وزیر نفت در سفارت روسیه در تهران:

مبادلات تجاری ایران- روسیه به  ۴۰ میلیارد دلار می رسد

وزیر نفت درباره زمان تحقق هدف مبادلات تجاری سالانه ۴۰ میلیارد دلاری با روسیه گفت: با این توافق ها و تفاهم نامه هایی که بعضی از آنها در حوزه انرژی به قرارداد منجر شده است، امیدواریم ظرف یک سال ونیم آینده و با برنامه ریزی که در دستور کار داریم به سقف ۴۰ میلیارد دلار در سال در روابط تجاری ایران و روسیه دست یابیم 

جواد اوجی روز سه شنبه (۱۷ خردادماه) در جشن روز ملی روسیه ضمن تبریک به میزبانان گفت: خرسندم در این جشن که نماد فرهنگی روسیه است، حضور دارم، ایران و روسیه دو همسایه بزرگ در منطقه هستند که اشتراک زیادی در زمینه های مختلف اقتصادی و فرهنگی دارند.  وی با بیان اینکه خوشبختانه در دولت سیزدهم، رابطه ایران و روسیه رو به رشد بوده است که امیدوارم تعمیق یابد، اظهار کرد: وزارت نفت، علاوه بر تلاش در حوزه استراتژیک دو کشور، از همکاری با سازمان ها و وزارتخانه ها حمایت می کند. وزیر نفت با اشاره به اینکه امیدواریم باتوجه به دیدار رؤسای جمهوری دو کشور، تعمیق مناسبات ایران و روسیه پیگیری شود، گفت: البته سفر معاون نخست وزیر روسیه به تهران، به عزم جدی برای گسترش روابط میان دو کشور کمک می کند.

 

 پایان سلطه دلار در آینده نزدیک

وی با تأکید بر اینکه اجرای پروژه همکاری بانکی روسیه، چین و ایران، در آینده ای نزدیک به سلطه دلار خاتمه خواهد داد، گفت: این موارد نشان دهنده ظرفیت های ایران و روسیه و تغییر موازنه قدرت است. وزیر نفت تصریح کرد: ایران و روسیه به عنوان دو بازیگر مهم در تأمین نفت و گاز می توانند تأمین کننده انرژی در جهان باشند. بازی با این دو کشور مهم، تهدیدی برای امنیت جهان و تأمین انرژی خواهد بود.

اوجی ادامه داد: وابستگی اروپا به انرژی بازی نیست که به راحتی جبران شود و بازی که آمریکا انجام می دهد به سود کشورها نیست، این تجربه در سایر کشورها تکرار شده است.

وی با بیان اینکه تحریم راه چاره نیست و دامن گیر تحریم کنندگان خواهد شد، اظهار کرد: امیدوارم عقلای عالم، مصالح را با گفت وگو و مذاکره حل کنند و راه حل های منطقی برای مشکلات پیدا کنند.

وزیر نفت گفت: ما امروز روزانه بیش از یک میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید گاز طبیعی و چهار میلیون بشکه در روز ظرفیت تولید نفت خام داریم و برنامه ای هشت ساله برای افزایش تولید نفت و گاز کشور در نظر گرفته ایم.

اوجی با بیان اینکه از سرمایه گذار خارجی در حوزه نفت و گاز استقبال می کنیم، گفت: با وجود تحریم ایران، آمادگی کامل را برای جذب سرمایه گذاران داریم.

 

افزایش ۶۴۸ هزار بشکه ای تولید اوپک پلاس در ماه ژوئیه

۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) در بیست ونهمین نشست خود بر سر افزایش ۶۴۸ هزار بشکه ای عرضه روزانه در ماه ژوئیه (تیرماه - مردادماه) به توافق رسیدند. جواد اوجی، وزیر نفت که برای شرکت در بیست وهفتمین نشست مجمع انرژی باکو و بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز کاسپین عازم باکو شده بود، از محل سفارت ایران در آذربایجان در این نشست ویدیوکنفرانسی شرکت کرد. اوپک پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید۱۹، تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرد.

اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند سی امین نشست ائتلاف اوپک پلاس ۳۰ ژوئن (۹ تیرماه) برگزار شود.

وزیر نفت گفت: وضع بازار جهانی نفت به گونه ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می تواند به طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازارهای جهانی باشد. جواد اوجی پس از پایان بیست ونهمین نشست اوپک پلاس اظهار کرد: تصمیم امروز اوپک پلاس افزایش تولید روزانه به مقدار ۶۴۸ هزار بشکه برای ماه های ژوئیه و اوت ۲۰۲۲ بود. با توجه به گزارش کمیته فنی  و ارزیابی های صورت گرفته، تمامی کشورهای عضو اوپک پلاس در این تصمیم اشتراک نظر داشتند، البته اوپک پلاس به رصد و نظارت مداوم و منظم خود بر تحولات بازار و انجام هرگونه اقدام لازم برای حفظ ثبات حاکم بر بازار نفت ادامه خواهد داد.

وی با بیان اینکه بر اساس جدیدترین آمار و گزارش های منتشرشده، پایبندی کشورهای اوپک پلاس در ماه آوریل سال ۲۰۲۲ به سطح بی سابقه ۲۲۰ درصد رسید، تصریح کرد: دلیل اصلی افزایش سطح پایبندی، عدم تولید به مقدار  تعهد شده از سوی برخی کشورها بوده است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه بازار جهانی نفت با وجود برخی نگرانی ها از پیامدهای تنش های ژئوپلیتیک برای رشد اقتصادی جهان و آسیب های احتمالی برای تقاضا، در جهت توازن و ثبات در حال حرکت است، افزود: البته نگرانی هایی در مورد احتمال کمبود عرضه نفت در ماه های پیش رو همچنان وجود دارد.

اوجی ادامه داد: کشورهای اوپک پلاس به دقت شرایط بازار جهانی نفت و توازن عرضه و تقاضا را تحت نظر دارند و این آمادگی وجود دارد تا به اقتضای شرایط بازار نفت، به سرعت تصمیم گیری و اقدام های لازم از سوی اوپک پلاس انجام شود.

وی تصریح کرد: معتقدم و بار دیگر لازم است تأکید کنم که وضعیت بازار جهانی نفت به گونه ای است که بازگشت نفت ایران به بازار می تواند به طور قابل توجهی پاسخگوی نیاز مشتریان و عامل ایجاد تعادل و آرامش در بازارهای جهانی باشد؛ به ویژه آنکه با نزدیک شدن به فصل تابستان و آغاز مسافرت ها در اروپا و آمریکا، شاهد افزایش تقاضای جهانی برای نفت و فرآورده های نفتی خواهیم بود و در چنین شرایطی، کشورهای مصرف کننده احتمالا فشارهای قیمتی مضاعفی را به ویژه در سمت بازار فرآورده های نفتی متحمل خواهند شد.

وزیر نفت اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر این مساله تأکید دارد که برای تأمین امنیت عرضه به سود مصرف کنندگان، بازارهای بین المللی انرژی و اقتصاد جهان باید از سیاسی کردن مقوله انرژی و اعمال تحریم های ظالمانه بر تولیدکنندگان پرهیز کرد، چراکه بر هم خوردن امنیت انرژی و شدت گرفتن نوسان های بازار یک بازی باخت - باخت برای همه بازیگران این عرصه است.

