در دیدار وزیر نفت و وزیر برق عراق

راه حل دریافت مطالبات گازی ایران از عراق بررسی شد

وزیر نفت و وزیر برق عراق راه حل های دریافت مطالبات گازی ایران از بغداد را بررسی کردند. بیژن زنگنه عصر روز شنبه، یازدهم اردیبهشت ماه در دیدار با ماجد مهدی حنتوش در ساختمان مرکزی وزارت نفت اظهار کرد: رابطه بسیار قوی بین ملت و دولت ایران با عراق وجود دارد، امیدوارم سفر شما به توسعه روابط دو طرف و وزارتخانه های نفت ایران و برق عراق که بنیان های خوبی برای آن گذاشته شده است، بینجامد. وی با اشاره به اینکه دو قرارداد مهم در زمینه صادرات گاز ایران به عراق در سال های گذشته با وزارت برق این کشور امضا شده است، تصریح کرد: تاکنون ۲۷ میلیارد مترمکعب گاز ایران به عراق صادر شده است. وزیر نفت گفت: البته پرداخت پول گاز با مشکلاتی روبه روست که امیدواریم به زودی بتوانیم به راه حلی در این زمینه برسیم. وزیر برق عراق هم در این دیدار اظهار کرد: رابطه ایران و عراق خوب و ممتاز است و تلاش می کنیم روابط را روز به روز توسعه دهیم. وی با اشاره به قرارداد صادرات گاز بین دو کشور برای راه اندازی نیروگاه های برق عراق، گفت: تلاشمان این است راه حلی برای مشکل پرداخت ها پیدا شود و پول گاز را به ایران برسانیم.

 تاکید شرکت ملی گاز ایران بر توسعه همکاری ها با عراق

حسن منتظرتربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز هم در این دیدار گفت: امیدواریم جریان صدور گاز کشور عراق، هر روز بهتر و بیشتر از قبل برقرار باشد و بتوانیم سهم خود را در تأمین نیازمندی های این کشور توسعه دهیم. وی در واکنش به درخواست وزیر برق عراق مبنی بر صادرات بیشتر گاز طبیعی از ایران به این کشور تاکید کرد که شرکت ملی گاز ایران تقاضای وزیر برق جمهوری عراق را با دید مثبت پیگیری می کند و البته انتظار دارد که وزارت برق عراق پایبندی بیشتری در انجام تعهدات قراردادی به ویژه در زمینه پرداخت بهای گاز صادراتی داشته باشد.

 

