در نامه رئیس جمهوری به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه

 قانون اصلاح بند (ز) تبصره (یک)  قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور ابلاغ شد

رئیس جمهوری قانون اصلاح بند (ز) تبصره (یک) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را برای اجرا به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی در اجرای اصل یکصد و بیست وسوم قانون اساسی جمهوری اسلامی، قانون اصلاح بند (ز) تبصره (یک) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را که در نشست علنی روز چهارشنبه (۱۲ مردادماه) مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۲۶ مردادماه به تایید شورای نگهبان رسید، برای اجرا به وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ کرد.

براساس بند (ز) تبصره (یک) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ اصلاح شده، در سال ۱۴۰۱ وزارت نفت مکلف است معادل مبلغ 190 هزار میلیارد ریال نفت خام از محل منابع در اختیار شرکت ملی نفت ایران را در اختیار پالایشگاه ها قرار داده و به میزان آن، به صورت ماهانه از ابتدای سال ۱۴۰۱ مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) را در اختیار دستگاه های اجرایی موضوع این قانون قرار دهد.

وزارت نفت مکلف است، مابه التفاوت قیمت هر تن ۷۵ میلیون ریال با میانگین وزنی ماهانه قیمت های معاملاتی مواد اولیه (وکیوم باتوم) در بورس را با تعدیل قیمت ماهانه خوراک از طریق شرکت ملی پخش و پالایش جبران و اعمال حساب کند. تسویه حساب مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) تحویل شده به دستگاه ها در سال ۱۴۰۰ نیز به همین ترتیب تنفیذ می شود. در صورت کاهش قیمت قیر، مقدار قیر تحویلی به دستگاه های موضوع این بند افزایش می یابد.

 

 نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

اوجی نگاه ویژه به رفع مشکلات کارکنان صنعت نفت دارد 

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: فردی در رأس وزارت نفت قرار گرفته است که افزون بر اشراف کامل به این بخش، دغدغه رفع مشکلات این صنعت و کارکنان آن را دارد.

موسی احمدی در گفت وگو با خبرنگار شانا با اشاره به سفرهای وزیر نفت به مناطق نفت خیز و گاز خیز کشور در چند ماه اخیر گفت: نخستین سفر وزیر نفت دولت سیزدهم به منطقه عسلویه بود که همان زمان هم گفتم این سفر، انرژی مضاعفی به کارکنان مناطق عملیاتی صنعت نفت داد.

وی افزود: فردی که در میان مردم است، دغدغه اش رفع مشکلات مردم خواهد بود، آقای اوجی از مردم و نفتی است و این صنعت را بخوبی می شناسد و در میان مردم بویژه کارکنان صنعت نفت حاضر می شود و پای صحبت های آنان می نشیند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وزیر نفت نگاه ویژه ای به مناطق نفت خیز دارد. کسی که بدون فوت وقت، دستور اجرای رفع مشکلات صنعت نفت و کارگران این صنعت را می دهد، بدون شک همان شعار مردمی و انقلابی بودن رئیس دولت سیزدهم را دنبال می کند.

احمدی اظهار کرد: هر میزان نیروی انسانی را تقویت کنیم، در این کار سرمایه گذاری کرده ایم؛ هرچند کارهایی برای معیشت سرمایه انسانی صنعت نفت انجام شده است، اما باید بیش از این باشد.

 

معاون اول رئیس جمهوری:

نفت ایران فروخته و پولش جابه جا می شود

 معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه در گذشته نفتی که می فروختیم، وجه آن را در اختیار نداشتیم و کالاهای اساسی ما همه به خط قرمز رسیده بود، گفت: با راهنمایی مقام معظم رهبری به رئیس جمهوری، نفتمان را فروختیم، پولمان را جابه جا کردیم و کالاهای اساسی آوردیم. به گزارش ایرنا، محمد مخبر در رویداد اجلاسیه جهادگران کشور گفت: ابتدا که دولت را تحویل گرفتیم، با مشکلات زیادی مواجه بودیم؛ وضع فروش نفت ما مناسب نبود، به طوری که نفتی که می فروختیم، وجه آن را در اختیار نداشتیم، کالاهای اساسی ما همه به خط قرمز رسیده بود. وی افزود: کشورهای اطراف ما مدعی بودند دیپلماسی را می فهمند و کشورهای منطقه علیه ما بودند؛ اما با این راهنمایی که مقام معظم رهبری به رئیس جمهوری کردند، نفتمان را فروختیم، پولمان را جابه جا کردیم و کالاهای اساسی آوردیم. معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: تدبیر رهبر معظم انقلاب را باید اینجا دید، کشور ما در جنگ تحمیلی بود و سران کشورها برای میانجی می آمدند؛ اما امروز کشورها از ما می خواهند برای حل مسائل بین المللی میانجیگری کنیم. مخبر اظهار کرد: با همین راهبرد امروز نفتمان را فروختیم، پولمان را جابه جا کردیم. روزانه ۷۵۰ نفر بر اثر کرونا در کشور فوت می شدند که نه واکسن و نه اجازه ساخت آن را می دادند و تجهیزات را هم تحریم کردند. وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، در دو ماه، ۱۵۰ میلیون دوز واکسن وارد شد و تا امروز حدود ۶۰ میلیون دوز واکسن هم در داخل کشور ساخته شده است.

