شرکت ملی نفت ایران

مشارکت صنعت نفت در احیای جنگل های زاگرس

همسو با مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران، مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز با هدف صیانت از جنگل های زاگرس، مشارکت در تولید بیش از ۲ میلیون اصله نهال را در دستور کار قرار داده است که تأمین کننده نهال مورد نیاز حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی خواهد بود.

جنگل های زاگرس به عنوان یکی از ارزشمندترین ذخایر اکولوژیک کشور نقش زیادی در تأمین علوفه، جلوگیری از بروز سیلاب، تغذیه سفره های زیرزمینی، کنترل ریزگرد و ترسیب کربن و تلطیف هوا و ایجاد محیط تفرجگاهی مناسب دارد، اما متأسفانه در سال های اخیر به دلیل خشکسالی های پیاپی، بهره برداری مفرط، کشت دیم و در ادامه آتش سوزی های ویرانگر و سرانجام رسیدگی به سن دیرزیستی درخت بلوط به عنوان مهم ترین گونه جنگلی این ناحیه رویشی، شرایط را برای حمله آفات و امراض و خشکیدگی این گونه ارزشمند فراهم کرده است. از طرفی به دلیل وسعت زیاد کار، مشارکت کل جوامع برای بهبود وضع اراضی جنگلی ضروری است، از این رو مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران، همسو با طرح کمک و مشارکت برای اجرای طرح های زیست محیطی صیانت از جنگل های زاگرس در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد، مشارکت در تولید بیش از ۲ میلیون اصله نهال را در دستور کار قرار داده که تأمین کننده نهال مورد نیاز حدود ۱۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی خواهد بود.

از سوی دیگر این مدیریت به منظور تشویق و ترغیب جمعیت منطقه، اقدام به ارائه گلدان پلاستیکی و بذر و پرداخت هزینه تأمین آب برای کشت و رشد نهال به زنان سرپرست خانوار منطقه کرده است تا به این وسیله افزون بر فرهنگ سازی، به دوستداران محیط زیست بیفزاید که استقبال خوبی از این موضوع شده و بیش از ۱۰۰ خانوار در این زمینه مشارکت کرده اند.

با توجه به اینکه جنگل های استان کهگیلویه و بویراحمد در معرض آفت زغالی بلوط قرار گرفت، به منظور مبارزه با این آفت، همچنین غنی سازی جنگل، مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال به این کار اختصاص یافت که در همین ارتباط در سطح ۵۰۰ هکتار اراضی جنگلی آفت دیده محلول پاشی شد، همچنین کاشت ۱۵۰ هزار اصله نهال در سطح ۶۰۰ هکتار از اراضی جنگلی در دستور کار قرار گرفته است.

 

 شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون

نگهداشت کیفیت سامانه مدیریت یکپارچه از اولویت هاست

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون اظهار کرد: باتوجه به افزایش تولید ۷۰ درصدی در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون، این شرکت دارای شرایطی ویژه است که نگهداشت کیفیت سیستم مدیریت یکپارچه، از مهم ترین اولویت های این شرکت است.

حسن شهروئی در آیین پایانی ممیزی خارجی این شرکت، ضمن قدردانی از ممیزان شرکت SGS و عوامل اجرایی ممیزی گفت: امیدواریم با بهره مندی از نتایج ارزیابی و پایش های انجام شده بتوانیم نسبت به انجام تعهدهای خود در اجرای برنامه های تولید تکلیفی ابلاغ شده از سوی شرکت ملی نفت، صیانت از مخازن، ارتقای سلامت شغلی سرمایه انسانی، کاهش ریسک کار و استقرار سیستم های مدیریت یکپارچه همسو با استاندارهای جهانی در حوزه های مختلف گام برداریم.

