلي به چه نحوي است، گفت: بهترين حمايتي که ما مي توانيم از اين شرکت ها داشته باشيم، سفارش کار است. ما کار با OTC  را با واگذاري ساخت 50 توربين و کمپرسور 25 مگاواتي در سال 79 آغاز کرديم و اين کار ادامه يافت و هم اکنون نيز، عمده ساخت توربوکمپرسورهاي گاز در پارس جنوبي به اين شرکت واگذار شده است، ضمن اينکه اين شرکت خواستار مشارکت در صنعت پتروشيمي است که ما هم حمايت مي کنيم.

 تداوم عرضه نفت و فرآورده هاي نفتي در بورس

وزير نفت به پرسشي درباره دليل توقف يا تاخير عرضه نفت در بورس اينگونه پاسخ داد: نه تاخيري رخ داده و نه توقفي بوده است؛ ما نفت خام و ميعانات گازي و نيز فرآورده هاي نفتي را در رينگ صادراتي بورس انرژي عرضه کرديم. وي افزود: در رينگ صادراتي بورس انرژي در بخش فرآورده هاي نفتي بيش از آنچه فکر مي کرديم، موفق بوديم. هم تقاضا بسيار خوب بود و هم قيمت ها بسيار بهتر از قيمت هايي بود که خارج از بورس داشتيم، اما در بخش نفت خام، به آن شکل موفق نبوديم و دليل آن هم تفاوت ماهيت فرآورده و نفت خام است. زنگنه ادامه داد: فعالان ايراني هم اکنون با ظرفيت هاي موجود خود با احجام کوچک تر صادراتي آشناتر هستند؛ با اين حال ما عرضه (نفت خام و ميعانات گازي) را ادامه مي دهيم و سعي مي کنيم مشکلاتي را که مي گويند، حل کنيم. هرچه تلاش مي شود قيمت نفت بالاتر نمي رود وزير نفت درباره وضع بازار نفت با توجه به بازگشت توليد شرکت سعودي آرامکو و عرضه سهامش نيز اظهار کرد: بازار همان طور است. قيمت نفت در بازار در محدوده 60 دلار براي هر بشکه در نوسان است و با وجود تلاش ها براي افزايش قيمت نفت، قيمت اين کالا از 60 دلار بالاتر نمي رود و در همين سطوح باقي مي ماند. وي درباره احتمال تمديد توافق کاهش توليد در نشست پنجم دسامبر (14 آذرماه) وزيران نفت و انرژي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در وين هم اظهار کرد: بحث هايي درباره کاهش بيشتر توليد نفت در نشست پيش رو مطرح است. زنگنه درباره خواسته برزيل براي پيوستن به اوپک پاسخ داد: براي پيوستن برزيل به اوپک مشکلي ندارم، اما ديگر با پيوستن توليدکنندگان کوچک به اوپک موافقت نمي کنم. وي در واکنش به انتشار خبرهاي مثبت مبني بر نزديکي ايران و عربستان و تاثير آن بر بازار نفت، گفت: اين موضوع فعلا جنبه رواني دارد و تاثيري بر بازار نفت ندارد. عمده مشکل کمبود بنزين سوپر حل شده است زنگنه درباره کمبود بنزين سوپر هم گفت: در تامين بنزين سوپر چند روزي به دليل تعميرات و نگهداري در پالايشگاه نفت امام خميني(ره) شازند و مشکلي ديگر، مقداري کمبود داشتيم که تاکيد کردم حتما تامين شود؛ البته به من گفته اند مشکل عمده اين موضوع حل شده است. وزير نفت درباره تامين مالي طرح فراگير پالايشي سيراف گفت: بخش مالي اين طرح براي دريافت وام با کمک بانک مرکزي و بانک هاي عامل تقريبا نهايي شده، به طوري که ما بتوانيم براي اين شرکت ها نزديک به 20 هزار ميليارد تومان از بانک‎ها وام بگيريم و محل تامين منابع ارزي آن هم مشخص شده است.

