وزارت نفت
مطالبات بانوان صنعت نفت با جدیت پیگیری می شود
مشاوران وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور زنان و خانواده در بازدید از پایانه نفتی خارک مسائل و مشکلات بانوان شاغل و خانواده کارکنان این منطقه را بررسی و بر پیگیری مطالبات بانوان صنعت نفت تأکید کردند.
زینب قیصری در این نشست با ابلاغ پیام تشکر وزیر نفت از کارکنان سختکوش پایانه نفتی خارک، با تأکید بر نقش بی بدیل بانوان صنعت نفت کشور در خط مقدم جهاد اقتصادی گفت: هدف از این سفر بررسی مشکلات زنان و خانواده های ساکن در منطقه خارک و تلاش برای رفع آنهاست.
وی با بیان اینکه در صنعت نفت زنان توانمندی وجود دارند که افزون بر داشتن تحصیلات تکمیلی، در کنار مردان سوابق و تجارب ارزنده ای را به دست آورده اند، افزود: نقش زنان در توسعه این صنعت نفت بی بدیل و همسان با مردان است.مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده با یادآوری اینکه پیگیری مطالبات بانوان اصلی ترین وظیفه امور بانوان و خانواده وزارت نفت است، اظهار کرد: قانون حمایت از خانواده و طرح جوانی جمعیت در کارگروه هایی تشکیل شده و در حال پیگیری است، همچنین چگونگی استفاده کامل از جامعه متخصص بانوان در صنعت نفت را در برنامه داریم.
قیصری ادامه داد: بی تردید فعالیت در جزیره خارک با توجه به موقعیت اقلیمی و جغرافیایی آن مشکلات و چالش های را به همراه دارد که در این بازدید ضمن شناسایی این مشکلات از نزدیک، برای رفع آنها تلاش خواهیم کرد.
وی تأکید کرد: در حوزه بانوان زیرساخت های مطلوبی در وزارت نفت وجود دارد که اگر به موقع و به صورت بهینه در اختیار خانواده ها قرار گیرد، شاهد اتفاق های خوبی در آینده خواهیم بود. در این نشست که با حضور مشاور وزیر نفت در امور بانوان و خانواده، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، سیدمحمدجواد موسوی، رئیس پایانه نفتی خارک و خدیجه گودرزی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور بانوان برگزار شد، چالش ها و مشکلات حوزه بانوان و خانواده بررسی و برای رفع آن با هم افزایی و همکاری در همه سطوح تأکید شد.در پایان این نشست، از تعدادی بانوان شاغل نمونه و خانواده های موفق تجلیل شد. بازدید از تأسیسات ذخیره سازی و اسکله های صادراتی نفت، بیمارستان نفت خارک، حضور در جمع بانوان شاغل در شرکت پایانه نفتی، دیدار با خانواده های ساکن جزیره و بازدید از زیرساخت های ورزشی شرکت پایانه های نفتی ایران، از دیگر برنامه های مشاور وزیر نفت در امور بانوان و خانواده در سفر به پایانه نفتی خارک بود.
پتروشیمی بندر امام
تبیین طرح ها و برنامه های تولیدی و توسعه ای
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام، طرح ها و پروژه های آینده این شرکت در حوزه های تولیدی، تأمین خوراک و توسعه ای را تشریح کرد.
