پژوهشگاه صنعت نفت

ضرورت تحول در نظام حکمرانی و اثربخشی آن بر کیفیت دستاوردها

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: تحول در نظام حکمرانی پژوهشگاه صنعت نفت، در زمره پروژه های اولویت دار و در حال اجراست که همز مان با آغاز به کار دولت سیزدهم، پیشرفت قابل توجهی داشته است.

جعفر توفیقی اظهار کرد: نظام حکمرانی در هر سازمان، به طور مستقیم بر کیفیت و کمیت دستاوردها و اثربخشی آن سازمان در صنعت، تحول و پیشرفت آن بسیار تأثیرگذار است.

وی در تشریح پروژه های مختلف در زمینه تحول در نظام حکمرانی عنوان کرد: برای سازمان های پژوهش و فناوری مانند پژوهشگاه صنعت نفت، رقابت در بازار فناوری و الگوی کسب وکار اهمیت ویژه ای دارد. به این معنا که همه ابعاد الگو از جمله شناسایی نیازهای صنعت از ابتدای شناخت مسأله تا حل مشکل و ارائه راه حل و همراهی نزدیک، اثبات فناوری در صنعت و سرانجام معرفی روش های تجاری سازی به طور دقیق مورد مشاهده و بازنگری قرار می گیرد.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه پژوهشگاه، یک سازمان پروژه محور است، گفت: هم اکنون بالغ بر ۳۰۰ پروژه صنعتی در دست پژوهشگاه است، بنابراین بازنگری و بهبود مدیریت پروژه از عوامل مهم به شمار می رود.توفیقی همچنین با تأکید بر ضرورت بهینه سازی چرخه عمر سازمان عنوان کرد: سازمان ها به طور معمول پس از پشت سر گذاشتن یک دوره رشد و بلوغ، وارد دوره ای می شوند که طی آن کاهش رشد و از دست دادن بازار را تجربه می کنند و اگر هوشمندانه با این چالش روبه رو نشوند، در عمل از رقابت در بازار فناوری حذف می شوند. برای شفافیت هر چه بیشتر می توان «تحول دیجیتال» را در نظر گرفت.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به اینکه پژوهشگاه صنعت نفت باید برای نیازآفرینی به عنوان شریک راهبردی در کنار صنعت قرار گیرد، اعلام کرد: ما منتظر نمی مانیم تا صنعت با مشکل روبه رو شود و بعد از آن به ما مراجعه کند؛ بلکه اکنون در بخش های مختلفی از صنعت حضور داریم و با برگزاری نشست ها و تحلیل فناوری، رفتار آن صنعت را مورد مطالعه قرار می دهیم تا به این تشخیص برسیم که ممکن است در آینده نزدیک، با چه چالش هایی در حوزه فناوری دست به گریبان باشد یا از سوی دیگر فناوری های نوظهور را به آن معرفی کنیم.

وی با اشاره به اهمیت طرح احیای چاه های کم بازده برای دولت سیزدهم افزود: وزارت نفت، شرکت های دانش بنیان را فراخوانده است تا چاه های کم بازده را در اختیارشان قرار دهد و از آنجا که پژوهشگاه صنعت نفت تجربه ای وافر در زمینه مطالعات میدان های کشور دارد، بناست محور فعالیت های این شرکت های دانش بنیان قرار گیرد و اطلاعات و داده های مرتبط را در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند با حمایت های شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت، در کمترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسند؛ زیرا سرمایه های بسیار ارزشمندی در این چاه ها نهفته است.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت تأکید کرد: به دلیل اینکه دولت سیزدهم نسبت به حضور استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان جدی و مصر است، پژوهشگاه صنعت نفت قصد دارد مرکز نوآوری خود را که از دو سال پیش فعال شده است، به منظور حضور استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان و همکاری با پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت تقویت کند و عملکرد آن را سرعت ببخشد.

 

   شرکت نفت و گاز پارس

خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی عملیاتی شد

معاون پشتیبانی و عملیات شرکت نفت و گاز پارس از بازگشت خط لوله فاز ۱۶ پارس جنوبی عملیاتی خبر داد.

یحیی رشیدی گفت: با تعمیر و بازسازی بخش آسیب دیده خط لوله ۳۲ اینچ دریایی انتقال گاز فاز ۱۶ پارس جنوبی، بهره برداری از این سکو از سر گرفته شد.