وی زحمت ها و تلاش های همکاران را در انجام وظایف و مأموریت های محوله باتوجه به محدودیت های موجود را ستودنی دانست و گفت: باتوجه به افزایش تولید ۷۰ درصدی در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون و تعدد و پراکندگی تأسیسات، همجواری بالا با مناطق مسکونی شهری و روستایی و مراکز مهم و وسعت حوزه عملیاتی، شرکت کارون دارای شرایطی ویژه است که با وجود این شرایط نگهداشت کیفیت سیستم مدیریت یکپارچه از مهم ترین اولویت های این شرکت بوده که همواره تلاش شده است با اتکا به خرد جمعی و روزآمد کردن دانش سازمانی به انجام تعهدهای خود عمل کنیم.

در ادامه این نشست، علیرضا جشیره نژادی، رئیس بهره وری و سیستم های مدیریتی مناطق نفت خیز جنوب نیز با ابراز خرسندی از نتیجه ممیزی خارجی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون گفت: این شرکت در زمینه یکپارچه سازی و استقرار سیستم های مدیریتی سرآمد دیگر شرکت های بهره بردار است و نگاه سیستمی مدیریت کلان شرکت کارون از نقاط قوت آن است، همچنین ظرفیت لازم برای استقرار سیستم های تعالی مدیریتی نیز در شرکت نفت و گاز کارون وجود دارد که این موضوع نشان از تلاش کارکنان و حمایت مدیریت ارشد این شرکت است.

 محمدرضا حسینیان، سر ممیز شرکت گواهی دهنده SGS نیز با جمع بندی نتایج ارزیابی های انجام شده ضمن قدردانی از همکاری و آمادگی مطلوب مجموعه مدیریت و کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در فرآیند ممیزی با اعلام نتیجه مثبت ممیزی از تمدید موفقیت آمیز گواهینامه های سیستم مدیریت یکپارچه (IMS) شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون خبر داد و گفت: در طول این سه روز دوره ممیزی شرکت کارون به نقاط مثبت قابل توجهی دست یافت و ویژگی مهم این شرکت به عنوان مجموعه ای تأثیرگذار در اقتصاد کشور، اجرای دستورعمل های سیستم های مدیریتی در حوزه های مختلف ستادی و عملیاتی از سوی کارکنان، تسلط کامل گروه مدیریتی به مسائل سیستمی و همکاری مناسب مدیران و کارکنان این شرکت در فرآیند ممیزی بود که قابل تحسین است.

 

  شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری

صرفه جویی 1100 میلیارد ریالی بدون حضور دکل

مدیرعامل شرکت نفت و گاز آغاجاری از تعویض شیرآلات سرچاهی چاه شماره پنج رامشیر بدون حضور دکل تعمیراتی و جلوگیری از کاهش ۹۰۰ هزار بشکه ای نفت و صرفه جویی ارزی یک هزار و ۱۰۰میلیارد ریالی در این شرکت خبر داد.

جواد تقی زاده گفت: باتوجه به ایمن نبودن تولید از چاه شماره پنج رامشیر با دبی پنج هزار بشکه در روز به دلیل نشت شدید داخلی شیرآلات سرچاهی با برنامه ریزی دقیق از سوی مهندسی تولید شرکت آغاجاری و مهندسی بهره برداری ستاد مناطق نفت خیز جنوب و اداره خدمات فنی سرچاهی و ملی حفاری تعویض شیرآلات سرچاهی بدون حضور دکل تعمیراتی انجام شد.

وی افزود: ایمن سازی چاه با استفاده از نصب مسدودکننده در ستون و آویزه لوله مغزی چاه و تزریق گل، تعویض شیرآلات معیوب تاج و تسهیلات سرچاهی (شیر اصلی پایینی، شیر اصلی بالایی، شیر ایمنی سرچاهی، شیر عمقی و شیر بهره برداری) انجام شد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری تصریح کرد: باتوجه به عدم نیاز به استقرار دکل تعمیراتی و حذف هزینه های جانبی از جمله هزینه های محوطه سازی، جابه جایی و استقرار دکل، راندن رشته تکمیلی، انجام آزمایش های متعدد و اقدام های جانبی دیگر، سود و صرفه اقتصادی حاصل از اجرای این عملیات به مقدار یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برآورد شد و از کاهش تولید ۹۰۰ هزار بشکه نفت که ناشی از عملیات محوطه سازی و تعمیر با دکل بود جلوگیری کرد.

