نخستین همایش علمی نقش بانوان متخصص در صنعت پالایش و پخش  فراورده های نفتی ایران برگزار شد

سرآمدی بانوان در صنعت نفت

موضوع بانوان و نقش موثر آنها درهمه جوامع بر هیچ کس پوشیده نیست و از آنجا که تقریبا نیمی از جمعیت هر جامعه را زنان آن تشکیل می دهند، این نقش می تواند در حوزه های کاری هم نمود داشته باشد. در کشور ما نیز زنان از نقش و جایگاه ویژه ای برخوردارند و حضورشان در حوزه های مختلف از جمله صنعت نفت توانسته است به پیشبرد اهداف این صنعت کمک شایان توجهی کند. موضوعی که مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش  فراورده های نفتی نیز در همایش علمی نقش بانوان متخصص در صنعت پالایش و پخش  فراورده های نفتی ایران به آن اشاره داشت.

تاکید دولت سیزدهم؛ حضور زنان در بطن جامعه

جلیل سالاری گفت: دولت سیزدهم به نقش و توانمندی زنان در ارتقای ساختارهای اجتماعی و حضور در تمامی بخش ها توجه ویژه دارد و سند تحول اقتصادی نیز بر حضور زنان در بطن جامعه تأکید دارد.

او با بیان اینکه زنان در بخش دانش بنیان، علوم انسانی و هوش مصنوعی گام های موثری، بخصوص در صنعت نفت برداشته اند، افزود: تلاش بر این است که عدالت جنسیتی بنا برمنویات مقام معظم رهبری مورد توجه قرار گیرد و گام های عملی در این زمینه برداشته شود.

سالاری در ادامه به نقش مهم زنان در فرهنگ سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: مصرف میانگین روزانه ۱۱۵ میلیون لیتر بنزین، نشان دهنده ضعف در بهینه سازی مصرف سوخت است و روزانه ۱۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به حوزه صنایع تحویل داده می شود. با بهینه مصرف کردن این سرمایه ملی، می توان آن را در اقتصاد کشور به کار گرفت که برای این منظور، باید از ظرفیت زنان با توجه به نقش محوری آنها در خانواده و جامعه بهره مند شد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش  فراورده های نفتی، اقشار مختلف جامعه باید دستاوردها را مشاهده کنند و با سختی های کار صنعت نفت آشنا شوند. این آشنایی با سختی های کار در صنعت نفت، در فرهنگ سازی مصرف سوخت و اعتماد به توانمندی داخلی مؤثر است.

او ابراز امیدواری کرد که حضور بانوان در تمام بخش ها پررنگ تر و شرایط توانمندسازی آنها بویژه در صنایع پالایشی فراهم خواهد شد و برگزاری همایش هایی از این دست، گامی برای تداوم حضور پررنگ زنان در سمت های مدیریتی و بخش های فنی صنعت نفت است.

اشتغال بیش از 11 هزارنیروی زن در صنعت نفت

مریم مقدسی، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده نیز در نخستین همایش بانوان متخصص در پالایش و پخش  فراورده های نفتی به آمار صنعت نفت از حضور زنان در سمت های مدیریتی در مقایسه با دیگر دستگاه های دولتی اشاره کرد و گفت: در صنعت نفت، زنان متخصص زیادی داریم که گام های ارزنده ای در حوزه های تخصصی برداشته اند، ضمن اینکه میزان حضور آنان در سمت های مدیریتی قابل توجه و این صنعت، در استفاده از توانمندی زنان متخصص پیشرو بوده است.

به گفته او، بانوان نقش موثری در رفع ناترازی انرژی دارند و امیدواریم زنان همچنان به صورت پیشرو در زمینه رفع چالش های مرتبط با صنعت نفت و پالایش وپخش فعالیت کنند.

