وزیر نفت پس از پایان نشست اوپک پلاس تأکید کرد:
آمادگی ایران برای افزایش امنیت انرژی در جهان به دور از سیاسی کاری
وزیر نفت با تأکید بر اینکه بازار جهانی انرژی نیازمند افزایش عرضه نفت ایران است، گفت: ما همواره به عنوان یک تولیدکننده عمده نفت و فرآورده های نفتی در جهان آمادگی داریم به دور از سیاسی کاری به نقش خود در عرضه نفت و افزایش امنیت انرژی در جهان کمک کنیم.
جواد اوجی پس از پایان سی ودومین نشست وزارتی ائتلاف اوپک پلاس گفت: از نظر فنی و کارشناسی، کمیته فنی و نظارتی اوپک پلاس در سناریوی پایه خود، مازاد عرضه به تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۲ را در سطح روزانه ۴۰۰ هزار بشکه پیش بینی کرده که این رقم نسبت به پیش بینی ماه گذشته، حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز کمتر است.
وی با بیان اینکه طبق بررسی ها تصمیم های اوپک پلاس به بهبود شرایط بازار نفت از نظر توازن عرضه و تقاضا کمک کرده است، افزود: با این حال، در شرایط کنونی، در نتیجه بعضی از نگرانی ها از پیامدهای تنش های ژئوپلیتیک برای رشد اقتصادی جهان و آسیب های احتمالی برای تقاضای بازار جهانی نفت در وضع شکنندگی است و اثبات کننده این مسئله تلاطم بالای قیمت های نفت خام در ماه های اخیر است که باید به آن توجه شود.
شرایط حساس بازار نفت
وزیر نفت با اشاره به اینکه برخی وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس نیز در هفته های اخیر به این نکته اشاره کردند، تأکید کرد: شرایط کنونی نیازمند دقت نظر و بررسی بیشتر است.
وی تصریح کرد: بر اساس تازه ترین آمار و گزارش های منتشرشده، پایبندی مناسب کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس، در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۲ به سطح ۵۴۶ درصد رسید که دلیل اصلی افزایش سطح پایبندی، تولید نکردن به مقدار تعهد شده از سوی بعضی از کشورها بوده است.
وزیر نفت افزود: با توجه به کاهش تولید بعضی از تولیدکنندگان اوپک پلاس و محقق نشدن سطوح تولید تعهد شده، همچنین کاهش سطح ذخیره سازی های تجاری نفت خام و فرآورده های نفتی در بعضی از کشورهای بزرگ مصرف کننده، سی ودومین نشست وزارتی اوپک و غیراوپک ضمن حمایت دوباره از تصمیم نوزدهمین نشست وزارتی اوپک و غیراوپک (ژوئیه ۲۰۲۱)، بر اساس اجماع تصمیم گرفت برای ماه اکتبر ۲۰۲۲ مجموع تولید کشورهای اوپک و غیراوپک ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یابد و اوپک پلاس در قالب نشست های کارشناسی و وزارتی ماهانه به رصد و نظارت خود بر تحولات بازار و انجام هرگونه اقدام لازم برای حفظ ثبات حاکم بر بازار نفت ادامه خواهد داد.
تشدید بحران انرژی در اروپا
اوجی با یادآوری اینکه روند بحران انرژی در سطح جهان به ویژه در منطقه اروپا در حال تشدید است و پیوسته، ابعاد تازه تری پیدا می کند، گفت: نمونه آن افزایش قیمت گاز طبیعی در برخی از قطب های گازی اروپا به حدود ۷۰ دلار برای هر یک میلیون بی تی یو معادل قیمت نفت بیش از ۴۰۰ دلار به ازای هر بشکه است.
وی ادامه داد: هرچند اروپایی ها با بعضی از تصمیم ها در حوزه سیاست های انرژی خود سعی در جبران کمبود انرژی و کاهش شدت بحران دارند، اما تأمین پایدار و مطمئن منابع انرژی، به طور مشخص نفت و گاز، به ویژه با نزدیک شدن به فصول پاییز و زمستان، یک نیاز ضروری برای مصرف کنندگان اروپایی به شمار می رود.