 

سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد:

افزایش ۷۰۰ درصدی وصول درآمدهای نفتی

سازمان برنامه و بودجه کشور اعلام کرد، بررسی گزارش ۵ ماه کشور نشان می دهد دولت همزمان با تسویه ۵۴ هزار میلیارد تومانی بدهی دولت پیش توانسته در ایجاد درآمدهای پایدار بخوبی عمل کند؛ موضوعی که در بهبود شاخص های کلان اقتصادی اثرگذار خواهد بود.

به گزارش سازمان برنامه و بودجه، آمار عملکرد متغیرهای اصلی پنج ماه سال ۱۴۰۱ نشان دهنده تکیه دولت به درآمدهای پایدار و پرهیز از استقراض از بانک مرکزی است؛ رویکردی که آدرس ادامه شیب نزولی تورم در ماه های آینده را می دهد. در پنج ماه سال، منابع درآمدی دولت به ۴۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به پارسال ۵۶.۵ درصد رشد دارد. همچنین درآمدهای عمومی به عنوان پایدارترین جزء منابع دولت، با ۶۶.۵ درصد افزایش، به حدود ۲۴۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

با تمرکز دولت بر مقابله با فرار مالیاتی به جای افزایش بار مالیاتی بخش مولد اقتصاد، درآمدهای مالیاتی هم رشد قابل ملاحظه ۷۳ درصدی داشته و به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. در این مدت، وصول درآمدهای نفتی ۷۰۰ درصد افزایش یافته و منابع فروش نفت و فراورده های نفتی به ۱۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. این آمار نشان می دهد دولت سیزدهم، هم توانسته نسبت به دولت پیش نفت بیشتری صادر کند و هم اینکه پول فروش آن به کشور بازگردد که به معنای موفقیت دولت در دور زدن تحریم های نفتی است.

این دولت همچنین در کنار تلاش برای اداره کشور و ایجاد رونق اقتصادی با ابزارهای غیرتورمی همچنان مجبور به آواربرداری و بازپرداخت بدهی های سنگین ایجادشده در دولت گذشته است. در پنج ماه نخست امسال تملک دارایی های مالی که بیشتر از بازخرید اوراق منتشرشده پیش ناشی می شود، ۲۵۱ درصد رشد کرده است. به عبارت دیگر دولت سیزدهم در ۵ ماه امسال ۵۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت گذشته را تسویه کرده است.

این در حالی است که در همین مدت، انتشار منابع حاصل از واگذاری دارایی های مالی یا همان انتشار اوراق بیش از ۵۱ درصد کاهش یافته است؛ یعنی دولت اعتقادی به آینده فروشی و ایجاد بدهی سنگین برای آیندگان ندارد و برنامه خود را مبتنی بر افزایش درآمدهای پاک و پایدار پیش می برد.

 

قدردانی وزیر کشور برای اجرای پروژه های گازرسانی کهگیلویه و بویراحمد

وزیر کشور با حضور در محل پروژه بزرگ گازرسانی زیلایی به نمایندگی از دیگر پروژه های فعال شرکت گاز در استان کهگیلویه و بویراحمد، ضمن ارزیابی و اعلام رضایت از وضع اجرایی پروژه، همکاری استاندار و مجموعه شرکت گاز برای محرومیت زدایی در این استان را مثمر ثمر دانست.

احمد وحیدی با تأکید بر اینکه از هرگونه همکاری در مسیر به ثمر نشستن پروژه بزرگ گازرسانی به زیلایی دریغ نخواهد کرد، گفت: از استاندار و مسؤولان شرکت ملی گاز ایران درخواست دارم برای محرومیت زدایی این منطقه و افتتاح این پروژه نهایت همکاری و تلاش خود را به کار گیرند.

ریحان بهادر، مدیرعامل شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد نیز با اشاره به اولویت این پروژه برای استان اظهار کرد: پس از پایان کار کارشناسی و برگزاری نشست های هماهنگی متعدد بین مسؤولان گاز استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری، عملیات اجرایی این ابرپروژه اواخر بهمن سال ۱۴۰۰ آغاز شد.

وی افزود: از جمله مشکلات اساسی گازرسانی به زیلایی، مسیر انتخابی برای اجرای مسیر خط لوله است که کار کارشناسی سبب انتخاب مسیر انتقال گاز از شهرستان لردگان در استان چهارمحال و بختیاری شد.

