رئیس جمهوری تاکید کرد:
تداوم روابط تهران و بغداد در حوزه های گاز و انرژی
رئیس جمهوری گفت: روابط تهران و بغداد در حوزه زیرساختی همچون آب، برق، گاز و انرژی باید به نحوی ادامه یابد که استفاده از ظرفیت های موجود، نیازهای دو طرف را به طور کامل برطرف کند. به گزارش شانا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، سیدابراهیم رئیسی روز (شنبه، 9 اردیبهشت) در نشست مطبوعاتی با عبداللطیف رشید، رئیس جمهوری عراق با بیان اینکه روابط ایران و عراق روابط معمولی نبوده؛ بلکه روابطی راهبردی است، اظهار کرد: سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور بیش از ۱۰ میلیارد است که می تواند به سطوح بالاتری برسد. وی افزود: روابط تهران و بغداد در حوزه زیرساختی همچون آب، برق، گاز و انرژی باید به نحوی ادامه یابد که استفاده از ظرفیت های موجود نیازهای دو طرف را به طور کامل برطرف کند. رئیس جمهوری عراق نیز در این نشست مطبوعاتی با قدردانی از دعوت رئیس جمهوری اسلامی ایران برای سفر به تهران گفت: هدف از این سفر، تأکید بر روابط تاریخی دو کشور دوست و همسایه و گسترش آن در همه حوزه هاست. عبداللطیف رشید تصریح کرد: ایران و عراق تاریخ و جغرافیای مشترکی دارند و علاوه بر این، شاهد اشتراکات فراوان میان اقوام و قومیت ها در دو کشور نیز هستیم و روابط دو طرف، محدود به روابط دولت ها نیست. رئیس جمهوری همچنین در نشست هیأت های عالی رتبه ایران و عراق بر گسترش همکاری ها در حوزه های اقتصادی، انرژی، ترانزیت و حمل ونقل، تبادلات تجاری و همکاری های امنیتی و نیز اهمیت تسریع در اجرای توافق های موجود میان دو کشور تأکید کرد.
اقدام های انجام شده در خوزستان بویژه در بخش نفت افتخارآمیز است
رئیس جمهوری با تأکید بر پیگیری و اجرای مصوبات سفرهای استانی دولت، از اقدام های انجام شده در اجرای مصوبات دور نخست سفر به خوزستان بویژه در حوزه نفت، آب و برق قدردانی کرد و آن را افتخارآمیز دانست. سیدابراهیم رئیسی در نشست عصر یکشنبه (۱۰ اردیبهشت ) هیأت دولت با اشاره به استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در مجلس، از زحمات و تلاش های سیدرضا فاطمی امین و همکارانش در این وزارتخانه قدردانی کرد. وی ارائه تذکر، طرح سؤال و استیضاح را از اختیارهای مجلس دانست و با بیان اینکه به هیچ وجه عمل نمایندگان به وظایف نمایندگی را جلوه اختلاف میان قوا تلقی نمی کنیم، در عین حال افزود: امروز بیش از همیشه همراهی، همکاری و همدلی قوا برای حل مسائل کشور و گره گشایی از امور مردم ضروری است. رئیس جمهوری با یادآوری سالروز صدور فرمان هشت ماده ای مقام معظم رهبری به سران قوا برای مبارزه با مفاسد اقتصادی در سال ۱۳۸۰، نظارت را از ابزارهای مؤثر مدیریتی در پیشگیری و مقابله با فساد، ناکارآمدی و ناهنجاری دانست. رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار روز یکشنبه (10 اردیبهشت) جمعی از کارگران و اعضای تشکل های کارگری، بخش های مربوطه را مکلف به تشکیل کارگروهی برای پیگیری این موضوع کرد. وی همچنین با اشاره به ظرفیت تالاب شادگان برای ایجاد اشتغال و تبدیل شدن به قطب اقتصادی و گردشگری در خوزستان به مسؤولان ذیربط ماموریت داد طرح توسعه شادگان را با جدیت و فوریت پیگیری کند.