 

از سوي شرکت ملي حفاري ايران انجام شد

حفر 73 حلقه چاه نفت و گاز در 7 ماه امسال

مدير برنامه ريزي تلفيقي شرکت ملي حفاري ايران از حفر و تکميل 73 حلقه چاه نفت و گاز و انجام 3 هزار و 616 مورد خدمات فني و ويژه مرتبط با صنعت حفاري از سوي اين شرکت طي هفت ماه نخست امسال خبر داد. بابک زنگنه اظهار کرد: بيشترين حجم خدمات ارائه شده مربوط به شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب است، همچنين شرکت هاي نفت مناطق مرکزي، نفت فلات قاره، نفت و گاز اروندان، مهندسي و توسعه نفت، نفت و گاز پارس، مديريت اکتشاف شرکت ملي نفت ايران و بعضي شرکت هاي بخش خصوصي از خدمات شرکت ملي حفاري در دو بخش عمليات حفاري و خدمات جانبي فني مهندسي استفاده مي کنند.

وي گفت: از اين 73 حلقه چاه، يک حلقه اکتشافي، 30 حلقه توسعه اي/ توصيفي و 42 حلقه تعميري بوده است. مدير برنامه ريزي تلفيقي شرکت ملي حفاري ايران متراژ حفاري چاه هاي نفت و گاز در اين مدت را 99 هزار و 349 متر عنوان کرد و گفت: در بخش خدمات ويژه، 15 هزار و 779 متر حفاري به شيوه افقي و جهت دار بود که نسبت به حفاري عمودي (متداول) از نظر محاسبات فني، ابزار و تجهيزات کاربردي تفاوت هايي دارد و نيز 317 متر مغزه گيري براي کسب اطلاعات از مخزن در اعماق زمين با ايجاد 37 حفره محقق شده است. زنگنه تصريح کرد: در بخش خدمات فني، 2 هزار و 126 متر حفاري با هوا و 340 متر حفاري به روش فروتعادلي (UBD) ثبت شد که هر کدام با توجه به شرايط و سازند چاه ها انجام شده است. وي اظهار کرد: انجام يکهزار و 17 مورد تزريق پذيري، 676 مورد سيمانکاري، 54 مورد اسيدکاري ويژه و گسترده، 325 مورد لوله گذاري چاه، 61 مورد آزمايش بهره دهي چاه، 33 مورد نصب آويزه و 301 مورد آزمايش چاه با ساق مته، از ديگر خدمات فني شرکت ملي حفاري به شمار مي آيد که به شرکت هاي متقاضي ارائه شده است. زنگنه يادآور شد: اين شرکت توسعه فعاليت هاي خود در عمليات حفاري و ارائه خدمات جانبي به شرکت هاي بهره بردار نفتي و ديگر شرکت هاي متقاضي را در دستور کار دارد و به عنوان يکي از شرکت هاي بالادستي تابع شرکت ملي نفت ايران همه تلاش خود را براي پاسخگويي به نيازهاي صنعت نفت براي حفظ، نگهداشت و افزايش توليد به کار گرفته است.

 

کوره شماره يک الفين پتروشيمي ايلام روشن شد

مديرعامل شرکت پتروشيمي ايلام از روشن شدن کوره شماره يک الفين اين مجتمع پتروشيمي خبر داد.

شاپور تقي پور در اين باره گفت: کوره شماره يک واحد الفين پس از تلاش گروه راه اندازي الفين، معاونت اجرايي و فني، MC پروژه الفين روشن شد و مراحل تکميلي آن در حال انجام است.

وي با بيان اينکه با روشن شدن کوره شماره يک، الفين يک گام به بهره برداري نزديک تر شد، افزود: روشن شدن شعله اين مشعل ها نويدبخش آينده اي روشن براي مردم استان ايلام و همچنين کارکنان شرکت پتروشيمي ايلام خواهد بود.

مديرعامل شرکت پتروشيمي ايلام اظهار اميدواري کرد که با کمک بيش از پيش همکاران قدم هاي محکم تري در جهت راه اندازي الفين سيزدهم و رشد توليد ملي در سال رونق توليد و همچنين تعالي جايگاه صنعت پتروشيمي برداشته شود.

