شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری برای افزایش تولید گاز از میدان های مستقل

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به طرح ضربتی افزایش تولید گاز در این شرکت گفت: یکی از مهم ترین پروژه ها با بیش از ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری طرح ضربتی است که در قالب ۱۵ بسته ارائه شده و با تکمیل آن نزدیک به پنج فاز پارس جنوبی به تولید گاز افزوده خواهد شد.

مهدی حیدری در نشست تخصصی ذخیره سازی گاز و تأمین سوخت زمستانی با اشاره به اینکه تولید نفت بیش از ۱۰۰ سال در کشور قدمت دارد، افزود: این زنجیره ارزش بتدریج تکمیل شده است. وی ادامه داد: در زمینه تولید گاز دو شرکت راهبردی در تولید گاز وجود دارد. شرکت نفت و گاز پارس در اواخر دهه ۷۰ توسعه میدان مشترک پارس جنوبی را آغاز کرد.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تأکید کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی نیز توسعه میدان های گازی مستقل را به عهده داشت و اوایل دهه ۸۰ که در نفت و گاز پارس ۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می شد، در نفت مناطق مرکزی حدود ۳۰۰ میلیون مترمکعب تولید می کردیم.

حیدری با اشاره به اینکه البته در آن زمان، توجه به توسعه میدان های مشترک وجود داشت و در میدان های داخل کشور و میدان های مستقل سرمایه گذاری کاهش یافت، گفت: با پایان توسعه پارس جنوبی، اکنون در تولید گاز تمرکز ویژه ای در نفت مناطق مرکزی وجود دارد و این شرکت در ۱۷استان کشور برای تولید نفت و گاز فعال است.وی افزود: افزون بر تولید و توسعه میدان های نفتی، تولید و توسعه میدان های گازی و ذخیره سازی گاز نیز جزو وظایف این شرکت بوده و تولید آب نیز به این شرکت محول شده است.مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران ادامه داد: در این شرکت، توسعه در میدان های نفتی غرب کشور و استان فارس متمرکز است. حیدری تأکید کرد: تولید گاز اما متفاوت است و یکی از مهم ترین پروژه ها با بیش از ۴ میلیارد دلار سرمایه گذاری طرح ضربتی است که در قالب ۱۵ بسته ارائه شده و با اتمام آن نزدیک به ۵ فاز پارس جنوبی به تولید گاز افزوده خواهد شد.

وی گفت: این طرح ضربتی شامل توسعه میدان توس، باباقیر و بیستون و ۱۰ میدان گازی در استان های فارس بوشهر، هرمزگان و... است.

 

 شرکت ملی نفتکش ایران 

نجات ۶ خدمه لنج باری در آب های خلیج فارس

کشتی نفتکش شرکت ملی نفتکش ایران ۶ سرنشین یک موتور لنج حادثه دیده در آب های خلیج فارس را نجات داد.

یک فروند از کشتی های ناوگان این شرکت در حالی که به سمت بندرعباس در حرکت بود، از یک موتور لنج باری در حال غرق شدن پیام درخواست کمک اضطراری دریافت کرد.پس از دریافت این پیام، کشتی نفتکش بر اساس قوانین بین المللی دریانوردی، ضمن هماهنگی با اداره بنادر و دریانوردی جزیره کیش و اعلام این حادثه، بلافاصله به سمت موقعیت شناور سانحه دیده در محدوده آب های این جزیره تغییر مسیر داد.

بر اساس این گزارش، پس از رسیدن کشتی نفتکش به موقعیت لنج باری حادثه دیده، عملیات نجات آغاز شد، به طوری که با اقدام به موقع و سرعت عمل کاپیتان و دریانوردان کشتی نفتکش، ۶ خدمه این شناور از خطر غرق شدن نجات یافتند.

کشتی نفتکش شرکت ملی نفتکش ایران پس از اتمام عملیات نجات و ضمن هماهنگی با اداره بنادر و دریانوردی جزیره کیش به مسیر اصلی خود بازگشت تا ۶ سرنشین نجات یافته را در بندرعباس به مسؤولان اداره بنادر و دریانوردی هرمزگان تحویل دهد.

 

 شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

تولید  بیش از 64 میلیارد مترمکعب گاز در 4 ماه امسال

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که در چهار ماه نخست امسال، بیش از ۶۴ میلیارد مترمکعب گاز در این مجموعه شیرین سازی و به خط سراسری گاز تزریق شده است.

احمد باهوش در نشست با خبرنگاران استان بوشهر ضمن تبریک به مناسبت روز خبرنگار گفت: 17مرداد، روز خبرنگار فرصتی مغتنم برای قدردانی از آنان است که آگاهی بخشی و روشنگری را به عنوان هدف برگزیده و زندگی خود را وقف این کار ارزشمند کرده اند.

