پتروشیمی بندر امام

تدوین نقشه برای داخلی سازی 600 قطعه صنعتی فاقد نقشه

پتروشیمی بندر امام، نقشه ساخت بیش از ۶۰۰ قطعه صنعتی را که فاقد نقشه بودند، برای داخلی سازی تهیه و تدوین کرد.

بسیاری از تجهیزات حساس، فرایندی هستند که امکان از سرویس خارج کردن آنها در زمان تولید وجود ندارد و در صورت بروز هرگونه مشکل برای هریک از این قطعات، با توجه به نبود نقشه ساخت، نیاز است نمونه قطعه برای انجام ساخت در اختیار شرکت های سازنده قرار گیرد یا قطعات بسیار ساده از خارج از کشور تهیه شوند که افزون بر صرف هزینه های بالا، زمان بسیار زیادی را نیز برای تأمین به خود اختصاص می دهد.

پتروشیمی بندر امام در بخش خدمات فنی کالا و ساخت، از ابتدای سال ۱۴۰۰ تجهیزات مهمی را که قطعات آنها فاقد نقشه بودند، با استفاده از فرصت ایجادشده در تعمیرات اساسی در واحدهای عملیاتی شناسایی کرد و به محض از سرویس خارج شدن هر یک از آنها در واحدهای عملیاتی، به وسیله دستگاه 3 D scanner پیشرفته و از سوی شرکت های توانمند دانش بنیان نقشه ساخت قطعات این دستگاه ها را تهیه کرد که تاکنون این کار برای بیش از 600 قطعه که فاقد نقشه ساخت بودند، به مرحله اجرا رسیده است.

افزون بر تهیه نقشه های ساخت قطعات یاد شده، متریال هریک از این قطعات نیز از سوی دستگاه XRF و با حضور کارشناسان داخلی و حرفه ای مشخص و در نقشه های ساخت لحاظ شده است.

با اقدام های انجام شده، دیگر نیازی به قطع فرایند تولید نیست و پیش از آنکه این تجهیزات از سرویس خارج شوند، امکان ساخت قطعات آنها مهیا خواهد بود که این موضوع افزون بر شتاب بخشی به روند داخلی سازی قطعات در رفع موانع و پایداری تولید آثار خیره کننده ای خواهد داشت.

پتروشیمی بندر امام، با عملکردی کم نظیر در حوزه داخلی سازی و مشارکت با شرکت های دانش بنیان تاکنون بسیاری از کاتالیست ها، مواد شیمیایی، تجهیزات و قطعات صنعتی خود را داخلی سازی کرده است.

 

شرکت پالایش گاز ایلام 

راه اندازی مدیریت امنیت شبکه با تکیه بر توان داخل

مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام اعلام کرد که واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات این واحد صنعتی با استفاده از توان همکاران شرکت موفق به راه اندازی مرکز عملیات امنیت (SOC) شد.

روح الله نوریان با بیان اینکه در کشور شاهد رشد و تربیت متخصصان فراوانی در بحث امنیت شبکه های کامپیوتری هستیم، اظهار کرد: استفاده از تجربه ها و توان شرکت های دانش بنیان و پیشرو در بحث امنیت برای بهینه کردن بسترها و شبکه های کامپیوتری و شناسایی نقاط ضعف برای جلوگیری از نفوذ و حمله های سایبری ضرورت دارد.

وی به مخاطره ها و تهدیدهای فضای سایبری به منظور صیانت از دارایی های شرکت در برابر تهدیدهای سایبری احتمالی اشاره و تصریح کرد: این مرکز به عنوان یک سایت متمرکز پایش امنیت و مدیریت شبکه به منظور مدیریت و پایش امنیت تجهیزات، شبکه های ارتباطی و رایانه ها، نقطه تماس متمرکز برای رسیدگی به مشکلات امنیتی کاربران و راهبران شبکه، جمع آوری و آنالیز ترافیک شبکه و تولید گزارش های امنیتی در سطوح مختلف، پاسخ دهی به مشکلات و رخدادهای امنیتی، مدیریت و پایش لحظه ای تهدیدات و کاهش هزینه های مدیریت امنیت شبکه، راه اندازی شده است. طیبه نعمتی، رئیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت پالایش گاز ایلام نیز به تهیه و نصب نرم افزارها و سخت افزارهای روزآمد و استفاده از توان و تخصص همکاران واحد فاوای شرکت برای راه اندازی سیستم مدیریت امنیت شبکه اشاره کرد و گفت: برای اطمینان از عملکرد سیستم های اطلاعاتی و امنیت شبکه، اقدام به پیاده سازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) و استفاده از شرکت های توانمند داخلی برای انجام آزمون نفوذ و ارزیابی های امنیتی شده است.