 

نقش آفرینی   روابط عمومی در صنعت پتروشیمی

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: روابط عمومي با توجه به نقش مهم و تاثيرگذار خود مي تواند در مسير توسعه و تعالي صنعت پتروشيمي ايران نقش آفرين باشد. آيين تکريم و معارفه سرپرست روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي با حضور بهزاد محمدي، مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، اعضاي هيئت مديره و مديران ارشد اين شرکت روز دوشنبه (13 آبان ماه) برگزار شد. وي در اين آيين، با تاکيد بر نقش مهم روابط عمومي در روند توسعه صنعت پتروشيمي تصريح کرد: روابط عمومي رخ و چهره سازمان است و بايد به نقش و فعاليت هاي ارزنده و تاثيرگذار اين واحد توجه ويژه شود. مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با قدرداني از زحمات رضا خلج، رئيس پيشين روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي گفت: وي از همکاران پرتلاش در طول حضور اينجانب در اين شرکت بودند و تغيير آقاي خلج نيز با توجه به ابلاغيه وزارت نفت مبني برعدم تصدي گري يک پست بيش از چهار سال انجام شد. محمدي افزود: هرچه روابط عمومي به بدنه سازمان نزديک تر باشد، پويايي و رشد مجموعه نيز با روندي پرشتاب تر محقق خواهد شد و بايد بر اين نکته تأکيد کرد که روابط عمومي بطن سازمان است. وي ادامه داد: برگزاري موفق سيزدهمين نمايشگاه ايران پلاست، تجربه بسيار ارزنده اي بود و روابط عمومي موفق بايد در همه عرصه ها چه در داخل سازمان و چه در بيرون از سازمان، حضور جدي داشته باشد و با توجه به سرعت تحولات مختلف در سطح  جهان  ضرورت دارد روابط عمومي با استفاده و بهره گيري از فناوري هاي روزآمد جهان فعاليت کند. معاون وزير نفت در امور پتروشيمي، همکاري هم افزا و مثبت کارکنان را يکي ديگر از راهکارهاي موفقيت يک سازمان برشمرد و گفت: رشد و تعالي سازمان در سايه همکاري و تفاهم ميان ارکان مختلف محقق خواهد شد.

ضرورت تقويت نقش حاکميتي روابط عمومي 

ايوب بنوي، سرپرست روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي نيز در اين مراسم با تشکر از حسن اعتماد معاون وزير نفت در امور پتروشيمي در انتصاب خود تصريح کرد:  آقاي خلج از دوستان و همکاران قديمي من در صنعت نفت است که اقدام ها و تلاش هاي بسيار خوبي را در دوران حضور خود در روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي رقم زده و اميد است در دوره جديد نيز  بتوانيم با حمايت هاي مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي و ديگر همکاران اين روند را تداوم بخشيم. وي ادامه داد: تلاش خواهيم کرد دستاوردهاي صنعت پتروشيمي را در عرصه هاي ملي و بين المللي به نحو فراگيري اطلاع رساني و معرفي کنيم تا فعاليت هاي مهمي که در اين صنعت در حال انجام است سبب تقويت جايگاه کشور در اين صنعت عظيم شود. بنوي از ارائه سند جامع روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي در آينده اي نزديک خبر داد و يادآور شد: طراحي و تدوين برنامه راهبردي روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي در چارچوب سندي جامع و کارآمد در دستور کار قرار مي گيرد که در اين سند مجموعه رويکردها و برنامه هاي نوين روابط عمومي در حوزه هاي مختلف تبليغات، انتشارات، ارتباطات، امور نمايشگاهي و سمعي و بصري و همچنين حوزه رسانه و اطلاع رساني متناسب با راهبردها و ماموريت هاي شرکت ملي صنايع پتروشيمي تدوين مي شود. سرپرست روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي با تاکيد بر نقش مهم روابط عمومي ها، هلدينگ ها و شرکت هاي پتروشيمي در پيشبرد اهداف صنعت پتروشيمي گفت: بايد روابط ميان هلدينگ ها و اين شرکت ها با شرکت ملي صنايع پتروشيمي تقويت و مطابق يک برنامه هدفمند شود و افزايش يابد که اين مهم با همکاري مطلوب و هم افزايي روابط عمومي ها محقق خواهد شد. بنوي اظهار اميدواري کرد که با به کارگيري روش ها و رويکردهاي نوين در اين بخش، همکاري ميان واحدهاي مختلف در درون سازمان و همچنين ارتباط مجموعه صنايع پتروشيمي با نهادهاي برون سازماني به نحو مطلوبي بهبود يابد و تقويت شود.