وی با اشاره به اینکه خط لوله دریایی فاز ۱۶، دهم دی پارسال به دلیل ایجاد نشتی در بستر دریا دچار توقف شد، اظهار کرد: پس از بررسی و شناسایی موقعیت حادثه، خروجی های سکو بسته و نشتی به طور کامل مهار شد و در ادامه با تلاش همکاران، نسبت به بازسازی بخش آسیب دیده این خط لوله اقدام و خوشبختانه پس از تعویض بخش مورد نظر و انجام تست خط، سکوی SPD16 آماده ارسال گاز به پالایشگاه خشکی شد.

معاون پشتیبانی و عملیات شرکت نفت و گاز پارس، تدابیر اجرا شده و تلاش کارکنان سکوهای گازی برای تولید حداکثری گاز را بسیار مهم اعلام کرد و افزود: خوشبختانه در زمستان سال ۱۴۰۰ توانستیم با حداکثر تولید از سکوهای در حال بهره برداری، سوخت مورد نیاز کشور را تأمین کنیم، ضمن اینکه عملکرد صحیح وزارت نفت در زمینه مصرف انرژی نیز تعیین کننده بود.

رشیدی با اشاره به اقدام های صورت گرفته به منظور بازسازی خط لوله دریایی فاز ۱۶ پارس جنوبی تصریح کرد: با توجه به آسیب دیدگی این خط لوله، به دستور مدیریت ارشد، تعمیر بخش آسیب دیده با سرعت در دستور کار قرار گرفت و با بهره گیری از توان داخلی، ساخت اسپول (Spool) به منظور نصب در دریا و تعویض بخش آسیب دیده این خط لوله ۳۲ اینچ در اسکله بندری پارس آغاز شد.

وی با بیان اینکه خطوط لوله ۳۲ اینچ دریایی پارس جنوبی برای انتقال گاز ترش سکوها به پالایشگاه های خشکی طراحی شده، اظهار کرد: برای تعمیر و تعویض این خطوط از فناوری فلنج های هوشمند استفاده می شود و به دلیل ضرورت تأمین اقلام اضطراری تعمیر، خوشبختانه طی همکاری با شرکت دانش بنیان ایرانی، این تجهیز، پیش از این ساخته و در کمتر از مدت ۲۰ روز برای به کارگیری در موقعیت خط لوله سکوی فاز ۱۶، به بندر پارس یک در عسلویه منتقل شد.

رشیدی  با اشاره به تکمیل عملیات ساخت و تست اسپول به طول ۸۰ متر در مجتمع بندری پارس یک گفت: با اتمام این عملیات، اسپول ساخته شده به همراه فلنج های هوشمند، پس از انتقال از طریق بارج شناور به موقعیت خط لوله آسیب دیده در خلیج فارس، نصب و بعد از انجام تست های مربوطه وارد مدار بهره برداری شد.

 

شرکت پایانه های نفتی ایران

منابع انسانی مهم ترین دارایی سازمان است

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، نیروی انسانی را مهم ترین رکن یک سازمان خواند و گفت: خوشبختانه این شرکت از این ثروت بزرگ غنی است. عباس اسدروز در نشست با مدیران منابع انسانی این شرکت اظهار کرد: آنچه در سازمان سبب بهره وری واقعی، مداوم و مستمر می شود، سرمایه انسانی متعهد و متخصص است که خوشبختانه شرکت پایانه های نفتی ایران از این ثروت بزرگ، غنی است و نیروی انسانی شرکت سرشار از خلاقیت و نوآوری هستند. وی افزود: افزایش رضایت شغلی و زنده نگه داشتن روحیه تلاش و شنیدن چالش ها و مشکلات و رفع آنها از برنامه های مهمی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد و برای بهبود آن تلاش کنیم.