  

 شرکت ملی گاز ایران

88 پروژه انتقال گاز و ایستگاه تقویت فشار در حال اجراست

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که اکنون ۸۸ پروژه مربوط به ۱۹ طرح احداث خطوط لوله انتقال گاز و ایستگاه های تقویت فشار از پروژه های کلان شرکت ملی گاز ایران در حال اجراست.مجید چگنی گفت: بعضی از این پروژه ها که همگی از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در حال اجرا هستند، شامل احداث خطوط انتقال گاز شهرها، تکمیل خطوط سراسری انتقال گاز، خط انتقال گاز دوم شمال و شمال شرق و احداث ایستگاه های تقویت فشار روی خطوط چهارم، ششم، هفتم، هشتم، نهم و یازدهم سراسری می شوند.وی کل اعتبار تخصیص یافته به این ۸۸ پروژه را بیش از ۱۶ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و ادامه داد: گازرسانی به استان هرمزگان، احداث تأسیسات زیربنایی و ساختمانی، بهینه سازی تأسیسات خطوط و ایستگاه های در حال بهره برداری، چهار طرح پالایشی مربوط به احداث پالایشگاه گاز پارسیان، پالایشگاه گاز ایلام و ارتقای تجهیزات اندازه گیری ایستگاه گاز صادراتی بازرگان، همچنین پنج طرح ذخیره سازی در مخازن شوریجه (فاز دوم) و سراجه (فاز دوم) نیز از دیگر پروژه های کلان در حال اجرای شرکت ملی گاز ایران هستند.معاون وزیر نفت در امور گاز تصریح کرد: از دیگر پروژه های کلان در حال اجرا می توان به پروژه های تکمیل و بهبود پالایشگاه های گاز از سوی هشت شرکت پالایش گاز و دیگر پروژه های کلان گازرسانی به شهرها و روستاها و مشترکان صنعتی اشاره کرد که از طریق ۳۱ شرکت گاز استانی اجرا می شوند.چگنی در بخش دیگری از سخنان خود، از پروژه های جدید شرکت ملی گاز ایران نام برد و گفت: طرح کاهش فلرینگ/ کاهش انتشار so2، احداث تصفیه خانه های پساب تولیدی در منطقه عسلویه، پروژه های تولید ساخت بار اول فناورانه، اجرای طرح افزایش بازده بازیافت اتان در ۹ پالایشگاه پارس جنوبی، هوشمندسازی شبکه توزیع گاز طبیعی، طرح ها و پروژه های مقاوم سازی تأسیسات و ساختمان ها در شرکت های تابع شرکت ملی گاز ایران بخشی از پروژه های جدید شرکت را شامل می شوند.وی عملیات اجرایی طرح توسعه میدان ذخیره سازی شوریجه D را که چندی پیش با حضور رئیس جمهوری آغاز شد، از دیگر پروژه های فعال در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد و گفت: با توجه به ضرورت توسعه ذخیره سازی در مدیریت سوخت زمستانی، عملیات اجرایی فاز دوم با هدف افزایش ظرفیت تزریق گاز از ۱۰ (در فاز نخست) به ۲۰۰ میلیون مترمکعب در روز (در فاز دوم) و افزایش ظرفیت برداشت گاز از ۲۰ (در فاز نخست) به ۴۰ میلیون مترمکعب در روز (در فاز دوم) برنامه ریزی شده است.

 

   شرکت گاز استان خراسان جنوبی

گازرسانی به ۲۳۲ روستا در سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی گفت: برای دومین سال پیاپی بیشترین مقدار گازرسانی روستایی در بین شرکت های گاز استانی به نام خراسان جنوبی ثبت شد.