سپهدار انصاری نیک در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت اظهار کرد: مطالعه طرح ها و پروژه هایی با هدف ایجاد ارزش مجدد و مضاعف برای سهامداران در دست داریم که بتوانیم با مصوبه های مجمع و هیئت مدیره، ارزش دارایی ها را در آینده نزدیک به افزایش قابل توجهی برسانیم.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح ها و پروژه ها برای تکمیل زنجیره ارزش افزود: تکمیل پروژه های اصلی شرکت به ویژه کلرآلکالی، بازیافت اتان و ان جی ال که روی افزایش خوراک و تولید تأثیر مستقیم دارد از اولویت های مهم و اصلی ماست و با تشکیل کارگروه ها و رفع گلوگاه های حساس درصدد تکمیل و راه اندازی هرچه سریع تر آنها هستیم. مدیرعامل پتروشیمی بندر امام اصلی ترین مبحث شرکت را اقدام برای تأمین خوراک و تولید با ظرفیت اسمی مجتمع بیان کرد و گفت: با تشکیل کارگروه تامین خوراک و برنامه ریزی به منظور تأمین و پایداری خوراک مجتمع، هدف ما کمک به راه اندازی پروژه پالایشگاه گاز یادآوران خلیج فارس است که بتوانیم در فاز نخست حدود روزانه ۲۰ هزار بشکه به خوراک مجتمع اضافه و به تبع آن محصولات تولیدی را افزایش دهیم. انصاری نیک در ادامه از آغاز مطالعات برنامه های آتی در بخش طرح ها و پروژه های مشارکتی با هلدینگ خلیج فارس خبر داد و اظهار کرد: برای استفاده از زنجیره ارزش بوتان، پروژه پلی پروپیلن ایلام و پروژه «ای پی دی ام» مطالعات و بررسی های فنی و اقتصادی را شروع کردیم که نتایج آن به زودی به هیئت مدیره گزارش می شود. وی درباره رویکردهای مدیریتی جدید در شرکت به تمرکز بر بهبود کارایی فرآیندهای تولید و سازمان از طریق مدیریت منابع و داده اشاره کرد و گفت: در این راستا ضرورت دارد در حوزه منابع انسانی کارهای اساسی انجام شود؛ از ضرورت اصلاح و تکمیل و نهایی کردن ساختار سازمانی، استقرار و پیاده سازی مدیریت ارزیابی عملکرد و طرح ریزی تا فعال سازی واحد برنامه ریزی و کنترل به منظور پایش و سهولت گردش کارها و اجرای مؤثر برنامه ها. مدیرعامل پتروشیمی بندر امام مباحث زیست محیطی را اولویت اصلی رویکرد شرکت اعلام و تشریح کرد: تسریع روند راه اندازی و بهره برداری تصفیه خانه مرکزی که یکی از پروژه های بسیار مهم در پتروشیمی بندر امام به شمار می رود، به صورت ویژه در دستور کار است.
شرکت ملی گاز ایران
جذب فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه نفت در مجتمع پارس جنوبی
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران از جذب بیش از ۱۷۰ نفر از فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت در مجتمع گاز پارس جنوبی در آینده نزدیک خبر داد. احمد زمانی در بازدید از پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی که با حضور احمد باهوش، مدیرعامل این مجتمع گاز پارس جنوبی برگزار شد، گفت: با تلاش و همت شما عزیزان، مجتمع گاز پارس جنوبی به نماد افتخار و عزت در کشور تبدیل شده و همه نگاه ها به پارس جنوبی است. وی در جمع کارکنان اتاق کنترل پالایشگاه پنجم اظهار کرد: فعالیت ها و تلاش های شبانه روزی کارکنان و متخصصان در این مجتمع بزرگ باید مشخص و دیده شود، ضمن آنکه همه مدیران برای رفع مشکلات شما گام برمی دارند. مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران افزود: مسائل حوزه منابع انسانی با برنامه ریزی دقیق و منظم طبقه بندی و اولویت بندی شده است و متناسب با این طبقه بندی، برای حل آنها تلاش می کنیم.زمانی در این باره گفت: طبق برنامه ریزی و پیگیری های انجام شده، شرایط جذب بیش از ۱۷۰ نفر از فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت برای اشتغال در پالایشگاه های مجتمع فراهم و صادر شده و اقدام های اولیه جذب و به کارگیری این نفرات نیز در حال انجام است.
آمادگی کامل برای تولید و فرآورش گاز در فصل های سرد سال
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران همچنین در نشست تخصصی بررسی چالش ها و مشکلات مهم پالایشگاه ششم مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: با همدلی و کارگروهی برای تولید مستمر و حداکثری گاز، باید به استقبال فصل سرد سال برویم.وی ادامه داد: همه مشکلات و مسائل مهم پالایشگاهی باید با نگاهی متفاوت نسبت به قبل تقویت و بررسی شود، ضمن آنکه موضوعاتی را که در کاهش تولید نقش و تأثیرات منفی دارند، باید شناسایی و در کوتاه ترین بازه زمانی مرتفع کرد.زمانی یادآور شد: همه ما یک گروه هستیم و باید که نگرانی ها و چالش ها را در سایه همدلی، همبستگی و کار منسجم تیمی به سمت بهبودی سوق دهیم.
شرکت ملی حفاری ایران
ایمن سازی یک حلقه چاه در میدان نفتی مارون
متخصصان خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران در اقدامی پیشگیرانه، پیش از وقوع هرگونه حادثه، موفق به مهار نشت نفت و ایمن سازی یک حلقه چاه در میدان نفتی مارون در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب شدند.
فرخ حسن زاده گفت: در پی اعلام وضع بحرانی چاه شماره 372مارون از سوی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به علت نشت نفت خام و احتمال آتش سوزی، اقدام های پیشگیرانه فوری در دستور کار این اداره کل قرار گرفت.