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری:
صنعت نفت بزرگترین فرصت سرمایه گذاری ایران برای توسعه است
رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: اگر ایران بخواهد جایگاه اعتباری در دنیا داشته باشد و سرمایه جذب کند، فقط باید صنعت نفت را گسترش دهد و این به وجود شرکت های داخلی وابسته است. علی آقامحمدی در نشست هم اندیشی با مدیران عامل شرکت های اکتشاف و تولید داخلی درباره صدور پروانه های اکتشاف و تولید اظهار کرد: حوزه نفت، بزرگترین فرصت سرمایه گذاری ایران برای توسعه است و می توان کشور را از این مسیر به طور قابل توجهی جلو انداخت.
وی افزود: بخشی از محقق کردن اهداف توسعه صنعت نفت به عهده شرکت های تولید و اکتشاف است و گروهی به نمایندگی از این شرکت ها می توانند در نشست های مختلف، شرایط موجود برای اعطای پروانه را بررسی کنند تا پردرآمدترین بخش ایران در این حوزه سامان یابد. رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه حتی می توان مشاوره های خارجی دریافت کرد و با تعریف همه پروژه ها و مگاپروژه ها، کار را به طور مطلوبی پیش برد، تصریح کرد: دستور رهبری هم این است که چند شرکت بزرگ نفتی برای فعالیت در عرصه بین الملل تشکیل شود؛ زیرا اگر کشوری با آینده می خواهیم، باید در حوزه نفت در دیگر کشورها هم فعالیت داشته باشیم. آقامحمدی گفت: اگر ایران بخواهد جایگاه اعتباری در دنیا داشته باشد و سرمایه جذب کند، فقط باید صنعت نفت را گسترش دهد و این به وجود شرکت های داخلی وابسته است.
ترس از تقاضای ضعیف چین قیمت نفت را کاهش داد
قیمت نفت خام در پی نگرانی ها درباره احتمال ضعف در تقاضای چین و پیش بینی ها درباره افزایش نرخ بهره آمریکا کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه (۱۲ اردیبهشت) بازارهای آسیا در پی افزایش آمارهای اقتصادی ضعیف از چین و انتظارها درباره اثر افزایش نرخ بهره آمریکا بر بازارهای مالی، کاهش یافت.دراین روز قیمت نفت خام شاخص برنت دریای با ۰.۳ درصد ۲۴ سنت کاهش به ۷۹ دلار و ۷ سنت به ازای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص دبلیوتی آی با ۰.۳ درصد یا ۲۵ سنت کاهش ۷۵ دلار و ۴۱ سنت معامله شد. هر دو شاخص نفتی در آخرین جلسه معاملاتی، بیش از یک دلار کاهش یافتند. تینا تنگ، تحلیلگر مؤسسه سی ام سی مارکتز در این باره گفت: فشار کاهشی بر قیمت نفت نشان می دهد، بهبود اقتصادی چین چندان امیدوارکننده نیست و چشم انداز تقاضا برای مصرف سوخت را مختل می کند. داده های رسمی روز یکشنبه (10 اردیبهشت) نشان داد فعالیت های تولیدی چین در ماه آوریل به طور ناگهانی کاهش یافت که نخستین انقباض از دسامبر ۲۰۲۲ در شاخص مدیران خرید (PMI) مربوط به بخش تولید بود. انتظار می رفت بهبود صنعتی و اقتصادی چین از شیوع ویروس عالم گیر کرونا در سال جاری میلادی باعث افزایش تقاضا شود.