 

کارت سوخت جایگاهداران حذف نمی شود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: برنامه ای برای حذف کارت سوخت جایگاهداران در دستور کار نیست. علی اکبر نژادعلی با بیان اینکه هیچ ابلاغیه ای در خصوص حذف کارت سوخت جایگاهداران از چرخه عرضه بنزین نداشته ایم، اظهار کرد: شایعاتی که در فضای مجازی منتشر شده صحت نداره و روال مانند گذشته بوده و هیچ تغییری در شرایط ایجاد نشده است؛ ضمن آنکه قرار نیست از تیرماه، کارت سوخت جایگاهداران برای سوختگیری با نرخ آزاد حذف شود. وی با تأکید بر اینکه هیچ تصمیمی در خصوص نرخ بنزین گرفته نشده و اخبار منتشرشده در فضای مجازی و رسانه ای کشور در این خصوص تکذیب می شود، تصریح کرد: تغییری در نحوه توزیع بنزین در جایگاه های عرضه سوخت ایجاد نمی شود و قیمت بنزین یارانه ای ۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد نیز همچنان ۳۰۰۰ تومان خواهد بود. مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان اینکه هیچ کدام از جایگاه ها اجازه تغییر قیمت بنزین را ندارند، گفت: اگر جایگاهی چنین کاری انجام دهد با جدیت برخورد خواهیم کرد، بنابراین مردم نگران تغییر قیمت بنزین نباشند. نژادعلی با تأکید بر اینکه سیستم سوخت رسانی مانند روال سابق خواهد بود و هیچ تغییری در برنامه ها ایجاد نشده و هرگونه تغییر و تحول از سوی شورای اطلاع رسانی دولت اعلام خواهد شد، اظهار کرد: جایگاه ها موظف به سوخت رسانی با قیمت های قبلی هستند و اگر موردی مشاهده شد، مردم آن را به سامانه ۰۹۶۲۷ گزارش دهند.

 

با حکم وزیر نفت

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت منصوب شد

وزیر نفت با صدور حکمی عظیم کلانتری اصل را به عنوان رئیس پژوهشگاه صنعت نفت منصوب کرد.

در متن حکم جواد اوجی آمده است:

با عنایت به مراتب علمی، تعهد و سوابق جنابعالی و به استناد ماده (۶) اساسنامه پژوهشگاه صنعت نفت و تأیید وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری، به موجب این حکم به سمت رئیس پژوهشگاه صنعت نفت منصوب می شوید. با توجه به مفاد بالادستی انتظار می رود با استعانت از خداوند متعال نسبت به موارد ذیل اهتمام ورزید:

- بهبود بهره وری و تعالی سازمانی پژوهشگاه از طریق تعامل فعال با سایر نهادهای زیست بوم نوآوری صنعت نفت و هماهنگی با معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت

- اصلاح ساختار و فرآیندهای داخلی پژوهشگاه با رویکرد مدیریت جهادی، به منظور چابک سازی و بهره گیری حداکثری از ظرفیت منابع انسانی متخصص و تجهیزاتی آن پژوهشگاه

- مشارکت فعال در تهیه سند تلفیقی برنامه راهبردی توسعه فناوری وزارت نفت بر اساس نظام نامه پژوهش، فناوری و تجاری سازی وزارت نفت

- مشارکت فعال در فرآیند توسعه فناوری تا مرحله توسعه نمونه اولیه و طراحی پایلوت از طریق تشکیل شبکه مجریان با نظارت و هماهنگی مدیریت پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی

- همکاری با پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت در توسعه مراکز رشد فناوری و شتاب دهنده های تخصصی

- برگزاری دوره های آموزشی به منظور افزایش توانمندی های فناورانه در زیرمجموعه های وزارت نفت

- تعامل با مراکز پژوهشی ملی و بین المللی در حوزه های علوم و فناوری های مرتبط با صنعت نفت

- جوانگرایی، جذب نخبگان و نیروهای انقلابی توانمند، متعهد و فسادستیز بر اساس شایسته سالاری و جانشین پروری در راستای تحقق علم و پژوهش در بیانیه گام دوم انقلاب.

وزیر نفت همچنین طی نامه ای جداگانه از تلاش های جعفر توفیقی در مدت زمان مسؤلیتش قدردانی کرد.