مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب:

ارزش پروژه های پژوهشی   به ۳۵  هزار میلیارد ریال می رسد

مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب از سرمایه گذاری ۱۵ هزار میلیارد ریالی در پروژه های پژوهشی طی یک سال و نیم اخیر خبرداد و گفت: چند پروژه شرکت مناطق نفتخیز جنوب در سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به خوزستان به بهره برداری خواهند رسید. علیرضا دانشی در نشست با نمایندگان رسانه ها با اشاره به تأمین خوراک هفت پتروشیمی ازسوی مناطق نفت خیز جنوب اظهار کرد: فرسودگی تأسیسات و بدهی های گذشته از مشکلات شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بود که طی اصلاح دستورعمل های گذشته توانستیم سه برابر ظرفیت گذشته برنامه تعمیراتی تأسیسات را تدوین کنیم که ۷۰ درصد آن اجرایی شد. وی با بیان اینکه تعمیر و آماده سازی ۶۰ توربین در این برنامه گنجانده شده بود، افزود: ۴۰۰ مورد عملیات تعمیراتی درون چاهی از دیگر برنامه های اجرا شده برای رسیدگی به تأسیسات مناطق نفت خیز جنوب بود. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از پرداخت بیشتر بدهی های پیشین این شرکت طی یکسال و نیم اخیر خبرداد و گفت: حق آلایندگی سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ پنج استان درگیر تأسیسات مناطق نفت خیز جنوب در این مدت پرداخت شد. دانشی ادامه داد: ساماندهی و تبدیل وضعیت ۶ هزار نیروی نفت در دستور کار قرار گرفته که عمده آن در شرکت مناطق نفت خیز جنوب و ارکان ثالث هستند که تا ۲ ماه آینده تعیین تکلیف خواهند شد. وی از راه اندازی کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ برای جمع آوری گازهای همراه نفت منطقه غرب کارون با ظرفیت ۱۰ میلیون متر مکعب در جریان سفر روز جمعه (هشتم اردیبهشت ماه) رئیس جمهوری و هیئت دولت به خوزستان خبرداد و گفت: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با دارا بودن ۱۴ کارخانه گاز و گاز مایع حدود ۱۸۵ میلیون مترمکعب گاز و مایعات گازی همراه نفت را جمع آوری و برای تأمین خوراک پتروشیمی ها و تزریق به بعضی از چاه ها فرآورش می کنند. مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه مناطق نفت خیز جنوب ۸۰ درصد گازهای همراه نفت را جمع آوری کرده و ۲۰ درصد باقیمانده نیز در دستور کار است، افزود: واحدهای پیش تراکم گاز ان جی ال ۹۰۰ و ان جی ال ۱۰۰۰ با سرمایه گذاری ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال آماده بهره برداری است که گاز کم فشار را به پر فشار تبدیل و روزانه ۶۰۰ میلیون فوت مکعب به مجموعه فرآورش مناطق نفت خیز جنوب اضافه می کند. دانشی از افتتاح پست ۴۰۰ کیلو واتی برق ایثار برای برق رسانی به تأسیسات منطقه ۲ امیدیه با سرمایه گذاری ۵.۲ میلیون یورو را از پروژه هایی دانست که در جریان سفر رئیس جمهوری به خوزستان به بهره برداری می رسد و افزود: منطقه تفکیک در رامشیر با ارزش ۳ هزار میلیارد ریال و راه اندازی بازوهای بارگیری میعانات گازی در مسجدسلیمان برای بالا بردن سطح ایمنی از دیگر پروژه هایی است که در سفر هیئت دولت و رئیس جمهوری به این استان بهره برداری خواهند شد. وی ادامه داد: طی چند سال گذشته ارزش کل پروژه های پژوهشی و تحقیقاتی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب ۷۰۰ میلیارد ریال بود که طی یک سال نیم گذشته به حدود ۱۵ هزار میلیارد ریال صرف این امور شده و طی برنامه تدوین شده به ۳۵ هزار میلیارد ریال خواهد رسید که نمود آن طی سال های آینده مشهود است.