رئیس هیأت مدیره مؤسسه گاز ایرانیان:
آمریکا با افزایش مصرف زغال سنگ و شیل اویل سبب گرمایش زمین شده است
رئیس هیأت مدیره مؤسسه گاز ایرانیان گفت: کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا از سال ۱۹۸۰ با افزایش مصرف زغال سنگ و امروزه با شیل اویل، سبب افزایش گرمایش زمین و خشکسالی در جهان شده اند. منصور دفتریان در نشست تخصصی محیط زیست پاک واحدهای پتروشیمی در همایش بین المللی آی پی اف با بیان اینکه کره زمین از سال ۱۹۸۰ به دلیل زیاده خواهی و قلدری کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا دچار افزایش گرمایش زمین شده است، اظهار کرد: دانشمندان با توجه به تغییرات اقلیمی در مورد ادامه روند گرمایش زمین بارها هشدار داده اند. وی با اشاره به بررسی های بانک مرکزی اروپا مبنی بر جایگزینی سوخت های فسیلی با انرژی های تجدیدپذیر و منافع اقتصادی حاصل از آن برای کشورها افزود: متأسفانه کشورهای بزرگ مصرف کننده انرژی مانند آمریکا و چین با افزایش مصرف زغال سنگ، بخوبی توانسته اند در سال های اخیر قیمت نفت را کنترل کنند، غافل از آنکه این کار آنها سبب تسریع در روند گرم شدن زمین به واسطه مصرف زغال سنگ شده است.
رئیس هیأت مدیره مؤسسه گاز ایرانیان با یادآوری اینکه در اسناد منتشرشده از سوی شرکت اکسون موبیل آمریکا و دیگر دانشمندان این کشور مشخص شده، آمریکا از روز نخست از تبعات حاصل از افزایش مصرف زغال سنگ اطلاع داشته است، تصریح کرد: ایران به دلیل افزایش گرمایش زمین در دهه های اخیر ۷۰۰ دریاچه و تالاب خود را از دست داده و دچار آسیب های جبران ناپذیری مانند آلودگی خاک به دلیل نباریدن باران شده است.
در کمیسیون عمران مجلس بررسی شد
چگونگی تأمین قیر رایگان برای طرح های عمرانی
چگونگی تأمین قیر رایگان برای پروژهای عمرانی کشور در نشست کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بررسی شد. به گزارش شانا، صدیف بدری در تشریح نشست روز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در بند (ک) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ برای تامین قیر رایگان پروژه های عمرانی کشور ۲۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود که با اصلاحات هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، مشکلاتی پیرامون تخصیص قیر رایگان ایجاد شده است. وی افزود: بر اساس اصلاحات هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از فروش مواد اولیه قیر (وکیوم باتوم) باید مبلغ به خزانه واریز و سپس ۲۰ همت میان دستگاه ها توزیع شود و آنها اقدام به تهیه قیر کنند که این موضوع موجب افزایش قیمت قیر در بازار بورس می شود و سرانجام انتظارهای قانونگذار نیز برآورده نمی شود، بنابراین با اصلاح صورت گرفته نه تنها مشکلی حل نشده، بلکه مشکلاتی نیز به وجود می آید. نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در نشست کمیسیون عمران که با حضور نایب رئیس مجلس و معاونان وزارتخانه های نفت، نیرو و نمایندگان پالایشگاه ها برگزار شد، موضوع مذکور مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد، نشستی مشترک با هیأت نظارت برگزار و در صورت امکان مصوبه اولیه مجلس در قانون بودجه اجرایی شود. در غیر این صورت با همکاری نمایندگان، طرح دو فوریتی تدوین و همانند سال ۱۴۰۱ هر تن وکیوم باتوم با قیمت ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به صورت حواله در اختیار دستگاه ها قرار گرفته تا مشکلات پروژه های عمرانی حل و آسفالت مورد نیاز مناطق تهیه شود.
بدری اظهار کرد: سهمیه برخی دستگاه ها از بودجه ۱۴۰۱ هنوز ابلاغ نشده و حواله ای نیز به آنها داده نشده است، بنابراین مقرر شد تا پایان خردادماه همه حواله ها مطابق با قانون صادر و تحویل دستگاه ها شود. در بودجه پارسال نیز مواردی وجود داشته که سبب تأخیر برخی از دستگاه ها در تحویل قیر شده که باید تا پایان خردادماه برطرف شود.
