رئیس جمهوری:
دستاوردهای چشمگیری طی ۲ سال اخیر در تولید نفت داشته ایم
رئیس جمهوری گفت: دستاوردها و پیشرفت های چشمگیری در دو سال گذشته به ویژه در رشد تولید، تجارت، تولید نفت، صادرات غیرنفتی، علم و فناوری و ابزار تولید داشته ایم. سیدابراهیم رئیسی در اختتامیه بیست ویکمین جشنواره ملی رسانه های ایران ضمن گرامیداشت روز خبرنگار اظهار کرد: جایگاه راوی و خبرنگار در روایات و فرهنگ دینی ما بسیار با اهمیت است و سوگند قرآن به قلم، سوگند به قلم هایی است که از آنها حقایق و معارف الهی و تلاش برای نجات و احقاق حقوق انسان تراوش می کند. وی با اشاره به ابزارهای جدیدی که در لحظه اخبار را منتقل می کنند، افزود: همه این ابزارها برای جمع آوری و انتقال اخبار هستند، اما تولید خبر همچنان از سوی نیروی انسانی انجام می شود که ثقه و مورد اطمینان و اعتماد بودن او بسیار مهم و مؤثر است. رئیس جمهوری خبرنگاران را نیروهای جبهه مقابله با جریان سازی خبری، فرهنگی و رسانه ای دشمن برای عوض کردن جایگاه حق و باطل و غبارآلود کردن فضا توصیف و تصریح کرد: امروز جنگ رسانه ای و شناختی دشمن نیازمند دفاع رسانه ای و شناختی است و باید به دقت بررسی شود که دشمن کدام نقطه و مسئله را هدف قرار داده است. رئیسی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در ۱۴ خردادماه و تأکید ایشان بر اهمیت تلاش برای تقویت ایمان و امید در جامعه گفت: دشمن همه توان و تلاش خود را به کار گرفته تا با اطلاع رسانی و تصویرسازی جهت دار ایمان مردم را تضعیف و امید آنها را به یأس تبدیل کند. وی جایگاه اهالی رسانه را امیدآفرینی در مقابل یأس آفرینی دشمنان دانست و اظهار کرد: امروز راهبرد جمهوری اسلامی ایران تقویت ایمان و امید جامعه است و دولت و خبرنگاران در این عرصه مأموریت مشترکی دارند، دولت در عرصه اقدام و عمل و خبرنگاران در عرصه تبیین و تنویر افکار عمومی به دنبال تقویت ایمان و امید جامعه به ویژه در میان نسل جوان هستند. رئیس جمهوری تأکید کرد: اهالی قلم و بیان پیشرفت ها و داشته های خودمان را ببینند، این گونه نباشد که در نگاه به وضع کشور بر مبنای منافع و رویکردهای حزبی و گروهی عمل کنیم. امروز همه باید فارغ از هر اندیشه و تفکر و جناحی منافع ملی را نقطه اشتراک خود بدانیم.
رسانه ها و خبرنگاران پل ارتباطی مردم و مسئولان هستند
رئیس جمهوری همچنین در آستانه روز خبرنگار با حضور در استودیو خبر ساعت ۱۴ شبکه یک سیما اظهار کرد: خبرنگاران در تبیین خواسته های مردم برای مدیران و دولتمردان و همچنین در بیان دیدگاه های مسئولان و دولتمردان برای مردم نقش مهمی دارند. وی با بیان اینکه اگر خبرنگاران نبودند، نسل امروز با رشادت های جبهه های نبرد آشنا نبود، افزود: آنچه خبر و گزارش از دفاع مقدس داریم محصول کار خبرنگاران مخلص و شجاع ما در صحنه است، وگرنه نسل امروز با رشادت هایی که در جبهه اتفاق افتاد آشنا نبودند، اینها همه مرهون زحمت خبرنگاران است.