مقدسی با اشاره به تعداد زنان متخصص در صنعت نفت گفت: زنان متخصص زیادی در حوزه های فنی و مهندسی و پژوهشگری مشغول به فعالیت هستند. در صنعت نفت هفت هزار و ۳۲۹ نیروی خانم رسمی و چهار هزار و ۷۳۰ نفر نیروی قراردادی داریم که از این تعداد، دو هزار و ۴۹ نفر با مدارک فنی مرتبط با صنعت نفت شاغل هستند. این آمار ۲۸ درصد از زنان کل صنعت نفت را تشکیل می دهد.

مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده ادامه داد: از میان چهار هزار و ۱۴۵ نفر از کل همکاران صنعت نفت که در رده های A سازمانی مشغول به فعالیت هستند، ۵۲۲ نفر خانم هستند. همچنین از میان یکهزار و 573 نفر از همکاران ما که رده های مدیریتی B سازمان را به خود اختصاص داده اند، ۱۹۶ نفر خانم هستند و از ۶۷۰ نفر از همکاران که در رده C مشغول به کار هستند، ۳۹ مدیر خانم داریم.

مقدسی افزود: همچنین 329 نفر از همکاران صنعت نفت در رده مدیریتی D مشغول به کار هستند که از این تعداد ۱۰ نفر خانم هستند و از میان ۷۸ نفر از همکاران ما که در گرید OVER D مشغول به کار هستند، یک نفر خانم است که این آمار نشان دهنده توجه ویژه صنعت نفت به زنان و نقش آن ها در این صنعت است.

او از راه اندازی سامانه جامع امور زنان و خانواده وزارت نفت از سه ماه گذشته خبر داد و گفت: از همکاران می خواهیم که با مراجعه به این سامانه، خوداظهاری کنند و علاوه بر آن با اقدامات حوزه زنان وزارت نفت از این طریق آشنا شوند تا از ظرفیت های این سامانه برای شناسایی هر چه بیشتر توانمندی های زنان استفاده کنیم.

دریافت 97 مقاله علمی

بهجت کریمیان، مشاور امور زنان و خانواده مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش  فراورده های نفتی و دبیر این همایش نیز گفت: 97 مقاله علمی در زمینه محورهای معرفی شده در حوزه چالش های اصلی صنایع پالایشی کشور از سوی زنان توانمند و متخصص این صنعت به دبیرخانه این همایش ارسال و از این تعداد با داوری کمیته علمی دبیرخانه همایش، ۱۰ مقاله به عنوان مقاله برتر شناخته شد.

به گفته او، مقاله های ارائه شده در زمینه آینده نگاری ها، ایده پردازی ها و ارائه تجربیات موفق و مطالعات موردی خانم ها در زنجیره تولید، توزیع و انتقال  فراورده های نفتی بود که از این طریق موفق شدیم شناسایی جامع تری از توانایی خانم های شاغل در زنجیره بزرگ صنعت پالایش از تولید تا توزیع داشته باشیم.

او هدف از برگزاری این همایش را دخیل کردن هرچه بیشتر زنان در فرایندهای بومی سازی و راهبردهای سازمان برای رفع چالش های زنجیره صنعت پالایش نفت کشور بیان کرد و افزود: می خواهیم در قالب یک همایش علمی، شخصیت زنان مسلمان ایرانی را که در کنار فعالیت های خانوادگی خود، نقش های اجتماعی را نیز به عهده دارند، به عرصه های کشوری و جهانی معرفی کنیم و امیدواریم در سال های بعد بتوانیم این اهداف را به صورت پررنگ تر اجرایی کنیم.

دبیر نخستین همایش بانوان متخصص صنعت پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران گفت: امیدواریم با ایجاد انگیزه در میان زنان، در ادامه مسیر و استمرار توسعه حضور زنان در صنعت نفت موفق باشیم و ذیل اهداف همایش، برنامه های کوتاه مدت، بلندمدت و میان مدت خود را برای افزایش سهم زنان شاغل اجرایی کنیم.

در آیین اختتامیه این همایش، از مقالات و مطالعات برتر با اهدای تندیس تقدیر شد. همچنین از بانوانی که در ارزیابی عملکرد سال 1401 شرکت ملی پالایش و پخش  فراورده های نفتی ایران (طرح شهید رجایی) نقش فعالی داشتند نیز تقدیر به عمل آمد.