پایان انحصار خارجی ها  در تأمین کاتالیست های صنعت پتروشیمی

دبیرکل انجمن صنفی و کارفرمایی صنعت پتروشیمی از عزم صنعت پتروشیمی به ویژه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی برای بومی سازی کاتالیست ها با هدف پایان انحصار خارجی ها خبر داد. احمد مهدوی ابهری از آمادگی و همکاری جدی شرکت های پتروشیمی با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به منظور بومی سازی کاتالیست های مورد نیاز این صنعت خبر داد و گفت: به دنبال تولید تمامی کاتالیست های مورد نیاز صنعت و حتی صادرات هستیم و امیدوارم با همکاری شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پژوهشگران و کارشناسان این شرکت در آینده نزدیک، از واردات کاتالیست بی نیاز شویم. وی افزود: کاتالیست ها در صنعت پتروشیمی نقش مؤثر و مهمی دارند و اگر کاتالیست ها نباشند در حقیقت صنعت پتروشیمی نمی تواند حرکت کند و اکنون در سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» صنعت پتروشیمی ایران با تکیه بر توان داخلی همگام با افزایش ظرفیت تولید با شتابی مطلوب در مسیر توسعه قرار گرفته است. دبیرکل انجمن صنفی و کارفرمایی صنعت پتروشیمی با تأکید بر اینکه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و R&Dهای تمامی پتروشیمی ها در تلاش هستند کاتالیست ها را در داخل کشور بومی سازی کنند، ادامه داد: خوشبختانه در این زمینه به موفقیت هایی هم رسیده ایم و هر سال بسیاری از کاتالیست های گوناگون را در داخل کشور با کیفیت بسیار خوب بومی سازی و تولید می کنیم، همچنین باید توجه داشت که محصول کاتالیست تولیدی محصول مرغوبی است. مهدوی با تأکید بر اینکه تا دو سال پیش محتاج شرکت های خارجی مانند شرکت بازل بودیم، گفت: اکنون صنایع پایین دستی پتروشیمی محصولات متنوعی را در بخش های مختلف به ویژه محصولات پلیمری تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کنند و این حاصل اعتماد شرکت های بالادست پتروشیمی به کاتالیست های ایرانی است. وی ادامه داد: دانش فنی موجود در کشور در بهترین شرایط قرار دارد و در صنعت پتروشیمی بدون کاتالیست دچار مشکل می شویم، بنابراین برای تحقیق و توسعه در این زمینه باید بیش از گذشته همسو با شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت های دیگر بخش خصوص فعال در این حوزه تلاش کنیم و این موضوع نویدبخش پیشرفت و توسعه است. دبیرکل انجمن صنفی و کارفرمایی صنعت پتروشیمی درباره همکاری و استقبال شرکت های پتروشیمی از شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، اظهار کرد: هر دو طرف از این همکاری استقبال می کنند و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز رابطه خوبی با واحدهای پتروشیمی دارد. شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مورد حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت های پتروشیمی است تا به نتایج خوبی برسند و ما از واردات بی نیاز شویم. مهدوی تصریح کرد: برای فاصله گرفتن از خام فروشی، باید به صنعت پتروشیمی نگاهی ویژه داشت و بخش خصوصی آماده همکاری است.

 

  از سوی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت اعلام شد:

دومین فراخوان انتخاب و توسعه مدیران عمومی در صنعت نفت

مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به منظور اجرای طرح «انتخاب و توسعه مدیر عمومی در صنعت نفت» فراخوان داد. مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت در زمینه اجرای ابلاغیه مورخ ۱۲ مردادماه سال ۹۴ وزیر نفت، با هدف شناسایی، ارزیابی و تربیت و معرفی نسلی نو از مدیران و اعطای گواهینامه صلاحیت حرفه ای به آنان، از همه شاغلان واجد شرایط برای ثبت نام در دومین فراخوان طرح «انتخاب و توسعه مدیر عمومی در صنعت نفت» دعوت کرده است. بر اساس این گزارش، ثبت نام از تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه لغایت ۳۰ اردیبهشت ماه امسال در سامانه PORTAL.NIOC.IR امکان پذیر است و متقاضیان و علاقه مندان می توانند برای مرور شرایط ثبت نام اعم از سن، سابقه کار و مدرک تحصیلی و...، متن فراخوان و به منظور آگاهی از نحوه ثبت نام، دستورعمل راهنمای ثبت نام را مطالعه و به منظور کسب اطلاعات بیشتر به سایت مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت و پورتال سامانه جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی نفت ایران مراجعه کنند.

 

پیام وزیر نفت برای درگذشت محمدهادی نژادحسینیان

وزیر نفت در پیامی درگذشت سید محمدهادی نژادحسینیان را به خانواده محترم ایشان تسلیت گفت.

متن پیام بیژن زنگنه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

 انالله و اناالیه راجعون

 «جناب آقای سید محمدهادی نژادحسینیان همکار قدیمی صنعت نفت و خدمت گزار صدیق جمهوری اسلامی ایران، پس از سال ها بیماری به لقاءالله پیوست. این ضایعه را به همسر گرامی، فرزندان محترم، خانواده و دیگر وابستگان و دوستان ایشان تسلیت عرض می کنم. ایشان سال ها به عنوان معاون وزیر نفت صادقانه به صنعت نفت کشور خدمت کردند و علاوه بر آن مدت ها نیز به عنوان وزیر، مسئولیت وزارتخانه های راه و ترابری و صنایع سنگین و علاوه بر آن سفارت و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد را به عهده داشتند. از خداوند متعال، مسئلت دارد که او را با اجداد طاهرینش محشور و به همسر، فرزندان و خانواده محترم ایشان، صبر و اجر عطا فرماید.»