بررسی چالش های مدیریت خدمات پشتیبانی پایانه ها

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی اظهار کرد: مدیریت خدمات پشتیبانی، به عنوان یکی از مهم ترین مدیریت های شرکت است؛ زیرا عملکرد این مدیریت، همواره با رضایت کارکنان و خانواده های آنها مرتبط است و کوچک ترین خللی در تأمین رضایتمندی کارکنان سبب می شود عملکردش تحت تأثیر قرار گیرد. وی تصریح کرد: مهم ترین مأموریت مدیریت خدمات پشتیبانی، ارائه خدمات مستمر و پایدار در زمینه های رفاهی، ورزشی، فرهنگی - هنری، مشاوره و روان شناختی، تعمیرات و بهسازی اماکن و مهمانسرا، عملیات تأمین خودرویی و ماشین آلات در پشتیبانی از فرایند عملیات است که شایسته است این مدیریت، برای تحقق مأموریت خود همه تلاش را داشته باشد و همواره در ارائه خدمات رفاهی و پشتیبانی، همچنین تأمین رضایتمندی و سلامت روحی و روانی کارکنان و خانواده های آنان به عنوان یک مدیریت سرآمد تلقی شود.

 

    صندوق های بازنشستگی صنعت نفت

استقلال صندوق های کارکنان نفت باید حفظ شود

رئیس هیأت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در خلال نشست برخط با رؤسای مناطق و نمایندگی ‎های صندوق ها در سراسر کشور گفت: صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، دارای شخصیت حقوقی، مالی و اداری مستقل است که طبق اساسنامه خود اداره می شود، از این رو استقلال صندوق ها باید حفظ شود.عبدالحسین بیات افزود: دلیل پایداری و ماندگاری صندوق‎ های بازنشستگی صنعت نفت، استقلال آن بوده و است، بنابراین صندوق ها و تمامی  وجوه و دارایی های در اختیار و درآمدهای آن به شخصیت حقوقی خود صندوق تعلق دارد و مطلقاً جزو اموال، وجوه و درآمدها و دارایی های دولتی، وزارت نفت و شرکت های اصلی و فرعی تابع آن یا دیگر اشخاص نبوده و به هیأت امنای صندوق به عنوان امین سپرده شده است.

 وی ادامه داد: صندوق های بازنشستگی نفت به عنوان بنگاه اقتصادی بر ارکان تخصصی اش استوار و وابسته خواهد بود.

 

شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران

تراز منفی ترافیک در صورت افزایش مصرف سوخت

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه اصلاح مصرف سوخت، تنها راهکار جبران افزایش سرانه مصرف بنزین است، گفت: برای جبران افزایش سرانه مصرف باید فکری دیگر اندیشیده شود، در غیر این صورت تراز، ظرف یکی دو سال آینده منفی خواهد شد.جلیل سالاری درباره مصرف بنزین در ایام نوروز ۱۴۰۱ گفت: تعداد خودروهای فرسوده به موازات تولید در گذشته از چرخه خارج می شد؛ اما امروز با افزایش تولید خودروسازی ها در عمل انباشت خودرو و مصرف بالای بنزین را شاهد هستیم.

وی با اشاره به رفع نسبی مشکل کرونا و افزایش تردد و میزان مصرف بنزین افزود: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ میانگین مصرف روزانه حدود ۲۵ میلیون لیتر بنزین با افزایش روبه رو بوده که روند رشد مصرف را نسبت به پارسال تا مرز ۱۲ درصد نشان می دهد

.مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه عمده طرح های توسعه ای به سمت دانش بنیان ها بوده و پتروپالایشگاه ها از نظر بازده اقتصادی و تأمین نیازهای کشور مهم تلقی می شود، تصریح کرد: در این باره در گذشته نیز مجوزهایی تخصیص داده شده بود و دولت پیشنهادی به مجلس ارائه کرد که در بودجه ۱۴۰۱ نیز آمده است.سالاری اظهار کرد: اجازه داده شده با مشارکت بخش خصوصی، پالایشگاهی با ظرفیت پالایش روزانه ۳۰۰ هزار بشکه مبتنی بر موادی با پایه پتروشیمی ساخته شود که از محل آن، ۳۵ درصد خروجی که پیش تر در حوزه پالایشگاهی وجود نداشته را خواهیم داشت و تلاش می شود از حوزه دانش بنیان داخلی استفاده کنیم.وی ساخت پالایشگاه را با هدف دوری از خام فروشی و حرکت به سمت صادرات مطرح کرد و گفت: پالایشگاه خلیج فارس ۸ سال و با سرمایه2/4دهم میلیارد یورویی ساخته شد که اولین شرکت بورسی است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه ساخت پالایشگاه جدید نیازمند زمانی ۴ تا ۶ ساله است، افزود: برای جبران افزایش سرانه مصرف باید فکری دیگر اندیشیده شود، در غیر این صورت تراز، ظرف یکی دو سال آینده منفی خواهد شد، بنابراین باید بهینه سازی مصرف انرژی را اولویت قرار دهیم و در حوزه وزارت نفت سعی شده سازوکارها تغییر کند. برای نمونه در چرخه حمل ونقل و سوخت، بر شبکه خطوط تمرکز شده تا جابه جایی جاده ای کاهش یابد و تبعات محیط زیستی نیز کمتر شود.سالاری از جوان سازی ناوگان خودرویی نیز خبر داد و گفت: این موضوع منتظر تأمین اعتبار است و در پی آن روزانه ۴ تا ۵ میلیون لیتر کاهش مصرف سوخت خواهیم داشت. در غیر این صورت هر یکی دو سال باید پالایشگاهی جدید بسازیم که در نتیجه مصرف کل نفت خام به جای صادرات وارد چرخه حمل ونقل خواهد شد.وی تصریح کرد: تکالیفی در قانون هوای پاک نیز آمده و در بخش خودرو، باید به سمت روند کاهش آلایندگی پیش رویم، همسو با این موضوع ۲۰ میلیون لیتر گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) به جای بنزین معادل سازی شد و مشکل تراز سوخت را حل کرد؛ اما این رویه پایدار نیست.معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش بازده پایین نیروگاه ها را نیازمند نوسازی و بازسازی خواند و اظهار کرد: سیاست ها ارتباطی به مسائل تحریمی ندارد؛ زیرا در داخل امکان اجرای آن وجود دارد، طرح های پیش بینی شده نیز سعی دارد به بودجه دولت ارتباط پیدا نکند و بحث بر سر این است که در چرخه مدیریت سوخت، بازنگری کنیم و کاهش سن ناوگان را داشته باشیم.

  انتصاب 2 عضو اصلی هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی

وزیر نفت با صدور احکامی جداگانه، احمد شکری و حسن عباس زاده را به عنوان عضو اصلی هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد.

در احکام جداگانه جواد اوجی به شکری و عباس زاده آمده است:

«با عنایت به تعهد، تجربه و تخصص جنابعالی، به استناد ماده (۵) قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت مصوب ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی و مواد (۱۷) و (۱۸) اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و حسب اختیارات تفویضی به وزیر نفت از سوی مجمع عمومی شرکت، به موجب این حکم برای مدت سه سال به عنوان «عضو اصلی هیأت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی» منصوب می شوید.

  از خداوند قادر متعال برای جنابعالی در این مسؤولیت خطیر با همکاری دیگر اعضای محترم هیأت مدیره شرکت، توفیق خدمت به مردم و صیانت از اموال و امانت ملی که به شما سپرده می شود را مسألت دارم.»

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران منصوب شد

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با صدور حکمی، مهدی حیدری را به عنوان مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران منصوب کرد.

در حکم محسن خجسته مهر خطاب به حیدری آمده است:

«نظر به تعهد، تخصص و تجربیات ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «مدیرعامل و عضو اصلی هیأت مدیره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران» منصوب می شوید.

ارتقای توان توسعه ای و عملیاتی شرکت و هدایت و نظارت حرفه ای بر عملکرد شرکت های فرعی تابعه، جبران افت ظرفیت تولید میادین با اجرای طرح های اولویت دار و نیمه تمام بویژه طرح های تقویت فشار گاز، اهتمام ویژه بر راهبری و اجرای بخش بالادستی پروژه های ذخیره سازی گاز، اجرای مجدانه طرح های مصوب ازدیاد برداشت و تزریق گاز به منظور صیانت از مخازن، اجرای به موقع طرح های نوسازی، بهسازی و تعمیرات بهینه تأسیسات و تجهیزات ثابت و دوار، جذب و به کارگیری نیروهای مؤمن، شایسته و با استعداد و استفاده از مدیران انقلابی توانمند، متخصص و فسادستیز، تقویت توانمندی های تخصصی، مدیریتی، مهارتی و اخلاق حرفه ای در کلیه سطوح سازمان و ..... از جمله موارد مورد تاکید در حیطه مسؤولیت های جنابعالی است.

 امید است با اتکال به خداوند متعال و همکاری مدیران و کارکنان ارزشمند آن شرکت، در انجام مأموریت های محوله موفق باشید.»