رئیس جمهوری از رسانه ها و خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی مردم و مسئولان یاد کرد که باید تلاش روزانه و مخلصانه ای در عرصه های مختلف داشته باشند. رئیسی با بیان اینکه دولت در میدان عمل و اقدام است و تبیین اقدام های دولت به عهده همه رسانه هاست، تصریح کرد: دولت نقدپذیر است و نقد و نظر را برای خود مفید می داند، ممکن است به برخی اقدام های دولت انتقادهایی وارد باشد، اما این دولت، منتقدان را افراد بی شناسنامه و بی هویت نمی داند و برای شنیدن صحبت های منتقدان گوش شنوا دارد.
در پی قدردانی 220 نماینده مجلس از وزیر نفت:
رئیس جمهوری از تلاش های وزیر نفت و کارکنان قدردانی کرد
رئیس جمهوری طی نامه ای از اقدام ها و خدمات وزیر و کارکنان وزارت نفت قدردانی کرد. ۲۲۰ نماینده مجلس ماه گذشته در بیانیه ای مشتمل بر پنج محور از اقدام های وزارت نفت تشکر کردند که این بیانیه از سوی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس برای سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ارسال شد. رئیسی هم در ابلاغ این پیام به جواد اوجی، وزیر نفت از خدمات و تلاش های او و کارکنان وزارت نفت تشکر و قدردانی کرد.
محورهای تشکر نمایندگان به شرح زیر است:
۱- تحقق صادرات نفت خام و میعانات برابر تکالیف مشخص شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و عملکرد بالای درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و فرآورده های نفتی.
۲- افتتاح فاز دوم پتروپالایشگاه آبادان همسو با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری.
۳- تأمین پایدار سوخت گاز مایع کشور در زمستان ۱۴۰۱ و عدم قطع گاز خانگی و خاموشی نیروگاه ها.
۴- تأمین و توزیع مناسب بنزین در سال گذشته و ایام پرتردد سال و عدم ازدحام در جایگاه ها.
۵- افتتاح و بهره برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی و بهره برداری از طرح های ان جی ال و کاهش تلفات و هدررفت گاز و خام سوزی گاز در مشعل همسو با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری.
۲۸ اردیبهشت ماه پارسال هم ۲۲۶ نفر از نمایندگان مجلس از اقدام های جواد اوجی، وزیر نفت و کارکنان صنعت نفت قدردانی کرده بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه:
حقوق ملت ایران در میدان نفتی آرش باید رعایت شود
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما موضوع میدان نفتی آرش را موضوع حقوقی و فنی می دانیم و بارها هم به حقوق ملت ایران در ارتباط با این میدان تأکید کرده ایم. ناصر کنعانی در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره بیانیه اخیر عربستان در خصوص تعلق میدان نفتی آرش به کویت و عربستان و ذی حق نبودن ایران در این میدان اظهار کرد: ما موضوع میدان نفتی آرش را موضوع حقوقی و فنی می دانیم و بارها هم به حقوق ملت ایران در ارتباط با این میدان تأکید و اعلام کرده ایم در چاچوب حقوقی آمادگی گفت وگو با طرف کویتی هستیم. وی تلویحاً با رد ادعای عربستان و تأکید بر حل اختلاف میان تهران و کویت درباره این میدان افزود: جمهوری اسلامی ایران علاقه مند است این موضوع را در چارچوب تخصصی و حقوقی و با آرامش و خارج از فضای رسانه ای در چارچوب مناسبات همسایگی حل کند.سخنگوی وزارت امور خارجه درباره افزایش حضور نظامی آمریکا در تنگه هرمز و گمانه زنی ها درباره افزایش تنش نظامی میان ایران و آمریکا هم با تأکید بر اینکه تأمین امنیت آبراه ها و کشتیرانی ایمن در خلیج فارس و دریای عمان جزو اولویت های ایران و موضوعی است که باید در چارچوب همکاری کشورهای ساحلی حوزه خلیج فارس و دریای عمان انجام شود، تصریح کرد: معتقدیم این کشورها این ظرفیت را دارند که بدون هیچ گونه مداخله خارجی و نیروهای فرامنطقه ای به تأمین امنیت مشترک در منطقه اقدام کنند و منافع مشترک و امنیت کشتیرانی در این پهنه بزرگ آبی راهبردی منطقه را تأمین کنند.
