پتروشیمی بوعلی سینا

افزایش ۲ برابری سود در سال ۱۴۰۱ 

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با اشاره به اینکه این شرکت ۲۰ درصد بالاتر از ظرفیت در سال ۱۴۰۱ تولید داشته است، گفت: سود این شرکت پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر شده است.

سیدمحمد احمدزاده درمجمع عمومی عادی سالانه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا اظهار کرد: این شرکت توانسته در دو سال گذشته با بازارهای موازی در کشور رقابت کند و امانتدار خوبی برای سهامداران با بازدهی مطلوب باشد.

وی به دو برابر شدن سود شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: سود ریالی شرکت از ۳۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسید. افزون بر این، سود دلاری نیز از ۱۵۰ میلیون دلار به حدود ۳۰۰ میلیون دلار رسیده است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی سینا بر روند صعودی درآمدزایی پنج سال گذشته شرکت تأکید کرد و ادامه داد: درآمد حاصل از فروش محصولات شرکت از ۲۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ۴۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده و رشد حدود دو برابری را رقم زده است. درآمد ارزی نیز یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده که به یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در سال گذشته بوده است.

احمدزاده به ظرفیت تولید یک میلیون و ۷۴۰ هزار تنی شرکت پتروشیمی بوعلی سینا اشاره و اظهار کرد: این شرکت پارسال حدود ۲۰ درصد بالاتر از ظرفیت تولید داشته است، به طوری که بیش از ۲ میلیون و ۵۰ هزار تن محصول تولید کرده که تمام آن به فروش رفته است.

وی به منابع مختلف دریافت خوراک همچنین ارزیابی دریافت خوراک از کشورهای همسایه برای تأمین پایدار خوراک اشاره کرد و گفت: این شرکت در سال ۱۴۰۱ با دریافت ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن خوراک، ۹۴۰ هزار تن محصول صادر کرده و یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن در داخل فروخته است.

 

     شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

ارزیابی ریسک در 1200 کیلومتر خط لوله

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از انجام ارزیابی ریسک حدود هزار و ۲۰۰ کیلومتر خطوط لوله اصلی و کمکی به همت گروه ارزیابی ریسک این شرکت بر اساس استانداردهای مندرج در سیستم مدیریت یکپارچه خطوط لوله (PIMS) خبر داد.

قباد ناصری با بیان اینکه هزار و ۲۰۰ کیلومتر ارزیابی شده شامل ۹۷ رشته خط لوله در سایزهای مختلف است، اظهار کرد: این اقدام تنها در ۶ ماه از سوی گروه ارزیابی ریسک شرکت نفت و گاز مارون انجام و سبب شناسایی و امکان اولویت بندی در برنامه ریزی به منظور نوسازی و تعمیر نقاط بحرانی بر اساس تهدیدها و عوامل اصلی ریسک و در نهایت ایجاد ماتریس ریسک براساس شدت پیامد و احتمال وقوع برای هر بخش از خطوط فراهم شد تا با اقدام های اصلاحی زمینه مناسبی برای برنامه ریزی و ایجاد شرایط ایمن خطوط و تولید پایدار ایجاد شود.

وی افزود: امنیت مردم و پیشگیری از آسیب های زیست محیطی در مناطق شهری و روستایی همجوار تأسیسات فرآیندی را می توان مهم ترین مزیت برآمده از انجام این ارزیابی برشمرد.

کامران تقی زاده، سرپرست هماهنگی و پیگیری نظام انسجام خطوط لوله شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون از پیگیری برای تدوین برنامه واکنش به شرایط اضطراری برای تمامی خطوط (اصلی و جریانی) در محدوده عملیاتی شرکت و برنامه ریزی برای ایمن سازی و بهسازی خطوط لوله و از سویی کنترل بهره برداری ایمن و پایدار از آنها را مهم ترین اهداف برنامه های در دست اقدام واحد PIMS امسال برشمرد.

 وی تصریح کرد: ارزیابی کیفی خطوط براساس فاکتورهایی همچون عبور از روستاها و مناطق شهری، عبور از جاده های اصلی و فرعی، نزدیکی به تأسیسات فرآیندی و شرایط اقلیمی با در نظر گرفتن عمر، سوابق گزارش های بازرسی، شدت پیامد و احتمال وقوع روی هر سگمنت از این هزار و ۲۰۰ کیلومتر لوله انجام شد.

 

      دانشگاه صنعت نفت

معارفه و تکریم رئیس دانشگاه صنعت نفت

آیین معارفه سرپرست دانشگاه صنعت نفت و تکریم رئیس پیشین این مجموعه با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در دانشکده نفت آبادان برگزار شد.