سیدمحمود هاشمی اظهار کرد: گسترش شبکه گاز از ارکان عدالت در خدمت رسانی است که این موضوع در توسعه روستاها و کاهش دغدغه های روستاییان در مناطق محروم نقش مهمی دارد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ افزون بر ارائه خدمات باکیفیت به مشترکان و استمرار گازرسانی در سراسر استان، خوشبختانه ۲۳۲ روستا با ۳۶۰۰ خانوار در استان خراسان جنوبی زیر پوشش گاز طبیعی قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان جنوبی با بیان اینکه اکنون ۱۶۳۳ روستای استان به شبکه گاز کشور متصل است، تصریح کرد: تا چند ماه آینده همه روستاهای دارای قابلیت گازرسانی در استان به شبکه گاز طبیعی متصل می شوند و پرونده گازرسانی به روستاهای فاقد گاز در خراسان جنوبی بسته می شود.

 

   پالایشگاه ستاره خلیج فارس

برگزاری نمایشگاه توسعه همکاری با دانش بنیان ها

نمایشگاه تخصصی «توسعه همکاری پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس با شرکت های دانش بنیان» اردیبهشت امسال برگزار می شود. این شرکت در نظر دارد با هدف اجرای منویات مقام معظم رهبری در سال مزین به نام «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین»، نمایشگاهی را با محوریت اعلام نیازمندی های خود در حوزه های مختلف فنی و مهندسی در روزهای ۱۴ تا ۱۶ اردیبهشت امسال در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی بندرعباس به منظور شناسایی شرکت های دانش بنیان کشور برگزار کند، از این رو از تمامی شرکت های فناور و دانش بنیان، دانشگاه ها و مراکز علمی - تحقیقاتی، پارک های علم و فناوری و دیگر مراکز که امکان ارائه خدمات به این شرکت را داشته باشند، دعوت می شود به منظور بهره مندی از فرصت ایجادشده، از این نمایشگاه بازدید فرمایند. شرکت های متقاضی برای بازدید از نمایشگاه ملزم به ثبت اطلاعات و تکمیل فرم مربوطه تا تاریخ 31 فروردین امسال هستند.علاقه مندان در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر می توانند با دبیرخانه نمایشگاه به شماره تلفن ۳۱۳۱۳۵۷۵-۰۷۶ تماس بگیرند یا از طریق پست الکترونیک exhibition@pgsoc.ir مکاتبه کنند.

 

   شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

امضای قرارداد پژوهشی با دانشگاه چمران اهواز

شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و دانشگاه شهید چمران اهواز با هدف ساخت تجهیزات کمپرسور دلاوال، قراردادی پژوهشی امضا کردند.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در آیین امضای این قرارداد گفت: در نگاه جدید حاکم بر کشور و به تبع آن وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه، توجه به علم و دانش و تقویت ارتباط صنعت با دانشگاه ارتقا یابد.

علیرضا دانشی افزود: در این زمینه به دنبال علم نافع هستیم که نتیجه آن در اشتغالزایی و رونق اقتصاد محسوس باشد و انتظار داریم مجموعه دانشگاه شهید چمران اهواز نیز با انسجام و به کارگیری همه بخش ها و تخصص ها در این عرصه ورود کند.وی، ساخت قطعات و تجهیزات توربین و کمپرسور را از اولویت های این شرکت دانست و گفت: با تلاش دانشگاه و صنعت و استفاده از ظرفیت های علمی و تخصصی موجود در این دو مجموعه، می توانیم نیازهای خود را در زمینه توربین و کمپرسور برطرف کنیم.آیت الله عبدالنبی موسوی فرد، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز نیز در این مراسم گفت: دشمن در فضای مجازی به دنبال ناامید کردن مردم در رابطه با افزایش تولید نفت است.وی از اهتمام شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و دانشگاه شهید چمران اهواز برای تقویت پیوند دانشگاه و صنعت قدردانی کرد.محمدعلی آخوندعلی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز نیز ضمن اعلام آمادگی برای تقویت همکاری با شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به تشریح ظرفیت های علمی این دانشگاه پرداخت و گفت: این دانشگاه بیش از ۶۵۰ عضو هیأت علمی متخصص دارد که در بسیاری از حوزه ها مانند شیمی، مکانیک، محیط زیست، آب، علوم انسانی و ... می توانند مشکلات مربوط به صنعت نفت را حل کنند. وی افزود: با تقویت ارتباط با صنعت نفت و تشکیل کارگروه های تخصصی و بهره گیری از ظرفیت های موجود، می توان برای حل مسائل و مشکلات اقدام کرد.بر اساس قرارداد امضاشده میان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و دانشگاه شهید چمران اهواز، دانش ساخت متعادل کردن درام کمپرسورهای گازی دلاوال، بومی سازی و امکان تعویض و بازسازی قطعات در حین سرویس های دوره ای متناسب با کار عملیاتی، با صرف هزینه پایین امکانپذیر خواهد شد. این مسأله افزون بر صرفه جویی در هزینه تأمین قطعات، سبب بهبود عملکرد و راندمان کاری کمپرسور و در نتیجه افزایش بهره وری تولید خواهد شد.

