مقابله زودهنگام شرکت ملی پالایش و پخش با اختلال در سامانه سوخت

مهار یک تهدید

مشعل   در واپسین روزهای آذرماه، ناگهان سامانه هوشمند سوخت با اختلال مواجه و فعالیت جایگاه های عرضه سوخت کشور برای ساعاتی با قطع گسترده همراه شد؛ تهدیدی که در همان ساعات نخست با بهره گیری از توان نیروهای فنی و عملیاتی وزارت نفت و هوشیاری مدیریت و چرخه سوخت رسانی در جایگاه های عرضه سوخت کشور آن هم در کوتاه ترین زمان ممکن مهار شد و سرعت عمل تلاشگران عرضه تامین سوخت کشور در رفع بحران پیش آمده، اجازه نداد توطئه دشمنان مورد سوءاستفاده و دستمایه فرصت طلبان قرار گیرد.

در دو سال اخیر این دومین بار است که مجاری عرضه سوخت کشور با اختلال روبه رو می شود. نخستین بار پیش از ظهر روز سه شنبه، چهارم آبان 1400 بود که خبر ایجاد اختلال درسامانه هوشمند سوخت و اختلال در روند فعالیت مجاری عرضه در خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت و در همان دقایق نخست از سوی مسئولان وزارت نفت تایید شد. هرچند اختلال ایجاد شده سراسری بود، اما با تصمیم گیری اصولی و مدیریت شده، طولی نکشید که فرآیند سوخت گیری به روال عادی بازگشت.

با ایجاد اختلال در سامانه هوشمند سوخت و قطع ناگهانی فرایند سوخت رسانی، یک باره صف های طولانی در جایگاه های عرضه سوخت تشکیل شد، اما خوشبختانه با هوشمندی دست درکاران وزارت نفت، شرایط به گونه ای مطلوب مدیریت شد و وزارت نفت بار دیگر از این چالش سربلند بیرون آمد و با اطلاع رسانی شفاف، دقیق و به موقع دسیسه ها خنثی و توفیق لازم حاصل شد.

      یک اطلاعیه مهم 

شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در دقایق ابتدایی بروز این اختلال در جایگاه های عرضه سوخت ضمن تایید این خبر، اعلام می کند که کارگروه های تخصصی برای رفع اختلال در کوتاه ترین زمان ممکن تشکیل شده است و تا زمان رفع مشکل و اتصال دوباره سامانه سوخت، توزیع فرآورده های نفتی به صورت دستی (آفلاین) انجام خواهد شد.

در این اطلاعیه به این نکته که بروز اختلال فنی در بعضی جایگاه های عرضه سوخت کشور ناشی از توطئه معاندان برای تحت الشعاع قرار دادن رفاه و آسایش مردم اشاره و این اطمینان نیز به هموطنان داده شد که کارشناسان و کارگروه های تخصصی در حال رفع مشکل هستند و تا ساعاتی دیگر همه جایگاه ها به وضع عادی بازخواهند گشت و روند سوخت گیری عادی نیز خواهد شد.همچنین در این اطلاعیه همچنین تاکید شد که سهمیه سوخت هم میهنان در کارت سوخت آنها محفوظ است و پس از رفع مشکل قابل استفاده خواهد بود.

در همین حال، رئیس جمهوری، جواد اوجی وزیرنفت را موظف می کند تا ضمن بررسی علت وقوع اختلال در عرضه سوخت در برخی جایگاه های سوخت رسانی، به نحو مقتضی به رفع فوری اختلال پیش آمده اقدام کند، رئیس جمهوری همچنین وزیر نفت را موظف کرد تا در جهت  به اطلاع رسانی مناسب و به موقع به مردم هم اقدام های مقتضی به عمل آید.

همچنین در ساعات ابتدایی بروز اختلال در سامانه هوشمند سوخت (27 آذرماه) سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز اطلاعیه صادر و اعلام می کند که همه گزینه های محتمل از جمله نفوذ و هک را در نظر و تحت بررسی دارد. در این اطلاعیه همچنین عنوان می شود که در شرایط کنونی نمی توان ادعاهای مطرح شده از سوی دشمن را تأیید کرد، اما گروه های واکنش اضطراری وزارت نفت با همکاری مجموعه پدافند غیرعامل وارد عمل شده و تصمیم های لازم برای رفع اختلال و استمرار خدمات زیرساخت سوخت اتخاذ می شود.

    عملیاتی شدن آفلاین جایگاه ها

جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی حدود ساعت 12 ظهر همان روز (27 آذرماه) در گفت وگو با شبکه خبر سیما به تشریح چالش کارتخوان های جایگاه های عرضه سوخت کشور اشاره و اذعان می کند که فرآیند ارتباط آفلاین بین جایگاه های عرضه فرآورده و سامانه هوشمند سوخت به تدریج در حال انجام و تلاش بر این است که  در کمترین زمان ممکن این چالش برطرف شود.