با موافقت نمایندگان مجلس تصویب شد:
واگذاری سهام وزارت نفت در پالایشگاه ها برای تکمیل زنجیره نفت و گاز
نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تکمیل زنجیره نفت و گاز، وزارت نفت را موظف به واگذاری سهم خود در پالایشگاه ها و پتروشیمی ها کردند. نمایندگان در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به طرح تأمین مالی و جهش تولید از طریق اصلاح قوانین حداکثر از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور با ماده ۳۲ آن موافقت کردند. بر اساس ماده ۳۲ این طرح وزارت نفت از طریق شرکت های تابعه ذی ربط مکلف است در تأمین مالی اجرا یا احداث طرح هایی که در مصرف سوخت یا انرژی صرفه جویی می کند، مشارکت کند. میزان مشارکت وزارت نفت به عنوان سهم یا کمک بلاعوض دولت یا جبران صرفه جویی انجام شده در انرژی، محاسبه و منظور خواهد شد. در ادامه نمایندگان با ماده ۳۳ طرح مذکور نیز موافقت کردند. در ماده ۳۳ تأکید شده است: به منظور تکمیل زنجیره نفت و گاز، به وزارت نفت اجازه داده می شود با رعایت قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی و سیاست های کلی اصل چهل وچهارم قانون اساسی از طریق شرکت های دولتی ذی ربط نسبت به سرمایه گذاری مشترک با بخش غیردولتی در پتروپالایشگاه ها و پالایشگاه ها از محل منابع داخلی این شرکت ها، تأمین مالی خارجی (فاینانس) یا تحویل نفت خام به پیمانکاران جهت تولید مواد پایه پتروشیمی و سوخت تا سقفی که از سوی شورا تعیین می شود، اقدام کند. سهم صندوق توسعه ملی از نفت خام تحویلی به عنوان سهم صندوق در این طرح ها منظور می شود. اخذ مصوبه شورا در این خصوص الزامی است و همسو با اجرای قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل وچهارم قانون اساسی وزارت نفت موظف به واگذاری سهم خود در پالایشگاه ها و پتروپالایشگاه های مذکور در بازه زمانی مصوب شوراست.
آیین رونمایی از نخستین کاتالیست صادراتی تولید بنزین ساخت ایران در پالایشگاه فراسرزمینی برگزار شد
تبدیل تهدید به فرصت
چند سالی است که کشورمان با بهره مندی از توانمندی شرکت های دانش بنیان به دانش فنی تولید کاتالیست دست یافته و علاوه بر تامین کاتالیست پالایشگاه های داخل کشور، به صادرات آن هم که در حوزه پالایشگاه های فراسرزمینی مهم به شمار می آید، ورود کرده است. با توجه به این رویکرد، هفته گذشته، در آیینی با حضور جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران؛ مدیرعامل شرکت دانش بنیان اکسیرنوین فرایند آسیا؛ رئیس پژوهشگاه صنعت نفت؛ نماینده یکی از پالایشگاه های ونزوئلا و جمعی از مدیران مرتبط با حوزه کاتالیست، از نخستین کاتالیست ایرانی صادارتی تولید بنزین به منظور استفاده در پالایشگاه های فراسرزمینی رونمایی شد. گزارش پیش رو، اشاره ای است به این رخداد که در ادامه می خوانید.
درکنار پژوهش های صنعت نفت و شرکت های دانش بنیان، توانستیم تهدیدهای دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و امروز در جایگاهی ایستاده ایم که در حوزه کاتالیست، مواد شیمیایی و تجهیزات صنعت نفت به خودکفایی رسیده ایم. این سخنان جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران است که در مراسم رونمایی از نخستین کاتالیست صادراتی ساخته شده به وسیله یک شرکت دانش بنیان ایرانی برای به کارگیری در پالایشگاهای فراسرزمینی بیان شد.
