
رئیس جمهوری:
اتکای بودجه ۹۹ به نفت ۸ درصد بوده است
رئیس جمهوری سال ۹۹ را یکی از سخت ترین سال ها در تاریخ ایران دانست و گفت: در این سال اتکای بودجه به نفت هشت درصد بود که بی سابقه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه (۱۵ اردیبهشت ماه) در نشست هیئت دولت، با اشاره به انجام مذاکرات احیای برجام در وین، گفت: امروز مردم ثمره صبر و مقاومت خود را در وین می بینند و از نظر من به عنوان رئیس دولت، تحریم شکسته شده و اگر همه متحد باشیم، سیاه کاری و دغل بازی نشود و گزارش ها درست به مردم برسد، به زودی تحریم برداشته خواهد شد.
وی افزود: آمریکا و طرف های ما در مذاکرات راهی جز این ندارند که به قانون برگردند و به تعهدهای خود کامل عمل کنند، امروز همه دنیا در این زمینه یکصداست و می گویند که راهی جز اجرای کامل برجام و بازگشت به تعهدها و قانون وجود ندارد و این یک پیروزی بزرگ برای ملت ایران است. رئیس جمهوری تصریح کرد: سال ۹۹ از سخت ترین سال های تاریخ ایران بود، برای اینکه بدانید چقدر سخت بود، اتکای ما به نفت و میعانات گازی در بودجه ۲ درصد و به نفت و فرآورده های نفتی ۶ درصد بوده است. یعنی اگر همه اینها را هم حساب کنیم، ۸ درصد تکیه بودجه ما به نفت بوده که در تاریخ بی سابقه است.
روحانی گفت: آنهایی که دولت را نقد می کنند که اگر نقد درست باشد بسیار هم خوب است و از آنها متشکریم، به این نکات هم توجه کنند که اتکای دولت در بودجه به نفت و میعانات فقط ۲ درصد بوده و این در تاریخ بسیار مسئله مهمی است و می خواستیم به دستور مقام معظم رهبری در این باره عمل کنیم.
وی گفت: قولی که به مردم دادیم این است که در این ماه های پایانی دولت، همچنان اهدافمان را دنبال می کنیم. هدف ما این است که تحریم را برداریم، کرونا را مهار کنیم، معیشت مردم بهتر شود و تا آنجایی که می توانیم طرح های نیمه تمام را تکمیل کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری:
بر اوضاع فروش نفت مسلط تر شده ایم
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه تلاش کرده ایم تحریم را خنثی کنیم، گفت: فروش نفت بسیار کاهش یافت، اما اکنون شرایط بهتر است و بر اوضاع مسلط تر شده ایم و امکان افزایش صادرات نفت تا ۲.۵ میلیون بشکه را پس از رفع تحریم داریم.
به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری شامگاه جمعه ۱۰ اردیبهشت ماه به تشریح اقدام های دولت در مواجهه با تحریم و آثار آن پرداخت و گفت: معتقدم در جنگ اقتصادی آمریکا، در ۲۰۰ سال گذشته این حجم تحریم و پیگیری و اصرار بر اجرای آن بی سابقه بوده است. تمام سفارتخانه های آمریکا موظف به رصد معاملات شده بودند و بر صفر شدن فروش نفت ایران، فلج کردن سیستم حمل ونقل دریایی و شناسایی تمامی گلوگاه ها اصرار داشتند. وی ادامه داد: به حدی جسور شده بودند که در هرجایی نفتکش ما را شناسایی می کردند، انفجار ایجاد می کردند. حدود ۲۰۰ نفتکش ما را دچار سانحه کردند. گاهی از طریق خودشان و گاهی از طریق نیابتی هایی همچون اسرائیل و سعودی. معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اعتراف مقام های آمریکا برای شکست فشار حداکثری، اضافه کرد: بسیاری از سران کشورها در دیدار با رئیس جمهوری در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته بودند ترامپ گفته است سه ماه صبر کنید هیچ چیزی از این نظام و ایران باقی نمی ماند. با این شرایط، ایران ماند و سرافراز ایستادگی کرد. جهانگیری با بیان اینکه همین الان بیشترین دستاورد را نسبت به دولت های پیشین داشته ایم، گفت: برداشت از ذخایر مشترک با قطر پیش از این دولت به نفع قطر پیش می رفت، غارت اموال کشور فقط گرفتن وام و پرداخت نکردن آن نیست. امروز ما بیش از ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز یعنی بیش از قطر از پارس جنوبی برداشت می کنیم. وی افزود: کارهای بزرگی انجام شد. بزرگ ترین انتقال آب در استان های غرب کشور اجرا و حجم ذخایر پتروشیمی و فولاد افزوده شد. بزرگ ترین کمک به حقوق بگیران ثابت، بازنشستگان انجام شد و امیدواریم در این دور مذاکرات، تحریم برداشته و مشکلات مردم برطرف شود.