وی افزود: بر همین اساس واحدهای عملیاتی و پشتیبانی شرکت ملی حفاری ایران و بهره برداری شرکت ملی نفت مناطق نفت خیز جنوب با اتکا به تخصص و تجربه کارشناسان متبحر خود و با هم افزایی و به کارگیری ظرفیت های موجود از نظر دانش فنی، عملیاتی و پشتیبانی توانستند در کوتاه ترین زمان ممکن به نحو مطلوب عملیات مهار چاه را انجام دهند.
حسن زاده اظهار کرد: اقدام های انجام شده به فاصله دقایقی پس از دریافت درخواست، فاصله چاه تا مبدأ، تاریکی شب و سرعت کار در انتقال تجهیزات و اعزام گروه های فنی و مهندسی به موقعیت، از نکات قابل توجه در تحقق به موقع این عملیات بود که مانع از بروز هرگونه خسارت اعم از مالی و جانی شد.
وی گفت:این اقدام به موقع نشان دهنده تخصص، تبحر و تعهد همه عوامل دست اندرکار عملیات و پشتیبانی و هم افزایی، همکاری و همیاری میان این شرکت و شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است.
ساخت کمربند نگهدارنده دکلبان با تکیه بر دانش بنیان ایرانی
سرپرست مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی حفاری ایران گفت: در همکاری و هم افزایی میان این شرکت با یک شرکت دانش بنیان برای نخستین بار در کشور کمربند نگهدارنده دکلبان دستگاه حفاری تولید شد.
فرزین کاوش افزود:با بومی سازی این کمربندها و تولید انبوه آن ، دکلبانان شرکت مجهز به این تجهیز شدند و ضریب ایمنی کار به نحوی مطلوب افزایش خواهد یافت.
سرپرست مدیریت اچ اس ای شرکت ملی حفاری گفت: در تولید این کمربندها تلاش شده است تا افزون بر مطابقت با انواع خارجی آن با توجه به شرایط خاص اقلیمی و محیطی موقعیت های عملیاتی حفاری در ایران خاصه جنوب غربی کشور، نکات ایمنی بیشتری لحاظ شود.
کاوش افزود: نخستین سری از کمربندهای نگهدارنده دکلبان ساخت داخل که با هزینه بسیار ارزان تر از مشابه خارجی تولید شده است در موقعیت استقرار چند دکل حفاری استفاده و از لحاظ کیفی و فنی بررسی شد و با تأیید کیفیت و شاخص های استاندارد مورد تأیید شرکت ملی نفت ایران به تولید انبوه رسید و توزیع آن در دستور کار قرار گرفت.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
جلوگیری از آسیب خطوط لوله در سیل اخیر با ایمن سازی
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران گفت: خطوط لوله نفت در این حوزه عملیاتی در جریان سیل اخیر به دلیل ایمن سازی های انجام شده، هیچ گونه آسیبی ندید.
مجتبی بشارتیان در این باره اظهار کرد: همه خطوط لوله حوزه عملیاتی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران که در هشت استان کشور گسترده شده است، از دو سال گذشته ایمن سازی شده بود، از جمله خط لوله واقع در تقاطع روخانه کن که در جریان سیل آسیب ندید. وی افزود: با تمهیداتی که در هشت استان با توجه به پیش بینی های هواشناسی اندیشیده شده بود، به هیچ یک از خطوط لوله در این مناطق آسیبی وارد نشد و هیچ گونه مشکلی در زمینه انتقال نفت و مواد نفتی به وجود نیامد.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران تأکید کرد: در جریان سیلاب ها، تمام نیروهای منطقه به صورت شبانه روزی آماده باش بودند و پایش مسیر خطوط به صورت کامل انجام می شد،افزون بر آن گروه های مربوط به خدمات فنی، تعمیرات خطوط و خط بان ها نیز 24ساعته در مسیر خطوط حضور داشتند و موارد مهم را از نزدیک پایش می کردند.
