شرکت پایانه های نفتی ایران
تعمیر لنگر کشتی نفتکش به دست متخصصان ایرانی
رئیس پایانه نفتی خارک از انجام تعمیرات لنگر کشتی نفتکش به همت متخصصان عملیات دریایی این پایانه خبر داد.
سیدابراهیم حسینی گفت: این عملیات شامل پایین آوردن وانجام تعمیرات لنگر کشتی نفتکش بود که با تلاش جهادی و همت متخصصان عملیات دریایی پایانه نفتی خارک در کمترین زمان ممکن انجام شد تا تأخیری در روند انجام عملیات صادرات نفت کشور ایجاد نشود.
وی با بیان این که این عملیات در نوع خود و درمجموعه عملیات دریایی شرکت پایانه ها اولین به شمار می آید، افزود: با توجه به اینکه یدک کش های شرکت برای انجام عملیات یدک کشی (Towing) طراحی شده اند و عملیات پایین آوردن و تعمیرات لنگر (Anchor Handling)به شناور چند منظوره (Utility Boat) و پشتیبان (Suply Bout) با کارآیی ویژه تعمیراتی نیاز دارد، انجام محاسبات تعادل (Stability) ومانور ویژه به دلیل قرار گرفتن لنگر نفتکش در مکان خاص و ثابت ماندن یدک کش در نقطه انحنای نفتکش، ضروری بود.
رئیس پایانه نفتی خارک ضمن قدردانی از تلاش کارکنان این مجموعه یادآورشد: این عملیات بااستفاده ازتوانایی بالای عملیاتی فرماندهی و کارکنان یدک کش شهید بابایی با راهبری محمود نوری سلامتی انجام شد.
پاکسازی حوضچه های نفتی به کمک دانش بنیان ها
عباس غریبی، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران درنشست بررسی روش های عملیاتی پاکسازی حوضچه های نفتی از سلج و تصفیه پساب های نفتی در پایانه نفتی خارک گفت: یکی از دغدغه های زیست محیطی صنعت نفت درجزیره خارک، حوضچه های نفت گیر باعمر بیش از40سال است که انباشت نفت خام و سلچ های نفت در آنها انجام می شد.
شرکت مهندسی و توسعه نفت
برق پایدار برای ۲۶ روستای محروم فارس
همزمان با احداث تلمبه خانه شماره ۳ خط لوله انتقال نفت خام گوره - جاسک، ۲۶ روستای محروم در استان فارس از برق پایدار بهره مند شدند.
با برق رسانی به تلمبه خانه شماره ۳ طرح خط لوله انتقال نفت خام گوره -جاسک، تأسیسات کامل برای برق رسانی پایدار به مناطق خنج و فراشبند شامل روستاهای کورده، گرمدشت، فیدویه، نادرآباد، گزیور، دولت آباد، جوهری، علمدان علیا و سفلی، گوری، دهنو، دژگاه، سوار غیب، کوروش آباد، ایل سالار، میانرود و... توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت ایجاد شد و مردم این منطقه از نعمت برق بهره مند شدند که این موضوع نقش بسزایی در محرومیت زدایی و توسعه پایدار ایفا خواهد کرد.
مناطق خنج و فراشبند دارای ظرفیت بسیار بالای انسانی، زمین های کشاورزی و فعالیت های صنعتی است که دسترسی به برق پایدار زمینه سرمایه گذاری در این بخش ها را بسیار افزایش داده است و در آینده نزدیک شاهد شکوفایی بیشتر این مناطق خواهیم بود.
مجتمع گاز پارس جنوبی
احداث مدرسه در شهر جم
مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: پروژه احداث ساختمان چهارکلاسه مدرسه آفرینش این مجتمع با همکاری پالایشگاه پنجم پارس جنوبی همسو با عمل به مسئولیت اجتماعی و افزایش زیرساخت های آموزشی در شهرستان جم آغاز شد.
آیین کلنگ زنی ساختمان چهارکلاسه مدرسه آفرینش مجتمع مسکونی پارس جنوبی با حضور مسئولان پالایشگاه پنجم و مسئولان این شهرک همسو با عمل به مسئولیت اجتماعی برگزار شد.
کامبیز صفتی، مدیر پالایشگاه پنجم پارس جنوبی با اشاره به ظرفیت دانش آموزان به عنوان آینده سازان این سرزمین و عهده داران ارتباط بین نسل حاضر با نسل های آینده تأکید کرد: مقوله آموزش، شایسته تخصیص بهای بیش از پیش است و این موضوع فقط با همدلی و همراهی صنعت محقق می شود.
وی افزود: همکاری در ایجاد فضای آموزشی کافی که منتج به کاهش بخشی از دغدغه های خانواده های کارکنان مجتمع گاز پارس می شود، گوشه ای از تعهدهای این پالایشگاه همسو با جلب رضایت خاطر ذی نفعان است.