کاهش شدید منابع ارزی
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به کاهش شدید منابع ارزی از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۵ میلیارد دلار به واسطه فشار تحریم ها ادامه داد: در هر سال تلاش شد میزان تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی کاهش یابد و حتی تصمیم داشتیم در آخر سال ۹۹ این ارز حذف شود، اما مجلس ناگهان این مسئله را رسانه ای کرد و سبب شد کالاها انبار شوند. جهانگیری درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی توضیح داد: بر اساس تصمیم سران قوای سه گانه، قرار شد نرخ ۴۲۰۰ تومن ثابت بماند، اما در پایان تصمیم گیری به رئیس جمهوری پیشنهاد کردند برای اینکه در جامعه این خبر مطرح شود، آقای جهانگیری اعلام کند و این کار انجام شد. نرخ ثابت ۴۲۰۰ تومان، مصوبه سران قواست. وی تصریح کرد: من تلاش کردم که ۴۲۰۰ تومان ثابت نباشد و همراه با تورم تغییر کند، اما اکنون مهم تر این است که از زندگی مردم حفاظت کنیم. دولت ایران یارانه های پیدا و پنهان زیادی دارد. بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان و بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومن یارانه آشکار پرداخت می کنیم. تنها بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می کنیم. معاون اول رئیس جمهوری گفت: من درباره بنزین پیشنهاد داشتم که به جای تخصیص بنزین به خودرو، به افراد اختصاص یابد تا به نفع افراد مرفه نشود. بیش از ۴۸ درصد جمعیت هیچ خودرویی ندارند.
پول های نفتی که برنگشت
جهانگیری به پرونده هایی مانند فروش نفت به بابک زنجانی، فروش نفت به ستاد کل نیروی مسلح و نیروی انتظامی و برنگشتن پول آن در دولت احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: امروز شرکت نفت ما یکی از بزرگ ترین بدهکاران دولتی است. وی ادامه داد: من بر خلاف نظر برخی در دولت ماندم تا امثال بابک زنجانی دیگری ایجاد نشود. بدون مصوبه شورای عالی امنیت ملی یک میلیارد دلار پول به بانک بابک زنجانی در مالزی واریز شده بود. ۱.۷ میلیارد دلار نفت به وی داده شد. نفت را می گرفته و پول آن را بر نمی گردانده، دوباره به او نفت می دادند. معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه تلاش کرده ایم تحریم را خنثی کنیم، ادامه داد: فروش نفت بسیار کاهش یافت، اما اکنون شرایط بهتر است و بر اوضاع مسلط تر شده ایم و امکان افزایش صادرات نفت تا ۲.۵ میلیون بشکه را پس از رفع تحریم داریم. جهانگیری یادآوری کرد: پیچیدگی فروش نفت و گرفتن پول و تبدیل آن به کالا بسیار سخت است. اینکه درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری به ۵ میلیارد دلار رسیده، توجیه نیست. در بودجه امسال کشور تنها ۱۲ هزار دلار درآمد نفتی پیش بینی شده است.
بیش از ۱۰۰ لایحه دولت در مجلس مانده است
وی افزود: بیش از ۱۰۰ لایحه دولت در مجلس مانده و مجلس به مجلس طرح ها تبدیل شده است. لایحه در نظام قانون گذاری اصل است، هشت لایحه دولت که با وجود گذشت زمان زیادی ارسال شده، حتی اعلام وصول نشده است. این خلاف قانون اساسی است. مجلس حق ندارد لایحه را اعلام وصول نکند. معاون اول رئیس جمهوری گفت: اگر بخواهیم ابعاد بودجه ۱۴۰۰ را بر زندگی مردم تشریح کنیم چند ساعت زمان لازم دارد. کدام مجلسی رأی می دهد که ۲ درصد نرخ ارز نباید کمتر کاهش یابد؟ این فقط متوجه مجلس نیست، مجمع تشخیص مصلحت هم این گونه است، چند مصوبه در این مجمع مانده است و هیچ پاسخی هم نمی دهند.
بازدید معاون سازمان برنامه و بودجه از مناطق عملیاتی فلات قاره
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور در بازدید از مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: پیگیری مشکلات کارکنان عملیاتی و اعتبارات لازم برای اجرای طرح های بازسازی و توسعه ای در دستور کار سازمان برنامه و بودجه قرار دارد.
سیدحمید پورمحمدی به همراه جمعی از مسئولان سازمان برنامه و بودجه کشور در سفری یک روزه به پایانه شناور فرآورشی (FPSO) کوروش و سکوی نفتی سلمان که روز پنجشنبه نهم، اردیبهشت ماه انجام شد، ضمن آشنایی با روند فعالیت های کارکنان شرکت نفت فلات قاره ابراز امیدواری کرد با پیگیری های انجام شده مشکلات کارکنان صنعت نفت دریایی ایران برطرف شود.