آیین معارفه محمد چهاردولی، سرپرست جدید دانشگاه صنعت نفت و تجلیل از کریم سلحشور، رئیس پیشین امروز (دوشنبه، ۱۲ تیرماه) در محل سالن آمفی تئاتر دانشکده نفت شهید تندگویان آبادان با حضور وحیدرضا زیدی فرد، معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، احسان عباسپور، فرماندار شهرستان آبادان، عبدالحسین غبیشاوی، امام جمعه شهرستان آبادان، علیرضا دانشی، مدیرعامل شرکت مناطق نفتخیز جنوب و حکیم قیم، مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان و دیگر مسئولان استان خوزستان و شهرستان آبادان، اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه برگزار شد.

دراین مراسم، وحیدرضا زیدی فرد، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت با تبریک ایام دهه ولایت و امامت و عید غدیر خم و میلاد حضرت امام هادی (ع) گفت: اعتبار وشأن دانشگاه صنعت نفت در یک دهه اخیر با نامهربانی ها و بی تدبیری ها پایین آمد، حال همه ما انتظار داریم در دوره نو شاهد رشد روزافزون و رسیدن دانشگاه به جایگاه رفیع خود باشیم.

زیدی فرد همچنین ضمن قدردانی از زحمات کریم سلحشور و تبریک انتصاب محمد چهاردولی ادامه داد: دست در دست هم دهیم و با همدلی دانشگاه را در مسیر رشد و توسعه خود قرار دهیم تا به واسطه حضور ایشان در دانشگاه صنعت نفت بتوانیم شاهد موفقیت در زمینه های پژوهشی و آموزشی و تربیت نیروی متخصص داخلی و خارجی باشیم.

سرپرست دانشگاه صنعت نفت با بیان اینکه نشست امروز نماد همدلی و هم افزایی برای رشد و توسعه دانشگاه است، تصریح کرد: دانشگاه در بخشی از حیات با برکت خود متخصصان بسیار زیادی را برای صنعت نفت تربیت کرده است. اگر پس از انقلاب و با خارج شدن شرکت ها و مستشاران چرخ صنعت نفت کشور چرخید، به دست و پنجه پرتوان و با برکت فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده است.

 

  شرکت ملی حفاری ایران

تکمیل ۲۷ حلقه چاه در ۱۰۰ روز نخست امسال

 مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به تدوین و اجرای برنامه های سال ۱۴۰۲ شرکت ملی حفاری ایران از حفاری و تکمیل نهایی ۲۷ حلقه چاه نفت و گاز در ۱۰۰ روز گذشته خبر داد.

حمیدرضا گلپایگانی دربیان گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه نخست امسال، گفت: با تلاش و همت مضاعف مجموعه کارکنان سخت کوش این شرکت مانند سال های قبل، پیشبرد برنامه های راهبردی سازمان برای افزایش تولید و اعتلای صنعت نفت دنبال می شود.

وی افزود: با توجه به برنامه های ابلاغی شرکت ملی نفت ایران، محور برنامه های امسال افزایش تولید نفت و گاز در مناطق نفت خیز خشکی و دریایی و میدان های مشترک است که در این ارتباط همسو با حفاری چاه های توسعه ای، اکتشافی و بهره بردار نفتی و تعمیر چاه های در حال بهره برداری با هدف حفظ، نگهداشت و رشد تولید انجام می شود.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با این توضیح که از مجموع چاه های حفرشده از ابتدای امسال تاکنون دو حلقه توسعه ای (جدید) و ۲۵ حلقه تعمیری، تکمیلی بوده است، ارائه خدمات فنی مهندسی را از اجزای مهم و اساسی در صنعت حفاری اعلام کرد و انجام بیش از ۲۰ نوع خدمت به چاه ها در جریان حفاری یا بهره برداری، شمار خدمات در این مدت در بخش های فنی، ویژه و عملیات ویژه حفاری را بیش از یک هزار و ۲۰۰ مورد برشمرد.

 

ساخت دستگاه یونیت ارائه خدمات ایمنی گاز سولفید هیدروژن

فرزین کاوش، رئیس عملیات ایمنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: کارشناسان مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست (اچ اس ئی) شرکت ملی حفاری ایران موفق به طراحی و ساخت یک دستگاه یونیت ارائه خدمات ایمنی گاز سولفید هیدروژن (H2S) با استفاده از امکانات داخلی شرکت شدند.