انتقال دانش فنی به دیگر کشورها
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی افزود: علاوه بر انتقال تجهیزات و دانش فنی در بخش مواد شیمیایی و کاتالیست، کشورهای دیگر را هم قانع کردیم که ایران قادر است محصولات خود را در سطح رقبای بین المللی و در چارچوب استانداردهای جهانی عرضه کند.
سالاری با تاکید بر حمایت همه جانبه از شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: با حمایت ما مجموعه هایی که دچار مشکل بودند، توانستند از دستاوردهای نظام استفاده کنند و انتقال دهنده دانش فنی درحوزه فراسرزمینی باشیم.
وی با بیان این که از این دیپلماسی پاسخ خوبی گرفته ایم و توانسته ایم به کشورهای مختلف ورود کنیم، تصریح کرد: با توجه با این دیپلماسی موفق، صدور نفت خام افزایش یافته، دانش فنی آن نیزمنتقل شده و تفاهمنامه های خوبی میان شرکت های پالایشی کشور منعقد شده است؛ ضمن اینکه از ظرفیت های نیروی انسانی، تبادل اطلاعات و دانش فنی شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران و پالایشگاه های فراسرزمینی استفاده می شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران ادامه داد: این اتفاق نمی افتاد، مگر اینکه زنجیره ای از صنعت، دانشگاه، پژوهشگاه و شرکت های دانش بنیان شکل بگیرد.
سالاری گفت: با این تلاش جمعی توانسته ایم فرصت خوبی برای کشور ایجاد کنیم، افزون بر اینکه در کشورهای فراسرزمینی نیز حضور یافته ایم، موفق شده ایم حجم زیادی کالا و تجهیزات از بخش های مختلف را انتقال بدهیم که همه اینها در سایه اعتمادسازی اتفاق افتاده است.
بازدید شرکت های خارجی از محصولات پالایشگاهی
سالاری با بیان اینکه قطعا در بخش های دیگر هم چنین توانمندی ها و زمینه هایی را فراهم کرده ایم و به آن بخش ها هم ورود خواهیم کرد و ظرفیت های شرکت ها را منتقل می کنیم، افزود: نگاه مجموعه وزارت نفت این است که تولیدکننده های ما نباید صرفا در داخل کشور حضور داشته باشند.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه تجربیات تولیدکننده ها باید به مجموعه های پژوهش و فناوری منتقل شود، اظهار کرد: ارتباط نزدیکی بین پالایشگاه های ایران و پالایشگاه های فراسرزمینی در حوزه های انتقال دانش فنی، تامین کالا و تجهیزات ایجاد شده که این اتفاق خوبی است.
وی گفت: افرادی که از مجموعه کارفرمایی حضور داشتند، از شرکت های ما و توانمندی های صنعت داخل کشور بازدید کردند و به این جمع بندی رسیدند که کشور توانسته با همه فشارها و تهدیدات، در همه حوزه ها به خود اتکایی و خودباوری برسد و خروجی این توانمندی در مرزهای دانشی خارج از کشور ظهور پیدا کرده است.
انتقال 2 میلیون قلم کالا برای تولید نفت
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران تاکید کرد: در کنار این مواد شیمیایی، کاتالیست های دیگری هم داریم (چیزی حدود ۲ میلیون قلم کالا) که آن را منتقل کرده اند. ضمن اینکه با مجموعه سازندگان داخلی مذاکره شده تا از ظرفیت سازندگان داخلی استفاده شود که این اتفاق بزرگی برای کشور است.
وی افزود: همکاران ما با سازندگان بسیاری، جلسات متعدد داشتند و با حدود یکهزار و 680 تامین کننده مذاکره کردند که از میان این تامین کنندگان، تعدادی انتخاب شدند. حدود 2 هزار و 100 جلسه برگزار و در آن ابهام ها برطرف شده است. اینها همه کارهای همگانی و بزرگی است که طی یک بازه زمانی یک ساله انجام شده است.
گفتنی است، در ادامه این برنامه، تفاهمنامه همکاری میان پژوهشگاه صنعت نفت و یکی از کشورهای خارجی به منظور تولید و صادرات کاتالیست ایرانی تولید بنزین برای استفاده در پالایشگاه های آن کشور به امضا رسید.