به گفته مدیر پالایشگاه پنجم پارس جنوبی، مجتمع مسکونی ۱۹ مرکز آموزشی دارد که در سال تحصیلی نزدیک به ۴۰۰۰ نفر دانش آموز در آن مشغول تحصیل هستند و از این تعداد ۲۰۰۰ نفر در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند که با توجه به رشد سکونت و افزایش جمعیت و اجرای سیاست های جدید وزارت نفت مبنی بر تبدیل وضعیت همکاران ایثارگر با افزایش تقاضا برای ثبت نام همراه شده است، بنابراین به منظور پاسخگویی به این تقاضا احداث ساخت کلاس های درس جدید در مدارس در دستور کار قرار گرفت.
صفتی تصریح کرد: این ساختمان با توجه به توان فنی گروه مهندسی عمومی پالایشگاه پنجم با زیربنای ۲۱۰ مترمربع و در چهار کلاس تا ابتدای مهرماه و همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید به بهره برداری کامل خواهد رسید تا با هدف عمل به مسئولیت اجتماعی پالایشگاه، گامی مؤثر در قبال همراهی و همکاری خانواده های آنها انجام شود.
وی یادآور شد: با اجرایی شدن این پروژه ظرفیت دانش آموزان در مدرسه آفرینش از ۱۳۵ نفر به ۲۰۰ نفر خواهد رسید و قطع به یقین بخشی از دغدغه خاطر همکاران ساکن در زمینه آموزش فرزندان برطرف می شود.
پژوهشگاه صنعت نفت
بررسی ظرفیت های همکاری پژوهشی
واحدهای آموزش و مدیریت دانش پژوهشگاه صنعت نفت برای نخستین بار با هدف همکاری، تبادل تجارب و دانش پیرامون مباحث آموزش و مدیریت دانش نشستی با مدیران پالایشگاه تهران برگزار کردند.
پژوهشگاه صنعت نفت و پالایشگاه تهران در نشستی مشترک سازوکارها و ابزارهای مدیریت دانش در زمینه آموزشی و یادگیری، گزارش فعالیت ها و اقدام های انجام شده در زمینه مباحث آموزشی و بررسی زمینه های همکاری مشترک آموزشی را بررسی کردند.
برگزاری دوره های مشترک و استفاده از توانمندی علمی استادان برای آموزش ها از دیگر مسائلی است که در این نشست به بحث و بررسی گذاشته شد.
برگزاری نشست های مرور پس از عملیات (AAR) در پژوهشگاه صنعت نفت و پالایشگاه تهران، بررسی نقشه دانش و پیشرفت آن در دو مجموعه و بهره برداری از اطلاعات موجود در آن برای تدوین سیاست های کلان منابع انسانی و دانشی سازمان در این نشست از سوی رؤسای مدیریت دانش هر دو سازمان پیگیری شد.
روش های ایجاد انگیزه در اشتراک گذاری انواع دانش در سازمان، طرح عوامل تأثیرگذار و پیش برنده در فرآیندهای مدیریت دانش، ارزیابی ویژگی ها و عملکرد سامانه مدیریت دانش، از دیگر موضوع های مهمی است که در این نشست درباره آنها بحث و تبادل نظر شد. با توجه به تنوع و تعداد مسائل مورد بحث و زمینه های مثبت همکاری در حوزه مدیریت دانش و آموزش، در این نشست بر ضرورت ادامه نشست های همکاری بین دو مجموعه تأکید و مقرر شد در ارتباط های آینده، با تشکیل نشست های موضوعی برگزاری دوره های آموزشی تأثیرگذار و چالش های مدیریت دانش به صورت جامع بحث و بررسی شود.
صندوق های بازنشستگی صنعت نفت
پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی پتروشیمی آلای مهستان
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اعلام کرد که پروژه پتروشیمی آلای مهستان در زنجیره ارزش طرح های سرمایه گذاری صندوق ها در پارس جنوبی برنامه ریزی شده و ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
عبدالحسین بیات در نشست شورای عالی پروژه های صندوق های بازنشستگی صنعت نفت، با بیان اینکه پیشرفت مجموع (ای پی سی) پروژه پتروشیمی آلای مهستان تا پایان اردیبهشت ماه امسال ۳۳ درصد است، گفت: سه واحد (PDH)، (pp) و واحد یوتیلیتی این مجتمع به ترتیب با پیشرفت فیزیکی ۲۸، ۲۷.۷ و ۳۵.۴ درصد در حال اجراست و پیشرفت فعالیت های مشترک بین واحدی در این پروژه به حدود ۸۸.۷ درصد رسیده است.وی افزود: پروژه پتروشیمی آلای مهستان تا پایان سال ۱۴۰۰ حدود ۱۵ درصد و تا پایان سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی می شود این پروژه تا پایان امسال به پیشرفت فیزیکی ۶۴ درصد برسد.
رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: تأمین مالی پروژه پتروشیمی آلای مهستان از طریق دو بخش آورده سهامدار و تسهیلات تأمین می شود که تا امروز این پروژه با آورده سهامدار پیش رفته است، زیرا بانک ها در پروژه هایی که زیر ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی نداشته باشند، سرمایه گذاری نمی کنند؛ از این رو از نیمه دوم امسال شاهد جذب تسهیلات بانکی به پروژه خواهیم بود و هم اکنون با بانک های صادرات، تجارت و ملت در این بازه در حال مذاکره هستیم.