وزیر نفت با بیان اینکه نقش و اهمیت عرضه منابع انرژی ایران اعم از نفت، گاز و فرآورده های نفتی، در تأمین ثبات و امنیت انرژی جهان اهمیتی مضاعف دارد و این موضوعی است که ناظران بازار نفت و انرژی، همچنین سیاست گذاران کشورهای مصرف کننده به آن اذعان دارند، تأکید کرد: این یک واقعیت است که افزایش قیمت گاز طبیعی در بازار اروپا، مصرف کنندگان را به سمت مصرف نفت و فرآورده های نفتی سوق می دهد و افزایش تقاضای قابل توجه نفت و فرآورده ها در قاره سبز دور از ذهن نیست.
اوجی با بیان اینکه ما همواره به عنوان یک تولیدکننده عمده نفت و فرآورده های نفتی در جهان اعلام کرده ایم که آمادگی داریم به دور از سیاسی کاری و با پرهیز از استفاده سیاسی از انرژی، به نقش خود در عرضه نفت و فرآورده های نفتی و به ارتقای امنیت انرژی در جهان کمک کنیم، گفت: بازار جهانی انرژی نیازمند افزایش عرضه نفت از سوی ایران است.
وی در پایان تأکید کرد: اوپک پلاس در بالاترین سطح همکاری خود قرار دارد و فکر می کنم تقریباً همه اعضای اوپک پلاس در زمینه دستاوردهای این همکاری برای ثبات بازار دیدگاه های یکسانی دارند، ثبات و تداوم همکاری اوپک پلاس می تواند در شرایط بحرانی کنونی کمک زیادی به مصرف کنندگان دنیا کند.
صنعت گاز ایران برای تأمین انرژی در فصل سرد شال و کلاه می کند
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: مسئله ناترازی تولید با مصرف گاز در فصل های سرد در سال های اخیر به عنوان مهم ترین مسئله صنعت گاز کشور مطرح است، بنابراین باید با مدیریت مصرف، این ناترازی را رفع کنیم.
مجید چگنی در نشست آمادگی این شرکت برای زمستان سال ۱۴۰۱ که به صورت ویدئوکنفرانس با حضور مدیران عامل شرکت های گاز استانی و با محوریت توجه به بهینه سازی مصرف گاز برگزار شد، اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران با نزدیک شدن به فصل سرما با هدف بهبود نظام توزیع و مصرف گاز در کشور، تمهیدهایی را به منظور بهینه سازی مصرف گاز در دستور کار قرار داده است.
وی ادامه داد: همه ارکان شرکت ملی گاز ایران به عنوان سربازان خط مقدم تأمین گاز کشور و مسئول توزیع گاز به بخش های مختلف کشور هستند، از این رو، در بحث بهینه سازی نیز باید دست به دست هم و آن را سرلوحه کارهای خویش قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خواستار توجه ویژه به موضوع بهینه سازی مصرف گاز بر اساس سیاست های ابلاغی ستاد و اجرای آن از سوی شرکت های تابع استانی شد و تأکید کرد: باید نسبت به استفاده از ظرفیت فناورانه و ایده های نو در پیشبرد سیاست بهینه سازی در مصرف گاز اقدام های اساسی انجام شود. چگنی موضوع بهینه سازی مصرف گاز را ضرورت جدی صنعت گاز به ویژه برای فصل سرد سال دانست و از مدیران ستادی و مدیران عامل شرکت های گاز استانی خواست تا با اجرای ابلاغیه های مصوب ستاد و بهره گیری از راهکارها و ظرفیت های موجود در مجموعه استان نسبت به اجرای سیاست های بهینه سازی مصرف گاز در کشور، اقدام عملی داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه بحث بهینه سازی مصرف گاز، بسیار بااهمیت است، تصریح کرد: هرساله با آغاز فصل سرد سال با موضوع ناترازی گاز روبه رو هستیم؛ مانند پارسال که اعلام شد روزانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم و این یعنی، مصرف ما بیش از تولید است، بنابراین باید صحنه عملیات خدمات گاز را مدیریت کنیم که این مهم، ناگزیر بر دوش همکاران ما در ستاد و شرکت های گاز استانی است.