مدیرعامل شرکت مناطق نفت خیز جنوب به برنامه ریزی برای ساخت توربین ۱۰۰ درصد ایرانی در سه مدل طی سه سال آینده اشاره و اظهار کرد: پنج شرکت زیر مجموعه مناطق نفت خیز موظف شده اند همسو با اهداف مسئولیت اجتماعی امسال هر کدام ۲۰۰ هزار قلمه درخت تولید کنند و در اختیار مناطق مختلف استان برای کاشت قرار دهند و هدف ۵ میلیون قلمه برای پنج سال آینده تدوین شده است.

 

بورس انرژی، میزبان عرضه ۹ هزار و ۸۹۶ تن فرآورده هیدروکربوری

بورس انرژی ایران امروز میزبان عرضه ۹ هزار و ۸۹۶ تن فرآورده هیدروکربوری خواهد بود.

به گزارش بورس انرژی، این بورس روز دوشنبه (چهارم اردیبهشت ماه) میزبان عرضه ۹ هزار و ۸۹۶ تن فرآورده هیدروکربوری شامل هزار تن رافینت عمده پتروشیمی بیستون در رینگ بین الملل و ۸ هزار و ۴۱۲ تن متانول در رینگ داخلی است.

۴ هزار و ۲۰۰ تن متانول پتروشیمی زاگرس، هزار و ۱۷۰۰ تن متانول پتروشیمی شیراز، هزار و ۵۱۲ تن متانول پتروشیمی فن آوران، هزار تن متانول پتروشیمی مرجان و فراورده های برش سنگین، پنتان، سوخت کوره سبک و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز در رینگ داخلی عرضه می شود.

بورس انرژی ایران روز چهارشنبه (۳۰ فروردین ماه) شاهد معاملات ۴۱ هزار و ۱۱۲ تن فرآورده هیدروکربوری به ارزش ۱۰ هزار و ۴۲۹ میلیارد و ۳۳۲ میلیون ریال بود.

در رینگ بین الملل ۳۵ هزار تن فول رنج نفتای شرکت نفت ستاره خلیج فارس، ۲ هزار تن سوخت هوایی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و ۲ هزار تن نرمال هگزان شرکت پالایش نفت اصفهان معامله شد.

ارزش رینگ بین الملل در این روز بالغ بر ۲۳ میلیون و ۶۹۲ هزار و ۱۷۰ دلار بود.

در رینگ داخلی نیز ۳۱۲ تن اکستراکت سنگین DAE40 شرکت نفت ایرانول، ۴۰۰ تن نرمال بوتان پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و ۸۰۰ تن برش سنگین حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی به جز بنزین و گازوئیل پتروشیمی بیستون و ۶۰۰ تن حلال ۵۰۳ همین شرکت دادوستد شد.

 

آغاز  تعمیرات اساسی در  مجتمع گاز پارس جنوبی

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: عملیات تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ با برنامه ریزی دقیق و منسجم و با توان متخصصان و کارکنان داخلی از امروز (یکم اردیبهشت ماه) کلید خورد و تا پایان مهرماه نیز ادامه دارد.

احمد باهوش با بیان اینکه حفظ پایداری و تولید حداکثری مشابه ماه های سرد سال با رعایت دقیق دستورعمل های ایمنی از اولویت های مجتمع است، تصریح کرد: برنامه ریزی دقیق و منظم عملیات تعمیرات اساسی امسال با توجه به اهداف کلان وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران مبنی بر حفظ پایداری و تولید حداکثری و به منظور حفظ نیاز داخلی و صادرات گاز و محصولات جانبی انجام شده است.

وی افزود: به این منظور تلاش شده است ضمن حفظ اهداف اصلی و رعایت دقیق چارچوب عملیات تعمیرات اساسی برای افزایش در دسترس پذیری تجهیزات و بالا بردن قابلیت اطمینان تولید، توقف های کلی پالایشگاه های سیزده گانه این مجموعه در بازه زمانی تعمیرات اساسی امسال به طور کامل کاهش یابد.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه به یکی از روش های نوآورانه در عملیات تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ اشاره و اظهار کرد: پیاده سازی و اجرای روش های جدید و کارآمد در دوران عملیات تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی در دستور کار است و تعویض برخط (آنلاین) مولکولارسیوها با استفاده از روش های نو از موارد مهم اجرایی در این باره است.