علیرضا سلمان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نیز در این بازدید گزارش کاملی از اقدام ها و فعالیت های انجام شده از سوی کارکنان این شرکت در بهره برداری و استخراج نفت و گاز خلیج فارس ارائه کرد.
این گروه در این سفر یک روزه ضمن بازدید از منطقه عملیاتی کیش و ارائه توضیحات لازم پیرامون روند کار در این منطقه، به لاوان رفتند و در نشستی با بهروز علی آبادی، رئیس منطقه لاوان درباره مهم ترین مشکلات و چالش های کارکنان مناطق عملیاتی بحث و بررسی شد.
سکوی بهره برداری سلمان، مقصد بعدی این گروه بود که طی آن شهرام شریفی، معاون سکوی سلمان گزارش کاملی درباره روند فعالیت ها، مشکلات و چالش های کارکنان اقماری ارائه داد.
پورمحمدی در پایان این سفر ضمن تمجید از تلاش های کارکنان صنعت نفت دریایی ایران در ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت برای کشور، پیگیری مشکلات کارکنان عملیاتی و اعتبارات لازم در اجرای طرح های بازسازی و توسعه ای را در برنامه های آن سازمان قرار داد.
معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه همچنین ابراز امیدواری کرد روند اصلاح و واقعی شدن بودجه اختصاص یافته به این شرکت ادامه داشته باشد. سلمان زاده نیز از نگاه ویژه سازمان برنامه و بودجه در اصلاح بودجه تخصیص یافته به این شرکت قدردانی کرد.
گزارش سازمان برنامه و بودجه از عملکرد وزارت نفت در سال ۹۹
عملکرد وزارتخانه های نفت، نیرو، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۹ براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست هیئت دولت بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، در نشست عصر یکشنبه (۱ اردیبهشت ماه) هیئت دولت که به ریاست دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری برگزار شد، سازمان برنامه و بودجه کشور گزارشی از عملکردهای بودجه سال ۱۳۹۹ و اقتصاد کشور به هیئت وزیران ارائه داد.
براساس گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور، سال گذشته ۹۲ هزار میلیارد تومان اعتبارهای عمرانی تخصیص یافته و با هدف کاهش آثار کرونا بر معیشت قشور ضعیف، ۱۰۸ هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به قشور مختلف جامعه پرداخت شده است. باوجود پیش بینی های منفی از رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۹، محاسبات نشان می دهد رشد اقتصادی کشور در این مدت مثبت بوده است. در این گزارش همچنین عملکرد پارسال وزارتخانه های نفت، نیرو، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت بررسی شد.
روایت رئیس سازمان انرژی اتمی از تحریم های فلج کننده پیش از برجام
رئیس سازمان انرژی اتمی کشور با اشاره به مشکلات تحریمی کشور پیش از حصول توافق برجام از جمله مشکلات در زمینه فروش نفت، دریافت پول نفت و عبور کشتی های تجاری، گفت: تحریم های فلج کننده قبل از برجام را فراموش نکنیم. علی اکبر صالحی، شامگاه جمعه دهم اردیبهشت ماه به تحریم های پیش از توافق برجام اشاره کرد و گفت: طوری صحبت نشود که گویا پیش از برجام همه چیز گل و بلبل بوده و صرفا چون آمریکا از برجام بیرون رفت، پس مقصر همه مشکلات برجام است. وی افزود: آن زمان در شرایطی بودیم که حتی با عراق هم نمی توانستیم مراوده مالی داشته باشیم. هر ۶ ماه صادرات نفت ما ۲۰ درصد کاهش می یافت، برای دریافت پول نفت با مشقت های بسیاری روبه رو بودیم. حتی به خاطر قطعنامه ۱۹۲۹ نمی توانستیم کشتی های تجاری را عبور دهیم. کشتی های بزرگ باید در امارات پهلو می گرفتند و ما باید با لنج، بارها را منتقل می کردیم. رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه برجام و مذاکره برای رفع تحریم و خروج از قطعنامه ها بود، تصریح کرد: ما در آن زمان شرایط بسیار سختی داشتیم و برجام آمد تا آن شرایط را تغییر دهد. صالحی با اشاره به خروج ترامپ از برجام، گفت: نباید بگوییم که برجام باعث مشکلات امروز شده است. پس از برجام، دو سال گشایش فوق العاده ای در کشور ایجاد شد و نرخ رشد اقتصادی افزایش یافت. وی با بیان اینکه برخی معتقدند بیشتر مشکلات ناشی از ناکارآمدی دولت است و نه تحریم، گفت: یک دولت ایده آل با همه تصمیم های درست اگر نتواند نقل و انتقال مالی داشته باشد، چه خواهد کرد.