نقش مهم روابط عمومي در انسجام يکپارچه 

رضا خلج نيز در اين آيين حضور ايوب بنوي در صنعت ارزش آفرين پتروشيمي و شرکت ملي صنايع پتروشيمي را خوش آمد گفت و از برخي وقايع و رويدادهاي مهم در دوره فعاليت خود در روابط عمومي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ياد کرد. وي افزود: روند خصوصي سازي در صنعت پتروشيمي ما را با يک پديده جديد غيرقابل پيش بيني رو به رو کرد که به سبب اين موضوع شرکت ملي صنايع پتروشيمي توانست با نقش حاکميتي و با تکيه بر تجربه هاي بيش از نيم قرن خود، زمينه اي از همکاري و انسجام يکپارچه در صنعت پتروشيمي ايجاد کند و در راستاي نقش حاکميتي و وظايف جديد شرکت ملي صنايع پتروشيمي، روابط عمومي نيز همگام با ارکان سياست گذار و راهبردهاي نوين، درصدد ايجاد و انطباق دوسويه و تعامل گرانه در برون سازمان و ذي نفعان است.

 

شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران:

 هيچ محدوديتي در کارت سوخت شخصي ايجاد نشده است

شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران در واکنش به خبر خبرگزاري خانه ملت مبني بر آغاز بي سر و صداي سهميه بندي سوخت در وزارت نفت اعلام کرد: هيچ گونه سهميه بندي و محدوديتي در کارت هاي هوشمند سوخت شخصي افراد اعمال نشده است.

در متن اين جوابيه آمده است: «در پي درج خبري در روز شنبه، يازدهم آبان ماه در خبرگزاري خانه ملت با عنوان «وزارت نفت بي سروصدا سهميه بندي سوخت را آغاز کرده است» که در گفت وگو با مهرداد بائوج لاهوتي، نماينده مردم لنگرود و عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي تهيه شده است، توضيحاتي را به اطلاع عموم مي رساند:

در پي سوءاستفاده از کارت هاي سوخت شخصي در کشور به دليل اختلاف قيمت قابل توجه با کشورهاي همسايه، مجموعه دولت و وزارت نفت و شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران، طرح الزامي شدن استفاده از کارت سوخت شخصي را از 22 مردادماه سال 98 اجرايي کرد و پس از آن به مرور در ميزان سوخت گيري از طريق کارت سوخت جايگاهداران محدوديت هايي را اعمال و اعلام کرد. اين طرح تنها با هدف تشويق هموطنان و دارندگان خودروها براي استفاده از کارت سوخت شخصي و جلوگيري از سوءاستفاده هاي احتمالي اجرايي شد، بنابراين لازم به تاکيد است تيتر خبر از پايه و اساس کذب محض بوده و هم اکنون برنامه اي براي استفاده سهميه اي از سوخت به شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران ابلاغ نشده است.

در بخشي از اين خبر اشاره شده است که سوخت گيري براي افراد داراي کارت به ميزان 20 ليتر محدود شده که اين بخش نيز از اساس کذب است و هم اکنون هر فرد مي تواند با استفاده از کارت هوشمند سوخت شخصي در هر تراکنش 60 ليتر سوخت گيري کند.

با وجود تاکيدهاي پيشين شخص وزير نفت باز هم به اطلاع مي رساند، وزارت نفت و شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي تنها مجري طرح سهميه بندي بنزين بوده و هرگونه برنامه ريزي در اين باره به عهده دولت و دستگاه هاي ذي ربط است.»