معاون وزیر نفت در امور گاز همچنین با بیان اینکه باید مصرف انرژی را مدیریت کرد، درباره سازوکار توزیع گاز در بخش های مختلف گفت: براساس ابلاغیه به شرکت ملی گاز ایران، موظفیم گاز تحویلی از شرکت ملی نفت ایران را ابتدا در بخش خانگی و تجاری و پس از آن، برای مصارف نیروگاهی و دیگر صنایع توزیع کنیم.
چگنی افزود: در سال های اخیر، تلاش هایی از سوی شرکت ملی نفت ایران به عنوان متولی تولید گاز کشور برای افزایش تولید انجام شده است، اما این به مقداری نیست که ناترازی را برطرف کند؛ ناترازی برای سال های آینده هم وجود خواهد داشت، از این رو باید با بهینه سازی مصرف، ناترازی را مدیریت کرد.
وی یادآور شد: باید در کلیت مجموعه شرکت ملی گاز ایران به ویژه شرکت های گاز استانی، این دغدغه ملموس باشد که بهینه سازی مصرف، برای رفع ناترازی پیگیری می شود.
شرکت مهندسی و توسعه گاز ۱۰۰ دستگاه توربوکمپرسور را داخلی سازی کرد
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه این شرکت میدان دار حمایت از ظرفیت های داخلی است، از داخلی سازی ۱۰۰ دستگاه توربوکمپرسور خبر داد.
رضا نوشادی در نشست مشترک با مدیران پژوهشگاه صنعت نفت، همکاری دو مجموعه را دربردارنده منافع بی شمار برای صنعت کشور دانست و گفت: انتظار داریم پژوهشگاه صنعت نفت نیازهای شرکت های پروژه محور را بررسی کند و برای دستیابی به اهداف فناورانه، شرح کار عملیاتی ارائه دهد.
وی افزود: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با پذیرفتن خطر داخلی سازی ۱۰۰ دستگاه توربوکمپرسور ثابت کرد که میدان دار حمایت از ظرفیت های داخلی است، به نحوی که این مجموعه امروز به عنوان پایه گذار و پیشرو در بومی سازی پیشرفته ترین تجهیزات صنعت نفت شناخته می شود و با تکیه بر همین تجربیات موفق، راهبردها و روش های کارآمد خود را در خدمت تعالی دیگر بخش های مدیریتی و تصمیم گیری کشور قرار داده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با تأکید بر اینکه این شرکت در مسیر دستیابی به اهداف بلند خود، حساب ویژه ای روی ظرفیت مراکز تحقیقاتی و فناوری کشور باز کرده است، تصریح کرد: انجام فعالیت های مشترک به ویژه فاز دوم پروژه مهم ادورانت باید طبق برنامه و زمان بندی پیش رود و دربردارنده نتایج مورد انتظار باشد.
نوشادی با اشاره به تکامل قابل توجه سازندگان داخلی در ساخت توربوکمپرسورهای فوق پیشرفته و استفاده از تجهیزات و فناوری ایرانی در پروژه های ذخیره سازی گاز طبیعی گفت: مدیریت کارآمد انتقال فناوری در موضوع توربوکمپرسور به قدری موفق بوده که امروز همکاران ما در پروژه های پارس جنوبی، متقاضی استفاده از این تجهیزات پیشرفته هستند.
عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت هم در این نشست با بیان اینکه همه امکانات، تجهیزات و آزمایشگاه های این مرکز در خدمت تحقق اهداف عملیاتی صنعت نفت است، اظهار کرد: پژوهشگاه برای برگزاری رویدادهای مرتبط با صنعت گاز آمادگی دارد و می کوشد با ایجاد زبان مشترک، برای رفع نیازهای این صنعت برنامه های فناورانه ارائه کند.