 وی به تولید و شیرین سازی گاز در چهار ماه امسال اشاره کرد و افزود: در چهار ماه نخست امسال و با توجه به آغاز عملیات تعمیرات اساسی در پالایشگاه های مجتمع، بیش از ۶۴ میلیارد مترمکعب گاز، شیرین سازی و به خط سراسری تزریق شده است.مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی به تولید دیگر محصولات این مجتمع در این بازه زمانی اشاره و تصریح کرد: بیش از ۸۵ میلیون بشکه میعانات گازی، بیش از ۲۱۱ تن گوگرد دانه بندی شده، بیش از ۷۴۰ هزار تن اتان و  ۲ میلیون تن محصولات پروپان و بوتان در چهارماه نخست سال ۱۴۰۲ در پالایشگاه های پارس جنوبی تولید شده است.

باهوش ادامه داد: توانسته ایم با توجه به عملیات تعمیرات اساسی، بیش از ۲ هزار و ۱۲۹ میلیون مترمکعب گاز نیز به پتروشیمی های بوشهر، پارس و پتروپالایش کنگان ارسال کنیم.

وی بیان کرد: عملیات تعمیرات اساسی برای آماده سازی پالایشگاه های مجتمع با هدف فراورش حداکثری گاز در فصل زمستان پیش رو  از تاریخ ۳۱ فروردین امسال از پالایشگاه هشتم آغاز شد و تاکنون با تکیه بر توان متخصصان و کارکنان مجموعه و استفاده ۱۰۰ درصدی از قطعات و تجهیزات سازندگان ایرانی و دانش بنیان ها، تعمیرات اساسی در پالایشگاه هاط سوم، هشتم، دهم، و دوازدهم با موفقیت پایان یافته است.

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی یادآور شد: تعمیرات اساسی اکنون در پالایشگاه های چهارم، ششم و یازدهم در حال انجام است  و امید داریم طبق برنامه زمان بندی شده با موفقیت تکمیل شود تا همه پالایشگاه ها برای عبور از فصل زمستان آماده باشند.

 باهوش اظهار کرد: مجتمع گاز پارس جنوبی در سال ۱۴۰۱ با استفاده از کالاها و استفاده از محصولات ساخت بار اول رتبه برتر در وزارت نفت را کسب کرد و خوشبختانه تاکنون با بیش از ۱۲۰ شرکت دانش بنیان در همکاری هستیم.

 

  شرکت بهره برداری  نفت و گاز گچساران

صرفه جویی میلیاردی با ثبت بیش از 89 هزار پیشنهاد

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با بیان اینکه نظام پیشنهادها و مشارکت از سال ۱۳۸۰ در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: تاکنون بیش از ۸۹ هزار و ۴۲۵ پیشنهاد از سوی کارکنان شرکت دریافت شده که پس از تصویب نهایی، میلیاردها تومان سود و صرفه را در سازمان رقم زده است.

غلامرضا کمالی گفت: یکی از موفق ترین نظام هایی که در چند دهه گذشته در واحدهای تولیدی و خدماتی کشورهای صنعتی به اجرا درآمده و نتایج درخشانی هم داشته، مشارکت کارکنان از طریق ارائه پیشنهادهاست.

وی با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای این نظام، بهبود گردش کار شرکت و بها دادن به شخصیت و کرامت انسانی کارکنان و در نتیجه افزایش بهره وری در سازمان است، افزود: به غیر از فواید اقتصادی، نظام مشارکت از نظر اجتماعی، با هدف تقویت همکاری دو طرف، میزان برخوردها و تعارض ها را کاهش داده و محیط کاری سالم و مناسبی را به وجود می آورد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران اظهارکرد: در ۲۰ سال گذشته نظام پیشنهادهای شرکت نفت و گاز گچساران موفقیت و پیشرفت های خیره کننده ای داشته است، به گونه ای که در جشنواره های وزارتی و ملی از سوی موسسأت معتبر علمی دانشگاهی با تکیه بر شاخص ها و مدل های مطرح استانداردهای جهانی به عنوان فعال ترین دبیرخانه شرکت های تابع شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۳۸۱ معرفی شد و در سال های گذشته نیز در جشنواره ملی نظام مشارکت موفق به کسب عنوان های مختلف شده است.

کمالی تصریح کرد: در زمینه ارتقای فرهنگ نظام مشارکت و پیشنهاددهی نشست های توجیهی آموزشی و کارگاهی، چارچوب بازدیدهای سیستمی را به مقدار ۳ هزار و ۸۰۰ نفرساعت برگزار کرده است.