 

  مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت

دوره آموزشی تدوین تاریخ شفاهی برگزار می شود

مدیریت مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت در فراخوانی از علاقه مندان تدوین تجربه شفاهی و تاریخ شفاهی برای شرکت در دوره های آموزشی دعوت می کند.

متن این فراخوان به شرح زیر است:

«همسو با ابلاغ دستورعمل راهبردی مدیریت مرکز اسناد و موزه های صنعت نفت از سوی وزیر محترم نفت در تیرماه سال ۱۴۰۲ و تأکید بر گردآوری و تدوین تجربه شفاهی و تاریخ شفاهی کارکنان خبره صنعت نفت و جلوگیری از موازی کاری در دیگر زیرمجموعه های مرتبط وزارت نفت، این مدیریت در نظر دارد اقدام به برگزاری دوره های آموزشی برای خانواده بزرگ صنعت نفت در بخش های گفت وگو، تحقیق، پژوهش و تدوین کند. علاقه مندان شرکت در این دوره آموزشی، مشخصات خود، شامل نام و نام خانوادگی، آخرین مدرک تحصیلی، شرکت اصلی محل خدمت، شرکت فرعی محل خدمت، شماره تماس و شهر محل سکونت را به ایمیل petromuseum@nioc.ir ارسال کنند.

به شرکت کنندگان این دوره آموزشی، گواهی پایان دوره اعطا و از افراد منتخب به صورت افتخاری برای همکاری در تدوین تاریخ شفاهی صنعت نفت دعوت می شود.»

 

صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت

برگزاری 109 دوره آموزشی برای کارکنان

رئیس آموزش و توسعه مدیریت صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت از برگزاری ۱۰۹ دوره آموزشی برای کارکنان، مشتمل بر ۵۹ دوره تخصصی و ۵۰ دوره آموزش عمومی در دو سال اخیر خبر داد. مهدی شریفی با اشاره به افزایش سرانه آموزش در صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت به خبرنگار«مشعل» گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۴ هزار و ۷۲ نفر- ساعت دوره آموزشی عمومی، تخصصی و کارگاهی برای کارکنان صندوق برگزار شده است وپیش بینی می شود این عدد تا پایان سال به بیش از ۱۵ هزار نفر- ساعت افزایش یابد.

رئیس آموزش و توسعه مدیریت صندوق های بازنشستگی صنعت نفت همچنین با اشاره به اختیاری بودن شرکت در دوره های آموزشی گفت: با وجود این شاهد استقبال قابل توجه برای شرکت در این دوره ها هستیم، به گونه ای که مجبور به اولویت بندی نفرات برای حضور می شویم.

او یکی از اقدام های مهم سال های اخیر در حوزه آموزش را طرح ارائه خدمات و مقررات برای کارکنان در آستانه بازنشستگی عنوان و تصریح کرد: این طرح که پس از پیشنهاد صندوق های بازنشستگی به تصویب رسید، با استقبال مناسب شرکت های زیرمجموعه صنعت نفت همراه بوده است.

شریفی گفت: طرح ارائه خدمات و مقررات برای کارکنان در آستانه بازنشستگی با این رویکرد طراحی شده است که کارکنان صنعت نفت پس از فعالیت سخت در این صنعت رها نشوند و آموزش های موردنیاز برای ورود آنها به دوره سالمندی ارائه شود.

رئیس آموزش و توسعه مدیریت صندوق های بازنشستگی کارکنان صنعت نفت با بیان این که این دوره های آموزشی دو روزه وبا حضور خانواده های کارکنان در آستانه بازنشستگی است، مواردی همچون آشنایی با قوانین و مقررات صندوق و استفاده از خدمات و امکانات و مکانیزم های موجود ارائه می شود.

شریفی روان شناختی با هدف آمادگی ورود به دوره سالمندی را دیگرموضوع قابل ارائه در این دوره های آموزشی برشمرد.