با حضور در کمیسیون انرژی مجلس
وزیر نفت به پرسش های نمایندگان پاسخ داد
وزیر نفت با حضور در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به پرسش های تعدادی از نمایندگان مجلس پاسخ داد. به گزارش شانا، مالک شریعتی نیاسر در تشریح نشست روز دوشنبه (۱۱ اردیبهشت) کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور جواد اوجی، وزیر نفت و معاونان وی در کمیسیون برای پاسخگویی به پرسش تعدادی از نمایندگان مجلس گفت: یکی از پرسش ها در زمینه مسؤولیت اجتماعی وزارت نفت بود که نماینده سؤال کننده، از پاسخ های وزیر قانع شد.
وی افزود: پرسش دیگر مربوط به تأخیر در اجرای قانون پتروپالایشگاه ها بود که این سؤال مرعا ماند، همچنین پرسش یکی دیگر از نمایندگان درباره تأمین گاز و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه ها بود که پرسش این نماینده نیز مرعا ماند و در ادامه، پرسش یکی از نمایندگان درباره نظارت بر توزیع کارت سوخت گازوییل آزاد میان جایگاه ها بود که این نماینده از پاسخ های وزیر قانع شد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: سؤال بنده (مالک شریعتی نیاسر) نیز در خصوص گزارش کامل بند (ش) تبصره ۲ قانون بودجه ۱۴۰۱ مربوط به هزینه شرکت ملی گاز نیز مطرح شد که پس از استماع پاسخ های وزیر نفت، با ارائه مهلت به وی این پرسش نیز مرعا ماند. شریعتی نیاسر عنوان کرد: البته دو پرسش به صورت جدی تر مطرح شد؛ پرسش نخست درباره اجرایی نشدن قانون پتروپالایشگاه ها بود که وزیر نفت پاسخ داد اقدام های لازم را همچون تصویب و ابلاغ آیین نامه ها انجام داده و صندوق توسعه ملی در این باره مصوبه داشته و تنها معطل مجوز تنفس خوراک هستند که در این زمینه نیز نامه نگاری شده تا اجازه برای استفاده از منابع صندوق و تأخیر در پرداخت مطالبات صندوق به عنوان تنفس خوراک این طرح ها پیگیری شود. وی افزود: از آنجا که طبق گفته وزیر نفت، یکی از طرح های کیفی سازی پالایشگاه ها در آینده به بهره برداری می رسد و طرح های دیگر نیز پیشرفت مناسبی داشته اند، نماینده سؤال کننده از پاسخ های وزیر قانع شد. سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: نماینده اصفهان در مجلس در این نشست، درباره کیفی سازی سوخت نیروگاه ها از وزیر نفت پرسشی را مطرح کرد که وی نیز به صورت مشروط از پاسخ های اوجی قانع شد. شریعتی نیاسر اظهار کرد: سؤال دیگری که بنده در این نشست مطرح کردم، درباره شفاف سازی و ضابطه مندی منابع و مصارف شرکت های تابع وزارت همچون شرکت های ملی نفت و گاز و دیگر شرکت های وزارت نفت، یعنی تعیین تکلیف بند (ش) تبصره (۲) قانون بودجه وزارت نفت بود که بر اساس آن باید هر سه ماه یک بار، صورت های مالی سال های گذشته و صورت مالی موقت ۱۴۰۱ از سوی وزارت نفت تهیه و به کمیسیون های انرژی و برنامه و بودجه ارسال شود؛ اما از آنجا که این مهم طی زمان بندی انجام نشد، مقرر شد کمیته ای تشکیل شود و درباره ساختار مدنظر کمیسیون با شرکت های اصلی تابع وزارت نفت تفاهم کنیم تا این شرکت ها منابع و مصارف خود را به کمیسیون انرژی مجلس گزارش کنند.