وی با اشاره به عملکرد شرکت نفت و گاز گچساران در نظام مشارکت سال گذشته گفت: سال ۱۴۰۱ بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ پیشنهاد از سوی کارکنان به دبیرخانه نظام مشارکت این شرکت  ارسال شده که از مجموع این پیشنهادها، ۳۱۵ مورد تصویب و ۱۱۱ مورد اجرایی شده که صرفه جویی اقتصادی میلیاردی به همراه داشته و انتظار می رود با برنامه ریزی کامل و هم افزایی، مقدار مشارکت کارکنان افزایش یابد.

 

  شرکت پالایش نفت تهران

اقدام بنیادین در حل بحران آب تهران

 مدیر مهندسی طرح های شرکت پالایش نفت تهران از افتتاح پروژه طراحی، نصب و راه اندازی سیستم فیلتراسیون طرح تصفیه پساب شهری این شرکت خبر داد.

اکبر کاظمی در این باره گفت: به منظور تحقق اهداف مسؤولیت اجتماعی و با هدف کمک به مدیریت بحران آب و تأمین آب به میزان ۱۰ هزار مترمکعب در روز برای بخش های صنعتی پالایشگاه تهران از محل تصفیه پساب فاضلاب شهری، پروژه طراحی، نصب و راه اندازی سیستم فیلتراسیون طرح تصفیه پساب شهری به بهره برداری رسید.

وی ادامه داد: طبق آمار، مقدار مصرف آب شرب شهر تهران ۳۸.۵ مترمکعب بر ثانیه است که با راه اندازی فاز نخست این پروژه حدود ۰.۳۶ درصد از مصرف آب شرب تصفیه شده شهری به عنوان آب صنعتی جلوگیری و در حقیقت این آب، به چرخه آب شهری تهران اضافه خواهد شد. مدیر مهندسی طرح های شرکت پالایش نفت تهران با اشاره به صرف ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار به منظور بهره برداری از این پروژه بیان کرد: در بخش خرید حدود ۱۲۰ میلیارد ریال و در بخش اجرا ۴۰ میلیارد ریال هزینه شد. کار طراحی، نصب و راه اندازی فاز نخست این پروژه  ۱۵ خرداد امسال آغاز شد و ۲۶تیرماه پایان یافت.کاظمی افزود: فاز مقدماتی با احداث خط لوله ای به قطر ۳۲ اینچ و به طول تقریبی ۴ هزار متر برای انتقال فاضلاب جنوب تهران (واقع در جنوب شهرری) آغاز و با نصب میکروفیلتر، ایستگاه پمپاژ و احداث شبکه انتقال، امکان تأمین آب فضای سبز (جنگل) و آب آتش نشانی پالایشگاه تهران به مقدار روزانه ۱۸ هزار مترمکعب در سال ۱۴۰۰ فراهم شد.

 فاز نخست مشتمل بر طراحی، نصب و راه اندازی سیستم فیلتراسیون طرح تصفیه پساب شهری شرکت پالایش نفت تهران با ظرفیت تأمین آب به میزان ۱۰ هزار مترمکعب است که چندی پیش در مراسمی با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور به بهره برداری رسید. وی درباره اجرای فازهای بعدی این طرح گفت: پروژه های تولید آب بدون املاح (DM) برای Feed بویلرهای قدیمی، همچنین تولید آب جبرانی برج های خنک کننده با TDS (املاح محلول) پایین و کاهش دورریزآب را می توان مراحل بعدی کار برشمرد.

 

 شرکت بهره برداری نفت و گاز اروندان

آغاز عملیات تزریق مواد ردیاب گازی در مخزن نفتی

تزریق مواد ردیاب گازی برای نخستین بار در کشور در مخزن فهلیان میدان دارخوین شرکت نفت و گاز اروندان اجرایی شد.

عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل این شرکت در نشست آغاز عملیات اجرایی طرح تزریق مواد شیمیایی ردیاب گازی در میدان نفتی دارخوین، با حضور سید مهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران؛ فریبرز رشیدی، استاد دانشگاه امیرکبیر و جمعی از مدیران و رؤسای ستادی و عملیاتی شرکت نفت و گاز اروندان در منطقه عملیاتی دارخوین با تأکید بر لزوم تدوین نقشه راه از سوی ارائه کنندگان طرح های نوآورانه گفت: شرکت نفت و گاز اروندان، همواره در پروژه های فناورانه پیشتاز بوده و در این زمینه، طبق برنامه ریزی های انجام شده با توجه به نیازی که در کشور وجود دارد، در فاز بعدی، بومی سازی این تکنولوژی در دستور کار شرکت نفت و گاز اروندان قرار می گیرد تا شاهد پیشرفت های روزافزون در زمینه عملیات های نوآورانه و تراز اول در سطح کشور و منطقه باشیم.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در این باره اظهار کرد: پروژه تزریق مواد ردیاب گازی در شرکت نفت و گاز اروندان، اولین طرح از پروژه های میدان محور است که به آزمایش میدانی رسیده و با انجام آن برای نخستین بار در کشور، در این زمینه منحصربه فرد بوده و از مدیرعامل این شرکت و دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان مجری طرح تشکر و قدردانی می کنم.