بیات با بیان اینکه در پتروشیمی آلای مهستان یک محصول میانی و یک محصول نهایی داریم، افزود: هم اکنون پروپان تولیدشده در بخش بالادستی به صورت خام به فروش می رسد، خام فروشی افزون بر بحث قیمتی مشکل حمل و محدودیت فروش دارد، از این رو اگر بتوانیم پروپان را به پروپیلن تبدیل کنیم شاهد افزایش ارزش افزوده بالاتری خواهیم بود.وی با اشاره به اینکه دانش فنی تبدیل پروپان به پروپیلن در واحد PDH پتروشیمی آلای مهستان پیش از این در اختیار دو شرکت خارجی بوده است، تصریح کرد: امکان دسترسی به لایسنس واحد PDH برای کشور وجود نداشت، اما با به کارگیری شرکت های دانش بنیان ایرانی در درون گروه اقتصادی صندوق ها توانستیم دانش فنی واحد PDH1 را بومی سازی و تکمیل کنیم.رئیس هیئت رئیسه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: پس از تبدیل پروپان به پروپیلن، در مرحله بعدی و در واحد PP پروپیلن به پلی پروپیلن تبدیل می شود تا ارزش افزوده این محصول به طور تقریبی دو برابر بالاتر از حالت خام فروشی پروپان شود. هم اکنون هر تن پروپان در بازار خلیج فارس حدود ۶۰۰ دلار به فروش می رسد، اما هر تن پلی پروپیلن بیش از هزار و ۳۰۰ دلار به فروش می رسد که می توانیم هم در بازار داخلی و هم در کشورهای همسایه ارائه دهیم.بیات گفت: خوراک این پتروشیمی از شرکت پتروپالایش کنگان تأمین می شود و ۵۳۰ هزار تن از پروپان این پتروپالایشگاه از طریق پتروشیمی آلای مهستان مصرف می شود و مابقی آن در واحد PDH2 این پتروشیمی که در دست اقدام است، مصرف می شود.وی افزود: برنامه خلق منابع پایدار برای صندوق های بازنشستگی صنعت نفت با همه توان در حال اجراست، زیرا این مجموعه اقتصادی مستقل و غیردولتی است؛ از این رو برای حفظ و استحکام این جایگاه باید منابع نو و پایدار خلق شود و این راهبرد به سبب روند افزایشی جامعه ارجمند بازنشستگان بسیار با اهمیت و حیاتی است.
شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب
شتاب بخشی به اجرای طرح کهاب در جایگاه های سوخت
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب در نشست هم اندیشی با حضور جایگاه داران از تسریع در روند اجرای طرح کهاب در جایگاه های عرضه سوخت جنوب آذربایجان غربی خبر داد.
سیدجواد فیض حسینی در این باره گفت: به منظور اجرای مصوبه هیئت وزیران و ابلاغ شیوه نامه طرح کهاب شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، این منطقه اقدام به سرعت بخشی اجرای طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین) در ۶۰ جایگاه عرضه فراورده های نفتی منطقه کرده است.
وی افزود: انتشار بخارات بنزین از جایگاه های عرضه سوخت از مهم ترین عوامل آلودگی هواست و این عامل جزء آن دسته از منابع آلاینده هواست که افزون بر ضرر و زیان ناشی از ایجاد آلودگی هوا، زیان اقتصادی دیگری از منظر اتلاف سوخت در کشور ایجاد می کند، بنابراین کنترل و جلوگیری از این تبخیر اهمیت دوچندان می یابد.
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه میاندوآب در بخش دیگری از سخنان خود ابراز امیدواری کرد: با برنامه ریزی و اولویت بندی انجام شده توسط این منطقه در سال ۱۴۰۲، اجرای طرح یادشده در ۱۵ جایگاه عرضه فراورده های نفتی این منطقه در دستور کار قرار دارد و مقدمات انجام این کار با همکاری متصدیان مجاری عرضه در حال اجراست.
در این نشست هم اندیشی، رؤسای واحدهای بازرگانی، خدمات فنی مهندسی، اچ اس ای منطقه ضمن تشریح کلی مزایا و موانع اجرای این طرح و انجام تکالیف مرتبط با قانون هوای پاک از آمادگی کارشناسان واحدهای ذی ربط این شرکت برای همکاری با متصدیان جایگاه های عرضه سوخت برای سرعت بخشی به اجرای طرح مذکور در جایگاه های این منطقه خبر دادند.
در این نشست سعید رجب زاده، رئیس انجمن صنفی جایگاه داران جنوب استان آذربایجان غربی، همچنین مالکان جایگاه ها به بیان مشکلات و بار مالی اجرای این طرح پرداختند و مدیر و رؤسای واحدهای ذی ربط منطقه میاندوآب، رهنمودهای لازم را درباره اجرای این طرح ارائه کردند.