آمادگی صنعت نفت برای برگزاری هرچه باشکوه تر راهپیمایی اربعین حسینی
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در وزارت نفت از اختصاص بودجه لازم و اجرایی شدن بیشتر تکالیف ستاد اربعین کشور به صنعت نفت برای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم پیاده روی اربعین حسینی خبر داد.
محمدعلی فلاح مهرجردی با اشاره به اینکه ستاد اربعین کشور سه ماه پیش برای تمامی وزارتخانه ها و نهادهای دولتی طرح های تکلیفی را به منظور کمک به برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم پیاده روی اربعین حسینی تعیین کرده است، گفت:کمک به ایجاد زیرساخت های لازم در مسیر پیاده روی اربعین در استان های خوزستان و ایلام، اختصاص سهمیه ۵ میلیون لیتری گازوئیل و ۱۲ میلیون تنی قیر برای تسطیح راه های دسترسی به مرزهای غربی کشور از جمله اقدام های حمایتی صنعت نفت در حماسه پیاده روی اربعین حسینی است.
وی کمک به تأمین آب آشامیدنی و دارو در موکب های داخلی کشور، تأمین هزار اتوبوس کرایه ای برای حمل ونقل زائران اربعین حسینی، کمک به ایجاد زیرساخت ها در استان های ایلام و خوزستان از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به صورت جداگانه، ساخت ۴ هزار و ۹۰۰ متر سوله دائمی در مبادی خروجی در غرب کشور، ارائه خدمات پزشکی از سوی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت را از دیگر اقدام های حمایتی صنعت نفت در حماسه پیاده روی اربعین حسینی دانست. رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در وزارت نفت با بیان اینکه در مجموع ۱۰ موکب در ایران و دو موکب در عراق از سوی وزارت نفت در ایام پیاده روی بزرگ اربعین ایجاد و اداره خواهد شد، گفت: بزرگ ترین موکب این وزارتخانه در جوار حرم حضرت عباس (ع) در کربلا ایجاد خواهد شد. فلاح مهرجردی افزود: به منظور تسریع در روند سفر کارکنان صنعت نفت برای شرکت در پیاده روی بزرگ اربعین حسینی تمهیدهایی برای پرداخت وام از صندوق قرض الحسنه بسیجیان و ایثارگران وزارت نفت (شهید تندگویان) اندیشیده شده است، ضمن آنکه مقرر شده منابع انسانی وزارت نفت در مکاتبه ای که با منابع انسانی شرکت های تابع خود خواهد داشت دستورهای لازم را برای مساعدت با مرخصی کارکنان عازم پیاده روی اربعین صادر کند.
چارچوب همکاری های ایران و ازبکستان در بخش انرژی تعیین شد
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در دیدار با سرپرست وزارت انرژی ازبکستان چارچوب همکاری های دو کشور در بخش انرژی را تعیین کردند.
هیئت عالی رتبه وزارت نفت که به ریاست معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت به منظور آماده سازی نخستین تفاهم نامه همکاری نفتی با ازبکستان برای امضا در نشست سران شانگهای تهران را به مقصد این کشور ترک کرده بود، با عظیم احمد خوجه اف، سرپرست وزارت انرژی ازبکستان در تاشکند دیدار کرد. هیئت های ایران و ازبکستان در این نشست درباره نقشه راه همکاری های کوتاه و بلندمدت دو کشور در بخش انرژی به بحث و تبادل نظر پرداختند و چارچوب همکاری های را تعیین کردند. نمایندگان شرکت های ایرانی حاضر در این نشست ضمن معرفی توانمندی ها و ظرفیت های خود درباره زمینه های موجود همکاری های دوجانبه با ازبکستان، با سرپرست وزارت انرژی و دیگر مدیران آن وزارتخانه به تبادل نظر پرداختند. در این نشست، همچنین یادداشت تفاهم توسعه همکاری های دوجانبه انرژی ایران و ازبکستان نهایی شد. این سند قرار است در سفر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به ازبکستان برای شرکت در نشست سران شانگهای (۲۴ و ۲۵ شهریورماه) از سوی وزیر نفت و همتای ازبک امضا شود.