رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز تشریح  کرد:

دستیابی به مدیریت فناوری با ترسیم افق های جدید توسعه ای

 مشعل   پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت در عمر کوتاه خود تاکنون توانسته است جایگاهی قابل قبول را در میان گروه های متخصص و شرکت های نوآور و فناور صنعت نفت به دست بیاورد و مدیریت جدید آن در دولت سیزدهم به دنبال معرفی و شناخت بیشتر این پارک در میان مدیران و فعالان این عرصه است. با دكتر محمد اسماعیل کفایتی، رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت گفت وگویی درباره زمینه های فعالیت این مجموعه انجام دادیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید.

پارک نوآوري و فناوري صنعت نفت، مكاني است كه بخش دولتي و خصوصي در توسعه فناوري هاي صنعت نفت با هم مشاركت مي كنند.اين پارك ، خانه امني براي كارآفرينان و شركت هاي نوپا، دانش بنيان، خلاق و نوآور و پلي بين پژوهش و خلق ثروت در صنعت نفت است. پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت می تواند نهاد واسطي در بازار فناوري بين عرضه كنندگان و تقاضاكنندگان فناوري و بستري برای گسترش ايده ها تا مرحله تجاری سازی و فروش و صادرات باشد .

 این پارک با حمایت ویژه مسئولان صنعت نفت تلاش می کند تا فضاهای خالی همکاری افراد نوآور و فناور و بخش های اجرایی را پر کند و در این مسیر موفق عمل کرده است.

 تلاش ستودنی پارک در احیای چاه های بسته و کم بازده

رئیس پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت و گاز به اهمیت موضوع فرهنگ سازی و ترویج برخی موضوع های اساسی صنعت نفت کشور اشاره کرد و گفت: هنوز مفهوم پارک فناوری و عملکردهاي آن به طور كامل شناخته شده نیست و فکر می کنم یکی از رسالت های رسانه ها این است که این ظرفیت را به خوبی معرفی کنند. بسیاری از بخش های صنعت نفت از ما می پرسند که فرق شما با دانشگاه یا پژوهشگاه چیست و بسیاری از حوزه های کاری، ما را یکسان می بینند. البته اشتراکاتی با اين مجموعه ها مثل پژوهشگاه و دانشگاه وجود دارد، اما واقعیت این است که فعالیت پارک فناوری و نوآوري صنعت نفت فراتر از انجام یک پژوهش و فعالیت علمی محض است.

محمد اسماعیل کفایتی افزود: بسیاری از ماموریت ها و برنامه های مشترک وجود دارد که بخشي از هویت پارک را تشکیل می دهند، اما پارک، يك سري ماموريت هاي اختصاصی و نیمه اختصاصی را که بيشتر در حوزه دانش و فناوری است، در دست اقدام دارد و با این موارد در فضای رسانه ای شناخته می شود.

 به عنوان مثال، همراه شدن شرکت های دانش بنیان برای احیای چاه های بسته و یا کم بازده در زمینه ازدیاد برداشت است که مجموعه ها قادر نبودند این پروژه را به اين مرحله برسانند.

 برای انجام این کار مدعیان زیادی وجود داشت، اما پارک فناوری توانست راهبری خوبی در این حوزه داشته باشد و دلیل آن هم این است که پارک فناوري و نوآوري از ظرفیت به هم رسانی های موثر خود استفاده کرده است.

عموما چنین کارهای بزرگ و پیشران که ماهیت و پایه آن دانش است و نیاز به شبکه سازی و منتورینگ (هدايتگري) دارد، از سوی پارک های فناوری انجام می شود.    او در پاسخ به این سوال که این شبکه سازی و ساز و کارهای اجرایی آن درحال حاضر برای پارک انجام شده است، گفت: تلاش ما حرکت به این سمت است و باید بتوانیم شبکه ای از دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و شرکت ها را که به دانش و فناوری رسیده اند، تشکیل دهیم، زیرا در شبکه سازی است که ظرفیت پذیری دانش و فناوری و نوآوری بیشتر و متنوع مشخص می شود.