 

خرید ۷۰ قلم کالای صنعت نفت دارای مشابه داخلی ممنوع شد

وزیر نفت در ابلاغیه ای خرید ۷۰ قلم کالا و تجهیزات مصرفی خارجی مورد نیاز وزارت نفت را که دارای تولید مشابه داخلی هستند، همسو با حمایت از ساخت داخل کالاها ممنوع کرد. در متن ابلاغیه بیژن زنگنه به مدیران عامل شرکت های اصلی وزارت نفت، معاونان وزیرنفت، مدیران و رؤسای واحدهای ستادی، اعضای کمیسیون های معاملات/ مناقصات شرکت های اصلی و فرعی تابعه، رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت و مدیران عامل شرکت های تابع و مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس و مدیران عامل شرکت های تابعه آمده است: دراجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در حمایت از کالای ایرانی و قانون «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» پیرو ابلاغیه شماره ۳۵۱-۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۷/۵/۲۱ در خصوص ممنوعیت خرید کالای خارجی دارای تولید مشابه داخلی، بدین وسیله فهرست تکمیلی ۷۰ قلم کالا و تجهیزات مصرفی وزارت نفت جهت اعمال ممنوعیت خرید کالای خارجی توسط شرکت های اصلی، تابعه و پیمانکاران طرف قرارداد آنها (به صورت مستقیم و غیرمستقیم) ابلاغ می شود. ضروری است مدیران همه شرکت های اصلی و تابعه با ایجاد سازوکارهای مناسب کنترلی و نظارتی، برای حصول اطمینان از تأمین کالاهای یادشده بر اساس ابلاغیه شماره ۵۴۷-۲۰/۲ تاریخ ۱۳۹۹/۸/۲۹ از طریق فهرست بلند منابع واحد دستگاه مرکزی وزارت نفت (AVL) بر حسن اجرای این ابلاغیه نظارت لازم را به عمل آورند. معاونت مهندسی و پژوهش و فناوری موظف است با همکاری دست اندرکاران ذی ربط، نسبت به تداوم فرآیند به روزرسانی فهرست یادشده، اقدام لازم معمول نمایند.»

 

در نشست مشترک مدیرعامل نفت خزر و سفیر ترکمنستان

راهکارهای گسترش همکاری های نفتی ایران  و ترکمنستان بررسی شد

راهکارهای گسترش همکاری های نفتی ایران و ترکمنستان در نشست مشترک مدیرعامل شرکت نفت خزر و سفیر ترکمنستان در ایران بررسی شد. علی اصولی، مدیرعامل شرکت نفت خزر در این دیدار به تاریخچه مناسبات ایران و ترکمنستان به عنوان دو کشور همسایه با ارتباطات عمیق قومیتی و گستره مرزی مشترک در خشکی و دریا، فعالیت ها و مأموریت های شرکت نفت خزر را معرفی و به توانمندی ها و دستاوردهای کسب شده در آب های عمیق خزر اشاره کرد. وی تشکیل کنسرسیوم مطالعاتی خزر جنوبی، بلوک بندی و اولویت بندی ساختارها و اولویت بخشی به عملیات حفاری اکتشافی در بلوک های ۶.۲ و ۸.۱ و توافق همکاری نفتی با جمهوری آذربایجان در بلوک البرز را بخشی از اقدام ها و فعالیت های مهم شرکت نفت خزر برشمرد و با اشاره به استقرار تأسیسات کشتی سازی در شمال ایران و تجربه ساخت سکوهای ایران خزر، سکوی نیمه شناور ایران امیرکبیر و شناورهای چندمنظوره کاسپین اظهار کرد: ظرفیت های ایران در این بخش، ظرفیت بالقوه ای برای ارائه خدمات در حوزه همکاری های مشترک دو کشور به شمار می رود. احمد قربانف، سفیر ترکمنستان در ایران نیز ضمن قدردانی از برگزاری این نشست، به تشریح دوران طلایی مناسبات بین دو کشور پرداخت و بر ضرورت همکاری های دوجانبه در زمینه طرح های نفت و گاز تأکید کرد.