بشارتیان تصریح کرد:همسو با ایفای رسالت های مسئولیت های اجتماعی،در جریان سیل اخیر نسبت به امدادرسانی به مردم سیل زده روستاهای همجوار خطوط لوله منطقه تهران اقدام شد.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
طرح «ایران ال ان جی» تولیدی می شود
گروه اقتصادی صندوق بازنشستگی نفت در دولت سیزدهم، طرح «ایران ال ان جی» را در فهرست برنامه های توسعه ای اقتصادی قرار داد و ضمن ترمیم بدنه مدیریتی اجرای این طرح در طول ۱۰ ماه گذشته در مرحله نخست، موافقت اصولی برای راه اندازی یک ردیف (ترین) ۵ میلیون تنی از معاونت برنامه ریزی وزارت نفت دریافت کرد. طرح «ایران ال ان جی» تقریباً به یک دهه گذشته برمی گردد؛ در طول سالیان گذشته، به دلیل مسائلی مانند تحریم ها، نبود منابع مالی و مدیریتی، این طرح طبق برنامه پیش بینی شده پیش نرفت و به عنوان طرحی نیمه تمام و راکد به دوره مدیریتی جدید انتقال یافت. طرح «ایران ال ان جی» برای کشور راهبردی است؛ بنابراین، توسعه و تکمیل این پروژه نیمه تمام برای مجموعه گروه اقتصادی صندوق ها بااهمیت است؛ تأخیر در راه اندازی طرح های نیمه تمام ضمن آنکه سبب راکد ماندن سرمایه ها می شود افزایش هزینه های تکمیل و توسعه را نیز در پی دارد. ایران از همان سال های ابتدایی ظهور این فناوری در دنیا، به دنبال احداث واحدهای ال ان جی بود، به طوری که نخستین بار مطالعات مهندسی احداث کارخانه ال ان جی با عنوان کالینگس (KALINGAS) در سال ۱۹۷۸ میلادی (۱۳۵۶ شمسی) به منظور احداث در استان بوشهر انجام شد. با خروج شرکت های آمریکایی موضوع احداث واحدهای ال ان جی که فناوری آن تنها در اختیار کشور آمریکا بود که حدود ۳۰ سال در ایران متوقف ماند تا بار دیگر در دهه ۱۳۸۰ شمسی و بر اساس توافق با تعدادی از شرکت های اروپایی موضوع احداث سه کارخانه بزرگ تولید ال ان جی در تیتر نخست اخبار صنعت نفت و گاز ایران قرار گیرد. طبق قرارداد امضاشده با شرکت های لینده آلمان، شل هلند و توتال فرانسه، مقرر شد سه کارخانه بزرگ ال ان جی و این بار بر پایه فناوری شرکت های اروپایی که خودشان نیز در ابتدای این راه قرار داشتند، به ترتیب با عنوان های ایران ال ان جی (به ظرفیت ۱۰.۴ میلیون تن در سال)، پرشین ال ان جی (به ظرفیت ۱۶.۲ میلیون تن در سال) و پارس ال ان جی (به ظرفیت ۱۰ میلیون تن در سال) در جنوب کشور ساخته شوند و در بازه زمانی ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ میلادی (۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳) به بهره برداری برسند. از این میان تنها پروژه ایران ال ان جی بود که پس از تکمیل مطالعات مهندسی، وارد مرحله ساخت شد و بعدها با عنوان شرکت مایع سازی گاز طبیعی ایران (ILC) به فعالیت خود ادامه داد، اما این بار نیز تحریم های اتحادیه اروپا گریبانگیر اجرایی شدن این پروژه ها شد و شرکت های طرف قرارداد یکی پس از دیگری از انجام مسئولیت ها شانه خالی کردند.
احیای شرکت «فاوا نفت» در دستور کار قرار گرفت
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت در دومین نشست شورای عالی خدمات، از برنامه ریزی گروه اقتصادی صندوق ها برای احیای شرکت «فاوا نفت» خبر داد. عبدالحسین بیات گفت: از منظر اقتصادی، سرمایه گذاری در حوزۀ فناوری اطلاعات و ارتباطات از چشم انداز روشنی برخوردار است. وی افزود: احیای شرکت «فاوا نفت» که متعلق به حوزه سرمایه گذاری صندوق ها بود و در زمینه فناوری اطلاعات فعالیت می کرد در دستور کار قرار گرفته است. بیات در خلال گزارش بخش های مربوط به خدمات نیز گفت: در صندوق های بازنشستگی، توسعه خدمات رفاهی مانند گردشگری، ورزش و مراکز اقامتی به دلیل اهمیت این مقوله در حوزه سلامت، حساسیت بالایی دارد.
وی با اشاره به گزارش معاون رفاه و بازنشستگی صندوق های بازنشستگی صنعت نفت درباره فعالیت های قابل واگذاری به کانون ها، افزود: شتاب بخشی به امور ورزش و گردشگری ضروری است.
رئیس هیئت رئیسه همچنین با اشاره به گزارش معاون درمان صندوق های بازنشستگی صنعت نفت درباره میانگین بازپرداخت هزینه ها و روند توسعه مراکز طرف قرارداد گفت: سازوکارهای مختلف و نو را جهت بهبود زمان بازپرداخت هزینه ها بررسی کنید، زیرا میزان زمان کاهش یافته در بازپرداخت هزینه ها، به منزله پایان کار نیست، بلکه باید به طور مستمر شیوه های ارائه خدمات را بررسی و روش های بهتر جایگزین شود.