دوره های آموزشی برگزار شده از سوی واحد آموزش صندوق های بازنشستگی موارد مختلفی همچون قوانین و کنترل محاسبات بازنشستگی، کنترل استرس های ناشی از کار ویژه مددکاران، مقدمات و اصول پذیرش درمان، بررسی قیمت فاکتورهای تجهیزات پزشکی، ایمنی بهداشت محیط زیست، آشنایی با سامانه سیستم سما آیین نگارش و مکاتبات اداری را شامل می شود.

 

شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

بهره برداری از اسکله و موج شکن تاسیسات بندر سیراف در سال۱۴۰۳

احداث اسکله و موج شکن تأسیسات صادرات میعانات گازی بندر سیراف به صورت C یکی از پروژه های زیربنایی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران است که در سفر مدیرعامل این شرکت و تیم همراه مورد بازدید و ارزیابی قرار گرفت.

سیدمهدی تنکابنی پور، مجری طرح تأسیسات زیربنایی و ساختمانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در بازدید از این پروژه زیربنایی گفت: این پروژه در مجاورت پایانه صادرات میعانات گازی بندر سیراف در ۲۴۵ کیلومتری جنوب شرق بوشهر و ۳۰ کیلومتری پالایشگاه فجر جم در کنار ساحل خلیج فارس قرار دارد و شامل احداث دستک رسوب گیر به طول ۹۰ متر، احداث موج شکن غربی به طول ۱۶۳ متر، احداث موج شکن شرقی به طول ۲۸۰ متر، لایروبی حوضچه به حجم ۴۶۰۰۰ مترمکعب، احداث اسکله بلوک وزنی به طول ۱۲۰ متر با استقرار ۱۰۸۸ بلوک پیش ساخته، اجرای بتن عرشه به طول ۱۲۰متر و عرض ۲۴متر می شود. وی با اشاره به اهمیت این پروژه و اهداف آن افزود: پالایشگاه فجر جم از ابتدای راه اندازی به طور میانگین روزانه حدود ۶۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید می کند که این میعانات از سوی خط لوله ۱۰ اینچ از فاصله تقریبی ۵۷ کیلومتری منتقل و در مخازن بندر سیراف که دارای ظرفیت تقریبی ۱۶۰ هزار مترمکعب، معادل یک میلیون بشکه است، ذخیره سازی می شود و پس از رسیدن به حد نصاب ظرفیت بارگیری یک کشتی، بر اساس درخواست های خارجی یا داخلی عملیات انتقال از مخازن به تأسیسات ساحلی و از تأسیسات ساحلی به گوی شناور انجام می شود. با توجه به اینکه بارگیری کشتی که حدود دو تا سه روز به طول می انجامد، نیاز به مهار کشتی توسط یدک کش های خدمت رسان دارد، ساخت حوضچه و اسکله برای پهلوگیری یدک کش ها و از طرفی تعمیرات و نگهداری خط لوله دریایی نیاز است. مجری طرح تأسیسات زیربنایی و ساختمانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره جانمایی احداث اسکله توضیح داد: جانمایی محل احداث اسکله با توجه به درخواست مردم شهر مبنی بر ناآرام بودن حوضچه شیلاتی در زمان وزش بادهای قوس، پالایشگاه فجر جم موافقت کرد حوضچه پالایشگاه کنار حوضچه شیلات احداث شود که با افزایش طول بازوی غربی و انحنای ایجادشده در آن مانع ورود امواج بادهای قوس به داخل حوضچه شود و حوضچه آرامش لازم را داشته باشد، از سویی در مواقع ضروری صیادان شهر نیز بتوانند از بخشی از حوضچه پالایشگاه استفاده کنند.

تنکابنی پور یادآور شد: پروژه موج شکن و اسکله سیراف افزون بر خدمات دهی به شرکت پالایش فجر جم، جزو پروژه های مسئولیت اجتماعی شرکت ملی گاز ایران نیز به شمار می آید و کمک شایانی به مردم و صیادان شهر سیراف خواهد کرد.

وی همچنین زمان بهره برداری از این اسکله راهبردی را سه ماه نخست سال ۱۴۰۳ اعلام کرد.