وی در صحبت های خود به گسترش همکاری ها به ویژه در بخش های فنی و مهندسی استقبال و به نقش سفارت به عنوان پل ارتباطی بر مبنای ارائه پیشنهادهای منطقی و اجرایی به شرکت های فعال در ترکمنستان اشاره کرد. سفیر ترکمنستان در ایران با اشاره به همکاری های ایران و آذربایجان، اظهار امیدواری کرد که کشور ترکمنستان نیز بتواند از خدمات و دانش فنی ایران در آب های عمیق دریای خزر استفاده کند و نشست کمیسیون اقتصادی با حضور شرکت های فنی و تخصصی دوطرف هرچه سریع تر تشکیل شود. قربانف با اشاره به دستاوردهای شرکت نفت خزر در آب های عمیق خزر و بهره مندی این شرکت از حضور متخصصان و کارشنان خبره و فنی افزود: ظرفیت های زیادی برای گسترش همکاری های ترکمنستان و ایران در بخش انرژی در دریای خزر وجود دارد که می تواند به توسعه اقتصادی دو کشور کمک کند. بر اساس اعلام شرکت نفت خزر، در این نشست، راه های گسترش همکاری های مشترک بین دو کشور و پیشنهادهای مرتبط با این موضوع مطرح و بحث و تبادل نظر شد.

 

 مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب:

۳۵۰۰ کیلومتر از لوله های طرح ۲۸ مخزن را شرکت های ایرانی می سازند

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: ۳۵۰۰ کیلومتر از لوله های مورد نیاز طرح ۲۸ مخزن را شرکت های بزرگ ایرانی می سازند. احمد محمدی اعلام کرد که برای اجرای طرح توسعه ۲۸ مخزن افزون بر ۵۰۰۰ کیلومتر انواع لوله نیاز است که تاکنون ۳۵۰۰ کیلومتر از آن در برنامه تولید سازندگان داخلی قرار گرفته و قرارداد ساخت ۱۰۰۰ کیلومتر لوله قطعی شده است. وی افزود: در این زمینه طی ارزیابی شرکت های توانمند داخلی، تاکنون شرکت های لوله­ سازی اسفراین، گروه ملی صنعتی فولاد ایران، لوله سازی اهواز و لوله­ سازی ساوه برای ساخت لوله های مورد نیاز این طرح ملی در نظر گرفته شده اند. مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب ادامه داد: در طرح توسعه ۲۸ مخزن، حجم زیادی از کالاهای مورد نیاز متعلق به لوله های درون چاهی و روسطحی اختصاص یافته و از این نظر زمینه مناسبی برای افزایش تولید شرکت های لوله سازی و فولادسازی فراهم شده است. محمدی گفت: لوله های روسطحی و درون چاهی مورد استفاده در این طرح در دو بخش لوله های بدون درز و لوله های درزدار تقسیم بندی می شود و ویژگی های لوله ها به شرکت های داخلی ارائه شده است تا در قالب همکاری مطلوب آنها را بسازند و نیازهای صنعت نفت را پاسخ دهند. وی با اشاره به اولویت این شرکت برای حمایت از ساخت داخل، تصریح کرد: مناطق نفت خیز جنوب در سال های اخیر توان خود را برای ارتقای دانش فنی و سطح کیفی سازندگان داخلی به کار بسته و در سالی که به نام «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» نام گذاری شده است، این رویه بیش از پیش تقویت خواهد شد.