وی در این باره توضیح داد: با پیوستن این یونیت به ناوگان واحد خدمات ایمنی گاز سولفید هیدروژن این مدیریت، تعداد این مجموعه ها به ۱۵ یونیت رسید.وی با بیان اینکه این یونیت پنجمین مجموعه از این نوع است که از صفر تا صد آن با دانش فنی کارکنان سختکوش واحد خدمات ایمنی گاز سولفید هیدروژن و با بهره گیری از امکانات و توانمندی های داخلی شرکت طراحی و ساخته شده، گفت: ساخت این یونیت در داخل کشور بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال صرفه جویی مالی به دنبال داشته است و با قیمت روزانه ۳۰۰ میلیون ریال، درآمدی بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال در سال خواهد داشت.رئیس عملیات ایمنی شرکت ملی حفاری ایران افزود: واحد خدمات ایمنی گاز سولفید هیدروژن ارائه خدمات حفاظت از کارکنان در برابر گاز سمی H2S و گازهای احتراقی را در مناطقی که این گاز سلامت آنان را تهدید می کند به عهده دارد.کاوش اظهار کرد: گاز سولفید هیدروژن گازی بسیار سمی، بی رنگ، قابل اشتعال با بوی آزاردهنده و سنگین تر از هواست که برای انسان، تجهیزات و محیط زیست خطر بسیاری دارد.وی گفت: یونیت ساخته شده قادر است انتشار و مقدار گازهای سمی سولفید هیدروژن و گازهای هیدروکربنی قابل اشتعال را در نقاط پیرامونی و کانون دکل حفاری به صورت ۲۴ ساعته و برخط، پایش و اعلام کند.

رئیس عملیات ایمنی شرکت ملی حفاری ایران تصریح کرد: این یونیت می تواند با ذخیره و در دسترس قرار دادن هوای تنفسی از طریق سیلندرها و شبکه انتقال هوای تنفسی از جان کارکنان دستگاه حفاری به ویژه کارکنان مستقر در سکوی حفاری و مخازن سیال حفاری با ادامه عملیات و بدون ترک محل کار محافظت کند.

 

   شرکت گاز استان خراسان رضوی

پیشرفت ۲۵ درصدی پروژه های گازرسانی به چابهار

 مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی از پیشرفت ۲۵ درصدی اجرای فاز نخست پروژه گازرسانی به شهر چابهار خبر داد.حسن افتخاری در این باره توضیح داد: در فاز نخست ۲۶۰ کیلومتر شبکه گازرسانی و چهار ایستگاه تی بی اس به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب بر ساعت و یک ایستگاه سی جی اس با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب بر ساعت در شهر چابهار اجرا خواهد شد.وی افزود: اعتبار این پروژه ۲ هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی شرکت ملی گاز ایران است و در مدت زمان ۶۶۰ روز اجرایی می شود.مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی ادامه داد: اجرای این طرح در سه ماه پایانی سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تاکنون ۶۳ کیلومتر شبکه پلی اتیلن و فولادی با ۲۵ درصد پیشرفت اجرا شده است. به گفته افتخاری، نصب سه ایستگاه تی بی اس این پروژه نیز مطابق زمان بندی ازپیش تعیین شده با میانگین ۴۶ درصد پیشرفت در حال اجراست.

وی با اشاره به تأکید وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بر تسریع در اجرای طرح های گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: هم زمان با گازرسانی هر فاز اجرایی در شهرستان چابهار، فرآیند نصب انشعاب و اشتراک پذیری با هدف بهره مندی مردم از نعمت گاز انجام می شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی به موقعیت خاص جغرافیایی و اقلیمی منطقه چابهار از نظر همجواری با دریای عمان اشاره و تصریح کرد: با تکیه بر دانش و تخصص فنی و مهندسی شرکت گاز خراسان رضوی، برای نخستین بار در سطح کشور هیترهای گاز ایستگاه های سی جی اس در این طرح حذف و سیستم گرمکن ورتکس تیوب به جای هیترهای گازی استفاده می شود که این اقدام افزون بر صرفه جویی اقتصادی و کاهش قابل توجه مصرف انرژی، سبب بهره برداری و نگهداشت بهتر تأسیسات خواهد شد.

  

شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه البرز

راه اندازی صدوپانزدهمین جایگاه عرضه سوخت

مجتمع خدمات رفاهی «الماس البرز» به عنوان صدوپانزدهمین جایگاه استان البرز و سومین جایگاه در خردادماه امسال در مدار سوخت رسانی قرار گرفت.

پس از جایگاه های عرضه «مهستان» و «دهقان ویلا»، جایگاه یادشده سومین جایگاه است که خردادماه در منطقه البرز به بهره برداری رسیده است.

این جایگاه ازسوی بخش خصوصی در زمینی به مساحت بیش از ۱۱ هزار مترمربع در جاده ماهدشت به اشتهارد احداث شده و در مجموع دارای سه سکو، ۲۰ نازل عرضه بنزین و چهار نازل نفت گاز است، همچنین با راه اندازی این جایگاه با سرمایه گذاری معادل ۳۵ میلیارد تومان برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی شده است.