 

 شرکت گاز استان ایلام

گازرسانی به یک شهر و ۶۲ روستای ایلام در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم

 

مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام اعلام کرد، از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، یک شهر و ۶۲ روستای این استان از گاز طبیعی بهره مند شده اند. محمود کشاورز در این باره گفت: این روستاها شامل چهار روستا در آبدانان، یک روستا در ایلام، یک روستا در ایوان، ۶ روستا در چرداول، ۲ روستا در چوار، ۳ روستا در دره شهر، ۱۶ روستا در دهلران، ۲ روستا در سیروان، یک روستا در مهران، ۶ روستا در ملکشاهی و ۲۰ روستا در هلیلان و شهر پهله از توابع شهرستان دهلران بوده است.وی با بیان اینکه در این مدت ۷۶۷ کیلومتر خطوط تغذیه و شبکه توزیع در اقصا نقاط استان اجرایی شده است، اظهار کرد: از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم تاکنون، بیش از ۱۰ هزار و ۶۳۹ علمک در مناطق شهری و روستایی استان نصب و راه اندازی شده است. مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام با بیان اینکه در طول ۲ سال گذشته تاکنون ۲۱ هزار و ۸۳۸ اشتراک جدید پذیرش شده است، افزود: گازرسانی به یک جایگاه سی ان جی، نصب و راه اندازی ۲۸ ایستگاه تقلیل فشار، ایستگاه میترینگ اندازه گیری و دو شهرک صنعتی نیز از نعمت گاز طبیعی بهره مند شدند.کشاورز تصریح کرد: در این بازه زمانی گاز به بیش از ۳۴۲ واحد تولیدی و صنعتی هم رسیده است. به گفته وی، اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹ درصد جمعیت روستایی ایلام از گاز طبیعی برخوردار بهره مند هستند و از ۶۳۷ روستای استان اکنون ۵۶۶ روستا به شبکه گاز متصل است و پروژه گازرسانی ۱۷ روستا در حال اجراست. ۱۳ روستا در دستور کار گازرسانی  قرار دارند و ۳۷روستای دیگر نیز فاقد توجیه گازرسانی هستند.مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام به مصوبه های دور نخست سفر رئیس جمهوری به استان ایلام در حوزه گازرسانی اشاره کرد و گفت: گازرسانی به هشت روستای استان شامل طلور آبدانان، هرقروش چرداول، بانروشان مهران، قرجیلیگان و انجیر ملکشاهی، فرخ آباد، گوراب علیا و سفلی دهلران برای سال ۱۴۰۰ بود که خوشبختانه با تلاش جهادی همکاران در همان سال کار گازرسانی این روستاها تکمیل شد.کشاورز ادامه داد: تکمیل گازرسانی و علمک گذاری به دو شهر میمه و پهله در سال ۱۴۰۰ هم انجام شد  و مردم این مناطق هم اکنون از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند.وی به دیگر مصوبه های سفر رئیس جمهوری به ایلام با عنوان «گازکشی داخلی منازل مسکونی ۴۵۰ مددجوی زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی باید به صورت رایگان انجام شود»، اشاره و بیان کرد: این شرکت همسو با عمل به مسؤولیت اجتماعی و کمک به اقشار نیازمند جامعه در مجموع تعداد ۵۱۶ مورد گازکشی داخلی ساختمان شامل ۳۳۱ مورد افراد زیر پوشش کمیته امداد و ۱۸۵ مورد افراد تحت پوشش بهزیستی را به صورت رایگان انجام داده است.

 

  هلدینگ پتروپالایش اصفهان

دریافت تندیس ۳ ستاره همایش ملی ساخت ایران

تندیس سه ستاره دومین همایش ملی ساخت ایران به هلدینگ پتروپالایش اصفهان اعطا شد.دومین همایش ملی ساخت ایران در مرکز همایش های صداوسیما با حضور جمعی از مسؤولان سازمان های مربوطه و شرکت های بزرگ ایران با رویکرد نشان ملی و اعتبار جهانی برگزار شد.در پایان این همایش به شرکت های برتر در زمینه ساخت ایران، تندیس و لوح سپاس اعطا شد که تندیس سه ستاره همایش به محسن قدیری، مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان تعلق گرفت.