مدیرعامل شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد، درباره جزئیات این پروژه تصریح کرد: این پروژه حدود ۱۷۰ میلیارد تومان هزینه و بیش از ۱۸۰ کیلومتر شبکه گذاری دارد که با تکمیل آن ۴ هزار و ۴۱۷ خانوار در قالب حدود ۱۷ هزار و ۷۰۰ نفر و حدود ۴۱ روستا از نعمت گاز بهره مند می شوند.

بهادر ادامه داد: گازرسانی به منطقه زیلایی در دو قسمت انجام می شود؛ یک بخش مربوط به موشمی، برد پهن و سادات چاهن و بخش دیگر مور زرد زیلایی است. در طرح گازرسانی به زیلایی ۲۸ روستای بالای ۲۰ خانوار و ۴۱ روستا از گاز طبیعی بهره مند خواهند شد. وی گفت: پیش بینی می شود طرح مهم گازرسانی به این مناطق از زیلایی، به وسیله استان چهارمحال و بختیاری و شهرستان لردگان در ۴۰۰ روز انجام شود و سال آینده تعدادی از روستاهای این منطقه محروم، از گاز برخوردار شوند.

مدیرعامل شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: با نظارت دقیق، اکنون انجام پروژه در دو جبهه در استان کهگیلویه و بویراحمد در منطقه زیلایی و یک جبهه هم در منطقه چهارمحال و بختیاری با قدرت در حال فعالیت هستند.

بهادر با اشاره به شعار سال و لزوم تحقق آن از سوی مسؤولان اجرایی دولت مردمی و جهادی سیزدهم یادآور شد: در حوزه گازرسانی تلاش های زیادی خواهیم کرد که به منویات مقام معظم رهبری در زمینه گازرسانی برای توسعه زیرساخت ها، جامه عمل بپوشانیم.

 

دیوان محاسبات:

وصول درآمدهای حاصل از فروش نفت، میعانات گازی و گاز ۵ برابر شد

  دیوان محاسبات در گزارشی اعلام کرد، منابع وصولی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز صادراتی در چهار ماه نخست ۱۴۰۱ با افزایش 5 برابری به حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان رسید. به گزارش دیوان محاسبات کشور، این دیوان گزارش نظارت مستمر بر اجرای بودجه سال ۱۴۰۱ در مقطع زمانی چهار ماه نخست را منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، در چهار ماه نخست امسال، از میان ۶۷ حکمی که طبق قانون باید تا پایان خردادماه برای آنها تصویب نامه، دستورعمل، سازوکار اجرایی، ترتیبات اجرایی یا شیوه نامه تهیه و تصویب می شد، تنها ۱۷ مورد (۲۵ درصد) اجرایی شده و در ۵۰ مورد دیگر احکام تصویب نشده است.

 شایان ذکر است، ابلاغ نشدن به موقع آیین نامه ها، سبب اجرا نشدن احکام قانون بودجه، کاهش وصول درآمدها و سرانجام محقق نشدن هدف قانونگذار می شود.

یافته های گزارش تفصیلی برش چهار ماه تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ نشان می دهد، حدود ۶۲ درصد از منابع مصوب بازه زمانی این گزارش تحقق یافته است. همچنین طی همین بازه زمانی، میزان مصارف حدود ۶۶ درصد مبلغ مصوب بوده است. مقایسه عملکرد وصول منابع عمومی دولت در دو ماه نخست و دوم امسال، حاکی از روند مطلوب و افزایشی آن بوده است.

بر اساس این گزارش، درآمدهای مالیاتی در چهار ماه نخست امسال حدود ۸۱ درصد مبلغ مصوب این بازه زمانی بوده و مجموع درآمدهای مالیاتی نیز تا تیر ماه امسال نسبت به دوره مشابه پارسال رشد ۶۹ درصدی را نشان می دهد و از حدود ۹۱ هزار میلیارد تومان به حدود ۱۵۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.

گزارش تفریغ بودجه چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ حاکی است، میزان وصول حاصل از صادرات نفت خام و میعانات گازی و خالص گاز صادراتی نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش بیش از ۴۸۱ درصدی داشته است. به عبارت دیگر، می توان گفت منابع وصولی حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص گاز صادراتی در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان بوده که در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ به حدود ۶۶ هزار میلیارد تومان رسیده که از افزایش خیره کننده حدود پنج برابری حکایت دارد.

بر مبنای گزارش دیوان محاسبات، تعداد دستگاه های صورتحساب نداده در چهار ماه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال گذشته، با کاهش ۵۱ درصدی همراه بوده و از ۲۱۸ دستگاه به ۱۰۷ دستگاه کاهش یافته که نشان از بهبود وضع ارائه صورت حساب های ماهانه دستگاه های اجرایی تحت رسیدگی در پی انتشار نتایج گزارش های نظارت مستمر دو ماهه و پیگیری های مستمر خزانه داری کل کشور و دیوان محاسبات دارد.