باهوش گفت: پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس جنوبی ایستگاه آغاز عملیات تعمیرات اساسی امسال است و در روش جدید توقف کامل این پالایشگاه تنها در بازه زمانی سه روز انجام می شود و ادامه تعمیرات اساسی پالایشگاه هشتم بدون کاهش تولید سراسر پالایشگاه های مجتمع تداوم می یابد. به گفته وی، در ادامه برنامه زمان بندی شده عملیات تعمیرات اساسی امسال پالایشگاه یازدهم پارس جنوبی ایستگاه دوم این رویداد مهم خواهد بود.  مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تأکید کرد: مراحل آماده سازی و برنامه ریزی های لازم برای آغاز تعمیرات اساسی سال ۱۴۰۲ از آبان ماه پارسال کلید خورده و زمینه های لازم درباره این حرکت مهم در مجتمع گاز پارس جنوبی فراهم شده است. باهوش یادآور شد: تعمیرات اساسی امسال با مشارکت ۱۰۰ درصدی نیروهای انسانی این مجموعه، به کارگیری قوای ماشین آلات پالایشگاهی و ستادی با تمرکز بر رعایت همه دستورعمل های ایمنی انجام می شود تا زمینه ساز تحقق هرچه بهتر اهداف کلان مجتمع و شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» شود.

 

یادآوران، پیشرو در ارسال گازهای مشعل به ان جی ال ۳۲۰۰

میدان نفتی یادآوران روزانه حدود ۹۰ میلیون فوت مکعب گازهای همراه خود را برای پالایش به پالایشگاه گازی هویزه خلیج فارس (ان جی ال ۳۲۰۰) ارسال می کند.

ابوذر شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) در این زمینه گفت: منطقه غرب کارون در خوزستان با داشتن ذخایر عظیم نفت به عنوان یکی از حوزه های نفتی ایران در حاشیه غربی رودخانه کارون مجاور کشور عراق واقع شده است. میدان نفتی یادآوران با حجم حدود ۳۰ میلیارد بشکه نفت درجا نیز در این منطقه واقع شده و با توجه به تولید فعلی این میدان، مقدار گاز همراه تولیدی به طور میانگین روزانه ۱۰۰ میلیون فوت مکعب است.

وی افزود: حدود ۱۰ درصد از گاز همراه تولیدی از میدان یادآوران مربوط به مصارف داخلی و تأسیسات فرازآوری با گاز میدان است و درصد باقیمانده آن از زمان بهره برداری، به دلیل آماده نبودن پالایشگاه گازی در پایین دست، در مشعل واحد فرآورش مرکزی سوزانده می شد.

مدیرعامل شرکت متن ادامه داد: با توجه نگهداری و انجام سرویس های دوره ای کمپرسورها و پایش خط لوله ۱۸ اینچ گاز میدان یادآوران بر اساس استانداردهای موجود، این شرکت به محض اعلام آمادگی پالایشگاه، در ارسال گازهای مشعل به پالایشگاه گازی هویزه خلیج فارس پیشرو بوده است و از زمان آغاز عملیات پیش راه اندازی این کارخانه در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ به طور میانگین ۵۰ درصد از گازهای مشعل میدان نفتی یادآوران به این واحد و با بهره برداری کامل از تأسیسات این پالایشگاه، ۱۰۰ درصد گازهای مشعل میدان یادآوران به این کارخانه ارسال خواهد شد.

شریفی گفت: با توجه به اینکه ارسال گازهای مشعل به پالایشگاه هویزه خلیج فارس موجب تکمیل زنجیره ارزش افزوده در صنایع پایین دستی، همچنین کاهش خیره کننده انتشار گازهای آلاینده محیط زیست است، امیدواریم همه دستگاه های حاکمیتی، نمایندگان مجلس و مسئولان محلی برای این موضوع مهم، همراه و حامی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران باشند.

ایران حائز رتبه نخست ذخایر نفت و گاز در میان کشورهای جهان است، هم اکنون افزون بر گاز تولیدی از میدان های گازی، بخشی از منابع گازی کشور از محل گازهای همراه تولیدی از میدان های نفتی تأمین می شود.

برای این منظور، ابتدا باید گازهای همراه نفت جمع آوری و پس از تقویت فشار به واحدهای پالایشگاهی ارسال شود، در پالایشگاه گازی، ضمن شیرین سازی گاز غنی، ترکیبات سبک و سنگین از یکدیگر تفکیک و گاز سبک برای مصارف خانگی و تجاری به خطوط لوله سراسری تزریق و ترکیبات سنگین تر به عنوان خوراک به واحدهای پتروشیمی منتقل می شود