 

   شرکت نفت فلات قاره ایران

  افزایش تولید نفت و جلوگیری از آلودگی زیست محیطی در سکوی ابوذر

رئیس منطقه خارک شرکت نفت فلات قاره ایران با رد ادعای بعضی از رسانه ها مبنی بر سوزاندن ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در سکوی ابوذر به دلیل جایگزینی خط لوله انتقال گاز این سکو گفت: با خط لوله جایگزین برای انتقال نفت میدان ابوذر، افزون بر افزایش تولید نفت، از آلودگی محیط زیستی ایجاد شده به واسطه خط لوله قدیمی جلوگیری می شود.

علیرضا متعالی گفت: استفاده از خط لوله پیشین نفت در چند نوبت سبب بروز آلودگی محیط زیستی شده است. به همین دلیل ضمن آنکه مراحل اجرای خط اصلی در حال انجام است، استفاده از خط لوله جایگزین به صورت موقت بهترین انتخاب برای قابلیت تولید حداکثری، ایمن و پایدار بوده که آلودگی های محیط زیستی ناشی از خط لوله پیشین را به همراه نخواهد داشت.

وی با رد ادعاهای مطرح شده مبنی بر اضافه شدن گازهای سوزانده شده در مشعل گفت: استفاده نکردن از خط لوله گاز ابوذر، تفاوتی در مجموعه گازهای سوزانده شده منطقه نخواهد داشت.

رئیس منطقه خارک شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه بیشترین مقدار گاز همراه تولیدشده در سکوی ابوذر در زمان تولید حداکثری، روزانه حدود ۴۵ میلیون فوت مکعب استاندارد است، گفت: این رقم اکنون روزانه تنها ۸ میلیون فوت مکعب و پایین تر از ظرفیت لازم کمپرسورها برای ارسال به این جزیره است، بنابراین ادعاهای مطرح شده مبنی بر سوزاندن روزانه ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز حتی در شرایط تولید حداکثری صحت ندارد و مبتنی بر اطلاعات نادرست است.

به گفته متعالی، طبق زمان بندی انجام شده، پروژه اصلی خط لوله انتقال نفت سکوی ابوذر، پیش از پایان پروژه های اجرایی در خارک و نیاز به گاز در خشکی انجام می شود و از این بابت نیز جای نگرانی وجود ندارد، همچنین فراز آوری چاه های کم فشار میدان درود با گاز در زمان مورد نیاز قابل انجام است و این بخش از گاز درود در چرخه بازیافت قرار می گیرد.

وی در پایان با تشکر از دلسوزی و نگرانی اظهارشده، گفت: آنچه تنها در مدت سه ماه از سوی مجموعه کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران اتفاق افتاد، نشانه ای از توانمندی مجموعه بزرگ صنعت نفت و اثرگذاری قابل توجه آنها در تأمین انرژی، اقتصاد و رعایت مسائل محیط زیستی بود که همسو با فرمایش های مقام معظم رهبری و صیانت از مخازن نفت و گاز انجام شد.